ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR
Sayfayı değiştir:
< 1234 > | Sayfayı gösteriyor 3 of 4, mesajlar 41 to 60 of 80
|
Yazar |
E V R E K A
-
Tüm gönderiler
:
8317
-
Ödül puanları
:
0
- Katıldı: 01 January 0001
- Bölge: Küçük Prensimin Yüreğinden :))
-
Durum: çevrimdışı
|
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR
-
01.02.2008 22:28:33
( #41 )
|
|
@ÖZLEM@
-
Tüm gönderiler
:
5390
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: dergah-ı muallaDAN
-
|
-
01.02.2008 23:05:44
( #42 )
bugün sabah erkan tan la başkentten programına üstün dökmen konuktu ve şu lafı gerçekten çok doğruydu arabayı fazla gaz çocuğuda fazla laf boğar. ve anlattığı başka bişeyde aktarmak isterim tren yoluna yakın alan evdeki insanlar belli bir süre sonra artık o tren sesinden rahatsız olmamaya başlarlar ama evde bir çocuk ağlasa yada çalar saat çalsa anında duyarlar.çünkü artık tren sesine alıcılarını tamamen kapatmışlardır ve duymamaya başlarlar.çocuklarda böyledir.siz ona yapmaması gereken şeyleri okadar çok söylersinizki çocukta artık size alıcılarını kapatır.mesela bir çocuğa ders çalış ders çalış diye sürekli söylemenin bir anlamı yoktur.önemli olan onun ders çalışmamasının nedenlerini araştırmaktır.bu sebepleri bulup ortadan kaldırmaktır. bir kitap ismi veremiyorum ama duyduklarımı aktarmak istedim. gerçi hamileyken okuduğum haluk yavuzer in çocuk pisikolojisi kitabı ve doğan cücel oğlunun kitapları vardı ama o kitaplar beni pek sarmadı.ben daha çok örneklemeli kitapları seviyorum.anlattıkları şeyleri yaşamam gerek yani kendimi içinde hissetmem gerek. ruhancım evet forumda emel hanımada kızımla yaşadığımız olayları anlattığımda bana çok korumacı yaklaşıyorsun demişti.bu konuda kendimi düzeltmeliyim.ama şu konudada kendimi beğeniyorum kızım aslında çok kendinede güzeni olan bir kız.başka çocukların kendine yaptırmak istediği kötü şeyleri kesinlikle kabul etmez hayır bu çok yanlış bişey der.yani anlaşılan ben ne kadar korumacı yaklaşıyosam kızımda tam tersi kendine güveni olan bir kız bazı konular hariç.oda yaşının getirdiği şeyler normal yani.kızım beni eğitiyor anlayacağınız.
|
|
E V R E K A
-
Tüm gönderiler
:
8317
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
01.02.2008 23:31:26
( #43 )
Temelde yine yargılamamak yatıyor. Ayrıca yapmaması gerekenleri sürekli söylemek boşa kürek çekmektir. Siz söyledikçe davranış daha çok pekişecektir. Mesela hayırı çok kullanmayın. Bir süre sonra hayır etkisiz bir kelime haline gelecektir. Hayır yerine alternatif olumlu davranışlar sunmak gerekiyor. Özlem evet bizler çocuklarımızla büyüyoruz. Önemli olan onların bizlere verdiği mesajları dogru algılamak ve uygulamaya dökebilmektir. Unutmadan sürekli uyarılan çocuk asla bagımsız bir birey olamaz. Büyüdügünde kendi kendisine karar veremez.Hep birilerinin fikrini almaya mahkumdur.
<mesaj tarafından düzenlendi EVREKA :) on 01.02.2008 23:33:34>
|
|
@ÖZLEM@
-
Tüm gönderiler
:
5390
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: dergah-ı muallaDAN
-
|
-
02.02.2008 01:00:39
( #44 )
evet ruhan şuan benim kızım 3 yaşında ve herşeyi sorgulama ve kendi kendine başaracağına inanma döneminde.bende elimden geldiği kadar hayırı kullanmıyorum.mutfakta bana yardım etmek istiyor onun yapabileceği her şeye izin veriyorum.veya kendi kendine dişini fırçalayabiliyor mesela.tabureyi alıyor ve fırça macun olayını bile hallediyor yani.hamur yoğurup açabiliyor bile.zaten sen yapamssın dedikçe başaramıyor.her zaman destek olmak gerekiyor.ama bunları ancak yaşayarak görüyoruz.yapamayacağı şeyleri yapmasına izin veriyorumki olmuyacağını kendisi anlasın. ay iyiki bu sayfa var çok sevindim.sayın muhalefet teşekkürler.konu kitaplardı ama ben konuyu dağıtmadım umarım ruhan onun bana verdiği mesajları doğru anlama konusunda elimden geleni yapıyorum bazen elimden gelenin fazlasını bile yaptığımı görüyorum  nasıl bir cümle oldu ama anladınız bence siz beni
|
|
yorum70
-
Tüm gönderiler
:
2756
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
02.02.2008 10:56:45
( #45 )
Bu konularda ilk çocuk olmadan önce ve olduğunda bir çok kitap okudum.Şu an ise elimde olan kitap " Okul Evde Başlar" Dr.Fatih KALKINÇ .Kitap tamamen Türkiye şartlarına ve hayat standardı olarak her aile kültürüne hitap edecek şekilde kaleme alınmış.288 sayfalık bir kitap olup, konularda yan başlıklar kullarak ilgili konuya vurgu yapılmış.pİYASA filatı 11 Ytl olup, internetten 9 ytl'ye temin edebilirsiniz. Diğer yayınlar olarak ise, Türk yazarları, A.YÖRÜKOĞLU-H.YAVUZER'i beğendiğimi söylemeliyim..E.A.B. Eğitimi kitabı kısmen okudum, ancak Amerikan ve İngiliz aile kültürüne ve yaşam koşullarına daha yakın bulduğum için açıkcası pek beğenmedim. Şimdilerde ben dahil kimse kitap okumuyor-eskisi gibi yani, şimdi internet var merak ettiği konuyu arama motorlarına yazıyor ve çıkan makaleyi okuyup bilgisini alıyor.
Anında Yorum Yapılır.
|
|
sevil_cull
-
Tüm gönderiler
:
13583
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: izmir -- marmaris
-
|
-
02.02.2008 11:15:33
( #46 )
ben sordukları sorularla ilgili kitap arıyorum oğlum artık ciddi sorular sormaya başladı anne ay neden orada , ay neden bizimle geliyor, anne neden soğuk anne neden kış bunlara mantıklı cevaplar veriyorum ama onun yaşına uygun anlayabileceği bir cevap verirsm daha uygun olur diye düşünüyorum böyle bir kitap bileniniz var mı.
|
|
ayek
-
Tüm gönderiler
:
1408
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
02.02.2008 11:23:29
( #47 )
|
|
E V R E K A
-
Tüm gönderiler
:
8317
-
Ödül puanları
:
0
-
|
|
|
ayek
-
Tüm gönderiler
:
1408
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
03.02.2008 12:04:41
( #49 )
ruhan senin gibi çevremde sen alıştırdın bunu böyle diyen birkaç kişi oğlum gibi zor çocukların ebevenleri olunca yanıldıklarını kabul ettiler   mesela kardeşim çok eleştirirdi beni.şimdi 2,5 yaşında kızı var ve bana diyor ki; herkes bana kızıyor sen alıştırdın diye halbu ki ben ne yaptım ki.   ..aynı sözlerle beni eleştirmişti oysa  indigo mu dersin zor çocuk mu dersin bilmiyorum ama;bazı çocukların diğerlerinden farklı zor çocuklar olarak doğduklarını düşünüyorum.öyle ki daha 1-2 aylıkken farklarını göstermeye başlıyorlar.elbette haklısın benimde pek çok hatam oldu..ilk anneliğimdi..kabul ediyor ve değişmeye çalışıyorum.sürekli okuyorum...ama doğuştan gelen özellikleri olduğuna da inanıyorum...neyse bu sayfanın konusunu da dağıtmayayım  bu tip konular için başka sayfalar mevcut çünkü...ben önerilerini elbette dikkate alacağım ve kitap önerilerinide takip edeceğim...
|
|
E V R E K A
-
Tüm gönderiler
:
8317
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
03.02.2008 13:31:55
( #50 )
|
|
MUHALEFET
-
Tüm gönderiler
:
258
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
04.02.2008 11:38:53
( #51 )
Ooooo sayfam almış başını yürümüş..Maşallah Evreka, (yoksa ortak mı demeliydim  ) meğer ne cevherler varmış sende !
Bir insan, parmağını başkasına uzatınca, 3 parmağını kendisine uzattığını unutmamalıdır. "Louis Nizer"
|
|
E V R E K A
-
Tüm gönderiler
:
8317
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
04.02.2008 15:16:14
( #52 )
|
|
zafer2006
-
Tüm gönderiler
:
350
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: En sonunda Ankara'dayım
-
|
-
05.02.2008 01:17:03
( #53 )
Tebrik ediyorum gerçekten çok güzel bir konu olmuş. Ruhan gerçekten seninle tanışmak isterdim. Kahvelerimizi içerek sohbet etmek hoş olurdu.
|
|
Aurora_
-
Tüm gönderiler
:
2074
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
05.02.2008 12:35:49
( #54 )
arkadaşlar yazılarınız çok güzel..çok yararlı bir konu olmuş..bende önerileriniz üzerine, ' kız bebek sahibinin kullanma kılavuzu' ve ' ana baba okulu' nu internetten sipariş ettim şimdi..umarım yararlı olur banada..çok teşekkürler önerileriniz için.. takipteyim
|
|
E V R E K A
-
Tüm gönderiler
:
8317
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
05.02.2008 14:21:47
( #55 )
Orjinalden alıntı: zafer2006 Tebrik ediyorum gerçekten çok güzel bir konu olmuş.
Ruhan gerçekten seninle tanışmak isterdim. Kahvelerimizi içerek sohbet etmek hoş olurdu. Selmacım inşallah bir gün o da olur. Teşekkür ediyorum Bu arada kitaplıgımdan bir kaç kitap daha önerecegim ama daha sonra şu an vaktim yok
<mesaj tarafından düzenlendi EVREKA :) on 05.02.2008 14:23:02>
|
|
E V R E K A
-
Tüm gönderiler
:
8317
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
05.02.2008 23:27:47
( #56 )
Gelişimde 0-3 yaş Yard.Doç.Dr. Neslihan Avcı Çalışan Anne ve Çocuk - Dr. Binnur Yeşilyaprak Ailede Dil Etkinlikleri - Yard.Doç.Dr. Murat Aşıcı Çocuk ve Spor - Yard.Doç.Dr. Mehmet İnan Çocuk saglıgı - Dr. Füsun Kitapçı Uysal Çocuk ve Disiplin - Sebahat Söylemez Bir Aile Olmak - Yard.Doç.Dr. Necla Tuzcuoglu Dikkat Geliştiren Oyunlar - Yard.Doç.Dr. Necla/Semai Tuzcuoglu Çocuk ve Beslenme - Doç.Dr Nevin Şanlıer / Yard. Doç.Dr. Yasemin Ersoy Gelişim ve Psikoloji ( Nasıl mutlu bir çocuk yetiştirebilirim) Doç.Dr. Handan Asude Başal Çocuk ve Sanat Eğitimi - Yard.Doç.Dr. Sevgi Gürtuna İlkögretime Hazırlık - Fatma Çigdem Gökçen
|
|
ayek
-
Tüm gönderiler
:
1408
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
06.02.2008 11:08:44
( #57 )
|
|
E V R E K A
-
Tüm gönderiler
:
8317
-
Ödül puanları
:
0
-
|
|
|
aysenol2
-
Tüm gönderiler
:
849
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
06.02.2008 23:57:58
( #59 )
bende 3 gundur bu sekılde bır yer arıyordum ve oglumun bende de zor gunler gecırıyoruz kıtaplardan fayda gorecegımı dusundum ruhan fıkırlerın cok guzel ayek sana katılıyorum.... nerde okudugumu hatırlamıyorum ama hurıyette okudum danırım anneler mukkemmel oluyum derken dogallıktan cıkıyormus ben annemden gormedım oglum yada kızım herseyın en ıytısını yesın en ıyısını oynasın en ıyısını bulsun herseyın en ıyısı seklınde bır yazı ve bu sekılde yetısen cocuklar ılerde cok sorunlu sıkıntılıu olacagını yazıyordu... gercekten bende oyleyım ama gel bakalım oglum benden ıkı dak. ayrılmıyor 2.5 yasında tuvalete gıtmeme bıle ızın vermıyor sureklı oynamam gerek onunla yada babsı yemegı bıtsın bızı kaldırıyor oyun oynayacakmısız kesınlıkle yek olmaz bızde artık bır zanman sonra tıkanıyoruz su gunlerde evdeyız ama ben calısıyorum o yuzden bu tarz bır kıtap arıyorum ne yapamm gerek rehber ogretmenı arkadasım ayse dogal ol yetre dıyor ama nasıl bır yontem uygulamam gerek ruhan yardım canımmm sayfa cok guzel dıger paylasımlarını beklıyorum
|
|
E V R E K A
-
Tüm gönderiler
:
8317
-
Ödül puanları
:
0