Merhabalar herkese, güzel bir sayfa gerçekten.. mesajların hepsini okudum, daha önce kimse yazmamış olduğu için bende bir kitap önermek isterim..
[size=3 font="trebuchet ms"]Çocuklar Nasıl Öğrenir? NLP İle Çocuğunuzun Zekasını Geliştirin! Yayınevi: Kuraldışı Yayınevi Yazar: Dawna Markova,
Anne Powell Kategoriler: Aile,
Anne Baba Kitapları Açıklama:
- Çocuğunuz nasıl öğrenir ve zekası nasıl gelişir?
- Çocuklar değişime değil, değiştirilmeye direnirler.
- En güçlü rüzgarlarda bile kendilerini koruyabilmeleri için çocuklarımızı nasıl destekleyebilir, yönlendirebiliriz? En dik yamaçlarda bile bel bağlayabilecekleri bir özgüven, mutlak bir güç kazanmaları için, bize duydukları güven ve inancı kendilerine de duymalarını nasıl sağlayabiliriz?
- Çocuğunuzun olağanüstü zekasının olağan sihrini bu kitap sayesinde keşfedebilirsiniz.
- Hepimizin farklı şeyler düşündüğü bilinen bir şeydir. Bilinmeyen şey ise, bunları düşünmede hepimizin farklı yöntemleri olduğudur. Okulda, çocukların nasıl düşündükleri çok az dikkate alınıyor. Genellikle herkesin beyninin öğretmeninki gibi işlediği varsayılıyor. Aslında, altı farklı yolla yöntemleri anlamanız hayati bir önem taşır.
Bu kitapta, düşüncenin çocuğunuzun beyninde nasıl yol aldığını anlamanıza yardımcı olacak esnek ve hayli basit bir yöntem bulacaksınız. Böylece çocuğunuzun doğal düşünme modelini keşfedebileceksiniz.
(Arka Kapak)
** Benim Notum: Benim oğlum 31 aylık, çalışıyorum fakat yoğun bir tempom yok ve vaktimizin çoğu birlikte geçebiliyor fakat yinede oğlumun daha sosyal bir hayatı olabilsin diye bir yuvaya verdik.. Memnuniyetim meçhul diyebilirim, henüz yeniyiz fakat bana göre yuva da yolunda gitmeyen birşeyler var ama henüz tam adını koyamadım. Oğlum yuvaya çok uyumlu, çok zevk alarak gidiyor fakat yuvanın sahibi aynı zamanda müdürü olan kişi son derece bilgili 25 yıllık tecrübeli bir psikolog olmasına rağmen bizdeki eğitim anlayışı malesef mahallesel gibi biraz.. Neyse, bilgisi olan bir kaç eğitimci ile yaptığım görüşmeler neticesinde çocukların 5 yaşından önce yuvaya gitmelerinin ileriki eğitim süreçlerinde zedelenmelere yol açabileceğini öğrendim ve bende doğal yöntemlerle anne-baba doyumuna ulaşmasını evde kendim nasıl sağlayabilirim diye kitap arştırmalarına başladım.. Bu kitabı kesinlikle tüm annelere tavsiye ediyorum, kendinizin ve çocuklarınızın bilgiyi almak için önce hangi kapıyı açtığını net olarak idrak ediyorsunuz, en azından beyninizin bir köşesindeki karanlık odalardan birinde sürekli yanan bir ışık açılıyor. :)
Biraz uzun oldu lütfen kusura bakmayın :)