Forum Bebeği Forum Ana Sayfa

Bebek.com Forum'a Hoş Geldiniz...

Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.
Bebek.com forumunu ilk ziyaretiniz ise; Forum Kuralları için tıklayınız.

ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR

Sayfayı değiştir: < 1234 | Sayfayı gösteriyor 4 of 4, mesajlar 61 to 80 of 80
Yazar Mesaj
@ÖZLEM@

• Tüm gönderiler : 5390
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: dergah-ı muallaDAN
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 08.02.2008 19:04:53 ( #61 )
benimki 3 yaşında her işi yapar ruhan.yakında çayda demlicek.bende çokmu çalıştırıyom acep

E V R E K A

• Tüm gönderiler : 8317
  • Bölge: Küçük Prensimin Yüreğinden :))
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 08.02.2008 23:21:10 ( #62 )

Orjinalden alıntı: afacan2

benimki 3 yaşında her işi yapar ruhan.yakında çayda demlicek.bende çokmu çalıştırıyom acep

Eeeeeeee becerikli olacak o zaman

senempeh

• Tüm gönderiler : 6120
  • Bölge: T.dağ/Çorlu
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 11.02.2008 16:59:46 ( #63 )
Ben geldimmmm
E V R E K A

Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 11.02.2008 17:01:39 ( #64 )

Orjinalden alıntı: eesila_

Ben geldimmmm

Hoşgeldin.

Ne tür kitap istersin Senem?

MUHALEFET

• Tüm gönderiler : 258
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 11.02.2008 17:22:32 ( #65 )
"Fikri ne olursa olsun,her koşulda, arkadaşlarına %100 destek" diye bir kitap var mı
Bir insan, parmağını başkasına uzatınca, 3 parmağını kendisine uzattığını unutmamalıdır. "Louis Nizer"
senempeh

• Tüm gönderiler : 6120
  • Bölge: T.dağ/Çorlu
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 11.02.2008 17:26:37 ( #66 )
valla öncelikle konsantrasyonla ilgili olsun - bir konuya konsantre olmakta güçlük çekiyorum konuları dağıtıyorumm:))

sonra empati kurmayla ilgili bir kitap olabilir - kendimi bir türlü senin ve ortaklarının yerine koyup düşünemiyorum...

sonraaa kılıç kalkan kullanma kitabı olabilir - kalkanlarımı yeterince güçlü çalıştıramıyorum :))

sonra duygusal zeka geliştirme - onu da size yolluycam :))
E V R E K A

Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 11.02.2008 22:49:43 ( #67 )

Orjinalden alıntı: Ruh-MUH

valla öncelikle konsantrasyonla ilgili olsun - bir konuya konsantre olmakta güçlük çekiyorum konuları dağıtıyorumm:))

sonra empati kurmayla ilgili bir kitap olabilir - kendimi bir türlü senin ve ortaklarının yerine koyup düşünemiyorum...

sonraaa kılıç kalkan kullanma kitabı olabilir - kalkanlarımı yeterince güçlü çalıştıramıyorum :))

sonra duygusal zeka geliştirme - onu da size yolluycam :))

Oooooo bu kadarı da olmaz ki ama Senemmmmmm

Sana kitap mitap yok

Nazlı_Beren

• Tüm gönderiler : 4069
  • Bölge: Allahıma binlerce şükür yavrumu bağışladı bize :)
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 15.02.2008 14:27:47 ( #68 )
Ellerinize ağlık arkadaşlar gerçekten çok güzel bir konu olmuş bu kaç zamandır kitap almak istiyordum ama kararsız kalmıştım aldığım kitapları okurken hep hayal kırıklığına uğramışımdır.Benim aradığım alıştırmalı bir kitap olacak yani oku öğren ve uygula tarzında önereceğin bir kitap ismi varmı Ruhan
Ama en kısa zamanda E.A.E Etkili Anne baba Eğitiminde Aile iletişim dilini ve Çocuk Ruh Sağlığını almayı düşünüyorum
Güzel paylaşımlar olmuş gerçekten çok teşekkürler sayfayı açtığın için muhalefet

E V R E K A

Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 15.02.2008 14:37:40 ( #69 )

Orjinalden alıntı: Nazlı_Beren

Ellerinize ağlık arkadaşlar gerçekten çok güzel bir konu olmuş bu kaç zamandır kitap almak istiyordum ama kararsız kalmıştım aldığım kitapları okurken hep hayal kırıklığına uğramışımdır.Benim aradığım alıştırmalı bir kitap olacak yani oku öğren ve uygula tarzında önereceğin bir kitap ismi varmı Ruhan
Ama en kısa zamanda E.A.E Etkili Anne baba Eğitiminde Aile iletişim dilini ve Çocuk Ruh Sağlığını almayı düşünüyorum
Güzel paylaşımlar olmuş gerçekten çok teşekkürler sayfayı açtığın için muhalefet

Yeşim E.A.E  ve kitabın devamı uygulamalar istediğin tarzda kitaplardır. Zaten benim bu sayfada önerdiğim kitapların bir çogu öyle.

Şu an vaktim kısıtlı, isim seçemedim. Bir ara yazayım.

Nazlı_Beren

• Tüm gönderiler : 4069
  • Bölge: Allahıma binlerce şükür yavrumu bağışladı bize :)
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 15.02.2008 15:14:02 ( #70 )
Çok teşekkür ederim müsait olduğunda yazarsan sevinirim ona göre önereceğin diğer kitaplarıda alırım

Orjinalden alıntı: EVREKA :)

Orjinalden alıntı: Nazlı_Beren

Yeşim E.A.E  ve kitabın devamı uygulamalar istediğin tarzda kitaplardır. Zaten benim bu sayfada önerdiğim kitapların bir çogu öyle.

Şu an vaktim kısıtlı, isim seçemedim. Bir ara yazayım.

nisanarda

• Tüm gönderiler : 62
  • Bölge: istanbul
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 19.02.2008 10:25:03 ( #71 )
Bende en son okuduğum kitapı tavsiye etmek istiyorum daha önce söylendimi bilmiyorum ama Prof.Dr.Haluk Yavuzer Çcuk Eğitimi El Kitabı bebeklikten okul çağına kadar anlatılımış ve anlatımlar çizimlerle örneklendirilmiş.

yasasin anneyim

• Tüm gönderiler : 533
  • Bölge: California/usa
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 25.03.2008 01:41:05 ( #72 )
guzel bi sayfa olmus.. "Cocugumu nasil anlarim(0-6 yas)"yazari Dr.Lynn Weiss..cok guzel bir kitap...tavsiye ederim....
Birde Vicki Lansky'nin "Anne- Babalik Rehberi(0-6 yas)"kitabini tavsiye edebilirim.bu kitapta bebek ve cocuk bakiminin en onemli noktalari kadar,ayrintilari hakkinda da okuyucuyu aydinlatiyor diyebilirim.Bu iki kitap ta bayez yayinlari tarafindan yayinlanmis.

buketulu

• Tüm gönderiler : 20
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 18.07.2008 23:37:54 ( #73 )
selamlar, ben de kişisel gelişim kitaplarına meraklı biri olarak kitapçıya gidip çocuk kitaplarını epey bi karıştırmıştım.
ama kafam karıştı, hamileydim de, başım da döndü. en sonunda sistem yayıncılığa güvendim ve ben de E.A.E uygulamalar kitabını aldım.
bir de özellikle "ben dili"ni vurgulamış olması benim için önemli oldu.
başucu kitabı yaptım :)
şu anda kızım 8 aylık, ama ilerde daha tecrübe kazanabilmek için "ben dilini" kullanmaya çalışıyorum.

ben dili de şöyle bişiy: karşınızdaki bir davranışta bulunduğunda eğer kızıyorsanız, bu "siz kızıyorsunuz" demektir. o bu davranışı yapmakla sadece sizin içinizdeki bir duyguyu harekete geçiriyor. o duygunun kaynağı o davranış, o kişi kesinlikle değil! çocukluğunuza dönün :)

o yüzden "bu davranışın karşısında şu anda şunu hissediyorum, çünkü..." diye karşınızdakine-büyük,küçük farketmez- derseniz size bu konuda yardımcı olabiliyorlar, eğer aksini yani "sen dili"ni kullanırsanız, "bana bu davranışınla şunu hissettiriyorsun" gibi suçlama şeklinde, hemen karşı taraf kendini savunmaya geçiyor.
"ben dili" mucizeler yaratabilir yani :)
hem insanın kendini tanımasına da yardımcı oluyor, hem de -kanaatımca- çocuğun ilerde karşısındaki insanla yaşadıklarını "kişisel algılamaması"nı öğrenmesini sağlıyor.
"tutarsız olabilirsiniz" demesi de bence harika. insanın içini rahatlatıyor. tutarlı olayım diye kasmaya gerek yok. insanın moduna göre tepkileri değişebildiğine göre bu tepkileri çocuğa "ben dilini" kullanarak anlatmak iyi bir çözüm. ben tutarsızlığa karşı değilim :)

"çocuğunuzu olduğu gibi kabul edin" tavsiyesi de bence önemli. bu konuda da Mevlana çok güzel bişey demiş, özetle: "Siz eğitimci olarak birer ateşsiniz. Toprağı kızdırır, suyu kaynatırsınız. Toprağı su, suyu toprak yapamazsınız!" İşte bu kadar!

neyse, bu kitabı kesinlikle tavsiye ederim. diğer insanlarla ilişkileriniz için de ilaç gibi gelebilir :)

bir de Daniel Golema-Duygusal Zeka kitabında da yapılan bilimsel araştırmaları ve sonuçlarını yazmış. Örn; çocuklar kaşla göz arasında anlık bi şeyler yaparlar ya, o anda kararlı bir sesle "hayır, dur" ya da "hayır, dokunma" gibi net ifadeler çocuğun ilerde daha kararlı olmasını sağlıyormuş. eğer siz orada çekimser kalır, "müdahale etsem mi, kendi öğrensin" tereddütü geçirirseniz çocuğunuz da ilerde kararsız olabilirmiş. Kitabın bütünü çocuk gelişimiyle ilgili değil ama.

Don Miguel Ruiz'in Dört Anlaşma ve Ustaca Sevmek kitaplarını da okudum. Bu iki kitabı da tavsiye ederim. Kızıma notlar çıkarmaya başladım hatta :) Çünkü bizim hayata bakış açımızın değişmesi çocuğumuzun eğitiminde çok önemli bir rol oynayacaktır. Hani uçaklarda bir tehlike anında önce kendinizi kurtarın ki çocuğunuzu da kurtarabilin derler ya, onun gibi işte :)

bi de ruhsal, zihinsel gelişimin yanında fiziksel gelişim de çok önemli. genelde diğer 2 konuda kitap var. O minik kasların da kuvvetlenmesi gerekiyor :)

son olarak da Üstün Dökmen'in "küçük şeyler" kitabında yazdığı bir not vardı: "anne-babalara 70'lerde şunu tavsiye ettik; büyüyen çocuklar şöyle oldu. 80'lerde şunu tavsiye ettik, büyüyen çocuklar yine istenildiği gibi olmadı. şimdi de bunu tavsiye ediyoruz. " :) diyordu. Yani bence yine bir annenin içgüdüsü de en iyi kitaptan daha iyi yol göstericidir. çocuklarımızın karakteri parmak izleri gibi, tek. benzerler ama eşleri yok. o yüzden çocuğunu en iyi anne-baba tanır ve yönlendirir. dediğim gibi önce kendinizle değişime başlayınca göreceksiniz ki çok daha sabırlı olabiliyorsunuz. çünkü onun ağlaması ya da uyumaması değil sizi sinirlendiren. siz sinirleniyorsunuz! :)

şubatta kalmış bu konu da kitap denilince hele bi de E.A.E yi görünce hemen bi yazayım dedim :) amma yazmışım :) ilyada destanı gibim olmuş kusura bakmayın :P

bu forumu çok seviyorum ama kuzum nedeniyle fazla internet bağlantım artık zayıfladı :)

herkese sevgiler, kitap tavsiyeleri için de teşekkürler 

zelis22

• Tüm gönderiler : 226
  • Bölge: Edirne
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 28.07.2008 04:20:05 ( #74 )
Herkese selam güzel bi sayfa olmuş. sayfayı açan arkadaşa teşekkürler. Bir çok kitap adını not ettim en kısa zamanda almayı düşünüyorum.Geçen gün eğitici oyunlarla ilgili kitap araştırırken bi kitap buldum henüz alamadım ama yorumlarını okudum bikaç yerde gayet iyiydi.
"Benimle Oynarmısın Anne 365 Eğitici Çocuk Oyunu" Timaş Yayınları Yazarı: Ali ÇANKIRILI
Eğer almış olan arkadaşlar varsa yorumlarını bizimle paylaşabilir mi?
E V R E K A

Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 03.08.2008 12:33:10 ( #75 )

Özel Eğitimci bir arkadaşımın kitabı

Henüz alıp okuyamadım, ama eminim güzeldir

<mesaj tarafından düzenlendi E V R E K A on 03.08.2008 12:34:17>

sevil_cull

• Tüm gönderiler : 13583
  • Bölge: izmir -- marmaris
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 28.09.2008 17:03:24 ( #76 )
Ben evdeki attığımız eşyalarla yapabileceklerimizle ilgili bir kitap istiyorum ama varmıdır ki.

E V R E K A

Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 28.09.2008 23:13:52 ( #77 )

Orjinalden alıntı: sevil_cull

Ben evdeki attığımız eşyalarla yapabileceklerimizle ilgili bir kitap istiyorum ama varmıdır ki.

Sevilcim var tabiki.Bildiklerimi yazayım

Atık Materyallerle Çeşitli El Faaliyetleri kitabı - Ya-pa Yayınevi
Yazarı: Jale Üre

Atık Materyallerle El işi çalışmaları - Esin Yayınevi

Sihirli Eller-Mutlu Yüzler  - Gülay aydın- Kök Yayıncılık

Atık Materyaller Dizisi  - Jale Üre, Nezih Üre - Ya-pa Yayınevi

demirkaran

• Tüm gönderiler : 1
  • Katıldı: 14 September 2009
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 14.09.2009 16:13:56 ( #78 )
Merhabalar herkese, güzel bir sayfa gerçekten.. mesajların hepsini okudum, daha önce kimse yazmamış olduğu için bende bir kitap önermek isterim..
[size=3 font="trebuchet ms"]Çocuklar Nasıl Öğrenir? NLP İle Çocuğunuzun Zekasını Geliştirin!
Yayınevi: Kuraldışı Yayınevi
Yazar: Dawna Markova, Anne Powell
Kategoriler: Aile, Anne Baba Kitapları
Açıklama:
- Çocuğunuz nasıl öğrenir ve zekası nasıl gelişir?
- Çocuklar değişime değil, değiştirilmeye direnirler.
- En güçlü rüzgarlarda bile kendilerini koruyabilmeleri için çocuklarımızı nasıl destekleyebilir, yönlendirebiliriz? En dik yamaçlarda bile bel bağlayabilecekleri bir özgüven, mutlak bir güç kazanmaları için, bize duydukları güven ve inancı kendilerine de duymalarını nasıl sağlayabiliriz?
- Çocuğunuzun olağanüstü zekasının olağan sihrini bu kitap sayesinde keşfedebilirsiniz.
- Hepimizin farklı şeyler düşündüğü bilinen bir şeydir. Bilinmeyen şey ise, bunları düşünmede hepimizin farklı yöntemleri olduğudur. Okulda, çocukların nasıl düşündükleri çok az dikkate alınıyor. Genellikle herkesin beyninin öğretmeninki gibi işlediği varsayılıyor. Aslında, altı farklı yolla yöntemleri anlamanız hayati bir önem taşır.
Bu kitapta, düşüncenin çocuğunuzun beyninde nasıl yol aldığını anlamanıza yardımcı olacak esnek ve hayli basit bir yöntem bulacaksınız. Böylece çocuğunuzun doğal düşünme modelini keşfedebileceksiniz.
(Arka Kapak)

** Benim Notum: Benim oğlum 31 aylık, çalışıyorum fakat yoğun bir tempom yok ve vaktimizin çoğu birlikte geçebiliyor fakat yinede oğlumun daha sosyal bir hayatı olabilsin diye bir yuvaya verdik.. Memnuniyetim meçhul diyebilirim, henüz yeniyiz fakat bana göre yuva da yolunda gitmeyen birşeyler var ama henüz tam adını koyamadım. Oğlum yuvaya çok uyumlu, çok zevk alarak gidiyor fakat yuvanın sahibi aynı zamanda müdürü olan kişi son derece bilgili 25 yıllık tecrübeli bir psikolog olmasına rağmen bizdeki eğitim anlayışı malesef mahallesel gibi biraz.. Neyse, bilgisi olan bir kaç eğitimci ile yaptığım görüşmeler neticesinde çocukların 5 yaşından önce yuvaya gitmelerinin ileriki eğitim süreçlerinde zedelenmelere yol açabileceğini öğrendim ve bende doğal yöntemlerle anne-baba doyumuna ulaşmasını evde kendim nasıl sağlayabilirim diye kitap arştırmalarına başladım.. Bu kitabı kesinlikle tüm annelere tavsiye ediyorum, kendinizin ve çocuklarınızın bilgiyi almak için önce hangi kapıyı açtığını net olarak idrak ediyorsunuz, en azından beyninizin bir köşesindeki karanlık odalardan birinde sürekli yanan bir ışık açılıyor. :)

Biraz uzun oldu lütfen kusura bakmayın :)
34sahika

• Tüm gönderiler : 5
  • Katıldı: 21 May 2010
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 28.05.2010 18:49:35 ( #79 )
Akıllı Bebekler Akademisi artık yok..Bilginiz olsun.Basılmıyacakmış.
Atiyel

• Tüm gönderiler : 2
  • Katıldı: 21 May 2010
Ynt:ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 05.06.2010 23:45:21 ( #80 )
Selamlar,
Piyasada Çocuk Gelişimi ile ilgili kitaplar o kadar çokki inanamazsınız!.
Sizinde belirttiğiniz gibi Haluk Yavuzer en seçkin ve tercih edilen gelişim kitapları
Size bir öneride bulunacağım. Yeni bir site var. www.ilkkitaplarim.com olarak geçiyor.
Bu sitede kitap satış bölümünde "Çocuk Gelişim" hanesi bulunuyor. Bu bölümde bir çok kitap
var. Bilgilerinize
Atiye
Sayfayı değiştir: < 1234 | Sayfayı gösteriyor 4 of 4, mesajlar 61 to 80 of 80

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 29 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi