Sayfayı değiştir:
< 123456 | Sayfayı gösteriyor 6 of 6, mesajlar 101 to 118 of 118
irmakyagmur
-
Tüm gönderiler
:
8319
-
Ödül puanları
:
0
- Katıldı: 01 January 0001
- Bölge: İSTANBUL
-
Durum: çevrimdışı
|
Ynt:9-18 kg. oto koltukları
-
29.12.2009 22:48:42
( #101 )
Hava yastığını sormuştun Biset yaaa unutmuşum ben onu, onunla ilgili bir uyarı yok, bir sorun değil yani. Kullanım kitapçığına bakmıştım zaten, uyarılar arasında yan hava yastıkları yok. Ama senin dediğin tavan hava yastıkları sanırım. Net bilgim olmamakla birlikte herhalde bir sakıncası olsaydı kitapçığında yazardı diye düşünüyorum. Ya canım ikinci bebek olunca benim yine arkaya oturmam gerekecek, bu durumda, ben ortaya oturucam, bir tarafta anakucağının bazası olacak. Önce ben binerim sonra babamız anakucağını yerleştirir artık. Biraz sıkıntı ama bir süre sonra yine öne oturmaya başlarım. Malum 2 sefer uzun yol tecrübemiz var, Yağmuş arkada tek başına. Hiç de bir sorun yaşamamıştık. İkincisi de böyle olur inşallah. Koltuk elimize geçer geçmez ve biz kullanmaya başlar başlamaz buraya yazıcam. Sen de almamış olursan belki sana da fikir verir bizim tecrübemiz.
|
|
__ANKA__
-
Tüm gönderiler
:
5817
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
30.12.2009 00:09:40
( #102 )
KULLANDIKTAN SONRAKİ EDİNİMLERİN ÖNEMLİ EVET... aslında pek düşğünmüyordum ama çift yön kullanımı var dedikten sonra alırsın,baktın durmuyor mutlu olmuyor o zaman yine ileriye dönük pozisyona geçiririz diye değerlendirmeye aldım... slmlar
|
|
__ANKA__
-
Tüm gönderiler
:
5817
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
30.12.2009 00:09:41
( #103 )
KULLANDIKTAN SONRAKİ EDİNİMLERİN ÖNEMLİ EVET... aslında pek düşğünmüyordum ama çift yön kullanımı var dedikten sonra alırsın,baktın durmuyor mutlu olmuyor o zaman yine ileriye dönük pozisyona geçiririz diye değerlendirmeye aldım... slmlar
|
|
irmakyagmur
-
Tüm gönderiler
:
8319
-
Ödül puanları
:
0
-
|
|
|
irmakyagmur
-
Tüm gönderiler
:
8319
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
21.02.2010 15:27:35
( #105 )
Koltuğun çok güzel yönleri var. Bunlardan biri kemerlerin kenarlara mıknatıslanması, Maxi Cosi Tobi'nin otomatik olarak kemerlerinin havaya kalkması gibi bu da müthiş pratik bir buluş ve oldukça akıllıca düşünülmüş. Bir diğeri destek minderi. 10 kilonun ve 1 yaşın altındaki bebekler için kullanılması önerilir yazıyor fakat ben Yağmur 10 kiloyu ve 1 yaşı geçtiği halde kullanıyorum. Minder çift yönlü kullanılabiliyor, arkası gri. Sanırım gri kısmı yaz için, çünkü renkli kısım sanki daha çok terletebilir bir kumaş. Ve tabiki tüm kumaşlar yanmaz kumaş, ya da ateşe dayanıklı diyeyim. Kumaşın renkli olan kısmı (bizdeki turkuaz kısım) çok güzel bir kumaş, süetimsi bir şey. Bebek koltukta otururken baş destek kısmı bebeğin boyuna göre ayarlanıyor. Oldukça pratik. Bu başdestek kısmı Maxi Cosi Tobi'ninki gibi (şekil olarak) ve oldukça koruyucu. Zaten yeni geliştirilmiş bir bölüm. Eskiden tastık gibiymiş. Kemer yüksekliği de baş destek kısmını indirerek ya da kaldırarak ayarlanıyor. Diğerlerinde nasıldı şu an hatırlayamıyorum ama bu bana oldukça pratik geldi. Kemer pedlerinin arkasında cırt cırtla takılan kaydırmaz şeritler var, kemerler kıyafetine tutunsun, Allah korusun kaza anında omuzlarından kaymasın diye. Şu güne kadar hiç 3 kademenin üstünde yatış pozisyonu olan bir araba koltuğu görmemiştim. Bu koltuk 4 yatış pozisyonlu, tabi bu boy oto koltuklarında yatış kamelerinin aralıkları çok dar oluyor. Yani bir kademenin diğerinden çok da bir farkı yok ama ben uyku pozisyonu denilen pozisyonda kullanıyorum. Henüz hep bahsettikleri başının uyurken düşme durumunu yaşamadık. Hem geriye dönük hem de yatış pozisyonundan sanırım. Baş destek kısmına başını dayıyor uyurken, mışıl mışıl uyuyor. Maşallah. Tüm bunlar dışında koltuk milim kımıldamıyor, çok sağlam montajı. Zaten ödüller almış ve bundan birkaç yıl önce Avrupa çarpışma testlerinde birincilik almış bir koltuk. Üretim yeri Norveç. Son olarak geriye dönük isofixle takarken (ileriye dönük sadece kemerle bağlanıyor), doğru montaj olduğunda isofix demirlerine geçen kancaların olduğu bölüm yeşile dönüyor. Böylece doğru montaj yapıldığından emin oluyorsunuz. Kaza anında koltuğun kımıldamaması için arka koltuğun sırt kısmına dayanan bir demir ile arabanın tabanına tutunan demirler var. Bunlar da oldukça güven verici. Şu an için izlenimlerim ve düşüncelerim böyle. Herkese tavsiye ederim. Bu oto koltuklarını Norveç'ten siparişle getirten firmanın ve firmada iletişim kurulacak bayanın e-mail ve telefon bilgilerini isteyenlere verebilirim. Tüm bebişlere güvenli ve konforlu yolculuklar.
|
|
__ANKA__
-
Tüm gönderiler
:
5817
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
23.02.2010 14:54:24
( #106 )
ayşegül canım sayfaya eklemiştim,sanırım görmedin..canım bi baksan da fikir versen..ısofıx için şu anda çok önemli değil diyenler var..arabanın güvenliği yeterli,arkasından kemer geçen modeller de gayet güvenli.ısofıx için o kadar paraya değmez diyenler kafamı iyice karıştırıyor.oysa ki ben önemsiyorum.ne dersin?bu arada senin koltuğun markası nedir?
|
|
irmakyagmur
-
Tüm gönderiler
:
8319
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
23.02.2010 16:26:57
( #107 )
Neyi eklemiştin canım yaaa, anlamadım. Kesinlikle katılmıyorum. İstersen netten araştır, çarpışma testlerinin videolarını ve analizlerini oku. Isofixte yanlış bağlama ya da esneme payı yok. Kemerle bağlanan araba koltuklarının %90 (tam rakamı hatırlayamadım) kadarı yanlış bağlandığından hiçbir koruma sağlamıyormuş, kemerler uzuyor, şak diye koltuk uçup gidiyor. Isofix sımsıkı tutunuyor koltuğa. Yanlış bağlama gibi bir ihtimal de yok, çünkü doğru bağladığını belirten işaretler var, doğru bağlanınca yeşil oluyor. Bizim oto koltuğumuz, Norveç malı Besafe markası, izi combi X3 isofix modeli. Bir de can sağlığı bu, "gerek yok" yorumlarına da hayret ediyorum. Can sağlığından önemlisi var mı?! 3 yıl kullanacağız, varsın 100-200 neyse fazla verelim, değmez mi? O riski göze almak akla mantığa sığar mı, kaldı ki adamlar kemerle bağlama yetersiz olduğundan yeni bir şey üretmişler, bundan faydalanmak varken niye eski sistem kullanalım?! Yağmur'un anakucağı da isofixli bazalıydı, eşim de 1 yıl isofix güvencesiyle seyahat ettik niye geriye gidelim dedi, çok da mantıklı. İşte böyle canım.
|
|
BAM BAM :)
-
Tüm gönderiler
:
2684
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
24.02.2010 17:05:30
( #108 )
<mesaj tarafından düzenlendi BAM BAM :) on 24.02.2010 17:19:45>
|
|
BAM BAM :)
-
Tüm gönderiler
:
2684
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
24.02.2010 17:26:40
( #109 )
maşallah yağmur beye :) pek bi tatlı oldu büyüdükçe :) bebişkende öyleydi.. bende recaro aldım canım
|
|
irmakyagmur
-
Tüm gönderiler
:
8319
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
25.02.2010 03:16:46
( #110 )
Teşekkür ederim tatlım. Sarp da öyle.  Siz de güle güle, güvenle kullanın oto koltuğunuzu.
|
|
irmakyagmur
-
Tüm gönderiler
:
8319
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
06.03.2010 00:36:06
( #111 )
Ankara'ya gittiğimizde kullanmak için dedemizin arabasına da bir oto koltuğu almamız gerekiyordu. Onu da bugün mothercare mağazasından aldık. Maxi cosi priori sps modeli. Diğer priorilerden farkını açıkçası bilmiyorum ama fiyat olarak daha uygun olduğundan maxi cosi markasına güvenerek aldık. Isofixli değil, kemerle takılıyor ve kemerle takılması çok pratik. Umarım Yağmur da severek oturur. Maxi cosi priori sps kullanan varsa veya diğer priorilerden farkını bilen varsa lütfen yazsın, çok merak ettim ve netten de bir bilgiye ulaşamadım. ... Evet, farkı öğrendim, priori xp'de kemer gerdi sistemi var. Priorifix zaten isofixli model. Sps'de kemer gerdi sistemi yok sadece.
<mesaj tarafından düzenlendi irmakyagmur on 06.03.2010 00:45:53>
|
|
bizzz
-
Tüm gönderiler
:
995
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
03.05.2010 10:06:22
( #112 )
Biz de oto-koltuğumuzu değiştirdik. Kızlarımdan birisi içerisine sığmamaya başlamıştı Mothercarê'den 139 tl. ye bir büyük boyunu aldık. 3. aşama koltuk ve arabanın kendi emniyet kemeriyle bağlanıyor arabaya monte edilmiyor yani. Biraz daha büyüdüklerinde üst kısmı çıkıyor ve sadece yükseltici olarak kalıyor
|
|
bizzz
-
Tüm gönderiler
:
995
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
03.05.2010 10:13:55
( #113 )
|
|
peluse
-
Tüm gönderiler
:
42
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
17.06.2010 00:19:34
( #114 )
Ayşegül, oto koltuğuyla ilgili yazmış olduğun bilgilendirmeleri yaklaşık bir sene önce okumuştum benim de oğlum bir hafta sonra yedi ayını dolduracak ve ben de ana kucağından bir üst model oto koltuğuna geçmek istiyorum sormak istediğim şu ana kadar kullandığınız süre içinde herhangi bir şikayetin oldu mu bu koltukla ilgili Yağmur halen geriye dönük oturabiliyor mu? Sağolasın pek çok şeyi çok güzel anlatmışsın ama bunca zaman kullandıktan sonraki izlenimlerini de merak ediyorum. Çok kararsız kaldım marka konusunda yardımcı olursan sevinirim.
|
|
nukteoz
-
Tüm gönderiler
:
1
-
Ödül puanları
:
0
- Katıldı: 17 June 2010
-
|
-
17.06.2010 18:51:58
( #115 )
ben KIDDY markalı oto koltuklarından aldım ve oldukça memnunum. emniyet açısından çok önem verdiğim bi konu oto koltuğu. bu yüzden özenle dikkat edilmesini isterim ki KIDDY adlı marka bu konuda yeterli özeni göstermiş. uzunca bi zaman araştırdıktan sonra aldığım bu üründen çok memnunum. ilgilenenlere ve almak isteyenlere mağaza önerebilirim. hatta kârlı bi alışveriş bile yapabilirsiniz:)
|
|
irmakyagmur
-
Tüm gönderiler
:
8319
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
17.06.2010 20:21:59
( #116 )
Peluse, şubat ortasından beri kullanıyoruz oto koltuğumuzu ve bir kere geriye dönük taktık, bir daha ellemedik. Geriye dönük gitme ile ilgili hiçbir sorunumuz olmadı. Koltuğumuzdan gayet memnunuz. İç destek pedini de çıkardım ben, baktım bizim kilomuza göre gerek yok. Tavsiye ederim. Özelcan bebe diye bir mağaza var, internet sitesi de var, bir kısım aile buradan temin ettiler bizim koltuğumuzdan. Besafe Izi Combi X3 bizim model.
|
|
peluse
-
Tüm gönderiler
:
42
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
19.06.2010 00:16:34
( #117 )
Çok teşekkürler cevabın için.
|
|
aslihatun
-
Tüm gönderiler
:
18
-
Ödül puanları
:
0
- Katıldı: 14 September 2010
-
|
-
14.09.2010 14:49:08
( #118 )
bizde bi kaç ay öncesine kadar değiştirdik şimdiki eskisinden dha huzursuz çıktı ama sürekli ağlıyor galiba eskisini koyacam hiç te istemiyorum ama:S
|
|