merhabalarr..
ben de kızım azıcık sızmış rolü yaparken gireyim foruma dedim. anneciğim de mutfakta ya, ona da yakalanmazsam, biraz vakit ayırabilirim böylece
bebeklerin çok uyuması konusunda ben de birkaç kez endişelendim. benim uyumayan bebeğim birkaç kez 4-5 saat deliksiz uyudu. ben de korku içinde hastaneyi aradım. dediler ki uzun bir uykusuzluk döneminden sonra normalmiş arada bir yapması. bir de emzirmek için uyandırmak şart değilmiş. biraz uğraşınca uykudayken de emmesi sağlanabiliyor, ama çaba sarfetmek şart tabi.
eğer çok uyumaları süreklilik arzediyorsa doktora sormalı. ama illa ki sorun olduğu anlamına gelmiyormuş. ben birkaç doktora sormuştum, içimi rahatlattılar.
büyüklerimize de sordum, bebekler tüm geceyi uykuda geçirirler dediler. nerde bizde o şans ya

, o da ayrı bir mevzu

, tabi ki Rabbim sağlık sıhhat versin inşallah..
inci berrak öyle süprizler yapıp uzun uyuyunca, ben 3 saat sonra falan uykuda emziriyorum.
kan şekerlerinin düşmesi olayına dikkat etmek lazım mutlaka.
emelciğim, bizde gaz sorunu sanırım 20. günden önce vardı, ama nette 20. günden sonra başlar diye okumuştum.
pudra artık yasakmış canım.
bebe yağını banyodan sonra tüm vücudu için kullanıyoruz.
bodylerini bizde annem giydiriveriyor şimdilik, ama izlenimlerimi aktarayım. önce başını geçiriyor, sonra sırayla kolarını, ve bebeğin gövdesinin ön tarafına elini koyup, eline alıyor, bacakları pek kaldırmadan gövdesi yüz üstü halde diğer eliyle arka tarafını aşağıya çekiyor. sonra yatırıp ön tarafı çekiyor. işte hemen hemen böyle yapıyor. bu arada boynuna, ya da herhangi bir yerine bir şey olacak diye endişelenme, o kadar kolay birşeyler olmazmış. doktorlar, hemşireler ellerine alıp neler neler yapıyorlar. ben ilk kontrolde hemşire bir elinden diğerine atarcasına alınca bir çığlık atmıştım, ben dokunmaya bile korkuyorum demiştim. eğer sen steres yaparsan, o da yapar rahat ol, kemikleri daha yumuşak öyle kolay kırılmaz falan demişlerdi.
ben de hâlâ tam olarak alışamadım, hâlâ yeterince cesaret topalrlayamadım. 40'ını bekliyorum umutla
ayuzun uzun konuşmaya hasret kalmışım, yazıyorum bol bol, ne güzel.. okuyabilen okusun, ne yağayım, gerçekten çok özlemişim buradaki sohbetler, sayfalar döktürmeyi..
biz kurutma makinası kullanmıyoruz. bir tavsiyem olacak, banyo havlusunun içine yumuşak tülbent de koyun, ıslaklığı hemen öyle güzel emiyor ki. ben iki tane hazırladım, biri ilk ıslaklığı çekiyor, diğeri de ahvlunun içinde yine yumuşaklık sağlıyor hassas cildi için.
dışarı çıkarken ben de alt üst astronot kadar sıkı tutan bir dış giysisi almıştım, onu giydiriyorum. battaniye ile çıkardım, ama hastaneye giderken port bebe ile götürdük. port bebeyi ben de kucağımda taşıyamamıştım ama, bebek içinde rahat ve güvenli oluyor. bundan sonra ise bebek arabası ile çıkaracağım, bu hafta içi almaya fırsat bulabilirsek tabi..
sezenciğim, beni,m kız da sürekli yutkunma, ağız oynatma hallerinde. ay ben korkuyorum onun bu hareketlerinden. sanki bir rahatsızlığı varmış gibi.
bir de şu sıralar çok tükürük çıkarmaya başladı, ve de boğazına kaçırıyor, öksürüyor bu da midesini hoplatıyor, benim de yüreğimi..
neden oluyor acaba???
zuhalciğim de bahsetmiş, havlu cildini tahriş edecekmiş gibi geliyor bana da.
kıyafetlerin boyları ile ilgili sorun bizde de var. bebeğim normal durduğunda ayına göre olanlar oluyor da, çırpınmaları, bacak hareketleri nedeni ile öyle düzgün kalmıyor ve kasıyor bedenini. bu nedenle 6 aylık tulumlardan aldım, onun içinde istediği gibi rahat hareket edebiliyor kızım. tabiiçinde bodysi, hatta alt pijaması da var ayrıca içinde.
ben de forumumuzu son sayfadan başladım okumaya, şimdi önceki sayfaya bakıyorum.
anneme yakalandım, gitmeliyim. ama son bir bakayım hemencecik
aaa.. nilciğim, maşallah senin ebbeiş demek 18-20 saat uyuyor. bana da tüm doktorlar yeni bebekelr günde 18-20 saati uykuda geçirirler deyip duruyorlar, ben de bugün anneme " böyle bir bebek var mı gerçekten acaba " diyordum. aslında ben de bebekken seninki gibiymişim. benimki uyumadığı için çok endişeleniyorum ben de. demek, hep bahsedilen bebekelrden seninki de. normal bence.. doktoruna sor tabi..
tamam kaçtım, yine gelemye çalışacağım