Forum Bebeği Forum Ana Sayfa

Bebek.com Forum'a Hoş Geldiniz...

Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.
Bebek.com forumunu ilk ziyaretiniz ise; Forum Kuralları için tıklayınız.

BEBEKLERDE KABIZLIK

Sayfayı değiştir: < 12 | Sayfayı gösteriyor 2 of 2, mesajlar 21 to 31 of 31
Yazar Mesaj
...

• Tüm gönderiler : 1860
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: BEBEKLERDE KABIZLIK - 24.05.2008 00:09:28 ( #21 )
bayraktar.35 nickli kişinin açmış olduğu konudan kopyalanmıştır.

bayraktar.35

Orjinalden alıntı: bayraktar.35

KIZIM 1 HAFTADAN BERİ KABIZ.DAHA 64 GÜNLÜK.BAĞIRSAKLARI DÜZENE GİRDİ GAZINI FALAN ÇIKARMAYI ÖĞRENDİ DERKEN BİRDEN DURUM DEĞİŞTİ.FİTİL VERDİ DR. AMA HEP BUNU MU KULLANACAĞIM ÇOK ÜZÜLÜYORUM.NELER YAPMALIYIM?

Orjinalden alıntı: Nazlı_Beren

herkezde oluyor böyle şeyler zamanlada düzene giriyor benim kızımda da oldu daha 2 gündür düzenli hergün yapmaya başladı sanırım düzene girdi diye düşünüyorum ama bellide olmaz tabiki.Ben zeytinyağ ile poposuna masaj yapıyordum birde göbeğine ılık olarak sürüyordum tülbentle kapatıyordum bayağı rahatlıyordu ozaman.İlaç bizim doktor 5 gün yapmazsa verin demişti.Sürekli ilaç verilirse eğer kendi kendine yapmayı beceremezmiş ilaca bağımlı olurmuş ondan bence ilaçla değilde doğal yollardan yapmaya çalış.Birde bacaklarına masaj yaptırabilirsin bisiklet çevirir gibi oda işe yarıyor.En kısa zamanda düzene girmesi dileğiyle....

Orjinalden alıntı: artemisse

en basta sen kendin bol su iç,  kabizlik susuzluktan kaynaklaniyor,
fitili kullanmamaya calis,
kabiz olunca poposunu yukari kaldir bisiklet hareketi yap daireler ciz poposu ile.
oglumda belli zamanlarda kabizlik yasiyor, ben hem annesi sùtù hem mama destekli besliyorum, mamayi degistirdim, kabizligi onleyici mamaya gectim

Orjinalden alıntı: M+S=B

kesinlikle bebeğinize yatarken pasif jimnastik yaptırın.bacaklarını hareket ettirin çok zorlamadan karnına hafifçe bastırın dizlerini.bu barsaklarına baskı yaparak hem gazını hem de gaitasını çıkarmasına çok yardımcı olur.karnına u şeklinde masaj yapın.ilacı çok zorunlu olmadıkça kullanmayın anüste_makatında_tembellik yapabilir.mama kullanıyorsanız dr.desteğiyle kabızlığı önlayici mamalar verebilirsiniz.biz de çok işe yaramıştı.çok seyrek veriyordum ama hemen etki ediyordu. (çok özür diliyorum yanlış bi bilgi vermişim şimdi farkettim karına masaj 'u'şeklinde değil ters 'u'şeklinde olacaktı.umarım herkes ilk yazdığımda da bu şekilde olduğunu anlamıştır.tekrar özür diliyorum)

Orjinalden alıntı: bennu çağlayan

Benim oğlumunda 1,5 aylıkken kabızlığı başladı 2 hafta sürdü bende fitil verdim bende hep böyle fitil verincemi kakasını yapacak diye düşünüyordum ama sonra normale döndü.Bence doktorun fitili verdiyse kullan.Düzene giriyor sonra korkma.

Orjinalden alıntı: MüGe__

geçmiş olsun... bizde çok çektik kabızlık problemini...doktorum fitil vermişti 2 gün yapmazsa fitili kullan demişti... kızım 1 ay boyunca neredeyse sadece fitille kaka yaptı...ama sonradan düzene girdi şimdi günde 2-3 kere yapıyo hatta 4 kez yaptığıda oluyor..  fitil bizde alışkanlık yapmadı... dr da zaten yapmaz demişti... aklında bulunsun eğer mama veriyorsan günde iki kez 1 çay kaşığı zeytinyağ katabilirsin mamasına.. amziriyorsanda yine günde 2 kez bir çay kaşığı zeytinyağını direk içirebilirsin...

Orjinalden alıntı: cagla_kayra

64 günlük bebek sadece anne sütü alıyordur herhalde eğer siz kabız yapacak şeyler yerseniz bebeğinizde kabız olur.yediklerinize dikkat edin derim ben.bol bol kayısı kompostosu ve armut yiyin.bebeginizide kabızlık için masaj yapın geşmiş olsun.

Orjinalden alıntı: ekaya77

benim ikizlerimde 68 günlük.mama ve anne sütü beraber gidiyoruz ve kabızlık sorunları oluyodu.dr.muz sabahları mamalarının içine yarım cay kasıgı saf zeytinyağı damlat dedi.şimdi daha düzenli cıkıyolar.

Orjinalden alıntı: ekaya77

benim ikizlerimde 68 günlük.mama ve anne sütü beraber gidiyoruz ve kabızlık sorunları oluyodu.dr.muz sabahları mamalarının içine yarım cay kasıgı saf zeytinyağı damlat dedi.şimdi daha düzenli cıkıyolar.

Orjinalden alıntı: beda

Benim bebbeğim de kabız oluyordu, üstelik makatda yırtıkları vardı,

Ben her öğününe bir çay kaşığı zeytinyağı katıyorum hem kabızlığı düzeldi hem de yaraları iyileşti.

Gittiğim dr. bebeğin kabızlığını mutlaka fitil yada başka bir şeyle giderin dedi.

Çünkü; zaten hassas olan bebek bağırsaklarında yırtılmaya neden olabiliyor dedi.

Bize bir de kayısı tavsiye etti,

6 aydan küçük bebeklere haşlanmış kuru kayısının suyu, büyüklere haşlanmış ve blender'den geçirilmiş kayısı verin demişti.

Orjinalden alıntı: as.min.yes

bizimde sürekli yaşadığımız sorunlardan biriydi bu bize de doktor bi şurup verdi tamamen doğalmış ve direk dışkıyla atılıyormuş 15 gün düzenli olarak kullandık şükürler olsun aylardır öle bi sorunumuz yok artık

Orjinalden alıntı: dbalkan

Kaç aylıkken kullandınız?Adı neydi şurubun?

Orjinalden alıntı: dbalkan

Benim kızım kabız değil sıvı çıkıyor ama 4 günde 1 çıkıyor...Kilo alımı normal beslenmeyle ilgili değil yani...Ama sık sık yapmadığı için ona çok sıkıntı veriyor.Artık 3. gün durmadan ağlıyor....Ne yapacağımızı şaşırdık...

...

• Tüm gönderiler : 1860
Ynt: BEBEKLERDE KABIZLIK - 24.05.2008 00:22:22 ( #22 )
dilek66 nickli üyenin açmış olduğu konudan kopyalanmıştır.

Orjinalden alıntı: dilek66
  1. BEBEĞİM 19 GÜNLÜK  3 GÜNDÜR KAKA YAPMIYOR  ANNE SÜTÜYLE BESLİYORUM  LÜTFEN YARDIM EDİN NE YAPİM

Orjinalden alıntı: C U D A N A

bu konu daha önce cok konusulmustu...

bizim doktorumuz
sadece anne sütü alan bebeklerde 9 güne kadar normal oldugunu söylemisti...
ben sahsen 7 güne kadar müdehale edilmemesinden yanayim...

Orjinalden alıntı: rahne

Öncelikle geçmiş olsun.Ben o problemi önce oğlumda yaşadım şimdi de kızımda yaşıyorum.Umarım seninki bizimki gibi bir problem değildir.Bebeklerin belli bir süre kaka yapmamaları normal sayılır ama eğer bu kaka yapmama başka bir nedene bağlı değilse.Benim oğlumda doğduktan iki hafta sonra kaka yapmamaya başladı.Öncesinde de fışkırır tarzda çıkarıyordu kakasını.Epey bir bekledik geçti geçecek diye en sonunda bir çocuk cerrahına gösterdik.Oğlumda anal darlık varmış.Şimdi aynı problem kızımda var.Bunları sen tedirgin olasın diye anlatmıyorum yanlış anlama sadece geç olmadan önlemini almalısın.Bence sen doktoruna danış muhakkak.Umarım bir an önce düzelir.

Orjinalden alıntı: gönül-ilhan

benimki de 40ı çıkana kadar her bze yapıyodu kırkından sonra 3 gü ıkınıyo 1 gün yapıyo bir defa doktor normal diyo ama bi çay kaşığı zeytinyağı ver poposuna da sürüyorum faydası oluyo.

Orjinalden alıntı: elifipek

Ah ah biz neler çektik kabızlıktan...

ilk üç ay çok güzel yapıyodu oluşum ,fakat bi ara 9 gün boyunca yapmadı.Dr.a gittik
müdahaleyle yaptı.Tedavi falan uyguladık.Şu anda yapıyor fakat sık değil.

Ama sen endişelenme kronik bişey olmayabillir.Arkadaşlarında yazdığı gibi anne
sütü alan bebeklerde bazen böyle durumlar olabiliyor.

Orjinalden alıntı: Nilsun...

5-6 güne kadar normal ama bu arada bütün yapman gerekenleri yaptın mı? Gliserinli fitil (yarısı kontrollü olarak konup bekletilecek), popoyu zeytinyağlı kulak çubuğu ile uyarma gibi...
Umarım basit bi nedendir ve bi an önce yapar... Geçmiş olsun

bebeklerin bagirsaklari calisma ritimlerini düzenlemeye calisirlar...
bu nedenle bezi bebekler günde 7-8 kez kaka yaparken,
bazilari 7-8 gün boyunca yapmaz...
fitiller, zeytinyaglari, vs... gibi yöntemlerle
onlarin düzene koymaya calistiklari sindirim sistemlerine müdehale edilmesi hic dogru diil...
bu, bagirsaklari tembellige iter...
onlara, yoluna koymaya calistiklari düzenlerinde zaman taniyin...

Orjinalden alıntı: sudenaz.ceylan

emzirdiğin için sende aldığın gıdalara dikkat edersen bebeğede faydası olacaktır ama zeytinyağı falan vermek yada yardımcı olmak bağırsaklarının çalışma düzenini tembelleştiriyor ama tabiki yinede drunuza sormanızda fayda var diyorum

Orjinalden alıntı: Nilsun...

evet doğru zeytinyağı vermek dogru diil fakat fitil ve kulak pamuğu yöntemleri tüm doktorların önerisidir... Anüse gelene kadar sindirim tamamlanmış, bağırsaklar görevini yapmıştır. Olası dışarı çıkamamaya karşı bir uyarıdır bunlar sindirim ve bağırsak sistemi ile ilişkisi yoktur. Dışarı atılamayan kakanın anüs bölgesi damar sistemini zorlamasını engellemek için tavsiye edilir. Aksi takdirde popoda iç veya dışta fistüller, damarlarda genişleme veya çatlak oluşabilir ki iyileşmesi son derece zordur. İlerlemesi durumunda hemoroide dönüşebilir.... Yine de her annenin içgüdüsel doğru yöntemi farklıdır.

Orjinalden alıntı: sinem32

bebeğimdede aynı sorunu yaşamıştık ve en iyi gelen anason çayı oldu. çünkü bir süre kaka yapmayınca karnında sancı oluyordu. anason çayıda rahatlatıyordu oldukça. birde elma yağını (tatlı) ayak altına,karnına ve anüs çevresine sürülmesininde çok faydalı olduğunu duymuştum.

Orjinalden alıntı: Almişin Annişi

yakın tarihe kadar bebeğim kendi başına kakasını yapamıyordu ve kabiliyetsiz dr.umuz bize şurup verdi. o da işe yaramadı çünkü bebeğim kabız değildi...
dr. değiştirdik. meğer gaz sıkıştırdığı için kendi başına yapamıyormuş. ben derecenin ucu ile yaptırıyordum. bacak jimlastiği yapmaya başladık. bacaklarını bez değiştirir gibi havaya kaldırıp sonra bağırsaklarına baskı yapacak şekilde karnına doğru itiyoruz. bu arada pıttırıyo  
artık bebeğim kendi başına kaka yapıyo  zaten 3. ayda bebeklerde pek fazla gaz ve buna bağlı sorunlar da yaşanmıyo. bizim pırttırma yöntemini denemenizi tavsiye ederim

"sab simplex" yada baska herhangi bitkisel bazli gaz ilaci veriyosaniz
yanlis yapmis sayilmazsiniz...
ise yaramiyorsa,
bekleiyip bebeginize zaman taniyin...

Orjinalden alıntı: elya

benim olgumun hic gaz ve kabizlik sorunu olmadi..prematüre olmasina ragmen. aksamlari banyosunu yaptirip..karnina zeytin yagiyla masaj yapiyordum...sat yönünde yuvarlak daireler yaparak. sonra bacaklarini karnina dogru itirip cekiyordum...geneldede gün icinde..kakasini yaptigini hiss ettigim an..kolay yapmasi icin...bacaklarini ayirik tutuyordum..nasil tarif etsem..sokakta cocuklara bazen cis yapitirlar ya anneler...kucagina alipta iki bacagini ayirirlar?? alaturca wclerde gibi...bütün barsaklarin bosalmasina ii geliyor..gün icindede ...kucaginizda dik tutmak yerine..öyle tutarsaniz..gazini filan rahat cikarir.
ben bunlarin faydasini gördüm...ilaclara basvurmaktansa..dogal yollarla denemeyi tercih edilmesini öneririm...ama hic olmuyorsa..sap simplex ii bi secim diye düsünüyorum...arkadaslara yurt disindan getirtmistim..simdi ama türkiyede eczanelerde bulunuyor.
gazsiz günler dilerim :D

m.kurtal

• Tüm gönderiler : 4
Ynt: BEBEKLERDE KABIZLIK - 16.12.2008 19:23:50 ( #23 )
slm
benim oğlum 6 aylık ve biz aşağı yukarı 3 aydır kabızlık sorunu çekiyoruz.başlarda gecikme vardı. 1 hafta kaka yapmadığı oldu. şimdi ise çok sert yapıyor.tek tesellim yırtılma ve kanama yok. doktorumuz poposuna bir şey sokup uygulamayın dedi. ilaç yazdı bir de sindirimiini kolaylaştırması için mama. sonra 1 ay kadar düzeldi ve tekrar başladı. şu an ilaç veriyorum. ek gıdalara başlattığım için rahatlar zannettim olmadı. kaysı suyu ve püresi veriyorum. muhallebisine yulaf ve kepek ekledim. bacaklarını bisiklet çevirir gibi hareket ettiriyorum. şu an daha rahat.
ama bu hep böyle mi devam edecek???
yani kendi başına yapamayacak mı???
ek gıdalara geçince rahatlayacağı söyleniyor ama bizde işe yaramadı.
elma da kabızlık yapıyor diyorlar, doğru mu???
ayse76

• Tüm gönderiler : 601
  • Bölge: İSTANBULUMMMM...
Ynt: BEBEKLERDE KABIZLIK - 24.12.2008 02:27:29 ( #24 )

Orjinalden alıntı: m.kurtal

slm
benim oğlum 6 aylık ve biz aşağı yukarı 3 aydır kabızlık sorunu çekiyoruz.başlarda gecikme vardı. 1 hafta kaka yapmadığı oldu. şimdi ise çok sert yapıyor.tek tesellim yırtılma ve kanama yok. doktorumuz poposuna bir şey sokup uygulamayın dedi. ilaç yazdı bir de sindirimiini kolaylaştırması için mama. sonra 1 ay kadar düzeldi ve tekrar başladı. şu an ilaç veriyorum. ek gıdalara başlattığım için rahatlar zannettim olmadı. kaysı suyu ve püresi veriyorum. muhallebisine yulaf ve kepek ekledim. bacaklarını bisiklet çevirir gibi hareket ettiriyorum. şu an daha rahat.
ama bu hep böyle mi devam edecek???
yani kendi başına yapamayacak mı???
ek gıdalara geçince rahatlayacağı söyleniyor ama bizde işe yaramadı.
elma da kabızlık yapıyor diyorlar, doğru mu???

sabah ac karnına armut suyu ya da püresi ver canım.1-2 gün devam et düzelir canım ve posalı besinler ver,sebze yemekleri filan.Rabbim şifa versin..

edaesenli

Ynt: BEBEKLERDE KABIZLIK - 19.02.2009 13:21:03 ( #25 )
Bebeğimin kabızlığı 2 ay sürdü, ilaç vs etki etmedi. Sadece fitille yapabiliyordu. Kayısı, zeytinyağı, vs denedik olmadı.
En sonunda armut püresi geçirdi. Herkese tavsiye ederim.
Sevgiler
http://anneanneningunlugu.blogspot.com/
yagmurak

• Tüm gönderiler : 186
Ynt: BEBEKLERDE KABIZLIK - 19.02.2009 13:51:46 ( #26 )
çavdarlı mamada kabızlığa iyi geliyormuş...
***ATIKUS***

• Tüm gönderiler : 1338
  • Bölge: İSTANBUL
Ynt: BEBEKLERDE KABIZLIK - 06.05.2009 18:09:36 ( #27 )
Benim bebişimin de 4 güne kadar yapmadığı günler oldu.
Fitil kesinlikle tavsiye edilmiyor.
Ben mamasına 1 çay kaşığı zeytinyağı eklemiştim iyi geldi.
Şimdi her gün 1 kere yapıyor.
Yapamazsa yine zeytinyağını denerim.
Fitilden daha iyi.
Doktorumuz öyle dedi...

GAMZELİ CANKUŞUM
angelrose

• Tüm gönderiler : 1
  • Katıldı: 23 February 2010
Ynt:BEBEKLERDE KABIZLIK - 24.02.2010 17:01:41 ( #28 )
arkadaşlar mrb ben bu siteye yeni katıldım. benim 7 aylık bir oğlum var kabız olmuştu onunla ilgili bilgiler ararken yazdıklarınızı tesadüfen gördüm. ben kabızlık için bir çözüm buldum onu paylaşmak istedim
ELMA SİRKESİ evet elma sirkesi 1 çay kaşığı zorda olsa oğluma içirdim 2 gün sonra tekrar 1 çay kaşığı daha içirdim çok şükür allahıma şimdi öyle bir problemi yok denemenizi tavsiye ederim allahım hepimizin bebişine acil şifalar versin
cansınn-DURU

• Tüm gönderiler : 2694
Ynt:BEBEKLERDE KABIZLIK - 27.02.2010 20:13:57 ( #29 )
elma sirkesi kaka yapmasına yardımcı olurmu bilmiyorum ama o minicik midesine zararlı olabileceği kanısındayım .bence bir daha araştırın bu konuyu .

Yolculuğun keyfini çıkarın..
NİLÜFERR

• Tüm gönderiler : 2456
  • Bölge: İzmir
Ynt:BEBEKLERDE KABIZLIK - 01.03.2010 13:47:23 ( #30 )
angelrose

arkadaşlar mrb ben bu siteye yeni katıldım. benim 7 aylık bir oğlum var kabız olmuştu onunla ilgili bilgiler ararken yazdıklarınızı tesadüfen gördüm. ben kabızlık için bir çözüm buldum onu paylaşmak istedim
ELMA SİRKESİ evet elma sirkesi 1 çay kaşığı zorda olsa oğluma içirdim 2 gün sonra tekrar 1 çay kaşığı daha içirdim çok şükür allahıma şimdi öyle bir problemi yok denemenizi tavsiye ederim allahım hepimizin bebişine acil şifalar versin

Nasıl içirebildiniz ya...Minicik çocuğa inanamıyorum...

sonuçta sirke bir asit değilmi..?

Bence bir daha vermeyin,Sirke falan..Ayrıca netde çıkan her haber doğru değildir...

Geçmiş olsun...

happygirl

Ynt: Ynt: BEBEKLERDE KABIZLIK - 23.08.2011 12:34:45 ( #31 )
Bebeğimiz için seçtiğimiz mamalara da çok dikkat etmeliyiz. İyice araştırmadan fikir sahibi olunmuyor. Ben biraz araştırdım mamacim.com diye bir site nerdeyse bütün mamaları satıyorlar..fiyatları da cok uygun...isterseniz siz de bir göz atın...sitede birçok bilgiye de yer vermişler...site adresi www.mamacim.com
Sayfayı değiştir: < 12 | Sayfayı gösteriyor 2 of 2, mesajlar 21 to 31 of 31

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 25 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku