Forum Bebeği Forum Ana Sayfa

Bebek.com Forum'a Hoş Geldiniz...

Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.
Bebek.com forumunu ilk ziyaretiniz ise; Forum Kuralları için tıklayınız.

Bebeklerde Büyüme Ataklari

Sayfayı değiştir: 12345678910 > | Sayfayı gösteriyor 1 of 10, mesajlar 1 to 20 of 184
Yazar Mesaj
traum

• Tüm gönderiler : 275
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: Almanya
  • Durum: çevrimdışı
Bebeklerde Büyüme Ataklari - 03.12.2005 22:08:49 ( #1 )
Hep yaziyorum forumda yeri geldikce bebeklerinizi kucaginiza almaktan korkmayin, sallamaktan korkmayin(sallamaktan kastim sallayarak uyutmak degil her bebek yardimsiz kendi kendine uyumayi 4.aydan sonra ögrenebilir ve ögrenmelidir), elektirik süpürgesiyle yada sac kurutma makinasi sesiyle sakinlestirmekten korkmayin diye ama nickimin basinda „uzman psikolog zingolozomzop" diye bir ek yok ya  inandiramiyorumJbende „bir dr.un yaptigi arastirmaya göre..... diye baslayacagim yazilarima  Neyse konumuza döneyim..
Bebislerimiz cok cabuk büyüyorlar her gün her saat degil mi?Ve özellikle ilk aylarda durmadan agladiklari, daha SIK emdikleri yada daha SIK mama istedikleri, daha cok kucakta kalmak istedikleri dönemler oluyor ve birden bu dönem geciyor hersey normale döndü derkennn yine böyle bir dönem geliyor degil mi?Sanirim cogumuza tanidik geliyor bu cümleler.
Psikologlar 25 yil gibi uzun bir zaman diliminde bebek gelisimlerini inceledikten sonra bebeklerin dogumdan sonra belli haftalarda beyin fonksiyonlarinin gelismesi dolayisilya „büyüme ataklari“ (böyle ceviriyorum türkceye ben almancadan) denilen devreleri gecirdiklerini farketmisler.Hafta hafta olan bu büyüme ataklari sonucunda bebisler hep yeni bir beceriyle büyümelerine devam ediyorlar.Yani önce bir adim geri (daha SIK aglama, daha –huzursuz olma...vs) ve bu atak gectikten sonra bir adim ileri..Böyle haftalarda dahacok enerjiye ihtiyaclari oldugu icin daha SIK Emerler yada tam tersi istahlari kapanabilir.yani beslenme düzenleri bozulur.Bazi bebekte birkac gün sürüyor bu ataklar bazi bebek 1 haftada atlatiyor.Beyin fonksiyonlari gelisirken organizma da uyum saglamaya calisiyor bu gelisime.Organlarda büüyor ve kücücük bebislerimiz daha Sik agliyor uyku düzeni degisiyor, beslenme düzeni degisiyor...Bu haftalari yazacagim size..Bunlari bilinc e ben kizimi daha iyi anlayip daha sabirli olabiliyorum.
Yalniz bebeginiz 2 hafta gec dogduysa örnegin 2 hafta önceden takip edeceksiniz bu haftalari 2 hafta erken doyduygsada 2 hafta geriden gidecektir.Haftasi haftasina günü günüede olmayabilir gelisim atatklari.her bebek farkli cünkü.

Ah unuttum birde bebeklerimiz kendini böyle haftalarda nasil hissediyor kisaca ondanda bahsedeyim..Büyüme ,gelisme ataklari sirasinda bebegimizin dünyasi yine alt üst oluyor.Tanidigi bildigi gezegene geri dönmek istiyor yani annesinin karnina bu yüzden daha cok kucak istiyor..Bagirarak „bana yardim ettt“ diyor..Böyle dönemlerde daha cok ilgi göstermeliyiz bebislerimize, onlari anladigimizi hissettrimeliyiz yeni seyler ögrenirken onlara destek vermeliyiz..HEr ataktam birkac gün sonra yeni bir beceriyle cikiyorlar karsimiza (örnegin nesneleri daha dikkatli gözlemlemeye baslamak, nesneleri tutmak, gülümsemek gibi)

Haftalar:
5.Hafta
8.Hafta-(bazi bebklerde 9.haftada olabilir)
12.Hafta
15.Hafta(bu seferki atak dönemi 15 ile 19.haftada olabilir  yada birkac gün tekrarlayabilir)
23.Hafta(yada 26.Hafta)
34..Hafta(37.haftaya kadar sürebilir yada birkac günlük sürelerle tekrarlayabilir)
42.Hafta(46.haftaya kadar)
51.Hafta( yada 52.)

Bunlar yaklasik olarak haftalar yani sizin bebisnizin tam dogum tarihine göre bir hafta erken yada bir hafta gec baslayabilir bu gelisim ataklari..Unutmayin yeni geldikleri gezegende yalniz olmadiklarini hissetmeye bu haftalarda dahada cok ihtiyaclari varJ

<mesaj tarafından düzenlendi tria on 11.03.2007 11:06:37>
sempa

• Tüm gönderiler : 18
Ynt: Bebeklerde Büyüme Ataklari - 05.12.2005 10:18:57 ( #2 )
Merhabalar!
Bu konuyu daha önce rehber öğretmen olan bir arkadaşımdan duymuştum. Bir kaç kez bunu doğrulayan olaylar yaşadım. 10 gün uykusuzluktan sonra 4 dişi çıktı, 1 gece sabaha kadar oturunca ertesi gün yürümeye başladı vs.vs.
Değişimler sancılı oluyor. Ama bunu bilmek her zaman avantajlı...
Bu arada dönüşüm haftalarını bilmiyordum teşekkür ederim...
sareon

• Tüm gönderiler : 1471
  • Bölge: İstanbul/Anadolu
Ynt: Bebeklerde Büyüme Ataklari - 05.12.2005 10:40:53 ( #3 )
sevgili doktor zingolozomzop , ben yazılarını büyük bir ilgiyle okuyorum. yorumlarının gerçekçi, yazım tarzının iyimser olduğunu düşünüyorum. Keşke Tunganın ilk aylarında da burada olsaydın ama bebeği küçük arkadaşlara hemen seni takip etmelerini tavsiye ediyorum.
Kucak konusunda aynı fikirdeyim, şimdi bile oğlum normal düzeni dışında huysuzlandığında kucağımıza alıp sakinleştirilmek, şevkat görme ihtiyacı hissediyor.
Tunga ilk aylarda zor bir bebekti, çokça gaz ve diş sancısı çekti. Saç kurutma makinasından çok faydalandık, bir zararını görmedik.
Büyüme ataklarını da haftalarını bilmediğimiz halde çok net bir şekilde gözlemledik.
Yazılarının devamını bekliyoruz....
Söz uçar, yazılanlar kalır.

SEDA
goncairem

• Tüm gönderiler : 2200
  • Bölge: Smryna
Ynt: Bebeklerde Büyüme Ataklari - 05.12.2005 10:53:33 ( #4 )
Nil teşekkürler  , bence de herkes izlemeli seni :)sen paylaşmaya devam et oldu mu ? :))
KiTaPla DaNS 'ta buluşalım :)
facebook 'ta ;)
feyzadem

• Tüm gönderiler : 2173
  • Bölge: PARIS
Ynt: Bebeklerde Büyüme Ataklari - 05.12.2005 10:54:29 ( #5 )
  Evet evet biz kacirdik ,bari bu gruba giren yeni bebisler ve anne-babalari bu bilgilerden faydalansinlar ...

Bu haftalari bilmememe ragmen biz de cok net bir sekilde yasadik... 
sabahyıldızı

• Tüm gönderiler : 1218
  • Bölge: Australia/Sydney
Ynt: Bebeklerde Büyüme Ataklari - 05.12.2005 15:13:35 ( #6 )
Sevgili traum,
Canim bu yaziyi okumak bana cok iyi geldi.Zaman zman bebegim huysuzlasiyor,genellikle kendi kendine uyuyor emzirildigi ve gazi cilarildiginda,ama bazen de hicbirsey yokken snki cani aciyormus gibi agliyor,Hemsiremiz boyle zmanlarda supurge makinesi calistirmami onermisti.Ben henuz denemedim.Kucagima aliyor miril miril sarkilar ya da ninniler soyluyor ya da rahatlatici ses tonumla konusuyorum bebegimle.Esim bebegimi kucak bebegi yapacagimi soyluyor.Oysa bana ihtiyaci oldugunu dusunuyordum ki siz beni dogrladiniz.Kucagimda uyuyor bu zmanlarda ve burnunu mememin altina dayiyor yuzunu nefesini bana yonlendiriyor.Bende dalana kadar boyle tutuyor hafif salliyor gene miril miril mirildaniyorum.Bazen aglamasini zor durduruyorum.Bugun ozellikle banyosundan sonra havlusuna sardim,Sicaklik 33 derece oldugundan rahat rahat keyif yaptik.Guldu agular soyledi,ben ona bisler dedikce o da dudagini oynaip uzun uuzn cumle kurar gibi agguuuu larini uzatip gu,hu efektleriye susleyip gulucukleriyle bana sundu.Ama giyinme zamani geldiginde cani yaniyormus gibi agaldi ki sormayin.bir bezi bir de kolsuz badisi vardi ustunde.hemen actim acaba pipisi mi rahatsiz oldu diye,yoo hersey yolundaysi.Oyle agladiki ki bembeyaz bebegim kizardi,hatta karninin alt kisminda biraz morarma gibi renk degisikligi gordum ay cok korktum.Banyo sonrasi tum vudumuzu yagliyoruz,bunu yaparken de cok keyif aliyor minnacigim.Ama genede ben bir hatami yaptim incitimi bebegimi diye kahroldum.Ama 5 dakika gecti gecmedi(memeyi almasi aglarken de olanaksiz resmen kavga ediyor memesiyle)memesini aldiginda rahatladi ve vucudu gene bembeyaz oldu kizariklar da vardi ama o morluklar kalmadi.Ben baya bir endiselendim,bugun asimiza da gidecktik ikinci hepatit b,malesef esimin isleri yunden yarina kaldi.
ay cok yazdim ama baska turlu anlatamazdim sanirim.Bu yasadigim bir buyume atagimidir acaba?kucagimda uyumaya can atiyor su sira ayni zamanda ben de buan izin veriyorum.Ilk uyumada boyele ama uyanip emince yatiriyorum itirazsiz yatip uyuyor.
Tum bebekler sevilmeyi,sevkati hak ediyorlar,Allahim tum cocukalri korusun,onlari sevgiden sevkatten ayrilmasin,Kalin saglicakla,gorusmek uzere...

Dostluk ve Sevgi ile...
Ayşe
antuna

• Tüm gönderiler : 591
  • Bölge: Isvicre/Luzern/Ist.
Ynt: Bebeklerde Büyüme Ataklari - 06.12.2005 10:11:31 ( #7 )
traum gercekten cok sagol,
adinin basinda ne olursa olsun ya da olmasin önemli olantecrübelri paylasmak burada.
daha önce yine seni bir yazindaydi sanirim büyüme ataklari hakkinda biseyler okumustum ama haftali bilmiyordum.bende oglumun 2-3 gündür süren huysuzlugu üzerine bilgi ararken baktimki dogru sayfasdayim oglum suanda 23 hafta+2 günlük yani büyüme atagi döneminde .
budurumda bana daha cok sabir cekip oglumu mutlu etmek düsüyorki bu devreyi saglikla atlatabilsin tabiki onalrin yasadiklari hic kolay degil.
aglamaktan baska cektikleri sIkintilari bize nasil anlatabilirlerki.
tekrar cok sagol bilgilendirdigin icin .
saglikli günler
Ne Mutluki Bana TüRK Yaratildim,Gönlümün Gururudur Bu.Ne Esir Oldum Nede Satildim,TüRKLüGüMüN Suurudur Bu.
hazef

• Tüm gönderiler : 382
  • Bölge: Bursa
Ynt: Bebeklerde Büyüme Ataklari - 06.12.2005 11:46:24 ( #8 )
traum!aydinlatici bilgilerin icin cok tesekkur ederim. sana buyume ataklarini sordugumda kizim gercekten bi buyume atagindaymis yazini okuyunca bunu daha iyi anladim. ki diger topicte yazdigin kisa  bilgi bile beni rahatlatmisti.yasanilanin normalligini ve geciciligini bilmek insani rahatlatiyor.kizim 41 haftalik dogdu ve 14. haftasinda bahsettigin durumu birebir yasadik. simdi normale dondu kepce kulakli uzaylimartik ona bu gezegenin yabancisi, sefkate muhtac minik uzaylim olarak bakiyorumdaha bi sirin oluyo
tekrar sonsuz tesekkur, ilac gibi geldi...
ayse 81 yilinda dogdu. yasadi. buyudu. elif 27 agustos 05 te onu anne yapti. ayse tekrar dogdu. yine yasiyor. ayse daha bi cok kereler yeniden dogmak istiyor:)
traum

Ynt: Bebeklerde Büyüme Ataklari - 08.12.2005 14:43:00 ( #9 )
bu bilgilerin isinize yaramsina cok sevindim arkadaslar.
zingolozomzop :)
kuzeynep

• Tüm gönderiler : 1606
  • Bölge: Ankara
Ynt: Bebeklerde Büyüme Ataklari - 14.01.2006 22:14:49 ( #10 )
Ama biz de kaçırdıgımız için çok üzgünüz. 
vildo

• Tüm gönderiler : 1045
  • Bölge: bursa
Ynt: Bebeklerde Büyüme Ataklari - 16.01.2006 14:37:22 ( #11 )
nil, bişi soracam. 1 yaşından sonraki büyüme ataklarıyla ilgili bi fikrin var mı? ya da böyle bir durum var mı yoksa daha mı zamana yayılmış şekilde. şundan soruyorum. benim çınar kızım hiç adeti olmadığı üzere son 10 gündür gece 11-01 arası herhangi bir saatte sebepsizce ağlayarak uyanıyor, defne'yi uyandırmadan kapabilirsem yatağından hemen başka odaya geçiriyorum uyandırmışsa defnenin tekrar uyuması zor oluyor, sanırım çınara kızıyor beni uyandırdı bende uyumayacam diye :) neyse, hemen tekrar dalıyor ama bir sıkıntısı olduğu belli. rüya da olabilir diye aklıma gelmiyor değil ama her gece olmaya başladı. ve gün içerisinde de büyüdükleri gözle görülür şekilde hissediliyor yine şu son 10 gündür. bu bir dönem mi acaba, yoksa huy mu değiştiriyoruz?

umarım anlatabilmişimdir.. şimdiden teşkürler..
Vildan '74
Defne & Çınar '04

*marifet teyze*
*Defne & Çınar*
aliyeaydın

• Tüm gönderiler : 892
Ynt: Bebeklerde Büyüme Ataklari - 16.01.2006 15:17:33 ( #12 )
Aynen ben de bu konuyu okuduğumda atakların aslında tüm hayatımız boyunca sürdüğünü düşünmüştüm, ergenlik dönemindeki atak hele sanırım en sarsıntılısı oluyor... Sude'nin de ne zamandır huyu değişti, ertesi hafta paçası 2 kere kıvrılan pantalonu hani maşallah diyeyim şimdi hiç kıvırmadan giyiyoruz, ya da diş çıkarır mesela, ya da ne bileyim böyle sancılanır ertesi gün bir bakarız farklı bir şeyler konuşmaya başlamıştır gibi... Vildo hatunum benim, şu imzana koyma mamaları yaaa
asevgican

• Tüm gönderiler : 187
Ynt: Bebeklerde Büyüme Ataklari - 19.01.2006 15:20:28 ( #13 )
peki bu atakların, bariz ve genel olarak benzer hangi davranışları gösterdiğine dair bir bilgi varmı?
yani atıyorum 24 hafta çocukları genelde streslidir yada 36. hafta çocukları şöyle davranır falan diye..

3 yaş zor derler mesela hep. nedir o zor olan örneğin?
kaderimin kölesiyken, hayatımın efendisi olma yolunu seçtim.:)

www.frolicsome.blogcu.com
happygırl

• Tüm gönderiler : 3852
  • Bölge: Türkiye'nin incisi İZMİR'den
Ynt: Bebeklerde Büyüme Ataklari - 19.01.2006 16:05:32 ( #14 )

Orjinalden alıntı: vildo

nil, bişi soracam. 1 yaşından sonraki büyüme ataklarıyla ilgili bi fikrin var mı? ya da böyle bir durum var mı yoksa daha mı zamana yayılmış şekilde.

evet benim kızım da ay sonunda 1 yaşında olacak. Açıkcası bu ataklar devam edecek mi, edecekse hangi aylar bilgi verirsen sevinirim?

sareon

• Tüm gönderiler : 1471
  • Bölge: İstanbul/Anadolu
Ynt: Bebeklerde Büyüme Ataklari - 21.01.2006 23:36:27 ( #15 )
sanırım Nil Türkiyede tatilde
bu konu başlığını Nilin köşesi mi yapsak acaba?
Söz uçar, yazılanlar kalır.

SEDA
traum

Ynt: Bebeklerde Büyüme Ataklari - 08.02.2006 17:21:06 ( #16 )
Ben geldim:)
gecen aksam birsürü sey yazmistim buraya ama kaydetmek istedigimde hata verdi ve hepsi silindi tekrar yazmakda canim istemedi.
Vildo büyüme ataklari tabiki devam ediyor ama özellikle ilk 6 ay daki gibi hizli ve hemen hemen bütün bebeklerde ayni zamanlarda degil.Bu yüzden ilk yildaki gibi hafta hafta vermek cok zor.Her cocuk farkli hizda ve sekilde bu ataklari yasiyor ve atlatiyor.Cinar fistigimizin böyle bir atak atlatma ihtimali var.Herseyi daha bilincli algilamaya basladigi icin korkularida daha fazla oluyor.Onu meskul eden konulari gündüz ögrendiklerini etkilendiklerini gece rüyasinda cözmeye calistigi icin bazen korkarak uyaniyor bebekler, cocuklar.Hemen daldigina göre bana bu daha büyük bir ihtimal gibi geldi.Benim fistigim da Türkiye de 3 hafta hic görmedigi kalabalik gruplari görünce sasirdi önce.Burada bebek gruplarina falan alisigiz ama birsürü misafir,yüksek sesle sohbet hergün onu görmeye gelen yeni yeni insanlar sesler onu gündüz pek etkilemiyormus gibi görünsede geceleri pek uyanmayan kizim aglayarak uyanmaya basladi.Hemen firlayip onu sakinlestirdim.Bazen "pishhh pishhh " diye karnini oksamak yeterken bazen kucagima alip sakinlestirip yatirmam gerekti.Simdi döndük yavas yavas yine geceleri daha düzgün uyumaya basladi.Cinar ida yeni ögrendigi seyler meskule diyor olabilir.Yada organikbir problemi yoksa yukarida bahsettigimiz büyüme ataklarindan birini atlatiyor olabilir.
Ergenlik cagi dahil Aliye ninde dedigi gibi yetiskinlige kadar sürüoyr bu ataklar.BOy uzamasi kilo alimi verimi kemik gelisimi zeka gelisimi zorluyor zaman zaman cocuklarimizi.
Ataklarin bariz genel davranislara neden actigini söylemek cok zor ve böyle genellemeler dogru degil hep vurguluyorum her cocucuk farklidir ve geliisminide büyüme atagini da kendine göre farkli atlatir:)§yas zorlugu nedir gibi sorulari cevaplamakta cok genel anlamda zor aslinda bazi anne babaya hic zor gelmeyen bir yas diger anne babaya cok zor gelebiliyor.Hem cocugun karakterine bagli hemde annein esnek davranip davranmamasina.Ama 3 yas gelisimi nedir neler olur 2 yas gelisimi nedir neler olur gibi bilgileri iceren kitaplari okumak cok yarali oluyor cocuklarimiza gerekli destegi verebilmek icin.
Seda´cim Bu köse yaz kösesi su köse kis kösesi ortadaki zingolozomzopun kösesi:)
Sevgiler
NIl
vildo

Ynt: Bebeklerde Büyüme Ataklari - 10.02.2006 01:25:44 ( #17 )
nil çok sağol.
son durumumuzdan bahsedeyim biraz.
her iki kızımda yemek ve uyku konusunda prensip olarak problem çıkarmayan çocuklardı. işte son 1 aydır diyebilirim, önce dişlere bağladığım bir ateş halinden sonra sana yukarıda da yazdığım çınar'ın gece uyanmaları başladı. iki çocukla uğraşmak zor demeyeyimde gerçekten kolay değil. uykusuzluğa bir yere kadar karşı durabildim ve çınar'ı bizim yatağa aldım vee çınar bizim yatağa alıştı. son bir haftadır tekrar yatağında uyumasını başardım gibi gibi (kendi yatağında uykuya dalıyor ama sonra uyanıp bizim yatağa geçmek istiyordu) ama son zamanlarda anladığım birşey daha var. o akşam isteyerek yemek yememişse mutlaka kusuyorlar ki bu hiç rastlamadığım birşeydi bebekliklerinden bu yana. midesinde gaz oluyor çıkarınca rahatlıyor daha çokta çınar'da. şimdi midede problem var desem bu 18.ayda mı kendini gösterir ki 6. aydan itibaren ek gıda alıyorlar, anne sütünüde 6. aya yakın bi zamanda bırakmışlardı. birgün gayet iştahlı yerken diğer gün işkence çektiriyorlar diyebilirim. az evvel kustu, onu yıka, banyoyu temizle, kendimi temizle, yatağını temizle ühühühüüüü.. uykular ona keza. velhasıl 18. ay büyüme atağı gözlenecek bir dönem mi? sen yazmışsın her bebekte ayrı görülür diye anlattığım kadarıyla sen ne diyorsun?

şimdiden çok mercü prof. zingolozomzop
Vildan '74
Defne & Çınar '04

*marifet teyze*
*Defne & Çınar*
traum

Ynt: Bebeklerde Büyüme Ataklari - 10.02.2006 13:13:17 ( #18 )
Vildan´cim büyüme atagi 18.ayda da oluyor tabi ama senin anlattiklarin bana 2.yas sendromunda görülen "inatlasma" döneminin basladigi hissini uyandirdi.Böyle birkac cümlede birsey yazmak güc ama "istemedigi yemegi yediginde" cikarmalari bana sanki "iantlasma dönemi" dedigimmiz "hayir" döneminin basladigi sinyallerini verdi.Konusma, motorik,vücut,zihin gelisimleri ilerldikleri "kendilerinin ,yeteneklerinin,ypabileceklerinin"daha bir farkina varmaya basladiklarinda bu dönem basliyor.Davranislarinin cevrelerindekiler üzerindeki etkilerini deniyorlar.Ilgiyi üstüme nasil cekerim düsüncesi belirmeye basliyr.Istemedigim seyi yaptiramazsiniz BEN istersem yaparim,BEN kendim basarabilirim tarzi provakasyonlar basliyor.BU dönem erken basladiginda erken bitiyor.Gelisim hizi ayni zamanda genetik de oldugundan kendi hareketleirnin sonuclarini,yaptirimlarini merak etmeye baslama yasi cok farkliliklar gösteriyor.Istemedikleri seyleri yediklerinde kusmalari bana bu dönemi cagristirdi.Organik bir sorun olup olmadigindan emin olmak istersen  dr a bir danis istersen birsey yoksa sana KOLAY GELSIN diyleim biz:)zor bir dönem basliyor.AMa bir okadar da zevkli.AMa tek bir davranislarindan bunu cikarmak da zor.Sen bir gözlemle bakalim "inatlasma" dönemi basliyor olabilir dedigim gibi.Sevmedigi yemegi yedikten sonra cikarma büyüme atagiyla ilgili olamaz sanirim.Huzursuzluk,SIK uyanma gibi etkileri oluyor kücük cocuklarda ama senin ikizlerin davranislari daha cok provakasyon gibi geldi bana.2 yas sendromuna erken giriyor olabilirsiniz eger öyleyse üzülme erken kurtulmus olursunuz:)

vildo

Ynt: Bebeklerde Büyüme Ataklari - 10.02.2006 14:23:31 ( #19 )
hadi ya, her olasılık aklıma gelmişti ama bunu getirmemiştim hiç. evet aslında inatlaşmalar yavaş yavaş başladı gibi. benim istediğim değil onların istediği hikaye okunuyor mesela, bunda herbirinin elinde ayrı kitap olunca iki kişinin ayrı ayrı keçiliklerini sakinleştirmeye çalışıyorum ya da biri elleriyle kırmızı balık şarkısını işaret ederken diğeri küçük kurbağa işareti çekiyor çok değişik şarkılar uyduruyorum bende :)

öyleyse üzülme erken kurtulmuş olursunuz demişsinya ne kadar sürerki bu :)

çok acayip mercü[sm=kiss.gif]
Vildan '74
Defne & Çınar '04

*marifet teyze*
*Defne & Çınar*
imomzi

• Tüm gönderiler : 402
  • Bölge: izmir
Ynt: Bebeklerde Büyüme Ataklari - 11.02.2006 01:27:48 ( #20 )
Aaaa durun bende geldim,
2 yaş sendromu erken başlarmı?*
Şöylemi oluyo;gel Çise ,mama yiyelim _ı ıııh..
                   hadi gel üstünü giydiriyim _ ı-ıııh,
                   Gel bezini değiştirelim _ ı_ıııh,
herşeye ı-ıııh,birde acayip bir inat ve takip eden cam patlatan cinsten bir çığlık...
kaçıp çıplak olarak dolaşıyo evde soğuk filan yok etki etmiyo...
bu mudur hayır dönemi???

Sayfayı değiştir: 12345678910 > | Sayfayı gösteriyor 1 of 10, mesajlar 1 to 20 of 184

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 23 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku
  • Yeni konu başlat