Bebeklerde ahlak ve kisilik gelisimi

Sayfayı değiştir: < 12345678910.. > >> | Sayfayı gösteriyor 10 of 19, mesajlar 361 to 400 of 727
Yazar Mesaj
Serenity
  • Tüm gönderiler : 3392
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: London
Ynt: Uyku Disiplini - 27.01.2007 01:25:02
Sevgili Sibel,
Bir yas altinda cocugu olan butun annelerin faydalanmasi icin biraz genel yaziyorum cevabi, umarim hem seni cevaplamis olurum hemde genel olarak bilgilenmis oluruz.
Dr Sears dogumdan bir yasina kadar olan sureci baglanti kurma sureci olarak adlandiriyor. Dr Sears diyorki: 20 yldan fazladir bu isin icindeyim ve hep kendime sormusumdur neden bazi cocuklarin disiplini digerlerine nazaran daha kolay oluyor? diye ve cevabi soyle bulmus. Anne ve cocuk arasindaki bag ne kadar kuvvetliyse cocugun disiplini daha sonrasinda o kadar kolay olur.

1 yasin altindaki cocuklarin gelisiminde de en  onemli husus bu oluyor. Yani yedirme, icirme, bakimini yapma disinda yapilmasi duygusal gelisim icin yapilmasi gereken en onemli sey bu bagi olusturmak.

Dr Sears in ve ekibinin gozlemleri su olmus:
Anneyle duygusal baglanti kurabilmis cocuklardaki ozellikler sunlar:
Etrafindakileri memnun etmeye calisiyorlar.
Soz dinlemeye istekliler.
Kendilerini daha iyi kontrol edebiliyorlar.

Cocukla duygusal baglanti kurabilmis annelerin ozellikleri de sunlar:
Cocuklarinin ihtiyaclarina hassasiyetle cevap verirler.
Cocuklarina uygun sekillerde karsilik verirler, ne cok az ne cok fazladir.
cocuklarini bilirler. Cocuklarinin gectigi gelisim sureclerini ve bu sureclerin ortaya cikardigi davranis sekillerini tanirlar.

Cocuklariyla arasindaki iliski kontrol etmek seklinde degil onlari yonlendirme seklindedir.
Hatta bu konu uzerine yapilan Dr Sears tan bagimsiz olan klinik arastirmalarda, cocuklarin ilerde nasil bir yetiskin olduklari cocuklukta anneyle baglanti kurup kuramamasiyla alakaliymis.
Yani insanin nasil bir yetiskin oldugu tamamen nasil bir cocukluk gecirdigiyle alakali ve bunun temelinde de iste bu duygusal bag yatiyor..

Simdi genel olarak baktigimizda goruyoruzki bir yasina kadar onemli olan duygusal gelisim anneyle cocuk
arasinda baglantinin kurulabilmesi. Yeme icme ve bakim disinda cocugun duygusal olan ihtiyaci anneyle baglanti kurabilmek, onun guvenini ve sevgisini hissedebilmek ve sonucunda da kendini mutlu hissetmek oluyor.. Aslina bakarsaniz bu sadece 1 yasina kadar verilen birsey degil, Dr Sears her zaman bu ozellikten basliyor ama temeli bir yasindan once atilan duygusal baglarda cocugu diger sureclerden gecerken rahatlatmak ve disiplin etmek daha kolay olacagi icin 1 yasindan oncekilerde ozellikle bu vurguyu yapiyor.

Karya da bu surecten gecerken senin ilgi ve alakani herzamandan daha fazla ustunde hissetmek istiyor olabilir. Ona sarilmanin yada ona ilgi gostermenin yanlis oldugunu dusunmuyorum.. Yalniz panik yapmamani tavsiye ederim, normal davranislarinda daha cok ilgi ve alaka gosterirsen, en cok ilgi gordugu davranislara dogal olarak daha cok meyil edecektir... Onun suan seninle sevgi ve guven baglarini saglamlastirmaya calistigini ve bunu cesitli yollarla uygulamaya koydugunu saniyorum.. Duygulari olgunlastikca davranislarida olumlu yonde degisecektir.

Karya miza sevgiler

Edacim tesekkur ederim canim. Seni ve Mert i de opuyoruz.

The true Trinity;
SAT(truth)..CHIT(consciousness)..ANAND(bliss)

fbirci
  • Tüm gönderiler : 814
Ynt: Uyku Disiplini - 27.01.2007 02:31:10

Orjinalden alıntı: cyberrica

Sevimcim selam, nasılsınız görüşmeyeli, Zeynoşumuz nasıllar?

Biz idare ederiz yuvarlanıp gidiyoruz :) Yalnız Karya yeni bir huy edindi dün bir arkadaşım fark etti bunu (Burcu) aslında benimde dikkatimi çekiyordu ama o söyleyince daha fazla ilgimi çekti bu konu. Karyacık bana naz etmeye başladı! Şöyleki olmayacak basit bir düşme yaşadığında biri bir yeri kesilmiş gibi bağırıyor, ben bi panikle kucağıma aldığımda anında susuyor. Veya onun yanında olduğum halde birisiyle (mesela bakıcımızla gün içinde Karya'nın yaptıklarını değerlendirirken) birde bağırıp çağııryor onunla ilgilenmem için veya sızlanıyor, onunla ilgilenince olay bitiyor. Bu geçici bir durum mudur? Ne kadar sürer? Ben her seferinde ilgimi ona yöneltiyorum, sıkıca kucaklıyorum mesela, yanlış mı yapıyorum acaba? Bir Dr. Searsımızada bakabilirmisin ne der bu konuda?

Tavsiyelerine ihtiyacım var canım, görüşmek üzere, sevgilerimle...

adım geçmiş hemen damladım ..
çok pis takipteyim sevim [sm=kiss.gif]
sana burdan kucak dolusu sevgi gönderiyorum :))
kendimi çok romantik gördüm bir an
sibelcim bence bebeğin seni seviyor ona sarılmanı istiyor çok daha çok hem de pek çok sürekli senin kucağında olmak istiyor walla ben bulsam annemi şimdi şu halimle ben bile kucağına oturudum çok sürmez bir iki sene sonra gel bi kucağıma da seveyim seni diyeceksin ama gelmeyecek söylemedi deme seni de prensesini de kocaman öpüyorum... kendini çok özletme

Bütün bildiğim, bir şey bilmediğimdir.
SOKRATES

ucarer
  • Tüm gönderiler : 355
  • Bölge: İzmir
Ynt: Uyku Disiplini - 29.01.2007 11:32:20
Merhabalar Sevim...
sana bir sorunumuzu diyebilirmiyim bilmiyorum danışmak istiyorum ilgilenirsen....
Bizim oğlumuz ev dışında biryerlerdeysek beni ve eşimi takmıyor diyim.. biz onu uyardığımızda ilgilenmiyor hatta seslendiğimizde bile bakmıyor.. yeni mekan onu çok heyecanlandırıyor onu anlıyorum çünki karıştırmayı yeni birşey yer görmeyi çok seviyor.. oyuncakları ilgisini çekmiyor tabii birşey öğretmeye kalksak hemen sıkılıyor ilgilense bile kendisi yapmak istemiyor gösterdiklerimizi...
dün bir arkadaşımızdaydık ve ben arkasından hayır oğlum yapma oğlum gel Kerem diye bağırıp çağırsam da sanki ben yokmuşum da hiçbirşey demiyormuşum gibi arkasına bile bakmadan su dolu damacanayı devirdi.. sonrasında karşıma alıp kızmaya çalıştıysam da başını öne eğdi ve bana bakmamaya çalıştı bir türlü bana baktırıp ne yaptığını nasıl yanlış yaptığı anlatamadım... çok kendi bildiğini okuyor şimdiden evde bile beni bir odada bırakıp alıp başını istediği yere gidebiliyor!!! ne yapmalıyım bilmiyorum...

sence bir terslik var mı varsa çözümünü biliyormusun????

çoookk teşekkür ederim şimdiden...

Sibelcim Karya senin tüm ilgini kendisine istiyor bence.. Bizim Kerem de öyle onun yanında hiçbirşey yapamıyorum ne telefonla konuşabiliyorum ne bi dergi açabiliyorum...

runver
  • Tüm gönderiler : 11
Ynt: Uyku Disiplini - 31.01.2007 18:39:40
slm arkadaşlar yazılarınızı takip ediyorum ve bilinçli annelerin yetiştirtiği bilinçli çocuklarımız olacaği için çok seviniyorum.ne mutlu bizlere.benim kızım bu hafta 3 yaşını doldurup dördünden gün alacak.ilk doğduğunda acaba ne zaman büyüyecek konuşup bişeyler yapacak diye hep merak ederdim ama zamanı gelince herşeyi yapıyorlar. dönem dönem sorunları yaşıyoruz aşmaya çalışıyoruz zaman zaman da yaptıkları ve başardıkları şeyleri görünce sevinip mutlu oluyoruz.ben kızımda ençok kendine güven duygusunu vermeye çalıştım hala da çalışıyorum.güzel bişey yaptığında takdir ediyorum, motive ederek başarabileceğine inanmasını sağlıyorum,gururunu okşayıcı cümleler kurup ödüllendiriyorum bazen sözle bazen de sevdiği şeylerle.evde olduğum sürece etkinlikler yaptırıp onları saklıyor sonra  kızıma gösteriyorum takdir ediyorum
sevimciğim bu yaşa özgü kitabında neler var canım ingilizcem olmadığı için senden bu konuda yardım isteyeceğim.çevirileri de okurum ama hangi kitap isim verirsen sevinirim.

cyberrica
  • Tüm gönderiler : 1947
  • Bölge: ankara
Ynt: Uyku Disiplini - 01.02.2007 15:36:47
Seviciğim acıklamalarına teşekkürler canım, paçalarıma sarılma devam, bende duruma göre sıklıkla kucaklamakla beraber çok gerekli görmediğim zaman bir oyuncak veya başka bir şeye ilgisini yönelterek onunla ilgilenmeye başladım. İştahsızlığımızın meyveleride sonunda patladı. Üstten 2 dişimiz 2 minik nokta halinde göründüler.

Sana ve Zeynoşa sevgiler..

Burcucum sanada tabi, merciler canım.

bıyolog
  • Tüm gönderiler : 752
Ynt: Uyku Disiplini - 01.02.2007 17:20:50
sevım ugramamıssın bı kac gundur merak ettım takıpteyım yazılarını

Serenity
Ynt: Uyku Disiplini - 01.02.2007 22:02:49
Arkadaslar kusura bakmayin. Bronslarimdaki iltihaplanmadan dolayi 5 gundur atesler icinde yatiyorum, suan antibiyotik tedavisi uyguluyoruz. o yuzden gelemedim. Hala cok halsizim fazla kalamiyacagim ama biraz daha topralanayim o zaman dondugumde sizi cevapliyacagim ve yazilarima devam edicem insallah.

Hepinize sevgiler, gorusmek uzere. Saglicakla kalin.

The true Trinity;

emelgümüsoluk
  • Tüm gönderiler : 65
Ynt: Bebeklerde ahlak gelisimi - 01.02.2007 23:03:34
Bilgiler süper teşekkürler.
Kitabın türkçe ismini yazabilirmisin?

ucarer
  • Tüm gönderiler : 355
  • Bölge: İzmir
Ynt: Bebeklerde ahlak gelisimi - 02.02.2007 12:26:31
Sevim geçmiş olsun umarım çabucak toparlanırsın....
sevgiler......

Serenity
Ynt: Uyku Disiplini - 02.02.2007 16:10:35

Orjinalden alıntı: fbirci

Sevimcim selam, nasılsınız görüşmeyeli, Zeynoşumuz nasıllar?

Biz idare ederiz yuvarlanıp gidiyoruz :) Yalnız Karya yeni bir huy edindi dün bir arkadaşım fark etti bunu (Burcu) aslında benimde dikkatimi çekiyordu ama o söyleyince daha fazla ilgimi çekti bu konu. Karyacık bana naz etmeye başladı! Şöyleki olmayacak basit bir düşme yaşadığında biri bir yeri kesilmiş gibi bağırıyor, ben bi panikle kucağıma aldığımda anında susuyor. Veya onun yanında olduğum halde birisiyle (mesela bakıcımızla gün içinde Karya'nın yaptıklarını değerlendirirken) birde bağırıp çağııryor onunla ilgilenmem için veya sızlanıyor, onunla ilgilenince olay bitiyor. Bu geçici bir durum mudur? Ne kadar sürer? Ben her seferinde ilgimi ona yöneltiyorum, sıkıca kucaklıyorum mesela, yanlış mı yapıyorum acaba? Bir Dr. Searsımızada bakabilirmisin ne der bu konuda?

Tavsiyelerine ihtiyacım var canım, görüşmek üzere, sevgilerimle...

adım geçmiş hemen damladım ..
çok pis takipteyim sevim [sm=kiss.gif]
sana burdan kucak dolusu sevgi gönderiyorum :))
kendimi çok romantik gördüm bir an
sibelcim bence bebeğin seni seviyor ona sarılmanı istiyor çok daha çok hem de pek çok sürekli senin kucağında olmak istiyor walla ben bulsam annemi şimdi şu halimle ben bile kucağına oturudum çok sürmez bir iki sene sonra gel bi kucağıma da seveyim seni diyeceksin ama gelmeyecek söylemedi deme seni de prensesini de kocaman öpüyorum... kendini çok özletme

Seker Burcu, tatli Burcu, birtane Burcu.. Sana ogut yok, sadece sevgiye karsilik sevgi var.

The true Trinity;

etacarinea
  • Tüm gönderiler : 4322
Ynt: Uyku Disiplini - 02.02.2007 16:18:01

Orjinalden alıntı: Zeynoss

Arkadaslar kusura bakmayin. Bronslarimdaki iltihaplanmadan dolayi 5 gundur atesler icinde yatiyorum, suan antibiyotik tedavisi uyguluyoruz. o yuzden gelemedim. Hala cok halsizim fazla kalamiyacagim ama biraz daha topralanayim o zaman dondugumde sizi cevapliyacagim ve yazilarima devam edicem insallah.

SEVİMCİM ÇOK GEÇMİŞ OLSUN CANIM ...İYİ BAK KENDİNE
aysu ben

~~filiz~~
  • Tüm gönderiler : 6088
  • Bölge: Isparta
Ynt: Bebeklerde ahlak gelisimi - 02.02.2007 16:24:09
geçmiş olsun Sevimcim acil şifalar, iyi bak kendine...

Şöhret,gençlik,ve gurur.... Mezar hepsini alır. (Victor Hugo)

..efeemre..

Serenity
Ynt: Uyku Disiplini - 02.02.2007 16:38:31

Orjinalden alıntı: ucarer

Merhabalar Sevim...
sana bir sorunumuzu diyebilirmiyim bilmiyorum danışmak istiyorum ilgilenirsen....
Bizim oğlumuz ev dışında biryerlerdeysek beni ve eşimi takmıyor diyim.. biz onu uyardığımızda ilgilenmiyor hatta seslendiğimizde bile bakmıyor.. yeni mekan onu çok heyecanlandırıyor onu anlıyorum çünki karıştırmayı yeni birşey yer görmeyi çok seviyor.. oyuncakları ilgisini çekmiyor tabii birşey öğretmeye kalksak hemen sıkılıyor ilgilense bile kendisi yapmak istemiyor gösterdiklerimizi...
dün bir arkadaşımızdaydık ve ben arkasından hayır oğlum yapma oğlum gel Kerem diye bağırıp çağırsam da sanki ben yokmuşum da hiçbirşey demiyormuşum gibi arkasına bile bakmadan su dolu damacanayı devirdi.. sonrasında karşıma alıp kızmaya çalıştıysam da başını öne eğdi ve bana bakmamaya çalıştı bir türlü bana baktırıp ne yaptığını nasıl yanlış yaptığı anlatamadım... çok kendi bildiğini okuyor şimdiden evde bile beni bir odada bırakıp alıp başını istediği yere gidebiliyor!!! ne yapmalıyım bilmiyorum...

sence bir terslik var mı varsa çözümünü biliyormusun????

çoookk teşekkür ederim şimdiden...

Sibelcim Karya senin tüm ilgini kendisine istiyor bence.. Bizim Kerem de öyle onun yanında hiçbirşey yapamıyorum ne telefonla konuşabiliyorum ne bi dergi açabiliyorum...

Merhaba Semracim, oncelikle gecmis olsun dileklerin icin cok tesekkur ediyorum. Arkadasim Kerem simdi ayaklandi ya, haliyle ordan oraya gidebilecegini ve ulasabilecegi ve girebilecegi heryere girip ulasip karistirabilecegini anladi.. karistirma kotu maksatla degil sadece kesif ve merak hislerini tatmin etme amaciyla.. Oyuncaklar pasif oyunlar, oysa etrafta dolasip sagi solu karistirmak aktif oyundur Kerem icin. Yani yasinin geregi cok dogal bir sureci yasiyor oglun.

Malesef Kerem yapma, dokme, acma, gibi direktiflerini uygulayabilecek,sozlu anlatimlari aklinda tutabilecek kadar olgun degil suan yas itibariyle. Aslinda senin sozunu dinlemek istiyor ama merakina yenik dustugu icin yapacagini da yine yapiveriyor.

Bence elinden geldigince onun merak ve kesif duygulariyla hareket etmesine destek ver, kendisine ve cevresine bir zarari olmadigi surece sagi solu karistirmasini engellemiyordum ben kizimin mesela. Ama kesinlikle yapmasini istemedigin seylerde de hem sozlu hemde hareketli uyari yaparak, gerekiyorsa onu dikkatini dagitarak ve o merak sardigi seyi kendisine baska birsey kullanip unutturarak olaylari idare etmek gerekiyor.

Bu Bir gelisim sureci, ters bisi kesinlikle degil. Zamanla hersey yoluna girecektir.

Sana ve Kerem e sevgilerimi yolluyorum.

The true Trinity;

Serenity
Ynt: Uyku Disiplini - 02.02.2007 16:46:05

Orjinalden alıntı: runver

slm arkadaşlar yazılarınızı takip ediyorum ve bilinçli annelerin yetiştirtiği bilinçli çocuklarımız olacaği için çok seviniyorum.ne mutlu bizlere.benim kızım bu hafta 3 yaşını doldurup dördünden gün alacak.ilk doğduğunda acaba ne zaman büyüyecek konuşup bişeyler yapacak diye hep merak ederdim ama zamanı gelince herşeyi yapıyorlar. dönem dönem sorunları yaşıyoruz aşmaya çalışıyoruz zaman zaman da yaptıkları ve başardıkları şeyleri görünce sevinip mutlu oluyoruz.ben kızımda ençok kendine güven duygusunu vermeye çalıştım hala da çalışıyorum.güzel bişey yaptığında takdir ediyorum, motive ederek başarabileceğine inanmasını sağlıyorum,gururunu okşayıcı cümleler kurup ödüllendiriyorum bazen sözle bazen de sevdiği şeylerle.evde olduğum sürece etkinlikler yaptırıp onları saklıyor sonra  kızıma gösteriyorum takdir ediyorum
sevimciğim bu yaşa özgü kitabında neler var canım ingilizcem olmadığı için senden bu konuda yardım isteyeceğim.çevirileri de okurum ama hangi kitap isim verirsen sevinirim.

Merhaba Ruveyda,

Ben Dr Sears in Kitabindan faydalaniyorum. Onun kitaplarini su adreste bulabilirsin,
http://www.kitapyurdu.com/arama/default.asp?stype=4&session=93241892682351079289&LogID=&type=list&anahtar=Dr+Sears&populer=0&aramasekli=1&exactly=ON&satis=2&ara.x=20&ara.y=5
Burda birkac baslik var, tercih hakkin tek kitapla sinirli degil.

Ben butun anne adaylarina ve annelere Dr Sears i okumalarini mutlaka tavsiye ederim.

Sana ve Kizina sevgiler.

The true Trinity;

Serenity
Ynt: Uyku Disiplini - 02.02.2007 16:47:58

Seviciğim acıklamalarına teşekkürler canım, paçalarıma sarılma devam, bende duruma göre sıklıkla kucaklamakla beraber çok gerekli görmediğim zaman bir oyuncak veya başka bir şeye ilgisini yönelterek onunla ilgilenmeye başladım. İştahsızlığımızın meyveleride sonunda patladı. Üstten 2 dişimiz 2 minik nokta halinde göründüler.

Sana ve Zeynoşa sevgiler..

Burcucum sanada tabi, merciler canım.

Ay canim benim dislerimiz cikiyor artik demek.. Inci gibi hepsi dizilirler sirayla insallah

The true Trinity;

Serenity
Ynt: Uyku Disiplini - 02.02.2007 16:50:26

Orjinalden alıntı: bıyolog

sevım ugramamıssın bı kac gundur merak ettım takıpteyım yazılarını

canim Oznurcum, hastaydim ya, bayaa fena hastalanmisim megersem, ne kadar kotu oldugumun ben bile farkinda degilmisim.

Neyse simdi daha iyiyim. Bu antibiyotik aslinda iyi bisi degil falan derler ama antibiyotige basliyinca ancak kendime gelebildim.

Seni ve kizlarini cok opuyorum canim. Gorusmek uzere.

The true Trinity;

Serenity
Ynt: Uyku Disiplini - 02.02.2007 16:53:01

Orjinalden alıntı: etacarinea

SEVİMCİM ÇOK GEÇMİŞ OLSUN CANIM ...İYİ BAK KENDİNE

Aysucum sagol canim. Sende iyi bak kendine, gercekten herseyi basi saglikmis.

The true Trinity;

Serenity
Ynt: Bebeklerde ahlak gelisimi - 02.02.2007 16:55:45

Orjinalden alıntı: EFEEMRE

geçmiş olsun Sevimcim acil şifalar, iyi bak kendine...

Filizcim sevgili arkadasim, Sagol canim daha iyiyim, avatardaki resim degismis, bakiyorum ikizlerimiz buyumusler canlarim benim.

Sizi opuyorum.

The true Trinity;

*YELİZ*
  • Tüm gönderiler : 4505
Ynt: Bebeklerde ahlak gelisimi - 02.02.2007 17:36:59
Sevim'ciğim,çok geçmiş olsun canım,Allah acil şifalar versin.Ah güzelim benim,o kadar hasta halinle yine boşlamamışsın herkese ayrı ayrı cevap yazmışsın,valla bu forum senin kıymetini çok iyi bilmeli.Toplasan senin gibi kaç kişi böyle faydalı bilgiler veriyor.Canım benim,kendine iyi bak,tabi kızımıza da.Bulaşıcı değil mi senin durumun,ay öyleyse inşallah Zenoş'a bulaşmaz.Öpüyorum canım

HAYATIMIN EN BÜYÜK ANLAMI BİRTANECİK OĞLUM

cyberrica
Ynt: Bebeklerde ahlak gelisimi - 04.02.2007 10:47:21
Sevimciğim aramıza döndün demek, hoşgeldin, iyileşmene çok sevindim canım.

Serenity
Ynt: Bebeklerde ahlak gelisimi - 04.02.2007 22:04:47

Orjinalden alıntı: yelizaim

Sevim'ciğim,çok geçmiş olsun canım,Allah acil şifalar versin.Ah güzelim benim,o kadar hasta halinle yine boşlamamışsın herkese ayrı ayrı cevap yazmışsın,valla bu forum senin kıymetini çok iyi bilmeli.Toplasan senin gibi kaç kişi böyle faydalı bilgiler veriyor.Canım benim,kendine iyi bak,tabi kızımıza da.Bulaşıcı değil mi senin durumun,ay öyleyse inşallah Zenoş'a bulaşmaz.Öpüyorum canım

Yelizcim benim ya, sende iyiki varmissin bu forumda. Cunku verdigin desteklerle herzaman guzel dusunceli ve iyi yurekli bir dost oldun. Sen benim bu forumda sevdigim ve saydigim ve iyi niyetine inandigim bir kac sayili kisiden birisin ve herzaman oyle kalacaksin. Seni ve mehmet i cok cok opuyorum. Umarim sagliginiz sihhatiniz yerindedir.

The true Trinity;

tulinsozeri
  • Tüm gönderiler : 978
  • Bölge: İstanbul
BAŞKASININ ÇOCUĞU - 04.02.2007 22:04:54
Bugün kendi kızım da dahil olmak üzere 3-4 çocuğun istilasına uğradım.

Ne olur bana başkalrının çocuklarına karşı nasıl sabır gösterilir öğretin...Yapı itibarıyla karşımda çocuk da olsa yetişkin de olsa yanlış bir hareket bağırtı çağırtı gördüğüm zaman uyarma moduna geçiyorum..

Bakmayın aslında çok da sabırsız değilim yani gün boyu sabrettim bugün mesela ama bir yerde patlıyorum artık.Yani kedni kızıma bile yeri geldiğinde yapmamasını sesimi yükselterek yapıyorum ama başkasının çocuğu oldu mu insan ister istemez tedirgin oluyor...

Ama kardeşim anneleri de bir kere olsun çocuklarını uyarmıyorlar çocuklar da itaatsiz olmuş...

Yani siz bunun bir formülünü biliyorsanız söyleyin nasıl sabırlı olmayı öğreneceğim?

Serenity
Ynt: Bebeklerde ahlak gelisimi - 04.02.2007 22:07:08

Sevimciğim aramıza döndün demek, hoşgeldin, iyileşmene çok sevindim canım.

Sibelcim sende avatar resmini degistirmisin, ben eskisini cok begeniyordum ama Karya mizin kucuk bir hanimefendi oldugu bu resminede bayildim. Canim benim Allah gulmekten ayirmasin.

The true Trinity;

tulinsozeri
Ynt: Uyku Disiplini - 04.02.2007 22:10:32
Sevimciğim yeni gördüm geçmiş olsun canım benim...

Serenity
Ynt: BAŞKASININ ÇOCUĞU - 04.02.2007 22:13:52

Orjinalden alıntı: tulinsozeri

Bugün kendi kızım da dahil olmak üzere 3-4 çocuğun istilasına uğradım.

Ne olur bana başkalrının çocuklarına karşı nasıl sabır gösterilir öğretin...Yapı itibarıyla karşımda çocuk da olsa yetişkin de olsa yanlış bir hareket bağırtı çağırtı gördüğüm zaman uyarma moduna geçiyorum..

Bakmayın aslında çok da sabırsız değilim yani gün boyu sabrettim bugün mesela ama bir yerde patlıyorum artık.Yani kedni kızıma bile yeri geldiğinde yapmamasını sesimi yükselterek yapıyorum ama başkasının çocuğu oldu mu insan ister istemez tedirgin oluyor...

Ama kardeşim anneleri de bir kere olsun çocuklarını uyarmıyorlar çocuklar da itaatsiz olmuş...

Yani siz bunun bir formülünü biliyorsanız söyleyin nasıl sabırlı olmayı öğreneceğim?

Tulincim kolay gelsin, heralde kafan sismistir cocuklarin arasinda, bana oyle oluyor bu tur durumlarda ama sabir sabir sabirinda bir sonu var. Ilelebet sabir ediceksin diye kim demis?

Bence yanlis davranisi uyarmakla haklisin, bende olsam uyaririm, cunku kizin senin onlara karsi davranislarinida seyrediyor, senden ornek aliyor. Eger senin baska cocuklarin yada buyuklerin yaninda daha yumusak oldugunu farkederse bu sefer oyle ortamlari kullanmaya calisir. Hani bazi cocuklar olur ya mesela misafir gelince simarir birden hertarafi birbirine katar, cunku anne misafirlerin yaninda daha tolerelidir ve cocuk bu durumu kullanir.

Eger yanlis hareketleri uyariyorsun yada engelliyorsun diye cocuklarin anneleride kizip aliniyorsa kusura bakmasinlar, belki soyle bir davranisi oldu, hosuma gitmedi o yuzden ikaz etmek yada araya girmek zorunda kaldim diye aciklama yapabilirsin ama cocugun icin olusturdugun prensiplerden kimse icin vazgecmeni yada taviz vermeni tavsiye etmiyorum ben.

Bilmem yanlismi dusunuyorum?

The true Trinity;

Serenity
Ynt: Uyku Disiplini - 04.02.2007 22:17:04

Sevimciğim yeni gördüm geçmiş olsun canım benim...

Sagol sevgili arkadasim. Tesekkur ederim

The true Trinity;

tulinsozeri
Ynt: BAŞKASININ ÇOCUĞU - 04.02.2007 22:21:50
Sevimciğim sonuna kadar katılıyorum.Arkadaşıma ciddi ciddi çocuğunu bir pedagoga götürmesini söyledim.O da"Tülin o kadar param yok dedi"Ben de bari kitap al oku "dedim.

Çocuk avazı çıktığı kadar bağırıyor annesinin 10 lafından 7'sini dinlemiyor,hep kendi istediği olsun istiyor.Sürekli bağırmaya başlayınca Ela da ağlamaya başlıyor ,korkuyor çünkü.

Bir taraftan ona yardım da etmek istiyorum.Şimdi burda yazılan bilgileri ona aktrasam sakalım yok ki sözüm dinlensin.Sonuçta bunları bilirkişiden dinlemesi onun için daha ikna edici olacaktır...

İnan bana gelmelerini istemiyorum artık o derecede.Kendimden şüphe etmeye başladım acaba ben çok mu gaddar bir insanım diye?

Annesi bu durumu kurtarmak için o kadar geç kalmış ki çocuk 3 yaşında ,annesi  bazen tokatlıyor,ama o da bunun çare olmadığını biliyor.Çocuk tokat yeme konusunda duyarsızlaşmış...

Off yine sıktım sizi ya...Çok bunaldım da ondan .Şimdi pc nin başına oturdum da bir anlatayım da rahatlayayım bari dedim...

Serenity
Ynt: BAŞKASININ ÇOCUĞU - 04.02.2007 23:22:59

Sevimciğim sonuna kadar katılıyorum.Arkadaşıma ciddi ciddi çocuğunu bir pedagoga götürmesini söyledim.O da"Tülin o kadar param yok dedi"Ben de bari kitap al oku "dedim.

Çocuk avazı çıktığı kadar bağırıyor annesinin 10 lafından 7'sini dinlemiyor,hep kendi istediği olsun istiyor.Sürekli bağırmaya başlayınca Ela da ağlamaya başlıyor ,korkuyor çünkü.

Bir taraftan ona yardım da etmek istiyorum.Şimdi burda yazılan bilgileri ona aktrasam sakalım yok ki sözüm dinlensin.Sonuçta bunları bilirkişiden dinlemesi onun için daha ikna edici olacaktır...

İnan bana gelmelerini istemiyorum artık o derecede.Kendimden şüphe etmeye başladım acaba ben çok mu gaddar bir insanım diye?

Annesi bu durumu kurtarmak için o kadar geç kalmış ki çocuk 3 yaşında ,annesi  bazen tokatlıyor,ama o da bunun çare olmadığını biliyor.Çocuk tokat yeme konusunda duyarsızlaşmış...

Off yine sıktım sizi ya...Çok bunaldım da ondan .Şimdi pc nin başına oturdum da bir anlatayım da rahatlayayım bari dedim...

Tulincigim sIkmadin bizi. Sadece boyle seyler okuyunca gercekten icim karariyor cok uzuluyorum o cocuk adina.. Ya herkes pedagog a giderek cocuk buyutmuyorki.. Biz padagog a mi gittik, dedigin gibi bir kitap alip okuyabilir, cocugunu anlamaya calisabilir. O zavalli cocugun problemi anlasilamamak, sevildigini hissedememek, anne-cocuk baglantisi kurulamadigi icin 3 yasinda olmasina ragmen hisleri hala premature cunku gereken gelisme donemlerini annesiyle beraber yasiyamamis..

hele tokat diyince.... benim icin akan sular duruyor..

Tulincigim arkadasin en azindan bir kitap alip okuyacak kadar cocugunu dusunuyor olmali.. Eger buna bile eli varmiyorsa hic hosgormuyorum anneligini onun..

Bence sen kendini ve kizini sakinmakla haklisin cunku hem onun cocugu senin kizin icin guzel bir ornek degil, hemde yazik yani, bir cocugun bu sekilde psikolojik eziyet gormesi benide rahatsiz ederdi...

The true Trinity;

tulinsozeri
Ynt: BAŞKASININ ÇOCUĞU - 04.02.2007 23:37:02
Yazdıkların için sağol sevim..

Serenity
Ynt: BAŞKASININ ÇOCUĞU - 05.02.2007 02:12:24

Yazdıkların için sağol sevim..

Tulincim keske daha fazla faydam dokunsa, keske bir cozum olsa.. Dusunuyorumda belki bu arkadasin sorunludur yada depresyon geciriyor olabilirmi? Mutlu bir insanmi?

Insan kendi mutlu degilse degil cocuguna, cevresindeki hickimseye faydasi dokunmuyor.. Belki arkadasinin sorunlari vardir, biran haksizlik mi yapiyorum diye dusundum, eger sorunlari varsa once onlari halletmeli, en azindan guvendigi biriyle paylasmali, icini dokmeli... Ancak kendini iyi hisseder, kendi sorunlarini halledip mutlu olursa ancak o zaman kendinde cocuguyla ugrasma gucu olur ve onunla positif bir iliski kurma cabasi sergiler.

Once annenin psikolojisi cok onemli... Ancak saglikli psikolojideki annelerin cocuklari da saglikli mentalitede olur..

Buda aklima geldi, yazayim dedim..

Dedigim gibi keske daha fazla faydam dokunsa..

Seni ve Elayi cok cok opuyorum.

The true Trinity;

edaozhan
  • Tüm gönderiler : 2778
Ynt: BAŞKASININ ÇOCUĞU - 05.02.2007 14:03:35
sevimcim geçmiş olsun... iyileşmiş gelmişin bile ama ben yeni gördüm 

Serenity
Ynt: BAŞKASININ ÇOCUĞU - 06.02.2007 01:23:10

Orjinalden alıntı: edaozhan

sevimcim geçmiş olsun... iyileşmiş gelmişin bile ama ben yeni gördüm 

Sagol Edacim. Biraz oksuruk halleri devam ediyor ama ateslenme durumu gecti allaha sukur.

Seni ve Mert i opuyorum. Kendinize iyi bakin.

The true Trinity;

Serenity
Ynt: Bebeklerde ahlak gelisimi - 06.02.2007 01:26:48

Orjinalden alıntı: emelgümüsoluk

Bilgiler süper teşekkürler.
Kitabın türkçe ismini yazabilirmisin?

Emel Kusura bakma nedense senin mesajini atlamisim, heralde dalginligima geldi. Benim okudugum kitap Turkcelestirildimi bilmiyorum ama eger turkceye cevrilmisse ve ingilizce ismine sadik kalarak adlandirilmissa cevirisinin adi "iyi davranis kitabi" gibi bisi olabilir.

Ama illa benim okudugum kitap olmasi sart degil, DR Sears in Turkceye cevrilmis cok guzel kitaplari var, Kitap Yurdun da bulabilirsin.

Cocuguna karsi hassas annelerin Dr Sears i cok begenecegini dusunuyorum.

The true Trinity;

*YELİZ*
  • Tüm gönderiler : 4505
Ynt: Bebeklerde ahlak gelisimi - 08.02.2007 00:01:17
     Sevim'ciğim maşallah toparlanmışsın formu turluyorsun,çok sevindim canım,Allah sağlık sıhhat versin.Benim için yazdığın o güzel sözler için de çok teşekkür ederim,kalp kalbin aynasıymış,duygularımız karşılıklı.Minik Zeynoş'un boncuk gözlerinden öpüyorum.Ayrıca sayfamızı ziyarete geldiğin için de birkez daha teşekkür ediyorum ama tam geyiğe gelmişsin valla,arada saçmalıyoruz böyle.

HAYATIMIN EN BÜYÜK ANLAMI BİRTANECİK OĞLUM

cyberrica
Ynt: Bebeklerde ahlak gelisimi - 08.02.2007 16:02:58

Sibelcim sende avatar resmini degistirmisin, ben eskisini cok begeniyordum ama Karya mizin kucuk bir hanimefendi oldugu bu resminede bayildim. Canim benim Allah gulmekten ayirmasin.

evet biraz değişiklik yapayım dedim canım, ee malum baya büyüdük artık, hatta geçen kolonya döküp ellerini avuşturmayı öğretti babası pek komik yapıyor, yanii artık misafirliğide bekleriz kızım kolonya ve şekerleri tutar nede olsa teyzesi

Serenity
Kis sebzeleri - 09.02.2007 16:07:45

Kış sebzeleri her derde deva

Uzmanlar, kış aylarında vücut direncinin düşmesiyle birlikte vitamin ihtiyacının iki kat arttığını, kış sebzelerinin ise vitamin açısından bu eksikliği giderdiğini belirtiyor.

Sebzelerde bulunan antioksidanlar, hastalıklara karşı vücudun savunma mekanizmasını güçlendiriyor. Ayrıca sebzeler, içerdikleri posa ile bağırsak faaliyetlerine yardımcı olurken, kabızlığı engelliyor ve uzun süre tok kalmamızı sağlıyor. Bağışıklık sistemimizde önemli bir rolü olan C vitamini vücutta depolanmadığı için her öğün alınması, özellikle sigara içenlerin daha fazla C vitamini almaya özen göstermesi gerekiyor. Çünkü vücutta C vitamini eksikliğinde halsizlik, çabuk yorulma ve hastalıklara yakalanma riski artıyor.

Beslenme ve diyet uzmanları, lahana, karnabahar, ıspanak, marul, pazı, roka, pırasa, soğan, sarmısak gibi kış sebzelerinin kanser ve kalp-damar hastalıkları riskini azalttığını bildirdi. Sarmısak, soğan, turp ve şalgam gibi sebzelerdeki kükürtlü bileşikler ise kan yağlarının (kolesterol) ve yüksek tansiyonun düşmesinde etkili. Brokolinin yüzde 56, Brüksel lahanasının yüzde 29, lahananın yüzde 70, karnabaharın yüzde 70 oranında kanser ve kalp-damar hastalığı riskini azaltması içerdikleri glikosinolat maddesine bağlı.

Sebzelerin faydaları ise şöyle sıralanıyor:
Brokoli: Mineral ve demir eksikliğini gideren brokoli vitamin deposudur. Antikarsinojenik (kansere karşı koruyucu) etkisi yüksek, kalsiyum açısından zengin, dolayısıyla kemik erimesine karşı koruyucu, lif oranı yüksek bir besindir.

Enginar: Kan şekerini dengelemede, kandaki üre ve kolesterolün düşürülmesinde ve karaciğer detoksunda çok etkili bir sebzedir.

Sarmısak: Yüksek tansiyon ve kalp hastalığı riskini azaltır. Bağışıklık sistemini güçlendirici etkiye sahiptir.

Maydanoz: C vitamini ve demir deposudur. Böbrekleri temizleyici, kan şekerini dengeleyici ve kansere karşı koruyucu etkiye sahiptir.

Kereviz: Antioksidan ve sindirim sistemini rahatlatıcı etkiye sahiptir. Kerevize özel kokusunu veren fitalid adlı maddenin kandaki stres hormonunu azalttığı, bu yolla damarların gevşemesini ve tansiyonun düşmesini sağladığı, ayrıca kolesterolü de düşürdüğü belirtiliyor.

Lahana: Beyaz lahana en iyi toksin atıcıların başında yer alıyor. İçerdiği antioksidanlar sayesinde bağırsak kanserine karşı koruyucu özelliği vardır. Düşük kalorili, A,B ve C vitaminleri açısından zengin, bol posa içeren ve tohumları idrar söktürücü özelliğe sahip bir bitkidir.

Kırmızıbiber: Karotenoidler, flavonoidler, esans yağları ve bol C vitamini içeren kırmızıbiberin yüksek tansiyonu ve kolesterolü düşürdüğü biliniyor.

Karnabahar: Karnabahar hem enfeksiyonlara karşı etkin hem de antibakteriyel özellikte birçok aktif madde içeriyor. Özellikle kronikleşmiş idrar yolları enfeksiyonlarında bilinen en etkili sebzedir.
İçerdiği bol miktarda fosfor, özellikle osteoporozu önleyici ve kemik oluşumunu destekleyici etkiye sahiptir.

Pırasa: Potasyum, kalsiyum, demir ve fosfor bakımından oldukça zengindir. E, C, B1, B2 ve A vitamini içeriği yüksektir. Pırasa böbrek taşlarının oluşumunu engelleyici etkin maddelere sahiptir. İçerdiği posa sayesinde kabızlıkta tercih edilen sebzeler arasındadır.

Ispanak: Başta demir olmak üzere çeşitli mineral tuzları ile A ve C vitaminleri açısından zengin olan ıspanak çok değerli bir besindir. Mide, karaciğer ve pankreas salgılarını uyarır. Ispanakta, demir dışında magnezyum, fosfor, iyot ve vücudun dengesini koruyan mineraller bulunur.

Havuç: A vitamininin ön maddesi olan karotenleri içerir. Bu maddenin aktif hale geçmesi için havuçlu salataların mutlaka yağıyla yenmesi gerekir.

Saglik Vakfi Online dan alintidir.

<mesaj tarafından düzenlendi Zeynoss on 09.02.2007 21:09:29>

The true Trinity;

Serenity
Yaraticilik Egitimi ve Desteklenmesi - 11.02.2007 03:59:20
Okulöncesi Dönemde Yaratıcılık Eğitimi ve Desteklenmesi

Yaratıcılık hem düşünsel, hem duygusal yaşamı ifade etmektedir. Yaratıcı bir etkinlik hemen kendiliğinden oluşmaz. Cesaretlendirme ve yol gösterme aracılığı ile yaşam biçimi hâlini alan, sürekli bir yöntemdir. Yaratıcılıkta özgünlük, olağanüstülük, kural dışılık, değişik olma (sıradışılık), bilinenlerin dışında kullanma, şimdiye değin olduğundan başka bir biçimde birleştirme gibi özellikler bulunur. Yaratıcı bireylerin; öğrenmeye hazır, ilgili, dilde, çağrışımlarda, düşünsel alanda ve anlatımda akıcı, düşüncede esnek ve özgür, meraklı, hayal gücünü kullanabilme, deneme, araştırma, sınama, bulma, kalıplardan kurtulma ve yeni fikirler üretme, farklı olana yeniliğe karşı istekli olma, görülmemiş ve benzersiz olan şeyler üzerinde durabilme ve riski göze alma gibi belirgin özellikleri vardır (3,4,5).

Yaratıcılık Eğitimi Neden Gereklidir?

Doğuştan getirilen bir yetenek olan yaratıcılık öğrenilebilecek bir özellik değil desteklenip, geliştirilecek bir yetidir.
Doğumdan itibaren uygun bir fiziksel çevre, çocuğa göre hazırlanmış destekleyici bir program ve bu alanda özenle yetiştirilmiş personelle bu yeti geliştirilebilir.

Yaratıcılık eğitimi almak çocukların;
• Karşılarına çıkan fırsatlardan yararlanmalarını,
• Karşılaştıkları güçlükleri yenmek için yeni çözüm yolları bulmalarını,
• Her şeyi merak ederek soru sormalarını ve tahminlerde bulunmalarını,
• Araştırma ve deney yapma eğilimlerini arttırmalarını,
• Hayal güçlerini geliştirmelerini,
• Yeni ve değişik buluşlar ortaya koymalarını,
• Bir konu üzerinde ilgi ve dikkatlerini uzun süre tutabilmelerini,
• Ayrıntılara dikkat ederek yanlış ve eksiklerini hissedebilmelerini,
• Yeni oyunlar keşfetmelerini,
• Çevrelerini biçim ve mekan ilişkisiyle görebilmelerini,
• Kendilerine güvenen, kendilerini geliştirip gerçekleştirebilen ve bağımsız olabilen kişilikler geliştirebilmelerini,
• Kendilerini dış dünyaya, birlikte yaşadıkları ve tüm insanlara açık tutabilmelerini,
• Kendilerini yalnız bugün için değil, yarın için de hazırlayabilmelerini,
• Dengeli ve coşkulu, akıllı ve duyarlı kişiler olabilmelerini,
• Duygu ve düşüncelerini farklı yollarla ifade edebilmelerini,
• Yeni yaşantıları denemeye cesaretle katılmalarını,
• Ayrıntılara dikkat ederek, yanlış ve eksiklikleri kolayca farkedebilmelerini
sağlar (6,7,8,9).

Çocukta Yaratıcılık Gelişimi

Yaratıcılığın gelişimi, kişinin diğer gelişim alanlarından oldukça farklıdır. Bu yüzden anne baba ve eğitimcilerin çocukların yaş düzeyleri ve bireysel farklılıklarına göre gösterdikleri yaratıcı düşünme özelliklerini bilmeleri gereklidir.

Okul Öncesi Dönemde Yaratıcılığın Gelişimi

Yaratıcılık hayatın ilk yıllarında çocuğun oyununda özellikle annenin bebeği ile oynadığı oyunlar esnasında kendini gösterir. Yaratıcı davranışın ortaya çıkıp gelişmesinde en büyük rolü bebeğin anne veya yerini tutan kişiyle olan ilişkisi oynamaktadır.
Yaratıcılığın gelişmesinde taklidin önemi vurgulanmaktadır. Çocuklar doğdukları andan itibaren duydukları sesleri, gördükleri hareketleri ve daha sonra da bazı değerleri taklit ederler. Çocuğun taklit repertuarı zamanla gelişir. Oyunlarında yetişkinlerin konuşma tarzlarını, davranışlarını, mimiklerini model almaya başlar. Fakat burada çocuğu istenmeyen modelin etkilerinden korumak gerekir. Çocuk çevresindeki kişileri taklit ettikten sonra zamanla kendi dünyasını oluşturmaya ve hayal gücünü geliştirmeye, çevreden gördüklerini de buna ekleyerek yaratıcılığını kullanmaya başlar. Okul öncesi dönemde kendini ifade etme yolları olan resim yapma, yaratıcı hareketler, hikaye anlatma, dramatizasyon esnasında çocuk yaratıcılığının en yüksek aşamasına ulaşır (10).

Yeni doğan bir bebek duyu sistemlerini kullanarak çevreyi tanımaya, dış dünyaya uyum sağlamaya çalışmaktadır. Önceleri nesneleri ağzına alarak onları bu yolla ayırt etmeye çalışır. El ve kasları geliştikçe dokunma duyusunu kullanarak çevreyi araştırır. Bu nedenle; duyuların uyarılması ve tüm duyuların birarada eşgüdüm içinde kullanılmasının sağlanması, çocuğun tüm düzeylerdeki eğitiminde önemli katkılar sağlayacaktır. Bu nedenle yaratıcılığın geliştirilmesinde önemli rolü olan duyuların bebeklikten itibaren uyarılması, ortam düzenlenmesi gereklidir (11).

Ligon (1957) çocukların yaratıcılık gelişimleri üzerinde durmuş ve yaratıcılık gelişimini yaşlara göre incelemiştir.

Doğumdan İki Yaşa Kadar: Ligon’a göre çocuğun hayal gücü ilk yılda gelişmeye başlar. Çocuk bu dönemde nesnelerin isimlerini sorar, yeni sesler ve ritimler oluşturur, bir şey yarattığı zaman onu bitirmeden önce isimlendirmez, iki yaşındayken günlük rutin işleri önceden tahmin eder. Dokunma, tatma ve görme yoluyla herşeyi denemeye heveslidir. Çok meraklıdır. Fakat merakını kendine özgü yollarla ifade eder. Bu dönemde yaratıcılığın gelişimi pek çok yollarla uyarılabilir. Hayal gücü basit oyunlar, büyük bloklar ve dolgu oyuncaklarla harekete geçirilebilir. Bu dönemde ana-babalara çocuklarıyla basit sözel oyunlar oynamaları ve çocuklarının kendi yarattıkları şeylere verdikleri isimleri soru sormadan kabul etmeleri önerilir. Yine kelimelerin anlam kazandığı bu dönemde çocuklarına kelime öğretmeye çalışmaktan çok, kelimelerle ilgili şarkılar söyleyebilir.

İkiden Dört Yaşa Kadar: Bu dönemde çocuk dünyayı, yaşantıları ve yaşantılarının sözel ve hayali oyunlarla tekrarı sayesinde öğrenir. Dikkat süresi kısadır ve yönlendirilmediği takdirde yaptığı etkinlikler sık sık değişir. Bağımsızlık duygusu gelişmeye başlar ve herşeyi kendisi yapmak ister. Bu durum kendi yeteneklerine güvenmesini sağlar. Çevreye olan merakı hâlâ devam etmektedir. Çevreyi kendine özgü yollarla keşfederken, yetişkinleri bunaltan sorular sormayı da ihmal etmez. Yaşadığı dünyayı keşfederken onunla uyum sağlamayı da öğrenir.
Bu dönemde çocuklara yapılmış oyuncaklardan çok hayal gücünü harekete geçirebilecek, değişik şekiller oluşturulabilecek bloklar veya tuz seramiği verilebilir. Yine ebeveynler çocuklarıyla içinde yaşadıkları dünyayı beraberce keşfetmelidirler. Onları kendi başlarına yapmaları için cesaretlendirmelidirler.

Dörtten Altı Yaşına Kadar: Bu dönemde çocuk ilk defa plan yapma becerisini öğrenir. Önceden bildiği oyunları ve işleri planlamaktan çok hoşlanır. Merakı sayesinde doğruyu ve yanlışı öğrenir, ilişkilerin nedenlerini anlamasa bile olaylar arasında ilişki kurar, hayali oyunda pekçok rolleri dener. Bu yaşlarda diğer insanların duygu ve düşüncelerinin farkında olur ve kendi davranışlarının başkalarını nasıl etkileyeceğini düşünmeye başlar. Bu dönemde sözcük oyunlarıyla, yeni deneyimler yaratıcı sanatlar yoluyla kendine güven gelişebilir. Çocukların yarattıkları ürünler yetişkin standartlarıyla karşılaştırılmamalıdır. Bu dönemde ana-baba ve öğretmenler çocukların fikirlerine göre değerlendirmeli ve yararlanmalıdırlar (12).

"Bu yazi Milli Egitim Dergisi 151nci sayidan alintidir.Yazinin tamamina su baglantidan erisebilirsiniz:

http://yayim.meb.gov.tr/dergiler/151/omeroglu_turla.htm"

The true Trinity;

etacarinea
  • Tüm gönderiler : 4322
Ynt: Yaraticilik Egitimi ve Desteklenmesi - 12.02.2007 15:33:48
sevimcim yine çok güzel şeyler yazmışsın ... teşekkür ederim kendi adıma
aysu ben

edaozhan
  • Tüm gönderiler : 2778
Ynt: Yaraticilik Egitimi ve Desteklenmesi - 12.02.2007 16:45:37
sevimcim paylaşımların için teşekkürler...

bıyolog
  • Tüm gönderiler : 752
Ynt: Yaraticilik Egitimi ve Desteklenmesi - 12.02.2007 20:24:38
sevım harıka bılgılendırıcı bır yazı . ben lınk e bakmadım belkı sorumun cevabı vardır ama bı sey aklıma takıldı
benım ufaklık 20 ayını bıtırıyor ışın acıkcası bıldıgım 3-5 yarım yamalak şarkı var ve kelıme dagarcıgının artması ıcın evde bır kelımeyı bastıra bastıra ustuste soyluyorum . başka onerın var mı henuz cumle kurmadı tek tek bı seyler soylemeye calısıyor dr normal dıyor ama ben bıraz acele edıyorum  galıba eger konusmaya yardımcı hızlandırıcı teknıkler varsa bızımle paylasırsan sevınırım

sevgıler

Sayfayı değiştir: < 12345678910.. > >> | Sayfayı gösteriyor 10 of 19, mesajlar 361 to 400 of 727