Bebeklerde ahlak ve kisilik gelisimi

Sayfayı değiştir: << < ..111213141516171819 > | Sayfayı gösteriyor 11 of 19, mesajlar 401 to 440 of 727
Yazar Mesaj
Hezal
  • Tüm gönderiler : 6827
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: Malatya'dan,Texasa/USA.Katılım zamanı: 8/05/2005
Ynt: Yaraticilik Egitimi ve Desteklenmesi - 12.02.2007 23:00:14
sevimcim canim sesin solugun cikmadi insallah iyisinizdir,zeynosu opuyorum,,

Hezal
Ynt: Yaraticilik Egitimi ve Desteklenmesi - 12.02.2007 23:09:34

Orjinalden alıntı: bıyolog

sevım harıka bılgılendırıcı bır yazı . ben lınk e bakmadım belkı sorumun cevabı vardır ama bı sey aklıma takıldı
benım ufaklık 20 ayını bıtırıyor ışın acıkcası bıldıgım 3-5 yarım yamalak şarkı var ve kelıme dagarcıgının artması ıcın evde bır kelımeyı bastıra bastıra ustuste soyluyorum . başka onerın var mı henuz cumle kurmadı tek tek bı seyler soylemeye calısıyor dr normal dıyor ama ben bıraz acele edıyorum  galıba eger konusmaya yardımcı hızlandırıcı teknıkler varsa bızımle paylasırsan sevınırım

sevgıler

canim sevime sormusun  kusura bakma ben atladim hemen..canim aslinda cocuklar kendilerini hazir hisetiklerinde  konusuyorlar bence acele etme konusacagi zamani kendisi zaten biliyordurbenim kiizimda 15 ayina girdi cok agzi kalabalik laf ediyor ama tabiki   net anlasilmiyor.ben turkce konusuyorumki turkce ogrensin nedense turkce kelimeleri cok az kulaniyor,baba,dede.eze(teyze) gel.bunlarin disinda  diger kelimeleri ing konusuyor,sanirim  babasi cok konusuyor onunla...babasindan ogreniyor galiba ben bu konuda etkili degilim herhalde.kizinca stop it diyor,go diyor,hi ,bye,thank you demeye calisiyor,i love you demeye calisiyor babasindan ogrenmis tabiki net sekilde cikarmiyor kelimeleri.parmaklari ile yuzunu gosteriyor,eye.lips,vs vs,ama ben turkcesini soyleyince soyliyemiyor,sayi saymada bir  4 diyebiliyor net sekildeama su bir gercek evde kim cok konusursa cocuk ondan kapiyor galiba

bıyolog
  • Tüm gönderiler : 752
Ynt: Yaraticilik Egitimi ve Desteklenmesi - 12.02.2007 23:43:40
hazalcım ne demek atlamak aksine ılgılendıgın ıcın mutlu oldum
anladıgım kadarıyla senın işin daha zor gerci bi bakıma da iyi belinda iki dilide öğrenmiş oluyor

Serenity
  • Tüm gönderiler : 3392
  • Bölge: London
Ynt: Yaraticilik Egitimi ve Desteklenmesi - 13.02.2007 00:08:37
Yelizcim,Sibelcim, Aysucum, Edacim ilginiz ve alakaniz icin cok tesekkur ediyorum dostlarim, bu sayfa sizinle guzel.

Oznurcum konusmayi hizlandirici tekniklere hic rastlamadim simdiye kadar, gorursem yazarim ama bence yapman gereken herseyi yapiyorsun canim benim, kendini bu kadar yorma bu konuda.

Hazalcim iyiyiz canim benim, kizimi ne guzel bir resime koymussun, bayildim acikcasi. Sen gercekten bu photoshop isini cozmussun, harika resimler yapiyorsun. Cok sagol canim, bu resmi sakliyacagim.
Seni ve Belindayi cok cok opuyorum, sevgilerimi yolluyorum.

The true Trinity;
SAT(truth)..CHIT(consciousness)..ANAND(bliss)

Serenity
Ynt: Yaraticilik Egitimi ve Desteklenmesi - 13.02.2007 14:20:08

Orjinalden alıntı: Hazal-

canim sevime sormusun  kusura bakma ben atladim hemen..canim aslinda cocuklar kendilerini hazir hisetiklerinde  konusuyorlar bence acele etme konusacagi zamani kendisi zaten biliyordurbenim kiizimda 15 ayina girdi cok agzi kalabalik laf ediyor ama tabiki   net anlasilmiyor.ben turkce konusuyorumki turkce ogrensin nedense turkce kelimeleri cok az kulaniyor,baba,dede.eze(teyze) gel.bunlarin disinda  diger kelimeleri ing konusuyor,sanirim  babasi cok konusuyor onunla...babasindan ogreniyor galiba ben bu konuda etkili degilim herhalde.kizinca stop it diyor,go diyor,hi ,bye,thank you demeye calisiyor,i love you demeye calisiyor babasindan ogrenmis tabiki net sekilde cikarmiyor kelimeleri.parmaklari ile yuzunu gosteriyor,eye.lips,vs vs,ama ben turkcesini soyleyince soyliyemiyor,sayi saymada bir  4 diyebiliyor net sekildeama su bir gercek evde kim cok konusursa cocuk ondan kapiyor galiba

Hazal galiba bu ingilizcede bisi var. Senin bu yazdiklarini simdi yeniden okudumda benzer seyler benim kizim icinde gecerli. Ben kizimla normalde konusurken turkce konusuyorum ama kitap okurken yada sayi yada harf okurken Turkcenin yani sira ingilizce deniyorum. Dikkat ettim ingilizceye daha yatkin. cikardigi seslerde yada soylemeye calistigi seylerde ingilizce nuanslari daha cok farkediyorum. Mesela bu sabah CBBees i seyrederken b harfini gordu, be demedi bi dedi Go, go, go diyor, okey diyor, mami diyor,balamory diyor ama anne demekte gucluk cekiyor yada tercih etmiyor. Acaba diyorum Ingilizce dil olarak konusmasi daha mi kolay bir dil? Turkce sesler ve harfleri cikarmak dahami zor?

Ilginc...

The true Trinity;

Serenity
Ynt: Yaraticilik Egitimi ve Desteklenmesi - 15.02.2007 01:29:36
Hamilelikte stres çocukta zeká düşüklüğü yapıyor

Gebelik sırasında stres yaşayan annelerin bebeklerinin bu gerginlikten olumsuz etkilendiği bildirildi. Araştırmacılara göre stresli anne adaylarının çocuklarında hiperaktivite, dikkat yoğunlaştırma sorunlarına daha çok rastlanıyor.

Ayrıca bu çocukların IQ’larının düşük olma olasılığı da daha yüksek. Özellikle eşiyle sürekli sorun yaşayan ve aile içi şiddete maruz kalan gebe kadınların çocuklarında bu tür risklere daha fazla rastlandığı ortaya çıktı. Londra’daki Imperial College’den Prof. Vivette Glover, günümüzdeki anne adaylarının eskiye oranla daha fazla stres altında kaldığını, bunun da yeni çocukların niye daha problemli olduğunu açıkladığını söyledi. Prof. Glover, bebeği anne karnında dış etkilere karşı koruyan "amniyos" sıvısındaki stres hormonu kortisol miktarının bebeğin beyinsel gelişimini etkilediği, sözkonusu hormon oranı arttıkça gelişimin yavaşladığını kaydetti.

Hurriyet gazetesinden..  http://www.hurriyet.com.tr/yasam/5851253.asp?gid=77

The true Trinity;

etacarinea
  • Tüm gönderiler : 4322
Ynt: Yaraticilik Egitimi ve Desteklenmesi - 15.02.2007 08:39:14
günaydın sevimciiim...
mod adayı oldun mu???
aysu ben

fbirci
  • Tüm gönderiler : 814
Ynt: Yaraticilik Egitimi ve Desteklenmesi - 16.02.2007 00:53:24

Orjinalden alıntı: Zeynoss

Gebelik sırasında stres yaşayan annelerin bebeklerinin bu gerginlikten olumsuz etkilendiği bildirildi. Araştırmacılara göre stresli anne adaylarının çocuklarında hiperaktivite, dikkat yoğunlaştırma sorunlarına daha çok rastlanıyor.

Ayrıca bu çocukların IQ’larının düşük olma olasılığı da daha yüksek. Özellikle eşiyle sürekli sorun yaşayan ve aile içi şiddete maruz kalan gebe kadınların çocuklarında bu tür risklere daha fazla rastlandığı ortaya çıktı. Londra’daki Imperial College’den Prof. Vivette Glover, günümüzdeki anne adaylarının eskiye oranla daha fazla stres altında kaldığını, bunun da yeni çocukların niye daha problemli olduğunu açıkladığını söyledi. Prof. Glover, bebeği anne karnında dış etkilere karşı koruyan "amniyos" sıvısındaki stres hormonu kortisol miktarının bebeğin beyinsel gelişimini etkilediği, sözkonusu hormon oranı arttıkça gelişimin yavaşladığını kaydetti.

ohh rahatladım walla sevim ben bunu çevrede yaptığım gözlemlere dayanarak çok ciddi olarak savunuyordum... gebelikleri esnasında çok stres altında kalan annelerin bebekleri daha huzursuz ve agresif çocuklar oluyorlar bence öyle ya da böyle ama kesinlikle farklılar. Zaten anneyi bu derec rahatsız eden hormonların bebeği etkilememsi düşülümez değil mi
bu arad hep söyleyeceğim atlıyorum zeynep san çok mu bneziyor ben mi yanılıyorum en azından avatarındaki resmi tıpkı sen ikinizi de çok öptüm

Bütün bildiğim, bir şey bilmediğimdir.
SOKRATES

Serenity
Ynt: Yaraticilik Egitimi ve Desteklenmesi - 16.02.2007 14:19:56

Orjinalden alıntı: etacarinea

günaydın sevimciiim...
mod adayı oldun mu???

Merhaba Aysucum,

evet canim adayim bir aksilik cikmazsa 
<mesaj tarafından düzenlendi Zeynoss on 16.02.2007 18:59:20>

The true Trinity;

Serenity
Ynt: Yaraticilik Egitimi ve Desteklenmesi - 16.02.2007 14:21:18

Orjinalden alıntı: fbirci

ohh rahatladım walla sevim ben bunu çevrede yaptığım gözlemlere dayanarak çok ciddi olarak savunuyordum... gebelikleri esnasında çok stres altında kalan annelerin bebekleri daha huzursuz ve agresif çocuklar oluyorlar bence öyle ya da böyle ama kesinlikle farklılar. Zaten anneyi bu derec rahatsız eden hormonların bebeği etkilememsi düşülümez değil mi
bu arad hep söyleyeceğim atlıyorum zeynep san çok mu bneziyor ben mi yanılıyorum en azından avatarındaki resmi tıpkı sen ikinizi de çok öptüm

Evet hayatim herkes Zeynosumun bana benzedigini soyluyor, bende dahil olmak uzere  Yalniz ben kucukken daha sarisinmisim.

The true Trinity;

Serenity
Sosyal Davranis Gelisimi - 18.02.2007 15:51:12
BEBEKLERDE SOSYAL DAVRANIS GELISIMI

Gülümseme: 4-8 haftalıkta çocuk annesini görünce bilinçli olarak mutluluğunu gülümseyerek ifade eder.

Yabancılara tepki: Küçük bebekler, alışık olmadıkları kişilere tepki göstermez. 7-9 aylıkta yabancıları yadırgama başlar.     

Oyun: 3-4 aylıkta ellerini hareket ettirerek oynamaya başlar. 6 aylıkta basit oyunları (el çarpma, yüzünü saklama, vb) anlamaya başlar. 18 aylıkta büyükleri taklit eden oyunlar (süpürme, toz almak, vb) yapar.

Yemek: 9 aylıkta katı parçalı besinleri rahatça çiğneyerek yiyebilir. 16 aylıkta kaşığı ağzına götürerek kendi yer, ancak 18 aylıkta bunu daha rahatça yapar ve iki eliyle fincanı tutarak ağzına dökmeden götürebilir. 3 yaşında kaşık ve çatal kullanarak yemeğini kendisi yiyebilir.  

Davranış

İlk kazanılma yaşı

Gülümseme :6.hafta

Eşya yakalama :5. ay

Desteksiz oturma 7. ay

Kelime söyleme   11. ay

Kısa cümle yapabilme  22. ay

Kendi kendini besleyebilme  18. ay

Kendi kendine giyinme  4. yaş

Çiş kontrolü, Başlangıç (yaptıktan sonra söyleme) 15-18. ay

Gündüz 2. yaş

Gündüz ve gece 3. yaş

Yürüme  12. ay

Boy ve tartı ölçümlerinde olduğu gibi bu değerlerin ortalama değerler olduğu ve normal çocukların da bu fonksiyonları  daha erken veya daha geç yapabileceği unutulmamalıdır.

Bu bilgiyi bebekdoktoru.org dan aldim, bu bilgi cocuk sagligi ve uzmani Dr Veli Karabug a ait.
<mesaj tarafından düzenlendi Zeynoss on 18.02.2007 15:57:44>

The true Trinity;

Serenity
Konusma Gelisimi - 18.02.2007 16:03:09
Bu bilgiyide ayni bebekdoktoru.org da buldum, ustunde konustugumuz bir konuydu. Buyrun

Konuşmanın normal gelişim süreci nasıldır?  

Erken ses çıkarma (1-4 ay); Bebek,kumru sesi gibi yada agulama tarzında sesler çıkarır.
Anlaşılmaz sözler söylemek (3-15 ay): Anlaşılmaz sözler sesli ve sessiz harfleri içerip, artma ve azalma tarzında söylenen ses örnekleri duyulabilir. Kız ve erkek çocuklar çevresindeki duydukları yükselip alçalan ses tonu örneklerini taklit eder. Bu anlamsız konuşmaları daha sonra cümleye benzer konuşmalar takip edecektir.
Gerçek konuşmayı elde etme (18-50 ay): Gerçek  konuşma, sınırlı sayıda ve kombine edilmiş sesleri içerir.
İstediklerini açık bir şekilde dile getirme (50-80 ay): Bazı çocuklar hala s, ş, z ve 1 yada r gibi sesleri açık olarak dile getirememektedir. 
Sağır bebekler anlaşılmaz sesler çıkarır mı? 
Evet. Anlaşılmaz sözler sağır ve duyan bebeklerde aynı zamanda başlar ama sağır bebekler normal anl.amlı konuşma sürecine girmeyince anlamsız sözleri söylemesi de durur.

Çocuklar hangi yaşlarda anlaşılır bir şekilde konuşur  
Anlamlı konuşma her yıl yaklaşık %25 oranında artar. Bebek, 1 yaşında %25, 2 yaşında %50, 3 yaşında  %75 ve 4 yaşında %100 oranında anlamlı olarak konuşur. Anlamlı konuşmada önemli gecikmeler olmadı dil öğrenimini daha da uzatabilir. 

Dil gelişimi gecikmesinde hangi işaretlere dikkat edilmelidir?  

Okul öncesi çocuklarda dil öğrenme probleminin tehlikeli sinyalleri:
6 ay: Sese cevapta kararsızlık yada cevapsızlık
9 ay: İsimle çağırmaya cevapsızlık
12 ay: Henüz anlamsız söz söylememe ya da durması
15 ay: Güle-güle’ye cevap vermeme, ayağa kalkmama
18 ay: Anne-babadan başka kelime söylememe
2 yaş: İki kelimelik cümle kuramama, hala anlaşılmaz yada fazlaca tekrarlama
2.5 yaş: Konuşmanın aile tarafından anlaşılamaması
3 yaş: Basit cümle kuramama
3.5 yaş: Konuşmanın yabancılar tarafından anlaşılamaması
4 yaş: İstediğini açık bir şekilde dile getirememe
5 yaş: Uygunsuz cümlelerin kurulması, ilerleyici kekeleme olması
6 yaş: Anormal unutma, tersine çevirme ya da kelime bulma problemi olması
7 yaş: Herhangi bir konuşma bozukluğu olması
1-15 yaş: İlerleyici monoton yada boğuk sesle konuşmak. 

The true Trinity;

bıyolog
Ynt: Konusma Gelisimi - 18.02.2007 23:35:42
tesekkurler sevım
sanırım telaşlanmama gerek yok

Serenity
Ynt: Konusma Gelisimi - 19.02.2007 02:18:35

tesekkurler sevım
sanırım telaşlanmama gerek yok

Hic sanmiyorum 

The true Trinity;

etacarinea
  • Tüm gönderiler : 4322
Ynt: Konusma Gelisimi - 19.02.2007 09:01:52
sevimcim çook teşekkür ederim sana...ohh beee diyorum. ben bir takıntılı anne olarak, konuşma olayına da takmıştım ama normalmiş demek ki, ayrıca da bir artı olarak aydın geçen hafta kendi başına yoğurt yedi, üstelik de üstüne biraz döktü ama yerlere hiç gelmedi(sadece geçen gün çıldırıp kaşığı sallaması hariç tabe)
bu arada bana karşı tavırlarıyla ilgili de bi gelişme var: hafta sonları çok çok iyi anlaşıyoruz, ama onu kreşe verdiğim günler yani hafta içi iyi değiliz ben artık aydını uyutana kadar mutfağı bile toplamıyorum, akşam yemeğinden sonra...
sanırım herşey yavaş yavaş oturacak, bu dönemdeki desteğin için çok teşekkür ederim sana
(mod seçimi niye başlamadı??)
aysu ben

cyberrica
  • Tüm gönderiler : 1947
  • Bölge: ankara
Ynt: Sosyal Davranis Gelisimi - 19.02.2007 09:55:12

Oyun: 3-4 aylıkta ellerini hareket ettirerek oynamaya başlar. 6 aylıkta basit oyunları (el çarpma, yüzünü saklama, vb) anlamaya başlar. 18 aylıkta büyükleri taklit eden oyunlar (süpürme, toz almak, vb) yapar.

Yemek: 9 aylıkta katı parçalı besinleri rahatça çiğneyerek yiyebilir. 16 aylıkta kaşığı ağzına götürerek kendi yer, ancak 18 aylıkta bunu daha rahatça yapar ve iki eliyle fincanı tutarak ağzına dökmeden götürebilir. 3 yaşında kaşık ve çatal kullanarak yemeğini kendisi yiyebilir.  

Sevimciğim günaydıın ne zamandır yazamadım sayfana, Zeynoşumuza öpücükler, demek sana benziyor cimcime. Malesef Karyoş tıpkı babası. Bir iki şeyde benden alsın isterdim. Moda adayı olmanada çook sevindim. Senin gibi aklı başında ve yardımsever biri kesinlikle çok faydalı oklur forumumuza.

Şu üsttekilere gelince, Karya dün mutfaktan bir bez almış çöp kovasını siliyordu. Yemek konusunda da son yedirmeye çalışma numaramız çatala bir lokma takıp ben ağzına götürmeye başlamadan direk ağzına yönlendirmesi. Bizde de bir alkış tufanı tabii. Sen bunları yazınca ve ben okuyunca o kadar keyif alıyorum ki. Ellerine sağlık canım. Bazen diyorum benim çocuğum böyle şöyle gereksiz övünen annelere mi döndüm diye. Ama yazılanları görüpte karşılaştırdığımda çok heyecanlanıyorum gerçekten.

Tekrardan öpücükler seçim bugün başlıyor desteğimizdesin, bol şanslarrr.

bıyolog
Ynt: Sosyal Davranis Gelisimi - 20.02.2007 00:24:30
teyzeleri bugun 20 aylık kızımın bi davranışı cok hosuma gıttı paylasayım dedım daha cumle kuramadı konusmalarından cok bisey anlayamıyorum henuz ama bu aksam babasına cay getırdıgımde kendı boyuna gore buyuk ve agır olan sehpayı babasına dogru ıteledı cay bardagını ustune koymasını ıstedı cok hosuma gıttı bu davranışı
sevım sana ne kadar tesekkur etsem az verdıgın bu bılgıler ve desteklerın ıcın

Serenity
Ynt: Konusma Gelisimi - 20.02.2007 03:06:50

Orjinalden alıntı: etacarinea

sevimcim çook teşekkür ederim sana...ohh beee diyorum. ben bir takıntılı anne olarak, konuşma olayına da takmıştım ama normalmiş demek ki, ayrıca da bir artı olarak aydın geçen hafta kendi başına yoğurt yedi, üstelik de üstüne biraz döktü ama yerlere hiç gelmedi(sadece geçen gün çıldırıp kaşığı sallaması hariç tabe)
bu arada bana karşı tavırlarıyla ilgili de bi gelişme var: hafta sonları çok çok iyi anlaşıyoruz, ama onu kreşe verdiğim günler yani hafta içi iyi değiliz ben artık aydını uyutana kadar mutfağı bile toplamıyorum, akşam yemeğinden sonra...
sanırım herşey yavaş yavaş oturacak, bu dönemdeki desteğin için çok teşekkür ederim sana
(mod seçimi niye başlamadı??)

Aysucum rica ederim, hepimiz arkadasiz ama herseyden once cocuklari icin en iyi seyleri isteyen anneleriz, cocuklarimizi yakindan takip ediyoruz, cunku hassasiz, ben bu forumda anneler olarak birbirimize destek olmaktan, yardimci olabilecegimiz yerde yardim edebilmekten,bilgilerimizi paylasmaktan daha guzel birsey goremiyorum, destek ve dayanismalarimiz beni cok mutlu ediyor.. Buraya postaladigim bilgilerin isine yariyor olmasina, rahatlamana cok sevindim, diger gelismelerde zamanla yerine oturacaktir dedigin gibi, annelikteki en onemli vasif sabir nede olsa.

Seni ve Aydini opuyorum

The true Trinity;

Serenity
Ynt: Sosyal Davranis Gelisimi - 20.02.2007 03:14:33

Orjinalden alıntı: cyberrica

Sevimciğim günaydıın ne zamandır yazamadım sayfana, Zeynoşumuza öpücükler, demek sana benziyor cimcime. Malesef Karyoş tıpkı babası. Bir iki şeyde benden alsın isterdim. Moda adayı olmanada çook sevindim. Senin gibi aklı başında ve yardımsever biri kesinlikle çok faydalı oklur forumumuza.

Şu üsttekilere gelince, Karya dün mutfaktan bir bez almış çöp kovasını siliyordu. Yemek konusunda da son yedirmeye çalışma numaramız çatala bir lokma takıp ben ağzına götürmeye başlamadan direk ağzına yönlendirmesi. Bizde de bir alkış tufanı tabii. Sen bunları yazınca ve ben okuyunca o kadar keyif alıyorum ki. Ellerine sağlık canım. Bazen diyorum benim çocuğum böyle şöyle gereksiz övünen annelere mi döndüm diye. Ama yazılanları görüpte karşılaştırdığımda çok heyecanlanıyorum gerçekten.

Tekrardan öpücükler seçim bugün başlıyor desteğimizdesin, bol şanslarrr.

Sibelcigim tesekkur ederim arkadasim. Bu forum icin en iyisi nasil olacaksa oyle olsun..  Seninle beraber bana destek veren, beni secimleriyle onore eden, bana guvenen butun arkadaslara tesekkur ediyorum..

Bende senin gibiyim, bu tip gelisim yazilarini okurken keyif aliyorum, gururlaniyorum, heyecanlaniyorum.. Sanirim ortak olan annelik duygumuz ve cocuklarimiza karsi hissettigimiz sonsuz sevgi ayni seyleri tattiriyor hepimize

Seni ve tatli Karya yi cok opuyorum, masallah kizimiza

The true Trinity;

Serenity
Ynt: Sosyal Davranis Gelisimi - 20.02.2007 03:20:17

teyzeleri bugun 20 aylık kızımın bi davranışı cok hosuma gıttı paylasayım dedım daha cumle kuramadı konusmalarından cok bisey anlayamıyorum henuz ama bu aksam babasına cay getırdıgımde kendı boyuna gore buyuk ve agır olan sehpayı babasına dogru ıteledı cay bardagını ustune koymasını ıstedı cok hosuma gıttı bu davranışı

Oznurcum cok hosuma gitti ya, masallah. Valla bu yas civarinda cocuklar galiba boylarindan buyuk islere kalkisiyorlar, benim kizda bugun sallanan koltugunu kucakladi odanin bir ucundan digerine tasimaya calisti ve kismen basarilida oldu.. Kizim dur gobegin dusucek dedim, bos bos bakti Sonrada itiraz edici bisiler dedi, ne dedi anlayamadim.. Cok dikbasli.. Hosuna gitmeyen bisi diyince hemen bici bici bisiler diyip itiraz ediyor, engelleyecegimi anladigi zamanda yapmak istedigi seyi benden saklanarak yapmaya calisiyor.

The true Trinity;

Serenity
Oyuncak Secimi Yaparken.. - 20.02.2007 15:10:35
0-2 yas arasindaki cocuklarimiza oyuncak secerken elimizin altina gelen herseyi almamaliyiz tabi.. 

Gelisim surecine gore oyuncak nasil secilmelidir.?

0-6 ay arası:
Ses, şekil ve renklere karşı duyarlıdır. Parlak renkli ve ses çıkaran oyuncaklar ilgisini çeker ve onu neşelendirir. Yatağın üstüne asılabilen, ses çıkaran renkli objeler ve çıngırak bu dönemin vazgeçilmez oyuncaklarıdır. 

6-8 ay arası:
Oturmaya, uzanıp yakalamaya ve yakaladığı şeyleri ağzına götürmeye başlar.
En çok hoşlandıkları bir elinden diğerine geçirebileceği renkli halkalar, avuçlayabileceği plastik küpler, kemirebildiği kauçuk cisimler, yırtılmayan ve yıkanabilen bebek ve hayvanlardır. 

9-12 ay arası:
Tutunarak da olsa ayağa kalkabildiğinde eline geçen  cisimleri  yere atmaktan  hoşlanır.
Zıplayan,  yere  düşünce  ses  çıkaran oyuncakları, değişik büyüklükteki renkli topları, iç içe geçebilen kutuları sever. Tef, zil, davul, telefon, kapaklı kutular ilgisini çeker. 

12-15 arası:
Sonucu görmek için davranışlarda bulunur,   deneyleriyle etrafındaki olayları ve cisimleri tanımaya  çalışır.
Oynamak    isteyen yetişkinlere kolayca yaklaşır.
Toplar, itilen veya ip ile çekilebilen tekerlekli oyuncaklar, tahta ve mukavva kutular, doldurulup boşaltılabilen ve sıralanabilen oyuncaklar, kurmalı ve hareketli cisimler ilgisini çeker.
Yürümeye başladığında üstüne binip oturabileceği büyük hayvan türü oyuncakları, küçük sandık ve tabureleri sever. 

15-18 ay arası: 
Eşyaları iterek, çekerek, sürükleyerek bir odadan diğerine taşımayı sever. Taklitçi dönemde olduğundan gerçek hayatta kullanılan eşyaların minyatürleriyle oynayabilir.
Yukarıdaki oyuncaklara ilâveten ev ve işte kullanılan aletler, telefon, tencere, bebekler, otomobil, fincan takımları, oyuncak süpürge, askerler... ilgisini çeker.
2-4 küple kule yapmaya başlar. Resimli-müzikli kitapları sever.  

18-24 ay:
Su ve kum havuzu, kova, kürek, süzgeç, boş kutular, kitaplar, resimler, müzikli aletler, balonlar hoşlarına gider. 

2 yaş:
Gördüğü eşya­ları ellemek ve onlarla oynamak ister.  Suyla oynamayı sever.Objeleri değişik şekillerde kullanabilir, bir nesneyi başka bir nesnenin yerine koyarak oynayabilir. Arabasına oturmaktansa onu itmeye heveslidir. Oyuncak bebekler ve malzemeleri, mutfak ve bahçe aletlerinin minyatürleri, basit müzik aletleri, pastel boya, oyun hamuru, kâğıtla oynamayı sever.

Bu bilgiyi bebekdoktoru.org dan aldim. isteyenler yazinin tamamina ve yazinin kredisine  
http://www.bebekdoktoru.org/coc-os-02yo.htm linkinden ulasabilir.

The true Trinity;

bıyolog
Ynt: Sosyal Davranis Gelisimi - 20.02.2007 17:05:17

teyzeleri bugun 20 aylık kızımın bi davranışı cok hosuma gıttı paylasayım dedım daha cumle kuramadı konusmalarından cok bisey anlayamıyorum henuz ama bu aksam babasına cay getırdıgımde kendı boyuna gore buyuk ve agır olan sehpayı babasına dogru ıteledı cay bardagını ustune koymasını  ıstedı cok hosuma gıttı bu davranışı

Oznurcum cok hosuma gitti ya, masallah. Valla bu yas civarinda cocuklar galiba boylarindan buyuk islere kalkisiyorlar, benim kizda bugun sallanan koltugunu kucakladi odanin bir ucundan digerine tasimaya calisti ve kismen basarilida oldu.. Kizim dur gobegin dusucek dedim, bos bos bakti Sonrada itiraz edici bisiler dedi, ne dedi anlayamadim.. Cok dikbasli.. Hosuna gitmeyen bisi diyince hemen bici bici bisiler diyip itiraz ediyor, engelleyecegimi anladigi zamanda yapmak istedigi seyi benden saklanarak yapmaya calisiyor.

canım benım masallah ben bayılırım oyle cocuklara aslında sımdı oyle agızlarını doldura doldura dıgıl mıgıl bı ton sey soyluyorlar ya yıyesım gelıyo
opuyorum zeynosuda annesı

Serenity
Bebeklerde Korku - 21.02.2007 01:38:54
Burcucum bu konuyu bizimle paylastigin icin sagol canim

"size bir kitapyan alıntı yapacağımı söylemiştim arkadaşlar umarım faydası olur...
kitap Dr. Erdal Köroğlu'na ait OYUN ÇOCUĞU(1-3 yaş) tavsiye ederim ben tarzını beğeniyorum...

"""""......çocukların korkuları bizim korkularımızdan çok farklı olabilir ve bize çok anlamsız gelebilir, ancak bütün bu korkular çocuklukçağı gelişiminin normal bir parçasıdır......

Bebeklik çağından ergenlik dönemine kadar korkular vardır, ancak yaşa özgü farklılıklar gösteririler. Bütün yaş gruplarında olan ortak korku ise ebeveynlerinden ayrılma korkusudur. Dİğer korkular ise ya çocuğun doğası sonucu veya ailenin gerginlik, endişe ve korkularını çocukların ageçirmesi ile oluşur. Bu korkular yaşla birlikte gelir, belirli bir süre devam eder, sonra kaybolur.....

Yirmi ay civarında ayrılık korkuları devam eder, ancak daha za yoğun ve katlanılabilir durumdadır. Ambulans siren sesi,köpek havlaması gibi yüksek ve farklı tondaki sesler çocuğunuzu korkutmaya devam eder.

İki yaşından sonra anneye bağlılık gevşer ve normal düzeye iner. Artık hayvan ve karanlık korkuları belirginleşir. Hayali bazı yaratıklarda onlara korku salmaya başlar. Burada en fazla dikkat edilmesi gereken nokta, korkuların çıktığı gibi belirkli bir süre sonra kaybolması gereğidir. Üç yaşındaki bir çocuk hala ayrılık endişesini yoğun bir şekilde yaşıyor ve ebeveynlerinden hiç ayrılmak istemiyorsa veya 6yaşında bir çocuk yabancı korkusunu üzerinden atamadıysa önemlidir, bir uzman yardımı gerekebilir.

Çocuk korkuları ile fobileri ayrıt etmeliyiz....Topla oynarken ayağı kayıp düşen bir çocuğun bir daha topla oynamak istememsi gibi nede-sonuç ilişkisinin dengesiz olduğu durumlarda fobi akla gelmelidir. Çocuğun açıklamalrla ikna olmaması, aşırı korktuğunun yüzünden belli olması ve olaydan bilinçli olarak uzak durması fobi olasılığını belirler. Fobiler yaşa özgü değildir. Uzun süre devam ederler. yardımsız ve kendiliğinden geçme şansları düşüktür.

Çocuklarımızn korkularının şiddetinden çoğunlula ebeveynler sorumludur. Ailelerin korkuyu azaltma kapasitelerinin olması gerekir. Bebeklik ve ve erken çocukluk döneminde korku yaratan bir durumla karşı karşıya kaldığında çocuğunuz en yakının tepkisini ölçer ve davranışlarını ona göre ayarlar.......
Çocuğunuza yeni korkuları tanıtmaktan kaçının, parkta gördüğü bir köpeği sevmek isteyen bir çocuğa annesi "korkma yavrum ısırmaz" derse korku objesini tanıtmış olurve küçük çocuk korku duyabilir......

Çocuğunuzun korkuları size komik gelebilir, ancak bunlar onun için son derece gerçek olgulardır ve kesinlikle ihmale gelmez, ciddiye alıp çözüm üretmelisiniz.
......sebesiz ve anlamsız da olsa korkuların gerçekliğini sorgulamayın, Bu yaşta korkuların üstüne gitme tekniği geçerli değildir.... korkuyu fobi boyutuna taşımış olursunuz...

Korku karşısında cesaret vermek amacı ile "korkma sen büyüdün" veya "güçlü ol" tarzındaki öğütler çocuğunuzun temel güven duygusunu daha fazla kaybetmesi ile sonuçlanabilir. onun yerine onu rahatlatma yollarını arayın. Dinlemesini bilin, kucağınıza oturup güven tazelemesine izin verin.Onun telaş, korku ve endişeli hali karşısında siz güçlü kuvvetli ve sakin durun. o yaştaki bir  çocuk için ebeveynleri mutlak ve sonsuz güç sahibi insanlardır. Siz herşeyin düzeleceğini söylerseniz o korktuğu olayın etkisinden kolayca kurtulur......"""

........................

Bu yaziyi bende cok begendim.. Cocugumuza korkma yavrum bisi olmaz gibi bir yaklasimin bile korku objesini tanitmasi aklima cok takildi.. Demekki bilincli davranmazsak cocugumuza gereksiz yere korkmayi bile ogretebiliriz istemeden.. Dusundurucu...

The true Trinity;

*YELİZ*
  • Tüm gönderiler : 4505
Ynt: Bebeklerde Korku - 22.02.2007 15:27:11
Sevim'ciğim,az önce mod seçimine baktım,ay adaylar içerisinde seni görür görmez öyle sevindim ki hemen oyumu kullandım tabi,hem de son derece gönül rahatlığı ve huzurla.İnşallah sen seçilirsin canım,eminim ki bu işi en tarafsız ve en düzgün şekilde sen yaparsın,bol şanslar dilerim.
Ay nolmuş böyle Zeynos prensese,Memoş abisi gibi o da mı dikbaşlı,dediğim dedik?çok tatlı oluyorlar dimi?

HAYATIMIN EN BÜYÜK ANLAMI BİRTANECİK OĞLUM

Serenity
Ynt: Bebeklerde Korku - 24.02.2007 00:21:53

Orjinalden alıntı: yelizaim

Sevim'ciğim,az önce mod seçimine baktım,ay adaylar içerisinde seni görür görmez öyle sevindim ki hemen oyumu kullandım tabi,hem de son derece gönül rahatlığı ve huzurla.İnşallah sen seçilirsin canım,eminim ki bu işi en tarafsız ve en düzgün şekilde sen yaparsın,bol şanslar dilerim.
Ay nolmuş böyle Zeynos prensese,Memoş abisi gibi o da mı dikbaşlı,dediğim dedik?çok tatlı oluyorlar dimi?

Yelizcim bana olan guvenine sonsuz tesekkurler...

Bu yumurcaklar boylede cok tatlilarda kok sokturuyorlar insana canim yaa, cok yoruluyorum son zamanlarda

The true Trinity;

*YELİZ*
  • Tüm gönderiler : 4505
Ynt: Bebeklerde Korku - 24.02.2007 12:34:22
     He he sen daha yeni başlıyorsun,kolay gelsin canım valla resmen kök söktürüyorlar.Aman Allah'a şükür biz bu aralar daha iyiyiz,kreş biraz işe yaradı,fazla enerjisini orada boşaltıyor herhalde ama hareketlerde bir yavaşlama yok,yine çok hareketli yalnız daha uyumlu gibi.Ben en çok 2-3 yaş arasında zorlandım,bebeklikteki sıkıntılar daha çok ilk çocuk tecrübesizliğindendi ama 2-3 yaş arasında sanki tamamen benim kontrolümden çıktığını düşünüyordum zaman zaman ama çok şükür atlattık galiba(dilimi ısırayım,bu çocuklara hiç belli olmuyor yine de).
     Minik prensesini öpüyorum canım,sen çok bilinçli bir annesin ve bizlerden çok daha az sıkıntıyla bu dönemleri aşabileceğini düşünüyorum.Biliyorsun ki bu da olmazsa olmayan bir gelişim evresi,kolay gelsin canım.
     Seçim konusunda da umuyorum ki bu forumdaki arkadaşlar en doğru kararın sen olacağının farkındadırlar.Öyle olmasa bile ,yani kazanamazsan bile unutma ki bizlerin gözünde çok değerlisin.Benim gibi düşünen başka arkadaşlar da çok,ben bunu biliyorum canım,kendine iyi bak,öpüyorum.
     İlaç hakkında verdiğin bilgi için de teşekkür ederim.

HAYATIMIN EN BÜYÜK ANLAMI BİRTANECİK OĞLUM

Serenity
Ynt: Bebeklerde Korku - 26.02.2007 16:51:31
Yelizcim  Siz kendinize iyi bakin canim. Umarim hersey yolune girer, kayinvaliden iylesir.

Ne yaparlarsa yapsinlar cocuklarimiz bizim herseyimiz. Memos tekrar krese basladi demek, umarim bu sefer guzel guzel gidip geliyoruzdur. Ikinizide cok optum canim sevgiler.
<mesaj tarafından düzenlendi Zeynoss on 26.02.2007 16:53:39>

The true Trinity;

cyberrica
  • Tüm gönderiler : 1947
  • Bölge: ankara
Ynt: Bebeklerde Korku - 27.02.2007 11:58:32
Sevimcim tebrikler, mod görevinde başarılar arkadaşım.

tulinsozeri
  • Tüm gönderiler : 978
  • Bölge: İstanbul
Ynt: Bebeklerde ahlak gelisimi - 27.02.2007 12:23:37
Sevimciğim kesin sonucu bilmiyorum modlukla ilgili ama olduysan çok sevindim ve iyi ki olmuşsun  arkadaşım..

Ve lütfen bu  ahlak gelşimi sayfasını bir üst konu yapalım diyorum ben...Sayfa bazen aşağılara gidiyor...Veritabanı çok faydalı yazılar var burada....

Hatta ahlak gelişimi sayfası içinde de senin ve bazı arkadaşların açtığı konu başlıkları ayrı ayrı açılabilir.
Naçizane fikrim bu benim tabi...

Şimdiden kolay gelsin...

fbirci
  • Tüm gönderiler : 814
Ynt: Bebeklerde ahlak gelisimi - 27.02.2007 17:09:31
tebrikler seviiimm ben seçimlerin bittiğini yeni fark ettim kusura bakma geciktim tebrik konusunda..
bu arada aynurun rüyası çıktı farkındasın değil mi??

Bütün bildiğim, bir şey bilmediğimdir.
SOKRATES

Serenity
Ynt: Bebeklerde ahlak gelisimi - 28.02.2007 03:16:46
Sibelcim, Tulincigim tesekkur ediyorum, sagolun Tulin Ust konu olayi iyi bir fikir bencede, yapabilirsek neden olmasin.
Burcucum rica ederim ne kusuru arkadasim aksine destegin icin tesekkur ederim. Cidden ya aynur un ruyasi cikti, temiz kalpli ve iyi bir insan oldugu icin aslinda sasirmamak lazim :)

Sizleri ve miniklerinizi opuyorum, sevgiler

The true Trinity;

Serenity
Ailece hepberaber en cok neyi yapiyoruz - 28.02.2007 03:30:23
Bu arada size yeni bir haber, bu arastirmayi sosyal yapimiz acisindan cok bilgilendirici buldum...

Türk halkı 'hep birlikte en çok neleri yapıyor' sorusuna yanıt aradılar...
Birinci sırada AKRABA ZİYARETİ çıktı...

Türk halkının yüzde 84. 3'ü aile üyeleriyle birlikte sinema ve tiyatroya hiç gitmezken, aile fertlerinin birlikte en çok yaptığı etkinlik yüzde 24. 9 oranıyla akraba ziyareti.

Türkiye genelinde yapılan bir araştırmaya göre, Türk ailesi kültürel etkinliklere katılmıyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yaptığı araştırmaya göre, hanehalkı fertlerinin birlikte yaptıkları faaliyetlerin ilk sırasında akraba ziyareti geliyor. Buna karşın, ailelerin yüzde 84. 3'ü aile üyeleri ile birlikte 'hiç' sinema ve tiyatroya gitmiyor. Yüzde 12. 9'u 'ara sıra' gittiğini belirtirken, sadece yüzde 2. 8'i 'sık sık' biraraya gelerek tiyatro ve sinema izliyor. Daha çok ev içinde ve özellikle akşam yemeğinde bir araya gelen aile fertleri, birlikte dışarı çıkmayı tercih etmiyor. Bunun en önemli gerekçesi onarak da, 4 kişilik bir ailenin dışarı çıkarak sinemaya gitmesi ve yemek yemesinin ortalama bir haftalık mutfak masrafına denk gelmesi gösteriliyor. Özellikle de VCD ve DVD'lerin yaygın kullanımı ile birlikte, satın alınan ya da kiralanan bir film tüm aile üyeleriyle birlikte ev ortamında izleniyor. Ayrıca, araştırmaya göre, ailelerin yüzde 24. 9'unun bir araya gelerek 'sık sık' yaptığı etkinliğin başında akraba ziyareti geliyor. Akraba ziyaretini yüzde 23. 4 ile komşu ziyareti, yüzde 22. 1 ile de alışveriş takip ediyor. Aile üyeleriyle birlikte pikniğe sık sık giden hanelerin oranı yüzde 7 iken, ara sıra gidenlerin oranı yüzde 40. 6 ve hiç gitmeyenlerin oranı ise yüzde 52. 4 olarak ortaya çıkıyor.

nethaber.com dan alintidir. http://www.nethaber.com/NewsDetails.aspx?id=13251
<mesaj tarafından düzenlendi Zeynoss on 28.02.2007 03:48:17>

The true Trinity;

aynur29
  • Tüm gönderiler : 5030
  • Bölge: FINLANDIYA/ESKISEHIR
Ynt: Ailece hepberaber en cok neyi yapiyoruz - 28.02.2007 11:09:57
sevimcim tebrik ederimmmm.
bak bizde esimle nerdeyse sinemaya hic gitmedik eee kaan buyumedende gitmek mumkun degil saniyorum cunki oglusuma bakacak kimse olmadigi icin ama bende firsat buldukca ineternetten film indirip seyretmeye calisiyoruz.Akraba ziyaretine gelince tr de olsam surekli gider gelirdik buracikta akrabam olmadigi icin birkac arkadasla idare ediyoruz.Izindede pek hepsini ziyaret etmek mumkun olmuyor.
oglusum bugun biraz rahatsiz insallah en kisa zamanda iyilesecek
kaanda dedigim dedik dedigiolmayinca cok bagiriyor kiziyor bana yolda bile onun istedigin yoldan gidecekmisiz yoksa eve kadar agliyor.

tulinsozeri
  • Tüm gönderiler : 978
  • Bölge: İstanbul
Ynt: Ailece hepberaber en cok neyi yapiyoruz - 28.02.2007 11:32:46
He he!!!

Gerçekten de öyle Sevimciğim...Çok doğru bir istatistik olmuş bu bence...Yapacak çok şey var tabi ki ama hem bahaneler hem imkanlar bu durumu şekillendiriyor.

Ben bahaneleri olan taraftayım...

Ama şu yaz bir gelsin de kimse tutamayacak beni...

edaozhan
  • Tüm gönderiler : 2778
Ynt: Ailece hepberaber en cok neyi yapiyoruz - 01.03.2007 12:23:54
sevimcim modluk görevinde başarılar dilerim... uzun zamandır biz seni ziyarete gelmemişiz

istatislik sonuçları çok doğru bencede... aile olarak neden çok az şey paylaşıyoruz acaba... biz bile mert doğduğundan beri ne sinema ne tiyatro hiç birşeye gitmedik. tembellik mi fırsat bulamamak mı adını kayamayacağım şimdi. gitmek isteyenin imkanı yok imkanı olanlarında gidesi yok...

Serenity
Ynt: Ailece hepberaber en cok neyi yapiyoruz - 02.03.2007 04:59:13

Aynurcum hosgeldin ve iyi dileklerin icin tesekkur ederim.  Bizde senden bahsettik, iyi insan lafinin ustune gelirmis :)
Gecmis olsun Kaana, umarim en kisa surede iylesir.

Tulincigim bu arastirmayi bende cok dogru buldum ama sadece piknige %7 bana az geldi, sanki biz acik havayi, cayiri, cimeni piknigi daha cok seviyoruz gibime geliyor ama bilemiyorum yinede belkide ben yaniliyorum, sonucta rakamlar yalan soylemez. 

Edacim ugradigina sevindim. Iyi dileklerin icin tesekkur ederim.
"gitmek isteyenin imkanı yok imkanı olanlarında gidesi yok" demissin ya, gercekten guzel tespit..

Herkese sevgiler, miniklere opucukler

The true Trinity;

Serenity
Gozlemlerim.. - 04.03.2007 17:01:58
arkadaslar bugun size kendi tespitim olan birseyi anlatacagim.. Cogunuz ozellikle benim kizimin yasinda bebekleri olanlar farkindadir.. Bu yas doneminde cok huysuz ve dikbasli davraniyorlar, benim dedigim olsun, benim istedigim olsun tavrilarina giriyorlar ve insanin ya sabrini deniyorlar yada durumu nasil idare edebilirim pozisyonuna sokuyorlar.. Zeynos aslinda sakin ve son derece sevgi dolu bir cocuk, arka planda bu gercegin farkindayim ama icinde bulundugu yas donemi yuzuden cok huysuzluk ve mizmizlik yapiyor.. Huysuzluk ve mizmizliktan kastim evin icini ve insanlari idare etmeye calisiyor, kendi istedigi olsun istiyor..
Mesela asla uyumak istemiyor, dusup bayilana kadar ayakta kalmaya calisiyor.. Neyse simdi tespitime geliyim, zamaninda Dr Sears in kitabinda cocugunuzu bir yere giderken hadi gidiyoruz diye aniden alip kaldirmayin, ters tepki verir demisti.. Mesela oyun oynamakta olan bir cocuga hadi gidiyoruz demek gibi.. Aksine onu bir yere gidiyoruz fikrine alistirarak goturun demis ve kendilerinden bir ornek vermisti.. Iste bayan Sears in oynamakta olan oglunun yanina oturup "hadi bakalim disari gidiyoruz, oyuncaklarimizla vedalasalim", bye bye traktor, bye bye kuzucuk, bye bye tavsancik diyerek oglunun oyuncaklariyla vedalasip biryere gitmekte olduklari fikrine alistirarak onu gidecegi yere goturmek...

Bende biraz once kizimi yatirmak istedim, gozlerinden uyku akiyordu ama herzamanki gibi yatmamakta direniyordu.. hadi kizim sutumuzu icip yatalim dedikce bir cok sozlu ve hareket bazli tepki aldim :).. Sonra aklima yukarda bahsettigim ornek geldi.. Bu sefer acele etmeden yanina oturdum ve ona bak baba uyuyor, anneanne uyuyor, araba uyuyor, mr tumble uyuyor herkesin uykusu gelmis dedim.. Oda bana peppe? diye sordu.. Peppe Zeynosun cok sevdigi bir kopegin ismi.. Bende evet peppede cok yorulmus, oda (burda horlama sesi yaptim, Zeynos bu sesi cok sever) uyuyor.. Hadi bizde uyuyalim dedim tekrar.. bir kac defa daha sevdigi seyleri tekrarladi peppe? babba? araba? bende tek tek yine onlarin uyuduklarini soyledim..
Inanmiyacaksiniz belki ama sakinlesti :) Kucagima aldigimda hic itiraz etmedi, protestosuz sutunu icti, biraz sallandiktan sonrada yatti..

Sanirim bu donemde Zeynoss cevresindeki insanlarin ve sevdigi seylerin ne yaptigi nasil davrandigiyla cok ilgili.. Bunun yani sira sanirim farkinda olmadan daha cok komut vererek idare etmeye calisiyorum.. hadi yatalim, hadi yemek yiyelim, yapma, etme kizim gibi.. Ama cocuklar ozellikle bu donemde komutlardan ve sIkIstirilmaktan hoslanmiyorlar sanki, tepki veriyorlar, olaydan iyice uzaklasiyorlar..

Cunku bazen Zeynosa bisi yedirmek isterim, itiraz eder kacar, zorla agzina vermeye calistigimda ise kiyameti koparir, ama aksine peki kizim yeme o zaman ben yerim diyip karsisina gecip yemege basladigimda eger gercekten yiyecegi varsa yanima gelip elimden yemekte oldugum seyi alir ve yer..

Bide tercihleri var artik hanimin, yeni bir kesfime gore ekmegi sicak seviyor.. taze ve sicak olucak, beklemis veya bayatsa agzina almiyor, yani bir damak tadi var o zaman kendine gore.. Bazen yiyor, bazen niye yemiyor diye dusunuyordum.. Demekki yiyeceklerin yapilis tarzini ve kalitesini bile tercih ediyor, sicak yada soguk olmasi, citir yada yumusak olmasi gibi..

The true Trinity;

aynur29
Ynt: Gozlemlerim.. - 04.03.2007 20:04:37
Sevimcim yazini okuyunca dogru birsey yapmis oldugumu anladim bende oglusuma disariya cikmadan alistiriyorum uyumaya yada yemek yemeye tesvik etmek icin uyguluyordum kaan yemegini bitirsin disariya gezmeye gidecegim yada aa bak bitir yemegini ayse teyzen gelecekmis arkadasin gelecekmis diye yediriyorum.Ögle uykusunuda oglusum uyusun uyansin parka gidecegiz diyorum hic itirazda bulunmuyor.Insallah böyle gider diyeyim.
Su siralar cok isyankar istedigi olsun istiyor olmazsa mizil diyor.Elimden geldigi kadar yapmamasini gerektigini anlatsamda yok dinlemiyor mesala isirma huyu basladi endisinin oyn yaptigini saniyor oglusum bak yapma canimiz aciyor desemde dinlemiyor 5 dakika sonra yine aynisini yapiyor ne yapacagimi sasirdim ay bazen elimde olmadan bagiriyorum hic dinlemiyor bakalim bunu nasil atlatacagiz.

Hezal
Ynt: Gozlemlerim.. - 05.03.2007 08:48:46
okudumda asagi yukari bu miniklerin hepsi ayni huydan ayni sudan diyecegim sanki  kurs almislar bu kadar olur yani

belos da cok inat oldu  diyebilirim yapma etme dedigim seyi gozume baka baka yapiyor,

cok yemek seciyor sevdigi seyi itarazsiz yer sevmedigi seyide imkani yok agzini acmaz ..

kizinca  bagiriyor  bidi bidi birseyler soyluyor ne soyluyor anlamis degiliz tabiki..

bugunlerde en sevdigi sey koltuk minderlerini yere atmak,ve kapinin onundeki paspasi alip surutmek,

allahtanki mutfak dolaplari safe  acamiyor artik.tencere kalmiyordu mutfaga seriyordu  boylelikle  kurtulduk..

taragi aliyor sacini tariyor  kiz cocugu ya birde aynanin karsisina gecip  tariyor,

on buyuk zevkli suan sarki soylemek nerden nasil ogrendiyse sarki soyluyor surekli birde elleriyle mimikler yaparaktan soyluyor tv denmi ogrendi acaba..

benim topuklu topuksuz butun terliklerim ayakabilarim ayagindaydi takir tukur geziyordu,,artik hepsini dolaba birakip kapatiyorum  ondanda kurtulduk..

sevimcim bugunlerde  geceleri hep aglayarak uyaniyor acaba ruyasinda korkuyormu  nedir aglayarak uyaniyor   tekrar uyuyor..

yemek konusunda doktora sordum diyorki israr etmiycen acikinca zaten yiyecektir..

diger sorunda  yemek yemesi icin  cocugu kandirmakta sakincali..

""yemegini ye disari gidicez""yemegini ye sana oyuncak alicam""

yemegini ye sunu yapicaz bunu yapicaz..iste buda yanlis cunki surekli cocukla anlasma ,pazarlik icinde oluyorsun,ve o minicik beynine yerlesiyor haaa ben yemegimi yersem sunu yaptirabilirim haaa demek yemek yersem bana bu alinacak ve beklentisi olacaktir..

ama yemegini yemezsen ben yerim  denilmesi  guzel bir cozum..

diger sekilde  ya soyledigini uygulayacaksin yada sartli anlasmaya gitmiyceksin cunki cocuk icin iyi olacagini sanmiyorum  surekli beklenti halinde olacaktir..

cok uzun oldu yazdim

hepinize kucak dolusu sevgiler bebislerinizi ve sizleri opuyoruz

aynur29
Ynt: Gozlemlerim.. - 05.03.2007 21:22:12
benim oglusumda koltuk minderlerini yere atiyor.
kizinda bidi bidi konusuyor ay birde elini sallayisi var görmelisiniz vay benim halime
bizde daha terlik giyme sevdasinui asamadik nerde ayakkabi terlik bulursa giyip geliyor.
mutfak kapisini hala acamiyor orayi acincada mutfakta bir duzenleme yapmam gerekecek heralde
yemek konusuna gelince evet bende israr etmiyorum yemezse zorlamiyorum oglusum acikmamis sonra yiyecekmis diyorum.
he evet bazen aa yemegini bitir disariya cikacagiz,parka gidecegiz diye anlatiyorum ama bunun fazla yemesinde bir etki olmuyor,Hep yapacagimiz seyleri anlatiyorum yani bazi seyleri alistirmak amacli mesala uykudan kalkinca evde birileri oldumu cok mizildiyor oglusum bende misafir gelecekse oglusum uyusun uyansin arkadasi gelecekmis oyun oynayacakmis diyorum bence etkisi oluyor.
Yani oglusuma yapamiyacagim seylerin sözunu vermiyorum tabiki..

Sayfayı değiştir: << < ..111213141516171819 > | Sayfayı gösteriyor 11 of 19, mesajlar 401 to 440 of 727