Forum Bebeği Forum Ana Sayfa

Bebek.com Forum'a Hoş Geldiniz...

Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.
Bebek.com forumunu ilk ziyaretiniz ise; Forum Kuralları için tıklayınız.

Bebeklerde ahlak ve kisilik gelisimi

Sayfayı değiştir: << < ..11121314151617181920.. > >> | Sayfayı gösteriyor 11 of 37, mesajlar 201 to 220 of 727
Yazar Mesaj
Serenity

• Tüm gönderiler : 3392
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: London
  • Durum: çevrimdışı
Hamilelikte stress.. - 27.10.2006 01:38:11 ( #201 )
Ingiliz bilim adamlarinin yaptigi bir arastirmaya gore yuksek derecelerdeki stress hormonu, plesentayi gecerek dogmamis bebegi etkiliyor ve bunun etkisi uzun sureli oluyor.

Bristol universitesinde bu konunun devami olarak baska bir calisma yapan bir grup gorevli, hamileliginin son donemlerinde kendini endise ve strese kaptiran annelerin cocuklarinin 10 yasina geldiklerinde yuksek derecede cortisol a sahip olduklarini gorduler.

Cocuklar ve anneleri uzerinde yapilan arastirma sonucunda tukuruklerinde yuksek derece kortisol yani stress hormonu bulunan bu cocuklarin annelerinin hamilelikleri boyunca yuksek dozda stress yasadiklarini buldular.

Yuksek derece de kortisol ise psikolojik risk tasima faktoru olabilir dendi. Bu ileride depresyon ve surekli endise duyma sekline donusebilir.

Fakat baska arastirmalarda bazi psikolojik bozukluklarin bazende az kortisol miktarindan kaynaklandigi ortaya cikmis oldugu icin, bu calismanin bulgularinin daha derin arastirilmasi gerektigi de vurgulandi.

Hamilelerin stress atabilecekleri ugraslar bulmalari tavsiye edildi..

The true Trinity;
SAT(truth)..CHIT(consciousness)..ANAND(bliss)
Serenity

Pozitif annelik ve Negatif annelik - 28.10.2006 01:15:00 ( #202 )
Pozitif annelik:

1. konusurken bebegin/cocugun gozlerinin icine bakar, gulumser, bebegi kucagina alir yada tutar.
2. bebegi bebek askisiyla tasir, elinden geldigince temasta bulunur.
3.bebegin altini degistirirken oyun oynayarak yapar.
4. bebegi ac oldugu isaretini alir almaz doyurur.
5.bebekle kestirir yada uyur.
6.bebege masallar okur.
7.bebekle kollarinin arasinda yerde oynar, onunla beraber guler.
8.opmeler ve kucaklamalar bebek buyurkende devam eder
9.sozlu ovgulerde bulunur
10.yanindan gelip gecerken bile ona dokunur ve oksar
11.iletisim kurmak istediginde herzaman gozlerinin icine bakar

Negatif annelik:
1.kisa bakislar atar, kaslari catar yada hiddetlenir, kendi dusunceleri icinde kaybolur gider.
2.bebegi uzun sureler halinde kendi basina yatmaya yada kendi haline birakir.
3.bebegin bezini degistirirken igrenerek yapar.
4.kati ve esnek olmayan yemek rutini vardir.
5.bebegi kendi basina uyumaya birakir.
6.kafasini evin mukemmel olmassina takmistir.
7. bebegi kucakladiginda yada tuttugunda ilgisiz davranir,somurtkandir, ciddidir
8.bebegin hislerini belli etmesi acisindan hevesini kirar.
9.cocuga karsi uzak davranir, sozleriyle cocugu ezer.
10.nadiren cocukla fiziksel kontak kurar.
11.bebegin/cocugun gozlerinin icine bakamaz.
<mesaj tarafından düzenlendi Zeynoss on 28.10.2006 01:23:25>

The true Trinity;
Serenity

Pozitif annelik ve Negatif annelik yasayan cocuklar - 29.10.2006 02:31:53 ( #203 )
bir onceki yazida pozitif ve negatif anneligin ne oldugundan bahsetmistim. simdi ise pozitif ve negataif annelige maruz kalan cocuklarin nasil hissettiklerine bakalim.

Annelerinden pozitif yaklasim almis cocuk:
1.kendimi degerli hissediyorum
2.benimle vakit gecirmek eglenceli
3.ben, ben oldugum icin cok memnunum
4.bana bakanlar beni seviyor
5.annem ve babam ben etraflarinda oldugum icin memnunlar
6.hayattan heyecan duyuyorum

Annelerinden negatif yaklasim almis cocuk:
1.ben onemli degilim.
2.ben sIkIci biriyim.
3.bende yanlis olan nedir?
4.bana bakanlar baska bisilerle ugrasmayi bana tercih ediyorlar
5.ben tekbasimayim, yeterince iyi degilim
6.ben hayatin icinde kayboldum ve cok korkuyorum diye dusunurler.

Cocuklarin kendine guveninin pek cogu sadece cocugun kendi hakkinda ne dusundugden degil, cevresindeki insanlarin onun hakkinda ne dusundugunden de gelir. Kendine guvenen cocuklar yetistirmek icin onlara pozitif mi yoksa negatif bir aynami oluyoruz bunu cok iyi dusunup analiz etmemiz gerekir.

The true Trinity;
tulinsozeri

• Tüm gönderiler : 978
  • Bölge: İstanbul
Ynt: Bebeklerde ahlak gelisimi - 29.10.2006 12:09:55 ( #204 )
Sevim merhaba;

Bir sorunum var ,belki yazdıkların arasında vardır ama nolur beni affet hepsini okumaya zamanım olmadı.Sorunum kızımla doğal olarak.3 gün önce emziğini bıraktırdık.Yani emziğin ucunu kestik o günden beri de emziksiz uyuyor.Ama bununla birlikte ilginç tepkiler vermeye başladı.Bana kızmaya başladı,ve elleriyle bana vuruyor kızdığında.
   Çevremde birkaç örneğini gördüğüm için annesine kızan çığlık atan bir çocuk istemiyorum....Kayınvalidem emzikten dolayı olabileceğini söylüyor ve geçici diyor.Ha bu yaptığının yanında başka bir şey daha var.

Geçen gün kızım kucağımdayken tencerenin kapağını yere düşürdüm.Ela birden titremeye başladı(bütün vücudu)Yaklaşık 3-4 saniye titredi.Başka seslerden korktuğu zaman da bu tepkiyi verdiğini gördüm.

Sence bu nedir?Yani pedagoga götürmem gereken bir durum var mı?

Cevabın için şimdiden teşekkür ederim...
Serenity

Ynt: Bebeklerde ahlak gelisimi - 30.10.2006 02:31:24 ( #205 )
Tulincigim merhaba,

Emzik Ela icin rahatlaticiydi, cunku emziklerin islevi budur. Bebegi rahatlatir, kendini guvende hissetmesine sebep olur, uykuya dalmasina yardimci olur vs. Simdi  Ela nin emzigi yok, peki emzigin gorevini kim yada ne ustlendi? Yani uyuturken rahatlamasini nasil sagliyorsunuz simdi?Bunu dusunuyorum suan ben.. Sanirim Ela nin tepkisinin nedeni bu.. Sana karsi kizginligida onu rahatlatan seyi elinden aldigin icin rahatsizligindan seni sorumlu tutuyor olmasi olabilir.
Korku olayi emzigini biraktiktan sonra basladiysabu artik kendini guvende hissetmemesiyle alakali olabilir, yok eger genelde bir korku varsa bu degisik sekillerde butun cocuklarda olabiliyor, endiselenme bence.

Bunlar benim sahsi dusuncelerim tibbi bir dayanagi yok ama daha saglikli bilgi edinmek icin Dr Sears in kitabini bir karistiriyim, bu konuda yazdigi bisiler varsa onlarida buraya musait oldugum bir anda aktaririm.

Sana ve Ela ya sevgilerimizi yolluyoruz. 

The true Trinity;
tulinsozeri

Ynt: Bebeklerde ahlak gelisimi - 30.10.2006 13:17:47 ( #206 )
Sevimciğim selam tekrar;

Yazdıkların çok mantıklı geliyor.Nasıl uyutuyoruz dersen tabi ki hala sallayarak.Ama ben emzirmekten helak oldum tabi...Uuandığı anlara emzik yerine emziriyorum şu anda.Ama çok yorucu olmaya başladı.Emziğin diş yapısını bozduğunu sanıyorum ben .Tabi doktor tavsiyesi değil bu.Kulaktan dolma bir bilgi.Ama eninde sonunda bırakacaktık.
  Yazdıkların için tekrar teşekkür ederim...
Serenity

Ynt: Bebeklerde ahlak gelisimi - 31.10.2006 01:17:32 ( #207 )
Tulincigim emzigin yerine emzirmeyi gecirmissen (ki bu daha saglikli) senin icin cok yorucuda olsa guzel ve fedakar bir cozum. Bunu bilmiyordum sen yazinca ogrendim ve seni takdir ediyorum.

Ela nin sana vurmasi yada kizmasi emzik yuzunden degilde gelisimi dahilinde de olabilir buna gore. Cunku sen hernekadar emzigini almis olsanda bunun yerine kendin kalkip onu sahsen rahatlatiyorsun ki bu cok daha guven verici birsey bebek icin. Benim kizimda 10-11 aylikken kizmaya sinirlenmeye baslamisti, bende cok sasirmistim cunku senin gibi hircin ve kustah bir kiz olmamasi noktasindan cok hassas biriyim, sonradan ogrendimki bu donemlerde cocuklar yapmak isteyip yapamadiklari yada anlatmak isteyip anlatamadiklari olaylar karsisinda sinirleniyorlar, aslinda kizma bize yani  annelere kasitli yapilan bisi degilmis. Suan herturlu duyguyu deneme asamasindalarmis. Ben kizarsam yada soyle yaparsam acaba ne olur? Bagirdigimda nasil tepki aliyorum vs diye merakla her tepkiyi deniyorlar.

Bende kizimin sakin ve sevgi dolu yetismesi icin ugrasan biri olarak tecrubelerimden ogrendimki, ne kadar sakin ve huzurlu bir ortamda yasasalarda gelisimleriyle alakali bazi donemlerden her bebek gibi geciyorlar. Onun sana kizmasi yada vurmasi hevesini kirmasin, bir gelisme doneminden gectigini dusunerek dogru bildigin seyleri yapmaya devam et bence. Ben boyle yapiyorum..

Mesela  benim kizim bana karsi cok korumaci oldu son zamanlarda, birinin bana yaklastigini gorse hemen mudahale ediyor. Gecen gun babasi gelip sarilmak istedi bana, once bizi ayirdi,benim onume gecti, sonra da babasina vurdu, sonra hizini alamayip yerde duran terligimi de alip birde onunla vurdu. Sasirip kaldim, insan hayret ediyor, yani diyorsun mesela terlikle alip vurmasi icin bunu birilerinden gormus olmasi gerekir, ama boyle bir sey yapilacak bir ortam degil bizimkisi.. o yuzden nerden akil ediyorlar, nasil dusunuyorlar anlamiyorum.. Bu olay karsisinda yapabildigim tek sey sakin bir ses tonuyla, "hayir zeynep, babaya vurulmaz, baba guzel, baba cici" demek oldu..

Bir baska gunde bir arkadasimiz geldi 6 aylik bebekleriyle, bende bebegi alip sevmek istedim, bebegi kucagima alir almaz Zeynep protestolara basladi bebegi indirmem icin, bende fazla kizmasin diye bebegi annesine geri verdim, Zeynep te bebegi birakmis oldugum halde hizini alamadi,yanima gelip bana bitane vurdu.

Bu tur olaylardan yaptigim tek sey, onu nelerin kizdirdigini yada sinirlendirdigini ogrenip o tur ortamlarin olusmasini elimden geldigince engelliyerek kizmasini ve vurmasini en aza indirgemeye calismak. Duygularini tamamen bastirmiyorum yada cok ters tepki vermiyorum cunku ilerde kendini anlatma acisindan benden korkup icine kapanmasini istemiyorum. Suan dusundugum tek sey bu bir gelisme donemi ve gececek, ve bunu en az hasarla atlatmaya calisiyorum

Ama gercekten emzigin yerine gecmekle buyuk bir fedakarlik yapiyorsun, bunu cok takdir ediyorum. Her anne bu sIkIntiya gelemez... Bence Ela suan bunu anlatamiyor olsada yaptigin bu guzelligi mutlaka hissediyor ve hoslaniyordur. Kim annesiyle biraz daha fazla birlikte olmak istemezki?

Sevgiler.

The true Trinity;
tulinsozeri

Ynt: Bebeklerde ahlak gelisimi - 31.10.2006 09:19:13 ( #208 )
Sevimciğim merhaba;

Evet benimle her dakika birlikte olmak isteyen ve bana bağlı bir kızım var,ben bunu istemesem de.İstemesem de diyorum çünkü kızımın hayatında bir tek ben olmak istemiyorum.
  Yazdıkların (yani bu aylarda hırçın olma konusunda)biraz rahatlattı beni.
Bu sabah da başka bir hareketini farkettim .Dişlerini gıcırdatıyor.Yapma kızım dediysem de anlamıyor...Ama işine geldiği şeyleri anlıyor,mesela şurup görünce ağlamak gibi...

Yazdıkların için çok teşekkür ederim sevim.

Güzel kızını da öperim ...
fbirci

• Tüm gönderiler : 814
Ynt: Bebeklerde ahlak gelisimi - 31.10.2006 23:51:35 ( #209 )
merhaba sevim uzun süredir internetsizlik ve kafa dağınıklığıyla ben burayı cidden unutmuşum  geriye doğru okudum yine çok hoş şeyler yazmışsın
hepsi çok güzel ve benim eğitim tarzıma çok uygun daaaa ben şu sabır işini zor beceriyorum gerçi ilk dönemlere oranla çok çok daha sabırlıyım ama yine de kendime kızdığım çok oluyor çocuk eğtiminde sabrı artırmanın yolları kitabı yok mu ki ne

Bütün bildiğim, bir şey bilmediğimdir.
SOKRATES
Serenity

Ynt: Bebeklerde ahlak gelisimi - 01.11.2006 01:49:29 ( #210 )
Burcu tesekkur ederim canim. Valla sabrin nasil arttirilacaginin kitabini bulsam ilk once ben okuyacagim. 
Benim sabrimin tastigi ve zivanadan ciktigim anlar oluyor, insanlik iste, mukemmel anne diye birsey yok. Ne kadar da okusak ogrensekte sonucta uygulamaya gelince insan kapasitesinin ustune cikamiyor. bende iste boyle yaa sabir, yaa sabir diyenlerdenim.

Bizim cocuklar yasit sayilir Burcu, heralde seninle benzer seyler yasiyoruz, sabir arttirma kitabi yokmu diyince acaip empati hissettim sana karsi

The true Trinity;
ÖZGÜL&ECEMNUR

• Tüm gönderiler : 1111
  • Bölge: İSTANBUL
Ynt: Bebeklerde ahlak gelisimi - 02.11.2006 11:10:19 ( #211 )
Merhaba Sevim,

Yazılarını fırsat buldukça okumaya çalışıyorum. Çalışan bir anneyim ve 10,5 aylık bir kızım var.

Son günlerde ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Ecemnur son günlerde aşırı sinirli olmaya başladı. İstediği birşey olmadığı an bağırmaya başlıyor. Elinde etrafında ne varsa yerlere atıyor, saç çekmeye ısırmaya başladı, olduğu yerde tepiniyor ve kendini yerlere atıyor. Bu durumda ne yapacağımı bilmiyorum açıkçası. İstediğini yaptığımda buna alışırsa diye korkuyorum. Yapmadığım an bu tepkilerle karşılaşıyorum, bu da huy kalırmı , sinirli bir kişiliği olsun istemiyorum.

Yukarıda bir yazında 10-11 aylık bebekler sinirli olabiliyor demişsin. Bu alışkanlık yaparmı.

Böyle bir durumda ne yapacağım. en azından bana bir fikir verirmisin. Yanlış bir tepki vermek istemiyorum çocuğuma.

Bu arada ecemnur bizim nelere hayır veya evet diyeceğimizide çok iyi anlıyor ama o bize kendi istediklerini yaptırmaya çalışıyor.

Uzun oldu ama cevabın için şimdiden teşekkür ederim.
Serenity

Ynt: Bebeklerde ahlak gelisimi - 03.11.2006 05:31:51 ( #212 )
Ozgul merhaba hosgeldin. Bahsettigim donemdeki cocuklarin sinirlenmesi, kizmasi ve tepki vermesi gelisim donemi olarak algilaniyor. Bebek henuz konusamadigi ve kendini istedigi gibi ifade edemedigi icin butun hareketleri deniyor ve bunlara aldigi tepkilere bakarak bazi seyleri aliskanlik haline getiriyor bazi seylerden ise zaman icinde vazgeciyor.

Neyi aliskanlik haline getirip getirmeyecegi ise biz annelerin karsi tepkilerine bagli. Okudugum kaynak yanlis hareket ve davranislari tastiklemememizi ve odullendirmememizi soyluyor. Eger cocuk agliyarak, bagirarak yada sinirlenerek birseyler elde ettigini gorurse bunu daha sonra silah olarak kullanabilir. O yuzden bu tip durumlari elimizden geldigince engellememiz lazim. Aksine sakin yada ilimli gorundugu anlarda bu anlari farkedip onlara daha fazla ilgi gostermemiz gerekiyor. Ilgiyi yaramazlik yaptiginda cekiyorsa yaramazlik onun icin on plana cikicaktir.

neye evet neye hayir diyeceginizi bilerek yinede kendince davranmasi sizin evet ve hayirlarinizin esnekligini, bu evet hayirlarin degisip degismeyecegini ve sinirlarinizi tekrar ve tekrar denemek icin olabilir. Mesele kurallar bozulabilirmi bozulamazmi meselesi..bunun icinde elinden gelen herseyi yapacaktir.

Guzel Kizina ve sana sevgilerimizi yolluyoruz

The true Trinity;
ÖZGÜL&ECEMNUR

• Tüm gönderiler : 1111
  • Bölge: İSTANBUL
Ynt: Bebeklerde ahlak gelisimi - 03.11.2006 12:35:11 ( #213 )
Sağol sevimciğim

Bende kızımda şunu farkediyorum. Henüz konuşamıyor ama bizi çok iyi anlıyor. Kendi derdini bize çoğu zaman anlatamıyor ve o zamanlar daha çok sinirleniyor. Hareketlerinden ne demek istediğini anlamaya çalışıyoruz ama maalesef her zaman olmuyor.

Çok sakin aşırı mülayim bir çocukta olsun istemiyorum aslında. Akıllı tuttuğunu koparır cinsten bir çocuk olsun. İstemekle oluyormu bilmiyorum ama göreceğiz bakalım.

Tekrar yardımların için teşekkür ederim.

Bebeğine öpücüklerimizi gönderiyoruz......
Serenity

Ynt: Bebeklerde ahlak gelisimi - 04.11.2006 03:45:06 ( #214 )
Benim amacim girisken ve kendine guvenen bir cocuk yetistirmek. Okuduklarimin ozu: Giriskenlik kendine guvenden, kendine guven ise bol bol alinan anne sevgisinden dogar.

Ben kizimin atilganliginin ve uste cikmasinin kabadayiliktan ve yaramazliktan degil, zekadan, gorguden,bilgi ve ozguvenden gelmesini istiyen bir anneyim. Bu farka cok dikkat etmeye calisiyorum.

The true Trinity;
Serenity

Cocugunuzun Zeka tipi hangisi - 07.11.2006 04:02:45 ( #215 )

Memory Centre dan aldim bu yaziyi, ilginizi cekecegini dusunuyorum..

Cocugunuzun Zeka tipi Hangisi

Çocuğumuzun zekásının ne kadar olduğunun yanı sıra, nasıl bir zeká türüne sahip olduğu, ona vereceğimiz eğitim açısından da çok önemli. Eskiden tek zeká kavramından bahsedilirken, bugün artık 7 farklı zeká olduğu kabul ediliyor. Bütün bebeklerin belli bir potansiyele sahip olarak doğuyor, ancak bu potansiyelin aktif hale getirilmesi için aileye büyük görev düşüyor. Diyelim bir insanın boyu genlerinde 170 santimetre. O çocuk iyi beslenirse 1.70’e kadar boyu uzar. Aksi durumda boyu 1.60’larda kalır. Zeká da böyledir. Ortalama insan IQ’su (zekásı) 100’dür. Çocuğun potansiyel zekásı ise 140. Çocuk eğitilmediğinde, zihinsel uyarıyı almadığında veya okumadığında IQ 100’lerde kalır.  Ailelere çocuklarını bu konuda sınırlamamalarını öneriyor: ‘Çocuğun zeká tipi, onun ileride hangi mesleği seçeceğinden çok, hangi yöntemle öğrenebileceğini ortaya koyar. Örneğin müzik zekásı var diye ille de çocuğa müzik aleti almak veya konservatuara yazdırmak zorunda değilsiniz. İki saat matematik çalışıyorsa, bir saat de müzik dinlemesine imkan vermelisiniz. Bunu yaparsanız çocuk matematiği daha çok sever’ diyor.

7 ayrı zeká tipi birbirinden nasıl ayrılıyor
Sözel Zeká: Kelimeleri etkili kullanma yeteneğidir. Bu çocuklar dinleyerek öğrenmeyi sever, duygu ve düşüncelerini sözel ifadelerle aktarırlar. İyi yazarlar, iyi anlatırlar, kitap okumayı severler. Anne-babanın onu konuşturmaya çalışması faydalı olur. Bu türden daha çok şair, yazar, gazeteci ve politikacı olur.

Sayısal (Mantıksal) Zeká: Eskiden yapılan zeka testlerinde sadece bu zeká türü ölçülüyordu. Sebep-sonuç ilişkisi kurmayı ve ‘neden’ demeyi severler, çok soru sorarlar. Bu çocuklar hesap yapmayı, sayı saymayı, mantık yürütmeyi, bir makineyi söküp nasıl çalıştığını görmeyi sever. Bilim adamı, matematikçi ve bilgisayar programcısı olma ihtimalleri yüksektir.

Görsel Zeká: Bu çocuklar işittiği bir şeyi değil de, gördüğü bir şeyi daha iyi akılda tutarlar. Yaşıtlarına kıyasla çizimleri ve resimleri güzeldir. Film ve slayt gösterileri eşliğinde öğrenmeyi severler. Eğilimli oldukları meslekler ressam, mimar, fotoğrafçı ve dekoratörlüktür.

Bedensel Zeká: Kişinin kendisini ifade etmesinde ve bir şeyler yaratmakta bedenini kullanma yeteneğidir. Yerinde duramazlar, spora ilgileri fazladır. El becerileri gelişmiştir. Çok rahatlıkla tamir işlerini yapabilirler. İyi taklit yaparlar. Bu çocuğa öğretirken atölye çalışması yaptırmak gerekir. sporcu, aktör, dansçı, heykeltıraşların çoğu bu zekáya sahiptir.

Müzik (İşitsel) Zekásı: Seslere hassasiyet gösterme kapasitesi ve kendisini müzikle ifade etme yeteneğidir. Nota, solfej bilmeseler bile, melodileri hemen akılda tutarlar. Müzik eşliğinde ders çalışırsa o bilgileri daha iyi akılda tutabilirler. Müzisyen olurlar.

Sosyal Zeká: İnsanları tanıma konusunda çok başarılıdırlar. Liderlik özellikleri vardır. Oynayarak, paylaşarak, konuşarak öğrenirler. Onu sosyal ortamlara sokup, sosyal becerilerini geliştirmesine fırsat vermek gerekir. Bu türden daha çok danışman, öğretmen, siyasi lider çıkar.

İçsel Zeká: Hayal kurmayı, düşünmeyi severler, kendilerinin güçlü ve zayıf yönlerini iyi analiz ederler. Bu çocukları düşünmeye, oturup kafa yorarak fikir üretmeye, farklı düşünmeye, hayal kurmaya teşvik edebilirsiniz. İçsel zekáya sahip olanlar psikolog ve psikoterapist olmaya daha yatkındır.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan

<mesaj tarafından düzenlendi Zeynoss on 07.11.2006 04:04:03>

The true Trinity;
tutti

• Tüm gönderiler : 798
Ynt: Cocugunuzun Zeka tipi hangisi - 07.11.2006 09:32:53 ( #216 )
Herkese Merhaba...
Zeynepcim bu vurma ve hırçınlık konusu açılınca ben de fikrimi paylaşmak ve senin de fikrini almak istedim. Benim ikizlerimde de artık vurma olayları başladı 19 aylıklar birbirlerine kızınca ve kardeşe vurmuyoruz diyince direkt bana dönüp bana vurmaya başlıyorlar Boran hala kardeşine sinirlenince ve elinin altında kimse yoksa :) kafasını vuruyor yere ya da hafiften yere atıyor kendini üzerinde durmayınca kalkıyor oyuna devam ediyor :)
Ilgın da bu sıralar şöyle bir durum var mesela bir istediğini yapmıyorsak ağlıyor baya eğer onu umursamaz davranırsak ta kusuyor!!! ağlamaktan kusmaya başlıyor tabi çok üzülüyorum aman kusmasın vs derken bir bakıyoruz ki kendi isteklerini yaptırmış bize bu durumda sence nasıl davranmakta fayda var?? valla kafam karıştı nasıl davranacağmı bilmiyorum artık...
Sevgiler kuzunu da çokça öpüyorum :)
çilek gibi koklamalık sakız gibi çiğnemelik bebişlerim Boranım ve Ilgınım
gunes72

• Tüm gönderiler : 49
Ynt: Cocugunuzun Zeka tipi hangisi - 07.11.2006 23:32:18 ( #217 )
merhaba
bu konu ile ilgili link var mı bilmiyorum. daha önce yazıldı mı onuda okuyamadım kusura bakma. iKizlerden vaktim pek olmuyorda

13 aylık ikiz oğluşlarım var. Efe sürekli Yamanın kafasına bir şeyler vuruyor. Yaman şamar oğlanına döndü. Nasıl tepki vermeliyim bilmiyorum. Vurma dedikçe inadıma yüzüme bakıp vuruyor
Konuşuyorum anlamıyor. İlgisini başka yöne çekmeye çalışıyorum 5 dakika sonra yine vuruyor. Ne yapmalı bilemedim.Önerilerinizi bekliyorum.
Teşekkürler

Serenity

Ynt: Cocugunuzun Zeka tipi hangisi - 08.11.2006 01:42:43 ( #218 )
Feyzan ve Funda hosgeldiniz arkadaslar, sanirim sizin bebisler de burada bahsetmis oldugumuz gelisme donemini yasiyorlar. Cok endiselenmeyin, oncelikle stress yapmayin derim ben, benim kizimda suan 18 aylik ve hala bana ve kendine vurmaya, dislerini gicirdatmaya ve elindekileri bize atmaya devam ediyor. Ama artik eski sIklikta yapmiyor.. Ilk baslarda acaip uzuluyor ve endiseleniyordum sonra farkettimki kizim vururken aslinda yapmak isteyip yapamadigi seyleri anlatmaya calisiyor. yoksa bizim anladigimiz manada acitmak icin degil. Birkeresinde kizim bana tokat atti sagolsun elide cok agirdir, cok acidi ve yuzumun sekli degisti resmen tam kizima hiddetle bisi diyecektim baktimki gozlerinin icinde bir merakla benim tepkimi izliyor, ne oldugunu anlamaya calisiyor. Sonra bu olay uzerinde dusunurken aramizda aslinda soyle bir sessiz diyalogun gectigini anladim.
Kizim bana mutfagi isaret ediyordu, belliki mutfaga gitmek istiyordu ama o sirada ben Tv de bisiye bakiyordum, o an isime gelmedi onun pesine takilip ta mutfaga gitmek, gormemezlikten geldim. Oda bunun uzerine sinirlenip gelip bana vurarak dikkatimi cekmeye calisti.

Ikizleriniz birlikte oynarkende mutlaka birbirlerine sinirlendikleri anlar vardir. Bu anlarda anlatmak isteyipte anlatamadiklarini vurarak veya  sinirlenerek dile getiriyor olabilirler. O anda sinirlenip vuran kardese sakince "vurmak yok" diyip digerinin yanindan uzaklastirmaniz gerekiyor..
Suan iletisim sIkIntisi cekiyor yavrularimiz buda onlarin istediklerini, yapmaya calistiklarini, elde etmeye ugrastiklarini, basarmaya calistiklarini kelimelerle anlatmalarini engelliyor. Yapmak istediklerini yapamadiklari zamanda yada anlasilmadiklari zamanda bunu vurarak tepkilendiriyorlar.

Daha oncede yazmistim bunu sanirim, birseye hayir diyeceksek eger bastan demeliyiz ve sozumuzde de durmaliyiz. Eger cok agladiklari yada kusma gibi baska taktiklere basvurduklari zaman hayirimiz evet olabilicek bisi ise bastan evet diyip durumu hic o noktaya getirmemeliyiz.

Cocuk bisiyi elde etmek icin elinden geleni yapar, mesela kusma noktasinda cok hassas bir anneyseniz, buna hic dayanamiyorsaniz, hemen telasa kapilip ne yapacaginizi sasiriyorsaniz cocuk aglamakla elde edemiycegi seyleri kusmakla elde edecegini anlarsa o zaman bunu dahi size karsi silah olarak kullanabilir. Tabi bunu saglikli ve kusmak icin normalde bir saglik nedeni olmayan bebekler icin soyluyorum..

Bu yuzden kendilerine, kardeslerine ve cevrelerine zarar vermedikleri surece yapmak istedikleri karsisinda esnek olmamiz gerekiyor bu donemde.. Boylece onlarin sinir ve vurma buhranlarini en aza indirgeyebiliriz sanirim. Evetlerimiz hayirlarimizdan daha cok olmali ve hayir dedigimiz seyleri iyi secmeliyiz, kesinlikle bunu yapmamali dedigimiz seylerde hayir demeli ve bu kararimizda sabit kalmaliyiz.

Bu yaslarda bebekler uzun konusmalardan anlamaz, kisa kelimeler le cumle kurmak gerekiyor. Mesela kardesine vurdugunda " kardese vurulmaz" diyip onu hemen kardesinin yanindan uzaklastirin, yani sozunuzun yanina hareket ekleyin, hareketlerle desteklenen kisa cumleleri daha iyi anliyorlar. Size vurdugunda "anneye vurulmaz" diyerek onun vurmasini engelleyip vurmus olmasinin degil neden vurma ihtiyaci hissettiginin ustunde durun...

Her halukarda sadece davranisi engellemek cocugu sakinlestirmez, uzaktan oglum vurma demek onun icin bisi ifade etmez, onun vurmakla ne anlatmak istedigini bulmamiz ve cocugumuzun anlamasi icin sozlerimizi hareketlerle desteklememiz lazim.

Benim bu konuda ozetle hatirladigim seyler bunlar.. Belki siz bunlari zaten yapiyorsunuz.. O zaman Burcu ve benim gibi sabirli anneler sinifina giriyorsunuz.

Size ve bebislerinize Sevgilerimiz yolluyoruz

The true Trinity;
*YELİZ*

• Tüm gönderiler : 4505
Ynt: Cocugunuzun Zeka tipi hangisi - 08.11.2006 13:52:00 ( #219 )
       Sevim'ciğim,ben bu zeka tiplerine takıldım,acaba daha ayrıntılı bilgi var mı elinde,mesela bir çocuğun hangi zeka tipine sahip olduğu en net hangi yaştan sonra anlaşılır.Tipleri incelediğimde oğlumun hepsinden de birşeyler taşıdığını görüyorum,yani şu an ağır basan bir taraf yok,bu ne zaman netleşir acaba?Bir de Memoş'un bir özelliği var herşeyi kendi öğrenmek istiyor,ya kitaplardan,ya tv'den veya etrafı insanları inceleyerek.Yani ben karşısına oturup da oyunla ona renkleri filan öğretmeye çalıştığımda sıkılıyor kaçıyor ama eline bir kitap dergi filan aldı mı tüm dikkatini oraya veriyor,çocuk belgesellerini inanılmaz dikkatli inceliyor,benim bile bilmediğim hayvanları tanıyor.Fakat anneciğim bu hangi renk dediğimde hiç bakmadan sarı mavi kırmızı diye sallıyor.Eşim çok zeki bir adamdır,yani herzaman her olayın neden niçinini araştırır ve ezber yapamaz,biri birşey anlattığında ordan pek birşey öğrenmez illa ki kendi araştıracak ve ıncığına cıncığına kadar inceleyip öyle öğrenecek,acaba oğluş da babasına mı çekti bu konuda.Böyle zeka yapısında olan bir çocuğa benim nasıl yaklaşmam gerekiyor,herşeyi önüne koyup hadi burdan öğren mi demem lazım?

HAYATIMIN EN BÜYÜK ANLAMI BİRTANECİK OĞLUM
~~filiz~~

• Tüm gönderiler : 6088
  • Bölge: Isparta
Ynt: Cocugunuzun Zeka tipi hangisi - 08.11.2006 15:19:05 ( #220 )
Sevimcim merhaba....

İkiz anneleride uğramış sayfana..ben zaten takipteyim sayfanı...benimde sıkıntılı olduğum şeyler var...

ben çocuklarımın oyuncak oynayıp oyalanmalarını çok istiyorum....onların gelişimlerinide gözönüne alarak oyuncaklar almaya çalışıyorum şu an...çok meraklı değiller...canlı şeylere daha çok meraklılar....oyuncaklar dışında herşeyi karıştırıp oynamaya çalışıyorlar....bir oyuncağa yaa eline verilen birşeye dikkatine 2-3 dakikadan fazla vermiyor...çok çabuk sıkılıyorlar....bende onlarla oturup oynuyorum....oynatmaya çalışıyorum...ilkönce gülümsüyor sonra elimden tutup yürümek istiyor...çok hareketliler...tamda yürümeye başlayacağımız bir zamandayız....yürümek tek zevkimiz...akşama kadar ellerinden tutup yürütmek durumunda kalıyoruz....buda bizim için çok yorucu...acaba tam yürüme döneminde oldukları içinmi dikkatlerini oyuncaklara veremiyorlar....vakit geçiremiyorlar...tek derdimiz el ele tutuşup yürümek....eee yorulunca oturtuyorum gör bak yaygarayı ozaman...aşırı sinirleniyor atıyor kendini...bende sürekli yürütememki onları...bir görsen bazen biri bacağıma biride kucağıma geliyor elimden tutup kalkmaya çalışıyorlar...bende debeleniyorum onları düşürmemek için...tabi anında kalkıp yürütemediğim için kızmaya başlıyorlar...biri yardımıma yetişiyor ve yürütüyoruz ayrı ayrı...bazen çocukların istdiklerine anında cevap veremiyorum bunada çok üzülüyorum....malum ikiz olunca tam bildiklerini uygulamakta bile zorluk çekiyorsun...

uzun olmamıştır umarım....

Şöhret,gençlik,ve gurur.... Mezar hepsini alır. (Victor Hugo)

..efeemre..
Sayfayı değiştir: << < ..11121314151617181920.. > >> | Sayfayı gösteriyor 11 of 37, mesajlar 201 to 220 of 727

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 55 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku
  • Yeni konu başlat