Forum Bebeği Forum Ana Sayfa

Bebek.com Forum'a Hoş Geldiniz...

Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.
Bebek.com forumunu ilk ziyaretiniz ise; Forum Kuralları için tıklayınız.

Bebeklerde ahlak ve kisilik gelisimi

Sayfayı değiştir: << < ..11121314151617181920.. > >> | Sayfayı gösteriyor 18 of 37, mesajlar 341 to 360 of 727
Yazar Mesaj
Serenity

• Tüm gönderiler : 3392
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: London
  • Durum: çevrimdışı
Uyku Disiplini - 18.01.2007 03:58:30 ( #341 )
Dr Sears kocaman bir kisim ayirmis uyku hakkinda. Hepsini buraya gecirmeme imkan yok ama ozetlemeye calisicam. Cumle bozukluklari olursa kusura bakmayin.

Bebekler yetiskinlerden daha farkli sekilde uykuya dalar.
Yetiskin insanlar bebeklere nazaran daha kolaylikla hafif uykudan derin uykuya gecis yapar. Bebekler derin uykuya dalmadan once daha uzun bir sure hafif uykuda kalirlar. Bebeklerimizi hafif uykudan derin uykuya gecene kadar onlara yardimci olmamiz bizim icin ugrastirici bir husustur. Ama bu gercege dayanan uyku psikolojisine baktigimizda bebeklerin hatta 2 yasini bitirmis cocuklarin bile sadece yataga yatip uykuya anne-baba yardimi olmadan dalmasini beklemek hic gercekci degildir. Ebeveynler icin birinci dersim su:
Bebekler ve kucuk cocuklar hadi uyu demekten anlamazlar. Uyumalari icin anne-babanin destegine ihtiyaclari vardir. Goreviniz onlara rahatlayarak uykuya dalmasini ogretmektir.

Bebekler dogal olarak yetiskinlerden daha sIk uyanirlar.
Bebeklerin ve bircok 3 yasinin altindaki cocuklarin hafif ve derin uyku donemleri daha kisadir ve psikolojik olarak bu sekilde programlandiklari icin yetiskinlerden daha sIk uyanirlar.
Bir insan her derin uykudan hafif uykuya gecerken uyanmaya meyillidir. Bebekler de bu meyil ise yetiskinlerin iki katidir. Ikinci dersim:
Minikleriniz cogu zaman tekrar uyutulmaya ihtiyac duyar.

Gece vakti minik insanlar icin korku veren bir vakittir.
Kucuk cocuklar ayrilik endisesini uyanip ta kendilerini tek basina bulduklari zaman hissederler. Cocuklar ayni zamanda ruyalari gerceklerden ayirmakta daha cok zorluk ceker ve kendilerini gordukleri ruyanin etkisinden kurtarmakta daha cok zorlanirlar. Geceleyin yasadiklari korkuyu bir yetiskin gibi kontrol altina alamazlar. Ucuncu dersim:
Cocuklar icin anne-baba geceleri musait olmasi bir ihtiyactir.

Cocuklarin uyku aliskanliklari sizin nasil uyuttugunuzdan cok kendi karakterleri sonucu ortaya cikar.
Bazi cocuklar dogustan uykuya egilimlidir, bazi ihtiyaci yuksek olan cocuklar ise gunduz yasadiklari yuksek-enerjili yasam tarzlarini gece uyanarak uykularina da tasirlar. Eger komsunuz size surekli nasil kendi bebeginin butun gece uyudugunu anlatiyorsa, sizde kendinizle karsilastirip ama benimki uyumuyor diye dusunuyorsaniz, kendinizi suclamayin. Buyuk bir ihtimalle komsunuzun bebeginin dogal yapisi oyle ve sizinkinin degil. "Iyi Uykucular" kismen o sekilde dogmuslar, kismende ogrenmislerdir. Bir ihtimalde komsunuz eger bebegi gercekten "butun gece" uyuyorsa muhtemelen geceleri bebegini umursamayan biridir ve bebegi icine kapandigi icin oyledir.

Ben Dr Sears i okudugumda ve Ferber yontemiyle karsilastigimda ciktigim en onemli ve tek sonuc su oldu:
Ferber yontemi bebegi anliyarak bakan bir yontem degil, oysa Dr Sears herzamanki gibi bebek acisindan ve onun sagligi ve mutlulugu acisindan bakiyor olaya.. Beni Dr Sears a ceken en onemli ozellikte bu. Amaci yetiskinleri rahatlatmak, onlara en kolay cozumleri sunmak degil, bebegi dusunerek gercekci bir sekilde onlari anlamamizi tesvik ediyor.
Bence cocuklarimizi ne kadar iyi anlarsak onlar icin bir uyku yontemi gelistirmekte de o kadar basarili oluruz. Ayrica goruldugu gibi sIk sIk uyanma, dogalarinin geregi olan bisi ve uyandiklarinda onlarin yaninda olup onlara guven vermek, onlari rahat ettirerek tekrar uykuya dalmalarini saglamakta bizim gorevimiz.

The true Trinity;
SAT(truth)..CHIT(consciousness)..ANAND(bliss)
etacarinea

• Tüm gönderiler : 4322
Ynt: Uyku Disiplini - 18.01.2007 09:02:54 ( #342 )
sevimcim bana dr. Sears'in kitaplarının isimlerini yazar mısın, ben de okuyum . tabii senin tecrübelerini kitabı okusam da ağzından dinlemek bence daha güzel olacak  dr demiş ya komşunun çocuğu uyanmıyosa içine kapanık olabilir. benim bebeğim ilk doğduğu zaman hiç mi hiç uyanmazdı neredeyse. ben gece saat kuara kalkardım, süt sağar verirdim. bazen sbaha karşı uyanırdı . gece 8 saat uyanmadan uyuduğunu bilirim o zamanlar. çokda ilgilenirdim. neredeyse hiç ağlatmadan büyütdüm diyebilirm hoop kucağımdaydı ya da ağlamadn ana kucağında durudu ama bende onunla konuşurdum filan. neyse sadete geliyim biliyosun ben zaten acaba ilişkimiz iyi değil mi diye kendi kendimi yiyorum sürekli, şimdi bunu da okuyunca acaba o zamanlar benden ilgi görmediğini düşündüğünden bu kadra çok uyuyodu
biraz fazla paranoya yapmışım gibi tekrar okuyunca ama , işte beni de böyle kabul ediceksiniz artık
öpüyorum zeynepciğimi ve seni
<mesaj tarafından düzenlendi etacarinea on 18.01.2007 12:55:03>
aysu ben
bitanesim

• Tüm gönderiler : 8795
Ynt: Uyku Disiplini - 18.01.2007 09:38:04 ( #343 )
sevim cim slm...
verdiğin bilgiler çok aydınlatıcı bilgilendirici sağol paylaştığın için...
sürekli yazılarını okuyorum ama yazmaya zaman olmadı...
şimdi okuduğum uyku ile ilgili yazında ben de duyduğum bişeyi seninle paylaşarak doğruluğundan emin olmak istiyorum ya da doğru mu onu da bilmiyorum.
bu uyku ile ilgili şöle bişi duydum uyumamak için direnen çocukların herşeyi daha fazla öğrenme isteği olduğundan bilgi dağarcıklarını uykuyla kapamak istemediklerini çok akıllı çok zeki çocuklar olduğunu duydum acaba ne kadar doğru...
yani çocuk öğrenmeye doymuyormuş...
hep yeni bişeyler daha öğrenmek keşfetmek tanımakmış amaçları bu yüzden uyumak istemez  uykuyu sevmezlermiş
senin fikrin nedir bu hususta
Bir yağmur damlası seni seviyorum anlamını taşısaydı ve sen bana, seni ne kadar sevdiğimi soracak olsaydın, inanki bir tanem her gün yağmur yağardı EFE OĞLUM BENİM DÜNYAMMMM:-))
edaozhan

• Tüm gönderiler : 2778
Ynt: Uyku Disiplini - 18.01.2007 09:47:33 ( #344 )
sevimcim paylaşımların için teşekkür ederim. bu arada doktorumuzun uykuyla ilgili bize bir önerisi vardı onuda belirteyim belki arkadaşlardan uygulayıp başarılı olacaklar olabilir.

ebeği emzirip uyuttuktan sonra (veya nasıl uyuyorsa) beşiğine koymadan önce uynamasını sağlayın daha sonra yatağına koyarak pışpışlayın. yatağına daha çabuk alışmasını sağlarsınız hem de bebek ağlamamış olur demişti.

biz bunu da yapamadığımız için ben merti yatağına koyarken aman dikkat edeyim uyanmasın diye değilde biraz yatağına yattığının farkına varsın diye yönünü değiştiriyorum mesela. sen misin bunu yapan kalkıp 3 saat sonra uyuyoz
Serenity

Ynt: Uyku Disiplini - 19.01.2007 00:55:02 ( #345 )

Orjinalden alıntı: etacarinea

sevimcim bana dr. Sears'in kitaplarının isimlerini yazar mısın, ben de okuyum . tabii senin tecrübelerini kitabı okusam da ağzından dinlemek bence daha güzel olacak  dr demiş ya komşunun çocuğu uyanmıyosa içine kapanık olabilir. benim bebeğim ilk doğduğu zaman hiç mi hiç uyanmazdı neredeyse. ben gece saat kuara kalkardım, süt sağar verirdim. bazen sbaha karşı uyanırdı . gece 8 saat uyanmadan uyuduğunu bilirim o zamanlar. çokda ilgilenirdim. neredeyse hiç ağlatmadan büyütdüm diyebilirm hoop kucağımdaydı ya da ağlamadn ana kucağında durudu ama bende onunla konuşurdum filan. neyse sadete geliyim biliyosun ben zaten acaba ilişkimiz iyi değil mi diye kendi kendimi yiyorum sürekli, şimdi bunu da okuyunca acaba o zamanlar benden ilgi görmediğini düşündüğünden bu kadra çok uyuyodu
biraz fazla paranoya yapmışım gibi tekrar okuyunca ama , işte beni de böyle kabul ediceksiniz artık
öpüyorum zeynepciğimi ve seni

Aysucum benim kaynagim olan kitabin adi " The good behaviour book" bunun Turkcesi yayinlandimi bilmiyorum ama kitapyurdu.com da Dr Sears in Turkcelestirilmis bir cok kitabi var. Hepsi de guzel basliklar. Bunlardan begendigin bitanesini yada daha fazlasini alip okuyabilirsin istersen canim.
http://www.kitapyurdu.com/arama/default.asp?stype=4&session=93241892682351079289&LogID=&type=list&anahtar=Dr+Sears&populer=0&aramasekli=1&exactly=ON&satis=2&ara.x=20&ara.y=5

Hayatim senin bebisin iyi uyuyan bebeklerdenmis demekki, hem bak kendin diyorsun aglatmadan kucagimda buyuttum,onunla hep konusurdum. yani sen gereken ilgiyi gostermissin, uzme tatli canini Dr Sears in bir ihtimali icin

The true Trinity;
Serenity

Ynt: Uyku Disiplini - 19.01.2007 01:03:19 ( #346 )

Orjinalden alıntı: bitanesim

sevim cim slm...
verdiğin bilgiler çok aydınlatıcı bilgilendirici sağol paylaştığın için...
sürekli yazılarını okuyorum ama yazmaya zaman olmadı...
şimdi okuduğum uyku ile ilgili yazında ben de duyduğum bişeyi seninle paylaşarak doğruluğundan emin olmak istiyorum ya da doğru mu onu da bilmiyorum.
bu uyku ile ilgili şöle bişi duydum uyumamak için direnen çocukların herşeyi daha fazla öğrenme isteği olduğundan bilgi dağarcıklarını uykuyla kapamak istemediklerini çok akıllı çok zeki çocuklar olduğunu duydum acaba ne kadar doğru...
yani çocuk öğrenmeye doymuyormuş...
hep yeni bişeyler daha öğrenmek keşfetmek tanımakmış amaçları bu yüzden uyumak istemez  uykuyu sevmezlermiş
senin fikrin nedir bu hususta

Nuraycim sagol. Sizde gelip yazdiginiz ve dusuncelerinizi paylastiginiz icin sagolun. Ozellikle iki yas donemi geciren cocuklarin hepsi kesif ve ogrenme pesinde olduklari icin uyumamakta direnebilirler dogru. Cunku onlar icin disarda cok heyacanli ve ici seruvenlerle dolu bir dunya var. Cocuklarin hepsi akilli, zeki ve kapasitelidir. Onlarin dusunme ve yeni seyler ogrenme devresini ne kadar cok simule edersek o kadar gelisirler. Ama tabi ne kadar ogrenmeye ve kesfetmeye merakli olsalarda uykuya ihtiyaclari var, gozardi edemiyoruz. Uyku hem yorgunluklarini atmalari, hemde ogrendiklerinin beyin tarafindan analiz edilip depolandigi bir surec olmasi acisindan cok onemli..

The true Trinity;
Serenity

Ynt: Uyku Disiplini - 19.01.2007 01:06:54 ( #347 )

Orjinalden alıntı: edaozhan

sevimcim paylaşımların için teşekkür ederim. bu arada doktorumuzun uykuyla ilgili bize bir önerisi vardı onuda belirteyim belki arkadaşlardan uygulayıp başarılı olacaklar olabilir.

ebeği emzirip uyuttuktan sonra (veya nasıl uyuyorsa) beşiğine koymadan önce uynamasını sağlayın daha sonra yatağına koyarak pışpışlayın. yatağına daha çabuk alışmasını sağlarsınız hem de bebek ağlamamış olur demişti.

biz bunu da yapamadığımız için ben merti yatağına koyarken aman dikkat edeyim uyanmasın diye değilde biraz yatağına yattığının farkına varsın diye yönünü değiştiriyorum mesela. sen misin bunu yapan kalkıp 3 saat sonra uyuyoz

Edacim bu bilgi icin tesekkurler. Bende uyku ile uyaniklik arasinda ki o mahmurluk sirasinda koyuyorum yatagina, hala uyanik oldugu icin yatagina koydugumu farkediyor ama uykusu cok agir bastigi icinde kalkip itiraz edemiyor.  

Ama geceleri hala uykusunu birkackere boluyor.
<mesaj tarafından düzenlendi Zeynoss on 19.01.2007 03:08:06>

The true Trinity;
etacarinea

Ynt: Uyku Disiplini - 19.01.2007 12:50:48 ( #348 )
sevimcim bir de aydın bu aralar yeni bir huy edindi mümkün değil saat 22:30-23:00 den önce uyumuyo, sallıyorum kucağımda neler neler yapıyorum, hele de ayağımda sallamaya kalkarsam hemen kaçıyo yastıktan. yanına yatmayı ve birlikte uyumayı düşünüyorum. onda da şöyle yapıyo kafasını koyuyo iki dakika kapatıyo gözlerini sonra hoop açıyo başka tarafa koyuyo iki dakika da öyle duruyo, sonra yine bu sefer hareket ediyo emekliyo emekliyo gidip kafayı vuruyo yatağın başına orda öyle kapatıyo gözlerini ama iki dakika sdece. böyle böyle yatağın içinde hareket ediyo uykusundan bayılacak durumda oluyo ama uyumuyo  sebep ne olabilir acep?? geceleri daha erekn uyutmak içn neler yapmam lazım acebaa

bu arada verdiğin link için çok çok teşekkür ederim canım öpüyorum seni ve zeynepi[sm=kiss.gif]
aysu ben
Serenity

Ynt: Uyku Disiplini - 19.01.2007 23:30:09 ( #349 )

sevimcim bir de aydın bu aralar yeni bir huy edindi mümkün değil saat 22:30-23:00 den önce uyumuyo, sallıyorum kucağımda neler neler yapıyorum, hele de ayağımda sallamaya kalkarsam hemen kaçıyo yastıktan. yanına yatmayı ve birlikte uyumayı düşünüyorum. onda da şöyle yapıyo kafasını koyuyo iki dakika kapatıyo gözlerini sonra hoop açıyo başka tarafa koyuyo iki dakika da öyle duruyo, sonra yine bu sefer hareket ediyo emekliyo emekliyo gidip kafayı vuruyo yatağın başına orda öyle kapatıyo gözlerini ama iki dakika sdece. böyle böyle yatağın içinde hareket ediyo uykusundan bayılacak durumda oluyo ama uyumuyo  sebep ne olabilir acep?? geceleri daha erekn uyutmak içn neler yapmam lazım acebaa

bu arada verdiğin link için çok çok teşekkür ederim canım öpüyorum seni ve zeynepi[sm=kiss.gif]

Aysucum sabah kacta kalkiyor senin ufaklik? ayrica gun ortasinda uyuyormu? uyuyorsa kacta yatip kalkiyor? Sabahlari gec kalkiyorsa, ara uykusuna da gec yatiyordur, haliyle buda geceleride gec yatmasina sebep oluyor olabilir. Bir ihtimal yani.. Benim kizda da var bu ama bu sabahlari da gec kalkmasindan kaynaklaniyor ordan aklima geldi.

The true Trinity;
etacarinea

Ynt: Uyku Disiplini - 20.01.2007 10:04:18 ( #350 )
şekerim benim ki kreşe gittiği için 7:30 gibi mecburen uyanıyo uyandırmamaya çalışıyorum ama mont giydiriyorum, ayakkabı giydiriyorum uyandırmadan ama servise binip bissürü gürültünün olduğu kreşe gidiyor uyanıyo eninde sonunda. gerçi bazen 4 saat uyuyomuş öğleden sonra ama genelde 3 saat uyuyo sadece...
yaa bi de bu benim oğlan hala babasını annesi zannadiyo galiba :(( acaba ben bırakıp da çalışmaya gittiğim için mi yapıyo desem babası da evde oturmuyo ya o da çalışıyo , ne biliyim niye yapıyo anlamadım gitti, babasına gidemedim diye avaz avaz ağlıyor kucağımda , sonra da ben tabii , çizgi film gibi ağlayan tipler :))
aysu ben
Serenity

Ynt: Uyku Disiplini - 21.01.2007 00:53:03 ( #351 )

şekerim benim ki kreşe gittiği için 7:30 gibi mecburen uyanıyo uyandırmamaya çalışıyorum ama mont giydiriyorum, ayakkabı giydiriyorum uyandırmadan ama servise binip bissürü gürültünün olduğu kreşe gidiyor uyanıyo eninde sonunda. gerçi bazen 4 saat uyuyomuş öğleden sonra ama genelde 3 saat uyuyo sadece...
yaa bi de bu benim oğlan hala babasını annesi zannadiyo galiba :(( acaba ben bırakıp da çalışmaya gittiğim için mi yapıyo desem babası da evde oturmuyo ya o da çalışıyo , ne biliyim niye yapıyo anlamadım gitti, babasına gidemedim diye avaz avaz ağlıyor kucağımda , sonra da ben tabii , çizgi film gibi ağlayan tipler :))

hmmm Aysucum kucuk bir cocugun gunde en az 10 saat uyumaya ihtiyac var. 3 saat gunduz yatiyorsa 10.30 dan sabah 7.30 a kadar da 9 saat eder. Matematigim yanlis degilse 10 saati toplam olarak geciyor. Sanirim gunduz uykusunu da aldigi icin geceleri gec yatmak Aydin a yetiyor. Tabi yine endiselerin varsa doktorunuz daha iyi bilir ama ben kendi kizimda da yasadigim icin garipsemiyorum

Yinede su uyku konusuna bir bakiim. Dedigim gibi Dr Sears kocaman bir bolum ayirmis bu konuya, ilginc gelen yada parlak buldugum bir fikrini gorursem buraya gecerim.

Seni ve Aydini cok opuyorum.

The true Trinity;
*YELİZ*

• Tüm gönderiler : 4505
Ynt: Uyku Disiplini - 22.01.2007 15:22:59 ( #352 )
     Merhabalar,uzun zamandır geliyorum ama yazmıyorum,Sevim'ciğim valla iyi ki bize bu Dr. Sears'ı tanıttın valla ben de Ferber yöntemiyle kafayı yemiştim bir zamanlar,uyku problemimiz var dedikçe herkes bu yöntemi öneriyordu ama hiç birzaman uygulamaya sokamadım,iyi ki de sokamamışım.Eşimle çıldırıyorduk bu nasıl bir yöntemdir,nasıl herkes bunu öneriyor,çocuğu perişan etmekten başka hiç bir işe yaramıyor diye.Hep muhakkak başka yolları da olmalı diyorduk ama o zamanlar malesef Dr. Sears'la tanışma şerefine nail olamamıştık biz de Memoş nasıl istiyorsa hep öyle uyuttuk onu,2.5 yaşından sonra düzene girdi çok şükür.Bu aralar yine sık sık uyanıyor ama gece çiş yapma korkusundan huzursuz olduğu için yapıyor bunu.Oysa hiç baskı yapmadık gece tuvaleti için,hazır olunca o da yoluna girecek dedik.Bezimizden 2.5 yaşında kurtulduk,biraz geç ama erkek çocuklar kızlara oranla daha tembel bu işlerde,gece tuvaletini de aynı anda halletmek gerekiyormuş ama gece kaldırdığımda çok huzursuz oluyordu uykusu bölündüğü için ben de rahat bıraktım,hazır olunca kendisi sinyalleri verecekti nasıl olsa ve son zamanlarda kendi içinde yaşadığı kaslarını kontrol edebilme dürtüsü uykularına yansıdı,gece kalkıp ağlıyor çişi geldiğinde,üzerine kaçıracak olursa da kıyametleri koparıyor,acayip gurur yapıyor.Neyse konuyu tuvalet problemine çevirdim ama sonuçta uykularımıza da yansıdığı için paylaşmak istedim.
     Bir de Aysu'cuğum,lütfen kendini üzme babasına düşkünlüğü konusunda çünkü yalnız değilsin,ne mutlu ki babasından o yakınlığı buluyor,öyle babalar var ki hep uzaktan sevmeyi yeğliyor,bence bunun mutluluğunu yaşa sen,eşin babalık görevini iyi yerine getiriyor bence.

HAYATIMIN EN BÜYÜK ANLAMI BİRTANECİK OĞLUM
bıyolog

• Tüm gönderiler : 752
Ynt: Uyku Disiplini - 22.01.2007 20:47:00 ( #353 )
hazır foruma gırıs yapmısken senın sayfana da zıyaret e geleyım dedım sevım selamlarımı gonderıyorum sana ve tatlı kızına [sm=kiss.gif]
Serenity

Ynt: Uyku Disiplini - 23.01.2007 02:27:51 ( #354 )
Yelizcim kolay gelsin canim. Valla canim bende Zeynosu nasil istiyorsa oyle uyutuyorum. Malesef piyasadaki bir cok ogut insanlari despot annelige yonlendiriyor. Tamam ben anneyim ama diktator de degilim dimi ama, sonucta cocuklarimizinda duygulari ve ihtiyaclari var ve bunlari "ben senin annenim, dedigim gibi yapacaksin" diye kestirip atmak yerine ihtiyaclari anlayarak cocugumuzla aramizdaki duygusal baglari guclendirmemiz lazim. Ha tabi bu demek degilki ipleri cocuklarimiza birakalim, bizi istedikleri gibi yonlendirsinler.. Aradaki dengeyi cok iyi bulmak lazim, buda mizmizlikla ihtiyac olan seylerin arasindaki farki secebilmemizden geciyor bence.. Bu secimi yapabilmek icinde cocugumuzun karakterini bilmemiz ve aradaki pozitif iliskiyi guvene donusecek sekilde guclendirmemiz lazim..
Tesekkur ederim canim paylasimin icin ve tuvalet egitimi hususunda da kolay gelsin diyorum.

Oznurcum sevgili arkadasim bende seni ve kizlarini cok opuyorum. Herzaman beklerim.

The true Trinity;
gülaybcn

• Tüm gönderiler : 723
  • Bölge: Eskişehir
Ynt: Uyku Disiplini - 23.01.2007 10:21:08 ( #355 )
Sevimcim okadar rahatlatıyorsun ki yazılarınla sağol canım ya bişeyleri doğrumu yanlışmı yapıyorum diye hep bi tedirginlik yaşıyorum . Bu uykuyla ilgili yazıda inan çok rahatlattı beni bebekliğinden beri ben Ereni Yelizinde dediği gibi nasıl istiyorsa öyle uyuttum. Halada öylede devam ediyorum 3 yaşına kadar sürecek heralde budurum.

Paylaşımların için teşekkür ederim. Zeynebi öpüyorum.  
Serenity

Ynt: Uyku Disiplini - 24.01.2007 00:48:12 ( #356 )

Orjinalden alıntı: gülaybcn

Sevimcim okadar rahatlatıyorsun ki yazılarınla sağol canım ya bişeyleri doğrumu yanlışmı yapıyorum diye hep bi tedirginlik yaşıyorum . Bu uykuyla ilgili yazıda inan çok rahatlattı beni bebekliğinden beri ben Ereni Yelizinde dediği gibi nasıl istiyorsa öyle uyuttum. Halada öylede devam ediyorum 3 yaşına kadar sürecek heralde budurum.

Paylaşımların için teşekkür ederim. Zeynebi öpüyorum.  

Gulaycim eger en ufak bir yardimim dokunuyorsa en mutlu benim, guzel sozlerin icin tesekkur ederim canim

The true Trinity;
cyberrica

• Tüm gönderiler : 1947
  • Bölge: ankara
Ynt: Uyku Disiplini - 24.01.2007 18:25:30 ( #357 )
Sevimcim selam, nasılsınız görüşmeyeli, Zeynoşumuz nasıllar?

Biz idare ederiz yuvarlanıp gidiyoruz :) Yalnız Karya yeni bir huy edindi dün bir arkadaşım fark etti bunu (Burcu) aslında benimde dikkatimi çekiyordu ama o söyleyince daha fazla ilgimi çekti bu konu. Karyacık bana naz etmeye başladı! Şöyleki olmayacak basit bir düşme yaşadığında biri bir yeri kesilmiş gibi bağırıyor, ben bi panikle kucağıma aldığımda anında susuyor. Veya onun yanında olduğum halde birisiyle (mesela bakıcımızla gün içinde Karya'nın yaptıklarını değerlendirirken) birde bağırıp çağııryor onunla ilgilenmem için veya sızlanıyor, onunla ilgilenince olay bitiyor. Bu geçici bir durum mudur? Ne kadar sürer? Ben her seferinde ilgimi ona yöneltiyorum, sıkıca kucaklıyorum mesela, yanlış mı yapıyorum acaba? Bir Dr. Searsımızada bakabilirmisin ne der bu konuda?

Tavsiyelerine ihtiyacım var canım, görüşmek üzere, sevgilerimle...

Serenity

Ynt: Uyku Disiplini - 26.01.2007 01:49:36 ( #358 )

Orjinalden alıntı: cyberrica

Sevimcim selam, nasılsınız görüşmeyeli, Zeynoşumuz nasıllar?

Biz idare ederiz yuvarlanıp gidiyoruz :) Yalnız Karya yeni bir huy edindi dün bir arkadaşım fark etti bunu (Burcu) aslında benimde dikkatimi çekiyordu ama o söyleyince daha fazla ilgimi çekti bu konu. Karyacık bana naz etmeye başladı! Şöyleki olmayacak basit bir düşme yaşadığında biri bir yeri kesilmiş gibi bağırıyor, ben bi panikle kucağıma aldığımda anında susuyor. Veya onun yanında olduğum halde birisiyle (mesela bakıcımızla gün içinde Karya'nın yaptıklarını değerlendirirken) birde bağırıp çağııryor onunla ilgilenmem için veya sızlanıyor, onunla ilgilenince olay bitiyor. Bu geçici bir durum mudur? Ne kadar sürer? Ben her seferinde ilgimi ona yöneltiyorum, sıkıca kucaklıyorum mesela, yanlış mı yapıyorum acaba? Bir Dr. Searsımızada bakabilirmisin ne der bu konuda?

Tavsiyelerine ihtiyacım var canım, görüşmek üzere, sevgilerimle...

Sibelcim selam, Biz iyiyiz canim. Kizimla iletisim acisindan ilerleme kaydediyoruz. artik Old mcdonalds have a farm sarkisini soylerken kizimda bana iya iya ooooh kisminda eslik ediyor.. Aramizdaki saglikli iletisimden cok memnunum acikcasi. Iletisimi ve duydugu guven gelistigi icin huysuzluk ve sinirli halleride azalmaya basladi, bu beni cok rahatlatiyor. Inan cok yoruluyoruz SIbelcim hassas anneler olarak ama sonucunu alinca insan o yorgunlugu hatirlamiyor bile..

Dr Sears kitabima bir bakayim 10 aylik bebeklerin ruh hali hakkinda, kesik kesik bisiler hatirliyorum ama emin olmak istiyorum... Sana bu konuda donecegim.

Sevgiler.

The true Trinity;
cyberrica

• Tüm gönderiler : 1947
  • Bölge: ankara
Ynt: Uyku Disiplini - 26.01.2007 09:51:00 ( #359 )
Zeynoşa bak şarkıda söylermiş çok şeker yaa. Bende daha dün KArya ya söyledim o şarkıyı, peşpeşe çocuk şarkıları söylüyorum bazen, benim şarkı söylemem çok hoşuna gidiyor, el çırpıp dolanmaya başlıyor, uç uç böceğimde dans bile ediyor Bakalım o nezaman söylemeye başlayacak, Zeynoşa maşallah tekrardan.

Bekliyorum canım cevabını, sağolasın.
edaozhan

• Tüm gönderiler : 2778
Ynt: Uyku Disiplini - 26.01.2007 10:58:13 ( #360 )
Sevimcim merhaba.... maşallah zeynoşa şarkıda söylemeye başlamış:))) canlarım ya onların yaptıkları yeni şeyler ne kadar heyecan veriyor insana. uykusuz geceler vs hiçbir şey gözüne görünmüyor. bir gülüş sanki insana yeniden hayat veriyor...

mertcim de ayaklanma çabaları içerisinde ayakta durmak ve yürümek çok hoşuna gidiyor. ona yürüme arkadaşı almaya karar verdim. yürüteçi çok sağlıklı bulmuyorum. doktorlarda pek önermiyor zaten. sabırsızlıkla bekliyorum yürüyeceği günü...

Sibelcim aynı durum bizdede var. oyuncağı bir şekilde kafasına değsin düşsün hemen suratı değişiyor bize bakıyor ağlasa mı ağlamasamı dikkatini başka şeye yöneltince unutuyor. bir de o oyuncağı nasıl koltuğa falan vuruyor anlatamam intikam alıyor herhalde biraz asabimiyiz neyiz

Karya yı ve zeynoşu öpüyoruz.
Sayfayı değiştir: << < ..11121314151617181920.. > >> | Sayfayı gösteriyor 18 of 37, mesajlar 341 to 360 of 727

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 25 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku
  • Yeni konu başlat