Forum Bebeği Forum Ana Sayfa

Bebek.com Forum'a Hoş Geldiniz...

Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.
Bebek.com forumunu ilk ziyaretiniz ise; Forum Kuralları için tıklayınız.

Bebeklerde ahlak ve kisilik gelisimi

Sayfayı değiştir: << < ..21222324252627282930.. > >> | Sayfayı gösteriyor 21 of 37, mesajlar 401 to 420 of 727
Yazar Mesaj
Hezal

• Tüm gönderiler : 6827
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: Malatya'dan,Texasa/USA.Katılım zamanı: 8/05/2005
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Yaraticilik Egitimi ve Desteklenmesi - 12.02.2007 23:00:14 ( #401 )
sevimcim canim sesin solugun cikmadi insallah iyisinizdir,zeynosu opuyorum,,

Hezal

• Tüm gönderiler : 6827
  • Bölge: Malatya'dan,Texasa/USA.Katılım zamanı: 8/05/2005
Ynt: Yaraticilik Egitimi ve Desteklenmesi - 12.02.2007 23:09:34 ( #402 )

Orjinalden alıntı: bıyolog

sevım harıka bılgılendırıcı bır yazı . ben lınk e bakmadım belkı sorumun cevabı vardır ama bı sey aklıma takıldı
benım ufaklık 20 ayını bıtırıyor ışın acıkcası bıldıgım 3-5 yarım yamalak şarkı var ve kelıme dagarcıgının artması ıcın evde bır kelımeyı bastıra bastıra ustuste soyluyorum . başka onerın var mı henuz cumle kurmadı tek tek bı seyler soylemeye calısıyor dr normal dıyor ama ben bıraz acele edıyorum  galıba eger konusmaya yardımcı hızlandırıcı teknıkler varsa bızımle paylasırsan sevınırım

sevgıler

canim sevime sormusun  kusura bakma ben atladim hemen..canim aslinda cocuklar kendilerini hazir hisetiklerinde  konusuyorlar bence acele etme konusacagi zamani kendisi zaten biliyordurbenim kiizimda 15 ayina girdi cok agzi kalabalik laf ediyor ama tabiki   net anlasilmiyor.ben turkce konusuyorumki turkce ogrensin nedense turkce kelimeleri cok az kulaniyor,baba,dede.eze(teyze) gel.bunlarin disinda  diger kelimeleri ing konusuyor,sanirim  babasi cok konusuyor onunla...babasindan ogreniyor galiba ben bu konuda etkili degilim herhalde.kizinca stop it diyor,go diyor,hi ,bye,thank you demeye calisiyor,i love you demeye calisiyor babasindan ogrenmis tabiki net sekilde cikarmiyor kelimeleri.parmaklari ile yuzunu gosteriyor,eye.lips,vs vs,ama ben turkcesini soyleyince soyliyemiyor,sayi saymada bir  4 diyebiliyor net sekildeama su bir gercek evde kim cok konusursa cocuk ondan kapiyor galiba

bıyolog

• Tüm gönderiler : 752
Ynt: Yaraticilik Egitimi ve Desteklenmesi - 12.02.2007 23:43:40 ( #403 )
hazalcım ne demek atlamak aksine ılgılendıgın ıcın mutlu oldum
anladıgım kadarıyla senın işin daha zor gerci bi bakıma da iyi belinda iki dilide öğrenmiş oluyor
Serenity

• Tüm gönderiler : 3392
  • Bölge: London
Ynt: Yaraticilik Egitimi ve Desteklenmesi - 13.02.2007 00:08:37 ( #404 )
Yelizcim,Sibelcim, Aysucum, Edacim ilginiz ve alakaniz icin cok tesekkur ediyorum dostlarim, bu sayfa sizinle guzel.

Oznurcum konusmayi hizlandirici tekniklere hic rastlamadim simdiye kadar, gorursem yazarim ama bence yapman gereken herseyi yapiyorsun canim benim, kendini bu kadar yorma bu konuda.

Hazalcim iyiyiz canim benim, kizimi ne guzel bir resime koymussun, bayildim acikcasi. Sen gercekten bu photoshop isini cozmussun, harika resimler yapiyorsun. Cok sagol canim, bu resmi sakliyacagim.
Seni ve Belindayi cok cok opuyorum, sevgilerimi yolluyorum.

The true Trinity;
SAT(truth)..CHIT(consciousness)..ANAND(bliss)
Serenity

Ynt: Yaraticilik Egitimi ve Desteklenmesi - 13.02.2007 14:20:08 ( #405 )

Orjinalden alıntı: Hazal-

canim sevime sormusun  kusura bakma ben atladim hemen..canim aslinda cocuklar kendilerini hazir hisetiklerinde  konusuyorlar bence acele etme konusacagi zamani kendisi zaten biliyordurbenim kiizimda 15 ayina girdi cok agzi kalabalik laf ediyor ama tabiki   net anlasilmiyor.ben turkce konusuyorumki turkce ogrensin nedense turkce kelimeleri cok az kulaniyor,baba,dede.eze(teyze) gel.bunlarin disinda  diger kelimeleri ing konusuyor,sanirim  babasi cok konusuyor onunla...babasindan ogreniyor galiba ben bu konuda etkili degilim herhalde.kizinca stop it diyor,go diyor,hi ,bye,thank you demeye calisiyor,i love you demeye calisiyor babasindan ogrenmis tabiki net sekilde cikarmiyor kelimeleri.parmaklari ile yuzunu gosteriyor,eye.lips,vs vs,ama ben turkcesini soyleyince soyliyemiyor,sayi saymada bir  4 diyebiliyor net sekildeama su bir gercek evde kim cok konusursa cocuk ondan kapiyor galiba

Hazal galiba bu ingilizcede bisi var. Senin bu yazdiklarini simdi yeniden okudumda benzer seyler benim kizim icinde gecerli. Ben kizimla normalde konusurken turkce konusuyorum ama kitap okurken yada sayi yada harf okurken Turkcenin yani sira ingilizce deniyorum. Dikkat ettim ingilizceye daha yatkin. cikardigi seslerde yada soylemeye calistigi seylerde ingilizce nuanslari daha cok farkediyorum. Mesela bu sabah CBBees i seyrederken b harfini gordu, be demedi bi dedi Go, go, go diyor, okey diyor, mami diyor,balamory diyor ama anne demekte gucluk cekiyor yada tercih etmiyor. Acaba diyorum Ingilizce dil olarak konusmasi daha mi kolay bir dil? Turkce sesler ve harfleri cikarmak dahami zor?

Ilginc...

The true Trinity;
Serenity

Ynt: Yaraticilik Egitimi ve Desteklenmesi - 15.02.2007 01:29:36 ( #406 )
Hamilelikte stres çocukta zeká düşüklüğü yapıyor

Gebelik sırasında stres yaşayan annelerin bebeklerinin bu gerginlikten olumsuz etkilendiği bildirildi. Araştırmacılara göre stresli anne adaylarının çocuklarında hiperaktivite, dikkat yoğunlaştırma sorunlarına daha çok rastlanıyor.

Ayrıca bu çocukların IQ’larının düşük olma olasılığı da daha yüksek. Özellikle eşiyle sürekli sorun yaşayan ve aile içi şiddete maruz kalan gebe kadınların çocuklarında bu tür risklere daha fazla rastlandığı ortaya çıktı. Londra’daki Imperial College’den Prof. Vivette Glover, günümüzdeki anne adaylarının eskiye oranla daha fazla stres altında kaldığını, bunun da yeni çocukların niye daha problemli olduğunu açıkladığını söyledi. Prof. Glover, bebeği anne karnında dış etkilere karşı koruyan "amniyos" sıvısındaki stres hormonu kortisol miktarının bebeğin beyinsel gelişimini etkilediği, sözkonusu hormon oranı arttıkça gelişimin yavaşladığını kaydetti.

Hurriyet gazetesinden..  http://www.hurriyet.com.tr/yasam/5851253.asp?gid=77

The true Trinity;
etacarinea

• Tüm gönderiler : 4322
Ynt: Yaraticilik Egitimi ve Desteklenmesi - 15.02.2007 08:39:14 ( #407 )
günaydın sevimciiim...
mod adayı oldun mu???
aysu ben
fbirci

• Tüm gönderiler : 814
Ynt: Yaraticilik Egitimi ve Desteklenmesi - 16.02.2007 00:53:24 ( #408 )

Orjinalden alıntı: Zeynoss

Gebelik sırasında stres yaşayan annelerin bebeklerinin bu gerginlikten olumsuz etkilendiği bildirildi. Araştırmacılara göre stresli anne adaylarının çocuklarında hiperaktivite, dikkat yoğunlaştırma sorunlarına daha çok rastlanıyor.

Ayrıca bu çocukların IQ’larının düşük olma olasılığı da daha yüksek. Özellikle eşiyle sürekli sorun yaşayan ve aile içi şiddete maruz kalan gebe kadınların çocuklarında bu tür risklere daha fazla rastlandığı ortaya çıktı. Londra’daki Imperial College’den Prof. Vivette Glover, günümüzdeki anne adaylarının eskiye oranla daha fazla stres altında kaldığını, bunun da yeni çocukların niye daha problemli olduğunu açıkladığını söyledi. Prof. Glover, bebeği anne karnında dış etkilere karşı koruyan "amniyos" sıvısındaki stres hormonu kortisol miktarının bebeğin beyinsel gelişimini etkilediği, sözkonusu hormon oranı arttıkça gelişimin yavaşladığını kaydetti.

ohh rahatladım walla sevim ben bunu çevrede yaptığım gözlemlere dayanarak çok ciddi olarak savunuyordum... gebelikleri esnasında çok stres altında kalan annelerin bebekleri daha huzursuz ve agresif çocuklar oluyorlar bence öyle ya da böyle ama kesinlikle farklılar. Zaten anneyi bu derec rahatsız eden hormonların bebeği etkilememsi düşülümez değil mi
bu arad hep söyleyeceğim atlıyorum zeynep san çok mu bneziyor ben mi yanılıyorum en azından avatarındaki resmi tıpkı sen ikinizi de çok öptüm

Bütün bildiğim, bir şey bilmediğimdir.
SOKRATES
Serenity

Ynt: Yaraticilik Egitimi ve Desteklenmesi - 16.02.2007 14:19:56 ( #409 )

Orjinalden alıntı: etacarinea

günaydın sevimciiim...
mod adayı oldun mu???

Merhaba Aysucum,

evet canim adayim bir aksilik cikmazsa 
<mesaj tarafından düzenlendi Zeynoss on 16.02.2007 18:59:20>

The true Trinity;
Serenity

Ynt: Yaraticilik Egitimi ve Desteklenmesi - 16.02.2007 14:21:18 ( #410 )

Orjinalden alıntı: fbirci

ohh rahatladım walla sevim ben bunu çevrede yaptığım gözlemlere dayanarak çok ciddi olarak savunuyordum... gebelikleri esnasında çok stres altında kalan annelerin bebekleri daha huzursuz ve agresif çocuklar oluyorlar bence öyle ya da böyle ama kesinlikle farklılar. Zaten anneyi bu derec rahatsız eden hormonların bebeği etkilememsi düşülümez değil mi
bu arad hep söyleyeceğim atlıyorum zeynep san çok mu bneziyor ben mi yanılıyorum en azından avatarındaki resmi tıpkı sen ikinizi de çok öptüm

Evet hayatim herkes Zeynosumun bana benzedigini soyluyor, bende dahil olmak uzere  Yalniz ben kucukken daha sarisinmisim.

The true Trinity;
Serenity

Sosyal Davranis Gelisimi - 18.02.2007 15:51:12 ( #411 )
BEBEKLERDE SOSYAL DAVRANIS GELISIMI

Gülümseme: 4-8 haftalıkta çocuk annesini görünce bilinçli olarak mutluluğunu gülümseyerek ifade eder.

Yabancılara tepki: Küçük bebekler, alışık olmadıkları kişilere tepki göstermez. 7-9 aylıkta yabancıları yadırgama başlar.     

Oyun: 3-4 aylıkta ellerini hareket ettirerek oynamaya başlar. 6 aylıkta basit oyunları (el çarpma, yüzünü saklama, vb) anlamaya başlar. 18 aylıkta büyükleri taklit eden oyunlar (süpürme, toz almak, vb) yapar.

Yemek: 9 aylıkta katı parçalı besinleri rahatça çiğneyerek yiyebilir. 16 aylıkta kaşığı ağzına götürerek kendi yer, ancak 18 aylıkta bunu daha rahatça yapar ve iki eliyle fincanı tutarak ağzına dökmeden götürebilir. 3 yaşında kaşık ve çatal kullanarak yemeğini kendisi yiyebilir.  

Davranış

İlk kazanılma yaşı

Gülümseme :6.hafta

Eşya yakalama :5. ay

Desteksiz oturma 7. ay

Kelime söyleme   11. ay

Kısa cümle yapabilme  22. ay

Kendi kendini besleyebilme  18. ay

Kendi kendine giyinme  4. yaş

Çiş kontrolü, Başlangıç (yaptıktan sonra söyleme) 15-18. ay

Gündüz 2. yaş

Gündüz ve gece 3. yaş

Yürüme  12. ay

Boy ve tartı ölçümlerinde olduğu gibi bu değerlerin ortalama değerler olduğu ve normal çocukların da bu fonksiyonları  daha erken veya daha geç yapabileceği unutulmamalıdır.

Bu bilgiyi bebekdoktoru.org dan aldim, bu bilgi cocuk sagligi ve uzmani Dr Veli Karabug a ait.
<mesaj tarafından düzenlendi Zeynoss on 18.02.2007 15:57:44>

The true Trinity;
Serenity

Konusma Gelisimi - 18.02.2007 16:03:09 ( #412 )
Bu bilgiyide ayni bebekdoktoru.org da buldum, ustunde konustugumuz bir konuydu. Buyrun

Konuşmanın normal gelişim süreci nasıldır?  

Erken ses çıkarma (1-4 ay); Bebek,kumru sesi gibi yada agulama tarzında sesler çıkarır.
Anlaşılmaz sözler söylemek (3-15 ay): Anlaşılmaz sözler sesli ve sessiz harfleri içerip, artma ve azalma tarzında söylenen ses örnekleri duyulabilir. Kız ve erkek çocuklar çevresindeki duydukları yükselip alçalan ses tonu örneklerini taklit eder. Bu anlamsız konuşmaları daha sonra cümleye benzer konuşmalar takip edecektir.
Gerçek konuşmayı elde etme (18-50 ay): Gerçek  konuşma, sınırlı sayıda ve kombine edilmiş sesleri içerir.
İstediklerini açık bir şekilde dile getirme (50-80 ay): Bazı çocuklar hala s, ş, z ve 1 yada r gibi sesleri açık olarak dile getirememektedir. 
Sağır bebekler anlaşılmaz sesler çıkarır mı? 
Evet. Anlaşılmaz sözler sağır ve duyan bebeklerde aynı zamanda başlar ama sağır bebekler normal anl.amlı konuşma sürecine girmeyince anlamsız sözleri söylemesi de durur.

Çocuklar hangi yaşlarda anlaşılır bir şekilde konuşur  
Anlamlı konuşma her yıl yaklaşık %25 oranında artar. Bebek, 1 yaşında %25, 2 yaşında %50, 3 yaşında  %75 ve 4 yaşında %100 oranında anlamlı olarak konuşur. Anlamlı konuşmada önemli gecikmeler olmadı dil öğrenimini daha da uzatabilir. 

Dil gelişimi gecikmesinde hangi işaretlere dikkat edilmelidir?  

Okul öncesi çocuklarda dil öğrenme probleminin tehlikeli sinyalleri:
6 ay: Sese cevapta kararsızlık yada cevapsızlık
9 ay: İsimle çağırmaya cevapsızlık
12 ay: Henüz anlamsız söz söylememe ya da durması
15 ay: Güle-güle’ye cevap vermeme, ayağa kalkmama
18 ay: Anne-babadan başka kelime söylememe
2 yaş: İki kelimelik cümle kuramama, hala anlaşılmaz yada fazlaca tekrarlama
2.5 yaş: Konuşmanın aile tarafından anlaşılamaması
3 yaş: Basit cümle kuramama
3.5 yaş: Konuşmanın yabancılar tarafından anlaşılamaması
4 yaş: İstediğini açık bir şekilde dile getirememe
5 yaş: Uygunsuz cümlelerin kurulması, ilerleyici kekeleme olması
6 yaş: Anormal unutma, tersine çevirme ya da kelime bulma problemi olması
7 yaş: Herhangi bir konuşma bozukluğu olması
1-15 yaş: İlerleyici monoton yada boğuk sesle konuşmak. 

The true Trinity;
bıyolog

Ynt: Konusma Gelisimi - 18.02.2007 23:35:42 ( #413 )
tesekkurler sevım
sanırım telaşlanmama gerek yok
Serenity

Ynt: Konusma Gelisimi - 19.02.2007 02:18:35 ( #414 )

tesekkurler sevım
sanırım telaşlanmama gerek yok

Hic sanmiyorum 

The true Trinity;
etacarinea

• Tüm gönderiler : 4322
Ynt: Konusma Gelisimi - 19.02.2007 09:01:52 ( #415 )
sevimcim çook teşekkür ederim sana...ohh beee diyorum. ben bir takıntılı anne olarak, konuşma olayına da takmıştım ama normalmiş demek ki, ayrıca da bir artı olarak aydın geçen hafta kendi başına yoğurt yedi, üstelik de üstüne biraz döktü ama yerlere hiç gelmedi(sadece geçen gün çıldırıp kaşığı sallaması hariç tabe)
bu arada bana karşı tavırlarıyla ilgili de bi gelişme var: hafta sonları çok çok iyi anlaşıyoruz, ama onu kreşe verdiğim günler yani hafta içi iyi değiliz ben artık aydını uyutana kadar mutfağı bile toplamıyorum, akşam yemeğinden sonra...
sanırım herşey yavaş yavaş oturacak, bu dönemdeki desteğin için çok teşekkür ederim sana
(mod seçimi niye başlamadı??)
aysu ben
cyberrica

• Tüm gönderiler : 1947
  • Bölge: ankara
Ynt: Sosyal Davranis Gelisimi - 19.02.2007 09:55:12 ( #416 )

Oyun: 3-4 aylıkta ellerini hareket ettirerek oynamaya başlar. 6 aylıkta basit oyunları (el çarpma, yüzünü saklama, vb) anlamaya başlar. 18 aylıkta büyükleri taklit eden oyunlar (süpürme, toz almak, vb) yapar.

Yemek: 9 aylıkta katı parçalı besinleri rahatça çiğneyerek yiyebilir. 16 aylıkta kaşığı ağzına götürerek kendi yer, ancak 18 aylıkta bunu daha rahatça yapar ve iki eliyle fincanı tutarak ağzına dökmeden götürebilir. 3 yaşında kaşık ve çatal kullanarak yemeğini kendisi yiyebilir.  

Sevimciğim günaydıın ne zamandır yazamadım sayfana, Zeynoşumuza öpücükler, demek sana benziyor cimcime. Malesef Karyoş tıpkı babası. Bir iki şeyde benden alsın isterdim. Moda adayı olmanada çook sevindim. Senin gibi aklı başında ve yardımsever biri kesinlikle çok faydalı oklur forumumuza.

Şu üsttekilere gelince, Karya dün mutfaktan bir bez almış çöp kovasını siliyordu. Yemek konusunda da son yedirmeye çalışma numaramız çatala bir lokma takıp ben ağzına götürmeye başlamadan direk ağzına yönlendirmesi. Bizde de bir alkış tufanı tabii. Sen bunları yazınca ve ben okuyunca o kadar keyif alıyorum ki. Ellerine sağlık canım. Bazen diyorum benim çocuğum böyle şöyle gereksiz övünen annelere mi döndüm diye. Ama yazılanları görüpte karşılaştırdığımda çok heyecanlanıyorum gerçekten.

Tekrardan öpücükler seçim bugün başlıyor desteğimizdesin, bol şanslarrr.
bıyolog

Ynt: Sosyal Davranis Gelisimi - 20.02.2007 00:24:30 ( #417 )
teyzeleri bugun 20 aylık kızımın bi davranışı cok hosuma gıttı paylasayım dedım daha cumle kuramadı konusmalarından cok bisey anlayamıyorum henuz ama bu aksam babasına cay getırdıgımde kendı boyuna gore buyuk ve agır olan sehpayı babasına dogru ıteledı cay bardagını ustune koymasını ıstedı cok hosuma gıttı bu davranışı
sevım sana ne kadar tesekkur etsem az verdıgın bu bılgıler ve desteklerın ıcın
Serenity

Ynt: Konusma Gelisimi - 20.02.2007 03:06:50 ( #418 )

Orjinalden alıntı: etacarinea

sevimcim çook teşekkür ederim sana...ohh beee diyorum. ben bir takıntılı anne olarak, konuşma olayına da takmıştım ama normalmiş demek ki, ayrıca da bir artı olarak aydın geçen hafta kendi başına yoğurt yedi, üstelik de üstüne biraz döktü ama yerlere hiç gelmedi(sadece geçen gün çıldırıp kaşığı sallaması hariç tabe)
bu arada bana karşı tavırlarıyla ilgili de bi gelişme var: hafta sonları çok çok iyi anlaşıyoruz, ama onu kreşe verdiğim günler yani hafta içi iyi değiliz ben artık aydını uyutana kadar mutfağı bile toplamıyorum, akşam yemeğinden sonra...
sanırım herşey yavaş yavaş oturacak, bu dönemdeki desteğin için çok teşekkür ederim sana
(mod seçimi niye başlamadı??)

Aysucum rica ederim, hepimiz arkadasiz ama herseyden once cocuklari icin en iyi seyleri isteyen anneleriz, cocuklarimizi yakindan takip ediyoruz, cunku hassasiz, ben bu forumda anneler olarak birbirimize destek olmaktan, yardimci olabilecegimiz yerde yardim edebilmekten,bilgilerimizi paylasmaktan daha guzel birsey goremiyorum, destek ve dayanismalarimiz beni cok mutlu ediyor.. Buraya postaladigim bilgilerin isine yariyor olmasina, rahatlamana cok sevindim, diger gelismelerde zamanla yerine oturacaktir dedigin gibi, annelikteki en onemli vasif sabir nede olsa.

Seni ve Aydini opuyorum

The true Trinity;
Serenity

Ynt: Sosyal Davranis Gelisimi - 20.02.2007 03:14:33 ( #419 )

Orjinalden alıntı: cyberrica

Sevimciğim günaydıın ne zamandır yazamadım sayfana, Zeynoşumuza öpücükler, demek sana benziyor cimcime. Malesef Karyoş tıpkı babası. Bir iki şeyde benden alsın isterdim. Moda adayı olmanada çook sevindim. Senin gibi aklı başında ve yardımsever biri kesinlikle çok faydalı oklur forumumuza.

Şu üsttekilere gelince, Karya dün mutfaktan bir bez almış çöp kovasını siliyordu. Yemek konusunda da son yedirmeye çalışma numaramız çatala bir lokma takıp ben ağzına götürmeye başlamadan direk ağzına yönlendirmesi. Bizde de bir alkış tufanı tabii. Sen bunları yazınca ve ben okuyunca o kadar keyif alıyorum ki. Ellerine sağlık canım. Bazen diyorum benim çocuğum böyle şöyle gereksiz övünen annelere mi döndüm diye. Ama yazılanları görüpte karşılaştırdığımda çok heyecanlanıyorum gerçekten.

Tekrardan öpücükler seçim bugün başlıyor desteğimizdesin, bol şanslarrr.

Sibelcigim tesekkur ederim arkadasim. Bu forum icin en iyisi nasil olacaksa oyle olsun..  Seninle beraber bana destek veren, beni secimleriyle onore eden, bana guvenen butun arkadaslara tesekkur ediyorum..

Bende senin gibiyim, bu tip gelisim yazilarini okurken keyif aliyorum, gururlaniyorum, heyecanlaniyorum.. Sanirim ortak olan annelik duygumuz ve cocuklarimiza karsi hissettigimiz sonsuz sevgi ayni seyleri tattiriyor hepimize

Seni ve tatli Karya yi cok opuyorum, masallah kizimiza

The true Trinity;
Serenity

Ynt: Sosyal Davranis Gelisimi - 20.02.2007 03:20:17 ( #420 )

teyzeleri bugun 20 aylık kızımın bi davranışı cok hosuma gıttı paylasayım dedım daha cumle kuramadı konusmalarından cok bisey anlayamıyorum henuz ama bu aksam babasına cay getırdıgımde kendı boyuna gore buyuk ve agır olan sehpayı babasına dogru ıteledı cay bardagını ustune koymasını ıstedı cok hosuma gıttı bu davranışı
sevım sana ne kadar tesekkur etsem az verdıgın bu bılgıler ve desteklerın ıcın

Oznurcum cok hosuma gitti ya, masallah. Valla bu yas civarinda cocuklar galiba boylarindan buyuk islere kalkisiyorlar, benim kizda bugun sallanan koltugunu kucakladi odanin bir ucundan digerine tasimaya calisti ve kismen basarilida oldu.. Kizim dur gobegin dusucek dedim, bos bos bakti Sonrada itiraz edici bisiler dedi, ne dedi anlayamadim.. Cok dikbasli.. Hosuna gitmeyen bisi diyince hemen bici bici bisiler diyip itiraz ediyor, engelleyecegimi anladigi zamanda yapmak istedigi seyi benden saklanarak yapmaya calisiyor.

The true Trinity;
Sayfayı değiştir: << < ..21222324252627282930.. > >> | Sayfayı gösteriyor 21 of 37, mesajlar 401 to 420 of 727

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 25 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku
  • Yeni konu başlat