Sevgi kendini lutfen uzme.. yazdiklarini okuyunca icim gitti, uzuldum. Kizin daha cok kucuk, o senin otoriteni kaale almayacak bir yasta degil, ve suan o kadar kucukki bu yastaki bir bebek icin otorite dedigimiz sey sadece sevgi dolu bir yol gosterme ve yonlendirmeden ibaret olabilir sadece.
Ayrica suan yasi itibariyle anlattiklarinin hepsini kavrayabilecek ve aklinda tutabilecek kapasitesi yok, o yuzden sana bazi seyleri dogal olarak tekrar tekrar soyletebilir, yaptirabilir.. Bu kesinlikle senin eksikliginden kaynaklanmiyor. Zaman icinde sen tekrarlaya tekrarlaya ogrenecek bazi seyleri, bu butun minikler icin boyle.. o yuzden sakin aklina anlasilmiyorum, yada beni dinlemiyor gibi negatif dusunceler getirip kendini uzme, lutfen, sadece sabirli ve kararli ol..
Ayrica olsun komsu teyzesinden birsey ogrenmis, senden de baska birsey.. Etrafindaki herkesten birseyler kapacaktir. O yuzden verimsizlik gibi seyler dusunme lutfen.. Yazdiklarindan kizinla cok alakadar bir anne oldugun acik acik belli oluyor, ama sanirim sen kendi hakkinda biraz olumsuz dusunuyorsun..
Lutfen sunu unutma, senden asla bikamaz kizin, ne tepki verirse versin, ne kadar huysuzluk yaparsa yapsin, dunyada en cok sevdigi ve herzaman sevecegi kisi annesi yani sen olacaksin. Hatta ne guzel iste, dogdugu gunden beri seninle berabermis, bu cok saglikli bir bebek icin.. ki uzmanlar bebeklerin en az 3 yasina kadar anneleriyle olmasini oneriyor..
Ruhan arkadasimizin anne-babanin kendine mola verme yontemi gercekten cok iyi bir yontem, bende kullaniyorum bu yontemi bir anne olarak, ihtiyac duyuyorsan kesinlikle tavsiye ederim..
Lutfen sIkIlir, daralirsan gelip yaz, paylasalim tamammi? Sadece konusmak bile yetiyor bazen.
Kendine ve minik kizina iyi bak, sevgiler.
Cigdem rica ederim, birseyler katabildiysem ne mutlu bana.
Sadece izin verirsen cesaret hakkinda genel olarak birsey demek istiyorum.. Bir cocugun cesareti ozguveninden gelir, disaridan sebeplerle olusmadigina inaniyorum.. Ozguven ise sadece anne sevgisiyle ve destegiyle olusan; cocugun sevildigini, begenildigini, dogru yaptigini farkettigi bir kendini iyi hissetme durumudur. Kendini seven ve seviildiginide hisseden cocuklarin baskalarini sevmeye daha cok meyilleri oldugunu dusunuyorum, aksine hircin ve surekli sorun yaratan cocuklarda kesinlikle ozguven, iletisim ve yonlendirilememe problemi oldugunu saniyorum ..
Bence ikinci hareket yani, cocuklari ayirip onlari guzel oynayin seklindeki yonlendirmen dogru olan davranis olmus. Obur bebek ve annesi neden tuhaf oldular anlayamadim.. Hatta diger anne bence tuhaf olacagina seni desteklemeliydi hemen..
Benim kizim sevgi dolu bir cocuk ve etrafinda kendisini itip kakmaya calisan, hircin cocuklar oldu.. ben kesinlikle cesaret adina kizimin ayni sekilde karsilik vermesini istemem, cunku bu ilerde onda aliskanlik yapacak ve yaptigi fiziksel temasin dogru oldugunu dusunerek hircinlasmanin, baska cocuklari ezmenin dogrulugunu benimseyip karakter haline getirecek..
Ben bu tur durumlarda direkt olarak kizimi o ortamdan cekiyorum, o cocuk yada cocuklarla gorusmesini istemiyorum..
Bugun onu engelleyen benim, yarinda onun o tur cocuklardan hoslanmayip kendisini cekecek kadar dogruyu anlamis olacagini dusunuyorum..
Bugun kizima yapilan bir hareketin yanlis oldugunu cocugun annesine soyluyorum, yarin birgun okula basladiginda bu hassasiyetimi ogretmenine de soyleyecegim.. Cunku sunu unutmamak lazimki, bu cocuklarin evde yada okulda sorumluluklari ve onlarin yonlendirilmeleri yetiskinlere aittir. Anne-baba yada ogretmen bu sorumlulugu tasimali, tasimayi bilmeli..
Gorusmek uzere, sevgiler.