Tulin ve Nazlicim ikinizede tesekkur ederim gecmis olsun dilekleriniz icin.
Evet ben en sonunda Londra ya dun aksam dondum. Acikcasi Zeynos la ucak yolculugundan cok cekiniyordum cunku bizim kiz hergun huy degistiriyor. Ama acikcasi korktugum basima gelmedi.
Arkadaslar samimi konusmam gerekirse gittigim butun cocuklu ortamlarda cok rahatsiz oldum.
Siz cocugunuzun ustune titriyorsunuz, sakin, sevecen, paylasmaya yatkin, bariscil bir cocuk yetistirmeye calisiyorsunuz ama girdiginiz ortamda bakiyorsunuzki bir cocuk digerinden zorla oyuncak alinca bunun adi "guclu", Ukalalik yapinca bunun adi "akilli", soz dinlemiyince "yaramaz,yada afacan" olmus, diger cocugun canini yakinca "kiskaniyor ne yapalim" denilmis. Bu etiketleri takanlarda ailenin buyukleri, bu sekilde isin icinden cikivermis. Cocuklarin soz dinlememeleri, hircinlik yapmalari nedense cozulmesi gereken oncelikli bir mesele degil? aksine millet kafasinin dikine giden, gurultulu, ukala cocuklara bayiliyor Neden ya neden? anlamadim..

Acaba diyorum toplumsal yapimi boyle gerektiriyor? Evet kafama takilan soru bu.Acaba toplum olarak hircin ve saldrganiz da cocuklarimizda boyle mi yetisiyor yada ayakta kalabilmeleri icin boyle mi yetismeleri gerekiyor..
Valla benim kizim Turkiye ye sakin gitti, sinir sahibi oldu tabiri caizse. Ilk basta ustune gelen cocuklardan kacip bana siginiyordu sonra heralde durumu kendi halletmek istedi bir baktim ustune gelen cocuklari bagirip cagirarak yada vurarak puskurtmeye basladi. Hic hosuma gitmedi, kizim kendine guveni olan bir cocuk olarak yetistigi icin duruma adapte olup altta kalmamaya ve onlarin anladiklari dilden konusmaya basladi ama ben boyle olmasi istemiyorum.. Yapabildigim tek sey kizimi o tur ortamlardan kacirmaya calismak oldu. Annelerine soyluyorum, kimse kendi cocuguna laf geciremedigi icin durumda bir duzelme olmuyor.. SAnki evde cocuklar buyuk, buyukler ise cocuk muamelesi goruyor.. Cok tuhaf... Anne cocugu degil cocuk anneyi idare ediyor.. Hele cocuk birde erkekse...
Anneler dertli, cocuklar ise annelerinden daha dertli...
Evet tatilimizde ki en buyuk sorun girdigimiz ortamlari idare etmek zorunda kalmis olmamiz. Cok zorlandim gercekten ve beni kizim degil bu ortamlar cok yordu.
Anneler kendilerini cocuklarinin esiri gibi goruyorlar, cocuklarina nasil olsa soz dinlemez, dedigimi yapmaz, aman simdi aglar, sinir krizine girer beklentileriyle yaklastiklari icin cocuklari onlardan degil onlar cocuklarindan cekiniyor..haliyle yoneten cocuk, yonetilen ise anne oluyor.. Yazik yani, bu anneler icin cocuk sahibi olmak tam bir eziyet olmali.. Cocuklarindan zevk alabildiklerini hic sanmiyorum..