Valla benim kizim mizmizlanmaya ve aglamaya basladi olur olmaza. Bu konuda arastirma yapiyordum asagidaki bilgilerle karsilastim, hem Yeliz aklima geldi hemde sizede faydasi olabilir diye aktariyorum sevgili arkadaslarim
Iyi okumalar

..
Kucuk cocuklar neden aglar: Korkular: Karanlik, tuvalete tutulma, bocekler, hayvanlar ve bu tip seyler.
Endise:Ozellikle sizden ayrilma endisesi ve bir bakiciya teslim edilme.
Asabiyet:Yapmak istediklerini kendi kendine yapamama veya becerememe hissi
Ilgi: Sizinle daha cok vakit gecirmek istemesi
Vurmalar ve carpmalar: Bir yere carptiginda yada vurdugunda ne kadar cabuk caninin yandigini gorup bundan korkmasi.
Mizmizlik ve Aglamayla basetme Taktikleri: Cocugunuz mizmizlik ettiginde ona istedigi seyi vererek mizmizligini odullendirmeyin. Bunun ona ogretecegi tek sey bu sekilde davrandiginda istedigini elde ediyor olmasi olacaktir.
Belli olan nedenleri ortadan kaldirin, mesela aclik, yorgunluk yada can sIkIntisi.
Cocugunuz guzel davranislar sergilediginde yada guzel bir sekilde konustugunda ona bol bol pozitif ilgi gosterin.
Cocugunuz bisi sordugunda cevabiniz hayir bile olsa aninda verin. Onun mizmizlanmaya baslamasini beklemeyin.
Cocuklarinizi ilgi ceken ve degisik aktivite ve oyuncaklarla mesgul edin.
Cocugunuzu taklit ederek yaptiginin ne kadar sacma oldugunu gosterebilirsiniz, bazi cocuklar taklit edilince gulmeye baslar ama sakin bunu eger cocugunuzu kizdiriyorsa denemeyin.
Eger mizmizlanmalarin sonunda cocugunuzun dedigini yapacaksaniz bunu beklemeyin ve yapacaginizi hemen yapin. Cocugunuz ne kadar uzun sure mizmizlanirsa yaptirmak istedigini yaptirma sansinin o kadar yuksek oldugunu dusunmesin.
Genellikle "istiyorum" isareti cocugun ilgi beklediginin gostergesidir. Boyle anlarda cocugunuzun butun beklentisi sizin ilginiz ve alakaniz olabilir. Cocugunuzu bir sure kucaginiza alin ve ilginizi ona yonlendirin, bir sure sonra cocugunuz kucaginizdan inicek ve kendi kendine oynamaya devam edicektir.