Forum Bebeği Forum Ana Sayfa

Bebek.com Forum'a Hoş Geldiniz...

Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.
Bebek.com forumunu ilk ziyaretiniz ise; Forum Kuralları için tıklayınız.

Bebeklerde ahlak ve kisilik gelisimi

Sayfayı değiştir: < 12345678910.. > >> | Sayfayı gösteriyor 8 of 37, mesajlar 141 to 160 of 727
Yazar Mesaj
efecan2005

• Tüm gönderiler : 6
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Bebeklerde ahlak gelisimi - 12.08.2006 11:23:13 ( #141 )
bilgiler icin tesekkurler...
emineeda

• Tüm gönderiler : 421
  • Bölge: ANTALYA
Ynt: Bebeklerde ahlak gelisimi - 12.08.2006 12:38:15 ( #142 )
çok teşekkür ederim.rahatsızlıımızdan olayı yazamamıştım.görüşlerin benim için önemli
bıyolog

• Tüm gönderiler : 752
Ynt: Bebeklerde ahlak gelisimi - 14.08.2006 17:39:49 ( #143 )
sevım senı burda da zıyaret edeyım dedım bayagı faydalı bılgıler vermıssın ellerıne emegıne saglık yolculuk tarıhın bellı oldu mu canım
goody

• Tüm gönderiler : 710
Ynt: 1,2 ve 3 yasindaki cocuklari anlamak - 15.08.2006 02:24:51 ( #144 )
bayagidir giremedigim icin yazilanlari toptan okudum. Devrim cim taktiklerin hosuma gitti eger bebeginde neticeye variyorsan bence cok guzel. ben de uyutma konusunda bir doktorun farkli bir yaklasimini okumustum. uyku saati gelince rutin seyleri siralayin diyordu. mesela senin yapotigin gibi once banyo yaptirin sonra pijamlarini giydirin, isiklari kapatarak hafif bir sarki soyleyin ve bir muddet sonra odadan cikin. bunu her gece tekrarlayin diyordu. Bsklim henuz dogum yapmadim ama benim bebegimde hangi yontem uygulanabilir olacak, hep beraber gorucez
Sevimcim, hayirli yolculuklar sana da. muhtemelen varmissindir Turkiye'ye. Caaanim ulkemin tadini cikar, bizim icin de gez, eglen.  
Önyargılarını yeniden organize etmeyi düşünmek sanıyorlar...
*YELİZ*

• Tüm gönderiler : 4505
Ynt: 1,2 ve 3 yasindaki cocuklari anlamak - 19.09.2006 00:53:00 ( #145 )
Sevim,burda canım sayfan,ay benim de aklım gitti birşey oldu diye.

HAYATIMIN EN BÜYÜK ANLAMI BİRTANECİK OĞLUM
Serenity

• Tüm gönderiler : 3392
  • Bölge: London
Ynt: 1,2 ve 3 yasindaki cocuklari anlamak - 19.09.2006 00:57:39 ( #146 )
ay canim sagol.

Cok sevindim gordugume, bende cok uzulmustum.

tesekkur ederim.

The true Trinity;
SAT(truth)..CHIT(consciousness)..ANAND(bliss)
sudenaz.ceylan

• Tüm gönderiler : 3749
  • Katıldı: 15 August 2005
  • Bölge: Antalya
Ynt: 1,2 ve 3 yasindaki cocuklari anlamak - 19.09.2006 00:59:10 ( #147 )
linki verdiğimde sayfa arkalardaydı yeliz çekmiş 1 numaraya bende dedim uçtumu nereye gitti neyseki burda bekliyoruz güzel paylaşımlarını
Serenity

Ynt: 1,2 ve 3 yasindaki cocuklari anlamak - 19.09.2006 01:02:16 ( #148 )
Nazlicim sende cok sagol canim. Senin ve yelizin sayesinde hersey gulpembe oldu yine. tesekkurler.

The true Trinity;
*YELİZ*

Ynt: 1,2 ve 3 yasindaki cocuklari anlamak - 19.09.2006 01:08:09 ( #149 )
Canım benim bak gecenin biryarısı seferber olduk Nazlı ile...hiç kaybettirirmiyiz biz bu sayfayı valla bana o kadar öok geşmişin var ki burada yazdıklarınla,ellerin kolların dert görmesin.Uzun zamandır haberleşemedik senle,biz ilklerde sayfa açtık oradan pek çıkamıyorum,diğer sayfalara çok daha ender takılmaya başladım.Sen nerelerdesin,neler yapıyordun bunca zamandır,sanırım tatilden döneli bayağı oldu dimi?

Serenity

Ynt: 1,2 ve 3 yasindaki cocuklari anlamak - 19.09.2006 01:13:56 ( #150 )
Yok hayatim tatilden daha donmedim hala turkiyedeyim. Safra kesesi ameliyati oldum o yuzden gidisimi erteledim. Suan istirahat donemindeyim. Kapali ameliyat oldugum icin daha cabuk toparlaniyorum.

7 ekimde ingiltereye donuyorum. Suan ise evimizin terasinda battaniyeye sarilmis bir sekilde oturuyorum. Istanbulda yagmurlu bir gece....

Sevgiler.

The true Trinity;
tulinsozeri

• Tüm gönderiler : 978
  • Bölge: İstanbul
Ynt: Bebeklerde ahlak gelisimi - 19.09.2006 12:51:18 ( #151 )
Sevimciğim selam;

Uzun  zamandır bu bölüme katılmak istiyordum,kısmet bugüneymiş.Yazdıklarını okumaya çalıştım.O kadar çok şey var ki...
Bugünlerde Ela'yı pedagoga götürmek istiyorum.Çok önemli bir problemimiz yok.Çocuk-sağlık-eğitim sayfasında yazmıştım.Tuvaletini yapacağı zaman "e e "demeye başlıyor ben de onu tuvalete götürüyorum.10 'un 8 'in de yapıyor tuvaletini..

İlk soracağım soru bu.Bunda bir yanlış var mı?Senin de görüşlerini almak isterim...
Bir de onun yapmaması gereken bir şey yaptığını gördüğüm zaman "eeee" diye sesleniyorum.O kızdığımı anlıyor.Acaba onu korkutmak yanlış mı?
Korkularımdan biri de ileride şımarık,beceriksiz bir çocuk yetiştirmemek..

Geçenlerde büyük görümcem ve 7 yaşındaki kızı bizdeydi.Görümcem ve eşi bu sene iki tane çocuk giydirmek istemişler ve görümcem kendi görümcesinin çocuklarının okul alışverişini yapmak istemiş.Bu arada bunu evde konuşuyoruz.

Ben "çok iyi yapmışsınız"dedim."Ne güzel bir davranış"dedim .Oradan 7 yaşındaki kızı atladı"Anne babam aldı onları.Bizim paramız ooooooooooo.Almasınlaaaaaaarrrrrr..Giymesinlerrrrrrr.."
(Bağıararak )
Ben bu arada döndüm(Çok sinirlendim)"Ne biçim  konuşuyorsun İrem...Sakın bunu kızların yanında söyleme dedim.çOK KIRIRLIR VE İNCİNİRLER.Bu arada asıl söylemek istediğim şeyi unutuyorum.Annesi,sesini çıkarmadan kızını dinliyor.Gülerek...

Yani çok büyük konuşuyorum,benim kızım böyle bir şey söyleyemez...ASLA!Söylediği zaman bunun bedelini öder.

Ve İrem (7 yaşında olan)Annesinin yanında bağırarak konuşuyor,ilgi çekmek için.Ve en ufak bir şeyde avazı çıtığı kadar ağlıyor...

İnanın çekilecek gibi değil...

Bence psikolojik yardım alması gerek.Bunu anlatıyorum görümceme.Ama dinlemiyor.
Neyse kafanızı çok şişirdim.Ela hakkında da görüş ve fikirlerinizi bekliyorum efem!

~~filiz~~

• Tüm gönderiler : 6088
  • Bölge: Isparta
Ynt: Bebeklerde ahlak gelisimi - 19.09.2006 16:03:15 ( #152 )
Sevim merhaba canım...

Sessizliğinin arkasından hiçte iyi haberler vermedin bize....ameliyat olmuşsun geçmiş olsun canım....en kısa zamanda sağlığına kavuşursun inşallah......seni ve yazılarını özledik.....

Şöhret,gençlik,ve gurur.... Mezar hepsini alır. (Victor Hugo)

..efeemre..
*YELİZ*

Ynt: Bebeklerde ahlak gelisimi - 19.09.2006 16:34:44 ( #153 )
Sevim,geçmiş olsun canım,kapalı dediğin şu 3 tane delik açıyorlar,o şekilde mi?annem de olmuştu ve eskiden yapılan şekil yani açık ameliyat inanılmaz zormuş fakat bu delik açılarak yapılanda hasta çok kolay toparlıyormuş,inşallah sen de en erken zamanda toparlanıorsın,eski sağlığına ulaşırsın canım.Sevgiyle kal,Zeynoş ne yapıyor?bayağı büyümüştür,birçok yeni şeyler öğrenmiştir,hadi annesi biran önce toparlan da kızımızın marifetlerini anlat bize.Öpüyorum şekerim.

bıyolog

• Tüm gönderiler : 752
Ynt: Bebeklerde ahlak gelisimi - 19.09.2006 18:38:23 ( #154 )
sevım hos geldın arkadasım cok ozlettın kendını cok cok gecmıs olsun senın gozlerın ıcın lazer yaptıracagını sanıyordum nerden cıktı safra amelıyatı planlı mıydı bırden mı oldu umarım sımdı daha ıyısındır senı ve zeynosumu kocaman opuyorum kendıne ıyı bak
Serenity

Ynt: Bebeklerde ahlak gelisimi - 23.09.2006 11:12:42 ( #155 )
Oncelikle iyi tatiller dileyen ve gecmis olsun diyen butun arkadaslarima cok tesekkur ederim. Turkiyeye guya tatile geldim ama safra kesesi problemim oldugunu ve alinmasi gerktigini buyuk acilar cektikten sonra ogrendim..Hayatta hep ayni seyi soylerim, plan yapmak iyi degil.  Bu hep boyle oluyor, ben ne zaman plan yapmaya kalksam sanki bir guc "senin kendin icin degil, benim senin icin yaptigim planlarin sonuclarini yasayacaksin" diye bir mesaj geciyor 

Yelizcim evet 3 delik aciyorlar kapali ameliyatta ve toparlanmak acik ameliyata gore daha cabuk oluyor sanirim,cunku en azindan uc delige toplam atilan 6 dikis bir hafta sonra kapandi, acik ameliyat taminim daha zor olmali.
Oznurcum sorun aniden ortaya cikti, ben safra kesende tas var dedikleri zaman "safra keseside nedir? ne ise yarar? oyle bir organmi var diye bakakalmisim" ne kadar sasirdigimi bilemezsin

Valla nasil olursa olsun sonucta ameliyat olmak cok zor. Hayatimda ilkkez boyle birsey yasadim ve Allah beterinden saklasin, hastaliklari yuzunden aci cekenlere, zor ameliyat gecirenlere yardimci olsun.

The true Trinity;
Serenity

Ynt: Bebeklerde ahlak gelisimi - 23.09.2006 16:52:11 ( #156 )
Tulincim sana cevap vermeden once diger baslikta actigin mesajlara da bakmak istedim o yuzden hemen cevaplayamadim.

Anladigim kadariyla 10 aylik Ela miz tuvaleti geldigi zaman bunu sana e e diyerek haber veriyormus. Acaba erken mi oldu diye endiselenmissin. Tabiki normalde bebekler haber vermeye basladiklarinda biraz daha buyk oluyorlar ama bunlar hep ortalama yaslar. Yani doktorlar bir grup cocugu aliyor onlarin ne zaman tuvaletlerini haber vermeye basladiklarini saptayip ona gore bir ortalama belirliyorlar. Ama bunlarin hepsi bir olasilik. Yani mesela 2 yasinda haber vermeye baslayabilirler diyor ama bu kesinlikle boyle olucak diye de bisi okumadim yada duymadim ben.

Bence her cocugun gelisim sekli kendisine has bir sekilde devam ediyor. Butun cocuklar bir kalip seklinde buyumedigi icin her cocugun kendine gore oncelikleri var. Erkenden konusmaya baslayan bir cocuga masallah ne akilli diyoruz. Bence Ela da cok akilli bir kiz ve henuz 10 aylik olmasina ragmen seninle bu sekilde iletisim kurmasi cok guzel.

Bana sorarsan endiselenme derim. Ama eger senin icin rahat degilse yada kizinda herhangi bir huzursuzluk yada mutsuzluk sozkonusuysa tabiki doktoruna da danis derim ama ben bezine yapmayip ta tuvalete goturulmeyi tercih eden bir cocugun herhangi bir fiziksel problem yasayacagini sanmiyorum.

Senin kizin icin duydugun hassasiyeti ben takdir ediyorum. Tabiki ona dogru ve yanlisin ne oldugunu ancak sen gosterebilirsin ve zaten Elanin sen ona bu ayrimi yapmadigin surece dogruyu ve yanlisi kendi kendine cozmesi mumkun degil. Haliyle yanlis yada istenmeyen bir davranis sergilediginde de sen yanlis yaptigini sozlerin ve hareketlerinle gosteriyorsun. Ela suan ne yaparsa yapsin yaptigi seyin dogru yada yanlis oldugunu sen ona hissettirene kadar anlamayacaktir.Cunku yasi itibariyle boyle bir mantik yurutmesine imkan yok. Burda onu yonlendiren ve onun egitmeni sensin.

Gorumcenin ruh halini alayabilmis degilim. sadece gorumceni degil bu tip anneleri anlamiyorum. Cocuklari baska cocuklari ezer bagirir cagirir iter kakar, senin ornegindeki gibi son derece bencil yetisir,bu anneler ise cocuklari sanki marifet islemisler gibi gulumser "aman onlar cocuk" der. Bu annelerin cocuklarina ne zaman deger yargilarini ogretecegini, ne zaman dogru ve yanlisin ne oldugunu gosterecegini cok merak ediyorum. Heralde kendileri cok itilmis kakilmis buyudukleri icin cocuklarinin baskalarini itip kakmasindan, bilmis ve ukalaca ve terbiyesizce konusmasindan haz aliyorlar. Ben boyle annelerin psikolojik problemli oldugunu ve once kendi problemlerinin halledilmesi gerektigini dusunuyorum. Cunku cocuk huylari kendi kendine ogrenmez. Her cocuk annesinin ve ailesinin deger yargilarinin ve terbiyesinin aynasidir.

Valla ben size cok sey anlaticam daha, su tatilde gozlemlediklerimi ve tecrube ettiklerimi kitap haline getirebilirim. Hatta baslik bile buldum "Zeynos ve annesi tatilde" kitabin adi da bu olurdu.

Akilli Elaya ve annesine sevgilerimizi yolluyoruz.

The true Trinity;
tulinsozeri

• Tüm gönderiler : 978
  • Bölge: İstanbul
Ynt: Bebeklerde ahlak gelisimi - 23.09.2006 22:20:48 ( #157 )
Sevimciğim merhaba...

Öncelikle çok geçmiş olsun diyorum....

Yazdıkların için de çok teşekkür ederim.İnan çok yararlı bilgiler benim için...Yazılarını merakla takip edeceğim ...

Tekrar yazışmak üzere...
sudenaz.ceylan

• Tüm gönderiler : 3749
  • Katıldı: 15 August 2005
  • Bölge: Antalya
Ynt: Bebeklerde ahlak gelisimi - 24.09.2006 21:27:04 ( #158 )
geçmiş olsun sevimcim
Serenity

Ynt: Bebeklerde ahlak gelisimi - 09.10.2006 01:23:28 ( #159 )
Tulin ve Nazlicim ikinizede tesekkur ederim gecmis olsun dilekleriniz icin.

Evet ben en sonunda Londra ya dun aksam dondum. Acikcasi Zeynos la ucak yolculugundan cok cekiniyordum cunku bizim kiz hergun huy degistiriyor. Ama acikcasi korktugum basima gelmedi.

Arkadaslar samimi konusmam gerekirse gittigim butun cocuklu ortamlarda cok rahatsiz oldum.

Siz cocugunuzun ustune titriyorsunuz, sakin, sevecen, paylasmaya yatkin, bariscil bir cocuk yetistirmeye calisiyorsunuz ama girdiginiz ortamda bakiyorsunuzki bir cocuk digerinden zorla oyuncak alinca bunun adi "guclu", Ukalalik yapinca bunun adi "akilli", soz dinlemiyince "yaramaz,yada afacan" olmus, diger cocugun canini yakinca "kiskaniyor ne yapalim" denilmis. Bu etiketleri takanlarda ailenin buyukleri, bu sekilde isin icinden cikivermis. Cocuklarin soz dinlememeleri, hircinlik yapmalari nedense cozulmesi gereken oncelikli bir mesele degil? aksine millet kafasinin dikine giden, gurultulu, ukala cocuklara bayiliyor Neden ya neden? anlamadim.. Acaba diyorum toplumsal yapimi boyle gerektiriyor? Evet kafama takilan soru bu.Acaba toplum olarak hircin ve saldrganiz da cocuklarimizda boyle mi yetisiyor yada ayakta kalabilmeleri icin boyle mi yetismeleri gerekiyor..

Valla benim kizim Turkiye ye sakin gitti, sinir sahibi oldu tabiri caizse. Ilk basta ustune gelen cocuklardan kacip bana siginiyordu sonra heralde durumu kendi halletmek istedi bir baktim ustune gelen cocuklari bagirip cagirarak yada vurarak puskurtmeye basladi. Hic hosuma gitmedi, kizim kendine guveni olan bir cocuk olarak yetistigi icin duruma adapte olup altta kalmamaya ve onlarin anladiklari dilden konusmaya basladi ama ben boyle olmasi istemiyorum.. Yapabildigim tek sey kizimi o tur ortamlardan kacirmaya calismak oldu. Annelerine soyluyorum, kimse kendi cocuguna laf geciremedigi icin durumda bir duzelme olmuyor.. SAnki evde cocuklar buyuk, buyukler ise cocuk muamelesi goruyor.. Cok tuhaf... Anne cocugu degil cocuk anneyi idare ediyor.. Hele cocuk birde erkekse...

Anneler dertli, cocuklar ise annelerinden daha dertli...

Evet tatilimizde ki en buyuk sorun girdigimiz ortamlari idare etmek zorunda kalmis olmamiz. Cok zorlandim gercekten ve beni kizim degil bu ortamlar cok yordu.

Anneler kendilerini cocuklarinin esiri gibi goruyorlar, cocuklarina nasil olsa soz dinlemez, dedigimi yapmaz, aman simdi aglar, sinir krizine girer beklentileriyle yaklastiklari icin cocuklari onlardan degil onlar cocuklarindan cekiniyor..haliyle yoneten cocuk, yonetilen ise anne oluyor.. Yazik yani, bu anneler icin cocuk sahibi olmak tam bir eziyet olmali.. Cocuklarindan zevk alabildiklerini hic sanmiyorum..

The true Trinity;
sermina77

• Tüm gönderiler : 24
Ynt: Bebeklerde ahlak gelisimi - 09.10.2006 01:55:14 ( #160 )
Duygularima tercüman olmussunuz zeynep hanim.Bu sene Türkiye´ye gitmedik.Nekadar özlesem bile gitmiyecegim dedim.cocuklarimin tüm tüzenleri bozuluyor her defasinda.Diger insanlar kendi cocuklarina söz gecirip zamaninda yatirip zamaninda yedirip icirmedikleri gibi bizim düzenimizede karisiyorlar her defasinda.Cocuklar vuruyor anneler gülüyor.Benimoglum 2 yasindaydi en son gittigimizde ve bazi zamanlarda agliyordu istedigi olmadigi zaman ben ve esim agladi diye istedigini yapmadik tabiki o dönem ve simdi gecti.Ordayken "Yazik cocuk agliyor aglatmasaniza" diye karisip hatta bizden izinsiz hemen oglumu hemen cikolata seker verip sakinlestirmeye ugrasiyorlardi.hey allahim
Oglum elindeki oyuncagi isteyen birisine vermek istemediginde diger cocuklar vurup, iktirip elinden aliyorlardi.Hepimiz stres olduk.Inanmayacaksiniz ama oglum huy degistirdi.Etrafimizdaki cocuklar nehikmetse hep isiriyorlardi istedileri olmadiginda oglumda yapmaya basladi.Avusturyaya dönünce cok zorlandik.Eskiye dönmesi icin.Simdi birde kücük kizim var ödüm kopuyor gidecegiz diye.Cok özlüyoruz ülkemizi ama sizinde dediginiz gibi anneler babalar sanki esir gibi cocuklar terörist.Bana hep sen yabancilara benzetiyorsun oglunu diye söylenenler bile oldu.Aglayinca "Annem annem ,kurban olurum sana " diye  ogluma sarilmadigim icin
Kiziniz biraz büyüyünce rahat edersiniz ozaman öyle ortamlara girince bile uyum saglamaz.
Bende niye niye diye sordum durdum hep ama niyesini bilmiyorum.
<mesaj tarafından düzenlendi sermina77 on 09.10.2006 01:56:58>
Sayfayı değiştir: < 12345678910.. > >> | Sayfayı gösteriyor 8 of 37, mesajlar 141 to 160 of 727

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 55 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku
  • Yeni konu başlat