Bebeklerde ahlak ve kisilik gelisimi

Sayfayı değiştir: < 12345678910.. > >> | Sayfayı gösteriyor 9 of 19, mesajlar 321 to 360 of 727
Yazar Mesaj
Serenity
  • Tüm gönderiler : 3392
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: London
Ynt: Bebeklerde ahlak gelisimi - 09.01.2007 03:19:15

Orjinalden alıntı: Zeynoss

Orjinalden alıntı: bıyolog

selam sevımcım ben sıteye cok fazla gırıs yapmıyorum ama zıyaretcı olarak gelıp burda verdıgın bılgılerı dıkkatle takıp edıyorum ozellıkle beslenme ıle ılgılı bılgılerı not bıle aldım hem tesekkur edıyım  ıcın hem de bı soru sorayım dedım konusma gelısımı hakkında bılıyosun benım mınık kuzu 19 aylık anne ,baba ,dede ,abla ,gel ,al ,alo vb gıbı kısa hecelı kelımeler edıyo bıde dıgıl dıgıl bıseyler soyluyor ama anlamlı bı cumle kurmadı henuz sankı buyuk kuzum bu kadarken daha fazla kelıme bılıp cumle kuruyordu gıbı hatırlıyorum dr normal dıyor ama sende bunla ılgılı bı kaynak varsa paylasır mısın ? . opuyorum senı ve kızını canım arkadasım

Ay Oznurcum gelmis canim benim.

Oznurcum bencede normal gorunuyor ama DR Sears ima bir bakiim, bununla ilgili bir baslik bulmaya calisicam.

Oznurcum Dr Sears'a baktim bununla ilgili bir baslikta diyorki 21 aydan once anlamli cumle kurmamasi anormal degilmis. 21inci ayda ise cocuklar kurduklari cumlelere gore degil, kelime haznelerine gore degerlendiriliyormus. Ve 21nci ayda bir cocuk averaj 50 kelime bilirmis. Yalniz doktor diyorki bu gercekle beraber ben bir cok gec konusmayi tercih eden cocukta gordum. Cocugunuzun dilini gelistirmek icin ona bol bol kitap okuyup, hergun onunla surekli konusun ve sarki soyleyin. Konusurken Direkt olarak cocugunuza hitap ederek konusun ve ona size cevap vermesi icin sure taniyin, onunla artik bebek diliyle konusmayin ve onun anlatmaya calistigini siz tamamlamayin diyor.

Tabi butun bunlari yapmaniza ragmen komunikasyonunda bir eksiklik oldugunu hissederseniz gelisme surecinde bir problem olmadigini anlamak icin iletisim terepistiyle gorusun diyor.

Seni ve kizlarini opuyorum canim
<mesaj tarafından düzenlendi Zeynoss on 09.01.2007 03:32:07>

The true Trinity;
SAT(truth)..CHIT(consciousness)..ANAND(bliss)

Serenity
Ynt: Bebeklerde ahlak gelisimi - 09.01.2007 03:31:31
Tulincigim bu bilgiyide senin icin buldum. TR-NET ten. Bilgin olsun diye buraya aliyorum. Sizi opuyorum

Hazırlayan: Türk Dişhekimleri Birliği

Bebeğimin dişleri sürer sürmez çürüdü. Nedeni ne olabilir?
Bebeklerde bazen dişlerin üzerinde sürer sürmez kahverengi lekeler oluştuğu ya da bu dişlerin kırılıp döküldüğü gözlenir. Aslında bu lekeler diş çürükleridir ve dişler de çürük nedeniyle kırılır. Bu kadar erken bir dönemde çürük oluşmasının nedeni de biberon çürüğü adı verilen çürüklerdir. Bebek beslenmesinde en önemli besin olan anne sütü ya da inek sütü doğal olarak şeker içerir. Gece yatmadan önce yada uyku sırasında bebek anne sütü ya da biberon emerse süt ağızda birikerek mikropların dişleri çürütmesi için elverişli bir ortam oluşturur. Bu nedenle özellikle gece beslenmesi sonrası dişlerin temizliğine özen gösterilmelidir.
Biberon çürüğünden korunmak için ne yapmak gerekir?
Bebeklerde meydana gelen çürüklerin tedavisi çok güç olduğundan, koruyucu önlemlerin erken dönemde alınması gerekir.
Bunlar nelerdir?
  • Bebeğinizin gece ağzında biberonla uyuma alışkanlığını önleyin. Beslendikten sonra uyutmaya çalışın.
  • Biberondaki süte şeker, bal pekmez gibi tatlandırıcılar ilave etmeyin.
  • Bebek beslendikten sonra mutlaka su içirin.
  • İlk dişlerin sürmeye başlamasıyla gece ve sabah beslenmeleri sonrası temiz, ıslak bir tülbent ile dişlerini silerek temizleyin.

Biberon çürüğünün önemi nedir?
Biberon çürüğü görülen dişler tedavi edilmezse ağrı yapar ve iltihaplanır. İltihaplı ya da ağrıyan dişler bebeğin huzursuzlanmasına ve beslenme düzeninin bozulmasına neden olur. İltihap alttan gelecek kalıcı dişler de etkileyip şekillerinin bozuk olmasına yol açar. Bu dişler çekilmek zorunda kalırsa çocukta konuşma problemleri ortaya çıkabilir.
Biberon emmediği halde bebeğimin dişleri çürüdü neden olabilir?
Biberonun yanı sıra emziklerin ağlayan bebekleri susturmak amacıyla bal, pekmez, reçel gibi tatlandırıcılara batırılarak verilmesi de biberon çürüklerinin başka bir nedenidir. Bunun yanı sıra, dişler sürdükten sonra oyalanmak amacıyla bebeğin eline verilen karbohidratlı-şekerli gıdalar da diş çürüklerine neden olur. Çocuğu bu tür gıdaların yerine elma, havuç gibi besin değeri yüksek; diş temizliğine yardımcı gıdalara yönlendirmek gerekir.

The true Trinity;

tulinsozeri
  • Tüm gönderiler : 978
  • Bölge: İstanbul
Ynt: Bebeklerde ahlak gelisimi - 09.01.2007 09:39:44
Sevimciğim cevaben yazdıkların gerçekten beni çok mutlu etti sağol...O günden beri  geceleri emzirmek daha kolay oldu.En azından gece vermeye devam edebilirim.

Bu arada arkadaşımın kızı 3 yaşında.Ve bazı özelliklerini de yazmam lazım.Bir kere inanılmaz hareketli bir kız.Yemek yeme alışkanlığı zaten yok.Yani annesi hazır çorbalarla mamalarla falan büyütmüş(O kadar söylememize rağmen)Sürekli cips,çikolata ...

Söz de dinlemiyor.Aslında biraz da ektiğini biçiyor ebeveynleri.Çocuğun bir düzeni yok.Başkasının çocuğuna da müdahele demiyorsun  ister istemez..

Seni de yormuyoruzdur umarım....

Seni ve kızını çok öpüyoruz....

.

fbirci
  • Tüm gönderiler : 814
Ynt: Bebeklerde ahlak gelisimi - 09.01.2007 12:51:04

Orjinalden alıntı: tulinsozeri

Sevimciğim her zamanki duyarlı tavrın için bir kez daha teşekkür ederim...
Ben inek sütü veriyorum.Yani doktor farklı bir şey söylemedi."Bildiğimiz süt işte "dedi.Şekersiz olmasının nedenini de açıklamadı.Açıkcası o zaman da benim aklıma gelmemişti sormak...

Fakat dün gece benim güzel kızım gece uykudan ağlayarak uyandı .Ve Sevim bir görsen öyle katıla katıla,içli içli ağlıyor ki ...Dayanamadım tabi...Aldım emzirdim.Isırmadı bu sefer .Ve yanımdan bir an olsun ayrılmak istemedi..Aslında emzirmeye devam etmeyi çok istiyorum.Ve biliyor musun emzirmeyi kesmeye karar vermek bile ,belki komik olacak ama beni biraz mutsuz ediyor.

Yani sanki kızım için kötü bir şey yapıyormuşum duygusu oluyor bazen bende.Bunların geçici olduğunu biliyorum...

Sevim son bir sorum var arkadaşımın kızıyla ilgili.Gece çok geç yatıyormuş (2-3 gibi)Kadıncağız ne yaptıysa olmamış.Artık kızıp bağırması bile fayda etmiyormuş.

(Gerçi kızına o kadar çok bağırıyor ki kızcağız artık duyrasızlaştı .Şimdi hiç laf dinlemiyor.)
Şurup falan vermiş doktoru.Ama bana kalırsa ilaç tedavisi yapılacak en son şey.Hatta bence yanlış.Yani mantığım bu durumun başka yolları da var diyor.

Yardımcı olabileceğin bir konuysa sevinirim.Çünkü pedagog'a götürmeyeceklerini biliyorum kızlarını...

Teşekkürler...

Tulincigim sen ne kadar hassas bir annesin canim benim.. Emzirmek anne ile cocuk arasindaki duygusal bir bag ayni zamanda ve neden komik olsun.. Emzirmeyi birakmayi dusunen annelerin hepsi yasiyor bu duyguyu.. Ama eger isirmiyorsa emzirmeye devam edebilirsin, canim benim yaa, sen nasil onun yoklugunu hissediyorsan oda senin yoklugunu hissediyor demekki.. Ay kiyamam ben size.

Bahsettigin arkadasinin cocugu kac yasinda?

merhaba sevimcim
emzirmeyi bırakalı 10 gün olmuş bir anne olarak bu olaya atlamadan edemedimtulincim emzirmeyi bence bırakma daha bebeğin küçük walla ben sağlığım elverseydi 24 aya kadar emzirecektim ancak mecburen bıraktırdım ve birşeyi gördüm oğlum bırakmaya hazırmış ama ben değilmişim.. ona bir kere boyanmış halde gösterip eee oldu dedim ve hepsi bu... oğlum memesiz yaşamayı çabucak öğrendi ama ben onu meme emerken izlemeyi ilk günden başlayarak çok özledim... ve ben inanıyorum ki bebişlerin emmeyi sevdiğinden daha fazla anneler emzirmeyi seviyor (tabi her anne değil hoşlanmayanlar da var bilakis şahit oldum buna) hele de bir yaşındaan sonra onu sakin sakin koklayıp öpebileceğin tek zaman emzirme olarak kalınca daha da değerli oluyor şu emzirme meselesi.... ısırma meslesine gelince sebeplerini sevim bilir ama ben bartu memeyi ısırmaya başlayınca çok kararlı bir şekilde anne uff oluyo hayır bartu diyip memeyi kaldırdım emmeye yeni başlamış olsa bile bunu yaptım üstelik bir sonraki emzirmeye kadar da vermedim... bir süre sonra benim sıpam emzirmenin sonunda ısırmanın daha doğru olduğuna karar verdi ehh bende oynamaya başladığını hisettiğim anda aldım ağzından hepsi hepsi bir ay sürmedi bile bir daha hiç ısırmadı... ama son dönemde ısırma değil de diş değdirme yapıyordu anne bak ısırabilirim ama ısırmıyorum der gibi ama çok tatlıydı ahhh aahhhhh özledim onu emerken seyretmeyi neyse kendi derdimi dökmeyeyim buraya ama tulin bence emzir hele de benim gibi bundan zevk alıyorsan ona ısırmamayı öğretebilirsin

Bütün bildiğim, bir şey bilmediğimdir.
SOKRATES

tulinsozeri
Ynt: Bebeklerde ahlak gelisimi - 09.01.2007 14:07:39
Selam Burcu;
Emzirmek beni mutlu ediyor etmez mi?Ama Ela öyle kötü ısırıyor ki bunun acısını anlatamam.Oyüzden gece uykudayken alıp emziriyorum iki gündür.Şimdilik problem yok.

Sağol yazdıkların için canım...

bıyolog
  • Tüm gönderiler : 752
Ynt: Bebeklerde ahlak gelisimi - 09.01.2007 17:35:44
sevım tesekkurler canıko bugun asısı vardı dr a goturdum bu konuda dr lada konustum o da senın yazdıklarını soyledı bana bıraz acelecı davranıyorum sanırım 2.5 yasında bızım gıbı konusmaya baslayacagından bahsettı tekrar verdıgın bılgıler ıcın sagol senı de kızışkonuda optum

Serenity
Ynt: Bebeklerde ahlak gelisimi - 11.01.2007 02:25:31

Orjinalden alıntı: tulinsozeri

Sevimciğim cevaben yazdıkların gerçekten beni çok mutlu etti sağol...O günden beri  geceleri emzirmek daha kolay oldu.En azından gece vermeye devam edebilirim.

Bu arada arkadaşımın kızı 3 yaşında.Ve bazı özelliklerini de yazmam lazım.Bir kere inanılmaz hareketli bir kız.Yemek yeme alışkanlığı zaten yok.Yani annesi hazır çorbalarla mamalarla falan büyütmüş(O kadar söylememize rağmen)Sürekli cips,çikolata ...

Söz de dinlemiyor.Aslında biraz da ektiğini biçiyor ebeveynleri.Çocuğun bir düzeni yok.Başkasının çocuğuna da müdahele demiyorsun  ister istemez..

Seni de yormuyoruzdur umarım....

Seni ve kızını çok öpüyoruz....

Tulincigim Kusura bakma canim hemen cevapliyamadim, internet baglantim koptu, o yuzden foruma gelemedim.

Yukarda bahsettigin arkadasinin kiziyla iletisimi kopuk saniyorum. Cunku anneyle iletisimi kopuk olan cocuklar daha hircin oluyor.
Bir baska problemde yeme aliskanligindan kaynaklaniyor galiba ki zaten sende farketmissin. Burda yani Ingilterede bir arastirma yaptilar ve bu arastirmaya gore cocugu icinde cok fazla miktarda seker olan ki (bircok hazir mama yada yiyecegin icinde yuklu miktarda seker vardir, hazir yiyecek alanlarin icindekilere bakmasini tavsiye ediyorum) yiyeceklerle, abur cuburla (seker cikolata, sekerli icecekler gibi) beslenen cocuklar normal cocuklara nazaran bir kac kat daha fazla enerji aldiklari icin bu enerjilerini harciyamiyorlar. Harciyamadiklari icinde uyuyamiyorlar. Ayrica vucutlarina giren yuksek dozdaki seker ve katkili yiyecekler yuzunden de hircinlasiyorlar.

Bence arkadasinin yapacagi ilk sey cocugunu saglikli bir sekilde beslemek ve onu anlamaya calisirken de sakin olmak. Simdi kizi hircin diye kendide sinirli davraniyorsa eger buda cocuguna yansiyordur ve cocugu annesindeki bu sinirli ve asabi durumu beni sevmiyor, istemiyor seklinde algiliyor olabilir. ve bu daha da hircinlasmasina sebep olabilir.

Ben bunlari tahminen soyluyorum bildiklerimden yola cikarak, boyledir arkadasin diyemem. Ama eger bu tip sorunlar yasiyorsa doktorun verecegi ilacinda problemi cozecegini sanmiyorum.

Aynen dedigin gibi anne-baba ektigini bicer, hicbir cocuk durup dururken (hasta olmadigi surece) hircin ve asabi olmaz. 2 yas sendromu haric ki o yasida gecmis..

Tulincigim eger isirma sIkIntiniz gectiyse emzirmeye devam et canim. Anne sutu butun besinlerin en guzeli..

Seni ve Ela yi cok opuyorum, ayrica benide yormuyorsun, bilgileri ve aklimiza takilanlari birlikte konusarak dusunmek daha benim cok hosuma gidiyor. o yuzden herzaman beklerim

The true Trinity;

Serenity
Ynt: Bebeklerde ahlak gelisimi - 11.01.2007 02:42:51
Burcucum iyiki atlamamissin, bu isin tecrubesini yasamis bir anne olarak anlattigin ve dusuncelerini paylastigin icin sagol canim.

The true Trinity;

Serenity
Ynt: Bebeklerde ahlak gelisimi - 11.01.2007 02:48:38

Orjinalden alıntı: bıyolog

sevım tesekkurler canıko bugun asısı vardı dr a goturdum bu konuda dr lada konustum o da senın yazdıklarını soyledı bana bıraz acelecı davranıyorum sanırım 2.5 yasında bızım gıbı konusmaya baslayacagından bahsettı tekrar verdıgın bılgıler ıcın sagol senı de kızışkonuda optum

Dr unuz seni rahatlatmis, sevindim buna. Yuzunden gulucukler hic eksik olmasin

The true Trinity;

fbirci
  • Tüm gönderiler : 814
Ynt: Bebeklerde ahlak gelisimi - 11.01.2007 18:29:22

Burcucum iyiki atlamamissin, bu isin tecrubesini yasamis bir anne olarak anlattigin ve dusuncelerini paylastigin icin sagol canim.

[sm=kiss.gif][sm=kiss.gif][sm=kiss.gif] bi de saol canım yazmışsın ne demek zevkle
ay kanım kaynadı birden sevim gel bi öpeyim bu da nerden çıktı şimdi deme ama

Bütün bildiğim, bir şey bilmediğimdir.
SOKRATES

Serenity
Ynt: Bebeklerde ahlak gelisimi - 12.01.2007 02:07:24

Orjinalden alıntı: fbirci

[sm=kiss.gif][sm=kiss.gif][sm=kiss.gif] bi de saol canım yazmışsın ne demek zevkle
ay kanım kaynadı birden sevim gel bi öpeyim bu da nerden çıktı şimdi deme ama

[sm=kiss.gif]  tabiki hayatim ve istedigin gibi sorgu sual yok.  

The true Trinity;

Serenity
Bebekler ve Uyku - 14.01.2007 03:17:36
Bebekler ve Uyku

Hazırlayan:  Doç Dr. Selahattin Şenol,
Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Bölümü
3 yaşına kadar bebeklik dönemi dediğimiz süre içinde bebek bir yandan kendi biyolojik yapısını öte yandan da bu yapıyı çevresel koşullara göre düzenleme çabasındadaır.

Biyolojik yapının düzenlenmesi her ne kadar doğarken getirdiği yapısal özelliklere bağlı ise de çevresel koşulların etkisi de gözardı edilemeyecek derecededir.

Yenidoğan dönemi ile 3 yaşa kadar bebeğin uyku nitelik ve niceliğinde önemli değişiklikler olur.

Bu değişikliklerin başlıcaları
    Uyku uyanıklık süresi yenidoğanda uyku lehine iken 1 yaşına gelinceye dek uyanıklık lehine dönüşür.

Nitelik olarak başlardaki hafif uykunun derin uykuya göre fazla olan oranı 1 yaşa kadar tersine dönüşür.

1-3 yaşları arasında derin uyku dönemleri daha fazla olduğundan gürültüden etkilenmeleri daha azdır.

Ancak uyku saatleri, uykuya gidiş uyuma yeri gibi çevresel koşulların bu dönemde kazanıldığı unutulmamalıdır.

Sırtüstü ya da yan yatma son zamanlarda çocuk hekimlerinin önerisidir ancak 1 yaştan sonra bebek kendi pozisyonunu bulacaktır.

En fazla 1 yaşına kadar aynı odada ancak ayrı yatakta (beşikte) uyuması daha sonra mümkünse kendi odası ve yatağında uyutmaya geçilmelidir.

Doymuş ve gazı çıkarılmış ve yine mümkünse günde en az 1 kez banyo almış olduğunda uykunun niteliği de iyileşecektir.

Kalın ve çok katlı giysiler, kalın yorgan, battaniyelerbebeği rahatsız edeceğinden uykusu bozulacaktır.

Sessiz ve fazla aydınlık olmayan, güvenliğinin sağlandığı bir ortam olmalıdır.

Rahatsız olduğu işareti varsa ağlama ve uyanmalarda yanına gidip rahatlatıcı tedbirler alınmalı, beklenen uyku süresi tamamlanmamış ise tekrar uykuya bırakılmalıdır.

Kucakta, arabada dolaştırılarak, salıncakta sallanarak uyutmaların yerine

banyo yaptırılıp sırtı sıvazlanarak ya da büyüklerimizin yaptığı gibi ayaklarda sallanarak uyutma yöntemini kişisel olarak daha sağlıklı bulmaktayım.

1 yaş üstü bebeklerde biberonu kendisine vererek uyutmanın güvenlik yönünden sakıncalarının yanısıra gelişimi yönünden de sakıncaları bildirilmiştir.

2 yaş sonrası anne sıcaklığını hissettirecek yumuşak ayı, bez bebek gibi oyuncaklar ona uyku arkadaşlığı yapacaktır.
    Unutmayın çocuğunuzun sağlıklı gelişmesi herşeyden önemlidir. O halde konuk alma, gezmeye gitme gibi etkinliklerin onun uyku düzenini aksatmasına izin vermeyin.

"Uyusun da büyüsün" ninnisinin gerçek olduğunu biliyor musunuz? Çünkü büyüme hormonu uykuda salınır.

Aşırı uyku, uykusuzluk ya da düzensiz uyku gibi sağlıklı olmayıp nedenini doktorunuza sormalısınız.

TR-Net ten alintidir.

The true Trinity;

cyberrica
  • Tüm gönderiler : 1947
  • Bölge: ankara
Ynt: Bebekler ve Uyku - 16.01.2007 15:54:41
Sevimcim ne zamandır, bakıp bakıp kaçıyorum birşey yazamadım darılma hayatım, görüyorumki iyisiniz. Bizde fena sayılmayız. Şu uykuyla ilgili son yazdıkların tam benim düşüncelerime paralel olmuş, olmuştaaa bir yaşı bekliyorum bakalım uygulayabilecek miyim?

Sevgiler, Zeynoş ablamıza öpücüler Karya'dan.

tulinsozeri
FERBER YÖNTEMİ - 16.01.2007 16:20:07
Sevimciğim selam canım;

Her zamanki gibi faydalı bir yazı bu da...Peki ferber yöntemiyle ilgili ne düşünüyorsun?Bilen diğer arkadaşlar da fikirlerini yazarlarsa sevinirim.Ben Ela'yı hala sallayarak uyutuyorum.Babası da göğsünde sallayarak uyutuyor.
eLA 1 YAŞINDA ACABA BU YÖNTEMİ DENESEM Mİ?

Aslında sallayarak uyutmamın benim için bir sakıncası yok ama artık kendi kendine uyku alışkanlığı kazanması için erken mi ?

Ben de amma çok soru soruyorum di mi?

edaozhan
  • Tüm gönderiler : 2778
Ynt: FERBER YÖNTEMİ - 16.01.2007 16:26:04
uyku bizimde sorunumuz. ne güzel oğlum dişi çıkana kadar geceleri sorun çıkarmıyordu. dişinin çıkması, benim işe başlamam aynı döneme denk geldi ve şimdi geceleri sürekli mızırdanarak uyanıyor. uykuya hasret kaldım valla.
birde şu emerken uyuması yokmu, kendi kendine uyutmak istiyorum ama ağlamasını da istemiyorum.
ne çok şey istemişim bende.
sevimciiimm bana önerin varmı.
öpüyoruz zenyebi ve seni.

cyberrica
Ynt: FERBER YÖNTEMİ - 16.01.2007 16:59:38
Tülin bence sizin seçiminiz, ama ben bu yönteme karşıyım. Bildiğim kadarıyla ağlasada ilgilenilmeyecek ve oda öyle uyumayı öğrenecek. Ben kendi adıma o kadar ağlatamam çocuğumu, dayanamıyorum napayım. Eninde sonunda kendiliğinden öğrenecek diye düşünüyorum. Bende ayağımda sallıyorum, yaşına geldiğinde yavaş yavaş kucakta sallamaya geçmeyi düşünüyorum. Ancak kendi ablam 2 kızınıda sallayarak büyüttü  yaklaşık 2 yaşına kadar, sonra ikiside kendi kendine uyumaya başladı. Yani zamanla oturur gibi geliyor bana.
Uyku alışkanlığı kazandırmak için bizim drumuz artık her kalktığında kucağınıza almayın, ağlaması da artık çok önemli diil düzen oluşturmaya başlayabilirsiniz demişti 8 aylıkken. Ancak ben ağlatmadan her kalktığında kucağıma almadan tekrar yatırıyorum ve emzik kullanıyoruz onu veriyorum, sırtını pışpışlıyorum,tekrar uykuya dalıyor.
Dediğim gibi seçim sizin, inşallah istediğiniz gibi olur herşey.
Eda sizin durumunuzda zor olmuş sonradan düzeni bozulmuş, umarım diş derdi bitince tekrar düzene girer.

tulinsozeri
Ynt: FERBER YÖNTEMİ - 16.01.2007 17:48:42
Sibelciğim aslında ben de kızımı ağlatmak niyetinde değilim.Bu yöntemi çok kabaca biliyorum.Ayrıntılı olarak pek bir bilgim yok...

Şimdi araştırmadan etrafımda örneklerini de duymadan pek uygulayacağım da söylenemez...

cyberrica
Ynt: FERBER YÖNTEMİ - 16.01.2007 21:20:24
Haklısın Tülincim, aslında benimkilerde seninkinden farksız ama ağlama olaylarını o kadar abartılı duydumki direk konuya soğuk bakmama sebep oldu. Dediğim gibi senin seçimin sonuçta belkide detaylıca öğrenince  kadar da kötü bir yöntem diildir. Sonuçta bunu uygulayan bir çok ailede var.

Serenity
Ynt: FERBER YÖNTEMİ - 17.01.2007 01:44:47
Tulincigim guzel bir konuya deginmissin, 

Sibelcim uygulayan aileler varsa bence hataya dusmeleri cok muhtemel...

Oncelikle Ferber teknigi nedir ona bakalim. Ferber tekniginde anladigim kadariyla amac cocugu kendi basina uykuya dalmaya ve uyumaya alistirmak. Metodda ise Ferber bebegi uyanik olarak yatirmamizi ve bebegin kendi kendine uykuya dalmasi yonunde onu egitmemizi oneriyor. Egitirken de bebek agladiginda yatagindan almiyacagiz, onu doyurmayacagiz, sadece yanina gidip onu sakinlestirmeye calisicaz. Nasil mesela sirtini sivazliyarak, yada sesli guven sozleri sarfederek. Yani agladiginda kucagimiza alip sakinlestirmek te yok, yattigi yerde sakinlestirmeye calisicaz.. Isin ilginc yani bu egitimi 5-6 ayliktan baslamak uzere oneriyor. Yani bir bebek 5-6 aylikken bu egitimi verebilecegimizi dusunuyor.

Bu teknigin temeli bu ve beni rahatsiz eden bir teknik. Bu teknige karsi benim argumanim su: Birincisi 5-6 aylik bebegin daha butun ihtiyaci doyurulmak ve bakilmakken, daha cevresinden haberi yokken ondan boyle bir teknigi anlamasini ve bize uymasini nasil bekleyebiliriz? Ikincisi high-need dedigimiz cok ihtiyac sahibi bebekler var ki bu bebeklerin anne yakinligina ihtiyaci normal bebeklerin iki misli. Bu bebeklere boyle bir teknik uygulamak duygusal ve guven acisindan zarar verici olmazmi? Ucuncusude yattigi yerde sakinlestiremezsek ne olucak? kucagimiza da alamiyoruz? doyuramiyoruzda.. Bu resmen ustu kapali olarak birakin bebeginiz aglasin, elbet bikip susacaktir demektir bana gore.. Benim bu teknikten anladigim bu malesef.

Bu teknik mutlaka ise yariyordur ama su sekilde ancak yarayabilir. Bebek bir aglar, iki aglar, ucuncude daha siddetli aglar, dorduncude susar. Bu bisi anladigindan degil, aglamalarina karsilik bulamamasindan dolayi aglamaktan vazgecmesinden kaynaklanir.. Ama agladigimda kimse gelmiyor, benim ihtiyacimi karsilamiyor diye aglamayi bir konusma sekli olarak kullanmaktan vazgecen bu bebek, bu iletisim yolundan da vazgecmis oluyor boylece. Sorunlar basliyor, iletisimsizlik, kendini guvende hissetmeme, kendini iyi hissetmeme, bakicilarina guvenmeme ve mutsuzluk..

Cok sasirtici yani. Peditiatri uzmani bir doktor bu Ferber ve boyle bir teknigi nasil ve neye dayanarak gelistirmis anlamis degilim.. Bu teknigi cok mantiksiz ve soguk kalpli buldum ben.

Tabi bu yazdiklarim sahsi dusuncelerim ama sunu net soyliyebilirim ki kizimi butun gece sirtimda tasirim fakat bu teknigi uygulamam
<mesaj tarafından düzenlendi Zeynoss on 17.01.2007 02:03:11>

The true Trinity;

Serenity
Ynt: FERBER YÖNTEMİ - 17.01.2007 02:01:49

Orjinalden alıntı: edaozhan

uyku bizimde sorunumuz. ne güzel oğlum dişi çıkana kadar geceleri sorun çıkarmıyordu. dişinin çıkması, benim işe başlamam aynı döneme denk geldi ve şimdi geceleri sürekli mızırdanarak uyanıyor. uykuya hasret kaldım valla.
birde şu emerken uyuması yokmu, kendi kendine uyutmak istiyorum ama ağlamasını da istemiyorum.
ne çok şey istemişim bende.
sevimciiimm bana önerin varmı.
öpüyoruz zenyebi ve seni.

Edacim simdi Ferber tekniginden konusunca bende merak ettim acaba Dr Sears ne dusunuyor bu konuda diye. Onun uyku konusundaki dusuncelerini okuyp ozetini buraya gecerim.

belki hepimize ferber tekniginden daha cok faydasi dokunur, ne biliim

Gorusmek uzere canim.

The true Trinity;

Serenity
Uyku Disiplini - 18.01.2007 03:58:30
Dr Sears kocaman bir kisim ayirmis uyku hakkinda. Hepsini buraya gecirmeme imkan yok ama ozetlemeye calisicam. Cumle bozukluklari olursa kusura bakmayin.

Bebekler yetiskinlerden daha farkli sekilde uykuya dalar.
Yetiskin insanlar bebeklere nazaran daha kolaylikla hafif uykudan derin uykuya gecis yapar. Bebekler derin uykuya dalmadan once daha uzun bir sure hafif uykuda kalirlar. Bebeklerimizi hafif uykudan derin uykuya gecene kadar onlara yardimci olmamiz bizim icin ugrastirici bir husustur. Ama bu gercege dayanan uyku psikolojisine baktigimizda bebeklerin hatta 2 yasini bitirmis cocuklarin bile sadece yataga yatip uykuya anne-baba yardimi olmadan dalmasini beklemek hic gercekci degildir. Ebeveynler icin birinci dersim su:
Bebekler ve kucuk cocuklar hadi uyu demekten anlamazlar. Uyumalari icin anne-babanin destegine ihtiyaclari vardir. Goreviniz onlara rahatlayarak uykuya dalmasini ogretmektir.

Bebekler dogal olarak yetiskinlerden daha sIk uyanirlar.
Bebeklerin ve bircok 3 yasinin altindaki cocuklarin hafif ve derin uyku donemleri daha kisadir ve psikolojik olarak bu sekilde programlandiklari icin yetiskinlerden daha sIk uyanirlar.
Bir insan her derin uykudan hafif uykuya gecerken uyanmaya meyillidir. Bebekler de bu meyil ise yetiskinlerin iki katidir. Ikinci dersim:
Minikleriniz cogu zaman tekrar uyutulmaya ihtiyac duyar.

Gece vakti minik insanlar icin korku veren bir vakittir.
Kucuk cocuklar ayrilik endisesini uyanip ta kendilerini tek basina bulduklari zaman hissederler. Cocuklar ayni zamanda ruyalari gerceklerden ayirmakta daha cok zorluk ceker ve kendilerini gordukleri ruyanin etkisinden kurtarmakta daha cok zorlanirlar. Geceleyin yasadiklari korkuyu bir yetiskin gibi kontrol altina alamazlar. Ucuncu dersim:
Cocuklar icin anne-baba geceleri musait olmasi bir ihtiyactir.

Cocuklarin uyku aliskanliklari sizin nasil uyuttugunuzdan cok kendi karakterleri sonucu ortaya cikar.
Bazi cocuklar dogustan uykuya egilimlidir, bazi ihtiyaci yuksek olan cocuklar ise gunduz yasadiklari yuksek-enerjili yasam tarzlarini gece uyanarak uykularina da tasirlar. Eger komsunuz size surekli nasil kendi bebeginin butun gece uyudugunu anlatiyorsa, sizde kendinizle karsilastirip ama benimki uyumuyor diye dusunuyorsaniz, kendinizi suclamayin. Buyuk bir ihtimalle komsunuzun bebeginin dogal yapisi oyle ve sizinkinin degil. "Iyi Uykucular" kismen o sekilde dogmuslar, kismende ogrenmislerdir. Bir ihtimalde komsunuz eger bebegi gercekten "butun gece" uyuyorsa muhtemelen geceleri bebegini umursamayan biridir ve bebegi icine kapandigi icin oyledir.

Ben Dr Sears i okudugumda ve Ferber yontemiyle karsilastigimda ciktigim en onemli ve tek sonuc su oldu:
Ferber yontemi bebegi anliyarak bakan bir yontem degil, oysa Dr Sears herzamanki gibi bebek acisindan ve onun sagligi ve mutlulugu acisindan bakiyor olaya.. Beni Dr Sears a ceken en onemli ozellikte bu. Amaci yetiskinleri rahatlatmak, onlara en kolay cozumleri sunmak degil, bebegi dusunerek gercekci bir sekilde onlari anlamamizi tesvik ediyor.
Bence cocuklarimizi ne kadar iyi anlarsak onlar icin bir uyku yontemi gelistirmekte de o kadar basarili oluruz. Ayrica goruldugu gibi sIk sIk uyanma, dogalarinin geregi olan bisi ve uyandiklarinda onlarin yaninda olup onlara guven vermek, onlari rahat ettirerek tekrar uykuya dalmalarini saglamakta bizim gorevimiz.

The true Trinity;

etacarinea
  • Tüm gönderiler : 4322
Ynt: Uyku Disiplini - 18.01.2007 09:02:54
sevimcim bana dr. Sears'in kitaplarının isimlerini yazar mısın, ben de okuyum . tabii senin tecrübelerini kitabı okusam da ağzından dinlemek bence daha güzel olacak  dr demiş ya komşunun çocuğu uyanmıyosa içine kapanık olabilir. benim bebeğim ilk doğduğu zaman hiç mi hiç uyanmazdı neredeyse. ben gece saat kuara kalkardım, süt sağar verirdim. bazen sbaha karşı uyanırdı . gece 8 saat uyanmadan uyuduğunu bilirim o zamanlar. çokda ilgilenirdim. neredeyse hiç ağlatmadan büyütdüm diyebilirm hoop kucağımdaydı ya da ağlamadn ana kucağında durudu ama bende onunla konuşurdum filan. neyse sadete geliyim biliyosun ben zaten acaba ilişkimiz iyi değil mi diye kendi kendimi yiyorum sürekli, şimdi bunu da okuyunca acaba o zamanlar benden ilgi görmediğini düşündüğünden bu kadra çok uyuyodu
biraz fazla paranoya yapmışım gibi tekrar okuyunca ama , işte beni de böyle kabul ediceksiniz artık
öpüyorum zeynepciğimi ve seni
<mesaj tarafından düzenlendi etacarinea on 18.01.2007 12:55:03>
aysu ben

bitanesim
  • Tüm gönderiler : 8795
Ynt: Uyku Disiplini - 18.01.2007 09:38:04
sevim cim slm...
verdiğin bilgiler çok aydınlatıcı bilgilendirici sağol paylaştığın için...
sürekli yazılarını okuyorum ama yazmaya zaman olmadı...
şimdi okuduğum uyku ile ilgili yazında ben de duyduğum bişeyi seninle paylaşarak doğruluğundan emin olmak istiyorum ya da doğru mu onu da bilmiyorum.
bu uyku ile ilgili şöle bişi duydum uyumamak için direnen çocukların herşeyi daha fazla öğrenme isteği olduğundan bilgi dağarcıklarını uykuyla kapamak istemediklerini çok akıllı çok zeki çocuklar olduğunu duydum acaba ne kadar doğru...
yani çocuk öğrenmeye doymuyormuş...
hep yeni bişeyler daha öğrenmek keşfetmek tanımakmış amaçları bu yüzden uyumak istemez  uykuyu sevmezlermiş
senin fikrin nedir bu hususta
Bir yağmur damlası seni seviyorum anlamını taşısaydı ve sen bana, seni ne kadar sevdiğimi soracak olsaydın, inanki bir tanem her gün yağmur yağardı EFE OĞLUM BENİM DÜNYAMMMM:-))

edaozhan
Ynt: Uyku Disiplini - 18.01.2007 09:47:33
sevimcim paylaşımların için teşekkür ederim. bu arada doktorumuzun uykuyla ilgili bize bir önerisi vardı onuda belirteyim belki arkadaşlardan uygulayıp başarılı olacaklar olabilir.

ebeği emzirip uyuttuktan sonra (veya nasıl uyuyorsa) beşiğine koymadan önce uynamasını sağlayın daha sonra yatağına koyarak pışpışlayın. yatağına daha çabuk alışmasını sağlarsınız hem de bebek ağlamamış olur demişti.

biz bunu da yapamadığımız için ben merti yatağına koyarken aman dikkat edeyim uyanmasın diye değilde biraz yatağına yattığının farkına varsın diye yönünü değiştiriyorum mesela. sen misin bunu yapan kalkıp 3 saat sonra uyuyoz

Serenity
Ynt: Uyku Disiplini - 19.01.2007 00:55:02

Orjinalden alıntı: etacarinea

sevimcim bana dr. Sears'in kitaplarının isimlerini yazar mısın, ben de okuyum . tabii senin tecrübelerini kitabı okusam da ağzından dinlemek bence daha güzel olacak  dr demiş ya komşunun çocuğu uyanmıyosa içine kapanık olabilir. benim bebeğim ilk doğduğu zaman hiç mi hiç uyanmazdı neredeyse. ben gece saat kuara kalkardım, süt sağar verirdim. bazen sbaha karşı uyanırdı . gece 8 saat uyanmadan uyuduğunu bilirim o zamanlar. çokda ilgilenirdim. neredeyse hiç ağlatmadan büyütdüm diyebilirm hoop kucağımdaydı ya da ağlamadn ana kucağında durudu ama bende onunla konuşurdum filan. neyse sadete geliyim biliyosun ben zaten acaba ilişkimiz iyi değil mi diye kendi kendimi yiyorum sürekli, şimdi bunu da okuyunca acaba o zamanlar benden ilgi görmediğini düşündüğünden bu kadra çok uyuyodu
biraz fazla paranoya yapmışım gibi tekrar okuyunca ama , işte beni de böyle kabul ediceksiniz artık
öpüyorum zeynepciğimi ve seni

Aysucum benim kaynagim olan kitabin adi " The good behaviour book" bunun Turkcesi yayinlandimi bilmiyorum ama kitapyurdu.com da Dr Sears in Turkcelestirilmis bir cok kitabi var. Hepsi de guzel basliklar. Bunlardan begendigin bitanesini yada daha fazlasini alip okuyabilirsin istersen canim.
http://www.kitapyurdu.com/arama/default.asp?stype=4&session=93241892682351079289&LogID=&type=list&anahtar=Dr+Sears&populer=0&aramasekli=1&exactly=ON&satis=2&ara.x=20&ara.y=5

Hayatim senin bebisin iyi uyuyan bebeklerdenmis demekki, hem bak kendin diyorsun aglatmadan kucagimda buyuttum,onunla hep konusurdum. yani sen gereken ilgiyi gostermissin, uzme tatli canini Dr Sears in bir ihtimali icin

The true Trinity;

Serenity
Ynt: Uyku Disiplini - 19.01.2007 01:03:19

Orjinalden alıntı: bitanesim

sevim cim slm...
verdiğin bilgiler çok aydınlatıcı bilgilendirici sağol paylaştığın için...
sürekli yazılarını okuyorum ama yazmaya zaman olmadı...
şimdi okuduğum uyku ile ilgili yazında ben de duyduğum bişeyi seninle paylaşarak doğruluğundan emin olmak istiyorum ya da doğru mu onu da bilmiyorum.
bu uyku ile ilgili şöle bişi duydum uyumamak için direnen çocukların herşeyi daha fazla öğrenme isteği olduğundan bilgi dağarcıklarını uykuyla kapamak istemediklerini çok akıllı çok zeki çocuklar olduğunu duydum acaba ne kadar doğru...
yani çocuk öğrenmeye doymuyormuş...
hep yeni bişeyler daha öğrenmek keşfetmek tanımakmış amaçları bu yüzden uyumak istemez  uykuyu sevmezlermiş
senin fikrin nedir bu hususta

Nuraycim sagol. Sizde gelip yazdiginiz ve dusuncelerinizi paylastiginiz icin sagolun. Ozellikle iki yas donemi geciren cocuklarin hepsi kesif ve ogrenme pesinde olduklari icin uyumamakta direnebilirler dogru. Cunku onlar icin disarda cok heyacanli ve ici seruvenlerle dolu bir dunya var. Cocuklarin hepsi akilli, zeki ve kapasitelidir. Onlarin dusunme ve yeni seyler ogrenme devresini ne kadar cok simule edersek o kadar gelisirler. Ama tabi ne kadar ogrenmeye ve kesfetmeye merakli olsalarda uykuya ihtiyaclari var, gozardi edemiyoruz. Uyku hem yorgunluklarini atmalari, hemde ogrendiklerinin beyin tarafindan analiz edilip depolandigi bir surec olmasi acisindan cok onemli..

The true Trinity;

Serenity
Ynt: Uyku Disiplini - 19.01.2007 01:06:54

Orjinalden alıntı: edaozhan

sevimcim paylaşımların için teşekkür ederim. bu arada doktorumuzun uykuyla ilgili bize bir önerisi vardı onuda belirteyim belki arkadaşlardan uygulayıp başarılı olacaklar olabilir.

ebeği emzirip uyuttuktan sonra (veya nasıl uyuyorsa) beşiğine koymadan önce uynamasını sağlayın daha sonra yatağına koyarak pışpışlayın. yatağına daha çabuk alışmasını sağlarsınız hem de bebek ağlamamış olur demişti.

biz bunu da yapamadığımız için ben merti yatağına koyarken aman dikkat edeyim uyanmasın diye değilde biraz yatağına yattığının farkına varsın diye yönünü değiştiriyorum mesela. sen misin bunu yapan kalkıp 3 saat sonra uyuyoz

Edacim bu bilgi icin tesekkurler. Bende uyku ile uyaniklik arasinda ki o mahmurluk sirasinda koyuyorum yatagina, hala uyanik oldugu icin yatagina koydugumu farkediyor ama uykusu cok agir bastigi icinde kalkip itiraz edemiyor.  

Ama geceleri hala uykusunu birkackere boluyor.
<mesaj tarafından düzenlendi Zeynoss on 19.01.2007 03:08:06>

The true Trinity;

etacarinea
Ynt: Uyku Disiplini - 19.01.2007 12:50:48
sevimcim bir de aydın bu aralar yeni bir huy edindi mümkün değil saat 22:30-23:00 den önce uyumuyo, sallıyorum kucağımda neler neler yapıyorum, hele de ayağımda sallamaya kalkarsam hemen kaçıyo yastıktan. yanına yatmayı ve birlikte uyumayı düşünüyorum. onda da şöyle yapıyo kafasını koyuyo iki dakika kapatıyo gözlerini sonra hoop açıyo başka tarafa koyuyo iki dakika da öyle duruyo, sonra yine bu sefer hareket ediyo emekliyo emekliyo gidip kafayı vuruyo yatağın başına orda öyle kapatıyo gözlerini ama iki dakika sdece. böyle böyle yatağın içinde hareket ediyo uykusundan bayılacak durumda oluyo ama uyumuyo  sebep ne olabilir acep?? geceleri daha erekn uyutmak içn neler yapmam lazım acebaa

bu arada verdiğin link için çok çok teşekkür ederim canım öpüyorum seni ve zeynepi[sm=kiss.gif]
aysu ben

Serenity
Ynt: Uyku Disiplini - 19.01.2007 23:30:09

sevimcim bir de aydın bu aralar yeni bir huy edindi mümkün değil saat 22:30-23:00 den önce uyumuyo, sallıyorum kucağımda neler neler yapıyorum, hele de ayağımda sallamaya kalkarsam hemen kaçıyo yastıktan. yanına yatmayı ve birlikte uyumayı düşünüyorum. onda da şöyle yapıyo kafasını koyuyo iki dakika kapatıyo gözlerini sonra hoop açıyo başka tarafa koyuyo iki dakika da öyle duruyo, sonra yine bu sefer hareket ediyo emekliyo emekliyo gidip kafayı vuruyo yatağın başına orda öyle kapatıyo gözlerini ama iki dakika sdece. böyle böyle yatağın içinde hareket ediyo uykusundan bayılacak durumda oluyo ama uyumuyo  sebep ne olabilir acep?? geceleri daha erekn uyutmak içn neler yapmam lazım acebaa

bu arada verdiğin link için çok çok teşekkür ederim canım öpüyorum seni ve zeynepi[sm=kiss.gif]

Aysucum sabah kacta kalkiyor senin ufaklik? ayrica gun ortasinda uyuyormu? uyuyorsa kacta yatip kalkiyor? Sabahlari gec kalkiyorsa, ara uykusuna da gec yatiyordur, haliyle buda geceleride gec yatmasina sebep oluyor olabilir. Bir ihtimal yani.. Benim kizda da var bu ama bu sabahlari da gec kalkmasindan kaynaklaniyor ordan aklima geldi.

The true Trinity;

etacarinea
Ynt: Uyku Disiplini - 20.01.2007 10:04:18
şekerim benim ki kreşe gittiği için 7:30 gibi mecburen uyanıyo uyandırmamaya çalışıyorum ama mont giydiriyorum, ayakkabı giydiriyorum uyandırmadan ama servise binip bissürü gürültünün olduğu kreşe gidiyor uyanıyo eninde sonunda. gerçi bazen 4 saat uyuyomuş öğleden sonra ama genelde 3 saat uyuyo sadece...
yaa bi de bu benim oğlan hala babasını annesi zannadiyo galiba :(( acaba ben bırakıp da çalışmaya gittiğim için mi yapıyo desem babası da evde oturmuyo ya o da çalışıyo , ne biliyim niye yapıyo anlamadım gitti, babasına gidemedim diye avaz avaz ağlıyor kucağımda , sonra da ben tabii , çizgi film gibi ağlayan tipler :))
aysu ben

Serenity
Ynt: Uyku Disiplini - 21.01.2007 00:53:03

şekerim benim ki kreşe gittiği için 7:30 gibi mecburen uyanıyo uyandırmamaya çalışıyorum ama mont giydiriyorum, ayakkabı giydiriyorum uyandırmadan ama servise binip bissürü gürültünün olduğu kreşe gidiyor uyanıyo eninde sonunda. gerçi bazen 4 saat uyuyomuş öğleden sonra ama genelde 3 saat uyuyo sadece...
yaa bi de bu benim oğlan hala babasını annesi zannadiyo galiba :(( acaba ben bırakıp da çalışmaya gittiğim için mi yapıyo desem babası da evde oturmuyo ya o da çalışıyo , ne biliyim niye yapıyo anlamadım gitti, babasına gidemedim diye avaz avaz ağlıyor kucağımda , sonra da ben tabii , çizgi film gibi ağlayan tipler :))

hmmm Aysucum kucuk bir cocugun gunde en az 10 saat uyumaya ihtiyac var. 3 saat gunduz yatiyorsa 10.30 dan sabah 7.30 a kadar da 9 saat eder. Matematigim yanlis degilse 10 saati toplam olarak geciyor. Sanirim gunduz uykusunu da aldigi icin geceleri gec yatmak Aydin a yetiyor. Tabi yine endiselerin varsa doktorunuz daha iyi bilir ama ben kendi kizimda da yasadigim icin garipsemiyorum

Yinede su uyku konusuna bir bakiim. Dedigim gibi Dr Sears kocaman bir bolum ayirmis bu konuya, ilginc gelen yada parlak buldugum bir fikrini gorursem buraya gecerim.

Seni ve Aydini cok opuyorum.

The true Trinity;

*YELİZ*
  • Tüm gönderiler : 4505
Ynt: Uyku Disiplini - 22.01.2007 15:22:59
     Merhabalar,uzun zamandır geliyorum ama yazmıyorum,Sevim'ciğim valla iyi ki bize bu Dr. Sears'ı tanıttın valla ben de Ferber yöntemiyle kafayı yemiştim bir zamanlar,uyku problemimiz var dedikçe herkes bu yöntemi öneriyordu ama hiç birzaman uygulamaya sokamadım,iyi ki de sokamamışım.Eşimle çıldırıyorduk bu nasıl bir yöntemdir,nasıl herkes bunu öneriyor,çocuğu perişan etmekten başka hiç bir işe yaramıyor diye.Hep muhakkak başka yolları da olmalı diyorduk ama o zamanlar malesef Dr. Sears'la tanışma şerefine nail olamamıştık biz de Memoş nasıl istiyorsa hep öyle uyuttuk onu,2.5 yaşından sonra düzene girdi çok şükür.Bu aralar yine sık sık uyanıyor ama gece çiş yapma korkusundan huzursuz olduğu için yapıyor bunu.Oysa hiç baskı yapmadık gece tuvaleti için,hazır olunca o da yoluna girecek dedik.Bezimizden 2.5 yaşında kurtulduk,biraz geç ama erkek çocuklar kızlara oranla daha tembel bu işlerde,gece tuvaletini de aynı anda halletmek gerekiyormuş ama gece kaldırdığımda çok huzursuz oluyordu uykusu bölündüğü için ben de rahat bıraktım,hazır olunca kendisi sinyalleri verecekti nasıl olsa ve son zamanlarda kendi içinde yaşadığı kaslarını kontrol edebilme dürtüsü uykularına yansıdı,gece kalkıp ağlıyor çişi geldiğinde,üzerine kaçıracak olursa da kıyametleri koparıyor,acayip gurur yapıyor.Neyse konuyu tuvalet problemine çevirdim ama sonuçta uykularımıza da yansıdığı için paylaşmak istedim.
     Bir de Aysu'cuğum,lütfen kendini üzme babasına düşkünlüğü konusunda çünkü yalnız değilsin,ne mutlu ki babasından o yakınlığı buluyor,öyle babalar var ki hep uzaktan sevmeyi yeğliyor,bence bunun mutluluğunu yaşa sen,eşin babalık görevini iyi yerine getiriyor bence.

HAYATIMIN EN BÜYÜK ANLAMI BİRTANECİK OĞLUM

bıyolog
  • Tüm gönderiler : 752
Ynt: Uyku Disiplini - 22.01.2007 20:47:00
hazır foruma gırıs yapmısken senın sayfana da zıyaret e geleyım dedım sevım selamlarımı gonderıyorum sana ve tatlı kızına [sm=kiss.gif]

Serenity
Ynt: Uyku Disiplini - 23.01.2007 02:27:51
Yelizcim kolay gelsin canim. Valla canim bende Zeynosu nasil istiyorsa oyle uyutuyorum. Malesef piyasadaki bir cok ogut insanlari despot annelige yonlendiriyor. Tamam ben anneyim ama diktator de degilim dimi ama, sonucta cocuklarimizinda duygulari ve ihtiyaclari var ve bunlari "ben senin annenim, dedigim gibi yapacaksin" diye kestirip atmak yerine ihtiyaclari anlayarak cocugumuzla aramizdaki duygusal baglari guclendirmemiz lazim. Ha tabi bu demek degilki ipleri cocuklarimiza birakalim, bizi istedikleri gibi yonlendirsinler.. Aradaki dengeyi cok iyi bulmak lazim, buda mizmizlikla ihtiyac olan seylerin arasindaki farki secebilmemizden geciyor bence.. Bu secimi yapabilmek icinde cocugumuzun karakterini bilmemiz ve aradaki pozitif iliskiyi guvene donusecek sekilde guclendirmemiz lazim..
Tesekkur ederim canim paylasimin icin ve tuvalet egitimi hususunda da kolay gelsin diyorum.

Oznurcum sevgili arkadasim bende seni ve kizlarini cok opuyorum. Herzaman beklerim.

The true Trinity;

gülaybcn
  • Tüm gönderiler : 723
  • Bölge: Eskişehir
Ynt: Uyku Disiplini - 23.01.2007 10:21:08
Sevimcim okadar rahatlatıyorsun ki yazılarınla sağol canım ya bişeyleri doğrumu yanlışmı yapıyorum diye hep bi tedirginlik yaşıyorum . Bu uykuyla ilgili yazıda inan çok rahatlattı beni bebekliğinden beri ben Ereni Yelizinde dediği gibi nasıl istiyorsa öyle uyuttum. Halada öylede devam ediyorum 3 yaşına kadar sürecek heralde budurum.

Paylaşımların için teşekkür ederim. Zeynebi öpüyorum.  

Serenity
Ynt: Uyku Disiplini - 24.01.2007 00:48:12

Orjinalden alıntı: gülaybcn

Sevimcim okadar rahatlatıyorsun ki yazılarınla sağol canım ya bişeyleri doğrumu yanlışmı yapıyorum diye hep bi tedirginlik yaşıyorum . Bu uykuyla ilgili yazıda inan çok rahatlattı beni bebekliğinden beri ben Ereni Yelizinde dediği gibi nasıl istiyorsa öyle uyuttum. Halada öylede devam ediyorum 3 yaşına kadar sürecek heralde budurum.

Paylaşımların için teşekkür ederim. Zeynebi öpüyorum.  

Gulaycim eger en ufak bir yardimim dokunuyorsa en mutlu benim, guzel sozlerin icin tesekkur ederim canim

The true Trinity;

cyberrica
Ynt: Uyku Disiplini - 24.01.2007 18:25:30
Sevimcim selam, nasılsınız görüşmeyeli, Zeynoşumuz nasıllar?

Biz idare ederiz yuvarlanıp gidiyoruz :) Yalnız Karya yeni bir huy edindi dün bir arkadaşım fark etti bunu (Burcu) aslında benimde dikkatimi çekiyordu ama o söyleyince daha fazla ilgimi çekti bu konu. Karyacık bana naz etmeye başladı! Şöyleki olmayacak basit bir düşme yaşadığında biri bir yeri kesilmiş gibi bağırıyor, ben bi panikle kucağıma aldığımda anında susuyor. Veya onun yanında olduğum halde birisiyle (mesela bakıcımızla gün içinde Karya'nın yaptıklarını değerlendirirken) birde bağırıp çağııryor onunla ilgilenmem için veya sızlanıyor, onunla ilgilenince olay bitiyor. Bu geçici bir durum mudur? Ne kadar sürer? Ben her seferinde ilgimi ona yöneltiyorum, sıkıca kucaklıyorum mesela, yanlış mı yapıyorum acaba? Bir Dr. Searsımızada bakabilirmisin ne der bu konuda?

Tavsiyelerine ihtiyacım var canım, görüşmek üzere, sevgilerimle...

Serenity
Ynt: Uyku Disiplini - 26.01.2007 01:49:36

Orjinalden alıntı: cyberrica

Sevimcim selam, nasılsınız görüşmeyeli, Zeynoşumuz nasıllar?

Biz idare ederiz yuvarlanıp gidiyoruz :) Yalnız Karya yeni bir huy edindi dün bir arkadaşım fark etti bunu (Burcu) aslında benimde dikkatimi çekiyordu ama o söyleyince daha fazla ilgimi çekti bu konu. Karyacık bana naz etmeye başladı! Şöyleki olmayacak basit bir düşme yaşadığında biri bir yeri kesilmiş gibi bağırıyor, ben bi panikle kucağıma aldığımda anında susuyor. Veya onun yanında olduğum halde birisiyle (mesela bakıcımızla gün içinde Karya'nın yaptıklarını değerlendirirken) birde bağırıp çağııryor onunla ilgilenmem için veya sızlanıyor, onunla ilgilenince olay bitiyor. Bu geçici bir durum mudur? Ne kadar sürer? Ben her seferinde ilgimi ona yöneltiyorum, sıkıca kucaklıyorum mesela, yanlış mı yapıyorum acaba? Bir Dr. Searsımızada bakabilirmisin ne der bu konuda?

Tavsiyelerine ihtiyacım var canım, görüşmek üzere, sevgilerimle...

Sibelcim selam, Biz iyiyiz canim. Kizimla iletisim acisindan ilerleme kaydediyoruz. artik Old mcdonalds have a farm sarkisini soylerken kizimda bana iya iya ooooh kisminda eslik ediyor.. Aramizdaki saglikli iletisimden cok memnunum acikcasi. Iletisimi ve duydugu guven gelistigi icin huysuzluk ve sinirli halleride azalmaya basladi, bu beni cok rahatlatiyor. Inan cok yoruluyoruz SIbelcim hassas anneler olarak ama sonucunu alinca insan o yorgunlugu hatirlamiyor bile..

Dr Sears kitabima bir bakayim 10 aylik bebeklerin ruh hali hakkinda, kesik kesik bisiler hatirliyorum ama emin olmak istiyorum... Sana bu konuda donecegim.

Sevgiler.

The true Trinity;

cyberrica
Ynt: Uyku Disiplini - 26.01.2007 09:51:00
Zeynoşa bak şarkıda söylermiş çok şeker yaa. Bende daha dün KArya ya söyledim o şarkıyı, peşpeşe çocuk şarkıları söylüyorum bazen, benim şarkı söylemem çok hoşuna gidiyor, el çırpıp dolanmaya başlıyor, uç uç böceğimde dans bile ediyor Bakalım o nezaman söylemeye başlayacak, Zeynoşa maşallah tekrardan.

Bekliyorum canım cevabını, sağolasın.

edaozhan
Ynt: Uyku Disiplini - 26.01.2007 10:58:13
Sevimcim merhaba.... maşallah zeynoşa şarkıda söylemeye başlamış:))) canlarım ya onların yaptıkları yeni şeyler ne kadar heyecan veriyor insana. uykusuz geceler vs hiçbir şey gözüne görünmüyor. bir gülüş sanki insana yeniden hayat veriyor...

mertcim de ayaklanma çabaları içerisinde ayakta durmak ve yürümek çok hoşuna gidiyor. ona yürüme arkadaşı almaya karar verdim. yürüteçi çok sağlıklı bulmuyorum. doktorlarda pek önermiyor zaten. sabırsızlıkla bekliyorum yürüyeceği günü...

Sibelcim aynı durum bizdede var. oyuncağı bir şekilde kafasına değsin düşsün hemen suratı değişiyor bize bakıyor ağlasa mı ağlamasamı dikkatini başka şeye yöneltince unutuyor. bir de o oyuncağı nasıl koltuğa falan vuruyor anlatamam intikam alıyor herhalde biraz asabimiyiz neyiz

Karya yı ve zeynoşu öpüyoruz.

Sayfayı değiştir: < 12345678910.. > >> | Sayfayı gösteriyor 9 of 19, mesajlar 321 to 360 of 727