bujene
-
Tüm gönderiler
:
3812
-
Ödül puanları
:
0
- Katıldı: 01 January 0001
- Bölge: istanbul
-
Durum: çevrimdışı
|
Ynt: Bebeklerimize İsimler
-
11.03.2007 12:09:58
( #21 )
Orjinalden alıntı: _nejla87_ merhaba estim ikranın anlamı kur'anı kerimin ilk ayeti ve oku anlamına geliyor kızıma hamıleyken oruç zamanıydı ve tv de kurandan bahsedılıyodu eşimle otururken ikranın ne güzel bi anlamı oldugunu farkettık ve ikra koymaya karar verdık asıl hikayesi hz.(S.A.V.)peygamber efendımıze kuranı kerim cebrail alyhs indirilirken allahü teala 3 kez ikra ikra ikra demiş yani kuranı kerimi 3 kez oku oku oku demiş bunu duyduk ve hoşumuza gitti ve ayrıcada ikra suresi var ve ikranın yanına ek isim olarak ben bıde nur koydum ikranur oldu 2uzumtanesi şimdi hamıleyım ve eger kzıım olsaydı yıne ismini kübra nur koyacaktım birbirine yakın oldugu için ama erkek oldugu için ayberk olacak nasipse. Orjinalden alıntı: bilgütay yağız:bugday tenli , esmer demek Orjinalden alıntı: ayşebahar benim oğlumun ismide levent Orjinalden alıntı: Merve_Unal_Mazuranic Benim oglusum olacak, ismi de hazir. "DYLAN". Orjinalden alıntı: bebişim29 merhaba yıllardır daha doğrusu türkan şoray ve kadir inanırın dila hatun filmini izlediğimden beri bi kızım olursa dila olacak adı diyordum ama sanki çok popüler oldubu isim ve ben malesef çok bilinen ve duyulan isimleri pek sevmiyorum kararsızım yani şu an lerze,erva,mina,irem de güzel isimler bakalım artık... Orjinalden alıntı: 2UZUMTANESI Aysegul, Bengisu, Ela, Yaren, Ceren, Elya, Nisa, Liva, Ruya... Bunlar nasil? Orjinalden alıntı: ogltkn Bizim de ismimiz hazır. Tickerdan da göreceğiniz gibi Ata geliyorrrrr Orjinalden alıntı: gizev BEN 34+5GÜNLÜK HAMİLEYİM.KIZIMA CEYLİNDURU KOYMAYI DÜŞÜNÜYORUZ.SANA BİRKAÇ İSİM SÖYLEYEYİM CANIM:)OĞLAN:TÜRKER,ANT,ARHAN,ARDA,ERDİL,YARKIN,YAĞIZ,EGE KIZ:CEYLİN,DURU,İREM,ZEYNEP,BERRAK,BERİL,ÖZBEN,NAZ,NEHİR,IRMAK BUNLAR BENİM SEVDİĞİM İSİMLE::)UMARIM BİTANESİNİ SVER DE KOYARSIN:) Orjinalden alıntı: nil1 Biz karar veremedik. Hala araştırıyoruz. İnci, Dila, Sude, İkra Nur, Duru, Doğa hoşumuza giden isimler. Orjinalden alıntı: "Me®vE" selam, bende 16 haftalık hamileyim. kız olursa Buse, Erkek olursa Arda ismine karar vermiştik. Allah kısmet ederse Buse geliyoooo. Orjinalden alıntı: pammuk selamlar... kızlarda seçenek çok... yeni yeni isimler çıktı... alya, alara, alin,elaya amber erkeklerde pek seçenek yok ama çağan,emir, arda yeni sayılır ama o kadar çok sık konuluyorki..  Orjinalden alıntı: taptap2005 kizlaaaaar ya cok güzel hic duymadigim isimler var. Biz karar verdik eger kiz olursa DILA veya ESIN olacak (hnagisi olasa acaba ) ama erkekte en ufak bir fikrimiz yoookk   aklimizdan Koray, Cinar felan geciyor ama tam olarak bunlar degil istedigimiz. Üff Oglum 1,5 yasinda ve ondada son güne kadar karar vermemistik en sonunda Baran oldu ama bu sefer mutlaka en kisa zamanda bi karar vermeliyiz. *** Nolur yalvaririm bol booooooooolllll ERKEK isimleri yazin lütfeeeen **** Ayrica merak ettim, su an 15. haftadayim almanyada yasiyorum burada doktorum 4. aylik oldugumu söyledi ama tükiyede 3 aylik dediler??? hangisi dogru ?? Orjinalden alıntı: gbahar İsim Anlamı Türü http://www.guzelisimler.com/bebekisimleri.php?isim=sude Aranan İsim "sude" http://www.tdk.gov.tr/adsozlugu/AdArama.asp?sirano=7727 Asude Rahat, dingin, huzurlu, sessiz, sakin. kız ismi Bahsude kız ismi Maksude Ulaşılması istenen şey, istek, emel. kız ismi Mesude Mutlu, sevinçli, bahtiyar. kız ismi Sude 1. Sürmüş, sürülmüş. 2. Ezilmiş, dövülmüş. kız ismi http://www.bebekveanne.com/bebekisimleri_kiz_isimleri_s.asp SUDE : 1-Hz.Peygamberin 2.eşinin adı, 2-Sürülmüş, tarla gibi işlenmiş, 3-Boyalı, sürmeli Farsça http://nedir.antoloji.com/sude/ CENNETTE BİR ÇİÇEK İSMİDİR Orjinalden alıntı: şirin24 Arkadaşlar merhaba, benm arkadaşımın adı SUDE ve anlamı da cennette bir ağaç,çiçek ismi imiş.SUDE arapça bir isim, bildiğim kadarıyla..O yüzden sözlükte bulamayabilrsin diye düşünüyorum..Aslında bu isimlerin anlamlarını daha sağlam kaynaklardan bakmanızı öneririm çünkü internette bi yerde baktığınız ismin anlmamı başka bir yerde farklı anlamda görebiliyorsunuz.. Sevgiler, Orjinalden alıntı: ALTINTARIM meraba arkadaslar. biz kızımızın ismini ilbilge olarak karar verdik.erkek olsaydı ilteriş kağan olcaktı. ilbilge o ülkenin bilgesi anlamına geliyor.ilteriş o ülkenin koruyucusu savunanı anlamına geliyor.il eskiden ülke demekmiş. ama sevdiğim başka isimlerde var.mesela ablamın ismi kırgız ve eşinin cengiz.oğullarına manas ismini verdiler manas kırgızların ve dünyanın en büyük destanlarından birinin ve kahramanın adı.kız olursa yakut düşünüyor. bense kız isimlerinden Altınay,berra,idil,ilsu,ilay,aysima,aysema,aysena gibi isimleri beğeniyorum. erkek isimlerindede ayberk göktuğ ve gökberk çok güzel köktürk de güzel. meriç ve volga ismi de çok güzel. bütün yavrucuklara hayırlı isimler.
|