DAHi BEBEK

Sayfayı değiştir: < 1234 > | Sayfayı gösteriyor 2 of 4, mesajlar 41 to 80 of 155
Yazar Mesaj
~SUMOSH~
  • Tüm gönderiler : 2388
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: canlarımmm kuzularımmm
Ynt: DAHi BEBEK - 24.02.2007 09:04:03
....
<mesaj tarafından düzenlendi adıaylin on 06.08.2007 14:41:15>

babakjoy
  • Tüm gönderiler : 4
Ynt: DAHi BEBEK - 24.02.2007 10:11:56

~SUMOSH~
Ynt: DAHi BEBEK - 24.02.2007 10:13:14
...
<mesaj tarafından düzenlendi adıaylin on 06.08.2007 14:41:44>

babakjoy
Ynt: DAHi BEBEK - 24.02.2007 10:14:41
biz de indirmeye karar verdik.söyleyim dedim.
<mesaj tarafından düzenlendi babakjoy on 24.02.2007 10:15:55>

~SUMOSH~
Ynt: DAHi BEBEK - 24.02.2007 10:26:07
.....
<mesaj tarafından düzenlendi adıaylin on 06.08.2007 14:42:11>

babakjoy
Ynt: DAHi BEBEK - 24.02.2007 10:28:34
teşekkürler de bu bayağı uzun sürüyor herhalde.

zelvani
  • Tüm gönderiler : 40
Ynt: DAHi BEBEK - 24.02.2007 23:44:24
Güzel söylüyorsunuz da, özellikle sen akcaybs, sürekli lisanssız ulead ve photoshop kullanıyorsun Haziran bebekleri sayfasından bildiğim kadarıyla. Eee, şimdi o lisanssız yazılımların günahı kime yazılıyor. bebişlerinizin resimlerini yapıp yapıp duruyorsunuz. Lisanssız bedava program kullanmak haram ya da ayıp değil mi?? Kaldı ki, yasal olarak da suç.

Ayres
  • Tüm gönderiler : 10
Ynt: DAHi BEBEK - 25.02.2007 04:40:02
Ya size birşey söylimi Baby Einstein serisini hazırlayan kim? Yahudiler gevurun malını yemek helaldir. Onlar o parayı müslümanlığıa karşı kullanıyorlar para vermeden kullandığım için kesinlikle vicdan azabı filan çekmiyorum. Türk sanatcılarımız dersen tamam derim zaten ben sevdiğim sanatcıya katkı olsun diye orjinal alıyorum ayrıca mp3 bilgisayarımda bulunduruyorsam bunun haram olduğunu sanmıyorum.Zaten CD veya kasetini almışım ödememi yapmışım dimi?

Ama tekrar söylüyorum Gevurun malı helaldir, indirin arkadaşlar

Ayrıca Kartalbey i zan altında bırakmanız hiç hoş değil adam emek harcıyor hizmet sunuyor asıl onun hakkı ödenmez. Biz bebek.com üyeleri Kartalbeyi çok ama çok seviyoruz.

~SUMOSH~
Ynt: DAHi BEBEK - 25.02.2007 09:25:18
o programlar reklam amaçlı 30 gün deneme süreli programlar.yani onu ulead ve photoshop bilerek reklam amaçlı veriyor.yasal yani.30 gün sonra kendi kendine kapanıyor.

tamam onlar yahudi.dahi bebek de mi yahudi.gayet de  dinine bağlı bi kurum.

anzer balım
  • Tüm gönderiler : 3551
Ynt: DAHi BEBEK - 25.02.2007 10:09:48
Evet canım benim de dün aklıma geldi ama benim indirdiğim programlar ücretli değil öyle olsa satın al der.(kaçak ve izinsiz olduğunu bilsem indirmezdim)Aylinin de dediği gibi ulead indirmiştim 1 aylık deneme amaçlı dedi zaten oda bana.Onun da süresi bitti.Sildim.
 Ben bu kaçak cd.ve kasetler için düşünmüştüm ama işin bu boyutu da var demi?Ücretsiz olduğunu düşündüğüm için indiriyorum korsan olduğunu bilmiyorum eğer korsansa söyleyin hemen silerim.Acemiyim bu program indirme konusunda daha yeni indirmiştim.geçen senelerde başladı dün de dedi İbrahim Tatlıses hırsızlık yapıyorsunuz diye insan tabi korkar hak geçermi diye?
   Zelvani sen daha 4 gün olmuş gireli hemen nerden bizim sayfaya girdin yoksa sen de mi başka nikle girdin bende öyle deyim hadi bakalım4 defadır giren biri benim sürekli fotoşop yaptığımı bilmez canım
  Sümeyye Fotobildur kaçakmı?Söyle kaçaksa silerim valla.Ben acemiyim biraz bu program indirme konusunda.Söylediklerimde de samimiyim.

anzer balım
Ynt: DAHi BEBEK - 25.02.2007 10:10:36
Dahi bebek kimin Sümeyye?

~SUMOSH~
Ynt: DAHi BEBEK - 25.02.2007 10:23:35
.......
<mesaj tarafından düzenlendi adıaylin on 06.08.2007 14:42:50>

zelvani
Ynt: DAHi BEBEK - 25.02.2007 13:12:07
Bilmediğim bir konu değil. Eşim avukat ve 2,5 yıldır meclisten geçen bilişim suçları ile ilgili davalara bakıyor. Ulead ve benzeri sitelerin demoları, adı üzerinde denemek ve memnun kalırsanız paralı lisansı almak, kalmazsanız silmek üzerine paylaşılır. Alıp yıllarca bedava kullanmak için değil!
Yeni üye olmama gelince. 3 yaşında bir kızım ve 8 aylık bir oğlum var. 5 haziran doğumlu, üye olmadan sayfanızı takip ederdim. Üyelik mecburi olunca da üye oldum. Zaten Şenay Hanım, bakarsınız ilk mesajım bu olay üzerine değil Niyetim sizi uyarmak kavga da değil. Bu arada kullandığınız microsftlar (windows) lisanslı mı çok merak ettim Zira değilse, ip numaranızdan saptanması çok kolay

anzer balım
Ynt: DAHi BEBEK - 25.02.2007 13:50:47
Zaten Ulead kendi siliyor 1 ay sona.Ben de gördüm yeni tek mesajın var demedim ki!4 mesajınız var dedim.Daha önceden takip ettiğinizi de bilmiyordum olabilir espri yapmıştım orda illaki öyle diyemem zaten.
valla dediğim gibi ben anlamıyorum bil.alınca gelip kurdular bilmiyorum.Dürüst olarak sen dediğin için değil de vicdani olarak sordum gördüysen eğer kaçakmı diye.?
   Bu arada neden sayfamıza uğrayıp ta bir mesaj bile bırakmıyorsun tanışmak istemedinmi?gelirsen bekleriz genede...

anzer balım
Ynt: DAHi BEBEK - 25.02.2007 13:51:42
dahi bebeğe baktım Sümeyyenin dexiği yere müzikleri güzel dinlendirici oyuncakları da ben öyle boz yap vc.oyuncaklar zamanla alacam zaten.

zelvani
Ynt: DAHi BEBEK - 25.02.2007 13:54:12
vakit bulabilsem

~SUMOSH~
Ynt: DAHi BEBEK - 25.02.2007 14:03:28
.......
<mesaj tarafından düzenlendi adıaylin on 06.08.2007 14:43:50>

anzer balım
Ynt: DAHi BEBEK - 25.02.2007 15:28:07
Tabİki hiç birimiz melek değiliz zaman zaman hatalar yapmışızdır.Benim de hoşuma gitti bu dahi bebek ama bile bile de indirmem şimdi bunu.öNEMLİ OLAN HATALARIMIZI ASGARİ DÜZEYE İNDİMEK.Herkesin kendi bileceği iş tabiki...

sedefbyo
  • Tüm gönderiler : 57
Ynt: DAHi BEBEK - 25.02.2007 18:20:01
Kartalbey size ne kadar dua etsek azdır.Bunlar çok zamanınızı alıyor olmalı.Biz baby eistain serisini yükledikten sonra mama yememe işkencemiz bitti artık.Ne zaman yemek yiyecek olsa onu acıyoruz hemen.Bayılıyor onlara...

georgian
  • Tüm gönderiler : 9556
  • Bölge: Corciya-yuesey
Ynt: DAHi BEBEK - 25.02.2007 19:33:02

Orjinalden alıntı: adıaylin

Orjinalden alıntı: babakjoy

biz de indirmeye karar verdik.söyleyim dedim.

iyi hayırlı uğurlu olsun.herkesin kendi fikri. burda karşılaşmamız tesadüf.lütfen rica ederim bunu da yanlış anlamayın.ayrıca 65 dolar mı.1 tane dvd mi 65 dolar einsteinlerın?

yoo 19 dolar. aradaki fark benim kar payimdi

ben zaten bi saka yapayim dediydim:))

baby einstein cocuk gelisimi icin mukemmel bir yapim hepsi birbirinden guzel, bazen ben bile odaklanmis bir bicimde seyrediyorum.  
diyet, lost, ebay, kargo vs., icin tum sorularinizi yeni georgi@n'a yonlendirin arkadaslar:) anlayacaginiz.. bi zaaaamet arkadasa muracaaat:)

georgian
Ynt: DAHi BEBEK - 25.02.2007 19:35:04
bu arada yahudi konusuna hic girmeyelim isterseniz, ben bir ara takmistim siyonizm ve yahudilerle ilgili okumadigim kitap kalmadi, kullandiginiz her sey onlara ait , bosyere baby einstein yahudi mali dinlemeyin, veya korsanini izleyin demeyin, kullandiginiz msn hotmail bile yahudilerin ona kalirsa (zaten einstein in kendisi de yahudi idi)
diyet, lost, ebay, kargo vs., icin tum sorularinizi yeni georgi@n'a yonlendirin arkadaslar:) anlayacaginiz.. bi zaaaamet arkadasa muracaaat:)

firuzan-oktem
  • Tüm gönderiler : 178
Ynt: DAHi BEBEK - 25.02.2007 19:53:04

Orjinalden alıntı: Ayres

Ya size birşey söylimi Baby Einstein serisini hazırlayan kim? Yahudiler gevurun malını yemek helaldir. Onlar o parayı müslümanlığıa karşı kullanıyorlar para vermeden kullandığım için kesinlikle vicdan azabı filan çekmiyorum. Türk sanatcılarımız dersen tamam derim zaten ben sevdiğim sanatcıya katkı olsun diye orjinal alıyorum ayrıca mp3 bilgisayarımda bulunduruyorsam bunun haram olduğunu sanmıyorum.Zaten CD veya kasetini almışım ödememi yapmışım dimi?

Ama tekrar söylüyorum Gevurun malı helaldir, indirin arkadaşlar

Hangi imam in fetvasi bu ayres hocam.
Bu arada ben adiaylin de kotu bir niyet gormedim. Yani sigara kullanan bir annenin cocugununn icmesini istememesi gibi birseydir bu. Kimse bebeginin yaninda sigara icmez. Yani bu bir celiski midir. Degildir.

BalBöceği_Annemicino
  • Tüm gönderiler : 8499
  • Bölge: karlar diyarı:)
Ynt: DAHi BEBEK - 25.02.2007 20:32:38
müjde! bakın ne buldum:)

slm 9000 dolarlık pahalı bir tasarım programını 250 dolara veriyorlar almak caiz midir?

06-Temmuz-2006 - 11:14:53

Cevabımız

Değerli Kardeşimiz;

Teyp, video kasetlerinin, mp 3 ve cd lerin de telif hakkı vardır. Bunlarda eser olduklarına göre, eser olmaları bakımından bunlar için de telif hakkı vardır.

Ancak ticaret kastı olmaksızın tek bir kaset, video, cd veya vcd çekimi söz konusuysa, iş değişir. Örfen buna bir şey denmez.

Ticaret yapmak maksadıyla külliyetli bir miktarda çoğaltma olmuşsa telif ücreti ödemeye tabi olur.

Halil GÜNENÇ, Günümüz Meselelerine Fetvalar, 1/372

Ticaret kastı olmaksızın Cd kopyalamak neden caiz görülüyor?

Selam ve dua ile...

Editör
www.sorularlaislamiyet.com

sgurergene

PEKİ BU PROGRAMI YAPAN İNSAN BİR MİLYON ADET SATACAKKEN, HERKES BİR KERE KOPYASINI KULLANDIĞI ZAMAN SATIŞLARI YÜZDE DOKSAN DÜŞTÜĞÜNDE KUL HAKKI DOĞMAZ MI SAYGILAR?

Cevabımız

Değerli Kardeşimiz;

Eğer ticaretini yapanlar olursa elbette kul hakkı olur. Ancak eskiden bazı kitaplar yazıyla çoğaltılırdı. Bu çoğaltmalara kul hakkı denilmemiştir. Bunun gibi ticari bir düşünce olmadan kendisi için bir defa çoğaltmanın haram olmayacağı kanaatindeyiz.

Ancak bunu çağaltıp ticaretini yapanlar sorumludurlar.

Selam ve dua ile...

Editör

firuzan-oktem
Ynt: DAHi BEBEK - 25.02.2007 21:35:35
Kartalbey  ve indiren arkadaslar bu isin ticaretini yapmadigina gore yirttik. Cennette gorusuruz Handanin Annesi thanks a lot.

BalBöceği_Annemicino
Ynt: DAHi BEBEK - 25.02.2007 21:54:56
burdaki fetvalar doğru değilse öte dünyada kimse yapışmasın yakama ben sadece aktardım

firuzan-oktem
Ynt: DAHi BEBEK - 25.02.2007 21:57:30

Orjinalden alıntı: HANDANınANNESİ

burdaki fetvalar doğru değilse öte dünyada kimse yapışmasın yakama ben sadece aktardım

Elciye sual olmaz misali

sedefbyo
  • Tüm gönderiler : 57
Ynt: DAHi BEBEK - 25.02.2007 22:08:58
Arkadaşlar bence bu konuda çok hassas düşüyoruz.Ben bir öğretmenim bazen bize tes bankası satan kitapcılar geliyor ve örnek kitap bırakıyorlar .Biz bazen bu kitapları öğrencilerimize almıyoruz.Çok pahalı oluyorlar.Belli yerleri fotokopi çektiriyoruz.Yanlış yaptığımızı sanmıyorum.
Eminim okul çağında çocuğu olan her veli ,bir zaman gelmiştir muhakkak fotokopi onlarda çektirmiştir.Yada çocuğumuza fotokopi bir kitap kullandırmışızdır..Artı kartalbey artık arkadaşımız bu formda .Bir arkadaşımız bize sevdiğimiz cd yi verdiğinde nasıl onu kendimizede çekiyorsa bu da aynı bu bir paylaşım.Arkadaşımız bundan para kazanmıyor ki etik olmasın.Tekrar teşekkür ederiz kartalbey.

nagisch
  • Tüm gönderiler : 8060
  • Bölge: eski bambıh daha eski pammuk
Ynt: DAHi BEBEK - 25.02.2007 22:12:35

burdaki fetvalar doğru değilse öte dünyada kimse yapışmasın yakama ben sadece aktardım

~SUMOSH~
Ynt: DAHi BEBEK - 25.02.2007 23:48:49
ben de baby tv izletiyorum.o da yahudi kanalı.ama adamlar yapmış.ve türkçe.dahi bebek de almayı düşünmüyorum.allah a şükür babası da ben de zekadan yana bi sorunumuz yok.inşallah bebeğim de öyle olur.olmasa da olur.şimdiden at yarışına sokamam.ilerde ooohhoo neler görecek.

evet bu duruma göre yani hocama göre yırtmış oluyoruz.kesin bu hoca da kaçak mp3 ayetler var.ünlü hafızlardancd sini alacağına 1 kerecik nolcak kendisi için kopyalamış.

valla murşit diye bi program vardı.kur an öğreten.benim eniştem onu kopyalacakmış.program açılırken uyarı vermiş.bunu kopyalamak haramdır.hala kopyalamak istiyosan sen bilirsin.diye.adamcağız gitmiş orjinalini almış.korkmuş nolur nolmaz demiş.

beni en güzel anlayan firuzan-öktem çok sağol.ohh ya.biri beni anladı.evet benim yaptığım hata.kendi karar verme yetisi olmayan yavruma bu haksızlığı yapamam.

anzer balım
Ynt: DAHi BEBEK - 26.02.2007 00:30:11

Hangi imam in fetvasi bu ayres hocam.
Bu arada ben adiaylin de kotu bir niyet gormedim. Yani sigara kullanan bir annenin cocugununn icmesini istememesi gibi birseydir bu. Kimse bebeginin yaninda sigara icmez. Yani bu bir celiski midir. Degildir.

Evet tam üstüne bastın ben de düşünmüştüm öyle
Banucum tam tersi arkadaş yahudi malı izleyin para vermeyin çünki müslümanlara karşı kullanıyorlar demişti canım.Okonuda da fetva veremem bilmiyorum ama ben de onlara kızıyorum Filistin olayları v.c.

Eğer ticaretini yapanlar olursa elbette kul hakkı olur. Ancak eskiden bazı kitaplar yazıyla çoğaltılırdı. Bu çoğaltmalara kul hakkı denilmemiştir. Bunun gibi ticari bir düşünce olmadan kendisi için bir defa çoğaltmanın haram olmayacağı kanaatindeyiz.

Ancak bunu çağaltıp ticaretini yapanlar sorumludurlar.

Eşim de bööyle söyledi bana ama???

evet bu duruma göre yani hocama göre yırtmış oluyoruz.kesin bu hoca da kaçak mp3 ayetler var.ünlü hafızlardancd sini alacağına 1 kerecik nolcak kendisi için kopyalamış.

kartalbey
  • Tüm gönderiler : 2188
  • Bölge: Adına GURBET Diyorlar...
Ynt: DAHi BEBEK - 26.02.2007 00:35:31

Öncelikle hakkimda hayirlisini düsünenlere ve iyi düsüncelerini yazanlara Allah daha fazlasini-güzelini versin. Tesekkür ederim. 

Son yazilarda da belirtildigi üzere burdaki paylasim Ticari bir amac tasimamaktadir. Ayrica burda bu paylasimlari görmeseydiniz kaciniz Baby Einstein veya dahi bebek diye birseyin varligindan haberdar olacaktiniz?  Yani burda ben bir bakima onlarin ücretsiz reklamini da yapiyorum. konu yasaldir veya degildir; orasini önce Forum Yönetimi düsünsün Sonrada gerekirse ben düsünürüm.

Burdaki amac tamamen cocuklarin gelisiminde kücükde olsa bir katkidir. daha dogrusu annelerin bu videolar sayesinde islerinin kolaylastirilmasidir. Bir cok annenin mennuniyetini bildiren mesajlarini okuyunca da yapilan isin güzelligi ortaya cikiyor. Yani amacina ulastigini bilmek sevindiriyor.

Kul hakki konusuna gelince de cok fazla konuyu uzatmak taraftari degilim. Bildiginiz ve inandiginiz gibi davranin ama lütfen tartisma ortamina sürüklemeyin bu konuyu...  Diger konular bölümünde bu konuyu tartismaya acabilirsiniz ama burasi cok daha baska bir amac düsünülerek acildi. Umarim anlayisla karsilarsiniz.

Ayrica sunu da bilmenizi isterim ki; cekirdekciler buranin kokusunu alirsa yandiniz demektir Sonra sac-basa konuyu bir güzel konusursunuz

Saygi ve sevgilerimle....

Not: Kartalbey birlesik yaziliyor...

Güzel bir şey, her zaman iyi değildir; ama iyi bir şey her zaman güzeldir

georgian
Ynt: DAHi BEBEK - 26.02.2007 00:42:41
yok senaycim, benim dedigim apayri bizim konuyla alakasi yok. yani yahudi mallarini boykot icin mc donalds yemeyin veya coca cola icmeyin derler ya? iki gunah kecii bulmuslar coca cola ile mc donalds'i, oysa ki her elinizi attiginiz marka yahudi mali, onu diyenler en basta ellerindeki sigaralari birakmalari lazim cunku yahudi mali dunya sigara uretiminn %90 a yakini, eh coca cola icmeyin diye mail atiyorlar, attiklari msn, (hotmail) yahudi, giydikleri, yedikleri, ictikleri, seyrettikleri kanallar hepsi yahudi ben boykot ettkim bi sure ama gercekten kacis yok
onu demek istemistim

kartalbey cekirdekcileri zar zor diyete soktuk , aman hatirlatmayalim gozunuzu seveyim

n u r
  • Tüm gönderiler : 926
  • Bölge: Viyana
Ynt: DAHi BEBEK - 26.02.2007 01:40:41

Ayrica sunu da bilmenizi isterim ki; cekirdekciler buranin kokusunu alirsa yandiniz demektir Sonra sac-basa konuyu bir güzel konusursunuz

hahahahaa ihbar etmeyen nooolsuuun arada sizde kaynarsiniz yalniz

Neyse sadede geliim, nihayet bu güzel programlari yüklemeyi basardim bende, taksit taksit indiriyorum henüz yükleme islemlerindeyim yani kurmayi denemedim ama eminim begenicez :)

Allah razi olsun Kartalbey

Hezal
  • Tüm gönderiler : 6827
  • Bölge: Malatya'dan,Texasa/USA.Katılım zamanı: 8/05/2005
Ynt: DAHi BEBEK - 26.02.2007 08:27:40

Orjinalden alıntı: georgian

yok senaycim, benim dedigim apayri bizim konuyla alakasi yok. yani yahudi mallarini boykot icin mc donalds yemeyin veya coca cola icmeyin derler ya? iki gunah kecii bulmuslar coca cola ile mc donalds'i, oysa ki her elinizi attiginiz marka yahudi mali, onu diyenler en basta ellerindeki sigaralari birakmalari lazim cunku yahudi mali dunya sigara uretiminn %90 a yakini, eh coca cola icmeyin diye mail atiyorlar, attiklari msn, (hotmail) yahudi, giydikleri, yedikleri, ictikleri, seyrettikleri kanallar hepsi yahudi ben boykot ettkim bi sure ama gercekten kacis yok
onu demek istemistim

kartalbey cekirdekcileri zar zor diyete soktuk , aman hatirlatmayalim gozunuzu seveyim

evet banucum haklisin...islerine gelince  sevap derler islerine gelmeyince  kulanmayin haramdir derler..

hele bir taneside gavur diye yazmis nekadar itici bir kelime,gavur dersiniz ama gavurun butun nimetlerinden faydalanirsiniz.isinize gelince sevap gelmeyince haram der cekilirsiniz kenara..
<mesaj tarafından düzenlendi Hazal- on 26.02.2007 08:53:23>

tria
  • Tüm gönderiler : 2290
Ynt: DAHi BEBEK - 26.02.2007 10:13:26

Orjinalden alıntı: 1903

Öncelikle hakkimda hayirlisini düsünenlere ve iyi düsüncelerini yazanlara Allah daha fazlasini-güzelini versin. Tesekkür ederim. 

Son yazilarda da belirtildigi üzere burdaki paylasim Ticari bir amac tasimamaktadir. Ayrica burda bu paylasimlari görmeseydiniz kaciniz Baby Einstein veya dahi bebek diye birseyin varligindan haberdar olacaktiniz?  Yani burda ben bir bakima onlarin ücretsiz reklamini da yapiyorum. konu yasaldir veya degildir; orasini önce Forum Yönetimi düsünsün Sonrada gerekirse ben düsünürüm.

Burdaki amac tamamen cocuklarin gelisiminde kücükde olsa bir katkidir. daha dogrusu annelerin bu videolar sayesinde islerinin kolaylastirilmasidir. Bir cok annenin mennuniyetini bildiren mesajlarini okuyunca da yapilan isin güzelligi ortaya cikiyor. Yani amacina ulastigini bilmek sevindiriyor.

Kul hakki konusuna gelince de cok fazla konuyu uzatmak taraftari degilim. Bildiginiz ve inandiginiz gibi davranin ama lütfen tartisma ortamina sürüklemeyin bu konuyu...  Diger konular bölümünde bu konuyu tartismaya acabilirsiniz ama burasi cok daha baska bir amac düsünülerek acildi. Umarim anlayisla karsilarsiniz.

Saygi ve sevgilerimle....

Not: Kartalbey birlesik yaziliyor...

özür dileyerek yazınızın bir bölümünü büyüttüm. tekrar teşekkür ediyoruz kartalbey. hatta devam ederse bu polemik bu bölümde, her post sonrası yapıştırmak istiyorum izin verirseniz günlerdir yazmak istiyorum ama siz yazmışsınız zaten diye bir daha aynı şeyleri yazmama gerek kalmadı. merak edenler için bu konuyu araştırdım ve çelişkilere rastladım. bu yüzden bir fıkıh alimine ulaştım ve sordum. yakında cevabı gelecektir ve ben de diğer konularda aynen paylaşacağım sizlerle. herkes fetva makamı değildir.  ülkemizde asıl fetva makamı diyanettir ve onlara telefonla ulaşmak çok kolaydır. verdikleri fatvaya uyarsanız sizin sorumluluğunuz kalkar.   diyerek,bu tartışmanın bitmesini ve dahi bebek sayfasının bu konuyla ilgili kullanılmasını diliyorum.

herkese sevgi ve saygılar

~SUMOSH~
Ynt: DAHi BEBEK - 26.02.2007 10:41:27
tria ceavbını merakla bekleyceğim...

bu arada interneti limitli 3gb olanlar bence dikkat etsin indirirken limiti aşabilirler.dahi bebek seti kaç gb bilmiyorum ama.eğer aşılırsa ona da ek ücret alınıyor.telekom tarafından.

BalBöceği_Annemicino
Ynt: DAHi BEBEK - 26.02.2007 11:03:46
yelizin cevabının benimkinden farklı olacağını sanmıyorum..çünkü ben de güvendiğim bi siteden alıntıladım..ama yine de heyecanla bekliyorum..oradan da onay fetvası alırsam tutmayın beni

anzer balım
Ynt: DAHi BEBEK - 26.02.2007 11:23:10
Kartalbeye bir lafımız yok tabiki.O iyi niyetli bir şekilde yardımcı olmak istemiş.Ben sadece bildiğimi söyledim(iyiliği söyleyip kötülüğü men etmek bizim vazifemiz değilmi bir müslüman olarak?) fetva vermek haddime değil tabiki.Daha önce de başka bir tartışmada diyanetten örnek verdimn herkes bana cephe aldı.Şimdi sende diyanet diyorsun bak en doğrusu yani.ben de merak ediyorum.ben şu sanatçılar helal etmiyoruz falan diyorlar ya bunu da onlara benzettim o yüzden.Kendimce muhasebe yaptım.
   İnternet  çok derin bir kuyu yanlız.Onu anladım.

beklenengun
  • Tüm gönderiler : 2852
Ynt: DAHi BEBEK - 26.02.2007 11:25:46
bu konuda kendi aklınıza ve mantığınıza göre hüküm vermelisiniz bence. bir başkası emek vermiş çalışmış ve satıyo sen onu ister kopyala ister satın al. bu senin bileceğin bir iş. sevdiğin şarkıyı kopyalamak da aynı şey. bebeğime çok faydalı diye ben mama çalabilirmiyim? bu da aynısı. bebeğime faydalı ama sahibinin haberi ve izni yok. kesinlikle tartışma yaratmak istemiyorum herkes aklına ve gönlüne uyanı yapsın bence.

tria
  • Tüm gönderiler : 2290
Ynt: DAHi BEBEK - 26.02.2007 11:48:42
ahh, ne zor kendini ifade edebilmek. arkadaşlarım benim kimseye sözüm yok ama sadece diyorum ki o hoca bu hoca diye herkesin sözüne uyulmaz. asıl fetva makamı diyanettir ki burada bile her kolu yeterli değildir. bir şura heyeti vardır, bilinmeyen veya net olmayan konular oraya sorulur. her hoca her şeyi bilmez takdir edin. fıkıh alimi olmalıdır bu mesele hakkında konuşacak kimse. ve söylediği de vebaldir yanlış ise hesabını yüklenecek kişi odur. herkes fatva alimi değildir diyerek anlatmak istediğim bu. buradaki herhangi bir kişiyi kasdetmiyorum. anlaştık  mı

mecbur kalıyorum yazmaya. umarım biter bu tartışma. ben çok güvendiğim bir fıkıhcı hocama yazdım sordum. dediğim gibi, cevabı gelince paylaşacağım. herkes istediğini yapmakta özgürdür.

tekrar yazmak istiyorum burası bu tartışmanın yeri değil. lütfen bu konuda başka insanların fikirlerini merak eden açsın diğer konulara, orada herkes fikrini beyan etsin saygı çerçevesi içinde. bu forum tartışmaya yeteri kadar doydu sanıyorum.

en nefret ettğim şey din ve politika ile ilgili konuları tartışmakdır çünkü en zor sonuca bağlanan tartışmalardır ve ben hemen hemen hiç sonuca bağlananını görmedim. hele ki böyle bir ortamda...

Sayfayı değiştir: < 1234 > | Sayfayı gösteriyor 2 of 4, mesajlar 41 to 80 of 155