Forum Bebeği Forum Ana Sayfa

Bebek.com Forum'a Hoş Geldiniz...

Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.
Bebek.com forumunu ilk ziyaretiniz ise; Forum Kuralları için tıklayınız.

DOĞUM KONTROL HAPI KULLANANLAR..BİLGİLERİNİZE İHTİYACIM VAR

Sayfayı değiştir: < 12345678910.. > >> | Sayfayı gösteriyor 10 of 11, mesajlar 181 to 200 of 220
Yazar Mesaj
4everCAgirl

• Tüm gönderiler : 3904
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: New York, NY
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: DOĞUM KONTROL HAPI KULLANANLAR..BİLGİLERİNİZE İHTİYACIM VAR - 04.02.2009 17:20:38 ( #181 )

Orjinalden alıntı: aurynn

Burcu Hanım internette araştırdığımda bu durumla ilgili normal olduğunu yazan bişi göremedim de ondan burda dile getirdim.Ben doğum kontrol hapını 7-8 senedir sürekli kullanıyorum ama hiç başıma gelmedi bence gelmemesi de gerekir.Defalarca başınıza geldiyse bence dr.görüşmeniz ve kullandığınız hapı değiştirmeniz gerekebilir.

Unutmayin, eger iki yilda bir bile olsa, 7 yil uzerinden defalarca oluyor

Ayrica ben elbetteki ilk basima geldiginde doktora gittim ve kendim arastirdim.

Her seferinde doktorlar normal oldugunu soyledi.

Ki gercekten oyle.  Sonucta hormon bunlar, neden saat gibi matematiksel sonuclar olsun ki?  Elbette arada bir boyle seyler olacaktir.  Ne mutlu ki sizin basiniza 7 yilda ilk defa gelmis.

Benim konusutugum doktorlar ve kendi yaptigim arastirmalar bunun normal oldugu yonunde. 

Eger sizin doktorunuz farkli birsey soylerse elbette doktorunuzu dinleyin. 
Nilay&Yiğit

• Tüm gönderiler : 3504
  • Bölge: İstanbul
Ynt: DOĞUM KONTROL HAPI KULLANANLAR..BİLGİLERİNİZE İHTİYACIM VAR - 05.02.2009 23:48:02 ( #182 )
öncelikle verdiğiniz güzel ve açıklayıcı bilgiler için teşekkür ediyorum size.
daha önce bahsettiğiniz yöntemi hiç duymamıştım, en kısa sürede araştırmasını yaparak doktorumla paylaşacağım.

Orjinalden alıntı: 4everCAgirl

Orjinalden alıntı: Nilay&Yiğit

bu arada geciken adetim dolayısıyla adet söktürücü ilaç kullandım 6 gün, bitiminden 3 gün sonrada adet oldum.

pko geçecek bişey değil, o yüzden d.kontrol hapına devam edeceğim bir ömür sanırım. kötü bi durum

Hergun kullanilan dogum kontrol hapi yerine vajinal halkalar gibi icerden hormon veren yontemleri dusundunuz mu?  Spiralden bahsetmiyorum, NuvaRing'den bahsediyorum.  Ve onun gibi birkac sey daha piyasaya cikti sanirim.  Yan etkileri dkontrol haplariya ayni, ama en azindan her gun hap kullanma olayi ortadan kalkiyor. 

Nilay&Yiğit

• Tüm gönderiler : 3504
  • Bölge: İstanbul
Ynt: DOĞUM KONTROL HAPI KULLANANLAR..BİLGİLERİNİZE İHTİYACIM VAR - 05.02.2009 23:49:07 ( #183 )
siz doktorunuzla görüştünüz mü bu durumu, ve kendisinin size ne açıklama yaptığını merak ettim.

Burcu Hanım internette araştırdığımda bu durumla ilgili normal olduğunu yazan bişi göremedim de ondan burda dile getirdim.Ben doğum kontrol hapını 7-8 senedir sürekli kullanıyorum ama hiç başıma gelmedi bence gelmemesi de gerekir.Defalarca başınıza geldiyse bence dr.görüşmeniz ve kullandığınız hapı değiştirmeniz gerekebilir.

4everCAgirl

Ynt: DOĞUM KONTROL HAPI KULLANANLAR..BİLGİLERİNİZE İHTİYACIM VAR - 06.02.2009 17:36:59 ( #184 )
Rica ederim, yardimci olabildigimde mutlu oluyorum

öncelikle verdiğiniz güzel ve açıklayıcı bilgiler için teşekkür ediyorum size.
daha önce bahsettiğiniz yöntemi hiç duymamıştım, en kısa sürede araştırmasını yaparak doktorumla paylaşacağım.

Orjinalden alıntı: 4everCAgirl

bu arada geciken adetim dolayısıyla adet söktürücü ilaç kullandım 6 gün, bitiminden 3 gün sonrada adet oldum.

pko geçecek bişey değil, o yüzden d.kontrol hapına devam edeceğim bir ömür sanırım. kötü bi durum

Hergun kullanilan dogum kontrol hapi yerine vajinal halkalar gibi icerden hormon veren yontemleri dusundunuz mu?  Spiralden bahsetmiyorum, NuvaRing'den bahsediyorum.  Ve onun gibi birkac sey daha piyasaya cikti sanirim.  Yan etkileri dkontrol haplariya ayni, ama en azindan her gun hap kullanma olayi ortadan kalkiyor. 

aurynn

• Tüm gönderiler : 497
  • Bölge: BURSA
Ynt: DOĞUM KONTROL HAPI KULLANANLAR..BİLGİLERİNİZE İHTİYACIM VAR - 09.02.2009 14:52:33 ( #185 )
Evet ben dr.umla hafta sonu görüştüm bana bir süre doğum kontrol hapı ile kullanmam için bir hap verdi.Normal de olmaması gereken bir durum olduğunu söyledi.Bende öyle olduğunu düşünmüştüm zaten dr.umla görüşmem iyi oldu o açıdan
gulinz

• Tüm gönderiler : 1
Ynt: DOĞUM KONTROL HAPI KULLANANLAR..BİLGİLERİNİZE İHTİYACIM VAR - 12.02.2009 17:03:05 ( #186 )
merhabalar bende yasmin doğum kontrol hapını kullanıyorum. 2. kutum pazar günü bitti yani pazartesi bşlarım pazar günü biter bügün perşembe ve ben hala regl olmadım anlamadım ilk aylar dolayısıylamı boyle oldu. ılk ay kutu bıtımınden 2 gun sonra regl olmustum oda degısık bırseydı uzun surmustu ve cok farklıydı bu ay olmadım daha neden olabılır
4everCAgirl

Ynt: DOĞUM KONTROL HAPI KULLANANLAR..BİLGİLERİNİZE İHTİYACIM VAR - 12.02.2009 19:39:04 ( #187 )

Evet ben dr.umla hafta sonu görüştüm bana bir süre doğum kontrol hapı ile kullanmam için bir hap verdi.Normal de olmaması gereken bir durum olduğunu söyledi.Bende öyle olduğunu düşünmüştüm zaten dr.umla görüşmem iyi oldu o açıdan

Icinizin rahatlamasina sevindim, onemli olan bu cunku.

Burada boyle bir kere olmus bir olay icin ilacla mudahale edilmez, vucudun kendisini duzeltmesi icin sans taninir ve vucudun bir sonraki 2 ay ne yapacagi takip edilir. 

Ben sahsen bu goruse katiliyorum.  Bir kere olmus birsey icin direk ilacla mudahale, hele ki teshis kesinlesmeden, cok yanlis bence.

Buradaki doktorlar da bu gorusu paylasiyor genelde, paylasmayanlarla da ben karsilasmadim.  Genel olarak leblebi gibi ilac icmenin yanlisligi baz aliniyor.  Yanlis anlamayin, size leblebi gibi ilac iciyorsunuz demiyorum kesinlikle, cunku sizin hakkinizda hicbirsey bilmiyorum.  Ama genel egilim boyle, insanlar en ufak birseyde ilaclara sariliyor, hele ki orada. 

Dedigim gibi, benim kisisel gorusum minimum ilacla mudahale, kesin teshis, gerektigine emin olduktan sonra ilac kullanma yonunde. 

Sizin gorusunuz farkli.  Doktorunuzun sizin gibi dusunmesi cok onemli, gorunuse bakilirsa doktorunuz da sizinle ayni cizgide, bu sizin icin cok iyi.  Doktorla hasta arasinda gorus anlasmazligi iki taraf icin de iyi degil.

Dilerim kullandiginiz ilac istediginiz sonucu verir, bir daha da basiniza gelmez ayni sey.  Gecmis olsun.
4everCAgirl

Ynt: DOĞUM KONTROL HAPI KULLANANLAR..BİLGİLERİNİZE İHTİYACIM VAR - 12.02.2009 19:41:19 ( #188 )

Orjinalden alıntı: gulinz

merhabalar bende yasmin doğum kontrol hapını kullanıyorum. 2. kutum pazar günü bitti yani pazartesi bşlarım pazar günü biter bügün perşembe ve ben hala regl olmadım anlamadım ilk aylar dolayısıylamı boyle oldu. ılk ay kutu bıtımınden 2 gun sonra regl olmustum oda degısık bırseydı uzun surmustu ve cok farklıydı bu ay olmadım daha neden olabılır

Ilk 3 ay boyle aksamalar olabilir.  Hatta ilk 6 da ilaca alisma devresi icinde sayilir.  Herkesin vucudu farkli tepki veriyor ilaca, sonucta dis mudahale. 

Ama haamilelik testi yapmanizi tavsiye ederim, ilac ilk 1 ay icinde tam korumuyor, ek korumayla iliski tavsiye ediliyor ilk 1 ay icinde.  Eger bunu yapmadiysaniz hamile olabilirsiniz.
happygırl

• Tüm gönderiler : 3852
  • Bölge: Türkiye'nin incisi İZMİR'den
Ynt: DOĞUM KONTROL HAPI KULLANANLAR..BİLGİLERİNİZE İHTİYACIM VAR - 03.03.2009 10:11:50 ( #189 )
13 yaşımdan beri adet düzensizliğim var ve dıare 35 i yılarca kullandım... hamile kalmak istediğimde ise normal yolla hamile kaldım... doğum yaptıktan sonra yine regl olamayınca dr um YASMİN verdi... ben de inanılmaz derecede migren ağrısı yapınca bıraktım... 4 yıldır otla, çöple (hayit, civanperçemi vs) regl oldum... son 4 aydır ise yine regl olamayınca tekrar dr gittim..(bu sefer başka bir dr. ona anlattım durumu...) o da madem öyle tekrar dıare35 kullan dedi. tam 7 gündür hapı tekrar alıyorum... son 4 gündür vücudumda ödem var...  Sizde haptan dolayı ödem oluşuyor mu? oluşuyorsa ne yapıyorsunuz? Ya da bu ödemin sebebi mevsim geçişleri vs imi.?

Sevgiler

sevil_cull

• Tüm gönderiler : 13583
  • Bölge: izmir -- marmaris
Ynt: DOĞUM KONTROL HAPI KULLANANLAR..BİLGİLERİNİZE İHTİYACIM VAR - 03.03.2009 16:12:39 ( #190 )
Doğum kontrol ilacı bende hiç bir yan etki yapmadı. zaman zaman ödem bende de çok oluşur ben bitkisel yöntemler deniyorum. Sabahları aç karna maydonoz suyu içiyorum bu çok iyi geldiğini düşünüyorum birde yürüyüşe çıkıyorum.

4everCAgirl

Ynt: DOĞUM KONTROL HAPI KULLANANLAR..BİLGİLERİNİZE İHTİYACIM VAR - 04.03.2009 21:30:37 ( #191 )
Bende dkontrol hapi simdiye kadar hic odem yapmadi.

Daha once de duymadim hic yapar mi yapmaz mi.

Doktorunuz ne diyor peki?  Bence bu durumu doktorunuza sormalisiniz.

Ama genel olarak odeme en iyi care bol bol su icmek, tuzdan kacinmak.
happygırl

Ynt: DOĞUM KONTROL HAPI KULLANANLAR..BİLGİLERİNİZE İHTİYACIM VAR - 06.03.2009 10:16:28 ( #192 )
sağolun bayanlar....

ama bende su tutulumu yaptı.. 52.,5 dan 54.0 oldum 10 günde... vücudumdaki ödemi hissedebiliyorum... dr. konuştum ... gelecek ay  kullanmayalım dedi... ama d.k.hapı kullanmak zorundayım... çünkü regl olamıyorum...
şaşırıp kaldım kısaca...

*bahar*

• Tüm gönderiler : 4948
  • Bölge: mutluluğun göbeğinden:)))
Ynt: DOĞUM KONTROL HAPI KULLANANLAR..BİLGİLERİNİZE İHTİYACIM VAR - 11.03.2009 12:50:03 ( #193 )
arkadaşlar ben yasmin kullanıyorum ama başka bir hapa geçmek istiyorum.bu geçişi normal olarak yapabilirmiyim yoksa dikkat etmem gereken konular varmı???

happygırl

Ynt: DOĞUM KONTROL HAPI KULLANANLAR..BİLGİLERİNİZE İHTİYACIM VAR - 11.03.2009 13:38:04 ( #194 )
bahar ben de yasmin'e geçmek istiyordum... Sen neden değiştirmek istiyorsun... bilgi verir misin?

*bahar*

Ynt: DOĞUM KONTROL HAPI KULLANANLAR..BİLGİLERİNİZE İHTİYACIM VAR - 11.03.2009 17:49:52 ( #195 )
canım bende çok fazla miğde bulantısı yapıyor.migren teşhisi konuldu geçen ay bana .o zaten tuttuğu zaman müthiş bulantı yapıyor.bir de yasminin ki birleşince fena oluyor bu yüzden

happygırl

Ynt: DOĞUM KONTROL HAPI KULLANANLAR..BİLGİLERİNİZE İHTİYACIM VAR - 13.03.2009 09:20:28 ( #196 )
Geçmiş olsun... bildiğim kadarıyla; bu ay yasmini iç, 1 haftadan sonra(bu arada regl olacaksın)  istediğin başka hapa geçersin. ama yine de  doktorunla  görüş.... o sana en yararlı hapı  verecektir.

sevgilerimle.

*bahar*

Ynt: DOĞUM KONTROL HAPI KULLANANLAR..BİLGİLERİNİZE İHTİYACIM VAR - 16.03.2009 14:33:52 ( #197 )
tamam canım önümüzdeki ay geçiş yapıcam.çok sağol

4everCAgirl

Ynt: DOĞUM KONTROL HAPI KULLANANLAR..BİLGİLERİNİZE İHTİYACIM VAR - 16.03.2009 18:54:42 ( #198 )

Orjinalden alıntı: *bahar*

arkadaşlar ben yasmin kullanıyorum ama başka bir hapa geçmek istiyorum.bu geçişi normal olarak yapabilirmiyim yoksa dikkat etmem gereken konular varmı???

Bir haptan baska bir hapa gecerken dikkat edilecek tek nokta ek korunma.

Istersen pazar gunu baslarsin, istersen sanki ayni hapmis gibi eski kutu bitince baslarsin.

Ama yeni hapa gectigin ay ek korunma sart. Sadece bir ay ek korunma gerekli. Yeni hapin ikinci kutusuna basladigin aydan itibaren ek korunmaya gerek yok.
*bahar*

Ynt: DOĞUM KONTROL HAPI KULLANANLAR..BİLGİLERİNİZE İHTİYACIM VAR - 16.03.2009 20:30:46 ( #199 )
ohh burcu gözlerim seni arıyordu hep anladım canım.teşekkür ederim beni yine bilgilendirdiğin için bu arada maşallah büyüyor mercimek

4everCAgirl

Ynt: DOĞUM KONTROL HAPI KULLANANLAR..BİLGİLERİNİZE İHTİYACIM VAR - 17.03.2009 22:20:24 ( #200 )
Hihihi, oyle yaa mercimek buyuyor ve dogumuna yaklasiyor, 10 haftacik kaldi yaaa inanmasi cok zor!
Sayfayı değiştir: < 12345678910.. > >> | Sayfayı gösteriyor 10 of 11, mesajlar 181 to 200 of 220

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 40 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku
  • Yeni konu başlat