Forum Bebeği Forum Ana Sayfa

Bebek.com Forum'a Hoş Geldiniz...

Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.
Bebek.com forumunu ilk ziyaretiniz ise; Forum Kuralları için tıklayınız.

DOĞUM KONTROL HAPI KULLANANLAR..BİLGİLERİNİZE İHTİYACIM VAR

Sayfayı değiştir: < 12345678910.. > >> | Sayfayı gösteriyor 3 of 12, mesajlar 41 to 60 of 223
Yazar Mesaj
jera

• Tüm gönderiler : 160
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: DOĞUM KONTROL HAPI KULLANANLAR..BİLGİLERİNİZE İHTİYACIM VAR - 02.04.2008 01:53:15 ( #41 )
Ben bir doğum kontrol hapı kurbanıyım Tabii, böyle kurbanlığa can kurban o ayrı Yasmin kullanırken hamile kaldım ve oğlumu beklediğimizden 3 yıl kadar önce kucağımızda bulduk Bu yüzden yaptığım bazı dikkatsizlikleri yapmamanız için yazmak istedim. Sigara kullanıyorsanız, hapla korunduğunuz dönemde ya bırakın ya da azaltın derim. Sigara kullanımı koruyuculuğu düşürebiliyor (tabii bu kesin diye bir şey yok olasılık ama düşük bir olasılık derken başıma geldi işte). Hep aynı saatte almaya dikkat edin. Çok dikkat edin, ben alarm kuruyordum ama birkaç kez fırsat bulamadığım için yarım saatlik kaymalar oldu. Doktorum bunun da etkisi olduğunu söyledi, yarım saat bile olsa. Yani %99 koruma sağlasa bile çok disiplinli olmadığınız zaman %1'in içine giriveriyorsunuz. Kilo meselesinde de, Yasmin (diğerleri de muhtemelen öyledir) vücutta su toplanmasına sebep olabiliyor. Ama bıraktıktan sonra kısa sürede su atılıyor. 
*bahar*

• Tüm gönderiler : 4948
  • Bölge: mutluluğun göbeğinden:)))
Ynt: DOĞUM KONTROL HAPI KULLANANLAR..BİLGİLERİNİZE İHTİYACIM VAR - 02.04.2008 09:41:17 ( #42 )
bence senin bebeğin nasipmiş sanabende dakikası dakikasına uydurmuyorum içme zamanımı..mutlaka bir saat hatta iki saat bile oynuyor..ama dr.bana ilk zamanlar aynı saatlerde at sonra o kadar önemli değil demişti..şimdilik güzel gidiyoruz bakalım..inşallah bi sürpriz olmaz..bence kilo meseleside bünye ile alakalı..halamın kızlarıda kullanıyor..malesef yarım dünya gibiler..ama ben kilo verme isteğindede olduğum için yediklerimede dikkat ediyorum tabii.

jera

• Tüm gönderiler : 160
Ynt: DOĞUM KONTROL HAPI KULLANANLAR..BİLGİLERİNİZE İHTİYACIM VAR - 02.04.2008 11:49:51 ( #43 )
Tabii, kuzuların geleceği varsa hap map hiçbir yöntem engel olamıyor
**hazalım**

• Tüm gönderiler : 6776
  • Bölge: GAZİANTEP ** MALATYA
Ynt: DOĞUM KONTROL HAPI KULLANANLAR..BİLGİLERİNİZE İHTİYACIM VAR - 09.04.2008 15:10:37 ( #44 )
yasmin kullanıyorum bir haftadan beri
drumun öneri ile ile başladım
bebeğim 6 ayını geçtiği için kullanabileceğimi söyledi
ama sütümde bi azalma var sanki

etkiler mi doğum kontrol hapı yada azaltır mı sütü

ciseren

• Tüm gönderiler : 237
Ynt: DOĞUM KONTROL HAPI KULLANANLAR..BİLGİLERİNİZE İHTİYACIM VAR - 09.04.2008 15:54:04 ( #45 )
doktorlar genellikle Yasmini oneriyor gozlemledigim kadariyla.
ancak evliyseniz ya da duzenli bir cinsel hayatiniz varsa haptan baska yontemleri kullanmanizi daha cok oneriyorlar.
yasminin kimyasal degil dogal bir hap oludugunu,yan etkilerinin (tüylenme,kilo alma vs..) olmadigini soylemisti doktorum bir kac sene once bende kullanmistim baska bir nedenden oturu.
bendeki tek yan etkisi ilk kullanim zamanlarinda goguste buyume oluyordu , duzenli kullanima devam edincede o da geciyordu.
unutma ihtimaliniz oldugu icin %100 korunma sansi yok yazik ki.
ancak kazalarda çok az oluyor.sonucta bu da bir korunma yontemi.

benim duyup korktugum tek sey yumurtalara zarar verdigi, ,ilerde cocuk sahibi olma sansini azalttigiydi.istersen bunu doktorunla bir gorus eger endise edersen bu konuda.

*doğum ve bebek fotoğrafçısı*
Çiseren Korkut
http://www.ciseren.com/
ciseren@ciseren.com
*bahar*

• Tüm gönderiler : 4948
  • Bölge: mutluluğun göbeğinden:)))
Ynt: DOĞUM KONTROL HAPI KULLANANLAR..BİLGİLERİNİZE İHTİYACIM VAR - 09.04.2008 15:54:43 ( #46 )
canım hiç emzirriken kullanan biri yok çevremde ama bak bunu buldum nette

Emzirme Döneminde Süt Salgısı Üzerine Olan Etkiler
Doğum kontrol hapları sütün miktarını ve kalitesini azaltırlar ve bu nedenle emziren annelerin başka yöntemlerle korunması önerilir

tontisanne

• Tüm gönderiler : 142
  • Bölge: Isvicre /Luzern
Ynt: DOĞUM KONTROL HAPI KULLANANLAR..BİLGİLERİNİZE İHTİYACIM VAR - 09.04.2008 17:22:15 ( #47 )
benim de jinekologum ilk dogumdan sonra emziren annelere özel bir dogum kontrol hapi vermisti bana . bende okudugum  ve endiselendigim bazi seyleri söylemistim
(ilk hamileligimden önce 6 yil d.k hapi kullanmistim ama 1-2 kilo kadar farketmisti bende kafaya takacak bir kilo degildi)
sonra dr. um bana ,eger sütü azaltsa yada bebege etki etse biz gözgöregöre bu haplari size verirmiyiz diye azicik kizmisti. bende sonra gönül rahatligi ile kullanmistim .gercekten de ne sütümde azalma oldu ne de baska yan etkisi.

ama ikinci dogumdan sonra nasil bir korunma yöntemi uygulayacagimiza hala karar vermedik yine en iyisi dr. la konusmak sanirim.
cünkü her korunma yöntemi kisisel tepkiler veriyo sanirim. spiral sayfasina bakiyorum oradada sikayetci olan arkadaslar var.
yada dr. dan su aylik korunma igneleri ve implant hakkinda bilgi almaliyim belkide

,
antuna idim :S
h_sevil

• Tüm gönderiler : 2
Ynt: DOĞUM KONTROL HAPI KULLANANLAR..BİLGİLERİNİZE İHTİYACIM VAR - 09.04.2008 18:36:01 ( #48 )
ben doğum kontrol haplarını kullandım   1,5 sene ve yaklaşık 6 kilo almıştım. ama şimdi kilo aldırmayanlarıda varmış... doktorum yiyorsunuz yiyorsunuz sonrada suçu haplara atıyorsunuz diye takılmıştı bana:))
yerimsenikerem:)

• Tüm gönderiler : 1881
Ynt: DOĞUM KONTROL HAPI KULLANANLAR..BİLGİLERİNİZE İHTİYACIM VAR - 13.04.2008 23:19:15 ( #49 )
YAAA KIZLAR BEN NAPICAM DAHA HASTALANMADIM KORUNMA İŞİ SAKAT VALLA ZÜBEYDECİM BENDE YASMİNİ DÜŞÜNÜYORUM AÇIKÇASI SÜTÜAZALTTIMI?

HASTALANMADAN DA HAP İÇİLMEZ YA ÇOCUĞA HORMON GEÇERSE ÖF ÖF NE YAPICAZ YA

**hazalım**

• Tüm gönderiler : 6776
  • Bölge: GAZİANTEP ** MALATYA
Ynt: DOĞUM KONTROL HAPI KULLANANLAR..BİLGİLERİNİZE İHTİYACIM VAR - 14.04.2008 11:40:07 ( #50 )
Berrrin canım bende regl olmadım daha dr um verdi
kullanıyorum bazen hiç azalmamış gibi
bazen de azalmış gibi anlamadım valla

10 günüm kaldı 10 gün daha kullanmam gerekiyo
dr um 21 gün kullan 7 gün ara ver
o 7 gün içinde regl olman gerekiyor dedi

Bu kadar çok regl olmak istediğimi hiç hatırlamıyom

reiki1

• Tüm gönderiler : 1013
Ynt: DOĞUM KONTROL HAPI KULLANANLAR..BİLGİLERİNİZE İHTİYACIM VAR - 14.04.2008 19:51:58 ( #51 )
doktorum bana da yasmin hapını önerdi ama emzirirken asla demişti ve ben bunun için tam 2 yıl bekledim oğlum 2 gün önce 2 yaşını bitirdi ben de emzirmeyi yeni bıraktım adetimin ilk günü yasmine başlayacağım. emziren annelere de emzirme dönemi tamamlanan kadar içmemesi gerektiğini söylemek isterim, bu çok önemli nasıl oluyor da bazı doktorlar sorumsuz davranıp içebilirsin diyorlar anlayamadım.

arzu
babylon77

• Tüm gönderiler : 25
Ynt: DOĞUM KONTROL HAPI KULLANANLAR..BİLGİLERİNİZE İHTİYACIM VAR - 17.04.2008 15:00:31 ( #52 )
doğum kontrol hapı olarak yasmin ile ilgili yazılara katılıyorum uzun zaman kullanmıştım kilo aldırmanın aksine ödem olmasınıda engellediği gibi hdl nizide yükseltiyor ama en güzeli jinekologunuza danışıp size en uygun olan hapı kullanmanız bence
etkam

• Tüm gönderiler : 97
Ynt: DOĞUM KONTROL HAPI KULLANANLAR..BİLGİLERİNİZE İHTİYACIM VAR - 04.05.2008 12:26:54 ( #53 )
meraba ben etkamın arkadaşı esra.ben ağustosta evlenicem de doktora korunma yöntemini sordum.bana yasmin doğum kontrol hapını önerdi.ama evlenmeden bir ay önce ilk adet gününde başla dedi.şimdi ya ben evlenmeden 1 ay önce adet olmazsam evlenmeden 10 gün yada 15 gün önce olursam o zaman ne olucak.yinede bir ay önce başlamalımıyım. yada ağustos da evlencem temmuzdaki adet zamanımda değil de hazirandakin de mi başlasam.bi de yumurtalıklarda problem olmaz dimi.daha sonra ya hamile kalmak istediğim zaman kalamazsam diye de korkuyorum.gerçi ben hapla korunma yöntemini fazla uygulamayı düşünmüyorum 3 ay filan daha sonra eşimin korunmasını planlıyoruz.ama o dönemde bu endişelerime cevap verirseniz çok mutlu olucam..bu konuda bilgilerinize ihtiyacım varr...
C U D A N A

• Tüm gönderiler : 3943
  • Bölge: Deutschland
Ynt: DOĞUM KONTROL HAPI KULLANANLAR..BİLGİLERİNİZE İHTİYACIM VAR - 04.05.2008 12:44:44 ( #54 )
merhaba esra...

sana simdiden mutluluklar diliyorum öneclikle...

dogum kontrol hapina mutlaka evlenmeden 1 ay önceki
son reglinde baslamak zorunda diilsin...
agustos ayinda evleniyorsan, haziran ayindaki reglinin ilk günü baslayabilirsin...
daha garantili olur...

ama eger sadece 3 ay gibi kisa bi süre hapla korunmayi düsünüyorsan
bu bence dogru bi karar diil...
cünkü dogum kontrol haplari icerdikleri hormon bilesenleri nedeniyle
hapa basladiktan sonra vücudun hormon dengesini oturtmasi belli bi zaman aliyo...
yani bu yeni duruma alismak, basli basina bi sürec...
hapi biraktiktan sonra da yine eski dengeyi saglamak bünye icin kolay diil...
o nedenle uzmanlar dogum kontrol haplarini uzun süreli kullanim icin öneriyorlar...
mesela
eskiden 6 ayda yada yilda 1 hapa ara verip
vücudu dinlendirmenin gerekliligi savunulurken,
yapilan son arastirmalara göre
artik 4-5 yillik bloklar halinde hic ara vermeden hapla korunmayi,
bu 4-5 yillik sürenin sonunda gerekli görülürse farkli hormon bilesenleri iceren baska bi hapa gecerek korunmayi uygun buluyorlar...

diyecegim o ki;
3 aylik korunma icin hormon dengeni bozmana degmez...

ayrica daha önce dogum kontrol hapi kullanmanin yada kullanmamanin
gebeligin olusumunu hizlandirmasi yada geciktirmesi diye kesin bi yargiya varamayiz...
örnegin
ben 5 yildan uzun bi süre araliksiz dogum kontrol hapi kullandim
hapi biraktiktan sonra denemeye basladigimiz ilk ay hamile kaldim...
bunun yanisira,
hayatinda hic dogum kontrol hapi kullanmayan kadinlarin
istedikleri zamanda gebe kalamamalari da rastlanan bi durum...

<mesaj tarafından düzenlendi C U D A N A on 04.05.2008 12:51:56>

www.portakalradyo.de
hamideberke

• Tüm gönderiler : 939
Ynt: DOĞUM KONTROL HAPI KULLANANLAR..BİLGİLERİNİZE İHTİYACIM VAR - 04.05.2008 13:14:39 ( #55 )
merhaba arkadaşlar bende yaklaşık 2,5yıl aralıksız doğum kontrol hapı kullandım ama ben yasmin değil ginera kullandım.hapı bıraktığımın ertesi ayı hamile kaldım.hap kullanmaya başladıktan sonra kilo almadım hemde hiç.ama süte geçmeyen d.k. hapları sadece yurtdışında var diye biliyorum türkiyede henüz yok diye biliyorum.ben şimdi spiralle korunuyorum.doğum sonrası hapla korunmayı kendimce doğru bulmadım.haplar benim dengemi oturtmuştu hangi gün adet göreceğimi bildiğim için sürekli hazırlıklı oluyordum.ayrıca hergün aynı saatte içmiyordum değişiyordu saatleri.bazen 2gün unuttuğum oluyordu hatırlayınca 2-3tane birden içtiğim oluyordu.ama tabi bütün bunlar kişden kişiye herkesin dengesine bünyesine göre değişiyor.
etkam

• Tüm gönderiler : 97
Ynt: DOĞUM KONTROL HAPI KULLANANLAR..BİLGİLERİNİZE İHTİYACIM VAR - 04.05.2008 16:01:19 ( #56 )
teşekkür ederim bilgilerinize çok makbule geçti sağolun.benim kısa süreli kullanmak istememin sebebi yumurtalıklara zarar verip daha sonra hamile kalamzsam yada kilo aldırısa diye korkumdan kısa süreli düşünüyorum.tekrar teşekkür ederim.
Nilay&Yiğit

• Tüm gönderiler : 3504
  • Bölge: İstanbul
Ynt: DOĞUM KONTROL HAPI KULLANANLAR..BİLGİLERİNİZE İHTİYACIM VAR - 04.05.2008 19:23:07 ( #57 )

Orjinalden alıntı: **hazalım**

yasmin kullanıyorum bir haftadan beri
drumun öneri ile ile başladım
bebeğim 6 ayını geçtiği için kullanabileceğimi söyledi
ama sütümde bi azalma var sanki

etkiler mi doğum kontrol hapı yada azaltır mı sütü

zübeyde sen adet oldun mu hayatım??? adet olmadan başlanabiliyor mu hapa???
Nilay&Yiğit

• Tüm gönderiler : 3504
  • Bölge: İstanbul
Ynt: DOĞUM KONTROL HAPI KULLANANLAR..BİLGİLERİNİZE İHTİYACIM VAR - 04.05.2008 19:27:42 ( #58 )
okudum yazdıklarınızı da bazı arkadaşlar emzirme döneminde kullanılır doktorum önerdi diyor bazıları da kullanılmaz hormon geçer doktor kesinlikle vermedi diyor. yani şimdi hangisini baz alacağız ki ben anlamadım valla yaa.

bende sağlık ocağındaki doktora sormuştum tesadüfen, emzirirken d.k. hapı kullanılmaz spiral taktıracaksın yada 3 aylık iğnelerden yaptıracaksın demişti. ama bazı arkadaşların da doktorları önermiş. şaşırdım kaldımm

sevil_cull

• Tüm gönderiler : 13583
  • Bölge: izmir -- marmaris
Ynt: DOĞUM KONTROL HAPI KULLANANLAR..BİLGİLERİNİZE İHTİYACIM VAR - 06.05.2008 00:47:19 ( #59 )
ben bir şey sormak istiyorum. bir ay önce yasmine başladım. adetimin ikinci günü her gün düzenli devam ettim. dün ilacın son günüydü bugün adet olmam gerekiyordu ama olmadım. adet günüm başlangıcı 13 nisandı şimdi 13 mayısta olmam gerekmez mi neden ilaç bitince adet olmak gerekiyor. şimdi ben 7 gün ilaca ara vereceğim peki ilaca 7 gün sonunda başladığımda ilaç içerken adet olursam nolacak. bir bileniniz varsa bana yardım edebilirmi kafam karıştı.

C U D A N A

• Tüm gönderiler : 3943
  • Bölge: Deutschland
Ynt: DOĞUM KONTROL HAPI KULLANANLAR..BİLGİLERİNİZE İHTİYACIM VAR - 06.05.2008 01:04:26 ( #60 )

Orjinalden alıntı: sevil_cull

ben bir şey sormak istiyorum. bir ay önce yasmine başladım. adetimin ikinci günü her gün düzenli devam ettim. dün ilacın son günüydü bugün adet olmam gerekiyordu ama olmadım. adet günüm başlangıcı 13 nisandı şimdi 13 mayısta olmam gerekmez mi neden ilaç bitince adet olmak gerekiyor. şimdi ben 7 gün ilaca ara vereceğim peki ilaca 7 gün sonunda başladığımda ilaç içerken adet olursam nolacak. bir bileniniz varsa bana yardım edebilirmi kafam karıştı.

hapa adetinin ilk günü baslaman gerekmez miydi?
doktorun ikinci gün mü baslamani söyledi?

bence 1 gün gecikmeli basladigin icin
1 gün gecikmeli olarak adet görüceksin...
adet olsan da, olmasan da
7 günlük aranin sonunda hapa tekrar basliycaksin
ve hap aldigin süre icinde de normal sartlarda adet görmiyceksin...
aksi bi durumda mutlaka doktorunla görüs...
en gec
ikinci-ücüncü syklusunda hormonlarin düzene girmis olmasi gerekir diye düsünüyorum...

www.portakalradyo.de
Sayfayı değiştir: < 12345678910.. > >> | Sayfayı gösteriyor 3 of 12, mesajlar 41 to 60 of 223

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 15 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku
  • Yeni konu başlat