Sayfayı değiştir:
< 123456 > | Sayfayı gösteriyor 4 of 6, mesajlar 121 to 160 of 223
4everCAgirl
-
Tüm gönderiler
:
3904
-
Ödül puanları
:
0
- Katıldı: 01 January 0001
- Bölge: New York, NY
|
Ynt: DOĞUM KONTROL HAPI KULLANANLAR..BİLGİLERİNİZE İHTİYACIM VAR
-
20.06.2008 02:58:44
|
|
sevil_cull
-
Tüm gönderiler
:
13583
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: izmir -- marmaris
|
-
21.06.2008 01:35:01
birde antibiyotik kullanımında ilacın içinde ilacın etkisini azaltabileceği yazıyor birde.
|
|
4everCAgirl
-
Tüm gönderiler
:
3904
-
Ödül puanları
:
0
|
-
21.06.2008 02:21:31
Orjinalden alıntı: sevil_cull birde antibiyotik kullanımında ilacın içinde ilacın etkisini azaltabileceği yazıyor birde. DKONTROL HAPI VE ANTIBIYOTIK KULLANANLAR YA DA KULLANACAK OLANLARIN DIKKATINE: Dkontol hapi kullanirken antibiyotik kullanmak (ekstra korunmasiz) = HAMILELIK. Bu kadar basit yani. Ozellikle Yasmin. Antibiyotik Yasmin in etkisini tamamen ortadan kaldiriyor. Bu risk elbtte tum dkontrol haplari icin gecerli. Garanti bile diyebiliriz, o derece yuksek olasilik hamile kalmak saglikli, genc bir bayan icin.
|
|
*bahar*
-
Tüm gönderiler
:
4948
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: mutluluğun göbeğinden:)))
|
-
05.07.2008 11:50:02
hapımın bitmesine,ne üç gün olmasına rağmen hafif hafif adet kanamalrı başladı.çok şaşırdım.bu ay 10 tane iğne yaptırdım,antibiyotikler kullandım hasta olmuştum.acaba ondanmı oldu?
|
|
*bahar*
-
Tüm gönderiler
:
4948
-
Ödül puanları
:
0
|
|
|
4everCAgirl
-
Tüm gönderiler
:
3904
-
Ödül puanları
:
0
|
-
08.07.2008 04:41:24
|
|
*bahar*
-
Tüm gönderiler
:
4948
-
Ödül puanları
:
0
|
-
08.07.2008 14:46:45
penisilin iğnesi oldum 10 tane benim merak ettğim bi şey var.özel olacak ama kaçamak yaptıktan bi gün sonra kanamam oldu.çevremdekiler hamile kalsaydım hiç kanamam olmayacağını söylediler.bende önümüzdeki ay hastalanmazsam telaşlanırım diyordum.hangisi doğru
|
|
pınariçe
-
Tüm gönderiler
:
831
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: Bursa
|
-
08.07.2008 15:38:34
merhaba ben de 2 senedir doğum kontrol hapı kullanıyorum.geçen sene hapı kullanırken ve henüz hapım bitmemişken bende adet oldum.doktor kan testi yaptı,herşey normal dedi.bende sizin gibi çok korkmuştum.en iyisi bir kadın doğum doktoruna görünün bence..
Neden birbirimizi öldürüyoruz ki biraz beklesek zaten kendiliğimizden öleceğiz...
|
|
*bahar*
-
Tüm gönderiler
:
4948
-
Ödül puanları
:
0
|
-
08.07.2008 17:05:50
herşey gayet normal gidiyordu..ben yinede bu ay kullandığım ilaçlara bağlıyorum.inşallah öyledir
|
|
4everCAgirl
-
Tüm gönderiler
:
3904
-
Ödül puanları
:
0
|
-
09.07.2008 23:06:03
Orjinalden alıntı: B@H@R penisilin iğnesi oldum 10 tane benim merak ettğim bi şey var.özel olacak ama kaçamak yaptıktan bi gün sonra kanamam oldu.çevremdekiler hamile kalsaydım hiç kanamam olmayacağını söylediler.bende önümüzdeki ay hastalanmazsam telaşlanırım diyordum.hangisi doğru Yerlesme kanamasi diye birsey var. Eger yumurtan rahmindeyken kacamak olduysa ve hemen yumurta dollenip yerlesmeye basladiysa kanama olabilir. Ama bu kanama adet kanamasi gibi degildir, cok daha hafif olmali. Gerci bazi bayanlarda adet kanamasi gibi oluyor ama genel olarak daha hafif. Bu kanama adet olman gereken zamana gore ne zaman oldu? Yani siklusunun kacinci gunu oldu? Penisilin ignesinin etkilerini bilemiyorum.
|
|
C U D A N A
-
Tüm gönderiler
:
3943
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: Deutschland
|
-
09.07.2008 23:13:10
penisilin ve türevi antibiotiklerle birlikte dogum kontrol hapinin etkisi azalir yada hic korumaz... o nedenle ek koruma gerekir...
|
|
4everCAgirl
-
Tüm gönderiler
:
3904
-
Ödül puanları
:
0
|
-
09.07.2008 23:23:12
Gulce orasi kesin de, penisilin siklusu etkiler mi biliyor musun?
|
|
C U D A N A
-
Tüm gönderiler
:
3943
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: Deutschland
|
-
09.07.2008 23:28:02
Orjinalden alıntı: 4everCAgirl Gulce orasi kesin de, penisilin siklusu etkiler mi biliyor musun? bende etkilemisti... daha uzamisti yani...
|
|
4everCAgirl
-
Tüm gönderiler
:
3904
-
Ödül puanları
:
0
|
-
09.07.2008 23:34:58
Cok ilginc, simdiye kadar kullandigim hicbir antibiyotik siklus uzunlugumu etkilemedi. Ama ben hic antibiyotik ignesi olmadim, sirf hap olarak kullandim. Bir de ben penisilin kesinlikle kullanamam, o da var.
|
|
*bahar*
-
Tüm gönderiler
:
4948
-
Ödül puanları
:
0
|
-
10.07.2008 15:18:28
Orjinalden alıntı: 4everCAgirl Orjinalden alıntı: B@H@R Bu kanama adet olman gereken zamana gore ne zaman oldu? Yani siklusunun kacinci gunu oldu? hapımın bitmesine üç tane vardı kanama başladı.. dediğin gibi çok hafifti.ama normalde hapım biter ve benim 3.gün normal adet kanamam başlardı.ve bugün hapımın bitişinin 3. günü normal adet kanamam başladı hemde büyük bir sancıyla..önümüzdeki ayda böyle bir aksilik olursa dr a gideceğim
|
|
4everCAgirl
-
Tüm gönderiler
:
3904
-
Ödül puanları
:
0
|
-
11.07.2008 06:20:28
Eger sancin coksa, uzun surerse, ve artarsa mutlaka doktora gorun, bir dahaki ayi bekleme.
|
|
yağmurnazım
-
Tüm gönderiler
:
1456
-
Ödül puanları
:
0
|
-
21.07.2008 12:09:45
merhaba arkadaşlar doğum kontrol hapıyla ilgili bişey sorcam 9 aydır hap kullanıyorum 2-3 aydır çok az kanamam oluyor bu ayda hapımın bittiği 4.gün 1 damla geldi 5.günde bir damla geçen 2 ay öncesindede bunun gibi oldu ama bu ay çok daha az neden acaba?
|
|
€niS & iR€m
-
Tüm gönderiler
:
327
-
Ödül puanları
:
0
|
-
22.07.2008 09:55:42
Merabaaa arkadaslar benimde bi sorunum varr ben daha hic dogum kontrol hapi kullanmadim,,kullanmaya baslicam Amaa benim kadin doktorum yurt disinda tr de gittigim bi doktor yok yani eczaneden alip kullansam ne olur sorun olurmu bilen varsa lütfen yardimci olun ?
|
|
*bahar*
-
Tüm gönderiler
:
4948
-
Ödül puanları
:
0
|
-
22.07.2008 10:03:28
bence sorun olmaz..ama kullanacağın hap konusunda dr a danışmak istersen o başka
|
|
*bahar*
-
Tüm gönderiler
:
4948
-
Ödül puanları
:
0
|
-
22.07.2008 10:04:47
Orjinalden alıntı: yağmurnazım merhaba arkadaşlar doğum kontrol hapıyla ilgili bişey sorcam 9 aydır hap kullanıyorum 2-3 aydır çok az kanamam oluyor bu ayda hapımın bittiği 4.gün 1 damla geldi 5.günde bir damla geçen 2 ay öncesindede bunun gibi oldu ama bu ay çok daha az neden acaba? hap kullanmadan önceki adetlerinde böyle az miktarmıydı???
|
|
€niS & iR€m
-
Tüm gönderiler
:
327
-
Ödül puanları
:
0
|
-
22.07.2008 11:52:36
Oki tsklerrrr Sence iyisi Hangisi Önerdigin Bi Hap varmı ?
|
|
*bahar*
-
Tüm gönderiler
:
4948
-
Ödül puanları
:
0
|
-
22.07.2008 12:00:16
ben 7 ay oldu yasmin kullanıyorum.çok memnunum.kilo yapmadı hatta hapı kullanmaya başladığım da diyete başlamıştım 6 kilo verdim.ilk aylarda hafif miğde bulantısı yapıyor ama geçici..amaaaa şunu unutma ki her bünye farklı sendeki etkileri başka olabilir
|
|
€niS & iR€m
-
Tüm gönderiler
:
327
-
Ödül puanları
:
0
|
-
22.07.2008 12:13:51
Hmmmmmmm Anladımm canımm saol tsk ettımm mide bulantısı mı  Bu aralar zaten Cekiyorum şüpheleniyorum acaba hamilemiyim Diye Önce test Yapicam İnsallah yoktur iStemıyorum Enis daha kucuk o kötü gunleri yeni yeni unutmaya basladim hic hazir deyilim Gunahina girmek istemiyorum   Tekrar tsk ederimm canım ...
|
|
*bahar*
-
Tüm gönderiler
:
4948
-
Ödül puanları
:
0
|
-
22.07.2008 12:21:08
oy oy hayırlısı olsun hadi bakalım
|
|
yağmurnazım
-
Tüm gönderiler
:
1456
-
Ödül puanları
:
0
|
-
22.07.2008 12:36:49
Orjinalden alıntı: B@H@R Orjinalden alıntı: yağmurnazım merhaba arkadaşlar doğum kontrol hapıyla ilgili bişey sorcam 9 aydır hap kullanıyorum 2-3 aydır çok az kanamam oluyor bu ayda hapımın bittiği 4.gün 1 damla geldi 5.günde bir damla geçen 2 ay öncesindede bunun gibi oldu ama bu ay çok daha az neden acaba? hap kullanmadan önceki adetlerinde böyle az miktarmıydı??? hayır değildi kanmam bayağı oluyodu 2-3 ay öncesine kadarda normaldi helki bu ay gelsemmi gelmesemmi diye savaş veriyor bugün hapımın bittiği 6.gün yine çok az
|
|
*bahar*
-
Tüm gönderiler
:
4948
-
Ödül puanları
:
0
|
-
22.07.2008 12:55:49
valla böyle bişeyle hiç karşılaşmadım.dr unu arayıp sorsan ii olur. burcuuuu yetişş...bi yardım ediver arkadaşa
|
|
4everCAgirl
-
Tüm gönderiler
:
3904
-
Ödül puanları
:
0
|
-
23.07.2008 10:19:23
Orjinalden alıntı: yağmurnazım merhaba arkadaşlar doğum kontrol hapıyla ilgili bişey sorcam 9 aydır hap kullanıyorum 2-3 aydır çok az kanamam oluyor bu ayda hapımın bittiği 4.gün 1 damla geldi 5.günde bir damla geçen 2 ay öncesindede bunun gibi oldu ama bu ay çok daha az neden acaba? Bazi dogum kontrol haplari yapar boyle. Hatta tamamen durdurabilir bile. Hangisini kullaniyorsunuz? Orjinalden alıntı: ..::QzL€m.€N!s::.. Merabaaa arkadaslar benimde bi sorunum varr ben daha hic dogum kontrol hapi kullanmadim,,kullanmaya baslicam Amaa benim kadin doktorum yurt disinda tr de gittigim bi doktor yok yani eczaneden alip kullansam ne olur sorun olurmu bilen varsa lütfen yardimci olun ? Ben bu soruyu pek anlamadim. Kadin doktorunuz yurt disinda, ama dkontrol hapini TR'de doktora sormadan direk eczaneden alip kullanmak istiyorsunuz oyle mi? Genelde haplarin progesterone mu yoksa estrogen mi agirlikli oldugunu doktorun soylemesi gerek. Dozu da doktorun ayarlamasi gerek. Ustelik psikolojik ya da kilo sorununuz varsa ona gore de doktor hap yazar. Mide bulantisi yaparsa doktorun yeniden hap yazmasi gerek, hangi hap sizin icin dogru olur ancak doktor bilir. Bunlari dusunup ona gore karar verin. Bence doktora gitmek en iyisi. Ama karar sizin elbette. Orjinalden alıntı: B@H@R valla böyle bişeyle hiç karşılaşmadım.dr unu arayıp sorsan ii olur. burcuuuu yetişş...bi yardım ediver arkadaşa Geldiiiiiiiiiiiiim
|
|
4everCAgirl
-
Tüm gönderiler
:
3904
-
Ödül puanları
:
0
|
-
23.07.2008 10:22:36
Orjinalden alıntı: yağmurnazım Orjinalden alıntı: B@H@R Orjinalden alıntı: yağmurnazım merhaba arkadaşlar doğum kontrol hapıyla ilgili bişey sorcam 9 aydır hap kullanıyorum 2-3 aydır çok az kanamam oluyor bu ayda hapımın bittiği 4.gün 1 damla geldi 5.günde bir damla geçen 2 ay öncesindede bunun gibi oldu ama bu ay çok daha az neden acaba? hap kullanmadan önceki adetlerinde böyle az miktarmıydı??? hayır değildi kanmam bayağı oluyodu 2-3 ay öncesine kadarda normaldi helki bu ay gelsemmi gelmesemmi diye savaş veriyor bugün hapımın bittiği 6.gün yine çok az Dkontrol haplari kanama miktarini ve suresini azaltir. Mesela benim onceden 8 gun suren adetim, dkontrol haplari sayesinde 4-5 gune dustu. Eger dkontrol hapi kullanirken 6 gun surse doktora git derdim. Genel olarak 3-4 gun surmeli, lekelenmelerle beraber 5, en fazla 6. Hatta dkontrol haplari adetinizi tamamen durdurabilir. O apayri bir konu, dkontrol hapinin icinde hangi hormonun agir bastigina bagli.
|
|
€niS & iR€m
-
Tüm gönderiler
:
327
-
Ödül puanları
:
0
|
-
23.07.2008 13:36:12
|
|
zeynozge
-
Tüm gönderiler
:
52
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: KAYSERİ
|
-
23.08.2008 15:25:48
MERHABA ben doğum sonrası kullanmadım ama ilk evlendiğimde kullanmıştım benim kullandığımda YASMİN idi ama bana 2 ayda 6 kilo aldırdı yalnız aynı hapı 2 arkadaşım daha kullanıyor onlarada kilo verdiriyor bünyesel bir mesele galiba bence 1 ay dene ama 1 ğün unuttuğunda hamilelik riski çok yüksek yakın zamanda öylelikle hamile kalan arkadaşım var dikkat etmelisin
|
|
rosein
-
Tüm gönderiler
:
90
-
Ödül puanları
:
0
|
-
23.08.2008 21:55:18
Ben iki yıl aralıksız kullandım 2. yılın sonunda tüm vücudumda aşırı kuruluk yaptı hatta lenslerimi takamaz hale gelmiştim, dr.um bence bırakma bu normal bir durum bırakırsan hamile kalırsın dedi, bir süre daha devam ettim sonra dayanamadım bıraktım ve 1 ay sonra hamileydim. Koruyuculuk açısından hiçbir şey onun yerini tutmuyor ama az da olsa yan etkileri oluyor ne yazık ki
|
|
**hazalım**
-
Tüm gönderiler
:
6776
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: GAZİANTEP ** MALATYA
|
|
|
sevil_cull
-
Tüm gönderiler
:
13583
-
Ödül puanları
:
0
|
-
24.10.2008 18:28:11
Orjinalden alıntı: **hazalım** Merhaba 7-8 aydır kullanıyorum bende yasmini çok memnunum kilo vs yapmadı bende aksine bende diyet yaparak kilo bile verdim ama yaklaşık 2-3 aydır çok çok az oluyor kanama bu beni tedirgin etti açıkcası hapa başlamadan önce 5-6 gün sürerdi şimdi 24-36 saat sürüyo oda miktarı çok az varmıdır böyle bi durum yaşayan   bu normalmiş yani doktorum bana öyle söyledi. benim daha önce 7-8 gün sürüyordu şimdi 4 gün falan sürüyor. birde çok yoğun olmuyor.
|
|
**hazalım**
-
Tüm gönderiler
:
6776
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: GAZİANTEP ** MALATYA
|
-
28.10.2008 17:16:27
Offf Sevil 4 gün deil 3 güne bile razıyım regl im olmakla olmamakarasında karar veremiyor bi türlü
|
|
sevil_cull
-
Tüm gönderiler
:
13583
-
Ödül puanları
:
0
|
-
28.10.2008 21:58:48
Orjinalden alıntı: **hazalım** Offf Sevil 4 gün deil 3 güne bile razıyım regl im olmakla olmamakarasında karar veremiyor bi türlü canım o zaman doktora bi gözük istersen yalnız doktor bana düşmesinin çok normal olduğunu söylemişti. belkide bünyene göre farklı bir ilaç verir. yalnız ben gümn olarak azalmasından hiç şikayetim yok.
|
|
yağmurnazım
-
Tüm gönderiler
:
1456
-
Ödül puanları
:
0
|
-
14.11.2008 11:58:19
benimde hem gün olarak hemde miktar olarak çok azaldı bişey sormak istiyorum hapı kullanırken belli bir süre sonra bir kaç ay hapı bırakmak yani rahimi dinlendirmek gerekiyormu?
|
|
sevil_cull
-
Tüm gönderiler
:
13583
-
Ödül puanları
:
0
|
-
14.11.2008 14:05:17
Orjinalden alıntı: yağmurnazım benimde hem gün olarak hemde miktar olarak çok azaldı bişey sormak istiyorum hapı kullanırken belli bir süre sonra bir kaç ay hapı bırakmak yani rahimi dinlendirmek gerekiyormu? bunu en iyi doktorunuz yanıtlar ama öyle bir şey olduğunu düşümüyorum.
|
|
yağmurnazım
-
Tüm gönderiler
:
1456
-
Ödül puanları
:
0
|
-
14.11.2008 15:28:29
sağol sevilcim
|
|
4everCAgirl
-
Tüm gönderiler
:
3904
-
Ödül puanları
:
0
|
-
16.11.2008 07:55:51
Orjinalden alıntı: yağmurnazım benimde hem gün olarak hemde miktar olarak çok azaldı bişey sormak istiyorum hapı kullanırken belli bir süre sonra bir kaç ay hapı bırakmak yani rahimi dinlendirmek gerekiyormu? 8 yil araliksiz kullandiktan sonra ara vermek gerek. Ama bu rahimle degil baska birseyle alakali. Onun disinda hersey normal gittigi surece ne kadar kullanacagin sana kalmis. Ben 6-7 yil araliksiz kullandim. Miktar ve gun olarak azalmasi normal.
|
|
yağmurnazım
-
Tüm gönderiler
:
1456
-
Ödül puanları
:
0
|
-
17.11.2008 09:32:03
Orjinalden alıntı: 4everCAgirl Orjinalden alıntı: yağmurnazım benimde hem gün olarak hemde miktar olarak çok azaldı bişey sormak istiyorum hapı kullanırken belli bir süre sonra bir kaç ay hapı bırakmak yani rahimi dinlendirmek gerekiyormu? 8 yil araliksiz kullandiktan sonra ara vermek gerek. Ama bu rahimle degil baska birseyle alakali. Onun disinda hersey normal gittigi surece ne kadar kullanacagin sana kalmis. Ben 6-7 yil araliksiz kullandim. Miktar ve gun olarak azalmasi normal. teşekkür ederim
|
|