Sayfayı değiştir:
< 12345678910.. > >> | Sayfayı gösteriyor 9 of 12, mesajlar 161 to 180 of 223
4everCAgirl
-
Tüm gönderiler
:
3904
-
Ödül puanları
:
0
- Katıldı: 01 January 0001
- Bölge: New York, NY
-
Durum: çevrimdışı
|
Ynt: DOĞUM KONTROL HAPI KULLANANLAR..BİLGİLERİNİZE İHTİYACIM VAR
-
17.11.2008 15:11:01
( #161 )
Rica ederim
|
|
Nilay&Yiğit
-
Tüm gönderiler
:
3504
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: İstanbul
-
|
-
16.12.2008 15:25:50
( #162 )
arkadaşlar bende polikistik over sendromu vardı, bi diğer anlamda adet düzensizliği hapı bıraktığımda adetimde 2-3 ayda bir olmaya başlıyor. doktora gittim hap kullanacaksın sürekli diyor, yani doğum kontrol hapı. bu ay gecikti diye hapa başlayamadım ve yine adet olmadım.oofff
|
|
4everCAgirl
-
Tüm gönderiler
:
3904
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
16.12.2008 16:54:05
( #163 )
Nilay, Hamilelik testi yaptin galiba...? Hamile degilsen "progesterone" kullanip adetini baslatabilirsin. Doktor bana onu onerdi, gerci kullanmama gerek kalmadi sukur. Hamile olmaya calisiyorsan da progesterone ile adetini baslatip yumurtlamayi bekleyebilirsin sanirim. PCO olunca Clomid kullanamazsin herhalde. Eger hamile olmaya calismiyorsan dkontrol hapi kullanman en iyisi.
|
|
reiki1
-
Tüm gönderiler
:
1013
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
16.12.2008 17:09:07
( #164 )
Orjinalden alıntı: Nilay&Yiğit arkadaşlar bende polikistik over sendromu vardı, bi diğer anlamda adet düzensizliği hapı bıraktığımda adetimde 2-3 ayda bir olmaya başlıyor. doktora gittim hap kullanacaksın sürekli diyor, yani doğum kontrol hapı. bu ay gecikti diye hapa başlayamadım ve yine adet olmadım.oofff aynı sorun bende de var benim de adetim düzensiz ama doğum kontrol hapına başladığımdan beri her ay düzenli olarak adet görmeye başladım. adet olamamak ne zor bilirim
arzu
|
|
Nilay&Yiğit
-
Tüm gönderiler
:
3504
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
16.12.2008 19:12:09
( #165 )
bende aynı şekildeyim arkadaşım hapı bıraktığım an 2-3 ay arayla adet olmaya başlıyorum ve bu durum bende gereksiz sinirlere, ruh halimde değişikliklere ve vücutta su toplanması yani ödeme bile neden oluyor. ve kesin bi tedavisi de yok. her adet olmadığın ayda yumurtalıklarında atılamayan kan nedeniyle ufak kistler oluşuyor. adet olduğun zaman gidiyor. bu ayda hap almadım ve yine olmadım  düzelmeyecek sanırm.
|
|
Nilay&Yiğit
-
Tüm gönderiler
:
3504
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
16.12.2008 19:12:50
( #166 )
hamile kalmak istemiyorum, verdiğin isim bir ilaç adı mıı??? Orjinalden alıntı: 4everCAgirl Nilay, Hamilelik testi yaptin galiba...? Hamile degilsen "progesterone" kullanip adetini baslatabilirsin. Doktor bana onu onerdi, gerci kullanmama gerek kalmadi sukur. Hamile olmaya calisiyorsan da progesterone ile adetini baslatip yumurtlamayi bekleyebilirsin sanirim. PCO olunca Clomid kullanamazsin herhalde. Eger hamile olmaya calismiyorsan dkontrol hapi kullanman en iyisi.
|
|
4everCAgirl
-
Tüm gönderiler
:
3904
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
16.12.2008 22:01:19
( #167 )
Orjinalden alıntı: Nilay&Yiğit hamile kalmak istemiyorum, verdiğin isim bir ilaç adı mıı??? Orjinalden alıntı: 4everCAgirl Nilay, Hamilelik testi yaptin galiba...? Hamile degilsen "progesterone" kullanip adetini baslatabilirsin. Doktor bana onu onerdi, gerci kullanmama gerek kalmadi sukur. Hamile olmaya calisiyorsan da progesterone ile adetini baslatip yumurtlamayi bekleyebilirsin sanirim. PCO olunca Clomid kullanamazsin herhalde. Eger hamile olmaya calismiyorsan dkontrol hapi kullanman en iyisi. "Medroxyprogesterone" ilacin adi. Bu ilac adet olmani sagliyor. Ama duzenli olarak her ay adet olmak icin kullanabilir misin bilmiyorum. Bu genelde hamile kalmak isteyen ama adet duzensizligi (2-3 ay arayla adet olanlara) olanlara veriliyor. Doktorun zaten gerekli kullanma bilgilerini verir.
|
|
reiki1
-
Tüm gönderiler
:
1013
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
17.12.2008 13:46:04
( #168 )
Orjinalden alıntı: Nilay&Yiğit bende aynı şekildeyim arkadaşım hapı bıraktığım an 2-3 ay arayla adet olmaya başlıyorum ve bu durum bende gereksiz sinirlere, ruh halimde değişikliklere ve vücutta su toplanması yani ödeme bile neden oluyor. ve kesin bi tedavisi de yok. her adet olmadığın ayda yumurtalıklarında atılamayan kan nedeniyle ufak kistler oluşuyor. adet olduğun zaman gidiyor. bu ayda hap almadım ve yine olmadım düzelmeyecek sanırm. evet düzelmeyecek malesef, tedavisi yok biliyorsunuz. başlangıçta kabullenmek çok zordu bu hastalığı, zamanla neye alışmıyor ki insan buna da alıştık işte. fakat ilaç kullanmadığın zaman adet görememek çok sinir bzucu ben de de ödem oluyor özellikle de karnım hamile gibi çıkıyor ben hapa başlayalı 8-9 ay falan oluyo ama tabi ömür boyu kullaanılacak bişey de değil. en fazla 2 yıl dedi doktor bana. 2 yıl kullanımdan sonra mutlaka 2 ay ara verilip sonra geri başlanabilirmiş hatırladığım kadarıyla. bi de her yıl düzenli muayene olması gerekiyor, pkosların.ama ben gitmedim uzun zamandır muayeneye. neyse çok dolmuşum daha yazasım var ama çıkmalıyım.
<mesaj tarafından düzenlendi reiki1 on 17.12.2008 13:48:02>
arzu
|
|
4everCAgirl
-
Tüm gönderiler
:
3904
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
17.12.2008 15:30:17
( #169 )
Orjinalden alıntı: reiki1 evet düzelmeyecek malesef, tedavisi yok biliyorsunuz. başlangıçta kabullenmek çok zordu bu hastalığı, zamanla neye alışmıyor ki insan buna da alıştık işte. fakat ilaç kullanmadığın zaman adet görememek çok sinir bzucu ben de de ödem oluyor özellikle de karnım hamile gibi çıkıyor ben hapa başlayalı 8-9 ay falan oluyo ama tabi ömür boyu kullaanılacak bişey de değil. en fazla 2 yıl dedi doktor bana. 2 yıl kullanımdan sonra mutlaka 2 ay ara verilip sonra geri başlanabilirmiş hatırladığım kadarıyla. bi de her yıl düzenli muayene olması gerekiyor, pkosların.ama ben gitmedim uzun zamandır muayeneye. neyse çok dolmuşum daha yazasım var ama çıkmalıyım. Kolay gelsin arkadaslar hepinize, bende PCO degil ama endometriosis var, cok zor bu tip seylerle yasamak... Dkontrol hapini doktor ne amacla 2 yil kullan sonra 2 ay ara ver dedi bilemiyorum ama arastirmalara gore 6-8 yil araliksiz kullandiktan sonra birkac yil ara vermek gerekiyor. Bu konuda bir suru arastirma yayinlandi. Sebebi dogurganlikla alakali degil, hepimiz biliyoruz ki dkontrol haplari dogurganligi etkilemez, bazi kanserlerle alakali. Detaylara girmeyeyim simdi. Onemli olan nokta, dkontrol hapi 6-8 yil araliksiz olarak kullanilabilir, hicbir sakincasi yok.
|
|
Nilay&Yiğit
-
Tüm gönderiler
:
3504
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
18.12.2008 00:30:07
( #170 )
Yıllar önce doktorlar doğum kontrol hapı kullanan kadınlara belli aralıklarla (genellikle 6 ayda bir) belli bir süre (genellikle 2 ay) hap kullanımına ara vermeyi önermekteydiler. Yapılan çalışmalarda bu ara verme döneminde gebelik oluşma ihtimalinin yüksek olduğu belirlenmiştir. Bilimsel olarak "rahimi dinlendirmenin" gerekli olduğunu gösteren bir bulgu mevcut değildir. Bu nedenle günümüzde bu ara verme döneminden vazgeçilmiştir. Hap kullanan kadınların bebek sahibi olmaya karar verdikleri zamana kadar kullanıma devam etmeleri önerilmektedir.
|
|
reiki1
-
Tüm gönderiler
:
1013
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
18.12.2008 09:34:11
( #171 )
iyi ama benim doktorum bana bunu söyleyeli çok uzun zaman olmadı ki dediğim gibi 8 yada 9 ay acaba benim doktorum geriden mi gidiyor yada benim kullandığım ilaç için bi farklılıkmı söz konusu. ben yasmin kullanıyorum. burada yasmin kullanan pek çok kişi var sizlere böyle birşey dediler mi arkadaşlar, kafam karıştı şimdi.
arzu
|
|
Nilay&Yiğit
-
Tüm gönderiler
:
3504
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
19.12.2008 16:58:35
( #172 )
bende yasmin kullanıyorum banada hiç süreyle alakalı kısıtlayıcı bi bilgi vermediler. hatta bende burda okuduktan sonra nettende bi araştırma yaptım, gördüğüm bütün yazılarda istenildiği kadar kullanılabileceği yönünde bilgiler vardı.
|
|
AyfErcu_59
-
Tüm gönderiler
:
1605
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: TEKİRDAĞ
-
|
-
19.12.2008 23:41:42
( #173 )
Orjinalden alıntı: Nilay&Yiğit bende yasmin kullanıyorum banada hiç süreyle alakalı kısıtlayıcı bi bilgi vermediler. hatta bende burda okuduktan sonra nettende bi araştırma yaptım, gördüğüm bütün yazılarda istenildiği kadar kullanılabileceği yönünde bilgiler vardı. bende yasmin kullandım tam 4 yıl hiç bırakmadan hiç yan etki yaşamadım bırakır bırakmazda hamiştim...
Dünyadaki en güzel 3 şeye sahibim OĞLUM, AŞKIM ve ANNEM....
|
|
Nilay&Yiğit
-
Tüm gönderiler
:
3504
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
20.12.2008 12:41:24
( #174 )
bende hapı bıraktıktan 1,5 ay sonra hamile kaldım. aslında biz şanslı %20 azınlıktanız ayfercim. herkesin hemen hamile kalabilmesi düşük bi ihtimal.
|
|
AyfErcu_59
-
Tüm gönderiler
:
1605
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: TEKİRDAĞ
-
|
-
20.12.2008 16:21:49
( #175 )
Orjinalden alıntı: Nilay&Yiğit bende hapı bıraktıktan 1,5 ay sonra hamile kaldım. aslında biz şanslı %20 azınlıktanız ayfercim. herkesin hemen hamile kalabilmesi düşük bi ihtimal. her anne olmak isteyen bizim gibi şanslı olsun inşallah
Dünyadaki en güzel 3 şeye sahibim OĞLUM, AŞKIM ve ANNEM....
|
|
Nilay&Yiğit
-
Tüm gönderiler
:
3504
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
31.12.2008 13:13:02
( #176 )
bu arada geciken adetim dolayısıyla adet söktürücü ilaç kullandım 6 gün, bitiminden 3 gün sonrada adet oldum. pko geçecek bişey değil, o yüzden d.kontrol hapına devam edeceğim bir ömür sanırım. kötü bi durum
|
|
4everCAgirl
-
Tüm gönderiler
:
3904
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
02.01.2009 20:09:27
( #177 )
Orjinalden alıntı: Nilay&Yiğit bu arada geciken adetim dolayısıyla adet söktürücü ilaç kullandım 6 gün, bitiminden 3 gün sonrada adet oldum. pko geçecek bişey değil, o yüzden d.kontrol hapına devam edeceğim bir ömür sanırım. kötü bi durum Hergun kullanilan dogum kontrol hapi yerine vajinal halkalar gibi icerden hormon veren yontemleri dusundunuz mu? Spiralden bahsetmiyorum, NuvaRing'den bahsediyorum. Ve onun gibi birkac sey daha piyasaya cikti sanirim. Yan etkileri dkontrol haplariya ayni, ama en azindan her gun hap kullanma olayi ortadan kalkiyor.
|
|
aurynn
-
Tüm gönderiler
:
497
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: BURSA
-
|
-
29.01.2009 14:19:43
( #178 )
Merhaba arkadaşlar uzun yıllardır hap kullanarak korunuyorum.Uzun süre diane 35 kullandım oğlumun emzirmeyi bırakmasından sonrada yasmine kullanmaya başladım.Yasmini 2 senedir kullanıyorum.Dün daha önce hiç başıma gelmeyen bişi oldu hapımın bitmesine 1 tane kala regl oldum.Haplarımı gayet düzenli kullanmama rağmen böyle bişi olması canımı sıktı açıkçası başınıza böyle bişi geldimi daha önce bekliyorum cevaplarınızı 
|
|
4everCAgirl
-
Tüm gönderiler
:
3904
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
30.01.2009 17:53:27
( #179 )
Orjinalden alıntı: aurynn Merhaba arkadaşlar uzun yıllardır hap kullanarak korunuyorum.Uzun süre diane 35 kullandım oğlumun emzirmeyi bırakmasından sonrada yasmine kullanmaya başladım.Yasmini 2 senedir kullanıyorum.Dün daha önce hiç başıma gelmeyen bişi oldu hapımın bitmesine 1 tane kala regl oldum.Haplarımı gayet düzenli kullanmama rağmen böyle bişi olması canımı sıktı açıkçası başınıza böyle bişi geldimi daha önce bekliyorum cevaplarınızı Can sIkacak birsey yok ki, olur boyle... Normal birsey bu. Benim de basima defalarca gelmistir. 7 yil araliksiz dkontrol hapi kullandim.
|
|
aurynn
-
Tüm gönderiler
:
497
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: BURSA
-
|
-
31.01.2009 11:22:30
( #180 )
Burcu Hanım internette araştırdığımda bu durumla ilgili normal olduğunu yazan bişi göremedim de ondan burda dile getirdim.Ben doğum kontrol hapını 7-8 senedir sürekli kullanıyorum ama hiç başıma gelmedi bence gelmemesi de gerekir.Defalarca başınıza geldiyse bence dr.görüşmeniz ve kullandığınız hapı değiştirmeniz gerekebilir.
|
|