Forum Bebeği Forum Ana Sayfa

Bebek.com Forum'a Hoş Geldiniz...

Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.
Bebek.com forumunu ilk ziyaretiniz ise; Forum Kuralları için tıklayınız.

DOGUM HIKAYELERIMIZ....

Sayfayı değiştir: << < ..11121314151617181920 > | Sayfayı gösteriyor 19 of 20, mesajlar 361 to 380 of 384
Yazar Mesaj
gülüs83

• Tüm gönderiler : 3636
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: **
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: DOGUM HIKAYELERIMIZ.... - 04.02.2009 09:08:26 ( #361 )

Orjinalden alıntı: tutkum

Orjinalden alıntı: gülüş83

AYŞEGÜLLLL NASIL DUYGULANDIM ANLATAMAMMMMM  ÇOK GÜZEL BİR HİKAYE BU BİR MUCİZE BEKLEMENİN SABRINI ALDINNN MEVLAM MUTLULUĞUNUZU DAİM ETSİNNN.RABBİM HEPİMİZE YAŞATSIN BU GÜZEL ANNELİK DUYGUSUNU BENDE BAZEN HERŞEYDEN KOPUYORUM SANKİ HERKES ANNE OLABİLİR AMA BEN OLAMAM OLAMAYACAĞIM GİBİ HİSSEDİYORUM UMARIM BANADA BİR MELEK BİRGÜN SÜRPRİZ YAPARDA YANILTIR BENİ.ALLAHIM YAVRUNUZU SİZE BAĞIŞLASINNN.

gülüşümmm hislerimin tercümanısın... aynen editliyorummm

ayşegülüm doğum hikayeni bi solukta okudum gözlerim dolu ddolu..
Allah bir ömür ayırmasın bebişini yanından.

EVET ALEVİMMM HEP AYNI DUYGULAR İÇERİSİNDEYİZ OLMAZ OLMAYACAK OLSAYDI ŞİMDİYE KADAR OLURDU BELKİ KISMETİMİZDE YKOTUR FALAN FİLAN İŞTE İNŞALLAH BİRGÜN BİZDE BU SAYFAYA DOĞUM HİKAYEMİZİ YAZACAĞIZ CANIM ALLAHIMIN İZNİYLE
tutkum

• Tüm gönderiler : 1367
Ynt: DOGUM HIKAYELERIMIZ.... - 04.02.2009 17:06:58 ( #362 )
aminnn gülüşümmm
inşallahhh
Allahtan ümit kesilmez.
tek tesellimiz bu
^^^^KAYRAM^^^^

• Tüm gönderiler : 386
Ynt: DOGUM HIKAYELERIMIZ.... - 24.02.2009 02:44:28 ( #363 )
MERABALAR....
BİZİM  DOĞUMA DOĞRU HİKAYEMİZ 27 NİSANDA BAŞLADI...BEN ÇOK ÇOCUK İSİTYORDUM.AMA EŞİM BENİM OKULUMUN OLMASINDAN DOLAYI BİR SENE SONRA YAPALIM DİYORDU...BENDE SANKİ HERŞEYİN YOLUNDA GİDECEĞİNİ BİLİYOR GİBİ HAYIR LÜTFEN BU SENE OLSUN DİYE YALVARIYORDUM....SONRA BEN ONU NASIL OLDU BİLMİYORUM İKNA ETTİM...SANKİ O İSTİYORMUŞ GİBİ EŞİMİ HEYECAN KAPLADI...NEYSE BEN O TESTTEN ADETİM GEÇİKTİKTEN SONRA ABARTMIYORUM 14 KEZ YAPTIM....SAĞLIK OCAĞINDA YAPTIRDIM...SONRA 6 HAZİRAN KAN TESTİMDE BEBEĞİMİN OLACAĞINI KESİNLEŞTİRDİK VE ARTIK SERÜVEN BAŞLADI...TAM 42 HAFTA BEBĞİM BENİMLE BERABERDİ...BEBEĞİM HEM KANALA İNMEMİŞTİ HEM AÇILMA YOKTU HEMDE FULL SANCILAR VARDI...DOKTORA HER GİTTİĞİMDE SEN HALA GEBEMİSİN DİYE BENİMLE ŞAKALAŞIYORDU....AMA KARAR VERİLMİŞTİ PAZARA KADAR GELMEZSE PAZARTESİ ALINACAKTI....AMA BEN 42 HAFTAYA KADAR HAMİLE GİBİ DEĞİLDİM...HOPLADIM ZIPLADIM GEZDİM VE OKULA GİTTİM EVDE KENDİ İŞLERİMİ KEND,M YAPTIM...DOĞUMA BİR SAATLER KALA İSTANBULDAKİ ALIŞVERİŞ MAĞAZALARINI GEZZDİM ...YANİ MUTHİŞ BİR HAMİLELİK GEÇİRDİM...
NEYSE 7 ŞUBAT AKŞAMI KAYNIM ELTİM EŞİM BEN VE KAYINVALİDEM GEZMEYE ÇIKTIK...SAATLERCE GEZDİK...HEP DALGA GEÇİYORDUM BEBK NEDEN İNMEDİ KANALA ŞURAD BİR HOPLASAM BELKİ İNER DİYE AMA YOK YOK....EVE GELDİĞİMİZDE SAAT 10 DU...EŞİM ÇAY YAPTI YANINNA KUABİYE OTURUP KEYİF YAPIYORUZZZ....BENİM SANCIALRIM 3 HAFTADIR OLDUĞU İÇİN PEK ÖNEMSEMİYORUZ AMA SANCIALRIM VAR...NEYSE BENDE TUVALETE GİTME İHİTİYACI DOĞDU ....VEEE NİAŞNIM GELDİ İANANAMIYORDUM İKİ HAFTADIR BEKLEDİĞİM BELİRTİ.....DOKTORU ARAMADIM BEKLEDİM SANCIALRIM ARTSIN DİYE ...AAM SONRA SUYA BENZER BİR ŞEY GELDİİİ...DOKTORU ARADIM...BEKLE AMA BU GECE OLUR DEDİİİ.SANCILARA GÖRE ARA BENİ DEDİİİ..BU ARADA ERKEK KARDEŞİMDE BİZDE....AYYYY DUR BARİ PORTAKAL YİYEYİM DEDİMMM...ÇOK SEVERİMDE...ÇÜNKÜ DOĞUMDAN SONRA BEBĞE GAZ YAPAR DİYE YİYEMEM DEDİM..VE ÜÇ TANE PORTAKALI DA LÜPLETTİMM...AYYY DOĞUMA GİDİYORUM BENİM DÜŞÜNDÜKLERİME BAKIN YAWWWWW...NEYSE BENİM SANCILAR ŞIKLAŞTI...EŞİM NEDEN SE KORKMAYA BAŞLADII..SANKİİİ NE OLACAKSA ....ABİSİNİ ÇAĞIRDI GELİN BİZDE KALIN BEN PANİK YAPARIM ŞİMDİ DEDİ...ONLARDA ÇOCIUĞU UYUDUĞU İÇİN SİZ GELİN DEDİİ...BEN DOĞUMA GİDİCEM GECENİN 12 SİNDE KAYNIMA OTURMAYA GİTTİK...SEBEB EŞİM KORKUYOR....ORADA SANCILARIMI ÇEKMEYE BAŞLADIM AAMA KAYNIM BİLE ŞAŞIRIYOR KISIM SEN PSİKOPATSIN DİYOR NASIL DAYANIYORSUN....DİYE...SONRA BENİM SANCIALR 4 DAKİKANIN ALTINA DÜŞÜNCE DOKTORU ARIYORUS VE HEMEN DOĞUMHANEYE EBEYE KONTROLE ONA GÖRE BENİ ARAYIN DİYOR...GİDİYORUS EBE BAKIYYOR İKİ HAFTA ÖNCEKİ AÇIKLIK HALA 1 PARMAK...BANA EBE DİYOR Kİ BU ANCAK PAZAR AKŞAMI VEYA PAZARTESİ SABAHI DOĞAR....KANALA DA İNMEMİŞ...AYYYYYYYYYYY...SİZ EVE GİDİN DİYOR...SONRA DOKTORU ARIYOR DOKTORDA KALSIN MÜŞADE ALTINDA ÇÜNKÜ
 SANCILAR 180 LERDE....
VE HASTANEYE YATIYORUM...EŞİME RİCA ETTİM BEN DOĞUM YAPANA KADAR KİMSEYE HABER VERME DİYE ...SAĞOLSUN BU LAFIMA SADIK KALDI VE EŞİM VE BEN VARDIK SADECE...
BENİM SANCIALR SIKLAŞIYOR FAZLALALŞIYOR SANKİ BELİMİ KOPARACAKLAR SANKİ BÖYLE BİR AĞRI HİÇ DÜNYADA YOKMUŞ GİBİ...EBE SAATTE BİR GEŞP BAKIYOR YOK YOK YOK AÇILMA YOK...BEBEKTE KANALA İNMEMİŞ..NE İNATÇI OĞLAN...İŞTE LAZ DAMARI VAR...BEN EŞİMİN HAKKINI ÖDEYEMEM...MİLLET SANCILARI ÇEKERKEN YATAĞA TUUTTUNUR BEN DE EŞİMİN GÖGÜSLERİNİ ISIRMIŞIM KARNINI FİALN ÇÜNKÜ ONA SARILMIŞIM VE BENİ SAKIN BIRAKMA NE OLUR DİYE AĞLIYORMUUŞUM ADAM ÜÇ SAAT O ŞEKİLDE KALDI...BENİM 11 DE ŞİDDETLENMEYE BAŞLAYAN SANCILARIM HALA DEVAÖM EDİYORDU....
VE SAAT 5 OLMUŞ HALA AÇILMA MAÇILMA YOK....SONRA BEN ARTIK DAYANACAK GİBİ DEĞLİM...BENİM SEZERYANE ALIN DEDİM...AÇILMA YOK BİR ŞEY YOK...O KADAR HPLADIM ZIPLADIM   9 AY BOYUNCA HERGÜN BİLİNÇLİ YÜÜRÜYÜŞLER YAPTIM HAREKETLER YAPTIM BUNLARA RAĞMEN YOK SANKİ DEVAMLI YATMIŞIM GİBİ KASKATI KESİLMİŞ VÜCUDUM...NEYSE DOKTORUMU ARAYIN GELSİN DEDİM V E SEZERYANA ALIN DEDİM....MADEN BİR ŞEY YOK....KAFAYI YİYECEĞİME BENİ UYUTUN DEDİM...EBELER HEMŞİRELER YALVARIYOR SABRET DİYE...AMA ÜÇ HAFTADIR SANCI VE 6 SAATTİR DOĞUM SANCISI ÇEKİYORUM DAYANAMIYORUM DEDİM....DOKTORUM GELDİİİ VE HALİMİ GÖRÜNCE O KADAR NORMAL DOĞUM TARAFTARI ADAMMMM...SEZERYANA ALICAZ...HASTA İYİ DEĞİL DEMİŞ...BU ARAD BEN BİLİNCİMİ KAYBETMİŞİM....SADECE EŞİMİN ADINI SAYIKLIYORMUUŞUM VE BENİ BIRAKMA DİYORMUŞUM...SAAT 6 DA SEZERYANE GİRİDİM HATIRLADIĞIM AYETELKÜRSÜYÜ OKUYUP BAYILDIĞIM...VE KALKTIĞIMDA BEBĞİM YANIMDAYDI...BEBĞİM 6 ÇEYREKTE DÜNYAY GELDİİİ.OFFF NASIL BİRGÜNDÜ....YA DA SENEYDİİİ.YADA HAYALDİİİİİ...ÇOK GÜSELDİİİİİ.....HİÇ BİR ACI BU KADAR ÇABUK UNUTULAMAZDI...HATTA YAŞANMAMIŞ KABUL EDİLİR MİYD İ EDİLİR...SADECE O GÜN NARKOZUN ETKİSİ VE DİKİŞ AĞRILARIM OLDU...ERTESİ GÜNÜ SANKİ NORMAL DOĞUM YAPMIŞ GİBİ HAYATTATYDIM DOKTORUM BİLE SEN TURP GİBİSİN EVİNE GİT DEDİ...VE BEN HASTANEDE BİEL FAZLA KALMADAN EVE ÇIKTIM....SEZERYANDEN ÇOK KORKUYORDUM HİÇ İSTEMİYORDUM...NORMAL OLSUN DİYE HAMİLELİĞİM BOYU ÇOK UĞRAŞTIM....SANCI EVREMDE ÇOK UĞRAŞTIM AMA KISMET OLMADI..İÇİMDEDE KALMADI DEĞİL...AMA SEZERYANIN BU KADAR KOLAY GEÇECEĞİNİ BİLMEZDİM...KİŞİYE GÖRE DEĞŞİYOR...HALAM 15 GÜNDE KALAKAMADI AMA BEN 1 GÜNDE KALKTIMM....ÇOK MUTLUYUM...İLK GÜN HAARİÇ BEBĞİMLE HEP BEN İLGİLENDİMMM...SAĞLIĞINIZ HANGİSİNE UYGUNSA O KISMET OLSUN.....
BEN ANNELİĞE DOĞUŞTAN ADAYIM VE GERÇEKTEN BUNU HEP HİSSETTİM...ÇOCUKKEN YA ÖĞRETMEN YADA ANNE ROLÜ BANA VERİLİRDİ EVCİLİKLERDE VE ŞİMDİ KISMETSE BU SENE OKULUM BİTİYOR SENEYE ÖĞRETMEN OLUYORUM VE BEBĞİMİ KUCAĞIMA ALARAKDA ANNE OLDUM...ALALHIMA ŞÜKÜRLER OLSUN VE TÜM ANNE OLMAK İSTEYENLERE BU DUYGUYU YAŞATSIN....

BİRAZ UZUN OLDU AMA İNANIN KISA TUTMAYA ÇALIŞTIM DAHA ARALARDA NELER VAR NELER
__ANKA__

• Tüm gönderiler : 5817
Ynt: DOGUM HIKAYELERIMIZ.... - 26.02.2009 23:00:11 ( #364 )
aşkıncım güle güle büyüt kuzucuğunu..ah bu doğum hikayeleri..her biri ayrı serüven..detayları anlatsa insan,aklından geçenleri o dakikalarda bilmem kaç sayfa tutarçok şükür,doğumumuzu yaptık ve kollarımızda kuzularımız..elhamdülillah
sevgii

• Tüm gönderiler : 10470
  • Bölge: ANKARA
Ynt: DOGUM HIKAYELERIMIZ.... - 27.02.2009 15:39:18 ( #365 )
mAŞALLAH ALLAH SAĞLIKLA BÜYÜTMENİZİ NASİP ETSİN :)
4everCAgirl

• Tüm gönderiler : 3904
  • Bölge: New York, NY
Ynt: DOGUM HIKAYELERIMIZ.... - 27.04.2009 19:35:10 ( #366 )
Uzun zamandir dogum hikayesi yazan olmamis diyecektim suclular bizim sayfanin anneleri yaff

Mart-Nisan anneleri, gelin yazin bakiim!  

Mayis'da da ben damlarim    
Melek35

• Tüm gönderiler : 415
Ynt: DOGUM HIKAYELERIMIZ.... - 16.05.2009 14:50:59 ( #367 )
merhaba ben 36 haftalık hamileyim bebeğin ayakları makatta duruyor ve eğer dönmezse sezeryan dedi doktorum..buna karşılık ben normal doğum olmasını istiyorum ..buradan bana aradığım cevapları bulabilmem için yardım edermisiniz? öncelikle bebeğin dönme ihtimali düşük deniyor doğrumu? sancı geldiğinde doğum esnasında dönmesi için birşey yapılabilirmi?
***ATIKUS***

• Tüm gönderiler : 1338
  • Bölge: İSTANBUL
Ynt: DOGUM HIKAYELERIMIZ.... - 18.05.2009 19:08:45 ( #368 )
Burcucuğum bakıyorum kızmışsın bizlere.
Ben kendi sayfamıza yazmıştım buraya da yazayım...

Hamileliğim boyunca bebişim hep önden önden gidiyordu.
Ve doktorumun erken gelebilir sözleriyle hep kendimi erken gelecek diye hazırlamıştım.
Son on gün geçmek bilmedi artık.
Beklenen doğum tarihim 24 Marttı.
37. haftadan sonra her kontrole gidişimde moralim bozuluyordu.
Çünkü doktorum bebişimin iri olduğunu söylüyordu.
Eğer erken gelmezse sezeryan olmaktan korkuyordum.
Ben de her anne gibi normal doğum yapmak istiyordum.

23 Mart gece 3 gibi hafif hafif sancılarım olmaya başladı.
5'e kadar bekledim ve dakika tuttum yarım saatte bir düzenli geliyordu sancılar.
Sancılarımın şiddeti artmaya başlayınca eşimi uyandırdım ve galiba oğlumuz geliyor sancım var dedim.
Sabah 10'a kadar bekledim.
Sancılarımın 5 dakikada 3 kereye düşmesini bekliyordum aklımca çünkü doktorum suyun gelirse ya da sancıların 5 dk.da 3 kereye düşerse gel demişti.
Neyse eşimin iknasıyla gittik doktorumuza.
NST istedi.
umulmadık bir durum NST' de sancılarım kesildi heyecandan neredeyse hiç yok gibi çıktı.
Doktoruma gösterdim sonucu henüz sancıların düzensiz,
eve git istersen artarsa gelirsin dedi.
O anda bir sancı geldi anlatamam.
Doktor halimi görünce seni yatıralım burada izleyelim dedi.
Ve benim yatış yapıldı.
Akşama kadar düzensiz aralıklarla sancı çektim.
Bazıları çok şiddetliydi.
Bazılarıysa çok hafif.
Akşam üzeri 6 gibi doktorum geldi ve ertesi güne kadar bekleyeceğimizi eğer doğum olmazsa sezeryan olacağımı söyledi. Ama istersen şimdi de sezeryana alabilirim dedi.
Çünkü sancı çekmeme rağmen ne açılma vardı ne de bebişimin kafası doğum yoluna girmişti.
Ben sabaha kadar beklemeyi tercih ettim.
Saat 7 gibi sancılarım arttı ve dayanılmaz bir hal aldı.
Ve çatı muayenesine yok hiç açılma yok.
Ve nihayet saat 10 gibi 4 cm açılma oldu.
Ve 4 cm epidurel olabildiğini bildiğim için epidural istiyorum ben dayanamıyorum dedim.
Maalesef akşam olduğu için epidural yapan anestezi uzmanı yokmuş.
Çıldıracak gibi oldum bunları duyunca.
Çok aşırı sancım vardı.
Ve buna rağmen henüz bebeğin başı oturmadı her an sezeryan olabilir diyorlardı.
Allahım hem bu kadar sancı çektim hem de sezeryan olacak diye sinirim iyice bozuldu.
Saat 12 gibi 7 cm açılma oldu ve beni artık doğumhaneye aldılar.
Neyse bak artık bitiyor dedi annem ben doğumhaneye giderken.
O sancıyla "yaa asıl şimdi başlıyor sanki orada hiç acı çekmeyeceğim" diye bağırmışım.
Neyse doğumhanede 1 saat kaldım ve 24 Mart 00:53'te MELİK SARPım dünyaya geldi tabi ben oğluşumu doğururken biraz kendimi kasmamdan biraz da vücudumun müsait olmamasından dolayı bir sürü yırtık sahibi oldum.
Ama bebişimi kucağıma aldığım anı hiç unutamıyorum.
Canım oğlum sen şimdi benim misin dediğimi hatırlıyorum.
Doktorum anestezi almamı önerdi dikişler için.
Bir saat uyumuşum öyle.
Sonra çıkarırlarken beni doğumhaneden o benim oğlum canım oğlum diye sayıklayıp durmuşum hep eşimin anlattığına göre.

Zorlu bir süreçti herkesin yaşadığı gibi.
Ama anne olmak çok güzel....
Ve bunun için her şeye değer.
Sancıyı çektiğim anlarda çok kötü hissetmiştim kendimi.
Fakat şimdi onu bile gülümseyerek hatrlıyorum...

GAMZELİ CANKUŞUM
__ANKA__

Ynt: DOGUM HIKAYELERIMIZ.... - 19.05.2009 00:38:23 ( #369 )
Allah bağışlasın haticecim..analı-babalı büyüt meilk sarp kuzusunu...okuyunca kendi doğumuma gittim..üç aşağı beş yukarı aynı..epidurali ben de istedim 8 cm olunca,artık geç kaldınız denildibayılacaktım o aniyi ki normal doğum...süperdi ya..kan ter içinde kalıyosun,sonra sanki bulutların üzerindesin...çok şükür çooooooooook
<mesaj tarafından düzenlendi ***ülkeryıldızım*** on 19.05.2009 00:41:01>
Melek35

Ynt: DOGUM HIKAYELERIMIZ.... - 19.05.2009 12:36:24 ( #370 )
merhaba hatice allah bağışlasın...sağlıkla büyüt oğluşunu inşallah.. allah hepimize böyle normal doğumlar nasip etsin inşallah. o sancıları çekmeyi çok istiyorum. bebeşini öptüm..
BAM BAM :)

• Tüm gönderiler : 2671
Ynt: DOGUM HIKAYELERIMIZ.... - 02.06.2009 17:59:25 ( #371 )
kısaca doğum hikayemi anlatayım kızlar hazır vakit bulmuşken :))

23 ağustos tatil için yoldayız.. karnımda sürekli bi ağrı, adet olmam gerekiyor ama hala olmadım.. hamile değilim evde tahlil yapmıştım salı günü..
gideceğimiz yere ulatık.. karnım hala çok kötü.. eşim bi aspirin iç diyor.. içimde yinede kuşku var .. ya hamileysem.. eczaneye gidip bi test alıyoruz.. tuvaletteyim.. olabilirmi.. evet çift çizgi... inanamıyorum hamileyim... kafamda bi dünya soru oluşuyor bi anda.. korku, sevinç, panik,heyecan, çeşit çeşit duygularla iç içeyim .. sanırım korkuyorum... ama o bizim isteyerek sahip olduğumuz yavrumuz..artık onun için varım.. bebeğimle içiçe ilk tatilimizi yapıyoruz..

16.hafta.. cinsiyet öğrenmek için dr.dayız.. olamaz bizim ufaklık çok edepli kapamış bacaklarını.. haftaya kaldı..
17 hafta ..tam açmamış yüzde 80 kız ..seviniyoruz.. minik bi kızımız olacak..ama kesin değil,, haftaya tekrar gelin diyor dr.umuz bidaha bakalım...
bu sefer erkek .. kesin mi ? hayır değil..yine bekleyeceğiz.. isim arıyoruz.. kızsa bu olur erkekse bu. çok heyecanlı..
20.hafta ..herşey yolunda.. inanamıyorum:) bu sefer kesin kız diyor dr.umuz..kızımız mı geliyor şimdi... ismimiz hazır.. henüz hiç bişey almaya başlamadık..
24.hafta organ taraması için dr.dayız.. bu tam bir şok.. işte oğlumuzun pipisi :) artık yüzde yüz.. erkekimiz geliyormuş..minik inatçı sıpam benim.. bekletti bizi 24.haftaya kadar.. tabi bu arada tüm arkadaşlarımda benimle birlikte merakla bekledi :)

sorunsuz geçen 8 ay.. ne mide bulantısı, ne de aşerme, üstelik hiç bişeytden de tiksinmedim. dua ediyorum ki herkes hamileliğinin bu dönmelerini böyle geçirsin.
doğum yaklaştı hastanemiz ve dr.umzdan memnunuz herşey belli. normal doğum istiyorum  diyorum sürekli.. hemen ayağa kalkmalıyım..

4 nisan cumartesi...36+4 rutin kontrol için doktordayız.. bugüne kadar herşey normal .. sadece haddinden fazla şişyorum .. çok sıkıntı veriyor hareket edemicek durumdayım artık..
önce tansiyon ölçümü.. 19 14  hata olmlaı 5 dakika sonra tekrar 16 12 allah allah  bi ultrasonla bakalım tekrar ölçelim diyor dr umuz.. bebeğim biraz daha kilo almış geçen hafta çok küçük gelmişti bana..çok mutlu oluyorum.. bebeğimle ilgili herşey iyi..
tekrar tansiyon ölçülüyor.. 14 10 .. hala yüksek bi sorun var..
asistan 14 10 u ağzının ucuyla söylüyor .. doktorumuz normal dedi sanıyor.. eşim 14 10 dedi yüksek değil mi diye sorunca doktorumuz normal dedi diye duydum  deyip kendi ölçüyor.. hala 14 10...
hemen idrar tahlili veriyorum.. idrarda protein ve enfeksiyon var.. :(
bu gebelik zehirlenmesinin göstergesi .. ancak emin olmalıyız belki enfeksiyon sebep olmuştur proteinin çıkmasını diyor dr. antibiyotik veriyor.. pazartesi tekrar kontrole çağırıyor.. pazar günü sürekli tansiyonunu ölç yüksek çıkarsa hemen beni ara diyor.. annemler geldi ankaradan c.tesi  öğleden sonra.. pazar sabah kahvaltısı dereken öğleden sonra tekrar yola çıkıp döndüler ankaraya :) ben elimde tansiyon aleti sürekli ölçüyorum .. gayet ii çıkıyor tansiyonum..hadi diyorum eşime gezmeye gidelim.. dolaşmaya çıkıyoruz.. diyorum ki kesin enfeksiyondandır bak tansiyonum gayet iyi..

6 nisan pazartesi.. dr.dayız tekrar.. idrar tahlilini tekrar yaptırıyorum...
şok.. protein çıkmış.. enfeksiyon geçmiş.. kesin gebelik zehirlenmesi.. acil sezeryan.. tansiyon tekrar yükselirse bidaha düşmeyebilir..anne ve bebeğin hayatı tehlikede.. ağlamaya başlıyorum hastanede  eşime sarılıp .. çok korkuyorum ya bişey olursa bebeğime..ama henüz herşey yolunda geç kalmadık.. seviniyorum ..büyük gün 7 nisan.. sezeryan olacağım.. 6 nisan gecesi ve gündüzü akciğer geliştirici iğneleri vuruluyorum.. bebeğim yarın kollarımda olacak.. çantamızı tekrar tekrar kontrol ediyorum .. bu gece bana uyku yok.. heyecandan meraktan gözüme uyku girmiyor.. eli, yüzü, ayakları.. nasıl olacak.. hep dua ediyorum allahıma sağlıkla gelsin oğlum dünyaya diye.. gece 4 gibi uyuyorum artık biraz dinlenmeliyim..

7 nisan salı.. saat 9.30 hastanedeyiz.. yine ağlıyorum.. garip bi duygu.. korku, heyecan, merak hepsi var.. annemler yola çıktı tekrar geliyorlar.. saat 12.40 civarı ameliyata giriyorum.. saat 13.00 oğlum dünyada.. ayılır ayılmaz söylediğim ilk şey.. oğlumu ilk benim kucağıma verin... gitti o burda değil.. babasınını kucağına verdik ilk olmaz mı diyor hemşire.. olur diyorum.. beni ne zaman götürcekler anestezinin etkisinden hala sarhoş gibi konuşuyorum..

odamdayım..yanımda minik bi bebek var.. 2650 gr..ağlarken sesi bile çıkmıyor henüz.. küçücük..benim bebeğim.. inanamıyorum. anne oldum.. yarı açık gözlerle bakıyorum ona aşık aşık.. kucağıma verin diyorum.. alıp koyuyorlar koynuma yavrumu.. kokluyorum mis kokulumu.. cennet kokulumu..öyle güzelki, öyle masumki..  sağlıklı şükürler olsun ki.. .dünyaya hoş geldin bebeğim..artık  kollarımdasın :)

şükürler olsun ki rabbime bana bu yüce duyguyu yaşattı.. allhım isteyen herkese yaşatsın inşallah..
anne olmak çok başkaymış, tarif edilemez tek duygu belkide.. onla varolmakmış hayat. çok farklı bir sevgiymiş gerçekten..
<mesaj tarafından düzenlendi BAM BAM :) on 02.06.2009 18:14:07>
Esved

• Tüm gönderiler : 74
  • Bölge: UŞAK
Ynt: DOGUM HIKAYELERIMIZ.... - 02.06.2009 23:23:03 ( #372 )
Merhaba herkese...
Okuyup kaçıyordum hep sonunda yazmaya vaktim oldu. erken ve zor bir doğum, sıkıntılı bir bekleyişin ardından kavuşmamızın hikayesi işte...
  2.5 yıllık evliliğimizin ardından gezdiniz tozdunuz yeter dediler. e hadi bizde kırmayalım dedik. hamiş olduğumu öğrenince düzenli olarak doktor kontrolü altında normal seyrinde çok da zor olmayan bir hamilelik geçirdim
  Minişimle 33. hafta kontrolümüzde dr 2 haftalık gelişim geriliği olduğunu söylemiş mart sonu nisan başı doğum tarihi vermişti. telaşlandık canımız sıkıldı tabi bu duruma çünkü önceki kontroldede  fark etmiş ve bize söylememiş.Ertesi gün  biz de başka dr  da gittik o da bebeğin durumunun iyi olduğunu  söyledi ve 8 nisana gün verdi. neyse biraz rahatlattı ertesi haftaya tekrar gelin dedi. baktık iş ciddileşiyor  eve bir çeki düzen verelim dedik ve  yatak odamızı badana yapmaya başladık. 
 Ben pek severim ince işi kendimiz yapınca boyayı bende bir eğilip bir kalkarak detayları boyuyordum. 2. gün aksam 5 gibi bir ıslaklık geldi ne olduğunu anlamadım 7 ye kadar bekledim gitgide artınca dr aradım hemen hastaneye git nişan geliyodur dedi oysa daha 1 ay vardı. korktum hemen koştuk hstnye. ebe baktı açılma var ama yumuşak bu dedi çünkü bebikim ters duruyordu hep yine dönmemişti.  neyse git yat bekle dedi odaya geçtim başladım beklemeye  hiç bir seyim hazır değildi diyorum daha 35 haftalığız  olmaz diyorum ama kızım gelmeye kararlı sancılarım başladı saat 11e kadar bekledim ne gelip kontrol eden var ne bakan. nöb dr gelmeyince kendi dr aradım tamam ben gelirim ama nöb dr  gıcıktır içeri almaz kaçak gelip bakayım dedi. bekliyoruz... 
  bir yandan suyum gelir bir yandan sancım ,bebek ters, zamansız, badana da bitmedi, evimin temizliği olacak daha, e daha ne isim vericez belli değil şunu da yapacaktım bu da olacaktı oooff oof... Üstelik çantamı hazırlarsam hemen doğum yapacakmışım gibi geldiğinden korkuma çantamızı da hazırlamamıştım .... Bir elimde de telefon anneme ve eşime şu şurda, şunu da unutmayın diye eşya hazırlatıyorum.
 herkes telaşlı ben sırıta sırıta bakınıyorum. hem sancım var hem sırıtıyorum nasıl oluyorsa ... 
     neyse dr geldi meğer tel de beni hatırlayamamış ondan gecikmiş beni görünce o da telaşlandı çünkü   daha 35 haftalığız bebek küçük . erken olduğu için ilaç vermesi gerek ama nöb dr  hem bana bakmıyor hem de benim dr içeri almıyor bu nedenle bana müdahele yapılamıyor. dr muz dediki hadi başka hstneye gidelim . gece 1 olmuş ben sancılar içinde başka hstneye taşındım orda ilaçdı serumdu ne eline geçerse veriyor doğumu durdurmak için . Ama bünyem kabul etmedi... doğum gerçekleşecek dedi drmuz ama bu hstnede bize uygun küvez yok hadi tekrar devlet hstnesine dedi, sabahın 5 i ben tekrar sancılar içinde hst değiştirdim . 8 saatir sancı çekiyorum ve bebek gelicem diyor bir an evvel doğursam artık diye dua ediyorum ama bebek hala ters... yani sonuçta sezeryan olacak ama ben ordan oraya koşturmaktan doğum yapamıyorum.
    neyse 12 saat boşu boşuna sancı çekip 8.5 ta sezeryana girdim. bebeğimi hemen kuveze aldılar tabi.
    35 haftalık ve 2010 gr 40 cm  doğdu prensesim.
ben hiç göremedim 2 gün boyu uşak ta kaldı. solunum yetmezliği vardı sıkıntılıydı babamızın içi rahat etmedi izmire sevk ettirdi. behçet uz da yer bulduk  gitsin mi dedi gitsin dedim .daha iki günlük  zuzumu hiç görmeden baba kız beni bırakıp izmire gittiler.  giderken mide kanaması geçirmiş.kanında trombosit problemi varmış.oradayken ikikez uzaktan baktım bebğime.kanındaki problemi düzeldi sarılık geçirdi hepsi orda tedavi oldu bense anca sütümü sağıp sağıp gönderdim 20 gün boyunca.
 21. gün kavuştuk sevgili bebeğimle. Hemen emmeye başladı iki gecede ben kaldım yanında sonra evimize geldik  şükürler olsun. sıkı güvenlik altında odamıza ne kimse girdi ne biz odadan dışarı çıktık gerçi iki kez izmire kontrole gittik ama evde denetim sıkıydı. Neyse ki hiç rahatsızlanmadan günümüzü doldurduk kırkımızı çıkarttık. Çok şükür hepsi geride kaldı
      Balım ZÜMRA ESLEM im artık hep yanımda...
<mesaj tarafından düzenlendi Esved on 02.06.2009 23:48:57>
]
NİLÜFERR

• Tüm gönderiler : 2456
  • Bölge: İzmir
Ynt: DOGUM HIKAYELERIMIZ.... - 11.06.2009 20:44:58 ( #373 )
Okurken tuhaf oldum..Nasıl zor günler,saatler geçirmişsin..
Tekrar geçmiş olsun..Zeten geçmişte.

Allah bundan sonra sağlık problemlerinden korusun..
analı babalı büyüsün.
__ANKA__

Ynt: DOGUM HIKAYELERIMIZ.... - 11.06.2009 21:53:40 ( #374 )

Orjinalden alıntı: 4everCAgirl

Uzun zamandir dogum hikayesi yazan olmamis diyecektim suclular bizim sayfanin anneleri yaff

Mart-Nisan anneleri, gelin yazin bakiim!  

Mayis'da da ben damlarim    

senin doğum hikayeni yazmanı dört gözle bekliyorum...yaşadıklarını okumayı da...ve en sonunda erol tarıkla evdeyiz demeni istiyorum..dualarım sizin için burcucum
sevgii

• Tüm gönderiler : 10470
  • Bölge: ANKARA
Ynt: DOGUM HIKAYELERIMIZ.... - 14.06.2009 16:59:39 ( #375 )
ah ne güzel hikayeler okudum rabbim herkesin hastaneden 3 kişi dönmnesini nasip etsin inşallah... Maşallah bir solukta üç hikaye okudm
seylaa

• Tüm gönderiler : 236
  • Bölge: Almanya
Ynt: DOGUM HIKAYELERIMIZ.... - 17.06.2009 15:05:58 ( #376 )
bizimde 2 asilama,2 dis gebelik ve 4. mikrodan sonra gelen melegimizin hikayesini sizlerle paylasmak istiyorum
6 mart 2008:Bugun sana hamile oldugumu ogrendim bebisim.Elim ayagima dolast, ne yapacagimi ne diyecegimi sasirdim.
Iki gun sonra tekrar senin benimle oldugunu kanitlamak icin kan vermem lazim.
8 mart 2008:merhaba bebisim.Sana bebisim diyorum cunku daha kizmi erkekmisin bilmiyorum.Gerci bilsemde farketmez sen
benim herzaman bebisimsin.Bugun yapilan testte bir daha kanitlandi sen benimlesin kuzum.
10 mart 2008:Bugun sag kasigimda agrilar basladi.BEn yine korkuyorum ya disgebelik olursa senide kaybedersem diye bebisim.
Lutfen dogru yerde, olman gereken yerde ol.
12 mart 2008:2 gun sonra ilk bulusmamiz var.Seni gorursem icim rahatlayacak bebisim.Insallah dogru yerdesindir.
14 mart 2008:Dusumu aldim birazdan nasipse seninle ilk gorusmemiz olacak bebisim.
Doktordan geldik.Bir iyi birde kotu haber.Seninle gorustuk birtanem olman gereken yerdesin kucucuk bir kesecik ve icinde kucucuk bir nokta.
HAftaya kalp atislarini duymaya gidecegiz..Kotu haber ultrason icin hazirlanirken akinti seklinde kanamam olmasi.Ayaga tuvalet disinda
kalkmam yasak.Butun gun seninleyim.Bol bol konusuruz.

21 mart 2008:Bebisim bizi cok korkutuyorsun.BAbanda yanimda degil.Oda merak icinde.Bu sabah ezan sesiyle uyandim tuvalet icin.BAski yapiyorsun
ya surekli cisim geliyor.Ama felaket sekilde kanamam var.Elim karnimda dua ediyorum bizi birakma sakinnn.Lutfen birtanem seni bulmusken kaybetmek
istemiyorum.Birazdan doktor amcaya gidiyoruz.Lutfen orada ol lutfen o minicik kalbin atiyor olsun.Beni birakma..:(

2 nisan 2008:butun haftayi hastanede gecirdik.Sukur Rabbime benimlesin bebisim.Okadar serumdan sonra karnim sisti birtanem.Ama olsun sen sagliklisin
beni birakmadin ya.HAastanede sen ve ben icin sen gebe adini taktilar.Elim karnimda surekli seninle konustum ve guldum.Hic kotu dusunmedim.Beni
birakmayacagini biliyordum bebisim.
5 nisan 2008:9 haftalik oldun bebisim.Bugun almanyaya donuyoruz.Babayla ilk karsilasmaniz olacak.Bakalim babanin sesini begenecekmisin
aksam uzeri babanin yanindayiz.Baba bize gul getirmis bebisim.Birtane acmamis goncagul senin icin bir tanede benim icin.Sevincten agladim.babanin eli
hep karnimda seni hissetmek icin cekmiyor elini hic.
6 nisan 2008:bebisim neoldu yine kanama basladi.Babaya soyledim birazdan hastaneye gidiyoruz.Bakalim bu defa kac gun kalacagiz
14nisan 2008:yine evimizdeyiz bebisim.Sen halen benimlesin.Cok ama cok seviyorum seni .Doktor teyze 16. hafta dolaan kadar ayaga kalkmak yasak dedi.Ondan
sonra kanama duracakmis insallah.Tehlikeyi atlatacakmisiz.
22 nisan 2008:Bebisim ozur dilerim senden .merdiven indim ciktim bugun .yine kanama basladi.Yine hastaneye gidiyoruz.Kizma bana lutfen beni birakma
4 mayis 2008:Yine evimizdeyiz bu defa basardik sanirim.Artik akinti seklinde bile kanamamiz yok.Sen yeterince buyuyup hematomun uzerine baski yapmissin
oyuzden kanama durdu.Sukurler olsun.

30 mayis 2008:Halen cinsiyetini bilmiyoruz.Gostermiyorsun edepli bebisim benim.O bacaklar hep kapali

14 haziran 2008:Yine gostermedin cinsiyetini bebisim.Bide elinle yuzunu kapadin neden utaniyorsun.Ama okadar tatlisinki snei seyretmeye doyamiyorum.
28 haziran 2008:heyo heyo baban ilk defa tekme attigini hissetti.Hemde yuzune okkali bir samar yeni senden .Ayrica bugun doktorumuz kiz olabilecegini ama
tam emin olmadigini soyledi.Oyuzden halen bebisim demeye devam.Ayrica yolun yarisini tamamladik bebisim.
12 temmuz 2008:evvettt kizimiz olacakmisss heyo heyoo prensesimiz geliyor.

26 eylul 2008:33 haftaliksin prensesim bugun kontrolde cok asagida oldugun erken dogum olabilecegi soylendi.Ayrica rahima gzi yumsamis ve kisalmaya baslamis.
erken gelmeyesin die pesar denen bir halka takildi.Cok agrim var kasiklarima baski yapiyorsun.
6 ekim 2008 :35 haftaliksin 26 eylulden beri hastanedeydik.Ramazan bayramini hastanede gecirdik.erken gelme tesebbusun serumlarla geri cevirildi.uzgunum
yavrum ama daha bulusmamiza var.
8 ekim 2008:kizim artik 2 gunde bir gidecegiz kontrollere her ihtimale karsi.Sag ayagim davul gibi sisiyor.Ayakta hic duramiyorum
16 ekim 2008:birtanem kizim bebisim iki bacagimda sisti.Birazdan hastaneye gidiyoruz
17 ekim 2008:Bebisim evdeyiz yine.Bobreklerimi slkistirmissin oyuzden sisiyormusum.Vucudum odem yapiyor balon gibi sistim
16 kasim 2008:Kizim bugun dogman lazim ama halen bir belirti yok.40 hafta bittiii.Bu aksam hastanede randevumuz var bakalim ne diyecekler
24 kasim 2008:Hosgeldin evine melegimm.Evet simdi seninle o ilk bulusma koklasma randevumuz anlatma zamani.16 kasim da dogman gereken gunde yani kontrol
icin hastaneye gittik.Nst ye baglandik.Senin kalp atislarin cok hizliydi melegim.Strese girmissin bebisim.Sende dogacak olma stresi bende dogurma stresi
ikimizde kotuyduk sanirim.Ebemiz bir saat dolasip tekrar gelin dedi.Karnim okadar acki yemek yiyebilirmiyim dedim evet ama cok fazla olmamak sarti ile dedi
.hemen burger kinge gittik babayla.KAfeinli icecekler yasakti sadece ona dikkat ettim seni daha fazla strese sokmamak icin.SOnra geri hastaneye geldik
Nst de yine kalp atislarin hizli cikti.Ben salya sumuk aglamaya basladim.Lutfen diyordum ebeye ozaman dogumu biz baslatalim.benim kizim cok uzun yoldan geli
yor.Ona birsey olursa ben dayanamam.Babanda bana katildi.Ebe hemen doktoru cagirdi ve onunlada konustuk.Benim normal dogum istemem uzerine ertesi sabah ilk
olarak fitille seni davete baslayacaktik.Babacin bizi odamiza yerlestirdi ve dinlenmek icin eve gitti.Ben heyecandan uyuyamiyordum.Seninle tek vucut olarak
son gecemizdi.Biryandan sana kavusmanin heyecani biryandan artik seni icimde hissedememek dusuncesi hem sevindiriyor hemde uzuyordu.9 ay boyunca senin o
minicik varligina cok alismistim ben.Gece ikiye kadar elim karnimda sana kitap okudum sarkilar soyledim .Seninle son dakikalarin keyfini cikariyordum derken..
karnimda tuhaf hareketlenmeler basladi.Eyvah dedim yedigim birsey dokundu.Ebe uyarmisti ama ben fazla kacirdim galiba.Neyse bu agri tuvalete gitmekle
dinlenmekle gecmedi.Saate bakmaya basladim.Evet bu bekledigim andi artik sancilar geliyordu duzenliydi ama siddetli degildi.Elim karnimda uyuyup kalmisim
sabah 6 da alarmla uyandim.Hemen dusumu aldim dogumhaneye gittim.Ebemiz bizi bekliyordu.Hazirmisiniz diye sordu evet dedim.Nstye bagladi ve hafif sancilarin
varligini oda ispatladi.Hemen saat 7 de fitil ile basladik.7.15 te ben sancidan duramiyordum.Tavan yapiyordu sancilar.ebemiz odama gitmemi ve eger olaganustu
birsey olmadikca 1 bucuk saat sonra geri gelmemi istedi.Arada dura dura sancilar geldikce derin nefes egzersizleri yaparak odamiza donduk.Sonra saat 9 a dogru
ayni yolu yine gectik.Bu defa ebemiz esine haber verelim sancilar bayagi bir bastiriyor dedi.Babisko heyecanla hazirlanip 20 dk sonra yanimiza ulasti.Butun
gun her 1 bucuk saatte kontrol,e gitmek uzere hastaneyi turladik babayla.sanci geldikce durup dinleniyor nefes aliyor gecince yurumeye devam ediyorduk.
acilma hizlansin diye 5 katli binayi merdivenden inip ciktik ama banamisin demiyor okadar sanciya ragmen acilma gerceklesmiyordu.ogle sonu saat 3bucukta
ebemiz sanirim bugun gelmeyecek bu ufaklik dedi.Bende babacigini eve gonderdim.Hemen ardindan ebemiz bize dogal bitkilerden hazirlanmis tabletler uzatti
her yarim saate bir tane al acilma daha hizli olur ama beklemek istiyorsan alma dedi.Bende sancilarda zaten azalmisti.Odama gittim ve hemen bir tablet attim
agzima yarim saat sonra bir tane daha.Saat 5 te artik sancilar yine tavan yapiyordu.saat 6 gibi hafiften kanam yasadim yine korkuyla ebemize kosturdum.Sen
gayet sakindin bebisim.Sancilar tavan rahim acilmaya baslamis heyo heyo nihayet kavusma ani yaklasiyor.rutin odam ve dogumhane arasindaki mekik dokuma
gidisimize uyarak odama dondum 7 bucukta yine kontrole gidecektim.saat 7 15 te artik dayanamiyorum diyerek yavas yavas dogumhaneye gittim.Iyikide gitmisim
tam 5cm acilma olmus.Hemen odama donmeden dogumhaneden babiskonu aradim kizim.Askim hemen gel dogum baslicak dedim.Babisko yanimizdaydi yine.Elimi tutuyordu
her sanci geldiginde.Artikdogumu cabuklastirmak icin serumada baslamislardi.Saatlerl ilerledikce 5damla ile baslayan serum 10-15-20 ye cikti tabi benim
bagirma ve el slkma kademelerimde artti.Esimin elini ertesi gun gordugumde kahkaha ile guldum morarmisti ama garibim cani yandigini hic hisstmemis bile :D
gece 12 ye vardiginda artik beni sezeryana alin diye yalvardigimi hatirliyorum.Hain kocam ve ebemiz tamam doktoru beklyioruz diyerek beni oyaladikca oyala-
dilar.Saat 4 e ceyrek kala artik tum hazirliklar tamamlandi.babiskonda yanimizdaydi tum dogum boyunca.18 kasim saat 04.09 ta seni gordum kizim.Dunyanin
en tatli bebisi.Yumuk yumuk eller sanki cok uyumussun gibi sis gozler ve kucucuk bir vucut.Kucagima alip o mis gibi yasemin ve kina kokan vucudunu sardigimda sanki
26 saat sanci ceken ben degilmisim gibi herseyi unutmustum.O an sadece sen ve ben vardik ve tabi birde babisko.ucumuz slkl slkl sarilip doyasiya agladik.
biz sevincten sende saskilintan tabiki.Sonrasimi kizim ben dus alirken bayilmisim ve seninle ilk tatilimize bayginlik esnasinda cikmisiz :D ileride seni
mutlaka ruyamda gordugum yerlere goturecegim sana soz veriyorum kuzum.Dogum sirasindada hep dua ettim sukur rabbime bize bu anlari yasattin herkese yasat
isteyen butun kucaklar bebeklerle dolsun diye.umarim sende benim duama ortak olmussundur arkadaslarina seslenmissindir burada hasretle onlari bekleyen
kucaklar oldugunu.Allahim bu duyguyu herkese yasatsin insallah
cok uzun oldu umarim slkllmadan okumussunuzdur
Melek35

Ynt: DOGUM HIKAYELERIMIZ.... - 22.06.2009 20:35:34 ( #377 )
evet bende yazayım artık doğum hikayemi..

12 ekim 2008:bir hafta geciktim galiba bu sefer oldu dedim..pazar günü evde eşimle test yaptık..sonucu görünce havalara uçtuk..olmuştu işte dünyada en çok istediğim şeye sahip olmama aylar kalmıştı..

14:ekim 2008: tabi doktora gittim ultrason sonucunu elime verdiler ve evet hamilesin dediler..küçüçük bir daire başka bişey görünmüyor ama orada olduğunu biliyorum..bana çok güzel bir doğum günü hediyesi olmuştu bebişimin varlığı 19ekim benim doğum günümdü.

30 ekim 2008: doktorumuza karar verdik ve ona gittik..7haftalık olmuştu bile bizim ufaklık..işte orada kalp atışları görülüyordu..içimde bir canlının varlığını daha bir hissetmiştimm...kese içinde ufak bir kanama saptandı allahtan zararsız olduğu anlaşıldı dr dikkat et fazla yorma kendini dedi..tabi yorulmamak eldemi çalışıyorum birde ayakta..neyseki eşim akşamları çok ilgilendi benimle yemek bile yapmıyordum..

27kasım2008:11 haftalık karides gibi görünüyordu bebişim kafası falan belli..herşeyin normal olduğunu söyledi dr çok mutluydum zaaman nasıl geçecek kucağıma alabilecekmiyim acaba diye düşünmeye ve sabırsızlanmaya başlamıştım...2li testte hormon düzeyi biraz yüksekti ama önemli bir durum yokmuş.birdahaki ay 3lü test isteyeceğim dedi dr...

27 aralık 2008:16 haftaya ulaştık..3lü testimizde normal çıktı bir sıkıntı yok şükür 340gr olmuş bebişim..ne güzel büyüyorsun.. artık  parça parça görmeye başladık ultrasonda bebişimi..

09 ocak 2009: bir terslik hissettim karnımda inanılmaz bir ağrı vardı çok korktum..hemen dr gittik allaha şükür birşey yoktu bende gaz sancısı varmış o yüzdenmiş bu ağrı...neyseki bebişim iyi herşey normal ama fazla yorma kendini dedi dr ..mümkün değil iş yeri çok yoğun dinlenmeye gittiğimde patronlar cins cins bakıyorlardı..18 haftalık bebişim büyümeye devam ediyor ..off ne zaman geçecek bu zaman...

09 şubat 2009:21 haftalık ve 451gr olmuş bebişim .. radyoloji uzmanı %99 kız olduğunu söyledi..dünyalar benim olmuştu hep bir kızım olsun istemişimdir..eşim biraz şaşkındı o kız olmasını hem istiyordu hemde çok kıskanç olduğu için korkuyordu..eyvah dedi çok çekecek bu kız benden dedi..

11 mart 2009:26 hafta ve 870gr olmuş miniğim bu seferde sakladı cinsiyetini..biz bir kere daha görüp emin olmak istemiştik hoş ben başından beri emindim zaten kız olacağından..kafasını bacaklarının arasına sokmuş bizim yaramaz..herşey çok güzel gidiyor fakat geçmek bilmiyor günle ilk hareketlerde başladı hemde baya bir hissediliyordu..çok güzel bir duygu anlatılması güç..

21nisan2009:31 hafta 1890 gr olmuş kocaman kız olduk artık bende izne ayrılmak için rapor aldım ..artık evde kızım için hazırlıklara başlayacaktım..ilk günlerden başladım alışverişlere..bu arada %100 kız dedi uzman ben emindim zaten artık eşimde emin oldu ve kızım diye sevmeye başladı şişko göbüşümü..

13 mayıs 2009..sayılı haftalar kalmıştı bebeğimi kucaklayacağım güne fakat bebişim ters duruyordu..dr dönmezse sezeryanla alıcaz dedi..halbuki kendimi normal doğuma odaklamıştım çok üzüldüm ama bir taraftanda dua ediyordum..inşallah normal olur o hissi yaşarım diye..35 hafta 2690gr olmuş tontişim..dr 2 hafta sonra tekrar gel dedi artık zaman kısalmıştı..

27mayıs2009:sabaha karşı saat 05:00 sularında bel ağrısıyla uyandım hiç böyle bir ağrı duymamıştım..dr randevumuz da vardı zaten gidince sorarım dedim kendi kendime..gittik ulrasona girdim uzman artık tanışıyorduk güray bey her zamankinmden farklıydı..bebek makatta hala sezeryan olacaksın kesin dedi ve çok ciddiydi normalde şakacı güler yüzlü birisidir ama bugün hiçte öyle değildi..içimden bir ses birşeyler ters diyordu sancım hala ufak ufak yokluyordu..bende çok yürüdüm herhalde o yüzden ağrıyor falan sandım..dr ultrason sonucuna baktı ve birde nst ye bakalım ondan sonra kesin bir tarih verebilirim sezeryan olacak dedi..nst sonucunda sancımı gördüler bebğin kalbide ritmik değil bir yavaş bir hızlı atıyordu ters birşeyler olduğunu hissettim sanki hemen doğuracak gibiydim..sonuçta dr ertesi gün için randevu verdi hemen sezeryanla doğuma başlamamız gerekiyor bebek ters sancın var bu şekilde hafta sonu bile acilen gelirsin hatta bebeğin bacağı çıkmış birşekilde dedi..ağlamaya başladım annem gelmemişti bebeğimin yatağını daha düzeltmemiştik alışveriş falan dr ağlama dedi ne güzel annene süpriz yaparsın dedi..bize formları verdi ben kötü olunca eşim biz daha sonra geliriz eşimin sakinleşmesi ve bir karar vermemiz lazım dedi..dr ise karar verme seçeneğiniz yok mecburen alacağız dedi..eve gittik ve sakince düşündük dr haklıydı hemen olması gerekiyordu hem beklesekte birşey değişmeyecekti yine sezeryan yine bu hafta olacaktı doğum..neyse gittik ve yatış formunu doğumhaneye verdik dr 7:30da gelin dedi..tabi biz ordan çıkar çıkmaz hemen alışverişe..bir taraftan sancı geliyor birtaraftan alışverişi halletmeye çalışıyoruz çantayı falan herşeyi hazırladık tabi ben bir stres herkese bağırıyorum..eşime annesine babasına..anneme babama haber verdim annem ertesi sabah yola çıkacağını söyledi..

vee 28 mayıs 2009:saat 07:00uyandım üzerimi giydim en sevdiğim hamile elbisemi giydim çünkü eve dönerken onu giyemeyeceğimi biliyordum..07:30 da hastanedeydik son tektikler yapıldı serum takıldı..epidural anestezi istedik en azından bebeğimi ilk ben görmek istedim..annem yola çıkmıştı bende daha sakindim saat 12:15 geçe ameliyathaneye aldılar epidural işlemi baya uzun sürdü ben tedirgin korkmuş ve şaşkın ama mutlu bir haldeydim..orası çok soğuktu ve uyuşma başladı dr geldi işlem başladı herşey çok hızlı akıp geçiyordu bir taraftanda sanki acı hissediyordum..tam emin değilim ama panikledim acıdığını sanarak..belkide gerçekten acı hissediyordum yanma gibi böyle tabi telaş yaptım herkes az kaldı sakin ol bitecek diye beni sakinleştirmeye çalışıyordu en sonunda ne oldu bilmiyorum ama benim başım dönmeye başladı ve ağzıma oksijen maskesini taktıklarını gördüm sonra hiç birşey göremedim uyutmuşlar beni..uyumadan önce saate baktığımı hatırlıyorum saat12:50 civarıydı sonra yeniden gözümü açtığımda bebeği koyacakları yere baktım bebek yoktu hemşireye sordum çok güzel bir kızın oldu şimdi yukarda seni bekliyor dedi ..sonra kapıdan çıkar çıkmaz eşimi gördüm beni bayılttıklarını söylemişler bebekle gitmeyip beni beklemiş endişeli bir şekilde iyimisin dedi..sonra odaya çıktık ..işte orda amcasının kucağında küçük çığlıklar atan çirkin birşey var..dünyanın en güzel anıydı onu görmek..biraz daha ayıldıktan sonra kucağıma verdiler ve sanki beni gözü kapalı görüyormuş gibi ağzını açtı hemşire aç dedi hadi emzir bakalım..emzirmeye başladım..allahım ne güzel birşeydi hayatım boyunca unutmayacağım dünyanın en güzel duygusu..anne olmak...

baya bir uzun oldu aslında hatırlayamadığım çok şey var ama bu kadar yeter herhalde bu duyguları anlatmak için bu sayfaların hepsini doldursam yine azdır..ne güzel şey anne olmak..

ciseren

• Tüm gönderiler : 237
Ynt:DOGUM HIKAYELERIMIZ.... - 09.12.2009 13:40:12 ( #378 )
Merhaba hanımlar,
Ben eski üyelerden sayılırım, uzun zamandır iş yogunluğundan katılamıyorum forumlara.
Aranızdan bazıları beni tanır, hatırlar belki.
benim bebeğim yok henüz (ne yazık ki)
ama doğum fotoğrafçısı olduğum için anım çok :))
benim için en heyecanlı ve değerli olanını sizinle paylaşmak istiyorum.

Ceyhun ve Neslihan çifti bana bebeklerinin gelmesine aylar kala ulaştılar. Görüştük ve doğumda birlikte olamk üzere sözleştik.Biz görüştüğümüzde hatırladığm kadarıyla yaz başıydı ve bebiş eylül  sonu ekim başı gibi bekleniyordu.
Ancak erken gelen bir telefon ile bebeğin gelebileceği haberini aldım. Henüz bebişimizin gelmesine yaklaşıl 1 aydan fazla zaman vardı.
Ben o sırada başka bir çekime gidiyordum ama zaten bebek ancak gece gelir dediler.Bu arada sürekli ceyhun beyle görüşüyoruz...

Gece oldu ve sancıyı kesici bir serum verildiğini ilettiler bana, bebeği tutabildikleri kadar anne karnında tutmaya çalışacaklardı. Minicik ciğerleri biraz daha gelişebilsin diye. Aileye tabiki belli etmemiştim ama çok tedirgin olmuştum. Allah korusun, uzak tutsun hiç bir kötü şey yaşamadım şimdiye kadar. Biraz gerilmiştim. Haber cuma günü gelmişti, hastaneye cuma günü yattılar.. Cumartesi de anne karnında tutmayı başardılar bebeği.. VEEE pazar sabahı saat 9 gibi telefonum tekrar çaldı, önceki gün bir düğün çekimindeydim. Düğün çekimleri sabahtan akşam 8 e kadar sürüyor ve çok yorucu oluyor. Bitkin haldeydim bacaklarım sızlıyordu (pekte ham haldeyim :P ) :))  telefonu açtım ve ceyhun bey artık bugün gelecek bebek gelmezsede alıcaklar bekletmeyecekler, siz müsaitmisiniz diye soruyor.. müsaitim dedim. aradan  birkaç saat geçti bir telefon daha eşimin suyu geldi tamamen sancı tekrar geldi, doğumhaneye alıyorlar hemen gelin!! :)
o sırada kozyatağında arkadaşımda kalıyorum, hemen kalktım yüzümü yıkadım giyinip çıktım 20 dk da hastanedeydim. herkes dogumhane önünde eşyalarımı fırlattım, hemen üzerime steril kıyafetler geçirdim ve dogumhaneye girdim :)

Neslihanla ilk orada tanıştım, şaşkınım çok telaşla geldim.. doktor kim bu diye soruyor nefesim tutulmuş söyleyemiyorum :) boynumdaki kocaman makinadan belli ne yaptığım allahtan :P
sezeryan yapmak istenmiyor bebeğin gelişimi için normal yolla gelmesi daha sağlıklıkmış bu kadar küçükken.

neyse sonra ıkınmalar, sancılar... bağrışmalar.. bir telaş sardı doğumhaneyi, Neslihan'ın sancısı masadayken kesiliverdi... ıkınamıyor, dayanamıcam diyor panikten,  çok acıyor dayanamıyorum doktor bey diyor.. halbuki sonra dediki çokta büyük bir acı yoktu korkudan bağırmış :((( dayanılmaz bir an gerçekten. ne kadar sancı çeken bir anneyi çok kez görsemde içim dayanmıyor bağırmasına :(( neslihanı kolundan tutuyorum dayan geçicek dayan diyorum ama acaba o beni hiç duydumu :)))

Sonra bebeğin kalp atışları yavaşlıyor... doktor neslihana bagırıyor ıkın diye, bak yavaşlıyor kalbi hadi diyor.. sonra beni siz biraz dışarı çıkın diyor... ( kötü bir şey olması bekleniyor :((( )  ben kapıya gidiyorum içeri bakıyorum bir yandan..

çok garip bir his,, ne yapmalıyım bilemiyorum. korkuyorum ama bir yanda da aylar öncesinden heyecanla bu anın görüntülenmesini isteyen aile için burada olduğumu ve işimi yapmak zorunda oldugumu düşünüyorum. Ama ya kötü birşey çekersem korkusu...

İri yarı bir doktor yardımcı oluyor doğuma :) aslında o doğuruyor diyebiliriz :D Neslihanın midesinden öyle bir bastırıyor ki kadıncağız ezildi nefesi kesildi... ve MİNİK CANSIN dışarı çıkıyor nihayet...
ben kapıdan koşarak o minicik meleğin dünyaya konuşunu çekiyorum, hem koşuyorum hem çekiyorum, çok mutluyum :))) geldi ve ağlıyor... Bu ses, bu ağlama sesi dünyanın gerçekten en güzel sesiymiş, belki insan doğurmadan anlayamaz ama hala daha o anı düşündükçe bambaşka oluyorum. Eşsiz bir duygu. annesindeki rahatlama, kutsal gözyaşları...

Allah artık onlara sadece mutluluk göz yaşı versin..Bebeğin ilk anlarını ve annesiyle ilk kucaklaşmasını çektikten sonra dışarı çıkıyorum.. babası da ağlıyor :(( tüm çığlıkları duymuşlar dışarda perişanlar... hem biricik karıcığının acısı üzüyor onu hemde bebeğinin heyecanı perişan ediyor kalbini...
Alllah bağışlıyor hepsini ona çok şlükür..

Çok sevgi dolu bir aile, çok sıcak insanlar. Kalpleri tertemiz, allah gönüllerine göre verdi meleklerini.

Minik Cansın ilk bakımları yapıldıktan sonra biraz bakım altında tutuldu, sonra annesine getirdiler... Çok şükür o minicik CAN sımsıkı tutundu hayata, anneciğine babacığına..
Hiç bu kadar riskli bir doğum yaşamamıştım. çok korkmuştum. ama doğuşu ile hepimizi özellikle ailesini yeniden doğurdu dünyaya.

Çok sevgili Çevik ailesi ile hala facebook aracılığı ile görüşüyoruz. Minik melekleri büyüyor onların sevgisiyle. İnşallah yeni yaşında da birlikte oluruz.

Allah tüm melekleri annesine babasına bağışlasın, hiç ayırmasın. Dünyanın en eşsiz güzelliği bu.

Sabırla okuyanlara çok teşekkürler...
kendi hikayemi yazmakta nasip olur inşallah.. :D

Cansın'ın fotoğraflarını henüz anasayfama koyamadım ama özel sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
http://www.ciseren.com/hosgeldin/cansin/

Hepinize sevgiler..
*doğum ve bebek fotoğrafçısı*
Çiseren Korkut
http://www.ciseren.com/
ciseren@ciseren.com
irmakyagmur

• Tüm gönderiler : 8317
Ynt:DOGUM HIKAYELERIMIZ.... - 09.12.2009 16:39:29 ( #379 )
ciseren

Merhaba hanımlar,
Ben eski üyelerden sayılırım, uzun zamandır iş yogunluğundan katılamıyorum forumlara.
Aranızdan bazıları beni tanır, hatırlar belki.
benim bebeğim yok henüz (ne yazık ki)
ama doğum fotoğrafçısı olduğum için anım çok :))
benim için en heyecanlı ve değerli olanını sizinle paylaşmak istiyorum.

Ceyhun ve Neslihan çifti bana bebeklerinin gelmesine aylar kala ulaştılar. Görüştük ve doğumda birlikte olamk üzere sözleştik.Biz görüştüğümüzde hatırladığm kadarıyla yaz başıydı ve bebiş eylül  sonu ekim başı gibi bekleniyordu.
Ancak erken gelen bir telefon ile bebeğin gelebileceği haberini aldım. Henüz bebişimizin gelmesine yaklaşıl 1 aydan fazla zaman vardı.
Ben o sırada başka bir çekime gidiyordum ama zaten bebek ancak gece gelir dediler.Bu arada sürekli ceyhun beyle görüşüyoruz...

Gece oldu ve sancıyı kesici bir serum verildiğini ilettiler bana, bebeği tutabildikleri kadar anne karnında tutmaya çalışacaklardı. Minicik ciğerleri biraz daha gelişebilsin diye. Aileye tabiki belli etmemiştim ama çok tedirgin olmuştum. Allah korusun, uzak tutsun hiç bir kötü şey yaşamadım şimdiye kadar. Biraz gerilmiştim. Haber cuma günü gelmişti, hastaneye cuma günü yattılar.. Cumartesi de anne karnında tutmayı başardılar bebeği.. VEEE pazar sabahı saat 9 gibi telefonum tekrar çaldı, önceki gün bir düğün çekimindeydim. Düğün çekimleri sabahtan akşam 8 e kadar sürüyor ve çok yorucu oluyor. Bitkin haldeydim bacaklarım sızlıyordu (pekte ham haldeyim :P ) :))  telefonu açtım ve ceyhun bey artık bugün gelecek bebek gelmezsede alıcaklar bekletmeyecekler, siz müsaitmisiniz diye soruyor.. müsaitim dedim. aradan  birkaç saat geçti bir telefon daha eşimin suyu geldi tamamen sancı tekrar geldi, doğumhaneye alıyorlar hemen gelin!! :)
o sırada kozyatağında arkadaşımda kalıyorum, hemen kalktım yüzümü yıkadım giyinip çıktım 20 dk da hastanedeydim. herkes dogumhane önünde eşyalarımı fırlattım, hemen üzerime steril kıyafetler geçirdim ve dogumhaneye girdim :)

Neslihanla ilk orada tanıştım, şaşkınım çok telaşla geldim.. doktor kim bu diye soruyor nefesim tutulmuş söyleyemiyorum :) boynumdaki kocaman makinadan belli ne yaptığım allahtan :P
sezeryan yapmak istenmiyor bebeğin gelişimi için normal yolla gelmesi daha sağlıklıkmış bu kadar küçükken.

neyse sonra ıkınmalar, sancılar... bağrışmalar.. bir telaş sardı doğumhaneyi, Neslihan'ın sancısı masadayken kesiliverdi... ıkınamıyor, dayanamıcam diyor panikten,  çok acıyor dayanamıyorum doktor bey diyor.. halbuki sonra dediki çokta büyük bir acı yoktu korkudan bağırmış :((( dayanılmaz bir an gerçekten. ne kadar sancı çeken bir anneyi çok kez görsemde içim dayanmıyor bağırmasına :(( neslihanı kolundan tutuyorum dayan geçicek dayan diyorum ama acaba o beni hiç duydumu :)))

Sonra bebeğin kalp atışları yavaşlıyor... doktor neslihana bagırıyor ıkın diye, bak yavaşlıyor kalbi hadi diyor.. sonra beni siz biraz dışarı çıkın diyor... ( kötü bir şey olması bekleniyor :((( )  ben kapıya gidiyorum içeri bakıyorum bir yandan..

çok garip bir his,, ne yapmalıyım bilemiyorum. korkuyorum ama bir yanda da aylar öncesinden heyecanla bu anın görüntülenmesini isteyen aile için burada olduğumu ve işimi yapmak zorunda oldugumu düşünüyorum. Ama ya kötü birşey çekersem korkusu...

İri yarı bir doktor yardımcı oluyor doğuma :) aslında o doğuruyor diyebiliriz :D Neslihanın midesinden öyle bir bastırıyor ki kadıncağız ezildi nefesi kesildi... ve MİNİK CANSIN dışarı çıkıyor nihayet...
ben kapıdan koşarak o minicik meleğin dünyaya konuşunu çekiyorum, hem koşuyorum hem çekiyorum, çok mutluyum :))) geldi ve ağlıyor... Bu ses, bu ağlama sesi dünyanın gerçekten en güzel sesiymiş, belki insan doğurmadan anlayamaz ama hala daha o anı düşündükçe bambaşka oluyorum. Eşsiz bir duygu. annesindeki rahatlama, kutsal gözyaşları...

Allah artık onlara sadece mutluluk göz yaşı versin..Bebeğin ilk anlarını ve annesiyle ilk kucaklaşmasını çektikten sonra dışarı çıkıyorum.. babası da ağlıyor :(( tüm çığlıkları duymuşlar dışarda perişanlar... hem biricik karıcığının acısı üzüyor onu hemde bebeğinin heyecanı perişan ediyor kalbini...
Alllah bağışlıyor hepsini ona çok şlükür..

Çok sevgi dolu bir aile, çok sıcak insanlar. Kalpleri tertemiz, allah gönüllerine göre verdi meleklerini.

Minik Cansın ilk bakımları yapıldıktan sonra biraz bakım altında tutuldu, sonra annesine getirdiler... Çok şükür o minicik CAN sımsıkı tutundu hayata, anneciğine babacığına..
Hiç bu kadar riskli bir doğum yaşamamıştım. çok korkmuştum. ama doğuşu ile hepimizi özellikle ailesini yeniden doğurdu dünyaya.

Çok sevgili Çevik ailesi ile hala facebook aracılığı ile görüşüyoruz. Minik melekleri büyüyor onların sevgisiyle. İnşallah yeni yaşında da birlikte oluruz.

Allah tüm melekleri annesine babasına bağışlasın, hiç ayırmasın. Dünyanın en eşsiz güzelliği bu.

Sabırla okuyanlara çok teşekkürler...
kendi hikayemi yazmakta nasip olur inşallah.. :D

Cansın'ın fotoğraflarını henüz anasayfama koyamadım ama özel sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
http://www.ciseren.com/hosgeldin/cansin/

Hepinize sevgiler..

Harika!

irmakyagmur

• Tüm gönderiler : 8317
Ynt:DOGUM HIKAYELERIMIZ.... - 09.12.2009 16:41:19 ( #380 )
Herşeyin bir zamanı varmış, bunu oğlumda anladım. Hep hayırlı zamanda olsun dedim, geç oldu ama çok şükür herşey yolunda gitti. İkinci meleğimiz için de hep hayırlısı dedim, o da yola çıkmış, yuvamıza gelmesini bekliyoruz.

Sayfayı değiştir: << < ..11121314151617181920 > | Sayfayı gösteriyor 19 of 20, mesajlar 361 to 380 of 384

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 16 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku
  • Yeni konu başlat