Forum Bebeği Forum Ana Sayfa

Bebek.com Forum'a Hoş Geldiniz...

Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.
Bebek.com forumunu ilk ziyaretiniz ise; Forum Kuralları için tıklayınız.

DOGUM HIKAYELERIMIZ....

Sayfayı değiştir: 12345678910.. > >> | Sayfayı gösteriyor 1 of 20, mesajlar 1 to 20 of 384
Yazar Mesaj
Hezal

• Tüm gönderiler : 6827
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: Malatya'dan,Texasa/USA.Katılım zamanı: 8/05/2005
  • Durum: çevrimdışı
DOGUM HIKAYELERIMIZ.... - 28.04.2006 21:30:00 ( #1 )
baktim foruma  goremedim varda benmi bulamadim bilmiyorum sayet varsa daha once boyle bir konu mod arkadaslarim silebilirler...
bu sayfada istedimki dogum anilarimizi paylasalim ne dersiniz ???o ani yeniden yasamak yazarak guzel olmazmi  hadi bakalim  herkes  anlatmaya baslasin eminimki zevkle okunacak bir sayfa olacaktir...... bebis istiyen herkesede en yakin zamanda bebis sahibi olmalarini diliyorum.... sizleri ve bebislerinizi opuyorum...sevgiler.....

Hezal

Ynt: DOGUM HIKAYELERIMIZ.... - 29.04.2006 00:23:09 ( #2 )
ilk olarak ben basliyayim dogum hikayemi anlatmaya ...

haziranda  evliligimizin 14.yilina girecez... bukadar zaman  bebek dusunmedinizmi diyeceksiniz.. ben cok istedim  ama ...  esim bebek dusunmuyordu..ve yillar yillari kovaladi derken..bugunlere kadar geldik..  en cok cocuksuz olusum  turkiyeye gidince  bana  koyuyordu.. herkesin  soru yagmurlari  bazen cok bunaltiyordu..neden olmuyor niye olmuyor,kimde kusur ,vah vahhh keske bir  cocugun olsa,,acimakli bakislar,sacma sapan sorular beni gercektende  etkiliyordu.. annemin her telofonda aglamasi ..ahhh kizim oralarda yanlizsin hic degilse bitane olsada oyalanirsin cocuksuz olurmu deyisi... taaki ileri yillarda bebek isteme arzusu bende  daha cok buyudu....esim hernekadar yok dediysede.. benim cok istemem agir basti ve sonucta hayir  diyemedi..
ben asilama sonucu hamile kaldim.. ilk gitigimizde  bazi testlerden  ve flimlerden gectim herseyin normal  oldugunu ve  istersem  asilama olacagini soylediler.. adetimin bitiminden 10 gun sonra tekrar gittik ve islem uygulandi ..  bana  dinlenmem gerektigini  stress olmamam gerektigini soylediler ve bekliycektik..
... ve bu bekleme asamasinda  nasil ama tuvalete gidiyorum anlatamam  gece belki her saat basina  tuvaleteyim..
adetimin gelmesine 1 hafta kala basladi kasiklarim sancilanmaya  zaten normalde cok sancili adet olurdum..
nasil ama sancilaniyorum belim kasiklarim anlatamam ve tam adet gunum geldiginde.. adet oldum.. tabiki cok cokk uzulmusdum.. olmadi tutmadi..diye  icin icin  aglamisdim.. gerci bana basta dediler ilk etapta tutmayabilir diye.. neyse kendimi teseli etmeye calistim  ilk etapta tutmasi    zaten zormus  bende ikinci defa yine denerim dedim..
ilk gun adet oldum  ve kanamam vardi.. sonra durdu .. ikinci gun yine ayni sekilde oldum  .. bu sekil tam  3 gun surdu  durdu,,, ve ayni sey  4 hafta sonra yine basladi  ve az az kanamalarim oluyor.. bu arada ben okadar cok sancilaniyorumki.. ha bire agri kesiciler aliyordum.. ve  benim sancim hic durmadi. doktora gitmek icin  randevu aldim..  ve gittim durumu anlattim..3 gun adet oldum kesildi ve surekli kasiklarim  agriyor dedim.. 2 aydir normal adet gormedim dedim  kesik kesik  geldi normalde  1 hafta surer  benim  reglim.....hemsire test yapalim once dedi hamile olabilirsin ...hayir dedim   azda olsa adet oldum..  hemsire  guldu biz yine yapalim dedi..
ve test sonucunu bekliyorum odada..
dr geldi ve durumu onada anlattim. (hemsire test yaptimi ?) dedi evet  bekliyorum sonucu dedim ..ve tam o arada  hemsire geldi gulerekten gozun aydin hamilesin demisti.. ben hic birsey soyliyemedim oyle donup kalmisdim.. cok sasirmisdim..  tutmadigini dusunuyordum hem adette olmusdum ve hemsire bana hamilesin diyordu...
nasil olurdu,daha once cevremdeki arkadaslarimdan duydugum kadariyla hamile kalininca mide bulantisi olurmus,bas donmesi filan,cok uyulurmus,bazi belirtiler mutlaka olurmus ve bende hic bir degisiklik olmadigina gore ben nasil  hamileyim, acaba  hemsire yaniliyormuydu... 
tek sordugum sey  eminmisininiz? oldu  evet eminim dedi..
hala  inanamiyordum  test karismis olmaisn dedim guldu hayir dedi...
oturdugum masada  oylece kalmisdim ve hemen  nasil akil ettiysem esimi aradim...
hamileyim dedim!!!!!
inanamamisdi  nasil olur dedi sen adet oldun.. saka yapiyorsun?, hayir  ciddiyim..ve suan  hemsire test sonucunu verdi hamileyim iste..
ve  eve donerken  eczaneden test  aldim emin olmak istiyordum  ilk denemede  hamile yaziyordu...  hala emin olmadim acaba  bozukmu diye aldigim kutuda 3 tane vardi ucunude kulanmisdim ve hepsi ayni seyi soyluyordu..   kesin bunlarin hepsi bozuktur diye  birde esime aldirtim;)))  o kutuda kulandiklarimda hamile cikinca  artik inanmistim.. ve  sonra basladim sevincten nasil hickira hickira aglamaya .. iki elimin arasina aldim kafami odanin icinde deliler gibi  dolaniyordum ,olamaz!!!olamaz!!! inanamiyorum,,aman ALLAHIm  ben hamileyim,benimde bebegim olacak,bende anne olacagim,ama nasil agliyorum hickira hickira sevincten..
artik  ben de hamileydim...
 8 haftalik  hamileymisim
daha sonra  esimle haril haril iyi bir doktor aradik  ..  gun aldik gittik  vajinadan bakmisdi bebegin kalp atislarini  gormusdu  evet kese vardi ve tam tamina   9 haftalik. bebek.. ultrasyonda   ilk gordugumde cok garip anlatilmasi  essiz bir duyguydu  o  kalp seslerini  duymak tarif edilmeyecek kadar,heyecan vericiydi, ,,nasil aglamisdim sevincten anlatamam ...
esim hep basimdaydi elimden tutmusdu...ikimizinde gozlerinden sevincten yas akiyordu bukadar zaman sonra bizimde bebisimiz olacakti.ve bizde anne ,baba olacaktik ne guzel bir duyguydu.. ALLAHIMa  cok sukur...  veeee
bebisimiz  10 haftalik olunca tekrar kanamam basladi.. sevincim yaridami kalacakdi  dusuyormuydu  diye gunlerce agladim..
oysa  nekadar sakincali ama o an insan hic birsey dusunemiyorki..
dr stress olmayacaksin, ve  dinlenmen gerek   1 hafta kadar  yat istersen demisdi..
ve ben uyguladim ..ama o zamandaki yasadigim stressi tarif etmeme imkan yok,cok hassas  olmustum  ,icimde  cok buyuk bir korku vardi ,ya bebisim beni terk ederse  ya giderse,,hep dua ediyordum. Allaha  yalvariyordum  benimle kalsin diye..
cok sukur Allahima bebisim beni   terk etmedi SIKI SIKIYa sarilmisdi bana birakmadi..
veee emindik artik hersey yolundaydi sira ailelerimize ese dosta soylemekti..
annemi aradim   sabahti turkiyede,,, annem dediki kizim sesin bir garip hastamisin ?
yok anne iyimim !!!yok yok sende bir tuhaflik var ? dedi...
annelik iste hemen hissetmisdi birseyin oldugunu..
sadece anne dedim sana birsey diyicem.. ben hamileyim dedim...
annem sevincten  agliyor ben agliyorum.. ve konusamadik hic ikimizde  telefonu kapatmistik..
aradan 1 saat gectikten sonra  tekrar telefonlastik..
.. cok seviniyordu..dualarim kabul oldu cok sukur Allahima diyordu....
hamileligimin 12. haftasinda  down sendrom testi yaptirdim.. 3 haftaya kadar  ancak belli olur sonuc dediler..
2 hafta  sonra belli oldu cok sukur iyidi hersey yolundaydi ama o 2 hafta bana 2 yil gibi uzun  gelmisti.. hep dua ediyordum bir terslik olmasin diye..  ve cok sukur hersey yolundaydi..
esim basindan belli hep kiz istiyordu.. kiz olsun diyordu..bense sagliklisini hep diledim.. farketmezdi cinsiyeti..ve test sonucu doktor dedi cinsiyetini  bilmek istermisniz? esim hayir dedi supriz olsun ..
ben dayanabilirmiyim  alisverise cikmak icin sabirsizlaniyorum hayir  bilmek istiyorum dedim
ve KIZ dedi  ne cok sevinmisdik..
eve geldik basladik isim aramaya ...oyle bir isim olmaliydiki hem turkce soylenilmesi kolay olsun hem ingilizce.. interneten bircok isim bulmusdum ..liste yaptim ve esime verdim hangisi olsun dedim sen bilirsin demisdi hayir dedim isim isini sana birakiyorum,,,sadece ortanca ismi annemin ismi olacak demisdim.. BELINDA da karar kilmisdik
Allaha bin sukur  cok guzel bir hamilelik gecirdim..hic mide bulantisi yasamadim  hic asermedim.. karnima baktikca hamile oldugumu  biliyordum..
ve hep tekme atacagi gunlerin hayaliyle yasiyordum bekliyordum ne zaman tekme atacak diye...
biraz tembeldi bebegim 21 haftalik oldugu gece  (4 temmuz   ) bebek.com daki arkadasim denize (denis+)yazarken  niye bebek tekmelemiyor cok uzuluyorum dedigim anda oyle sert bir tekme atmistiki  ben bile sasirmisdim ne oluyoruz diye ..
karnimi gorenler  hep soruyordu ikizmi? diye  kimse tek bebek olduguna inanmiyorlardi son zamanlarda artik ikiz diyordum  millete;)) 
rahat hamilelik gecirdim ..takiii son 7 bucuk aya girene kadar .. . biraz kizimizi  elde olmayan nedenlerden dolayi erken getirdik..  7bucuk. aya  girdigimde cok kotu oldum  hergun hastanede hergun dr da...  butun vucudumda asiri kasinti alerjik durum basladi ..  kirmizi yanik gibi oldu sanki  sicak suda haslanmisim.. sabahlara kadar  kasintidan oldum sizliyor dayanilacak gibi deildi...10 gun uyumadigimi biliyorum.. dr diyor  bazen hamilelerde olurmus baska gitigim dr ise   bobreklerimden kaynaklandigini  soyledi daha once bobreklerimden tedavi gormusdum.. ama calsium   almamam gerekti  bu hamilelikte ben almak zorundaydim  ve bundan  dolayi oldugunu soyledi...
ramazan bayramin  ilk gunu  dr gitim    kesinlikle  bebegi almaliyiz gununden once dedi..  10 kasim da hastaneye yatacaksin ok  dedim...bir yandanda uzuluyorum 10 kasim bebegin dogmasi gereken tarih olmadigi icin erken   diye....eve geldim cuma gecesi  cok fenalasdim artik  nefes alamiyordum...esim cok panik olmusdu.. gece dr aradi  sabah  hastaneye gidin   gelicem dedi  3 kasim da  sabah 10.00 am  hastaneye gitim hemen yatisimiz yapildi ..ve benim vucudumu goren  ebeler.hemsireler.diger doktorlar,hayret ettiler..kaynar suda haslanmis gibiydim,,kipkirmiziydi karnim..bacaklarim..kollarim.. ve keisnlikle bebegin  dogmasi lazim dediler ..bebege zarar gelmesin diye bebek alinacakti .. saat.11.00  suni sanci verdiler..  tam 36 saat  sanci cekiyorum  bebek inmiyor gelmek istemiyor doguma  hic bir sekilde haizr gorunmuyorum.. ha bire suni sanci veriliyor..tek bildigim   SIKLASAN  sancilar,, dr  geldi tekrar bakti gelisme hic yok .. bir sonraki gunun  sabahina saat 7.00  suyunu kirmamiz gerekki  bebek  insin  dediler .. suyu kirdilar..  yine bebekte tik yok gelmek istemiyor...suyu kirdiktan sonra 12 saat gecmis sanci cok ve hic bir gelisme yok..   ve ben baska bir sitede  daha once okumusudm   suyu kirildiktan sonra 10 saat icinde bebek  dogmali  dr diyordu..  bu arada  nst de  bebegin  ve benim kalb atislarimizi takip ediyorlar... bir baktim bebegin  kalb atislari cok yavas gidiyor...
hemsireyi cagirdim..  bebegin kalb atisi yavasladi dedim.. bakti ve dediki ... yeaaah evet  bazen oluyor bebeklerde normal  korkma  sanirim boynuna gordon dolanmis yakindan takip etmem gerekecek....dedi gitti..
beni aldi bir telas   bir panik   o ana kadar sancilardan bebegin kipirdamadigini bile hissedememistim..
1 saat gecdi tekrar  hemsireyi cagirdim dr uma haber verdinizmi dedim..    ben 3 gundur  burda sanci cekiyorum bu dogum gerceklesmiyecekmi.?.  hemsire dondu bana ""sen doguma  hazir olunca dr unu  arayacam ""dedi ..cekip gitti...
bebegin kalbi atmiyor  kadin normal diyor bana..artik  sinirlerim alt ust olmusdu  korkudan ha bire agliyorum  korkum bebege birsey oldu dusunuyorum... ve tam 15 dk gecmisti  nts ye baktimki  bebegin kalp atislari iyice yavaslamaya baslamis.esim hic ayrilmadi  yanimda hep basimda bekledi ..  ben panikledim esim sakin ol korkma bebek iyi sen sakinles diyordu bana,ama ben rahat degildim..
tekrar zile bastim hemsire  geldi....
bebege birsey oldu dedim..dr umu  istiyorum ,,bana doktorumu bul  lutfen  dedim...sen doguma hazir deilsin  ne zaman  haizr olursan  doktorunu cagiracagim diyor.
doktoru aramiyor ogunu ben haric doktor 9 dogum gerceklestirdi benim sansizligimdi..  ve gozum surekli nts de bebegin kalp atislarina bakiyorum..gitikce  bebegin kalp atislari yavaslamaya basliyor..
artik dayanamadim bagirdim  bir yandan sanci biryandan,bebege birsey oldu korkusu,ama nasil bagirdim  cabuk dr umu  bulun   beni sezeryana aliyorsunuz dedim..esimde sasirmisti  benim   oyle birden kukrememe  5 dk icinde dr arandi ameliyata aldindim  6  kasim .  aksam.saat 10.00pm ameliyata alindim..  saat 10.09pm   bebek alindi ben izliyordum  yukardaki  buyuk lambanin aynasindan..bebegi cikardigi  anda vucudu mosmordu boynuna  gordon 2 defa SIKI SIKI dolanmis sekildeydi..

dr sinirliydi kiziyordu neden bana haber vermeidniz dye gec kalabilirdik dedigini duydum..bebegi o halde ben gorunce zaten gunlerin verdigi stresten  basladim hickirmaya nasil agliyorum anlatamam.. 
gec kaldiniz deilmi oldurdunuz  bebegimi..deyip agliyorum...ve hep dua ediyorum hemde  sesli olarak icimden bile deil .. Allahim bebegim yasasin beni terketmeisn ona birsey olmasin  diye nefes almadan dua ediyordum..
bebek alindi ama bebekten tik yok,aglamiyordu,,niye aglamiyordu.????....
doktora  soruyorum durmadan neden bebek aglamiyor??? ne oldu  bebek iyimi??? ardi ardina soru soruyorum durmadan..
bebegin boynundan  gordonu  aldilar gobegini kestiler  bizimkisi basladi  aglamaya o agliyor ben agliyorum. cok korkmusdum bukadar caba bukadar 13 yilik ozlem bir anda yokmu olacakdi  bukadar kolaymiydi,,,  bekledigim an bu mu olmaliydi ... cok korkmusdum cok.. neyse allahima bin sukur... 4 kilo  dunyaya geldi.. ve  bebegi temizleyip sarip esime verdiler... 
esim bana gosterdi kucaginda ""bak hazal bak nekadar guzel bir kizimiz var   cok guzel ""... 
" cok guzel kizim var" diyip duruyordu  ..
sevincten donup duruyordu kucaginda bebekle... pembe mor karisimi birseydi ufacikti..ama o ses nerden cikiyordu boyle  bu ufacik bebek  nasil bukadar  ses cikartabiliyordusanki butun gucuyle  bagiriyordu ben geldim  diyegozlerimi alamiyordum bebisimden  ellerim masada bagliydi  yoksa hemen kucagima almak istiycektim o an..
hemsire   geldi esime dedi  bebegi bebeklerin bulundugu yere goturmemiz lazim ve esimde bebekle birlikte gitti..
ben bebegimin  sesini duyduktan sonra  artik rahat bir nefes almisdim ve hep Allahima tesekur ediyordum onu bana bagisladigi icin...
beni odama aldilar  uyku tutmuyor uyuyamiyorum.. bebegimi bekliyorum hemsire geldi dedi uyumalisin dinlenmen gerek bana ilac verdi uyumusum..
uyandigimda ..esim ve hemsire vardi..ve bebegi getirecegiz hazirmisin demisdi..
buyuk bir heyecanla  kalbim  nasil atiyor anlatamam..
gozum kapida  ve kapi acildi  buyuk an gelmisti ... hemsire bizim kucuk hanimi getirdi kucagima verdi..
ama kizimi kucagima aldigim zaman  inanamiyordum allahim bu benimmi benim bebegimmi diyodum.. boncuk gozleriyle bana bakiyordu sanki merhaba dercesine..  
kizimi kucakladiktan sonra butun   herseyi unutmustum..
Allaha tesekur ediyordum sukurler ediyordum.. bana verdigi icin ve hala hergun  Allahima tesekur ediyorum kizim benimle  diye...
dogumdan  sonra kizim  sarilik oldu birde  o gece cok kendimi SIKTIM  korkudan  deil  bebege birsey oldu sandim cok titredim  hayatimda dislerimin oyle cakistigini hic  hissetmemistim..  dogum aninda cok stress uzuntu yasadigim  icin  bundan dolayi olsa gerek sutum de  gelmedi .. 2 gun sonra sutum geldi.. ve  yavrumu sadece 2 hafta emzirebildim  sutum olmadi..
ve  cok uzuluyorum  emziremedigim icin..

bir an once  kendimi toparlamak bebegimle ilgilenmek istiyordum artik..
anliyacaginiz   aylarca normal dogum diye hazirlamistim kendimi  her iki sanciyida yasadim mademki sezeryan olacakti neden bana okadar aci cektirdiler diye  cok kiziyorum simdi..
umarim hic kimse benim  gibi stressli dogum yasamaz...
evimize geldik tam 1 hafta sonra ve benim  hala cok sancim var  2 gun sonra yeniden hastaneye donmusdum  dayanilmaz acim vardi dikis yerlerim cok sancilaniyordu.. megerse hastaneden mikrop kapmisdi dikis yerlerim.. o ara 2 hafta  yine hastanede kaldim kizim evde kaldi  ..
aksamdan aksama yanima getirdi esim emzirmek icin..
kizimdan ayri kaldigim icin cok uzuldum bu arada  olan sutumde gitti...en cok uzuldugum bukadar zor gunlerimde  yanliz kalisimdi esimden baska kimse yoktu yanimda,keske annem olsaydi  yanimda,veya kizkardeslerimden biri olsaydi yanimda,, belki bazi seyler daha kolay olacakti.. gurbete tek basina olmak boylesi gunlerde cok zor gercektende.. neyse bugunlerede cok sukur  suan kizimlayim ve kizim saglikli... ve 5 ayini dolduracak yakinda...
hersey yolunda Allahima bin sukur ediyorum hergun her an...dua ediyorum.... 
zamaninizi  aldigim icin ve beni sabirla okudugunuz  icin hepnize cok cok tesekurler opuyorum.. ALLAH GONLUNUZDEKI MURADINIZI VERSIN ANNELIK DUYGUSUNU  HERKESE YASATSIN BEBIS ISTIYEN HERKESE ALLAHIM NASIP ETSIN.....sevgiyle kalin.. ayyy cok uzun olmus yaa  ozur Arkadaslar insallah sizleri cok SIKMadim

[image]local://93564/1777E560384445D6981639065F1835F3.jpg[/image]
<mesaj tarafından düzenlendi Hazal- on 02.09.2006 20:39:01>
Eklenen resim(ler)

senasina

• Tüm gönderiler : 646
  • Bölge: ELAZİZ
Ynt: DOGUM HIKAYELERIMIZ.... - 29.04.2006 12:12:27 ( #3 )
çok güzel ifade etmişsin doğum hikayeni Hazal-,  gözyaşlarımı tutamadım,  Allah Belinda'nı sana bağışlasın...

feris

• Tüm gönderiler : 2424
  • Bölge: Isvicre/Izmir
Ynt: DOGUM HIKAYELERIMIZ.... - 29.04.2006 12:56:50 ( #4 )
Hazal allah bebegini sana bagislasin.Bende hemsireye sinir oldum okurken.Ya bunlara gore hersey normal ne sinir
Benim hamileligim cok stresli basladi.Ilk bebegiminde trisomi 18 vardi ve akcigerleri yoktu.14 haftalikken gebeligi sonlandirmistik.Ilk bebeginde boyle bir tecrube yasamak korkunc.Gerci ilk degil son olsa ne fark eder.Evlat evlat.Ama bir de ben gurbet elde yapayalniz .Yanimda konusabilecegim bir esim var baska kimse yok.Cok zor gecmisti o gunler.Kurtajdan sonra iki kere adet gordum ve bir ay sonra Turkiyeye gitme planlarimiz var.Doktor hamilelik dusunebilirsin diyor ama ben once kafami toplamak istiyorum.Daha dogrusu ayni seyleri yasamaktan korkuyorum.Korunmuyoruz ama gunlere de dikkat ediyoruz bu arada.Zaten kurtaj sonrasi uzun sure yasakliydik.Cok deneme sansimiz da yoktu.Ama bir sure sonra bende surekli uyuma istegi basgosterdi.Esim test yapalim diyor .Ama daha adetime bir hafta var ve istemiyorum bebek falan.Once turkiyeye gidecem moral depolayacam.Boyle derken esimin inadi sonucu daha adetime bir hafta varken idrari verdim esime ben tv seyrediyorum.Geldi hamilesin diye cigliklar atiyor.Ne hissedecegimi sasirmistim.Sevinc,korku,heyecan.........
Burada 7. haftadan once doktor kontrolu yapilmiyor.7 haftalik oldu kontrole gittik.Kalp atislarini gorduk.Ama gene de tam anlamiyla sevinemiyoruz.Doktor 11. haftada amniyosentez yapalim riske atmayalim sorun varsa daha erken sonlandiririz dedi.Amniyosentez sonucunu alana kadar o gunlerin nasil gectigini anlatamam.Kimseye soylemedik zaten hamileligi.Amniyosentez yaptirmaya gittik.Tabi cozunurlugu cok yuksek bir ultrason .Ve daha 11 haftalikken butun parmaklarini saymistim oglumun.Doktor zaten ensesine falan bakti risk yok aslinda deyince donup baktim ekrana.Cunku baglanmaktan cok korkuyordum.Gerci bakmayinca baglanmiyormusun?Ama iste anlamsiz bir kendini koruma icgudusu.Ertesi gun esim aradi.Simdi doktor aradi sonuclar cikmis dedi.Ve saglikli bir oglumuz olacagini mujdeledi.Tabi bu arada bizim Turkiye ertelendi.Ama inanilmaz guzel bir tatil yasadim.Hamile nazi yapmak zevkliydi
Hamileligin son ayinda her hafta kontrole gidiyoruz.Ve her hafta bu hafta dogum olabilir bebek cok asagida cumlesini duyuyoruz.Tabi bu cumleleri takmadi bizim oglan .Artik miadimiz bir hafta dolmustu.Erken gelecek derken hic gelmiyordu bizim oglan.Doktor bebegin durumu iyi istersneiz bir hafta daha bekleyelim dedi.Ama bende de esimde de o sabir kalmamisti.Ve biz artik mudahale etmelerini istedigimizi soyledik.Ertesi gun gittik sabah 7 de suni sanciya basladilarilk once tekrar ultrasona laip bebegin konumuma baktialr.Doktor ultrasona gore bebe3900 gr dedi.Ama ben iddia ediyorum bu bebek 3400 gr dan cok degil.Annenin yapisina gore ancak bu kadar dedi..Dakikada 4 damlayla.Ebe 12 damlada dogum baslar dedi.Dakikada 20 damlaya ciktigiizda biz esimle kafeteryada kahve iciyorduk.Arada bir de dogumhaneye gidip nstye baglaniyoruz.Nst de sancilar hat sahfada gorunuyor ama bende tik yok.Doktor nasil dayaniyorsun diye soruyor.Bende diyorum dogum boyleyse ben her sene bir tane dogurayim.Hic bir sey hissetmiyorum ki.Aksam oldu doktor yarin tekrar deneyelim deyince benim sigortalar atti.Benle dalgami geciyorsunuz dedim.Hemen sezeryana aliyorsunuz.Doktoru ikna ettik 17.30 da szeryan hazirligina basladik.Saat 18 00 de ameliyathanedeyik.Epidural yapildi.Ama ben yirtiyorum kendimi kesmeyin hissediyorum daha diye.Bu arada epiduralin yan etkisi tansiyonum cok dustu ve ben kendimden gectim.Bu arada esime beni uyutsunlar dayanamiyorum zaten ben artik ölüyorum diye söylenip duruyorum.Neyse ilaclarla hemen yukselttiler tansiyonu.Ve ben hissediyorum kesmeyin derken oglumun cigliklarini duydum.Bu arada etrafta flaslar patliyor.Daha gobek kordonu kesilmeden boy boy resimlerini cekiyorlar oglumun.Bunu operasyon ekibi yapiyor.Cunku biz kendi makinemizi unuttuk odada.Doktorun 3400 dedigi bebegim 3860 gr ve 51 cm olarak dogdu.Bas capida normalden 2 cm buyuktu.Cocuk cikabilecek gibi degilmis ondan gelmemis velhasil.Bir saat yogun bakimda kaldik.Sonra odamiza ciktik ve emzirmeye basladim.Inanilmaz bir duygu .Esimde hem agliyor hem de bana tesekkur edip duruyordu.
Hayatimin iki anlami var simdi.Esim ve oglum.Ikisini de cok seviyorum.Allah benim yasadigim mutlulugu herkse nasip etsin ve isteyen herkese saglikli bebekler versin
sudetolga

• Tüm gönderiler : 3
Ynt: DOGUM HIKAYELERIMIZ.... - 29.04.2006 15:01:50 ( #5 )
yeniden bu konuyu açmanıza sevindim.Çünki ben bu konuda çok dertliyim.bebeğim 6 ayını doldurdu çok şükür onu çok seviyorum.Ama doğum sonrası bana yaşatılanlar kimsenin başına gelsin istemem.Mayıs ayında evlliğimizin 2.yılını kutlıycaz.27 yaşındayım ilk bebeğimi ekim ayında sezeryan doğumla dünyaya getirdim.Aslında normal doğum yapacaktım, ben korktuğum için sezeryan istiyordum.Eşimin ve ailemin baskısıyla 15 saat sancı çektikten sonra sezeryan için ameliyata alındım.Allah gönlüme göre verdi ama o şiddetli sancıları son ana kadar çektikten sonra.:(((( Şükürler olsun çok tatlı bir oğlum oldu.Çok üzgünüm ne lohusalığımı,ne gelinliğimi doğru dürüst yaşayamadım.Üzüntü ve stresten bir göğsümde süt tamamen kesildi.Bebeğimi tek göğüsle beslemek zorunda kaldım ve tabi ek mama.Oysa bebeğim çok güzel emiyordu beni çok üzülüyorum.
Diyeceksiniz ki sebep ne seni bu kadar üzen.Doğum sonrası eşimin değişen davranışları aramızdaki bağın zamanla kopması ve kayınvalidem.Şu anda hiç bişey eskisi gibi değil çok çaresizim,çok yalnızım.Tek tesellim yavrum,bebeğim.O kadar doluyum ki anlatmakla bitmez.Tek dileğim annelerin bu kadar çok çoçuklarının evliliklerine karışmamaları.
Bu arada sezeryan doğumu tavsiye ediyorum,çok rahat endişelenmeye gerek yok sevgili anneler:))))
başınızı ağrıttım kusura bakmayın ama gerçekten çok üzülüyorum,çok yalnızım.
herkese sevgiler bebeklerimizle mutlu bir yaşam diliyorum.
emine hüşlü

• Tüm gönderiler : 68
Ynt: DOGUM HIKAYELERIMIZ.... - 29.04.2006 15:18:16 ( #6 )
hazal öncelikle çok iyi düşünmüşsün diyeceğim;hepimizi o günlere tekrar döndürdün.hikayeni okurken hıçkıra hıçkıra ağladım.Allah'a çok şükür ki evladını sana bağışlamış.demek amerikada da böyle olabiliyormuş
    feris senin başından geçenlerden de çok etkilendim;benzer şeyleri biz de yaşadık belki de ondan.çok şükür ki seninki de mutlu sonlanmış.
    gelelim benim hikayeme;biz eşimle çocuk istemeye başladığımızda hemen olacağını sanmıştık.1 sene korunmayıp olmayınca hemen dr.a gittik ve dr. testler ve yumurta takibinden sonra eşimin de benim de tedavi görmemize karar verdi.dünyalar başımıza yıkılmıştı çünkü ikimizde de sorun vardı.bana bir ilaç verdi ve adetimin 3. günü bu ilaca başlamamı söyledi.ben adetimi beklemeye başladım.2 ekimde olmam gerekiyordu 16 ekimde hala olmamıştım.tabii test üstüne test yapıyordum ama hepsi negatif.dr.a gittim ve o da beklememi ve hamile olamıcamı söyledi.bu arada hafif kanamalar başladı.21 ekimde sinüs filmi çektirmem gerekiyordu ve içim hiç rahat olmadığı için hastanede gebelik testi yaptırdım sonuç:pozitif...sevincimizi tahmin edrsiniz.ama düşük riski vardı,bir süre yattım(evde)sonra inanılmaz şekilde bulantılarım oldu,kilo kaybettim.sürekli kusuyordum(yemesem bile)bu arada bebişimiz de adet tarihime göre 2 hafta geriden geliyordu3lü tarama testimiz yüksek dawn sendromu riskli çıktı ve dünyamız yine terskepçe geldi.amniosentez yapıldı ve bize çok aydınlatıcı bir bilgi verilmedi.dawn sendromu olmadığı ama başka bir risk olabileceği! söylendi.bütün hamileliğim dualarla geçti.hep Allah'a dualar ettik(ailecek)ama ben hiç kalbimi bozmadım.bebişim çok hareketliydi.sanki bana hep ''ben sağlıklıyım annecim üzülme sen''diyordu.zaten 15.haftada tekmelemeye başlamıştı sıpabiz doğum için hep spinal sezeryan istiyorduk ve istediğimiz gibi oldu.diş çektirmeye gider gibi sabah 8 de gittik hastaneye(sülalecek)10-11 gibi odama yerleştim(dolaplarımı falan özenle kendim yerleştirdim)saat 13te ameliyathaneye alındım ama artık işin şaka olmadığını anlamıştımanestezi esnasında çok korktum sadece.ondan sonrası çok güzeldi.kızımı gördüğüm ilk an süperdi.onu öptüm ve eşimin yanına götürdüler.sonrasını cd den izledim;herkesler ağlamış
   amma uzadı de mi?erkeklerin askerlik,kadınların doğum hikayeleri bitmezmiş.doğru galiba...
BalBöceği_Annemicino

• Tüm gönderiler : 8499
  • Bölge: karlar diyarı:)
Ynt: DOGUM HIKAYELERIMIZ.... - 29.04.2006 16:56:59 ( #7 )
hazal,senin doğum hikayene ağlarken,otekilere ağlamaya gözyaşım kalmadı
sudetolga,umarım herşey eskisinden güzel olur...aaah şu kaynanalar
buradaki doğum hikayelerini anlatırken beni daha çok merak basıyo..benim hikayem nasıl olacak acaba
şöyle olsa...
hafif sancım vardı..dr.a gittik..tam dr.mudahele edecekken handan geldi birden

Hezal

Ynt: DOGUM HIKAYELERIMIZ.... - 29.04.2006 17:08:48 ( #8 )
yaa kizlar ben uzulun diye yazmadim kiyamam size hele  hamislere benimkininin sadece  bir sansizlik oldugu  4 kilo olan bir bebegi normal yola dogurtmaya calisan doktoruma kiziyorum.. ve   bebegin dogumuna bayagi varken normal dogum yaptirmaya kalktiklarina  bozuldum..sizlerin  belli nasil dogum yapacaginiz.. ya normal ya sezeryan.. sezeryan cok kolay hic hisetmiyorsun bile ..epidural verildikten   sonra  normal dogumda kolaydir.. ama benim gunumden once olmasi bebegin hazir olmamasi buyuk olmasi ,,  doktorumun bilincsizce davranmasi bana bu drumlari yasatti.. bakin sunu gercek soyluyorum turkiyedeki doktorlar daha bilgili,,,allah herkese kolay dogumlar nasip etsin  hamislerimizi bir sesle kurtarsin mevlam.. hepinizi bebeklerinizle birlikte opuyorum.. allah saglik sihhat versin 
<mesaj tarafından düzenlendi Hazal- on 29.04.2006 17:13:23>

feris

• Tüm gönderiler : 2424
  • Bölge: Isvicre/Izmir
Ynt: DOGUM HIKAYELERIMIZ.... - 29.04.2006 19:28:55 ( #9 )
Emine tesekkur ederim .GErcekten allah kimseye vermesin.Gittim ultrasonda taklalar atan bebegimi gordum bir hafta sonra da aldirmak zorunda kaldim.Yasayan bir bebegi aldirmak cok zor.Su anda oglum kollarimda ama kizimin (kaybettigim bebek kizdi) yeri kaniyor hala.
Sudetolga bu kayinvalde konusunda ben de dertliyim .Neden bebek olunca degisiyorlar hic anlamyiorum.Benim bebegim dogana kadar kayinvaldemle ana kiz gibiydik.Ki Turkiyedeyken beraber vakit gecirmeye bayilirdik.Ama hamileligin son aylarinda basladi.Yok bebege sekerli su verilecek yok su olacak yok bu olacak.Bizde esimle beraber sadece doktorun onerilerini dinleyecegimizi soyledik.Dogumuma gelen olmadi.Dogum yaptim eve geldip yemek yaptim .Yanimda baska kimse yok.milletin gonlu oldu haftaya kayinvaldem gelecek .Bebegim 1.5 aylik oldu ama simdi kayinvaldem bana küs .Onun istediklerini yapmiyoruz diye.Ben 1.5 ay bakmisim hic tecrubem olmamasina ragmen simdi gelip bana yol yordam ogretecekmis.Ben de de simdiden onun stresi var.Ana kiz gibiyken el gibi olduk valla.Bu soguklugu nasil asacagiz bilmiyorum.Ama su kesin .Onun gonlu olacak diye bebegime uygun gormedigim seyi yaptirmam.Allahtan bu konuda esimde arkamda.
Kayinvaldem 3 aylik gelmek istedi .AMa esim (Tamamen esimin fikri ,bu konuda yorumum olmadi)Annesine sen bir aylik gel bir ay da obur annemi getirtelim dedi.Tabi suclu gene ben oldum.Bir de buna kizdi kayinvaldem.Benim istemedigimi dusunuyor.Ne yapacam ben yaaaaaaa.
Dogum hikayesinden cikti konu ama dertliymisim bende.
eeooss

• Tüm gönderiler : 908
  • Bölge: istanbul
Ynt: DOGUM HIKAYELERIMIZ.... - 30.04.2006 00:12:57 ( #10 )
HAZAL mahvettın benı agla agla oldum benımde dogumum hazıran 15(dr.gore oyle ama bence okadar kalmıycak)sımdı tam yatıcaktım tesadufen bı sayfaya gırdım sımdılık sadece senın yazını okudum yarın herkesınkını okurum artık.Ay bak hala gozlerımden yaslar akıyo allah kızını sana ve babasına bagıslasın cokda tatlı yavrum.Ben yatıcam sımdı tabı uyuyabılırsem:(ınsallah ruyama gırmez.Optum sızı
tweety0555

• Tüm gönderiler : 13295
  • Bölge: AMASYA/MERZIFON
Ynt: DOGUM HIKAYELERIMIZ.... - 30.04.2006 22:29:19 ( #11 )
Uzun zamadır takip ettiğim bu site benim bebek kararı almamda oldukça etkili oldu. Eşim ve ben Merzifon'a İngilizce öğretmeni olarak atandık ve 20 Temmuz 2002’de ilişkimizin ilk adımı olan nişanımızı, 24 Kasım 2002’de nikâhımızı, 1 Şubat 2003’te ise düğünümüzü yapmıştık. Eşim ilk aylardan itibaren bebek istemesine rağmen ben 1 yıl beklememiz konusunda ısrarlıydım. Sağ olsun eşim de beni kırmadı. Zaten bir yıl geçtiğinde artık zamanının geldiğini düşünmeye başlamıştım.19 mart ctesı gunu ben adet oldugumu dusunupp buayda olmadı dıye cok uzulmustum ama ptesıye kadar herhangı bırsey olmadı 1 aylık hamıle olan arkadasıma soyledıgımde kesın hamılesın bebek rahme yerlesırken lekelenme olabılıyor dedı…bende yok artık dedım ama dayanamayıp ogle tatılınde test aldım evet sonuc pozıtıftı.. sonra okuldan ızın alıp dogru saglık ocagına gıttım…daha adet tarıhıme 4 gün vardı ve bana testte çıkmaz dediler. Ben ısrarla yaptırdım ve çıktı. EVET ben bir anne adayıydım, sıra bu güzel haberi baba adayımıza vermeye gelmişti.

Akşam okul çıkışı kocaman bir buket çiçek yaptırdım ve üzerine "kasım ayında geliyorum babacığım" yazdım. esıme normaldede cıcek aldıgım ıcın aldı tesekkur ettı ve kenara koydu bende bu cıcegı ben almadım baskası gondermıs DEDIM… OKUDUĞUNDA yerinde duramıyor, gözlerinin içi gülüyordu. Sürekli kontrollerimize gittik ve bebeğimizin 29 Kasımda geleceğini öğrendik. 9 ay boyunca ne bir ağrı ne aşerme ne şişme ne fazla kilo, kısacası hiç bir problem yaşamadım. Eşim ilk günden itibaren “oğlum” diyor, benim ise gönlümden kız geçiyordu. Ama ALLAHIMA binlerce şükür, doktorumuzdan bir oğlumuz olacağını öğrendik ve eşim oğlumuz için annemın kızlık soyadı olan “YİĞİT” adını seçti. Doktorumuz sezaryen olmam gerektiğini ve ameliyat gününün çarşamba olduğunu söyledi. Takvime baktığımızda bizim için çok güzel bir gündü, oğlumuz bize hem öğretmenler günü hediyesi hem de evlilik hediyesi olarak geliyordu.

24 Kasım sabahı büyük bir heyecanla hastaneye gittik, tüm hazırlıklar yapıldı ve ameliyata girdim. amelıyathane buz gıbıydı  tum personel tanıdık oldugu ıcın oldukca kalabalıktı…son ses sıbelcan eslıgınde bayıldım…Çıktığımda odada beni tombiş mi tombiş oğluşum, meleğim bekliyordu. Oğluşumuz 4100gr ve 51 cm doğmuştu. Hastanede tanıdık tanımadık herkes oğluşumuza bakmaya geliyordu, çok güzel bir bebekti oylekı hastaneden afıs ıcın kullanabılırmıyız teklıfı bıle gelmıstı …yıgıt sarılık gecırdıgı ıcın 1 hafata boyunca hastanede kaldık …ıkı kısı cıktıgımız evımıze uc kısı gelmıstık onemlı olanda buydu…

suan yıgıt 17 aylık ve tum ılklerı sızlerle paylasıyoruz…

oglum senı coookkkk sevıyorum ….
allahım tum bebek ısteyenlere  evlat  nasıp etsın …

selenatuba

• Tüm gönderiler : 1439
Ynt: DOGUM HIKAYELERIMIZ.... - 02.05.2006 12:23:17 ( #12 )
ayyy aradaşlar şu an iş yerindeyim önce Hazal'ın hikayesiyle kendimi tutamadım (giren çıkan bakıyo)arkasından senasinanın doğum düşüncesi çok hoşuma gitti ve çok güldüm ve ondan sonraki hikayelerde duygularım bir o tarafa bir bu tarafa savruldu Allah herkese mutlu günler nasip etsin sıkıntılarınızdan biran önce kurtarsın tweety eşine hamile olduğunu müjdelemen çok güzel olmuş bence çok kıskandımmmmbende hep süpriz yapamyı istiyordum ama olmadı test sonucumdan emin olmadığım için ona da göstermek zorunda kalmıştım!Arkadaşlar ben bu konuları çok merak ettiğim için hamilelik dönemi konularında doğumu nasıl yapmayı düşünüyorsunuz diye bir başlık açmıştım burdaki yazılanları görünce çok heyecanlandım.Umarım bizde hayırlı hikayeler yazarız ama ben çok korkuyorum

gulsu

• Tüm gönderiler : 2004
  • Bölge: İstanbul Anadolu / Kartal
Ynt: DOGUM HIKAYELERIMIZ.... - 05.05.2006 10:03:12 ( #13 )
...
<mesaj tarafından düzenlendi gulsu on 23.05.2006 10:23:34>
Eda & Ece işte benim dünyam

*YELİZ*

• Tüm gönderiler : 4505
Ynt: DOGUM HIKAYELERIMIZ.... - 05.05.2006 17:30:29 ( #14 )
         Evliliğimizin 10. ayından sonra ben artık bebek yapalım dedim,eşim istersen biraz daha bekleyelim dedi ama ben beklemeyelim dedim ve 2 ay sonra hamile kaldım.O bekleyelim diyen eşim benden fazla havalara uçtu baba olucam diye.Neyse çok rahat bir hamilelik dönemi geçirdim.Normal doğum istiyordum bunun için bol bol yürüyüş yapıyor,sık sık yüzmeye gidiyorduk.Ama yememden hiç kısmadım ve hamileliğimin sonuna kadar 20 kilo aldım.Son haftalarda ellerimde ve ayaklarımda şişmeler ,tansiyonumda yükselmeler başladı (tuzu pek azaltmamıştım).Bunun üzerine doktor böyle giderse preeklamsi (hamilelik zehirlenmesi)olabilir,kilon fazla tansiyon da üst sınırda dedi ve beni sıkı diyete soktu.Çok korkmuştum bebeğime birşey olmasın diye söylediklerine harfiyen uydum ve son 10 günde hiç kilo almadım.Doktor da beni tebrik etti.
       Bundan evvel hamile olduğumu öğrenince doktor arayışlarına girmiştik.Bizim burdaki doktorlar bu doğum işini tamamen ticarete döktüler.Kime sorsan sezeryanla doğum yapmış,bütün doktorlar sezeryancı.Hem sancıydı,ıkınmaydı diye uğraşmıyorlar tak tak kesip dikiyor,hem de daha fazla para alıyor.Devamlı etraftan bunları duyuyoruz ama insanın başına gelmeyince inanamıyor tabi.Arkadaşlar herşey yolunda gitse bile son anda bir aksilik var deyip sezeryana alıyorlar diyordu da ben inanmıyordum.Neyse sonuçta tam doğum tarihimize 11 gün kala bir sabah benim suyum gelmeye başladı.Bizim ailede hep öyle oluyor önce su açılıyor,sancılar sonra başlıyor.Nitekim benim de öyle oldu o yüzden hiç panik yapmadım.Evimi toparladım,kahvaltımızı yaptık.Annemlere kayınvalidemlere haber verdik ve kalktık kliniğe gittik.Bana önce suni sancı vermek için serum bağladılar.Ablama 4 şişeden sonra sancı gelmeye başlamıştı,teyzemler de en az 2 şişe bitirmişlerdi.Ben de öyle olur diye annemler de kliniğe gelince eşime sen git işlerini hallet,doğum öyle hemen olmaz,belki yarına kadar sürer dedim ve onu gönderdim.daha 5 dk.olmuştu suni sancıyı vereli ve hafiften sancılarım başlamıştı.Doktor apar topar sezeryana almamız lazım bebeğin kalp atışları değişti dedi (sezeryan için bir bahane bulmuştu).Ben ne olduğumu anlayamadım ağlaya ağlaya beni sezeryana hazırladılar 5 dakika içinde.Oysa hiçbir terslik yoktu,olsa ben hissetmez miydim.Hamileliğimde kavga eden insanların sesinden bile rahatsız olup bana hissettiren bebeğim, bir problem olsa yine belli etmez miydi.Ben anneyim hissetmez miydim.Nasıl ağlıyorum ama ve o anda ne olduysa Allah'ın işi,eşim içi rahat etmemiş ve yarı yoldan geri dönmüş.Tam beni ameliyat odasına alacaklarında eşim elimi tuttu,gözlerim ağlamaktan şişmiş ona baktım ve içeri girerken ellerimiz koptu.Çok korkuyordum narkozdan,ayılamamaktan.Gözlerimi açtığımda her yer bulanıktı,odanın içi kalabalık ama insanları seçemiyorum kim kimdir diye.Sadece bebeğimi istiyorum,bana bebeğimi getirin diye bağırıyorum.Ablam bebeği getiriyor,görüyormusun diyor,yok hayır görmüyorum,gözlerimi kocaman açıyorum ama göremiyorum,sonra herşey netleşiyor ve o küçük çekik gözlü kepçe kulaklı oğlanı görüyorum.Bebeğimmmmm,benim bebeğimmmm,sonra eşimi farkediyorum gözümün içine bakıyor boncuk boncuk ve hemen düzeltiyorum;bizim bebeğimiz.
         çocuk doktorumuz acil biryerde olduğu için başka bir doktor çağırıyorlar ve o da anne ayılana kadar bebeğe hiç birşey verilmeyecek diyor.Benim ayılmam biraz uzun sürüyor ve sütüm de hemen gelmiyor.Göğüslerimi kanatmıştım sütüm gelsin diye sıkmaktan ve sonuçta süt geliyor,bebek emiyor ama halsizleşmeye başlıyor.Doğar doğmaz çok sağlıklı denen bebeğimiz sararıp halsizleşiyor.Sarılık filandır diyorlar ama meğerse doğum doktorumun beni diyete sokması ve doğar doğmaz bebeğe süt verilmemesi bebeğimin kan şekerini düşürüyor ve ben kucağımda bebekle hastanenin acil kapısından koşarak girdiğimi hatırlıyorum. 11 gün hastanede kaldık, orda da bitmedi çilemiz.Şeker düşüklüğü bir hasar yaptı mı diye beğin tomografisini çektiler ve beğinde ödem oluştuğu söylendi ve biz bebeğimiz 16 günlükken kapıp İzmir'e Dokuz Eylül Hastanesine götürdük.Biz Kıbrıs'ta yaşıyoruz ve tıp alanında o kadar geri ve birçok şeyden yoksunuz ki sizlere anlatamam.Orda bir sürü tetkikler yapılıyor ve tekrar tomografi çekiliyor.Tahliller,araştırmalar ve sonuçta çocukta hiçbirşey yok(Allahıma bin şükür).Ordaki doktorlar(Prof.) bu çocuğun beğninde kesinlikle öyle bir ödem oluşmadı,sağlığıyla ilgili hiçbir problemi yok,aksine gayet sağlıklı ve refleksleri çok güçlü deniyor.Kıbrıs'taki hastaneyle görüşüyorlar ve tam bizim tomografi çekilirken cihazın arızalandığı,o yüzden öyle bir sonuç çıktığı söyleniyor.Yani anlayacağınız bizim başımıza gelen ard arda birkaç doktorun hatası.Ne diyebilirim ki kimse suçunu kabul etmiyor.
Doğum doktorumun beni son haftalarımda diyete sokup çocuğumun şeker depolarını boşalmasına mı yanayım,çocuk doktorunun bebeğimi saatlerce aç bırakıp bunu tetiklemesine mi yanayım yoksa hastanede yanlış çekilen tomografiye mi?Bu kadar aksiliğin üstüste gelmesi pes dedirtiyor insana ve kalbimin en derin yerinde çok büyük bir yara açıp bırakıyor.Her aklıma geldiğinde kanayan bir yara.
            Oğlum şu anda 28 aylık ve Allah'a şükür hiç bir problemimiz yok gayet sağlıklı ve zeki bir çocuk.
    Benim kadar uzatan olmadı herhalde ama daha sayfalarca anlatabilirim ayrıntıları,o kadar içim dolu.Sonuna kadar sıkılmayıp okuyanlar için sabrınızdan dolayı teşekkür ederim.
*YELİZ*

• Tüm gönderiler : 4505
Ynt: DOGUM HIKAYELERIMIZ.... - 05.05.2006 17:34:26 ( #15 )
Yok yok pardon,Hazal_'ınki benden uzunmuş.
sudetolga

• Tüm gönderiler : 3
Ynt: DOGUM HIKAYELERIMIZ.... - 13.05.2006 14:41:41 ( #16 )
Seni çok iyi anlıyorum sevgili feris.Aynı soruyu bende hep kendime soruyorum.Ne yapacağım ben,görmek bile istemiyorum çünki.Çocuğuma yaptığı saçma sapan hareketleri davranışları aklıma gelince çıldırıyorum.Ama malesef elimden hiç bişey gelmiyor.Nede olsa kocamın annesi,benimde bir oğlum var diyip kendimi teselli ediyorum.
Yapacağın tek şey idare etmek malesef.Yazdıklarını okuyunca üzüldüm.Lohusa halinle bide yemek yapmışşın:(( yaşadığın stresi çok iyi anlıyorum çünki ben bunu hep yaşıyorum.O gelmeden önce veya biz oraya gitmeden önce bende strese giriyorum. Benimkide yatıyorum yemek yapmıyorum diye benimle kavga etti ,hastaneden geldiğimde.Hiçbir yardım ve desteğini görmedim.Ama karışmaya gelince en önde gidiyor.Şu an bizimde aramız çok soğuk ben bebeğimle ilgili hiç bir şeye karıştırmıyorum acayip bozuluyo.Sana tavsiyem bebeğine fazla karıştırma,hiç bişey onların zamanındaki gibi değil çünki. kendine iyi bak,dert etme bebeğinle ve eşinle hep mutlu ol sevgili arkadaşım. Bu arada Tüm annelerin ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN SEVGİYLE KALIN.   
bebisimmm

• Tüm gönderiler : 4601
  • Bölge: almanya/mersin
Ynt: DOGUM HIKAYELERIMIZ.... - 13.05.2006 18:57:22 ( #17 )
slm lar ben size dogum hikayesi anlatamayacagim cünki henüz yasamadim ama yasamayi herseyden cok istiyorum allah bana ve bunu isteyen herkese birgün yasatir insallah.

hazal büyük bir zevkle ve bazen cok üzülerek bazen korkarak bazen aglayarak ve bazende sinirlenerek okudum hikayeni cok güzel anlatmissin ellerine yüregine saglik.eger bebegine bisey olsaydi(cok sükürki olmamis allahim onu sana ve esine bagislamis) bilmiyorum o an kendimi senin yerine koydum o hemsireyi varya yolardim didik didik eder öldürürdüm onu oracikta hemde bir anda degil en cok canini acitacak sekilde öldürürdüm yavas yavas.sana esine ve kizina saglikli mutlu uzun bir ömür diliyorum canim.

feriscim sende cok güzel anlatmissin alahim sizede hep güzel günler göstersin insallah...

sudecim cok üzüldüm senin icin peki eger cok özel olmassa esindeki tavir davranis degisikliginin sebebi nedir.annesi demissin ama annesi bebek olduktan sonra baslamadi heralde öncedende böyleydi.benim merak ettigim daha önceden bunlar sizi etkilemedide bebek olduktan sonrami etkilendi esin yani tam anlayamadim.biraz konusu acarsan sevinirim(ama eger senin icin sorun olmayacaksa)

eminecim insallah hep mutluluktan aglarsiniz...

özlemcigim allah tosun oglunu sana ve esine bagislasin canim...

gülsu allahim tik tik eda hanima uzun saglikli ve mutlu bir ömür nasib etsin insallah...

yelizcim allah mutlulugunuzu bozmasin tatlim o zeki oglusunada güzel bir gelecek nasib etsin allahim...

BU ARADA HEPINIZIN ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN NICE SENELERE EVLATLARINIZLA BIRLIKTE GIRIN INSALLAH...

Allahim dileyen herkese hayirli zamanda hayirli evlatlar nasib etmeni diliyorum senden.amin.
Hezal

Ynt: DOGUM HIKAYELERIMIZ.... - 13.05.2006 23:32:25 ( #18 )
anneler gununuz kutlu olsun dilerim bebis istiyen herkese annelik duygusunu yasatir yuce mevlam..

Kömürleþmiþ bir "anne" heykelciði

Amerika’nýn ünlü doða parký Yellowstone National Park’da çýkan bir yangýn sonrasý, görevliler hasar tespit çalýþmalarý için ormanda geziyorlardý. Görevlilerden biri, bir aðacýn dibinde küller içinde neredeyse kömürden bir heykele dönüþmüþ bir kuþ gördü. Elindeki çubukla hafifçe dokundu kuþa. Dokunur dokunmaz kuþun kanatlarý altýndan üç küçük kuþ yavrusu cývýldayarak çýktý.

Anne kuþ, tehlikeyi fark ederek, yavrularýný bir aðacýn arkasýna getirmiþ, kendisinin yanacaðýný bile bile onlarý kanatlarýnýn altýnda saklamýþtý. Yangýn yayýlmadan çok rahatlýkla uçup oradan uzaklaþmasý mümkünken, yavrularýnýn yanýnda kalmayý tercih etmiþti. Alevler ona ulaþýp küçücük bedenini kavurmaya baþladýðýnda da, hiç kýpýrdamadan öylece kalmýþtý. Bedeni, yanýp kavrulmuþtu, ama geriye hiç ölmeyecek bir "anne" heykeli býrakmýþtý...

nazan samıt

• Tüm gönderiler : 6938
  • Bölge: http://ordeklerim.blogspot.com/
Ynt: DOGUM HIKAYELERIMIZ.... - 13.05.2006 23:41:13 ( #19 )
arkadaşlar bayıldım bu bölüme hazal çok zor olmuş ama sonucunun iyi olmasına sevindim ağlattın kız beni benim hikayemde bir anormallik yok ama öncesinde ilginç olaylar yaşadım ilk karar verdiğimizde 11 aylık evliydik ben mayısta evlendim nisanda karar verdik daha doğrusu eşim temmuz istiyordu benim ısrarlarıma dayanamadı nisan ve mayıs aylarında pek evde durmadım bazı sebeplerden dolayı eşimle az görüşüyorduk hemen hamile kalacağımı sanıyordum ve nisanın sonunda adet günümdü günümden iki gün önce baş dönmesi ve kusmayla acile gittim dr.migren atağı dedi bir iki ilaç verdi ve gönderdi ben inanmamıştım hamile olduğumu düşünüyordum ertesi gün dr.a gittik olayı anlattım ve hamile olabileceğimi söyledim dr. test istedi aslında idrar testi için 10 gün beklemem gerektiğini biliyordum en azından günümün geçmesi gerektiğini neyse testi yaptırdım beklemeye başladım sonucu aldığımda pozitif yazıyordu inanamadım hemen geri dönüp hemşireye sordum yani hamilemiyim evet dedi hemen koridora fırladım elimde test kağıdı gülerek dr.a gidiyordum ama herkes bana bakıyordu dr. danda onayı aldıktan sonra eşimi çağırdım arabaya bindim hamile olduğumu söyleyince nerdeyse kaza yapacaktı sevinçten ankaraya annemlerin yanına gittik herkese haber vermiştik bana büyük ilgi başlamıştı eşim eve geri dönecekti ve adet oldum bütün hayallerim suya düştü annem eşime söyletmedi tekrar dr.a gittik kan testi yaptırdık negatif yani test sonucu yanlıştı çok üzüldüm neyse tam olarak temmuzda eve döndüm tekrar deniyorduk ağustosta gecikti bu sefer test aldım silik bir pembe çıkmıştı bunun hamilelik olduğuna inanmamıştık tekrar test yaptım yine aynı bu sefer sevinememiştik biraz geçsin dr.a gidecektik 7 haftalıktı dr.dan randevu aldım randevuyu aldıktan 1 saat sonra kanama oldu dr.a gittik ultrasona baktı ve gebelik var fakat bu 5 haftalıkken ölmüş dedi yine mahvolduk iğne verdi 8 haftalıkken düştü içerdeki parçaları kürtajla temizledi çok kötüydü sonra birkere daha adet gördüm sonraki ay yine hamileydim bu sefer hiç sevinemedik korkular hemen dr.a gittik baktı kan testi yaptı hamilelik vardı ama kese görünmüyordu düşük önleyici ilaçlar vitaminler falan derken 6. haftada tekrar kanama oldu çok korktum ama bir şey yoktu ve bebeğim görünüyordu yaramaz saklanmış ilk üç ay ve son hafta haricinde güzelbir hamilelik geçirdim ama o korku hep vardı ya düşerse 5 aylık olduğunda dr.um bıkmış olacakki artık düşük tehlikesi yok erken doğum olur bundan sonraki dedi bu seferde bunu takarsın kafaya dedi benimki cinsiyetini göstermiordu 6 aylık olduğunda dr. büyük ihtimalle kız dedi ve ben ikinci defa çok mutlu olmuştum hep kız istiyordum artık dokuz alık oldu ve bir pazar akşamı tuvalete kalktım yatağa geri gittiğimde su gibi birşey geldi sabah hastaneye gittik hemşire kontrol etti ve idrar kaçırmışsın dedi nasıl olur dedim tuvalete gittim ama olur dedi bebek aşağıya inmemiş bile dedi neyse pazartesi sabahı nst ye girdim dr.um kontrol etti suyun çok fazla inmez ya sezeryan yada suni sancı ama gidişat normal değil dedi suni sancı olursa ne olur dedim sezeryana dönebiliriz dedi ben hemen araştırma yaptım eğer öyle bir durum varsa iki sancıyı neden çekeyim dedim ve sezeryan kararı aldık eşim eşyaları almaya gitti o gelmeden ameliyata girdim 2.45 te kendime geldiğimde bebek nasıl dedim iyi dediler yoğun bakımdaydım bebeğimi 4 saat göremedim çok merak ediyordum girmeden önce anestezi uzmanına doğduğu saate bakarmısın demiştim sorduğumda seninki biraz telaşlı oldu bakamadım dedi bende çocukta sorun var herhalde diye çok korktum meğer ameliyat masası önce yukarda olurmuş sonra dr. gelince aşağıya inermiş benim masa inmemiş dr. taburede ameliyat yapmış neyse 4 saat sonra annem bebeğimi getirdi ve bir dak. falan gördüm bir şey anlamadım 8 saat yoğun bakımda kaldım odaya gittiğimde onu emzirmek istiyordum ve o buluşma harikaydı herkese tlfn ettim sesim müthişdi kimse benim olduğuma inanmadı çünkü narkoz beni hiç etkilemedi iki gün uyuyamadım şimdi kızım 10 ay 9 günlük adı alime beyza çok cadı ve çok tatlı benimkide uzun oldu ama daha çoğunu anlatmadım bu arada dr. normal doğum yapsaydın çocuk ölürmüş dedi 3700 doğdu çocuk çok suyum oldğu için içerde bunalmış aşağıya inememiş allahım kızımı bana bağışladı 
hulya.g

• Tüm gönderiler : 1454
  • Bölge: Norvec
Ynt: DOGUM HIKAYELERIMIZ.... - 17.05.2006 00:48:35 ( #20 )
5 GUNUMUZ GECTI
ERKEN UYANDIM KAYNANAM-ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN KIZIM DIYIP BIZI UGURLADI.DOKTOR KALBINI DINLEDI DUSUK KALP ATISLARI YINE NORMALE DONMUS EL KONTROLU VE ULTRAYA VERDI.ROJIN HANIM HALLA OTURUYORDU DOKTORUMUZ ISE DEGISMIS  ZENCI USTELIK ADAM ILK OLMALIYDIKI O KORKUNUN YANI SIRA UTANMADA VARDI KONTROLERDEN SONRA ASKIMI KARSISINA ALIP ANI KALP YAVASLAMASI OLA BILIR KAC GUNUNUZ GECTI DEDI BEN 5 GUN DEDIM PEKI DIGER ARKADASLARLA TOPLANTI YAPIP BIR HAP YARDIMIYLA DOGUMU YARIN GERCEKLESTIREBILIRIZ DEDI BIRAZ VE YARIN YINE GELIN DEDI.COK ASIRI SEWINDIM ARTIK BU KOTU GUNLER BITECEK DIYE SANKI HIC DOGURMAYACAKMISIM SANIYORDUM.

BEKLEDIGIMIZ ZAMAN SANDIK!
SABAH OLDU HERSEYIMI HAZIRLADIM OYLEKI SANKI AYLARCA HASTAHANEDE KALACAGIM KOCA BI VALIZ HAZIRLANIP YINE YOLA KONDUK KORKUDAN AGLAMAYA BASLASIM ASKIM ISE GULUYORDU EWET UZUN SUREDIR ONUN O GULUSUNU GORMEMISTIM ACAYIP GELMISTI O GULDUKCE BEN AGLADIM HAKKINI HELAL ET DIYINCE ISE KAHKAHA ATI SANKI TEK TERS BEBEK SENIN BEBEGIN INSAN HAMILEYKEN BOYLE ACAYIP DUSUNUYOR ISTE KOMSULARIM BIR  TEDIRGIN BIR MERAKLIYDILARKI ARABADA GIDINCE HAMILE OLAN KOMSUMUN ACAYIP BAKISI HALA AKLIMA GELDIGINDE GULUYORUM ONLARADA ANLATMISTIM YARIN BEBISLE GELECEGIMI.HASTAHANAYA GELDIK AKSILIK OLACAKYA AYNEN YILAN HIKAYESI GIBI OLDU HERSEY BU SEFERDE ERKEN DOGUM VE IKI'DE SANCILI DOGUM VARMIS BENIMKINI BEKLEYE BILIR AMA ONLAR BEKLEYEMEZ DOKTO EWE GIDIN YARIN DOGUMU GERCEKLESTIRELIM DEDI CARESIZ GERI DONDUK VE YINE HICKIRA HICKIRA AGLAYARAK ALLAHIM BEBEK SAHIBI OLMAK NEKADAR ZORMUS DEDIM AKSAM KOMSULARIM BENI MUTFAK PENCERESINDEN GORMUSLER HULYA HALA DOGURMAMIS DIYE KONUSMUSLAR MISAFIRLARIYLE SABAHTA KATILA KATILA GULUP DUN ARKADASLARLA SENIN TENBEL BEBEGI KONUSTUK FILAN DEDILER BENDE KALBIMDEN BEN BURDA CAN DERDINDEYIM ONLARDA SENLIK DERDINDE DIYE DUSUNDUM. BU BEBEKTEN SONRA UZUN SURE DUSUNMEM ARTIK DESEMDE ASIL SORUN SIMDIYDI...

UMUTSUZ BEKLEYISIMIZ

EWET YINE UYANIP HAZIRLANIP HASTAHANEYE YOL ALDIK COCUGUM HIC KIMILDAMIYORDU BILE CARESIZ BEKLEYISI KORUDORDA ESIMLE KONUSARAK BITIRMEYE CALISIYORDUM SANKI BIR YIL BOYUNCA DOKTORU KORUDORDA BEKLIYORUM GIBI SANDIM OYSA 15DK'MIS
ICERI BIZI ALDI DOSYALARINIZI MASAYA KOYUP SAKIN OLUN BUKADAR TEDIRGIN EDECEK BIRSEY YOK VE BIRAZ SONRA DOGUMUNUZ GERCEKLESECEK DEDI AMA BU TERS VAKKALAR 3 COCUK DOGURMA SANCISI KADAR ZOR AMA BIZ BELINDEN IGNEYLE HAFIFLESTIRECEGIZ BIR HAP YARDIMIYLA BU DOGUM OLACAK FAKAT SANCILARINIZI YATAKTA GECIRECEKSINIZ BIR YERE AYRILMAYIN DIYIP BENI BI ODAYA ALDI ASKIM SAP SARI OLMUSTU NEDEN BILMEM YAZ GUNU OLMASINA RAGMEN ELLERI BUZ GIBIYDI...

DOGUM BASLADI:-)

HAPI KULANDIKTAN SONRA BENIM KARNIMA BEBEGIN KALBINI DINLEMEK ICIN IKI CIHAZ BAGLADILAR SANCILARIM BASLADIGINDA ISE CILDIRIYOR GIBIYDIM BELKI YATAGA BAGLI OLMASAYDIM SANCILARDAN KURTULMAK ICIN PENCEREDEN DISARI ATARDIM KENDIMI SANCILAR BIR YANADANDA ic bulanmasi sinir beni deli eder gibi yapiyordu askim zaten kosede donmus bir vaziyete.SANCILAR SIKLASINCA 3 IGNE YAPTILAR BELIMDEN FAKAR AZ BIRSEY HAFIFLEDI SANCILARIM EWE O INANILMAZ AN GELDI COCUGUM DUNYAYA GELINCE 2 HEMSIRE BIR UZMAN BIRDE DOKTOR VARDI UZMAN DOKTOR OTURUYOR DIGERLERI ISE DOGUMDA YARDIMCI OLUYORLARDI ASLINDA KORKTUKLARI SEY BEBEK KOL UZERI GELMELER YANI ANNIDEN KOL DONMESIYDI.HERSEY YOLUNDAYKEN BIRDEN DOKTORLAR BIR BIRINE BAGIRIP HIZLANDILAR UZMAN DOKTOR AYAGA KALKIP DIRSEGIYLEHIZLA KARNIMA BASARAK ASAGI DOGRU KAYDIRIYORDU VE SANCILARIN KESILDIGINI SOYLEDI YAWRUMUN KAFASI YUKARIDA DIYE BOGULMA IHTIMALIDE WAR...

yasli adami?gorduk ne

O AN YUZUMU KAPIYA CEVIRDIGIMDE TUYLARIM DIKEN DIKEN OLDU KAPININ ONUNDE TIPKI NORWECLILERE BENZIYEN FAKAT UZUN SAKALI BEYAZ ELBISELI IRIYARI BI DEDE VARDI DOKTOR HALA KARNIMA BASIYORDU O BIKAC SANIYEDE BEN SOKTAYDIM ADAM BANA BAKIM GULUMSUYORDU VE HIC KIMILDAMIYORDU DOKTORLAR ISE BI BAGRIS ICINDELERDI.DAHA SONRA OGRENDIMKI O COCUK KONTROL DOKTORUYMUS KIZIM GECIKINCE GELIP BIR BAKMAYA GELNMIS O BEYAZ ELBISEDE ONLUKMUS ESIM ANLATIGINDA GULMEKTEN CATLAYACAKTI HER GELENE ANLATIYORDUUU

GOZYASLARIMIZI GIZLEYEMEDIK!

ewet tarih 08.07.2004 persenbe saat 20;15 bebegimi dunyaya getirmis koca bir yukten kurtulmustum hafiflemistim gogsume yuzune donyk konulan bebegimi gormek istiyordum ama gobek bagini ve dikisleri yapiyorlardi allahim sen herseye kadirsin ne guzel duyguydu o kizimin saclari  coktu sadece onu goruyordum ve askim yavasca ayaga kalkip pencereye dondu kafasini egip icini cekti bende cok duygulanip agladim ama neden bilmem esimden gizli agladim daha ben masadayken doktor askima ziyaret bitmistir diyip sakalasarak askimi ewe gonderdi cok heyecanliydi rojini kucagina almak istedi ama kucucuk birseydi alamadi cesaretsizce anlimi opup yarin gorusuruz dedi kizimi yikayip bana getirdiler sok oldum kipkirmizi yuvarlak yanakli kara gozlu gozleri sismis gibi bolca saci var cok seker kucucuk burnu ama cok kili birseydi okadarki kulaklari bile kiliydi aslini isterseniz kanim hic kaynamamisti ilk gun. 

<mesaj tarafından düzenlendi hulya.g on 12.06.2009 23:51:29>

Sayfayı değiştir: 12345678910.. > >> | Sayfayı gösteriyor 1 of 20, mesajlar 1 to 20 of 384

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 15 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku
  • Yeni konu başlat