ilk olarak ben basliyayim dogum hikayemi anlatmaya ...
haziranda evliligimizin 14.yilina girecez... bukadar zaman bebek dusunmedinizmi diyeceksiniz.. ben cok istedim ama ... esim bebek dusunmuyordu..ve yillar yillari kovaladi derken..bugunlere kadar geldik.. en cok cocuksuz olusum turkiyeye gidince bana koyuyordu.. herkesin soru yagmurlari bazen cok bunaltiyordu..neden olmuyor niye olmuyor,kimde kusur ,vah vahhh keske bir cocugun olsa,,acimakli bakislar,sacma sapan sorular beni gercektende etkiliyordu.. annemin her telofonda aglamasi ..ahhh kizim oralarda yanlizsin hic degilse bitane olsada oyalanirsin cocuksuz olurmu deyisi... taaki ileri yillarda bebek isteme arzusu bende daha cok buyudu....esim hernekadar yok dediysede.. benim cok istemem agir basti ve sonucta hayir diyemedi..
ben asilama sonucu hamile kaldim.. ilk gitigimizde bazi testlerden ve flimlerden gectim herseyin normal oldugunu ve istersem asilama olacagini soylediler.. adetimin bitiminden 10 gun sonra tekrar gittik ve islem uygulandi .. bana dinlenmem gerektigini stress olmamam gerektigini soylediler ve bekliycektik..
... ve bu bekleme asamasinda nasil ama tuvalete gidiyorum anlatamam gece belki her saat basina tuvaleteyim..
adetimin gelmesine 1 hafta kala basladi kasiklarim sancilanmaya zaten normalde cok sancili adet olurdum..
nasil ama sancilaniyorum belim kasiklarim anlatamam ve tam adet gunum geldiginde.. adet oldum.. tabiki cok cokk uzulmusdum.. olmadi tutmadi..diye icin icin aglamisdim.. gerci bana basta dediler ilk etapta tutmayabilir diye.. neyse kendimi teseli etmeye calistim ilk etapta tutmasi zaten zormus bende ikinci defa yine denerim dedim..
ilk gun adet oldum ve kanamam vardi.. sonra durdu .. ikinci gun yine ayni sekilde oldum .. bu sekil tam 3 gun surdu durdu,,, ve ayni sey 4 hafta sonra yine basladi ve az az kanamalarim oluyor.. bu arada ben okadar cok sancilaniyorumki.. ha bire agri kesiciler aliyordum.. ve benim sancim hic durmadi. doktora gitmek icin randevu aldim.. ve gittim durumu anlattim..3 gun adet oldum kesildi ve surekli kasiklarim agriyor dedim.. 2 aydir normal adet gormedim dedim kesik kesik geldi normalde 1 hafta surer benim reglim.....hemsire test yapalim once dedi hamile olabilirsin ...hayir dedim azda olsa adet oldum.. hemsire guldu biz yine yapalim dedi..
ve test sonucunu bekliyorum odada..
dr geldi ve durumu onada anlattim. (hemsire test yaptimi ?) dedi evet bekliyorum sonucu dedim ..ve tam o arada hemsire geldi gulerekten gozun aydin hamilesin demisti.. ben hic birsey soyliyemedim oyle donup kalmisdim.. cok sasirmisdim.. tutmadigini dusunuyordum hem adette olmusdum ve hemsire bana hamilesin diyordu...
nasil olurdu,daha once cevremdeki arkadaslarimdan duydugum kadariyla hamile kalininca mide bulantisi olurmus,bas donmesi filan,cok uyulurmus,bazi belirtiler mutlaka olurmus ve bende hic bir degisiklik olmadigina gore ben nasil hamileyim, acaba hemsire yaniliyormuydu...
tek sordugum sey eminmisininiz? oldu evet eminim dedi..
hala inanamiyordum test karismis olmaisn dedim guldu hayir dedi...
oturdugum masada oylece kalmisdim ve hemen nasil akil ettiysem esimi aradim...
hamileyim dedim!!!!!
inanamamisdi nasil olur dedi sen adet oldun.. saka yapiyorsun?, hayir ciddiyim..ve suan hemsire test sonucunu verdi hamileyim iste..
ve eve donerken eczaneden test aldim emin olmak istiyordum ilk denemede hamile yaziyordu... hala emin olmadim acaba bozukmu diye aldigim kutuda 3 tane vardi ucunude kulanmisdim ve hepsi ayni seyi soyluyordu.. kesin bunlarin hepsi bozuktur diye birde esime aldirtim;))) o kutuda kulandiklarimda hamile cikinca artik inanmistim.. ve sonra basladim sevincten nasil hickira hickira aglamaya .. iki elimin arasina aldim kafami odanin icinde deliler gibi dolaniyordum ,olamaz!!!olamaz!!! inanamiyorum,,aman ALLAHIm ben hamileyim,benimde bebegim olacak,bende anne olacagim,ama nasil agliyorum hickira hickira sevincten..
artik ben de hamileydim...
8 haftalik hamileymisim

daha sonra esimle haril haril iyi bir doktor aradik .. gun aldik gittik vajinadan bakmisdi bebegin kalp atislarini gormusdu evet kese vardi ve tam tamina 9 haftalik. bebek

.. ultrasyonda ilk gordugumde cok garip anlatilmasi essiz bir duyguydu o kalp seslerini duymak tarif edilmeyecek kadar,heyecan vericiydi, ,,nasil aglamisdim sevincten anlatamam ...
esim hep basimdaydi elimden tutmusdu...ikimizinde gozlerinden sevincten yas akiyordu bukadar zaman sonra bizimde bebisimiz olacakti.ve bizde anne ,baba olacaktik ne guzel bir duyguydu..

ALLAHIMa cok sukur... veeee
bebisimiz 10 haftalik olunca tekrar kanamam basladi.. sevincim yaridami kalacakdi dusuyormuydu diye gunlerce agladim..
oysa nekadar sakincali ama o an insan hic birsey dusunemiyorki..
dr stress olmayacaksin, ve dinlenmen gerek 1 hafta kadar yat istersen demisdi..
ve ben uyguladim ..ama o zamandaki yasadigim stressi tarif etmeme imkan yok,cok hassas olmustum ,icimde cok buyuk bir korku vardi ,ya bebisim beni terk ederse ya giderse,,hep dua ediyordum. Allaha yalvariyordum benimle kalsin diye..
cok sukur Allahima bebisim beni terk etmedi SIKI SIKIYa sarilmisdi bana birakmadi..
veee emindik artik hersey yolundaydi sira ailelerimize ese dosta soylemekti..
annemi aradim sabahti turkiyede,,, annem dediki kizim sesin bir garip hastamisin ?
yok anne iyimim !!!yok yok sende bir tuhaflik var ? dedi...
annelik iste hemen hissetmisdi birseyin oldugunu..
sadece anne dedim sana birsey diyicem.. ben hamileyim dedim...
annem sevincten agliyor ben agliyorum.. ve konusamadik hic ikimizde telefonu kapatmistik..
aradan 1 saat gectikten sonra tekrar telefonlastik..
.. cok seviniyordu..dualarim kabul oldu cok sukur Allahima diyordu....
hamileligimin 12. haftasinda down sendrom testi yaptirdim.. 3 haftaya kadar ancak belli olur sonuc dediler..
2 hafta sonra belli oldu cok sukur iyidi hersey yolundaydi ama o 2 hafta bana 2 yil gibi uzun gelmisti.. hep dua ediyordum bir terslik olmasin diye.. ve cok sukur hersey yolundaydi..
esim basindan belli hep kiz istiyordu.. kiz olsun diyordu..bense sagliklisini hep diledim.. farketmezdi cinsiyeti..ve test sonucu doktor dedi cinsiyetini bilmek istermisniz? esim hayir dedi supriz olsun ..
ben dayanabilirmiyim alisverise cikmak icin sabirsizlaniyorum hayir bilmek istiyorum dedim
ve KIZ dedi ne cok sevinmisdik..
eve geldik basladik isim aramaya ...oyle bir isim olmaliydiki hem turkce soylenilmesi kolay olsun hem ingilizce.. interneten bircok isim bulmusdum ..liste yaptim ve esime verdim hangisi olsun dedim sen bilirsin demisdi hayir dedim isim isini sana birakiyorum,,,sadece ortanca ismi annemin ismi olacak demisdim.. BELINDA da karar kilmisdik
Allaha bin sukur cok guzel bir hamilelik gecirdim.

.hic mide bulantisi yasamadim hic asermedim.. karnima baktikca hamile oldugumu biliyordum..
ve hep tekme atacagi gunlerin hayaliyle yasiyordum bekliyordum ne zaman tekme atacak diye...
biraz tembeldi bebegim 21 haftalik oldugu gece (4 temmuz ) bebek.com daki arkadasim denize (denis+)yazarken niye bebek tekmelemiyor cok uzuluyorum dedigim anda oyle sert bir tekme atmistiki ben bile sasirmisdim ne oluyoruz diye ..
karnimi gorenler hep soruyordu ikizmi? diye kimse tek bebek olduguna inanmiyorlardi son zamanlarda artik ikiz diyordum millete;))
rahat hamilelik gecirdim ..takiii son 7 bucuk aya girene kadar .. . biraz kizimizi elde olmayan nedenlerden dolayi erken getirdik.. 7bucuk. aya girdigimde cok kotu oldum hergun hastanede hergun dr da... butun vucudumda asiri kasinti alerjik durum basladi .. kirmizi yanik gibi oldu sanki sicak suda haslanmisim.. sabahlara kadar kasintidan oldum sizliyor dayanilacak gibi deildi...10 gun uyumadigimi biliyorum.. dr diyor bazen hamilelerde olurmus baska gitigim dr ise bobreklerimden kaynaklandigini soyledi daha once bobreklerimden tedavi gormusdum.. ama calsium almamam gerekti bu hamilelikte ben almak zorundaydim ve bundan dolayi oldugunu soyledi...
ramazan bayramin ilk gunu dr gitim kesinlikle bebegi almaliyiz gununden once dedi.. 10 kasim da hastaneye yatacaksin ok dedim...bir yandanda uzuluyorum 10 kasim bebegin dogmasi gereken tarih olmadigi icin erken diye....eve geldim cuma gecesi cok fenalasdim artik nefes alamiyordum...esim cok panik olmusdu.. gece dr aradi sabah hastaneye gidin gelicem dedi 3 kasim da sabah 10.00 am hastaneye gitim hemen yatisimiz yapildi ..ve benim vucudumu goren ebeler.hemsireler.diger doktorlar,hayret ettiler..kaynar suda haslanmis gibiydim,,kipkirmiziydi karnim..bacaklarim..kollarim.. ve keisnlikle bebegin dogmasi lazim dediler ..bebege zarar gelmesin diye bebek alinacakti .. saat.11.00 suni sanci verdiler.. tam 36 saat sanci cekiyorum bebek inmiyor gelmek istemiyor doguma hic bir sekilde haizr gorunmuyorum.. ha bire suni sanci veriliyor..tek bildigim SIKLASAN sancilar,, dr geldi tekrar bakti gelisme hic yok .. bir sonraki gunun sabahina saat 7.00 suyunu kirmamiz gerekki bebek insin dediler .. suyu kirdilar.. yine bebekte tik yok gelmek istemiyor...suyu kirdiktan sonra 12 saat gecmis sanci cok ve hic bir gelisme yok.. ve ben baska bir sitede daha once okumusudm suyu kirildiktan sonra 10 saat icinde bebek dogmali dr diyordu.. bu arada nst de bebegin ve benim kalb atislarimizi takip ediyorlar... bir baktim bebegin kalb atislari cok yavas gidiyor...
hemsireyi cagirdim.. bebegin kalb atisi yavasladi dedim.. bakti ve dediki ... yeaaah evet bazen oluyor bebeklerde normal korkma sanirim boynuna gordon dolanmis yakindan takip etmem gerekecek....dedi gitti..
beni aldi bir telas bir panik o ana kadar sancilardan bebegin kipirdamadigini bile hissedememistim..
1 saat gecdi tekrar hemsireyi cagirdim dr uma haber verdinizmi dedim.. ben 3 gundur burda sanci cekiyorum bu dogum gerceklesmiyecekmi.?. hemsire dondu bana ""sen doguma hazir olunca dr unu arayacam ""dedi ..cekip gitti...
bebegin kalbi atmiyor kadin normal diyor bana..artik sinirlerim alt ust olmusdu korkudan ha bire agliyorum korkum bebege birsey oldu dusunuyorum... ve tam 15 dk gecmisti nts ye baktimki bebegin kalp atislari iyice yavaslamaya baslamis.

esim hic ayrilmadi yanimda hep basimda bekledi .. ben panikledim esim sakin ol korkma bebek iyi sen sakinles diyordu bana,ama ben rahat degildim..
tekrar zile bastim hemsire geldi....
bebege birsey oldu dedim..dr umu istiyorum ,,bana doktorumu bul lutfen dedim...sen doguma hazir deilsin ne zaman haizr olursan doktorunu cagiracagim diyor.
doktoru aramiyor ogunu ben haric doktor 9 dogum gerceklestirdi benim sansizligimdi.. ve gozum surekli nts de bebegin kalp atislarina bakiyorum..gitikce bebegin kalp atislari yavaslamaya basliyor..
artik dayanamadim bagirdim bir yandan sanci biryandan,bebege birsey oldu korkusu,ama nasil bagirdim cabuk dr umu bulun beni sezeryana aliyorsunuz dedim..esimde sasirmisti benim oyle birden kukrememe

5 dk icinde dr arandi ameliyata aldindim 6 kasim . aksam.saat 10.00pm ameliyata alindim.. saat 10.09pm bebek alindi ben izliyordum yukardaki buyuk lambanin aynasindan..bebegi cikardigi anda vucudu mosmordu boynuna gordon 2 defa SIKI SIKI dolanmis sekildeydi..
dr sinirliydi kiziyordu neden bana haber vermeidniz dye gec kalabilirdik dedigini duydum..bebegi o halde ben gorunce zaten gunlerin verdigi stresten basladim hickirmaya nasil agliyorum anlatamam..
gec kaldiniz deilmi oldurdunuz bebegimi..deyip agliyorum...

ve hep dua ediyorum hemde sesli olarak icimden bile deil .. Allahim bebegim yasasin beni terketmeisn ona birsey olmasin diye nefes almadan dua ediyordum..
bebek alindi ama bebekten tik yok,aglamiyordu,,niye aglamiyordu.????....
doktora soruyorum durmadan neden bebek aglamiyor??? ne oldu bebek iyimi??? ardi ardina soru soruyorum durmadan..
bebegin boynundan gordonu aldilar gobegini kestiler bizimkisi basladi aglamaya o agliyor ben agliyorum. cok korkmusdum bukadar caba bukadar 13 yilik ozlem bir anda yokmu olacakdi bukadar kolaymiydi,,, bekledigim an bu mu olmaliydi ... cok korkmusdum cok.. neyse allahima bin sukur... 4 kilo dunyaya geldi.. ve bebegi temizleyip sarip esime verdiler...
esim bana gosterdi kucaginda ""bak hazal bak nekadar guzel bir kizimiz var cok guzel ""...
" cok guzel kizim var" diyip duruyordu ..
sevincten donup duruyordu kucaginda bebekle... pembe mor karisimi birseydi ufacikti..ama o ses nerden cikiyordu boyle bu ufacik bebek nasil bukadar ses cikartabiliyordu

sanki butun gucuyle bagiriyordu ben geldim diye

gozlerimi alamiyordum bebisimden ellerim masada bagliydi yoksa hemen kucagima almak istiycektim o an..
hemsire geldi esime dedi bebegi bebeklerin bulundugu yere goturmemiz lazim ve esimde bebekle birlikte gitti..
ben bebegimin sesini duyduktan sonra artik rahat bir nefes almisdim ve hep Allahima tesekur ediyordum onu bana bagisladigi icin...
beni odama aldilar uyku tutmuyor uyuyamiyorum.. bebegimi bekliyorum hemsire geldi dedi uyumalisin dinlenmen gerek bana ilac verdi uyumusum..
uyandigimda ..esim ve hemsire vardi..ve bebegi getirecegiz hazirmisin demisdi..
buyuk bir heyecanla kalbim nasil atiyor anlatamam..
gozum kapida ve kapi acildi buyuk an gelmisti

... hemsire bizim kucuk hanimi getirdi kucagima verdi..
ama kizimi kucagima aldigim zaman inanamiyordum allahim bu benimmi benim bebegimmi diyodum.. boncuk gozleriyle bana bakiyordu sanki merhaba dercesine..
kizimi kucakladiktan sonra butun herseyi unutmustum..
Allaha tesekur ediyordum sukurler ediyordum.. bana verdigi icin ve hala hergun Allahima tesekur ediyorum kizim benimle diye...
dogumdan sonra kizim sarilik oldu birde o gece cok kendimi SIKTIM korkudan deil bebege birsey oldu sandim cok titredim hayatimda dislerimin oyle cakistigini hic hissetmemistim.. dogum aninda cok stress uzuntu yasadigim icin bundan dolayi olsa gerek sutum de gelmedi .. 2 gun sonra sutum geldi.. ve yavrumu sadece 2 hafta emzirebildim sutum olmadi..
ve cok uzuluyorum emziremedigim icin..
bir an once kendimi toparlamak bebegimle ilgilenmek istiyordum artik..
anliyacaginiz aylarca normal dogum diye hazirlamistim kendimi her iki sanciyida yasadim mademki sezeryan olacakti neden bana okadar aci cektirdiler diye cok kiziyorum simdi..
umarim hic kimse benim gibi stressli dogum yasamaz...
evimize geldik tam 1 hafta sonra ve benim hala cok sancim var 2 gun sonra yeniden hastaneye donmusdum dayanilmaz acim vardi dikis yerlerim cok sancilaniyordu.. megerse hastaneden mikrop kapmisdi dikis yerlerim.. o ara 2 hafta yine hastanede kaldim kizim evde kaldi

..
aksamdan aksama yanima getirdi esim emzirmek icin..
kizimdan ayri kaldigim icin cok uzuldum bu arada olan sutumde gitti.

..en cok uzuldugum bukadar zor gunlerimde yanliz kalisimdi esimden baska kimse yoktu yanimda,keske annem olsaydi yanimda,veya kizkardeslerimden biri olsaydi yanimda,, belki bazi seyler daha kolay olacakti.. gurbete tek basina olmak boylesi gunlerde cok zor gercektende..

neyse bugunlerede cok sukur suan kizimlayim ve kizim saglikli.

.. ve 5 ayini dolduracak yakinda...

hersey yolunda Allahima bin sukur ediyorum hergun her an...dua ediyorum....
zamaninizi aldigim icin ve beni sabirla okudugunuz icin hepnize cok cok tesekurler opuyorum.. ALLAH GONLUNUZDEKI MURADINIZI VERSIN ANNELIK DUYGUSUNU HERKESE YASATSIN BEBIS ISTIYEN HERKESE ALLAHIM NASIP ETSIN.....sevgiyle kalin..

ayyy cok uzun olmus yaa ozur Arkadaslar insallah sizleri cok SIKMadim

<mesaj tarafından düzenlendi Hazal- on 02.09.2006 20:39:01>