Forum Bebeği Forum Ana Sayfa

Bebek.com Forum'a Hoş Geldiniz...

Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.
Bebek.com forumunu ilk ziyaretiniz ise; Forum Kuralları için tıklayınız.

EK GIDA

Sayfayı değiştir: < 123456 > | Sayfayı gösteriyor 3 of 6, mesajlar 41 to 60 of 115
Yazar Mesaj
nazan samıt

• Tüm gönderiler : 6938
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: http://ordeklerim.blogspot.com/
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: 4. AYA GİRDİK EK GIDAYA BAŞLIYCAZ - 02.04.2008 15:24:07 ( #41 )

Orjinalden alıntı: hamidesema

ben zaten açken denedim canım ama feci öğürüyo.meyve suyu,yoğurt denedim ama hep öğüdü.yani öle çokta vermedim çay kaşığının ucuyla farklı tat denesin alışsın diye azıcık verdim ama öğürdü.istemiyo ,nası yapıcaz bilmiyorum.tecrübeli olanlardan yardım bekliyorum arkadaşlar.

bence çocuğunuz ek gıdaya hazır değil biraz ara verin 10 gün sonra falan bir daha deneyin

A..Nur

• Tüm gönderiler : 915
Ynt: 4. AYA GİRDİK EK GIDAYA BAŞLIYCAZ - 02.04.2008 17:10:27 ( #42 )

Orjinalden alıntı: ozlem29

Benim oğlumda 2 haftadır sadece mamayla besleniyor ve bizde haftaya geçiş yapıyoruz ek gıdaya banada dr um elma suyuyla başla dedi.Şimdi gülcenin yazdığıda mantıklı geldi ama pütürlü neyle başlayabilirim ki?Ve hala ek gıda işini anlayamadım korkuyorum yanlış beslemekten.Ve bu gıdaları nasıl arttıracağım

Merhaba,
Ben de geçtiğimiz ctesi dr.umuzun önerisi gereği sebze çorbası, elma-armut-havuç suyu, yoğurt artık öğün şeklinde verebilirmişiz.
Sebze çorbasına patates,havuç,kabak (sera olduğu için istemeyen eklemez) rendenin ince tarafıyla ya da cam rendede rendeledikten sonra içme suyu ekleyip pişiriyorum, kaynamaya başlayınca yine dr. önerisiyle irmik ya da pirinç ekleyerek çok az tuz ve zeytinyağı ekleyip yedirdim çok da sevdi.
Yine cam rendede elmayı rendeleyip yedirdim püre şeklinde.

Kızım sürekli anne sütü almıştı ve o da reddetmişti ek gıdaya öğğğğkkhhh yapıyordu hep. onda bayağı geç başlamıştık.

zumra buyurken

• Tüm gönderiler : 9598
  • Bölge: Üyelik 2004
Ynt: ek gidada meyva suyu konusu - 07.04.2008 15:40:26 ( #43 )

Orjinalden alıntı: evoo

Kızlar size bir öneri eğer bebekleriniz elmayı rendeleyerek yiyemiyorsa şöyle yapın elmayı dörde bölün çok az suda yumuşayana kadar haşlayın suyunu dökmeyin 1-2 çay kaşığı bebişinize verirsiniz ve elmayıda ezerek azar verebilirsiniz

aynı şeyi havuç suyu için yapabilir miyiz? çiğ olunca mikroplu olabilir diye duymuştum

Ozgura

• Tüm gönderiler : 2
Ynt: 4. AYA GİRDİK EK GIDAYA BAŞLIYCAZ - 09.04.2008 12:12:30 ( #44 )
Benim kızım da 14 aralık doğumlu ama sadece anne sütüyle besleniyor şu an. Bir sorum olacak. Bebeğinizin boyu ve kilosu kaç acaba? karşılaştırmak istiyorum. Ek demir ve kalsiyuma ihtiyaç olmaması çok güzel olurdu da.
Ozgura

• Tüm gönderiler : 2
Ynt: 4. AYA GİRDİK EK GIDAYA BAŞLIYCAZ - 09.04.2008 12:14:35 ( #45 )

Orjinalden alıntı: seylaaquiles

ek gidaya yogurtla baslamami onerdi doktorumuz. 3. ayindan itibaren baslicam. cunku burda aya gore deil kiloya ve bebegin gelisimine gore karar veriliyo. mesela boynunu saglam tutabiliyosa, yuvarlanabiliyosa, ayaklarini yere basabiliyosa gibi seylere bakiyolar. kilo ve boyuda istenen olcuye geldiyse gunde 1 kez taze yapilmis eksi olmayan yogurda pirinc cereal katilarak sekersiz kasikla yedirilmesini tavsiye ediyolar. bu sekilde beslenirse ek kalsiyum yada demir takviyesine gerek duyulmuyor. ben nisanin ilk haftasi ogleden sonralari yedirmeye baslicam insallah.

Benim kızım da 14 aralık doğumlu ama sadece anne sütüyle besleniyor şu an. Bir sorum olacak. Bebeğinizin boyu ve kilosu kaç acaba? karşılaştırmak istiyorum. Ek demir ve kalsiyuma ihtiyaç olmaması çok güzel olurdu da.
MüGe__

• Tüm gönderiler : 280
Ynt: ek gidada meyva suyu konusu - 09.04.2008 13:52:27 ( #46 )

Orjinalden alıntı: C U D A N A

neyse konuyu bölüp dagitmadan
6 ay öncesi ek gidayla ilgili bisi söylemek istiyorum:

bicok yerde anne sütü almayan,
mama ile beslenen bebeklerin 4. ayda ek gidaya baslamasi gerektigine dair
söylemlerle karsilastim burda...

bunun nasil bi mantigi olabilir acaba diye düsündüm...
yani mama bu denli sihirli bi sivi midir ki,
bebegin midesini, bagirsaklarini/sindirim sistemini
bu kadar cabuk
sebzeye, meyveye ve bicok kati gidaya hazirlar???...

bu anne sütünün 6 aydan önce yapamadigini,
mama 4 ayda yapabiliyomus demek ki...
mama endüstrisine sevgi ve saygilarimi yolluyorum...
anneleri buna inandirdiklari icin de ayrica tebriklerimi sunuyorum...

Bunu desteleyen ve uygulayanlardan ve burada paylaşanlardan biride benim...yalnız bi farkla...asla anne sütü almayan ve sadece mamayla beslenen bebekler için değil; ister sadece anne sütü alsın ister anne sütü ve mama alsın isterse sadece mama alsın 4. ayda ek gıdaya başlanmasını savunuyorum...ve asla tek bir dr un  değil birçok dr un fikrine göre hareket ettim... siz bizleri, biri birşey dediğinde araştırılmadan soruşturulmadan körü körüne inanıyoruz sanıyorsunuz galiba ama önemli değil sanabilirsiniz... tebrikleriniz! içinde teşekkür ederim...

dünya sağlık örgütünün ve diğer tüm beslenme otoritelerinin ortak görüşü ilk 6 ay anne sütü değil..ilk 4-6 ay anne sütüdür...

zumra buyurken

Ynt: ek gidada meyva suyu konusu - 09.04.2008 14:11:42 ( #47 )
evet ben de her okuduğum yerde 4-6 ay diye geçiyor..

bence 5. ayda günde bir kez elma suyu veya puresi vermek anne sütü alımını azaltmaz..çünkü bakıyorum da kızım zaten emmiyor doğru dürüst artık.. ben de erken başlayacağım sanırım.. doktoruma danışarak tabi..

OneMoreTime

• Tüm gönderiler : 2369
  • Bölge: florida /USA
Ynt: ek gidada meyva suyu konusu - 09.04.2008 21:57:23 ( #48 )
valla bende doktorumun tavsiyesi uzerine baslarim falan diyodum ama benim kiz anne sutune o kadar duskunki fikrimi degistirdim diyebilirim. o ne zaman isterse o zaman baslicam. sutum yetmeseydi neyse ama cok sukur yetiyo. ustelik isede beraber gidiyoruz. doktorumuz arkadadimiz illa basla diye israr etti ve gerekcelerinide mantikli buldum, belkide gercekten demir ve kalsiyum icin gereklidir bebislerimiz gunes goremedikleri icin ama ben bebegimi istemedigi biseye zorlayip mutsuz etmek istemiyorum. bir kez denedim itiraz etmeden yedi ama gozlerinde karnini doyururken gordugum heyecani ve mutlulugu gormedim. ac oldugu icin mecburen yedi. cunku kizimin en sevdigi sey goguslerime iki eliyle yapisip gozlerimin icine gozlerini kirpmadan bakarak karnini doyurmak. doktorumuz ve aklim ne derse desin onun bu mutlulugunu gunde bir kez olsa bile elinden almaya kalbim razi olmuyor. haftasonlari sabah saatlerinde gunesyagi surup gunese cikariyorum 10-15 dakika simdilik. onuda esim tavsiye etti.

OneMoreTime

Ynt: ek gidada meyva suyu konusu - 09.04.2008 22:32:48 ( #49 )
gulcecim mesajini gormemisim canim simdi okudum. 3 aylik olunca yani 4. aya girince demisti doktor zaten 2 aylikken deil. nisan demisim ordada dikkat edersen.
gerci ben coktaaan fikrimi degistirdim yukarida bahsettigim nedenden dolayi. ek gidaya degil dogal guneslenme olayina gectik

zaten herkes baska bir telden caliyo insanlari dinlemeye kalkarsan. ben 2 doktorla konustum. onlari dinledigimiz zaman mantikli seyler sooledikleri icin hak veriyoruz ama en onemlisi bebegimizin nasil saglikli ve MUTLU olacagi. herkesin bebegi farkli ve yasam sekli farkli. bazi arkadaslarimizin sutu yetmiyo. calisiyolar bebeklerini goremiyolar pompalama yeterli olamiyo gibi durumlar soz konusu. o yuzden ben kimseyi yargilamiyorum. bana dusmez zaten.

ben daha onceki cocuklarimda 4. aydan itibaren 1 ogun seklinde yogurt vermistim. cunku sutum azdi simdikine gore. ama her ikisinide 15-18 ay emzirdim. masallah cok sagliklilar ve IQ konusunda bisi solememe bile gerek yok.

gecen haftasonu kamp yapmaya gittik ve bi baska anne vardi orda. kadin resmen cirpiniyodu bebegini emzirebilmek icin. neler yaptigina ben sahit oldum hatta Allaha her emzirmede sukrediyorum bebegimin karni doydugu icin. bu kadin surekli yeyip sise sise su icmesine ragmen sutu az geliyodu ve minik kizi malesef hic gelismemisti. benim kizimdan 4 ay buyuk olmasina ragmen yarisi kadar gorunuyordu. rengi falan oolesine soluktuki ve inat etmis ek gidada vermemis. simdi ugrasiyor ama nafile istahida gitmis cocugun cok zayif kalmis. o yuzden bence herkes bebeginin durumuna gore hareket etmeli diye dusunuyorum. o kadinin inat etmesi doktorunu dinlememesi hicde iyi olmamis mesela.

TAVŞANCIK

• Tüm gönderiler : 6040
Ynt: ek gidada meyva suyu konusu - 09.04.2008 23:55:20 ( #50 )
Bundan 13,5 sene önce ilk çocuğumu doğurduğumdaki yaygın düşünce,çocuğun ilk birkaç ay boyunca emzirilmesi idi.Eski insanların (hatta İslamiyette önerilen birşeydir) 2 yıl boyunca çocuklarını emzirmeleri ile dalga geçilirdi...2.çocuğumu doğurduktan bir süre sonra bu fikirler değişti ve bebeğinizi mümkünse 2 yıl emzirin şekline dönüştü.O yüzden dr.ların ortak kanaatine ve dünya sağlık örgütünün kararına vs nasıl inanayım?Gerçi tıpta birçok konu böyledir.İki kere iki 4 değildir.O yüzden her önerilene şüphe ile bakıyorum yine de...

A...nur,az da olsa tuz koyma bence canım.Böbreklerini yormamak için bebeğinin...Gıdaların kendi tuzu zaten var..Hem bebişler nasıl alışırsa büyüyünce de öyle gidiyor.Benim çocuklarım hala tuz aramazlar yemekte.Keşke beni de böyle yetiştirselermiş.Şimdi çok tuz tüketiyorum
OneMoreTime

Ynt: ek gidada meyva suyu konusu - 10.04.2008 15:59:35 ( #51 )
ozlemcim biliyosun eskiden cocuklar sokakta toprakla gunesle icice oynayarak buyurlerdi. ve o zamanki anneler herseyi organik olarak tuketirlerdi. seralar falan yoktu. hersey bol vitamin yukluydu. eskiyle simdiyi bir tutmamiz mumkun deil. simdi apartman ve evlerde gunes gormeden buyudukleri icin vitamin ve kalsiyum eksikligi olusuyor diyor doktorlar. ustelik annelerimizde yeterince iyi beslenemiyolar genelde. ozellikle maddi gucu yetmeyen insanlar var. benim gucum yetiyo Allaha sukur herseyi organik aliyorum ama herkes yapamazki. bide cola falan gibi vitaminlere zarar veren iceceklerde cok tuketiliyo.
ustelik simdi kadinlarin calisiyor olmalari, stresli bir hayat yasiyor olmamiz ve daha pek cok degisik etkenden dolayi anne sutu yanisira baska alternatiflere gidildigi oluyor. herkes senin benim gibi sansli deil malesef. ben bile arada sirada biseye uzuluyorum. gecede uykusuz gecince ertesi gun cocuk memeye yapisiyor bisey gelmeyince cigligi basiyor. ne yaparsan yap gelmedigi zamanda gelmiyor. belki sizin basiniza hic gelmedi ama bu benim 3. cocugum her seferinde sutumun kesildigi zamanlar oldu. Allahtan onceden pompalanmis sutlerim var idare ediyorum. ama olmayanlar napacak. elbette inad edilsin anne sutu diye ama olmayinca yada yeterli olmayip cocugu yeterince gelistirmiyorsa baska biseyle desteklenmeli. yukarida verdigim ornekte Carissa dogru olanimi yapti???
aksi halde tabiiki anne sutu asil gida olmali. ben oglumu 15 ay kizimi 18 ay emzirdim. her ikisindede cok asiri zayifladigim icin (41 kiloya dustum) istemeyerek biraktirmistim. hatta kizim ne yaptiysak birakmadida 2 hafta annemlerde kaldi o sekilde unuttu. bu konuda bence bebegin ve annenin durumuna gore dogru karari yine annelerin kendilerine birakmaliyiz. kim neyi dogru buluyorsa oole yapmali. bize uyan baskasina uymayabilir.

MüGe__

• Tüm gönderiler : 280
Ynt: ek gidada meyva suyu konusu - 10.04.2008 16:12:33 ( #52 )

Orjinalden alıntı: seylaaquiles

ozlemcim biliyosun eskiden cocuklar sokakta toprakla gunesle icice oynayarak buyurlerdi. ve o zamanki anneler herseyi organik olarak tuketirlerdi. seralar falan yoktu. hersey bol vitamin yukluydu. eskiyle simdiyi bir tutmamiz mumkun deil. simdi apartman ve evlerde gunes gormeden buyudukleri icin vitamin ve kalsiyum eksikligi olusuyor diyor doktorlar. ustelik annelerimizde yeterince iyi beslenemiyolar genelde. ozellikle maddi gucu yetmeyen insanlar var. benim gucum yetiyo Allaha sukur herseyi organik aliyorum ama herkes yapamazki. bide cola falan gibi vitaminlere zarar veren iceceklerde cok tuketiliyo.
ustelik simdi kadinlarin calisiyor olmalari, stresli bir hayat yasiyor olmamiz ve daha pek cok degisik etkenden dolayi anne sutu yanisira baska alternatiflere gidildigi oluyor. herkes senin benim gibi sansli deil malesef. ben bile arada sirada biseye uzuluyorum. gecede uykusuz gecince ertesi gun cocuk memeye yapisiyor bisey gelmeyince cigligi basiyor. ne yaparsan yap gelmedigi zamanda gelmiyor. belki sizin basiniza hic gelmedi ama bu benim 3. cocugum her seferinde sutumun kesildigi zamanlar oldu. Allahtan onceden pompalanmis sutlerim var idare ediyorum. ama olmayanlar napacak. elbette inad edilsin anne sutu diye ama olmayinca yada yeterli olmayip cocugu yeterince gelistirmiyorsa baska biseyle desteklenmeli. yukarida verdigim ornekte Carissa dogru olanimi yapti???
aksi halde tabiiki anne sutu asil gida olmali. ben oglumu 15 ay kizimi 18 ay emzirdim. her ikisindede cok asiri zayifladigim icin (41 kiloya dustum) istemeyerek biraktirmistim. hatta kizim ne yaptiysak birakmadida 2 hafta annemlerde kaldi o sekilde unuttu. bu konuda bence bebegin ve annenin durumuna gore dogru karari yine annelerin kendilerine birakmaliyiz. kim neyi dogru buluyorsa oole yapmali. bize uyan baskasina uymayabilir.

Uslubunuza hayran kaldım...demekki bazı şeyler kendilerine ters gelsede yada onun yaptığına uymasada uslup bozulmadanda anlatılabiliyormuş... Örnek alınması gereken birisiniz... :)

nilll

• Tüm gönderiler : 1815
Ynt: ek gidada meyva suyu konusu - 13.04.2008 00:54:21 ( #53 )

Uslubunuza hayran kaldım...demekki bazı şeyler kendilerine ters gelsede yada onun yaptığına uymasada uslup bozulmadanda anlatılabiliyormuş... Örnek alınması gereken birisiniz... :)

Müge, bu başlıkta önceki sayfada da yazmışım, üslubuma sürekli eleştiri geliyor diye ama, şimdi ben üstte yazdığın mesajı her ne kadar Gülce ye yazmış olsan da birazcık üstüme alındım, çünkü bu konuda eleştirilen biriyim. (içinden "şıracının şahidi" diye başlayan bir atasözü geçiren yoktur umarım)

Gülce sadece konuyla ilgili, yani mamayla ilgili olumsuz fikirlerini beyan etmiş. Objektif bakmaya çalışıyorum ama yazdığı mesajda ters anlaşılabilecek herhangi bir yargı bulamadım ben.  4. ayda ek gıdaya başlayanlara karşı kendi fikrini savunmuş, sadece konuyla ilgili fikirlerini yazmış.  Mamadan hoşlanmayan bir annenin fikirleri gözüyle bakarsak gayet mantıklı.
Benim 2-3 sayfa önceki mesajım bile daha üslupsuz Gülce nin bu mesajına göre.
Aşkolsun, şimdi üslup bozuk diye yazdıklarımın doğruluğu göz ardı mı edilecek? (Her ne kadar dikkat ediyor olsam da)
Ya da gayet üsluplu bir şekilde yanlış birşeyler yazsam ve onu okuyan anneler de uygulasa?
Bak ne güzel kavgasız, gürültüsüz güzel güzel tartışabiliyoruz bebeklerimizle ilgili konuları hepimiz... kimse kimseye hakaret etmez, aşağılamaz...hepimiz görgülü, bilgili, eğitimli insanlarız.
Önemli olan bebeklerin sağlığı ve onlar için en doğrusu değil mi?
Hemfikir miyiz?  
TAVŞANCIK

• Tüm gönderiler : 6040
Ynt: ek gidada meyva suyu konusu - 13.04.2008 06:47:40 ( #54 )
seyla çok haklısın,süt olmuyorsa ,yerine geçecek formül mamalarla vs devam edilecek tabii ki..hep söylerim,olmuyorsa dertlenip de canınızı sıkmayın diye arkadaşlarıma..ben niye süt vermiyorsunuz demiyorum zaten..Nasıl derim,üstüme vazife mi?Ben sadece süt olduğu halde,dr.ların erkenden şunu bunu yedir demelerine kızıyorum...(Herkesin ,nancı bir değil kuşkusuz,ama İslamiyete göre,bir annenin ,istemezse süt vermeme hakkı ve kocasının da süt anne tutma mecburiyeti var..Yani hem 2 sene süt verin denmiş hem de vermek zorunda değilsin denmiş.Bence bu bir anne içn en büyük özgürlüktür...Canı istediği,vermekten zevk aldığı içn süt vermeyi tercih edecek ne güzel bişii..Ayrıca eskiden de bol bol sütü olan kadınlar olduğu gibi olmayan anneler de varmış ki süt anne kavramı varmış..O kadınlar da hem kendi çocuğunu hem başkasınınkini besliyebiliyomuş valla helal olsun..dediğin gibi gıda vs doğal da ondan sanırım)..

Lütfen sütü olmayanları eleştiriyormuşum gibi bir sonuç çıkmasın..Benim diğer 2 çocuğum da uzun süre süt emdiler ama süt+mama şeklinde gittiler hep..

Bu ay bize de dr ek gıda verdi.Önce sebze çorbası ile başlıycaz...(Bu arada,Eren'in 2 ay erken doğması,gıda takviminde önemsenmiyor...Yani doğması gereken zamana göre değil,doğduğu güne göre yeme programı veriliyor.Şu anda herhangi bir 6 aylık bebek konumunda gıda açısından)
Ben herzamanki gibi dr.a endişemi aktardım.Anne sütü 2.planda kalacak diye.Hayır kalmayacak dedi.Önce anne sütü vereceksin,doymaya yakın tattıracaksın ek gıdayı..Bir iki kaşık.Bu ayda henüz motor gelişimi kaşığı kabul edecek seviyede değildir,baktın almıyor parmağının ucuyla tattır yeter,bu 2 ay sadece tattırma dönemi olacak dedi..Dolu dolu doymasını beklemiyor yani ek gıdayla...
zumra buyurken

doktor ek gıdaya başlamamı söyledi! - 14.04.2008 10:45:35 ( #55 )
arkadaşlar cumartesi doktor kontrolundeydik kızım son bir ay 300 gr almış sadece..oysa sütüm var ama 5 dk. emiyor bırakıyor bi daha 2 saatten önce emmiyor ve sütüm su gibi ilk beş dakka geleni..belkide bundan bilmiyorum ama ek gıdaya başlayabilirsin dedi..

bana kesin bi sıralama vermedi  kafam çok karışık.. elma püresine başladım..şimdi sebze yemeğine başlıycam yoksa kaşık maması mı alsam? yoksa ikisi birden bi öğlen sebze akşam kaşık mama mı versem bu arada sütüm su gibi de olsa var ne yapıcam ya

Aziza

• Tüm gönderiler : 7689
  • Bölge: İSTANBUL
Ynt: doktor ek gıdaya başlamamı söyledi! - 14.04.2008 11:34:41 ( #56 )
nurdancım hemen öğün şeklinde başlanıyormu ki? önce azar azar kaşık şeklinde olmuyo mu  çoğunluk anne sütü ara öğünlerde de püreler alıştırarak başlanıyo sonra çorba falan öğün şeklinde diye biliyorum ama birden ağır gelmesin zümra ya  dr undan tam bir menü istesen vermez mi nasıl sana bıraktı ki verme şeklini
zumra buyurken

Ynt: doktor ek gıdaya başlamamı söyledi! - 14.04.2008 12:03:38 ( #57 )
işte şunu verebilirsin bunu verebilirsin ..istersen falan deyince doktorlar gıcık oluyorum benimki de öyle yaptı..zaten öğün değil canım bikaç kaşık vericem bakalım beğenir mi gunden gune artırılacakçorbayı vericem bugun bakalım..

Aziza

• Tüm gönderiler : 7689
  • Bölge: İSTANBUL
Ynt: doktor ek gıdaya başlamamı söyledi! - 14.04.2008 12:21:01 ( #58 )
sinir bozucu bi durum walla şu sayfalara bi bak istersen nurdancım

http://www.bebek.com/BebekNETForum/tm.aspx?m=959042

http://www.bebek.com/BebekNETForum/tm.aspx?m=1127879 bu sayfada da senempeh in bi menüsü var bak istersen
zumra buyurken

Ynt: doktor ek gıdaya başlamamı söyledi! - 14.04.2008 12:26:28 ( #59 )
süpers,n mujdecim sağol bakıyorum şimdi

C U D A N A

• Tüm gönderiler : 3943
  • Bölge: Deutschland
Ynt: doktor ek gıdaya başlamamı söyledi! - 16.04.2008 10:30:50 ( #60 )
Anne sütünün faydaları
Çeşitli çalışmalarda 6 aydan önce ek besine başlanan bebeklerde ishal, zatürree sıklığı ve buna bağlı hastaneye yatırma oranları anlamlı olarak yüksek bulunmuştur. Ülkemizde yapılan bir araştırmada da, 4 aydan önce ek besinlere başlanan bebeklerde orta kulak iltihabı ve diğer üst solunum yolu infeksiyonlarında anlamlı derecede artış saptanmıştır. Ayrıca bebeklikte anne sütü ile beslenen 5–6 yaş grubu çocuklarda, şişmanlık oranı düşük, 8–18 yaşlarında IQ düzeyleri %11–30 oranında daha yüksek bulunmuştur.

Öneriler
Ülkemizde annelerin emzirme isteği, Avrupalı annelere göre daha yüksek olmasına rağmen, 6 aylık bebeklerde sadece anne sütü ile beslenme oranı %5 tir. Anneler sıklıkla sütlerinin azaldığı ve bebeğe yetmediği düşüncesiyle erkenden ek besinlere başlar. Çevre baskısı ve sağlık personelinin önerileri de bu duruma katkıda bulunur. Oysa bir kadın menopozda bile olsa, vücudu süt üretebilir. Emziren kadının kendisine ve yakınlarına bu bilginin verilmesi özellikle gereklidir. Sadece emziren kişinin değil, yakınlarının da süt yapımının sürekliliği konusunda pozitif düşünceler içinde olması, emzireni desteklemesi sütünün gelmesinde önemli bir etkendir. Azalmış olan anne sütünüzü arttırmak ya da emzirmenizi yeniden başlatmak için, çok iyi motive olmalısınız ve desteklenmelisiniz.

alintidir: Acıbadem Göktürk Tıp Merkezi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Sanem Pişkin

www.portakalradyo.de
Sayfayı değiştir: < 123456 > | Sayfayı gösteriyor 3 of 6, mesajlar 41 to 60 of 115

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 7 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku
  • Yeni konu başlat