Forum Bebeği Forum Ana Sayfa

Bebek.com Forum'a Hoş Geldiniz...

Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.
Bebek.com forumunu ilk ziyaretiniz ise; Forum Kuralları için tıklayınız.

EK GIDA

Sayfayı değiştir: < 123456 > | Sayfayı gösteriyor 4 of 6, mesajlar 61 to 80 of 115
Yazar Mesaj
**UYUCU**

• Tüm gönderiler : 1656
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: Kalbim Ege'de kaldı...
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: doktor ek gıdaya başlamamı söyledi! - 17.04.2008 13:50:51 ( #61 )
bizde ilk 5 ay sadece anne sütüyle beslendik,
6.aya girince günde 1 öğün sabah kaşık mamasına başladık, sütlü pirinçli olandan ve birer çay kaşığı tadımlık şeyler yedik.
şu an 6. ayımız bitti ve gıdalara daha iyi adapte oluyor,
tattırmak bence mantıklı,çünkü kızım çok hareketli olduğu için  dr anne sütünün yetmediğini söyledi.
bende 4-6 ay diye biliyorum ayrıca

gülce sen 6. aydan önce hiç birşey vermedin mi anne sütü dışında? püre filan denemedin mi?

zumra buyurken

• Tüm gönderiler : 9598
  • Bölge: Üyelik 2004
Ynt: doktor ek gıdaya başlamamı söyledi! - 17.04.2008 13:54:15 ( #62 )
şimdi ben  11 gibi elma püresi veriyorum..

öğleden sonra da 4-5 gibi çorba vericem  dun vermedim  önceki bikaç gun verdim..

ama dun akşam 8 den  sonra nerdeyse hiç emmedi ve 12 de uyudu bu kadar zaman aç durdu.. bi kaçık maması alayım diyorum akşam için ne önerirsiniz? doktor pirinçli bişeyler olsun demişti

zumra buyurken

Ynt: doktor ek gıdaya başlamamı söyledi! - 17.04.2008 13:55:07 ( #63 )
ayrıca peynir(mesela elma püresine katarak) yumurta sarısına başlamalı mıyım

bi de yoğurt a başlamalı mıyım
<mesaj tarafından düzenlendi zümramm on 17.04.2008 13:58:57>

**UYUCU**

Ynt: doktor ek gıdaya başlamamı söyledi! - 17.04.2008 13:58:54 ( #64 )
ben milupanın sütlü pirinçlisini vermiştim canım,bence çorba yerine kaşık maması ver şimdilik, bence tabi

Orjinalden alıntı: zümramm

şimdi ben  11 gibi elma püresi veriyorum..

öğleden sonra da 4-5 gibi çorba vericem  dun vermedim  önceki bikaç gun verdim..

ama dun akşam 8 den  sonra nerdeyse hiç emmedi ve 12 de uyudu bu kadar zaman aç durdu.. bi kaçık maması alayım diyorum akşam için ne önerirsiniz? doktor pirinçli bişeyler olsun demişti

**UYUCU**

Ynt: doktor ek gıdaya başlamamı söyledi! - 17.04.2008 14:00:36 ( #65 )
yoğurt tadımlık veriyordum ben malum gazlı bizim cadılar, gaz yapıyormuş çünkü
mamaya 1 çay kaşığı kadar labne koyabilirsin demişti bizim doktorumuz, yumurta sarısı için 6.ayı bekledik

ayrıca peynir(mesela elma püresine katarak) yumurta sarısına başlamalı mıyım

bi de yoğurt a başlamalı mıyım

zumra buyurken

Ynt: doktor ek gıdaya başlamamı söyledi! - 17.04.2008 14:10:38 ( #66 )
teşekkür ederim canım..

yoğurt kalsın o zaman onu nasıl yapıcam şimdi mamayla filan zor iş..

kaşık maması alalım bakalım.. emmiyor işte ne yapsam emmiyor

C U D A N A

• Tüm gönderiler : 3943
  • Bölge: Deutschland
Ynt: doktor ek gıdaya başlamamı söyledi! - 17.04.2008 15:25:40 ( #67 )

gülce sen 6. aydan önce hiç birşey vermedin mi anne sütü dışında? püre filan denemedin mi?

6. ayimizi doldurmamiza 15 gün kala sadece öglenleri
üc-dört kasik havuc püresine basladim... arkadan da bikac kasik su...
aslinda tam 6. ay dolunca basliycaktik ama
o tarihte türkiye'ye geliyoduk...
doktorumuzun tavsiyesi ek gidaya "aliskin oldugu dogal ortamda" baslamakti...
ortam, iklim, hava degisikligine ek olarak bi de ek gida yükü bindirmek dogru olmadigindan
15 gün önce basladik biz...
iyi ki de öyle yapmisiz,
cünkü almanya 10 dereceydi biz yola cikarken,
türkiye ise 50 derece civariydi...
40 derecelik sicaklik farkini tolere etmesi zaten cok zor oldu...

bu besbucuk aylik süre zarfinda can'in agzina anne sütünden baska hicbisey degmedi...
imkanimiz olsa, tatil planimizi erteleyebilseydik (esim ögretmen oldugu icin erteleyemedik)
6 ay boyunca sadece anne sütü almis olucakti...

<mesaj tarafından düzenlendi C U D A N A on 17.04.2008 15:26:52>

www.portakalradyo.de
MüGe__

• Tüm gönderiler : 280
Ynt: ek gidada meyva suyu konusu - 17.04.2008 15:33:49 ( #68 )

Orjinalden alıntı: nilll

Uslubunuza hayran kaldım...demekki bazı şeyler kendilerine ters gelsede yada onun yaptığına uymasada uslup bozulmadanda anlatılabiliyormuş... Örnek alınması gereken birisiniz... :)

Müge, bu başlıkta önceki sayfada da yazmışım, üslubuma sürekli eleştiri geliyor diye ama, şimdi ben üstte yazdığın mesajı her ne kadar Gülce ye yazmış olsan da birazcık üstüme alındım, çünkü bu konuda eleştirilen biriyim. (içinden "şıracının şahidi" diye başlayan bir atasözü geçiren yoktur umarım)

Gülce sadece konuyla ilgili, yani mamayla ilgili olumsuz fikirlerini beyan etmiş. Objektif bakmaya çalışıyorum ama yazdığı mesajda ters anlaşılabilecek herhangi bir yargı bulamadım ben.  4. ayda ek gıdaya başlayanlara karşı kendi fikrini savunmuş, sadece konuyla ilgili fikirlerini yazmış.  Mamadan hoşlanmayan bir annenin fikirleri gözüyle bakarsak gayet mantıklı.
Benim 2-3 sayfa önceki mesajım bile daha üslupsuz Gülce nin bu mesajına göre.
Aşkolsun, şimdi üslup bozuk diye yazdıklarımın doğruluğu göz ardı mı edilecek? (Her ne kadar dikkat ediyor olsam da)
Ya da gayet üsluplu bir şekilde yanlış birşeyler yazsam ve onu okuyan anneler de uygulasa?
Bak ne güzel kavgasız, gürültüsüz güzel güzel tartışabiliyoruz bebeklerimizle ilgili konuları hepimiz... kimse kimseye hakaret etmez, aşağılamaz...hepimiz görgülü, bilgili, eğitimli insanlarız.
Önemli olan bebeklerin sağlığı ve onlar için en doğrusu değil mi?
Hemfikir miyiz?  

Nil Hanım;

elbetteki önemli olan bebeklerin sağlığı...bu konuda tabiiki hemfikiriz...yazdıklarımı üzerinize alınmayın lütfen...çünkü ben 2 gün önce burda öyle konuşmalara kelimelere usluba şahit oldum ki size uslubu bozuk diyen hakaret etmiş olur:) bir an kendimi bi mahalle kavgasında sandım... siz sadece sivri dillisiniz ki buda çok normal aklınızdan geçeni biraz sert yazıyorsunuz hepsi bu... ben buna takılmıyorum zaten...karşıdakini yermek aşağılamak sen bilemezmsin ben bilirim edasıyla yazamktan bahsediyorum ben...başlarda siz içinde kavgacı bir tutumunuz olduğu kanaatindeydim fakat inanınki 2 gün önce yaşadıklarımdan sonra size haksızlık yaptığımı düşündüm...

diyorsunuz ki gayet usluplu bir şekilde yazsam ve bunu okuyan annelerde uygulasa ne olur... bir kere burdaki hiçkimse öyle körü körüne araştırmadan soruşturmadan dr uyla konuşmadan kulaktan dolma şeylerle hareket etmez...diyelim ki eder; o zaman birde tersini düşünelim...buradaki bazı arkadaşlarımız dr unun bebeğine ilaç verdiğini yada ek gıdaya başlaması gerektiğini vs vs söylüyor...o annede gelip burada yazıyor...hop arkasından sakın o ilaçları verme bebeğe çok zararlı, sakın ek gıda verme şu sistemini bozar bu sistemine zarar verir diyor...o annede inanıp ilacı vermiyor yada dr un başla dediği gıdalara başlamıyor..ileride bunlardan doğan herhangi bir olumsuz sonuçta kim suçlu...buradaki vicdan muhasebesi kime düşer...

demek istediğim mademki burda dr ların dedikleri yapılmayacak sadece burdaki yazılanlar uygulanacak neden dr a götürüyoruz bebeklerimizi...dr dan çok dr oluyoruz bazen...fikir paylaşımının ötesine gidiyor bazı yazılanlar...üstelik aşalıyarak yererek küçümseyerek... herkes fikrini söyler bilgisini paylaşır, ha karşıdaki de dikkate alırmı dr una danışarak uygularmı, uygulamazmı o ona kalmış birşey...ama karşıt fikirde olanlarada saygıyla yaklaşılır...

zumra buyurken

Ynt: ek gidada meyva suyu konusu - 17.04.2008 15:47:54 ( #69 )
müge katılıyorum sana bir ara ek gıdaya başlamak terör gibi bişey sandımher anne bebeği için en iyisini yapmayı ister

aysunyasar

• Tüm gönderiler : 167
Ynt: ek gidada meyva suyu konusu - 18.04.2008 16:23:58 ( #70 )
BENİM BİLDİĞİM KADARIYLADA 4-6 AY ARASI EK GIDALARA GEÇİLMESİ LAZIM.BENİM KIZIM 4. AYINI YENİ BİTİRDİ VE DOKTOR TAVSİYESİYLE EK GIDAYA BAŞLADIK.SABAH YOĞURT ÖĞLEN SEBZE ÇORBASI AKŞAMDA ELMA PÜRESİ VERİYORUM.ALLAHTAN BİZİM KIZ EK BESİNLERİ ÇOK SEVDİ HERHANGİ BİR ZORLUK YAŞMADIK.
zumra buyurken

Ynt: ek gidada meyva suyu konusu - 18.04.2008 16:41:59 ( #71 )
peki yoğurdu nasıl yapıcaz devam mamasıyla mı? normal sütle yapsak olmaz mı yaa? mamayla zor tutar bence

ciocigdem

• Tüm gönderiler : 134
Ynt: ek gidada meyva suyu konusu - 18.04.2008 19:14:30 ( #72 )

peki yoğurdu nasıl yapıcaz devam mamasıyla mı? normal sütle yapsak olmaz mı yaa? mamayla zor tutar bence

küçük cezvede kaynatıyorum sütü, hafif ılımaya başlayınca bi kaç çay kaşığı yoğurtla, saklama kaplarımdan en miniğine mayalıyorum.. 4 saat sıcakda sar sarmala, birazda buzdolabında dinleniyo.. çook yumuşak, tatlı bi yoğurt oluyo.. kızımın 6.ayını doldurmasına bi kaç gün var, devam sütü ile de mayalamaya çalışdım ama açıkcası hem içime sinmedi, hemde yoğurt olmadı ki o ayol.. süt mayalanınca sütlükden çıkıyomuş diye okumuşdum seviyo, açıkcası da dokunmadı.. ben her gün ufak ufak mayalamaya devam ediyorum..
MüGe__

Ynt: ek gidada meyva suyu konusu - 19.04.2008 12:53:57 ( #73 )

Et | Mesaj #: 71

benim dr um mama yoğurdu istemiyorum kesinlikle dedi...inek sütüyle yoğurt yapmamı söyledi..inek sütü mayalandıktan sonra süt özelliğini zaten kaybediyormuş bebeğede hiçbir zararı yokmuş...

ben ufak kutu sütlerden alıyorum cezvede kaynatıp ılıyınca içine 1-2 tatlı kaşığı yoğurt katıyorum ve karıştırıyorum hiç kımıldatmadan sarıyorum 3-4 saat sonra hazır oluyor en az 1 saatte dolapta dinlendiriyorum...

kızımın dr çok sıkıştığında hazır yoğurtta verebilirsin ama kesinlikle danone yoğurt verme dedi..karşılaştığım bikaç çocuk dr uda aynı konuda uyardı beni...

nilll

• Tüm gönderiler : 1815
Ynt: ek gidada meyva suyu konusu - 19.04.2008 19:09:24 ( #74 )

kızımın dr çok sıkıştığında hazır yoğurtta verebilirsin ama kesinlikle danone yoğurt verme dedi..karşılaştığım bikaç çocuk dr uda aynı konuda uyardı beni...

bu danone ye benim gittiğim doktorlar da gıcıktı. sebebini sormak aklıma gelmedi.
Piyasadaki tek bebek yoğurdu Sütaş ın Baby mix i diye biliyorum. Zorda kalınca ben de kullanıyorum.

zumra buyurken

Ynt: ek gidada meyva suyu konusu - 19.04.2008 19:13:07 ( #75 )
çok teşekkürler kızlar ben de sütle yapayım o zaman

cansınn-DURU

• Tüm gönderiler : 2694
Ynt: ek gidada meyva suyu konusu - 22.04.2008 21:05:53 ( #76 )
bende 6 ay yalnızca anne sütü diyenlerdenim ve bende hiçbir yeme problemi yaşamadım kızımda ve doktorumuzla  6 ay boyunca hiç ek gıda hakkında konuşmadık bile gelişimi iyiyse anne sütüne devam edin derim 3.veya 4. ayda başlamanın ne gibi iyi tarafı varki nasılsa hepsinin tadına bakıcaklar zamanı gelince

Yolculuğun keyfini çıkarın..
aysunyasar

• Tüm gönderiler : 167
Ynt: ek gidada meyva suyu konusu - 23.04.2008 01:06:51 ( #77 )
ya ben danone veriyorum.doktorum hazır yoğurt vermemi söyledi.kaymaksız olsun ve meyveli yoğurtlardan olmasın dedi.marketlerde baktım sadece danonenin var.bildiğiniz başka yoğurt markası var mı katkısız olan
zumra buyurken

Ynt: ek gidada meyva suyu konusu - 23.04.2008 10:35:24 ( #78 )
canım ya sütaş mıydı birinin daha vardı kaymaksız ,hem kaymaklısı hem kaymaksızı vardı canım iyi bak..

MüGe__

Ynt: ek gidada meyva suyu konusu - 23.04.2008 13:18:35 ( #79 )

Orjinalden alıntı: aysunyasar

ya ben danone veriyorum.doktorum hazır yoğurt vermemi söyledi.kaymaksız olsun ve meyveli yoğurtlardan olmasın dedi.marketlerde baktım sadece danonenin var.bildiğiniz başka yoğurt markası var mı katkısız olan

Evet Sütaş ın var kaymaksız yoğurdu..ayrıca ben hem yoğurt yapıcam zaman sütü, hemde hazır yoğurtta sütaşı tercih ediyorum...dr umuz bize bu konuda şu markayı veya bu markayı kullanın dememişti ama ben ona ben sütaş tercih ediyorum dediğimde en doğru seçimi yapmışsın demişti...

ciocigdem

• Tüm gönderiler : 134
Ynt: ek gidada meyva suyu konusu - 23.04.2008 17:08:26 ( #80 )
ben şimdi yörsan seviyorum ya, kızıma da onu sevdirsem mi  pıtık pıtık mayalamaya devam mı etsem acaba 
Sayfayı değiştir: < 123456 > | Sayfayı gösteriyor 4 of 6, mesajlar 61 to 80 of 115

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 7 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku
  • Yeni konu başlat