sandyy
yazdıığm mesaj gitmemişşş
hafif bir puset almak istiyorum,bi yardım eli uzatın arkideşler
siz çok araştırmıştnız,bana tavsiyede bulunurmusunuz?
bi model beğendim aslında çok hafif ve konforlu ama fiyatı çok geldi bana,jane sonuiqe en uygun 335 e buldum izmirden.
daha uygun bişi olursa iyi olacakda bilemedim çok model var.birazda bebek dışarda uyuyabilsin diye hafif yatar pozsyonuda olsun istiyorum.o zaman fiyat yükseliyor tabi.
Ben de başta chicco multiway almış ve tekerlekleri çıkınca bile bagajımıza sığmadığından satıp ilk görüşte aşık olduğum jane sonic puseti almıştım. Aslında bir bebek arabasında her özellik olmuyor doğal olarak. Ben Jane Sonic'ten inanılmaz memnunum. Artılarını, eksilerini yazıyorum. (Bu arada ben geçen sene Mayıs ayında Joker'den 250 liraya almıştım.)
Artıları:
- Elden kontrollü fren (müthiş bir özellik, inanılmaz pratik)
- İtme kolunun yükseklik ayarı (mesela eşim yükselterek kullanıyor.)
- Üç kademe yatıyor.
- Pusetin tekstil bölümlerinde kedi gözünden bölümler olması (gece sürücülerin dikkatini çekmesi için çok güzel)
- Kumaşı çok kaliteli, güneşliği su geçirmez kalın bir kumaş
- Yağmurluğunda hava alması için ön kısımda panjur gibi açılan bir penceresi var.
- Katlanınca ayakta duruyor, bizim kapının yanında duruyor, tekerlekleri duvara ya da dolaplara değmeden ayakta durması çok güzel bir özellik.
- Yatma kısmında ve güneş tentesinde hava akımı için fileler var.
- Arkayı kapatan kumaşa bebeği gözlemek için kumaş yerine kocaman naylon koymuşlar.
- Kullanım kılavuzunda 5 kilo yazıyor fakat biraz daha ağır sanki. Yine de ufak tekerlekleri ve minyon duruşuyla çok hafif ve pratik.
- İtme kollarındaki plastik malzeme çok kaliteli ve konforlu.
- Kemerlerinde omuz pedleri var.
- Bebeğin oturduğu zemin geriye doğru biraz yatık, bunu da bebek hem rahat otursun, öne doğru gelmesin, hem de ağırlık merkezi pusetin ortasına doğru geldiğinden itmesi kolay olsun diye yapmışlar.
- En ama en önemlisi benim için 97 cm olması, ufacık oluyor, bagajımıza rahatlıkla sığıyor, ya da ön koltuğun önüne.
Eksileri:
- Oturma pozisyonu çok dik değil.
- Alışveriş sepeti diğer pusetlerinkinin yarısı kadar. Ama ben markette torbaları kollara taktığımdan sıkıntı yaşamıyorum. Yaşam biçimi ve tercih bu konuda önemli. Yine chicco multiwayinkini denemiştim uymuştu, o da bu şekilde halledilebilir istenirse.
- Güneşliği bazı pusetlerdeki öne yatma şeklinde öne yatmıyor, güneş şemsiyesini de satın almak gerekiyor.
- Bardaklığı da aksesuar olarak satılıyor ki Türkiye'de yok. Ama evrensel puset bardaklıkları uyuyor. Mesela benim chicco multiwayinki uymuştu. Chicco servisten yedek parça olarak temin edilebiliyormuş.
<mesaj tarafından düzenlendi irmakyagmur on 26.05.2010 12:49:54>