Forum Bebeği Forum Ana Sayfa

Bebek.com Forum'a Hoş Geldiniz...

Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.
Bebek.com forumunu ilk ziyaretiniz ise; Forum Kuralları için tıklayınız.

EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ

Sayfayı değiştir: << < ..111213141516 > | Sayfayı gösteriyor 11 of 16, mesajlar 201 to 220 of 307
Yazar Mesaj
Buse&Ayberk

• Tüm gönderiler : 582
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: USA/ Chicago
  • Durum: çevrimdışı
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 24.03.2010 22:28:40 ( #201 )
Herkese selamlar, dicem ama kimsecikler kalmamis sayfamizda :))  Allahtan burcu ugramis bugun!

Biz inanilmaz yogunuz, Ayberk oglusumdan dolayi hergunuzmuz ekstra dolu ekstra hareketki geciyor... Haftada 2 gun  kres, oyun grubu vs. derken , buna ek olarak benim sporum da eklenince , ancak ev islerine vakit kaliyoram  . Aksamlari en azindan uras dan sonra kendime ayiriyordum 1 kac saati (gec olmasina ragmen, uykumdan feragat ediip) aksamlari uras uyuyor  ayaklarimi uzatip TV klarsina gecmemle gozlerimin kapanmasi ayni zamanda oluyor :) Fiziken de ruhende cok fazla yoruluyorum.

Uras'in uyku saatlerini hala erkene alamadim, en erken  10'da uyuyor, normalde 11'de genelde sizmis oluyor. Gece de mutlaka 1 veya 2 defa uyaniyor ve emmek istiyor. Onun disinda cok huzurlu bir bebek, surekli guluyor, birde inanilmaz derecede agzi doldu surekli konusuyor :)  Haaa birde elleri hep agzinda, ellerini sokmazsa  onlugu, kiyafetinin kolu yani ne gecerse eline direkt agzina goturuyor :))  Dun aksam  yakaligini bir aldim elime ki siril siklam :)) Siktim  su cikiyor, pesss yani dedim :)))   Biz feci boy attik, inanilmazda kilo aldik, ama boyumuz cok uzun olsugu icin kilomuzu cok gostermiyoruz :))  Bez de bile 4 numaraya gectik, dusunun  iste 3 numara olmuyor  :)) Kiyafetklerimiz derseniz tamamiyla degisti, artik  buyuk abi kiyafetkeri giyiyor tosunummm (masaallah).... Bu atyin 29 da kontrolumuz var, bakalim  dr. neler soyleyecek....

Emzirmeye devam! Saka maka 5 . ayimizdan gunler aldik, nasil zaman bu kadar hizli gecti anliyamadim.  Gerci Ayberk'in dun aksam bebeklik resimlerine bakarken, hamile kalamiyorum diye sizlandigim zamanlari animsadim :)) Simdi koca delikanli oldu da kardesini eglendirmeye calisiyor...

Bu sabah  uras uyandi ve uykusunu alamayinca aglamaya basladi.  Ayberk te agladigini gorunce  kosarak geldi ve maymun taklidi yapiyor susssun diye :)))) Birde  "are u okey " diyor  :))  Omrume omur katiyor bu sipaciklar :) Allah yavrularimizi korusun, kimseye evlat acisi yasatmasin...

Bu arada  sanirim TR yolcusuyum, bakalim tek cocukla gidememistim 2 cocukla nasil gidecegim merakla bekliyorum :)) Benim icin cok iyi olacak TR insaallah sorun cikmaz da TR ye gidebilirim...

Buse&Ayberk

Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 24.03.2010 22:58:01 ( #202 )
Nihal,

Siz sunnet yaptirmismiydiniz?  Tabi iz yeni dogan sunbeti yaptirdigimiz icin iki seferdir sunnetsiz nasil oluyor bilmiyorum ama, surekli elimizle geriye cekmemis gerekiyor her sekilde. Meslea 2 gun  ellemeyeyim, 3, gun  mutlaka bir kismi hemen yapisiyor ve  acitiyorum canini...

Burcu,

Kiziniza gecmis olsun canim, insaallah  kisa surede toparlar kendini, yazik agizlari var ama dertlerini anlatamiyorlar :(( Demek loranzo da artik sesli gulmelere basladi :)) URas yaklasik 1 aydir sesli kahkaha atmaya baslamisti ama simdilerde sidetini arttirdi, dil cikarsam bir sey sanip basiyor kahkahayi :))  Aynen dedigin gibi cok duygulaniyor insan :))

Yogurt makinasini asla onermem (!).. Zira  cam olanini kullandim ben hem Tefal marka idi.  Fakat nedense cam kavanoz olmasina ragmen garip bir koku oluyor ve hic guzel bir yogurt olmuyor. Bosuna aldim yani, bence evde kendin mayala, emin ol  hepsinden en guzeli o oluyor.  Ben almadan once bir arkadasim da aynenn benim yazdigim mesajin benzerini bana yazmisti :))  Ama  ben yinede  denemek istemis ve almistim :))  daha dun bile cope atsammi diye bile dusudnum :))  Hatta keske tr de olsaydim sana verirdim makinami :))

anneolmakgüzel

• Tüm gönderiler : 378
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 25.03.2010 09:41:39 ( #203 )
canlarım merhabalar,
sanal alem arkadaşıyız ama inanın sanki sizleri  yıllardır tanıyormuş gibi hissediyorum..veson zamanlarda yazışmayınca çok özledim..
Biz im hayatımız gayet huzurlu gidiyor.Burak Alp de sizin yavrularınız gibi pek bir güler yüzlü..insan görmek onu çok mutlu ediyor.tanıdık tanımadık herkese gülücükler saçıyor..
ancak kas gelişimiyle ilgili bazı tereddütlerim var.örneğin dik tuttuğumda ayağını basamıyor..ayrıca daha tam olarak yüzüstü dönemiyor..yüz üstü bıraktığımda da uzun süre başını dik tutamıyor..Aslında hareketli bir çocuk kolu bacağı kıpır kıpır ama bu dediğim hareketler sorunlu..sizde durum ne?aydınlatırsanız sevinirim.yaşıtlarına göregeri ise bu durumu varsa doktora danışmak istiyorum..ellerini yeni yeni kullanmaya başladı..uzattığımız nesnelere dokunmaya kavramaya çalışıyor..
bu haftanın başından itibaren kendi yaptığım yoğurttan vermeye başladım..içine az pekmez damlatıyorum..severek yiyor..
zaten yemek masası gördüğünde  sanki yemek istiyormuş gibi davranışlar sergiliyor..:)))ağız şapırdatma heyecanlanma,dudak emme gibi..
sünnet yaptırmadık Buseciğim,aslında 6 aylık olmadan yaptırsak diyorum ama ne biliim zor bişey olunca erteleyip duruyoruz..demek sünnetli de olsalar yapışma oluyor..
Bucu,Daisy ye geçmiş olsun.çok üzüldüm..şimdi iyidir umarım...
yoğurdu ben elde mayalıyorum..kapaklı bardaklarım var.onlara..
Buse demek     TR yolcususun. adına çok sevindim..aileni özlemişsindir..
sahi nerde ailen?yakınsa eğer görüşme imkanımız olsa keşke..

Surpriz

• Tüm gönderiler : 995
  • Bölge: Izmir - Goztepe
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 26.03.2010 09:53:23 ( #204 )
Busecim demek Tr geliyorsun hangi sehir? hayirlisi ile  gel arkadasim:)))
Uras gercekten kocaman olmus  bizim buyumesi normalmis  bıyumuz  biraz uzun:) sesleri  cikariyorduk  ama  kahkaha  cok  farkli  birseydi benim icin, bir daha dfa  yapmadi:(((
elimiz bizimde  hep agizda  salyalar  her yerde  onluksuz asla  dolasamiyorzu resimlerde de  hep onluk olmasi cabasi:)))

Nihalcim her  bebek  ayri gelisim gosteriyor Lorenzo  erken oyuncaklarla  oynamaya basladi  simdi  eline geceni  kavrayip  agzina goturuyor.. Suyu bardaktan icmek istiyor benim ictigimi gorunce  hemen kendide  elini  uzatiyor bende  veriyorum:)
doktorum  her  kontrolde basta bunlari  bunlari yapiyor mu  diye  soruyor genelde  hepsinide yapiyor o  zaman gelisiminin iyi oldugunu  soyluyor. ayakta duruyor ama  yagmurun oglu  gibi  hoppalamiz  yok bizim mesela.
yuzustu yatmasini  bastan beri hic sevmedi bende  zorlamadim  arada  birkac dakikaligina  koyuyorum.

biz sunnet  ettirmedik  gerci  yenidogan sunneti olacakti ama  heyecandan unuttuk:))) simdi de  dusunmuyorum artik  bakalim  saglik olarak  sorunumuz  olmadigi surece boyle  kalsin.

Buse;
Yogurt icin  kendim yapamam diye endiseli oldugumdan dolayi makina  dusundum...
her  yerde  farkli  tarifde  olunca  kafam karisti
hayatimda  ilk kez  yapacagim
o zaman bana  senin tarifi  yazarsan denemek isterim.

Surpriz

Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 26.03.2010 10:04:48 ( #205 )
birde su alt bezlerine takildim huggies midi 3  numara kullaniyorduk 4/9 kilo arasi ve artik  kucuk  geliyor elimde de  baya kaldi idare edilecek gibide  degil dun 4 numaraya baktim  kilo  aralari  cok  fazla  7-18 ve  maxi 7/20 kilo bu nasil birsey  analamadim.  huggies maxi 4 bulamayinca primanin uyu ve oyna  7-18 almak zorunda  kaldim bu da  buyuk gibi  arasini bulmak  zor siz ne aliyorsunuz.

aslancik

• Tüm gönderiler : 41
  • Bölge: kayseri
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 26.03.2010 12:27:36 ( #206 )
selam arkadaşlar
nasılsınız
istanbulda olduğumu yazmıştım en son maalesef tatil hiç yaramadı bize kızlarımın ikişside hasta 16 gündür öksürük ,hapşırık ,burun akıntısı perişan olduk evden sadece doktora gitmek için çıkıyoruz zehra hiç kucağımdan inmiyor bu arada sahrada ilgisiz kalıyor psikolojisi bozuldu kızımın gece ve gündüz zaman zaman altını ıslatmaya başladı ne yapacağımı şaşırdım üstelik misafir olduğumuz bir evde dahada zor yolculuğu kaldıracak kadar iyileşseler evime döneceğim ama bir türlü düzelmediler 3 ayrı doktora götürdüm daha toparlanamıyorlar anlamıyorum nasıl bir virus bu ?birbirlerine bulaştırmalarıda hastalıklarını artıyor tabii
neyse  buse tr geliyormuşsun  sevindim bahar kendini yavaş yavaş hissettiriyo artık güzel bir zaman tatil için umarım kolay bir yolculuk olur çocuklarınla malum yol uzun

yoğurt makinasını bende önermiyorum hiç gerek yok
tarifi çok kolay  ben günlük yapardım sahraya hani kavanoz mamaları varya ondan bir tanesini yoğurt için ayarlamıştım kaynatılmış sütü kavanoza doldurduktan sonra elimizin dayanabileceği kadar soğumasını bekliyoruz  daha sonra çay kaşığının ucuyla yoğurt katıp karıştırıyoruz kapağını kapatıp sıcak kalması için üstünü bir bezle sarıyoruz 5 saat kadar sonra mayalanmış olur afiyetle yediriyoruz (taş gibi sardım taş gibi mayalan ) diyede bir tekerlemeside var onuda söyledikmi mayalarken olay tamamdır

zehrada pusetten çok kangru sevenlerden uyuyo uyanıyo orda keyfi yerinde pusette 15 dk sonra zırlamaya başlıyo tabi kangru sıcak annenin maşallahı var hem yatak hem yorgan

bizdede yavaştankahkahalar başlamıştı ama hastalıktan hiç mecali kalmadı kızımın   bedensel gelişimi normal düzeyde gidiyo
aranızda kaşık maması verenler varmı biz sütlü pirinçli mamaya başladık pek sevmese yedirmeye çalışıyorum süt artık doyurmuyo
cam rendede elma püresi yapıyorum onu dahaçok seviyo

siz yediriyosunuz

aslancik

• Tüm gönderiler : 41
  • Bölge: kayseri
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 26.03.2010 12:35:03 ( #207 )
burcu daisy şimdi nasıl geçmiş olsun  umarım iyileşmiştir

alt bezi olarak huggies 7/18 kullanıyorum şimdilik bende uyu ve oyna almıştım bundan önce  4/9 zunu o küçük gelmeye başlayınca bunu aldım şimdilik iyi geliyo

Surpriz

Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 27.03.2010 10:57:12 ( #208 )
cok  gecmis olsun biran once  iyilesi  evinize  donmeniz dilegiyle:)
puseti nedense loride  sevemedi  alistirdim  tabi kanguruya ama kil  aldikca  zorlanacagim  o yuzden artik  pusete zorluyorum yoksa  cekecegimiz var:(((
daisy  cok  sukur  iyilesti  bu  durumda  istanbula  goturemeyecegiz babam gelip  bakacak  artik.... bakalim umarim  birakilma depresyonuna  girmez kizim.

yogurt icin  cesaret edemiyorum bu  konularda  beceriksizim idyebilirim  bakalim deneyecegim  ama:) bizim inek
sutune  allerjimiz  oldugundan keci  sutu ile  yapacagim kendim icinde  gerekli  1 kiloluk yogurt icin ne  kadar  sut ve  yogurt  mayalamam gerekiyor?

primanin uyu ve oyna urununden memnun kaldim geceleri  onu kullaniyorum  gunduz  icinde  huggies alacagim.

Surpriz

Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 27.03.2010 11:00:27 ( #209 )
biz  daha kasik mamalara gecmedik 6.  ayin sonuna  kadar  dr. vermeyin  dedi anne sutu ve arada yetersiz  geldiginde  keci sutu bazli mama veriyorum.
dun  3 nar  tanesinin suyunu verdik, surati  eksimedi,  bardaktan  su icmeyi  seviyor:))) bakalim gelecek  ay  kontrolumuzde  belki  dr.  baslatir.

DarkWing

• Tüm gönderiler : 79
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 28.03.2010 16:44:20 ( #210 )
Buseciğim Maşallah Uras'a gerçekten çok tatlı bir bebek resmini görmüştüm ama yazamamıştım..
Nihalciğim ben 2 bezde bir temizliyorum penisini hiç kapanma olmadı içerde çiş kaldığı için pişik yapıyor o da yaraya dönüşüyor bence 3 gün temizlemek için çok uzun hiç yoktan günde 1 kere temizlesen yapışmaz bence.
Burcu canım ben yoğurdu kendim mayalıyorum her zaman tutuyor çok basit sende dene. ben yapabiliyorsam emin ol sende yaparsın :))) annem bizim zamanımızda kullanıyormuş yoğurt makinesi çok memnunmuş büyük rahatlık diyor sarma derdin falan yok cam kavanozlu kullanıyormuş annem 20 sene önce iyiyse şimdikiler daha iyidir eminim :) ben bez olarak prima aktif bebek 4 numara kullanıyorum tam oluyor uyu ve oynanın kalitesi biraz düşük sanırım canım aktif bebekten çok memnunum huggies aldım taş gibi sanki çocuğun altına karton bağlıyorum :(( gündüzleri huggies i kullanıcam paketim bitene kadar. birde aktif bebeği dene bakalım fark var mı.
Aysun çok geçmiş olsun hepinize benimkide sofraya çok meraklı illaki o da yiyecek bende ona uygun mamalarda getiriyorum sofraya yoksa gözü kalıyo yalanıyo resmen :)
Sıra geldi bizden haberlere sonunda uyku saatlerimiz düzeldi, sütüm kesildi ek gıdalara başladık yoğurt,elma suyu , elma püresi, pirinçli hazır mama yiyoruz milupanın 4 aylık olan herşeyinden verebileceğimi söyledi doktor hazır meyve püreleri falan var onlardanda veriyorum kavanozlarıda çok güzel yoğurt kabı oluyor :) bu arada kızlar hoppala hayatımı kurtardı rahat rahat iş yapabiliyorum o orda oyalanıyor kendi kendine :) Buse teyzemiz resim istemiş bir resim ekleyelim :)

Surpriz

Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 29.03.2010 13:01:19 ( #211 )
isiririm ben  o tombis  parmaklari masallah:) tosuncuk olmus...
uyku duzenini oturtmana sevindim de  neden kesildi sutun  evdekilere  cok mu  kafani  taktin canim.
bez  konusunda  aktif bebek  deneyelim elimde simdilik  var. prima  guzelde o aloevera ve papatya ozlu vs..  kokulari koyuyorlar  ya sinir  oluyorum bebegimin kokusunu alamiyorum o kadar  yogun geliyor bana:(((

bugun  yogurt deneyecegim bakalim becerebilecek miyim:) oglum  sayesinde bilmediklerimide ogrenmis oluyorum:)
bu hafat tatil hazirligindayim arada girerim
optuk  sizleri

Buse&Ayberk

Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 29.03.2010 17:43:13 ( #212 )
Nihal'cigim,

Oncelikle sana yazmak istedim, sebebi ise yogurt ile pekmez veriyor oldugun icin.  Yogurt ile pekmezi bir arada vermeni onermem. Kalciyum ve demir ayni anda alindiginda hicbir faydasi olmuyor, ikisi birbirinin besin degeri ozelliklerini sifirlayan  besinler. Pekmezi ac karnina  sabahlari vermeni onere bilirim. Emin ol cok daha fazla  faydasini gorur !... Istersen sen yine arastir, bende ek olarak ilk buldugum -arastirmadan- yaziyi buraya ekliyeyim...

Canim bence  Burak Alp'in gelisimini sorun etme, cunku her cocuk ayni olmuyor. Mesela bir arkadasimin kizi (ayberk ile aralarinda 10 gun var) 7. ayina kadar kafasini tutamamisti , ayberk ise dogdugunda bile kafasi dimdikti, yine ayni cocuk
 17 aylik yurudu ve ayberk 11. ayinda artik kosuyordu. Kiz nasil endiseliydi, cocugumda sorun var diye. Fakat gel gorki, onun kizi sakir sakir konusuyor, her bir seyi anliyor (sanki 6-7 yasinda cocuk edasinda)  benimkide konusamiyor :)))  Yani her cocugun gelisimi farkli yonlere kayiyor, mukayese etmek cok dogru olmaz bu asama. Fakat yapmadigi ve sana batan  ve yapmasini istedigin seylerin uzerine gidebilirsin . Ornegin: Tutmuyorsa; kol kaslarini gfuclendirmek adina  parmaklarinla  destekli olarak  kendisini kaldirmasini ogrete bilir , kavramasini ogrenmesi icinde kendi elinle birlikte kavratma hissini edindire bilirsin (terapistler bu uygulamalari  yapiyorlar ;) )  

Süt ve pekmez bir arada verilebilir mi? Çocuklar hızlı bir büyüme ve gelişme döneminde oldukları için vitamin ve minerallere gereksinimleri fazladır. Sütün içerisinde bulunan kalsiyum ve pekmezin içerisinde bulunan demir barsaklarda emilmek için yarış halindedir. Bu nedenle özellikle anemi riski bulunan çocuklara pekmezle süt-yoğurt karıştırılarak verilmemesi gerekir. Ancak anemi riski yoksa sadece tatlandırmak amaçlı süte pekmez ilave edilebilir. Bu durumda pekmezdeki demirin katkısını yok saymak uygundur. 1 tatlı kaşığı pekmezi aç karnına vermek demir emilimini arttırır. Yumurta, kırmızı et, tavuğun but kısmı, hindi eti, kurubaklagiller, pekmez demir yönünden zengin besinlerdir. Bu besinler ile birlikte sebze yemeği, salata, meyve veya 1 bardak taze sıkılmış meyve suyu birlikte tüketilmelidir. Sebze ve meyvelerde bulunan C vitamini demirin barsaklardan emilimini arttırır.

<mesaj tarafından düzenlendi Buse&Ayberk on 29.03.2010 17:46:10>

Buse&Ayberk

Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 29.03.2010 17:53:55 ( #213 )
Bizim birazdan hastane randevumuz varmis, benim aklimdan tamamiyla cikmis :))  Ben yavastan hazirlanayim, dondugumde yazarim artik size... Bakalim Uras bey nasil buyumus, dr. neler soyleyecek :))

Buse&Ayberk

Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 30.03.2010 07:59:37 ( #214 )
Herkese yeniden selamlar,

Bugun nasil yorucu bir gundu benim icin anlatamam. Herneyse.  Uras oglusum masaallahi var 3 ayri asi olduk, 1 agizdan 2 si bacaktan, gunduz sanirim onun huzursuzlugu vardi, butun gun hic uyumadi gibi birsey. Aksam da sizdi kaldi, buda bana yaradi :))

Dr. istersem ek gidalarta aslayabilecegimi soyledi, ama ben israrla en azindan 6. ayin sonuna kadar su bile vermek istemiyorum, gerek te yok zaten masaallah sutum yetiyor.  Boyumuz almis basini gitmis, kilomus derseniz keza :)) Allah;tan boy uzun da fazla  tombalak durmuyor, zira kisa olsa yusyuvarlak birsey olurdu :))

Ben ise sporumu haftada 4 cikartiyorum :))  Hafta sonlari  cumartesi ve pazar sabahlari da gidiyorum artik :) Yaza kadar incecik olurum sanirim, 3 haftada epey farketti diyemeyecegim , fakat basenlerimdeki fazlalik kayboldu :() AYnada o fazlaligi gormemek bile beni mutlu etmeye yetti acikcasi :))  Su selulit derdinde kurtulsam harika olacak, tabi o biraz zor. En azindan sikilasirim sanirim, cok yumusadi etim cunku :(

Burcu,

Denedinmi canim yogut yapmayi? Ben de baslarda  tuturamiyordum yogurdumu, ama zaman icerisinde  muhtesem yogurt mayalamayi ogrendim, harika yogurt yaparim :))  Nasil yaptigimi da su sekilde anlatayim.  sutu oncelikle kaynatiyorum, sonra parmagimi yakmayacak  isiya geldiginde  bir yemek kasigi yogurdu bir kasenin icine aliyorum. Bu arada  sut kaynarken  tahta kasikla sutu karistiyorum ve kesinlikle metal kasik sokmuyorum sutun icine ! Kaseye aldigim yogurda  tahta kasikla sut katip ayni sekilde tahta kasikla yogurdu ezip  sute karisitiriyorum ve cok sasrsmadan iyice sarip sarmalayip  petege dayiyorum ve geceden yaptiysam sabaha kadar  kaya gibi yogurdum hazir. Benim yogurdum bicakla kesilecek kivamda olur hep, umarim seninkide oyle olur. Heee son olarak... Yogurdun mayalandiktan sonra  yine sarsmadan dolaba koy ve 1 kac saat hic ellemeden beklet

Yagmur,
Yerim ben bu oglani :)) Masaallah boncugaaa, o ellerde ne var acaba. benimkide ayni o sekilde eller hep agizda :))  Cok seker coook kokla benim icin minigi... Demek sutun kesildi, cok uzuldum :(  Almistir alacagini nasilsa, bunada sukur ...

Aysun,

Sizede gecmis olsun. Demek toparlanamiyor cocuklar, hava degisikligimi oldu? Kayseri disindamisin degilmisin  kestiremedim :))  Ama hava degisimi olmussa sayet, cocuklari cok hirpaliyor :( Umarim kisa surede toparlanirlar.  Burada Havalarin isinmasina daha cok var ne yazik ki :)) OYle ara ara isinir ama, daha cok soguklari yasariz :( Gecen hafta kar yagdi mesela, dun de -2 derece idi :((  Off biktim valla...

Bu arada Urasi emzirdim ve  yatirdim, 1.5 saate tamamladim su mesaji :))Sabah 6 gibi uyaniyor benim  sipaciklar :)) Nasil ayakta duruyorum, nasil yikilmiyorum bilmiyorum :)) Allah guc veriyor sanirim... Neyse  gidip bir kac saat uyuyayyim, nasilsa gece boyu deliksiz uyuyamiyorum :) Uydugum kar kaliyor yanima... Oglen uykusu filanda yapamiyorum, biri yatiyor digeri kalkiyor, saka gibiler valla :))

Surpriz

Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 30.03.2010 21:23:01 ( #215 )
Busecim masallah Uras bebisine:))) sanslisin  sutun gayet iyi ben zar zor  yetistiriyorum sut  yapan herseyi yiyip icmekten sistim :)))
malt icece, humanalar, rezene, bakliyat, dereotu roka  vs...  saymakla bitmez:))))
ben yavastan su  vermeye basladim bugun de  yarim  cay kasigi kadar  elma rendesi yaptim:) 6.  ay sonuna  kadarda  birsey vermeyi dusunmuyorum  bende  sutumun yetersiz  oldugu zamanda  ek mamaya devam...

evetttt  yogurdum oldu, fakat  istedigim katilikta degil bununla  yogurt corbasi yaparim, busecim senin tarifide  istanbula gitmeden deneyecegim belki  tas  gibi  olur:))))

biz  iyiyiz tepinen oglumla zaman hizla geciyor, hergun daha cok hareketleniyor surekli  gulec haldeyiz. Artik yataginin disinda  yerde  yatmak istemiyor kucakta uyutuyordum ondan da  vazgecti yataginda  uyumak istiyor, ist. donusu havalar  boyle giderse  artik  odasina  almayi  dusunuyorum. deneyecegiz  bakalim:)))

DarkWing

• Tüm gönderiler : 79
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 31.03.2010 18:35:21 ( #216 )
Burcucuğum evet benimki tam bi tosuncuk kollar parmaklar tombik tombik. eşimle aramız biraz limoni ondan etkilendim sanırım hergün kavga ediyoruz ne kadar devam eder bilemiyorum :( Bora'yla da hiç ilgilenmiyor eve geliyor bi öpüp oturuyor..
Buse cnm geçen  dışarıya çıktık o dil hep dışarda montunu sırılsıklam etti hiç içeriye sokmadı dilini :)))) o ellerini ısırması içinde doktor bırakın sizi ısırsın dedi. Canım 6. ayına kadar su vermeyeceğim diyorsun ama su canlıların yaşam kaynağı biliyorsun hiç yoktan günde 2 kaşık versen iyi olur bence büyüdü sonuçta.
kızlar birde bebek kitabımızda 6 ay dolduktan sonra katı yemeklere geçmenin çok zor olduğu yazıyor haber veriyim dedim :)
Buse&Ayberk

Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 01.04.2010 06:05:29 ( #217 )
GUzel bir gunden herkese selamlar :)

Gercekten bugun yaz sicagi vardi, harikaydi anlayacaginiz. Gerci 3 gun daha sicak sonra yine soguyor hava, kimbilir yine ne zaman  isinir :(  Tabi havanin guzelligini gorunce disariya attik kendimizi, Uras kusumun tuklumunu bile cikarttim baldir bacak kuzum gunese doydu :))  Dogal D vitemini aldi, bakalim yarin ve  diger gunleride doya doya  yasamamiz lazim :))

Buse&Ayberk

Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 01.04.2010 06:30:11 ( #218 )
BUrcu,

Hadi bakalim ilk denemede de olsa  sonuc olarak yogurt halini almis, onu bile tuturamayanlari biliyorum :)  Ayrica benimde  ilk baslarda yogurtum hep sulu olurdu, sana yazdigim sekilde yapmaya basladigimdan beri  harika oluyor., Umarim sende benim yontemimle  guzel yoigurtlar yaparsin Lori gibi URas da  yataginda uyumaya bayiliyor. Su abimizin odasini bir biteremedim. Gerci bitse bile alistirma evresi gozumu korkutuyor, daha simiden yatmaya itiraz ediyor, nirmal yataga nasil sokucamda oradan kalkip yanimiza gelmemesini sgalicam bilemiyorum :(  Offf allah kolaylik verisn bilzere... Uras ta tabi kendi odasina o sebepten hala gecemedi ... 

Yagmur,
Canim benim  , eve yeni bebek gelince  insanlar birden adapte olamiyorlar, kadin gibi erkeklerinde lohusa sendorumu var ne yazik ki :(  Hatta kadin cikiyor o sendromlardan, erkek  hala cikamamis oluyor. Tabi  Yeni dogum yapan insan nedense hep daha cok ilgi ve sevkat bekliyor, eminim kisa surede normale donersiniz. Sabirli olmani tavsiye ederim, hepimizin  3 asagi 5 yukari yasadigi ortak seyler bunlar.  Ilgi konusunda ise; Benim esim kadar cocuguyla ilgili erkek varmidir bilmiyorum, ilgili baba cok  gordum, fakat benim esim kadar ilgilisini  hic gormemistim (masaallah) :))  Fakat Ayberk ilk dogdugunda  ayni senin esin gibiydi, bir oper, iki agu yapar  ve tv karsisinda yerini alirdi :( Nasil bozuluyordum, sen cok ilgisiz bir babasin diye, cocugunu sevmiyorsun   diye adamin beynini yerdim :) O da hep"hele bir ayaklansin, kendi bagimsizligini kazansin sen o zaman gor" derdi ve keza dedigi gibide oldu :))... Simdi AYni sekilde URas kuzuma , aksamlari gelir bir oper ve direkt ayberke yonelir, urasin yuzune bile bakmaz :)) AMa biliyorum ki bir kac ay sonra  degisecek :)  Yani  erkekler bebeklerle cok fazla oyalanamiyorlar, oynayamiyorlar cok gorme bence :)  Ileride de babanin ilgilenmesini istiyorsan sen  esine birakacak ve onlarin birlikte vakit gecirmelerini saglayacaksin :)  Ben onu cok yaptim, simdi birlikte surekli baba-ogul gunu yapiyorlar. Birlikte sinemay gidiyorlar, alisverise cikiyorlar, yemege gidiyorlar :)) Bende kafami dinliyorum...

Canim dr. seni emdigi surece su gereksimi olmayacaktir dedi.  Gerci DR ilk 4 ay anne sutu haricinde  herhangi birsey verme dedi, simdi 5. ayimizdayiz ama 6 ay zaten nettir, hazir mama veriyor olsaydim o zaman  suya ihtiyaci olurdu. Bildigin gibi anne sutunun  yarisindan cogu zaten su Susuzlugunu fazlasiyla gideriyordur :))

Taze anneler nereye kayboldunuz?

<mesaj tarafından düzenlendi Buse&Ayberk on 18.04.2010 02:08:03>

Surpriz

Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 02.04.2010 23:03:06 ( #219 )
selamlar
hepimizin bebekleri ayni donemlerden geciyor ve  ayni seyleri yapiyor onluklar su icinde  onceleri kusmadan onluk takiyordum o gecti, simdi salyalarimiz  eller  hep agizda  masallah:))))
Yagmurcum buseninde dedigi gibi hepimiz esler konusunda  ayni sureclari  yasiyoruz  bende  esime cok  kizardim ilgisiz ve iyi baba olmadigini dusunup bu  bebegi hic istemedigini sanardim ki onlarda alisma evresindeler, esim lorenzonn altini degistirmiyor uyumasina bile desteklemiyor diye kafayi  yiyi  durdum ki sonralari buyudukce anladim,  eslere de  zaman verilmesi gerekiyor...
sen hic kafani takma normal hayatina ve ogluna zaman ayir esini de  ihmal etme bak  zamanla goreceksin  degisecek bu evre. biz atlattik cok sukur simdi  lorenzoyla oynuyor....

yolcu hazir sabah  5 de  ayaktayim:))) bu  sefer park yataginida  aliyoruz  orada yatak  sorunu yasamayalim, ev tipi ana kucaginida  aldik  tam  teskilat  gidiyoruz <istanbula:))))

bir yeni olayimiz lori artik mama sandalyesinde  oturuyor:)))
arastirdik ve chicco polly mama sandalyesi ve yaninda  chicco dj  yurutec aldik yurutecin onundeki oyuncaga bayildi bu yurutecin ozellgi onundeki  oyuncak pusetine de  monte edilebiliyor....
evde ana kucaginda  bizden asagida  oturmak istemiyor artik hele ki biz  yemek yerken illa  masada kucagimizda  olacak
erken gibi gelse de  aldim en azindan daha rahat edecegim.
polly tam  dik durmadigindan 3 ayri pozisyonu var.oturmasi rahat yarim yatar  pozisyon. umarim  sever ve uzun sure  kullaniriz.

İstanbuldan vaktim olursa  girerim

herkese  iyi hafta sonlari

Buse&Ayberk

Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 13.04.2010 18:54:23 ( #220 )
Selamlar,

Herkes dagilmis veya havalar isindikca rehavet cokmus :))

Bizde de havalar fena gitmiyor, o sebepten herfirsati disarida geciriyoruz. Buna ek olarak Ayberk'in aktiviteleride dahil olunca  vakit kalmiyor.

Uras kuzum inanilmaz buyudu, artik bizleri taniyor, seslere tepkiler veriyor, konustukca  karsilik olarak konusuyor, kahkalarimiz pek bir senlendi, elinden tutunca adim atiyor (masaallah) Oturtma alistirmalarindayim simdilerde, oldugu yerde donmeye coktandir baslamisti zaten, yatagin bir ucuna koyuyorum diger ucundan aliyorum sipayi, emekleme pozisyonuna gelip kendini itiriyor. Daha daha onemlisi .

BIZIM ILK INCILERIMIZ GELDI !!! :)) 

Ayberk 12. ayinda cikartmisti ilk disini,  bu melegim hizli cikti 5. ayinda  2 tane birden cikartti. Fakat cikartirken nasil zorlandik anlatamam, anladim zaten disi geldigini 3-4 gun boyunca  gece uykusu uyumadik neredeyse, ellerini yedi yedi bitirdi melegim, son gun derseniz ciglik kiyamet, elimle  kasidim  surekli o biraz rahatlatti...

Umarim herkes iyidir!  Burcu dondunmu istanbuldan?

Sayfayı değiştir: << < ..111213141516 > | Sayfayı gösteriyor 11 of 16, mesajlar 201 to 220 of 307

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 22 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku
  • Yeni konu başlat