EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ

Sayfayı değiştir: < 12345678 > | Sayfayı gösteriyor 3 of 8, mesajlar 81 to 120 of 307
Yazar Mesaj
Buse&Ayberk
  • Tüm gönderiler : 582
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: USA/ Chicago
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 31.12.2009 09:23:16
Nihal'cigim, bizde de ayni sirun var, dert etme derim buhar makinasi kullan bol bolda emzirmeye calis, tabi emmiyorsa bu  farkli bir sorun, dr. illaki birseyler onerecektir.  Usttede yazdigim gibi, bizde de bazer hastalik var. Dun dr. aradigimda emmesinde sorun olup olmadigini sormustu, allah'tan sorun yoktu "emmesinde sorun yoksa  problem etmeyin" dedi  bir de " nefes alip vermesinde zorlaniyorsa, hemen  hastaneye getirin"dedi. Asisi icin mutlaka gotur bence dr. hem baksin bir kontrol etsin, eminim kisa surede toparlarsiniz sizde...   Burasi gercekten renga renk, ayberk bayiliyor, eminim  senin prensesinde bayilirdi , insaallah  o da bu guzellikleri gorur...

Berna'cigim, gecmis olsun. neyseki tahlileriniz temiz cikmis... Seni de dikkatinden ve bilincli anne olmandan dolayi   tebrik ederim... Sen saglikci degildin, degilmi? 

Saduman, kuntikiye katiliyorum :(  Benim bir  yakinim 1 yildir  hala  sagarak sut veriyor cocuguna ve sadece geceleri emziriyor. Bence de pes etme, sutunu gece boyunca vermeye devam et illaki geriye gelecektir, ek olarak ta sut artirici seylere yonel eminim  geri gelecektir...

Saat cok gec oldu.. Size bir kac noal icin suslenmis sokak  resmi ekleyip yatayimmm bari... Opuldunuzz....

Buse&Ayberk
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 31.12.2009 09:57:07
Bu arada unutmadan....

Herkesin Yeni Yili kutlu olsun....

Saglikli,mutlu, huzurlu, basari ve en onemlisi tum sevdiklerimizle, sevdiklerinizle birlikte  dolu dolu bir yil diliyorum.

Simdilik bu kadar yeter.... :))

Surpriz
  • Tüm gönderiler : 995
  • Bölge: Izmir - Goztepe
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 31.12.2009 11:20:44
 Buse Urasa  ve  Nihal burak alpine  gecmis olsun. Nihal  burnu tikali oldugu zaman ememiyorlarmis ondan olabilir  doktoruna  danis herseyi

premax babalar  icin daha uygun  bence  bizim bedenimiz yeterli  gelmiyor gibi ama disarida  emzirmek icin cok  ideal bir urun olsa da  sirf emzirmek icin o kadar para vermeye degmez. esim  cok rahat  tasiyor oglumda  rahat ama bana gelince  sirt agrisi gectim  cok agir gelmeye basladi.
Buse  oturur durumda  kullanabilir miyim bilmiyorum agir olacak bana  gore, dursun  bakalim ise yarayacaktir elbet.
birde  5.  aya kadar yatar pozisyon diyor ama  simdiden Lorenzo kaplamaya basladi bile sonradan nasil sigacak bilmem.
Nihal en iyisini yapmissiniz size nasil  rahat geliyorsa  onu kullanin, bende kanguru  almayi dusunuyorum

Pusetin ana  kucagi  icin  sayfasina da  yazacagim  ama vaktim olmadi
ben araba  koltugu olarak kullanmiyorum puseti ile kullanmaya devam  ediyorum cok  uzaga gitmedigimizden sahilde yeterli  oluyor  zaten bunlari dusunerek tercih ettim cok  korunakli olmasi bana gore iyi, tabi  car  seat olarak  kullanmak isteyenler  icin  zor  gelir.

gecen  haftadan beri sokagimizda  dogalgaz ve Turkiyenin vazgecilmezi kaldirim  calismasi var.  Su  an gurultusunu  gectik disari  pusetle cikamaz hale geldi yerlere micir tarzi  taslarda  doktuler puset gocer iceri bir  ik i kez calisanlardan yardim  istedim  cunku  izmirde havalar gunesli  ve ilik gecmeye devam  ediyor. Sagolsun yardim  etselerde su  an cikilacak gibi  degil  eve kapandik.
aksam cekirdek aile olarak  yilbasini kutlayacagiz.

oglum uyuyor  az onun camasirlarini  utuleyecegim

Herkesin yeni yili saglik ve huzur dolu gecsin
Buse  resimler harika cok  tesekkurler

Surpriz
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 02.01.2010 19:12:14
Bu resimlere  bayildik  esime gosterdim bir sene onlara gidelim diyor :))))

biz  yilbasimizi  cekirdek aile olarak kutladik, yemek yapamadigimdan hindiyi  siparis ettik, yeniyila  Lorenzo  emerek  girdi:)
1 e dogru  uyuduk ve sabah 8:30 a kadar uyanmadi  oglum.  arada ben kalktim emzirmek icin  ama istemedi, sabah  emzirip  gene uyuduk  sagolsun bende  dinlenmis oldum 11 de  kalktik baktim  disarida super hava var  oglumu  doyurup ciktik kahvalti yaptik resimler cektikaz da olsa   guneslendik.
Bugun  yagmurluydu  aksam uzeri  duzeldi kisa  bir yuruyus yaptik.

oglumun kafasinda  konaklarda  cikti ve saclarimiz dokuluyor bir tarafinda neredeyse  sac yok ve cok  komik duruyor:)))
10 gun sonra  2. ayimiza  giriyoruz benim disimda herkes  buyudugunun farkinda  bana hala yenidogmus gibi  geliyor:)

Buse&Ayberk
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 04.01.2010 08:45:01
Selamlar

Dun hayirlisi ile annemi yolcu ettik ve su anda Tr'de, nasil alismisiz  simdi hayat bir kat daha zorlasti benim icin... Sag olsun  ustumden ne cok yuku almis buradayken, bugun bir anda 2 cocuk ev, yemek, utu derken  daha az evvel oturdum :(  Gerci bugun esim evdeydi o evdeylen ayberk ile ilgileniyor, uras agladiginda kucagina aliyor vs. iyi oluyor. Yarin da evde ve ondan sonra  ben 2 cocuk ev isleri sacmi tarayacak vaktim olurmu bilmiyorum. Her isimi vaktinde yapmaya calisiyorum, onceden keyif yapardim filan, ama  simdi uras'in rahat durdugu ve uyudugu her animda bir isimi haletmis olmam lazim, zira  hic bir isimi halledememekten korkuyorum...

Uras feci halde kucak delisi. Birde buna ek olarak  memede uyumak istiyor, memeden cikartir cikartmaz uyaniyor ve basiyor yaygarayi. Bende  simdilerde  pes ettim ve  yalanci memeye alistirmaya calisiyorum, israrla vermemk icin  kendimle mucadele edip durdum, ama olacak gibi degil...Ayberk   kuzuma haksizlik etmek istemiyorum, o da sonuc olarak benden  ilgi bekliyor ama  afacan kardesimizden pek vakit ayiramiyorum. Kendi basina uyumaya ve karni tokken kucak  haricinde  durmayida ogrenmesi gerekiyor, birazcik aglayacak sanirim :(   Bunun yaninda  Ayberk'i  tuvalet aliskanligi kazandirmaya calisiyorum, birde ekstra bu  var basimda :(  Cis diyor ama cise goturunce  yapmiyor   ve neredeyse butun gun tutuyor cisini, arada da kaciyor, ayni sey kaka icinde gecerli tutuyor  onu ancak bezlersem yapiyor, zia onuda  yapmiyor Offf offff !

Itiraf ediyorum! 2 cocuklu olmak cok zormus :)  Fakat  o kadar keyifliki anlatilmaz , muhtesem bir duygu firtinasinin icindeyim. Ayberk kardesine  deli gibi duskun, surekli kardesinin yaninda; opuyor, kokluyor, kucakliyor, tasimaya calisiyor v.s. inanilmaz hoslandim bu durumdan :))  Yarin da hastane randevum var. Fakat Uras'i gotirmek istemiyorum, malum hastane ortami ve salgin hastaliklar var. Arkadasima rica ettim 1-2 saatligine  ona birakicam  , o da zaten bayila bayila bakarim dedi. Haftada 3-4 defa ugruyor, sadece urasi sevemek icin :))

Burcu'cugum,  insaallah yolunuz duser ve misafirim olursunuz canim, jerzaman beklerim  kapimiz  gonlumuz acik... Demek loranzonun kafasi konak oldu :(  ne yazik ki  kis bebeklerinin  en buyuk sorunu.. Gerci izmir de hava sicaciktir, burada  en sicak  hava 1C (derece)  ,ki  normalde -9 larda hatta  su anda  -15 derece  dusun... Bol bol yikamaya calis ve kafasina  bebek yagi surerek masaj yap,konaklar yumusayincada bebekler icin  yumusak sac fircalari var onunla  fircala kafasini 1-2 gun ust uste yaparsan hemencecik gecer... Ben burada porterikolu bir arkadasimin oglunun kafasini temizlemistim konaklardan, 2 gun yapmistim 3. gun gecmisti ki oldukca coktu bizde de konak olusacak gibi oldu ve ayni gun banyiya sokup iyice yikadim ve  olmadan kurtardim kaasini.. Saclarimiz bizimde  hafiften dokuldu :)  Ayberk 50 gunlukken  tamamiyla kel kalmisti, abisine benzemedi bu minigimm :))

neyse ben kactimm, herkesi cok opuyorumm....

Buse&Ayberk
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 04.01.2010 08:50:01
Burcu,

Bebek arabasinda eger baglamadan kullanacaksam araba koltugunu,bende rahat kullana biliyorum . Fakat dedigim gibi kislik tulum ile  emniyet kemerini  baglayamiyorum... Eeee kilitliyemedikten  sonra hic bir anlami yok. Neyse simdilik idare ediyorum, zaten bir yerlere gittigimiz de yok. Baktim 1-2 ay sonra  hic sigmiyor o zaman artik abimize yenisini aliriz bizde...

Sahiden kactimm, opuldunuzz........

Surpriz
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 04.01.2010 11:05:41
Buse Allah  kavustursun  artik  zor  gunler seni  bekliyor. evde  bir yardimcinin olmasi gercekten buyuk  avantaj biz yalnizligimiza alistigimizdan artik  duzenim oturdu gibi ama  ilk zamanlar  dedigin gibi  sacimi  tarayacak  vaktim olmuyordu, hatta tuvalete bile gidemiyordum. Simdi  ozellikle esim  evdeyken tum islerimi  bitirmeye calisiyorum  diger  gunlerde  rutin isleri uyurken yetistiriyorum,  eslerin  gercekten faydasi oluyor:)
emzik olayina  biz  2  hafta once  basladik  ama her  zaman vermiyorum  bende direndim  vermemek  icin, maalesef memede  uyuma  huyundan  dolayi vermek zorunda  kaldim yoksa  saatlerce  emmek isteyip  uyumuyordu da.
cok  sukur  ilk  denememizden itibaren sorunsuz yataginda  yatmaya basladi hatta gunduzleride yataginda  uyutuyorum  anakucaginda pek uyumuyor. artik onda  tepinerek  akvaryum  seyretmeye bayiliyor bazen  1  saat  oyle vakit geciriyor  bende rahat  ediyorum.
neredeyse  kendiliginden hersey  duzene giriyor gibi artik  bana  zorluk cikarmiyor.  konaklar  icin  dedigini  tanidigim  anlatmisti yazdigin gibi yapiyorum  baya azaldi  bugunde  yapacagim.

Ayberk emin ol alisacaktir tuvalete biraz  inatlasmasi olabilir ama  uzun  surmez,  kardesini  sevmesine  bayildim bu  da  2  cocuklu olmanin keyfi  iste:)))
sizin oralarla burasinin hava isisini karsilastirmak mumkun degil  biz hala sonbahari  yasiyoruz, bir yandan Lorenzo icin  iyi diyorum  bir yandan havalarin hala sogumamasi beni uzuyor. bugun  serinledi neyseki

bu  arada ben gecen  seneki gibi bu yilida regl  olarak  gecirdim :( doktorumda  soylemisti, yakin olacaksin diye ama  yilbasi  gununu  bulmasaydi  keske:))))

birde kanguru alsam mi acaba diye dusunur oldum 2.  el falan arastirsam cunku cok kullanir miyim  emin degilim  bu  baby bag esime  yaradi.

dun  saclarimi  kestirdim  kendimle ilgilenememkten  baya yipranmislardi  omuzlarima geliyor  artik alisamadim.  Tabi kuaforede  esimle  gider oldum.  Askim benim itirazda etmiyor  bekliyor beni :))) Lorenzo kuzusuna bakiyor.
alt  komsum bu durumlarda  ona  birakabilecegimi soylese de  ben emin olup  birakamiyorum  hala.
bugun  daisyi  tirasa goturecegim en kisa zamnada  kedimizide  tiras ettirmek gerekiyor iyice  uzadi tuyleri. 
su yol calismasi  bitmedigi gibi  iyice  icine de ettiler evden cikmak  zor  geliyor.

stelam
  • Tüm gönderiler : 23
  • Katıldı: 18 August 2009
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 04.01.2010 21:43:36
merhaba bayanlar;

en sonunda sıze yazıyorum kendı evımde ınt olmadıgından yazamıyordum yazdıklarınıza bıraz goz attım sagolsun buse bızı unutmamıs aslında sızlerı cok merak edıyorum bu arada hepınızın yenı yılını kutluyorum hepımız cok sanslıyız mınık meleklerımızle yenı yıla gırdık...
hepınızın bebeklerı buyumus benım mınık elam 69 gunluk oldu buyuyoruz yavas yavas doyuramıyorum ama kucuk hanımı sureklı yemek ıstıyo 6 kılo 500 gram olduk doktoru bıraz az yedır dıyo gecen gun 3 tane ası oldu atesı yukseldı bıraz zorluk cektık ama sımdı melegım ıı su gunlerde ses cıkartmaya basladı cok guzel oluyo ya sabahları artık uyandıgında artık aglamıyo ses cıkartarak uyanıyo neyse bayanlar durmuyo ela babası artık al dıyo hepınızı cok opuyorum kendınıze ıı bakın

Surpriz
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 05.01.2010 15:24:27
semra hosgeldin masallah  kuzuna:)

anneler  biz artik  oyun oynamaya basladik  oyun halisi almistim  yeniyil  hediyesi olarak 2  gundur onun icinde ve  oyuncaklara  seslere tepki  veriyor  yarim  saat  kaliyor, bende  uzanip  onu  izliyorum:)
biz artik  neredeyse aglamiyoruz sadece acliga  gelemiyor o  zaman kiyametler kopabiliyor...  aksamlarida artik erken uyumak istiyor dun banyosunu  yaptirdim emzirdim  ve  11 de uyumustu  gece 5 e kadar  uyanmadi. duzenini kendi oturtuyor bende  uyandirmiyorum. bugun bende  oglen onunla  uyudum.

Buse ve Nihal ogluslariniz nasil oldu iyiler mi?

purple07
  • Tüm gönderiler : 120
  • Bölge: ANTALYA
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 06.01.2010 00:34:53
Merhaba bayanlar nasıl gidiyor hayat bebisler buyumus maaasallahhh .... biz bobrekteki tas olayımızı son cektiridgimiz ultrasonda oradaki tas degil sadece parıltı seklinde bir yaklasımla atlattık sanıyorum guven vermeyen bir doktordu yine ve yine cılgına dondum neden boyle neden hersey bir var bir yooookkkk kalca cıkıgı var dediler sonrakinde yok oldu bobrekte tas aynı sekilde herseyi ikiser keremi yaptırmmamız gerkiyor birde üzülmemiz cabası idrar yollarındaki enfeksiyon desen yine aynı sekilde neyse bizim fena halde pisik sorunumuz var .... ne yapsam düzeltemiyorum bu pisikteki ısrarla beraber birde mantar eklendi kızım 3 gun normal 4. gun ishal o nedenle pisik oluyor mantar icin kremler kullanıyorum 2 gundur ver bu gun aksam yine pisik surekli pisik kremi kullanmak zorunda kalmama ragmen , 2 saaten daha kısa sure de bezini degistiriyorum hatta kaka yapınca bekletmiyorum hemen alıyorum ama yine pisik yine pisik bezi degistiriyorum pisik kremlerimi degistiriyorum kızımın poposuna sürekli biseyler sürer oldum ama kızımın cildi okadar hassaski birde bu antibiyotikten sonra extra hassas oldu bu antibiyotik bizi perisan etti zaten ..... ne kadar cok üzerine düsersem cöp düstügüm yerde tonla bitiyor ...... yinede bu günümede sükür allah beterinden sakınsın kuzumu .....

emzige kesinlikle alıstıramadım dilslerimiz kasınıyor eller oyuncaklar battaniyemiz sürekli agızda ne var ne yok hemen ısırcan cılık oynuyoruzzzzzzzz... demir ilacımıza basladık .... florur veriyoruz dısleri cıkarsa guclu olsun die ... en son 8 kilo 200 gr olmusuz bu ay rahatsız olmasaydı ne olacaktı bilmem... 63 cm. boyumuzda... bu ay diger aylara gore az kılo almısız ama yinede normal sınırları üstündeyiz doktor biraz fazla kilolu dedi ama yapacak bisey yok sanıyorum sizlerle deneyimlerinizi paylasmayı cok ama cok istiyorum ama hepinizin beybisi sevimden daha kucuk onedenle pek danısamıyorum....

Busecim canım ben turizm okudum saglıkcı degilim ama abim doktor o nedenle pek yabancı degilim ve cok ilgiliyim hatta biraz fazla ilgiliyim o nedenle bazen celisiyorum arastırmaktan nevrim donuyor bazen aslında anlıyorsunki bazı seyleri cokta abartmamak gerek bu isi uzmanlarına bırakmata gerek ama bazen cozumsuz kaldıgında ve bri sonuca ulasılamadıgında isin icine girmek zorunda kalabiliyorsunuz... kangurum var ama kullanamıyorum kızım icinde durmak istemiyor daha cok ya bebek arabasında yada kucakta seyehat etmeyi tercih ediyor acaba kanguru secimimi yanlısmı yaptım cünkü yüzünün bana dogru dönük olması sanırım onu rahatsız ediyor ... baybi bag lere cok özenmistim ama demekki ben hicmi hic kullanamayacakmısım kızımın kilosundan iyiki almamısım cünkü türkiyede bir malın özürü yada ayıbı yoksa geri iade etmek neredeyse imkansız bir magzaya gidip ben bunu kullanamadım dersen o malı kafana yemen an meselesi olabilir ... araba koltugu derseniz ana kucaklı bir araba koltugumuz var sevim dogdugunda hastaneden eve getirmek icin kullandık fakat daha sonra babamızın bebegimiz kanbur olacak korkusuyla kullanmamamızı rica ettigi icin yanına ugramadık... hos raba koltugu olarakta kullanamayız cunku arabamız spor ve arka kapıları yok babamızın boyu cok uzun oldugu icinde oturmak icin koltugunu tamamen arkaya yasladıgı icin arkaya sıgmak cok zor ayrıca araba koltugunu oraya koymakta epey zor olacagından arba koltugu kullanamayacagız  mecburen arabamızı degistirelim desekte henuz daha cok yeni haziranda aldı esim .... biz aile oluyoruz bebegimiz oluyor dedik oda arabayı degistirip dahada kuculttu tabi istedigi bu degildi ama oda apayrı bir yazgı meselesi ....

Burcucum insallah en buyuk sorununuz konak olsun daha fazlasını yasmasın minik lorenzocukkk... bende pek cok uzun zamandır saclarıma ceki düzen vermeyi arzuluyorum ama suana kadar düsüncede kaldı birde babamız hayatta kuafore gitmezzzz bizimle neyse gec olduuu kendinize iyi bakın uyuyalım artıkkkkınnn..

yeni yıl size ve bebislerinize sonsuz mutluluk ve huzur getirsin hoscakalınnnnnn....

anneolmakgüzel
  • Tüm gönderiler : 378
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 06.01.2010 11:05:08
merhabalar,
hazır oğluşum uykuya dalmışken yazayım biraz.uykusu tavşan uykusu yalnız..tuş sesine bie sıçrıyor..
günler vızır vızır geçiyor burak alple..ne zaman sabah oluyor ne zaman akşam anlayamıyorum..Rabbime şükür herhangi bir sıkıntımız yok..oğlumun gelişiminin de maaşallahı var..taşımakta şimdiden zorlanıyorum sonrasında ne yaparım bilmiyorum.
mutlu,huzurlu bir bebek..heran gülücükler atmaya hazır..gece uykuları düzenli.ama gündüzleri çok az uyuyor..
emzik olayına çok güldüm Buse ve Burcu,
ben baştan beridir verme taraftarıydım ama Burak Alp bir türlü alışamadı.sonunda ben de vazgeçmiştim..bir baktım siz başlamışsınız..bundan sonra alışır mı bilmem ama bizim de ihtiyacımız var..sürekli emzirmekten ve kucağımda uyutmaktan hiçbirşeye vakit bulamıyorum..
siz su veriyormusunuz?ben vermiyorum..vermemenin de doğru olduğunu düşünüyorum..

anneolmakgüzel
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 06.01.2010 11:06:00
daha yzacaktım ama bizimki uyandı..şimdilik hoşçakalın

Surpriz
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 06.01.2010 14:25:14
Berna  sevimnazin dogdugundan beri ne sen anneligin keyfini cikarabildin ne de  sevim  bebekliginin. bitmiyor dertleriniz cok uzuldum gercekten sana maalesef cok onerim olamayacak  taze anne  olarak bilmiyorum  ama eminim yardimci olacaklar vardir ben pisik olayini pek yasamadim.
emzige alistirabilirsin belki,  ben meme emdikten sonra  boyle  tam dalacakken vererek  alistirdim dene istersen. bazen orenzo  da  istemiyor inatlasiyor bende  once  emziriyorum ardindan emzigi vererek uyutuyorum yoksa  birakmiyor beni

haftaya bizim kontrolumuz var bakalim kilomuz ne  olmus, birde reflu icin verdigi ilaci  degistirtmek istiyorum  biberon  mamasina  karistirarak veriyordum, sutum normale dondugu icin pek mama kullanmaz olduk, sutumude sagamiyorum  daha ilaci kac gundur veremedim  kusmamiz artti haliyle.

ben su  ilk  haftalarda sutum olmadigi  icin veriyordum  mamadan  yeterli  suyu alamayacagini dusundum. yaklasik  3  haftadir su  da  vermiyorum  vermekde  istemiyorum.

bizim  gaz sorunumuz  1  haftadir bitti, kullandigim ilacida  vermiyorum kendisi masallah gazlarini  rahatca  cikartabiliyor umarim  tekrarlamaz.

loranzoda artik gunduzleri  az uyudugu gibi kus uykusunu yasiyoruz  10  dk.  uyuyor uyaniyor tam ohhh uzanayim diyecegim uyaniyor :((( dun  ogleden  sonraya kadar iyiydik  sonra  canim cikti,  bazen o  da  ne  yapmak istedigini bilmiyor bilmeyince  agliyor, esimde  aksam spordan gec geldi, geldiginde bende ki  surat perisandi. neyseki  erkenden uyudumda  dinlendim.

acil  kanguru  arastirmasina girdim  mothercare ve chicco  soft & safe modelinde  kararsiz  kaldim  gidip  bakmam gerek sokagin  yol calismasindan da  rahatca  cikamaz  olduk:(

sizinde memnun kaldiginiz  kanguru modeli varsa  tavsiyelerinizi  bekliyorum.
 Buse jeep  markasina baktik  ebaydan tr de maalesef yok:(

anneolmakgüzel
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 06.01.2010 20:56:10
merhabalar,
bugün ilk ev oturmasına gittik..daha önce komşulara çıkmıştım sadece...
biraz önce3 de banyomuzu yaptık şimdi ana kucağımızda keyif yapıyoruz..
Bernacığım burası türkiye,ne yazıkki çok yanlış teşhişler konulabiliyor..neyseki sonunda sevimin sağlıklı olduğunun  ortaya çıkmış..dişler için henüz erken değil mi_?

bebek.com dan puset almaya karar verdik..ama marka ve model konusunda karara varamadık..bu konuda tecrübeli olan arkadaşlar şöyle bir bakıp fikir verişrseniz çok sevinirim..Buse ve Burcu, siz daha önce bu konuda yorum yapmıştınız..tavsiye edeceğiniz bir model var mı?

Surpriz
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 06.01.2010 22:06:07
biz bugun kanguru bakmaya gittik  bir magazaya  oradaki  saticinin ve baktigimiz urunun  aciklamasinda  ilk 4  aya kadar  yatar pozisyonda  kullanin diyor, oncesinde tavsiye edilmiyormus kafamiz  iyice karisti. chicco  soft&dream  baktik, bu  durumda  elimdekinden pek farkli olmayacak ve almaktan  vazgectik  yine de ben hem doktora soracagim,  hemde  sizin  fikirlerinize ihtiyacim  var.

Nihal bizde  banyomuzu yaptik  karnimizi doyurup  uyuduk  sizin banyo  sonrasi keyfinizde oluyor mu ))) Lorenzo  hemen emip uyuyor.  gittikce erken saate aldik  banyoyu,  erkenden uyuyor bakalim bu gece kacta kalkacak.
ben puset  chicco  ct 02  almistim ama  foruma da  yazdim  agir bir puset  ve  asansorsuz evdeyseniz ve  1.  katin ustundeyseniz tavsiye etmem ben kendi sartlarimi  dusunerek aldim,  oldukca  korunakli avantaji bu,   onun disinda ana kucagini car seat olarak  kullanacaksaniz pek iyi degil  magazaya gidip  bak  once  oyle karar ver,  onunla  ilgili hamilelik  bolumunde baslik  var  oraya da  sorunlari yazdim.
bunun disinda  maxi cosi ve bebe comfort markalarini onerebilirim netten  almadan once  bulabilirsen once  magazalarda  incele oyle  al.
oglum uyumusken  erkenden bende  esimle  ilgileneyim biraz:)))

Buse&Ayberk
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 07.01.2010 06:46:01
Selam annecikler,

Annem gitti , esim ise basladi ve artik 2 oglumlu gunlere merhaba dedim. Fakat dusundugum kadar zor gecmiyor, canim Ayberk'cigim  masaallah  cok uysallasti babaanne gittiginden beri, tum nazi babaanneyeymis meger :))  Uras sabah saat 10:30-11:00 gibi bir yatiyor saat 2:30 kadar deliksiz uyuyor (masaallah) O arada ev islerimi ve yemek islerimi hallediyorum, birde gece erken yatira bilirsem aksamdan  bir cok isimi hallediyorum ki  ertesi gune  cocuklarimla daha cok  ilgilenebiliyeim diye. Yavas yavas organize olmaya basladim.Urasi emzirdigim surecede  bir tarlam var orayi ekip biciyorum, tabi kimseyle yazismamaya ozen gosteriyorum cunku tek el ile yazmak cok zor oluyor  Birde su uyku duzenimizi bir oturtabilsem  inanilmaz rahat olucam...

Insan gecmisi ne cabuk unutuyor!  Ayberk'te uyumayan cocuktu, 3-4 ayliken  bir duzen kurmustum diye hatirliyorum, fakat nasil o duzeni kurmustum  nasil yeniden rutin kurucam, nereden baslicam kestiremiyorum :(  Sanirim kendiliginden olusacak, her cocuk ayni olmuyor malum.  Aksam ustu  saat 4-5 gibi bir uyaniyor gece 1-2 ye kadar uyanik, benim gozlerim kapaniyor  melegimin gozleri fildir fildir   Bugun inatla uyutmadim ama saat 10:30 da ancak yatagina koyabildim... Bakalim ne zaman  bana ceeee diyecek :))

Bizim kusmamiz da malesef artti, iyice refluye donduk :(  Burcu'ya rica ettim  dr. danissin diye, Tr den ilac isticem cunku.  Aslinda burda da istege bagli verseler ne guzel olurdu ama vermiyorlar iste.  Gaz sorunumuz  hic  olmuyor degil ama, oldugunda gaz ilaclari ve  rezene  ile  cok zorlanmadan atlatiyoruz ve kendisi cikarta biliyor. Bakalim 2 aylik kontrolunde  danisicam dr. belki  degismistir sistemleri....

Buse&Ayberk
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 07.01.2010 07:40:01
Burcu'cugum,

Sana msn den yazdim, oradan verdigim linkleri incele lutfen.. Ama yine buradan da yazayim... chicco'nun  modelini asla ve asla onermem. Hatirliyorsan bana  gecen gun sordugunda  hangisini onerirsin diye; chicco'yu hic onermem  demistim... Bu senin soyledigin modelin   aynisi ama  eski modelini ben   almistim, yatirarakta kullaniliyor diye  hosuma gitmisti, lakin  bebegi cift tarafli koyamiyorsun hep yuzu sana  donuk ve bebek rahatsiz oluyor haliyle. O yuzden  sana linkini verdigim modeli sidetle  tavsiye ederim. USA'da  en cok kullanilan modellerden biridir ve herkes inanilmaz mutludur. Eger o dedigim modlei dusunmezsen bile, sececgin urunun  cisf tarafli olmasina dikkat etmani oneririm, zira  dedigim gibi bebekler tek yonde durmayi sevmiyorlar, ileirye donuk kullanim icin  one  donuk durmalari gerekiyor ... Umarim rahat kullanacagin bir model bulursun.,.

Berna'cim,
evet hatirladim, daha onceden de Truzim demistin... Yasadiklariniz gercekten insanin sinirlarini zorlayan seyler :( Heleki bunu yasayan bir bebek olunca sancili bir surec oluyor. Ama yinede seni dikkatinden dolayi  tebrik ederim yeniden. Her anne cocuguna duskundur ama  senin kadar dikkatli degildir. Coook cok gecmis olsun  tatli sevim nazimiza... Canim sen sormak istedigin seyleri sorabilirsin... Hatirlatayim  benim ve nihalin bir cocugumuz daha var (!)   elimizden geldigince  bilgilerimizi paylasiriz, tabi senin dikkatini ve ilgini cekermi bilmem  tabiki...

Semra,
Hosgeldin canim..  ela prensese masaallahh :)  Bosver sen dr. yesin tosuncuk, nasilsa  ileride agzilarini bir kapatiyorlar actirana bravo :(  Oglum da bebekken nasil tombalakti simdi gel gorki   lokma girmiyor agzina :(  hareket etmeye basladiklarinda kilolarini veriyorlar nasilsa,..

Nihal'cigim,
Aklimdasin kac gundur aricam aricam bir musait olmadim :(  Canim  araba konusunda  diger sayfada  cook onceden yazmistim :(  Asla ve asla  chicco;yu onermiyorum :( Cok hantal ve agir bir araba ... bizim arabimiz kocaman   bir araba olmasina  ragmen  bagaji kapliyor resmen ( kimdi hatirlamiyorum ama  biris yazmiti cok guzel  araba v.s. diye.. Gerci onlara guzel gelmis olabilir)  Burada ki modeller  pek oarada cazip degil anladigim kadariyla ve oldukca pahali :(  Fakat  burcu'nun soyledigi modelleri biliyorum  ve gayat mantikli modeller onermis   Yazili modelleri orjinal sekileriyle gormen senin icin iyi olabilir.... Fakat araba alirken dikkat edecegin  seyler hususunda  yazabilirim; pusetin orjinal agirligi, kac yasa kadar kullanilir oldugu ya da kac kg, ma kadar ( uzun kullanima acik olsun) ,kapandiginda ki boyutu, acma kapatma bolumunun  kolayligi, emniyet  kemereleri, tekerlekteki kilitleme sistemi , yikanabilme ozelligi olup olmadigi ( bu gercekten onemli , zira biraz buyudugunde  herseyi icine dokup mahvediyorlar ) ve tabiki  koltugun ne kadar yatar pozisyona gectigi.... Sanirim bu ozellikler senin icin en mukemel puseti bulmani saglayacaktir...

saat 11:38 olmus, biraz tv ye bakip yalnizligimin tadini cikatmak istiyorumm :))) 

Surpriz
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 07.01.2010 21:19:28
Buse seninle reflu  hakkinda  konusurken o gun Lorenzo  usutmus sanirim o yuzden kusmasi artmis, normale  donduk  o  geceden sonra.  Ben yinede  toz yerine farkli  bir ilac isteyip  senin icinde  konusacagim.

kanguru icin arastirmaya basladik  ve babybjork en iyisi senin  verdigin linklere de  baktim  active serisi benim icin  daha saglikli  bel ve sirt destegi var, bundan da  memnun kalmazsam  esim  bir daha birsey  almaz heralde :((( maalesef  geri iade olayi  tr de  olmayinca  herseyi  arastirmak zorunda  kalir oldum.
ebaydan  baktik ama tr deki fiyatlarla hemen hemen ayniya denk geliyor sali  gunu  Lorenzonun  kontrolu  var  o  gun joker magasina  bakacagim internet  sayfalarinda  baska modeli mevcut  umarim magazasinda  vardir.
yoksa  netten siparis vermek durumunda  kalacagiz.

uras bebek  gunduz cok  uyuyormus belki o yuzden gece nobetleriniz olabilir mi, gunduz uykularinda en fazla 2  saat  uyutuyorum  ben
genellikle gunluk programimizi anlatayim:
8:30 gibi kalkiyoruz emiyoruz ve  daisy  kizi cikariyoruz eve  geldigimde  yarim  saat  kadar  daha uyuyor  o  arada bende  kahvaltimi yapiyorum eger uyanmazsa  evdeki  rutin isleri  yapiyorum  yoksa  tekrar emzirip  biraz anakucaginda oturuyor  1  saat  oyalaniyor kendi kendine  egleniyor:) 12  gibi mama yiyoruz ve  1  saat  daha uyuyor  3 gibi gene mama saati  ve  yarim  saat  uyutuyorum  sonra  hava almak icin disari cikiyoruz esimi  karsiliyoruz, bizim  yemek saatimiz  7  gibi yemekten once  emiyor biz yerkende  oyun  halisina birakiyorum iyice  alisti oraya. aksam bazan  1  saat  kadar daha uyuyor yoksa  11 e kadar uyutmuyorum. gece de  1  kez kalkiyor,  bazen uyanmiyor bende  uyandirmiyorum.
Bu  duzeni birazda kendi oturttu gibi uyudugu  zaman bende  uzaniyorum ya da  yemek yapiyorum yoksa  birlikte  yapiyoruz:) bazen aksiligi  tutuyor hicbirsey  yapamadigim  gunler de olmuyor degil, ama genelde  sakiniz.

Buse&Ayberk
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 08.01.2010 09:13:57
Gunaydin Turkiye

Hhihi  siz kalktiniz ben yeni yaticam, Uras sag olsun  gece 12:30 da uyudu :(  Halbuki bugun saat 4 den beri  israrla uyutmadim :(  Fakat aksam yedigim yemekler  cok gazliydi, sanirim  sutumden  feci halde gaz aldi , arapy bir gaz cikarttik ve rezene istikten sonra ancak uyuya bilidik...

Anne  sutu alan bebege ekstra su verilmesine gerek gormuyor uzmanlar, 6 ay sadece anne sutu  oneriliyor   Fakat ben ne yazik ki rezene verirken mecburen su ile yaptigim icin ekstra suda almis oluyor, onuda vermemek icin uzun bir sure direniyorum ve en son asamada rezene cayi yardimima kosuyor...

Burcu'cugum, siz ne guzel anne-ogul olunca  herseyi duzene koyabiliyorsunuz :)  Fakat  bizim durumumuz biraz daha sizden farkli oldugu icin  uras'in gunduzleri uyumasi sart, zira abimizle hic vakit harcayamam... Sen yemek yapmasan disaridan yersiniz, loranzo nasilsa seni yiyor :) Ama benim ogununu atlatamayacagim ve her ogunde farkli gidalar almasina calistigim  bir cocugum var  ve oyle yapamadim luxsune sahip degilim ne yazik ki :))  mesela  bizim ayberk'le de belli rutinlerimiz var, simdi saatlerimiz degisti ama rutinlerimiz degismedi. Hergun hic birseyle ilgilenmeden  en az 1 saat, normalde 2 saat  oyun oynariz :))  Tabi uras uyanik olunca oyunumuza mani oluyor   hihihi  sikayet ediyor gibimi oldum ne :))   ASLA!  hayatimdan coook ama cok memnunum, ama yas araligini 1 yil ileriye  alabilseymisim  cok daha iyi olacakmis :)) 

canim  su reflu ilaci ile ilgili bilgiyi bekliyorum senden, biraz abartti bu birkac gunduur kusmasi :( 

neyse ben kaciyorum...

Surpriz
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 09.01.2010 13:30:18
Buse gercekten  bravo  sana ben senin gibi  idare edemezdim, tabiki  aramizdaki  fark  cok  buyuk:)

emzik  icin ne zamandir yazacaktim simdi  vaktim oldu... biz once  silikonlu  almistik  ama hic istemedi sonra kaucuk  denedim  ve alisti arasindaki  farki  seciyor
siz hangisini veriyorsunuz merak  ettim.
birde belki biliyorsunuz ama bakliyatlari duduklude haslarken 1/2 ad. kesme seker atin gaz yapmasini  engeliyor kucuk  bir  puf noktasi:)))

artik  oyun halisinda  vakit gecirmeye baslayinca hergun evi silip  supurmeye basladim, bugunde kedimizi tirasa goturecegiz.

Lorenzo hergun yeni birsey  ogreniyor yeni  sesler, hareketler :) gittikce tam minciklanmalik olmaya basladi.

<mesaj tarafından düzenlendi Surpriz on 09.01.2010 20:50:37>

purple07
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 10.01.2010 11:57:20
iyi pazarlar hanımlar ;

Sevim artık cok daha iyi sükür sadece disi kasındıgında ve uykusu geldiginde mızırdıyor kötü bir alıskanlık edindi oda aksam uyuyor biz yatmaya hazırlanırken o uyanıyor 2 gecedir 3 te yatı 8 de kalkmaya basladım gündüzleride islerim oluyor o uyurken uyuyamıyorum hanfendinin bir uyku düzenine alısması artık şart nasıl ayarlayacagım onu bilmiyorum ama bir yerlerden baslamak lazım.
disler icin evet biraz erken ama bizimkinin 2 aylık oldugundan beri pek cok salyası oluyor 1 aydırda disleri fena halde kasınıyor dondurucuya atıyorum disligini bazen ozaman cok hosuna gidiyor cok degil 2-3 dk bekletiyorum aslında agrısı yok ama soguk soguk kasıması daha güzel oluyor sanırım. Disler genelde 4 ila 7 ay arası cıkarmıs tabi burada genetik faktor cok önemliymis ben anneme sordum benim disim 7. ayda cıkmıs esiminkini henuz bilmiyoruz sormadık neyse umnarım gec cıkar yani 7-8 uygundur birde sıkıntılarımızdan yeni kurtulmusken hemen dis acısı cekmeyelim degilmi :?

Busecim iltifatın icin tesekkür ederim ama eminimki tüm anneler bebekleri icin benim gosterdigim hassasiyeti gösterecekledir ama ben diliyorum kimsenin bebisi hastalanmasın sıkıntı cekmesin.
Tabiki deneyimlerinizi paylasmayı cok isterim buna okadar cok ihtiyacım varki mesela sevim 4.5 ay suanda kimi yerlerde bebeklerim 4-5 ay arasında yavas yavas ek gıdaya baslaması gerektigini okuyorum kitap internet vs.. nedeni ise 6 ay da baslanırsa alısmada zorluk cıkarmıs degisik tatları demek istemezmis bebek ozaman dünya saglık örgütü ilk 6 ay yanlızca anne sütü diyor biz doktorumuza gittigimizde danısıcaz fakat siz ne yapmıstınız bu konuda birde ilk disiniz ne zaman cıkmaya baslamıstı ? rota virüsü asısı yaptırmısmıydınız hos simdi urasada yaptırıcakmsın sanıyorum ilk doz 2 ay ile 3. ay son doz 5 . ayın sonuna kadar yaptırılıyor sanırım sevime ilk dozu yaptırdıgımızda tam 5 gün boyunca sıkıtı cektik gazlı oldugu zamanları 2 ile carp o sekilde ozamanlar gazımız vardı cok sükür bitti bizde emin olamadık 2. asıyı yaptırmalımıyız .... ama kimse rota virüsüne karsı bukadar uzun süre etkilenmemis doktorlar gazdır diyor fakat dedim ya gazdan cok daha fazla ve uzun süreliydi ... yazmaya devamedicem ama sevimile ilgilenmeliim.... uyuyunca devam ederim uyursa şayett

Surpriz
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 10.01.2010 16:38:14
Berna  cok  sukur daha  iyisiniz tanrim  daha beterinden korusun, dis konusunda  bende  2  aylik bir bebegin dis cikardigini biliyorum bu yuzden her  bebek  icin bu da farkli  sanirim:)
rota asisini bizde sali gunu  olacagiz sen yazmistin  daha onceden sikinti yasdiginizi  bende  hem ebe hemsireye hemde  doktorumuza sordum ates ve sorun olmaz hic duymadik  dediler, bakalim bizde  ne  olacak.

biz  bugun yogadan arkadaslarla bulustuk :) hepimizin arasinda  1 er hafta vardi ve sonunda  toplandik  3 kizin  arasinda  bizim oglan cok komikti ve en buyugumuz biz olunca  gercekten buyudunu gormus oldum:) anneler ve babalrinda  bir araya gelip vakit gecirmeside ayrica guzeldi:)
neyseki  uslu  durduk ve keyifli  bir  pazar gecirdik. 4 bebegide yan yana  koyup  resim cektik o  an cok  duygulandim :( gozlerim doldu. nereden nereye geldik...

Buse&Ayberk
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 13.01.2010 10:02:41
Selam tatli annecikler,

Yatmadan once bir ugrayi halinizi vaktinizi okuyayim, kendimizdende haberler vereyim diye ugradim.

Biz cok sukur iyiyiz, Uras kuzusu tam bir tombalak oldu (masaallah)... Kusmamiz azalacagi yere hergun sanki daha cok sidetleniyor ve ben inanilmaz uzuluyorum, Burcu'dan gelecek haberi sabirsizlikla bekliyorum.  Tr'den buraya gelecek bir kisi var onunla yollayacaklar, umarim etkili  bir ilac onerir, gerci ben  eczaneye  siz yinede sorun  baska bir alternatif daha yollayin dedim.  Haftaya da  hastane randevumuz var,2. ay randevusu.  Bakalim dr.  fazladan rica edicem, artik bu reflu olayi ile basa cikamaz  oldum cunku, belki acir halimede  bir ilac onerir (sanmiyorum gerci)...

Ayberk kuzum tam kardes  cilgini :)  Surekli bebek diyerek dolaniyor... Ben ne zamanki bebegin yaninda yokum kosarak bebegin yanina gidiyor, o yuzden bebegi hep yanimda tutmak durumunda klaiyorum, ancak ayberk yokken veya uyurken  yanindan rahatlikla ayriliyorum, gerci gecen gun gizlice  afacan oglumu izledim, bakalim neler yapacak diye  :))  Once altini kokladi "ogggg kaka" dedi sonra  tulumunu cikartmak icin  biraz ugrasti, arkadan elini mincikladi azicik, sonradan ayagini cekistirdi   ve sonrasinda birden beni gordu Kim bilir daha neler yapacakti :))  Fakat en cok yaptigi sey  kafasini oksamak ve opmek  

2 cocuk guzel hosta, disariya cikmak tam bir kabus :(  Heleki bizdeki gibi disarida diz boyu kar varsa ozellikle dahada bir zor oluyor. Gecen gun esim birsey unutmus evde, rica eti ise getirirmisin diye de, allahim  birini giydir, digerini doyur , onu   bilmemne yap derken ben esofmanla ciktim evden. hele  disariya  cikisimiz hepten bir kaos :(  onden in araba isit, sonra al birini gotur once  bagla, sonra otekini gotur bagla  off offf , biri kucagimda digeri  kar oynamak ister kacar , cocuk kucagimda karda  afacan ayberk pesinde kostur dur    hihihihi   Yok yokk  ben havalar duzlene kadar ve 2'li puset kullanabilecegim havalar olusana kadar disariya cikmiyayim iyisimi  

Buse&Ayberk
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 13.01.2010 10:24:35
Berna'cim,

Ayberk'in ilk disi 11,5 aylikken cikmisti.  Her cocugun farkli oluyor, cok erken cikartanda oluyor, bizim gibi cok gec cikartanda.  Fakat salyasinin akmasi dislerinin gelecegi anlamina gelmiyor ne yazik ki :(  Bizim de erkenden dislerimiz kasiniyor ve  salyalarimiz vardi, ama cok gec geldi. Sen damagina bakarsan anlasin aslinda, damak kisminda dislerin beyazligini net bir sekilde grursun, eger damakta beyazlik yoksa  dis te gelmiyor demektir

Ek gida icin  soyle  yapmistim ben; emzirmedigim icin 5. ayin basinda  tek sebzeler ve  bazi meyvelere baslamistim. Fakat sen emziriyorsun diye  biliyorum, acele etme bence, emen bebeklerde 6. aydan itibaren baslatiliyor.  Ayrica  her cocuk ayni olmuyor, bazi cocukken lokma yemezken bazilari her birseyi  yiyorda tadiyor da... Rotavirusu evet yapmislardi (ayberk'e), bakalim  bu gidisimizde hangisini yapacaklar  bilmiyorum. 2. doz icin ise bence doktora danisman en iyisi olur gibime geliyor, fakat ayberk'te 2 doz yapilmisti.  gaz sorunu ise enteresan geldi acikcasi, ayberk mutemadiyen gazli bir bebekti, o yuzden ben  herhangi bir degisiklik hatirlamiyorum..

Dis icin ise flor kullanmani oneririm. hem daha saglikli cikar disleri, hem de  kolay dis cikartmasini sagliyor. Ayberk'in  dislerinin nasil ciktigini anlamadim o sebepten, herkes dis  sorunu yasarken masaallah yavrum  o kadar kolay cikartmisti ki, insaallah Uras da kolay cikartir ve tabiki diger tum bebeklerimiz...

Burcu, masaallahh  size  canimm :)  Gordum face de resimlerinizi :)) Cook tatli olmus loranzo kuzusu , yerim onu ben :)  Tabi alsiti yogaya kuzucuk, once anne karninda , simdi anne kucaginda devam ediyor yogaya :)  Hadi bakalimm...   Senin gibi bende  cok duygulaniyorum inan,  surekli bakip bakip  duygulu  anlar yasiyorum, daha dune kadar cocuk askiyla yanan ben simdi 2 dunya tatlisi melekle  gunlerimi dolduruyorum, bazen ruyami acaba diye bile korkuyorummm :))

Ruya demisken :))  Dun gece ruyamda Uras dusuyordu, nasil  atliyorum  yakalamak icin    Kafasindan   "saaap"diye yakaladim  - sapp sesi cikti sahiden-    esmin kafasina  yapistiri vermisim    hihihi   ayhh yazik canim yaaa nasil firladi yataktan "ne oluyor yaa" diye :))  Dedim ruya gordum   O da ruya muya  bahaneyle  dayak atiyorsun dimi dedi   Iyi fikir

Neyse ben kactim , yine cok uzun yazmisim

purple07
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 13.01.2010 17:07:52
Busecim ;

Verdigin bilgiler icin cok tesekkurler flor vermeye hangi ayda baslamıstın ? bizde ek gıda konusunda tamamen karar verdik 6. aydan sonra ek gıdaya gecicez ama ilk baslangıc ne olmalı acaba bazıları yogurt diyor bazıları elma suyu sen ne ile baslamıstın aslında bazılarıda kasık maması diyor ....

Bu arada ben hergün 2- 3 bardak ıhlamur iciyorum harika süt yapıyor epey faydasını goruyorum bu gunlerde deneyebilirsiniz busecim mutlaka dene özellikle sütünün azaldıgı zamanlar icin benim özellikle aksam üzeri ve geceye dogru sütüm azalıyor o nedenle ögle yemeginden sonra ve aksam yemeginden sonra ıhlamur iciyorum yanılmıyorsam sende bir ara sütününün azlıgından yakınıyordun ....  Urası emzige alıstırdınmı _? ayberk neyseki anlayıslı bir cocuk hic kıskanclık yapmıyor ve kardesini seviyor ne güzelll haaa bu arada ben 2. kere hala olucam bu gun bekliyoruz yengem dogum yapacaktı 40 dk icinde olur demisler ayyy canım ya dün nasıl endiseliydi sesi ilkinide normal yapmıstı o simdi pek bir evhamlıydı ilkinde bu kadar korkmuyordum ama simdi dogum sancısı heleki suni sancılı dogum cok zor oluyor diyordu endiseli bir sekilde haber bekliyorum onlar konyadalar minik kızımız ne zaman dogacak bakalım hayırlısı ile saglıklı sıhatli dogacak yegenimmm 4 gozle bekliyoruz beren hanımı benim kızımın en yakın yasıtı kuzeni olucak kendisi ....

Busecim sevimde ilk 2 ay cok kustu ama artık eskisi kadar sık kusmuyor hatta 2- 3 gunde bir günde 1 kere felan oluyor ama yıkandıgım zaman aksama mutlaka kusuyor sanırım üsüyüncede kusuyorlar uras kuzusu 3 aylık olunca epey azalacaktır eminim birde o simdi nekadar emdigini bilmiyor hep emmek istiyor emme duygusunu tatmin etmek icin simdi ama daha sonra doydugunda ihtiyacından fazlasınıda emmeyi bırakacak simdi o yuzdende fazla kusuyor olabilir sonucta fazlasını atmalı yanılmıyorsam degilmi.. tabi ben durumu bilemiyorum ama bence ilac kullanmak icin bir süre daha beklemelisin biz ilac kullanmaktan fazlasıyla cekiniyoruz cünkü ilac kullandıgımızda sevim hep cok pisik oluyor hemde makat catlagı ortaya cıkıyor .  Su kar anınızı sempatiyle okudum az önce ne güzel burda hic kar yagmıyor acaba kızım kac yasındayken karı gorucek .... sanırım 5-6 dan önce olmaz cunku ya üsütürse korkusu olur eminim bendeeee.... ama diz boyu kar gormeyeli epey oldu .... ruyan mutismis güldürdün beni sonra kücükken abimden yedigim tokadı hatırladım oda bana sabah onu uyandırdıgımda bana bir minik tokat atmıstı sonundada rüyasında beni kovalayıp bir türlü yakalayamıyormus onu sinir etmisim oda uyandırdıgımda beni yakalamısken uyku sersemi isini halletmis oldu bende birdaha onu asla uyandırmadım

Burcucum emzik konusunda bende ilk önce kaucuk emzik almıstım kızıma sonra araştırdımki kaucuk emzik disi cıkan cocuklarda daha cok kullanımı öneriliyor disi cıkmayan bebeklerde ise silikon bunun üzerine bende silikon emzik aldım hos bizim icin birsey degismedi kızım asla emzik emmiyor disini kasıyor 10 sn tutup geri cıkarıyor . tabi ben damaklı emzik kullanıyorum damaksız olanları daha cok tercih ediyorlarmıs ama damaksızlar zararlıymıs o yuzden tam damaklı yarım damaklı diye satıyorlar emzikleri ... ama lorenzo zaten silikon kullanmadıgına gore mecbur kaucuk olmalı degilmi

sevim uyandıııı hadi kalın saglıcaklaaaaaa....

aslancik
  • Tüm gönderiler : 41
  • Bölge: kayseri
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 13.01.2010 20:33:51
selam ben aysun 2005  nisan doğumlu bir kızım vardı şimdide 13 kasım2009 doğumlu dünya tatlısı bir kıza daha sahibiz büyük kızım sahra küçüğü zehra ilk bebeğimde çalışan bir anne olmanın tüm olumsuz yönlerini yaşadığımdan zehra için işimi bıraktım onları kendim büyütmek istiyorum büyütürkende yaşadıklarımızı mutluluklarımızı hüzünlerimizi sizlerle payşalmak istiyorum tabi sizde isterseniz

Surpriz
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 14.01.2010 10:29:04
Buse canim dun sana faceden mesaj  atmistim  sonra sen aramissin sanirim  ama  dun oglum  cok  huzursuzdu  hic rahat  vermedi aksamda  babasida  yardimci olsa da  basedemedik  sanirim rota asisinin etkisi  oglum kabiz  oldu  dun  gazlarini cikaramayinca rezene icirdim de rahatladi:( bugun  daha iyi gibiyiz
doktor kontrolumuzde  kilo alimi gayet  guzel  cikti  sadece anne sutu yeterli  geliyor artik:) boyumuzda  iyi ama  bascevresi bu  ay  fazla hizli  buyumus dr.  endise  yapmayalim 1  ay takipe  alalim gerekirse  kafa ultrasonu cekeriz dedi umarim  normale  doner.  dun  kendi  doktorumuzla da  konustum  anlettim  durumu  onlarda  takibe  alacaklar.
kalca  cikigi ultrasonu cekildi  sorun yok.
bas cevresi olayinda  umarim sorun olmaz:(
ilac konusun  gelince  sende arastir dr.  bana  baskasini vermedi, eger sende  etkili daha  uygun birsey  bulursan benimle paylasir misin..
birde babybjorn active  kanguru  aldik ve 2  gundur gayet  memnunum, Lorenzo da  cok  rahat.

Lorenzo  uyandi :)
gene yazarim

Surpriz
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 14.01.2010 10:49:15
ben lorenzonun doktoruna  pek isinamadim  daha bana gore  fazla ciddi  ve ben birsey  sormadan  aciklama  yapmiyor birkac  defa daha giderim icim  isinmazsa degistirmeyi  dusunuyorum, bu yuzden Busekusma  icin  seninde onerilerine  acigim:)
Lorenzo bunlar disinda gayet  iyi artik mama saatlerimiz 2,5 3  saatde bir olmaya basladi  geceleri uyanmiyor sabaha karsi  emiyor uykusunuda giderek  erkene almaya basladik  11 den sonra uyanmiyor artik.
gunduzleri kendi  basina  uyumasina alisti ve kendi  kendine ana  kucaginda oyun halisinda  oyalaniyor bir suru  sesler cikariyor hergun  yeni  birsey  ogreniyor:)
ayberke kocaman masallah ne guzel kardeslik  yapiyor:) karda disari  cikmaniza ayrica guldum... kisa  bir  zaman sonra daha rahat  cikacaksinizdir.

berna  kaucuk kullaniyoruz simdilik silikon istemiyor.

aslancik  hosgeldin  her zaman paylasima acigiz

Lorenzo ilgi istiyor
kactim

aslancik
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 14.01.2010 12:01:29
Selam az önce aşıdan geldik bebeğime üç aşı birden yapıldı  inşallah kolay atlatırız bu günü

Surpriz
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 14.01.2010 20:07:53
Aysun hemen yazip  cikmistim benim oglum ilgisizlige dayanamaz:)
sende tecrubeli annelerdensin  seninde  paylasimlarini  bekliyoruz, bizde  12  kasim dogumluyuz 
3  asidan bizde olacagiz  ama bu  ay  sonuna  erteledim 12 sinde  rota asimiz olmustu doktorumuz  biraz  zaman gecsin  istemis sanirim 

anneler  ben  doktorumu  degistirecek  gibiyim bu hizli  bas buyumesi olayindan dolayi 
ben dr.  kontrollerimi  hemen aile hekimimize bildiriyorum ve  o gun  ya da ertesi gun onlarda  kilo, bas, boy olcumu yapiyorlar... gecen  ayki kontrolumuzde dikkat  ettik  aile  hekiminde olculen bas ile  dr.  arasinda  fark var ve aile hekiminin ki  dogru  38.2  dr de 36.8  ki biz zaten 36 cm le  dogmustuk ve 1  ayda  1 cm  civari  olmasi cok normalmis.
ben 1 kez daha gidecegim eger ki yine adam icime sinmezse  degistirmek istiyorum yine de simdiden arastirma yapayim.

Buse aile  hekimine de  reflu icin  ilaci  danistim,  aynisini  soyledi  ayrica gaz  icin  verdigi Colinox  da  refluye iyi geliyormus ben kesmistim 20 gune  yakindir kullanmiyordum  elimde de yeniden aldigim  kalmisti kullanacagim.

lorenzo doydu  simdi  biz yemegimizi yiyelim:)

optuk  hepinizi

aslancik
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 15.01.2010 15:25:59
tekrar merhaba

dün öyle alelacele yazdım kızım ağlamasın diye  dün geceyi rahat atlattık şükürler olsun oldukça endişeliydim bebeğim zorlanacak diye ama olmadı
ikinci anneliğim ama  ilkinde çalışan anne olmanın tüm dez avantajlarını yaşadım kızım annene ve kreş arasında büyüdü maalesef bir çok ilkini benden önce ya annem yada kreşteki öğretmenleri yaşadı inanın ilk kez anne olmuş kadar heyecanlı ve tecrübesiz hissediyorum kendimi

ben rota aşısını henüz yaptırmadım kızıma doktorumuz önerdi ama bilemiyorum bağzı yan etkilerini okudum internette kafam karıştı 12 haftası dolmadan bir karara varırım her halde 

Surpriz
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 15.01.2010 19:10:29
Aysun
gercekten ilklerini yasamak cok  guzel bir duygu  bende  bu yuzden is hayatina  en az  2  yil  donmeyi  dusunmuyorum, hergun yeni  birseyini goruyorum 2  gundur dil  cikarmayi  ogrendi mesela :)))

Rota  icin ben arastirmadan direk  yaptirmistim,  doktorlar  ne  kadar yen  etkisi yok  deselerde oluyor biz  gaz cikarmada zorlandik  dr.  birkac gun ishal olabilir demisti tam  tersi  oldu  :)  neyseki  bugun normale  donduk.

Buse&Ayberk
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 16.01.2010 09:41:24
Herkese selamlar,

Biz cok sukur iyiyiz, kusmamiz son surat devam ediyor   :( ...   Onun haricinde  meme askimizda biticek gibi gorunmuyor, memeyi sormustunuz  MALESEF  minik melegim  meme ve emzik arasindaki farki daha dilini surer surmez farkediyor   ve booog  yapip atiyor, zorlayincada resmen bana cemkiriyor Bakalim yarin esim yanimdayken cikip degisik degisik emzikler alicam ve birde o sekilde denicez

Berna'cigim,

Yogurt icin  bana gorede , bizim dr. larimiza gorede erkendi (!) ... Ben yogurt'a 7. ayin sonunda baslamistim... Ilk verdigim ek gidalar ise kavanoz mamasini tercih edip; havuc, bezelye, tatli patatesti , meyve olarak elma, muz, erik vermistim ... Fakat dikkat edecegin sey su olmali ! Verecegin ek gidalar  karistirilmamis olmasi gerekiyor, mesela; sadece havuc, sadece bezelye gibi... Ben  ozellikle kavanoz mamasini tercih etmistim, cunku o kivami yakalayamamaktan korkmustum, malum sadece yutma refleksleri var ve cok iyi ogutmek gerekiyor.... Bu arada yeni bebeginiz anali-babali buyusun insaallahh... Canim kusma konusuna gelince...Ayberk'cigim de oyle cok cektimki anlatamam, 14 ay puskurterek kustu ve mutemadiyen kusuyordu, yememk yedigi anda da kusuyordu yemedigi anda da  dusun :(  Surekli kusan bir bebekti, ne zamanki tam  olarak ayaklandi ondan sonra gecti, fakat ben  bir kez daha 14 ay  ayni seyleri yasamak istemiyorum, o kadar zorki anlatamam, heleki  normal ev yemeklerine basladiktan sonra  dahada zorlasiyor olaylar,  her yer salcali yemek lekesi oluyor elimde bez ve kova ile geziyordum, kimseye gidemiyordum gittigimiz yerlere kusari insanlarin evini batiririz diye :(  Off offff  cook zor valla

Burcu'cugum,

Sana brdan ayrica  tesekkur ederim , ilgilenip beni bilgilendirdigin icin...  Demek  yeni kangurunuzdan memnunsunuz, cok memnun oldum, malum bunuda ben onerdim Memnun kalmadim deseydin kendimi cok mahcup hisederdim :)) Fakat dedigim gibi herkes  o markanin  kangurularindan inanilmaz memnun.. Doktor konusunda da icine sinmesi en onemli nokta, sinmediyse ve seni cevaplariyla tatmin etmiyorsa  hic bosuna zorlama, yol ver, umarim gonlune gore daha iyi bir doktir bulursunuz....

Aysun,

Aramiza hosgeldin... Sana oncelikle kendimi tanitayim; ben Buse USA/Chicago da yasiyorum, 2 tane oglum  var...birinin ismi Ayberk, digerinin Uras ...  Birisi  31 aylik , digeri dun 2 aylik oldu :)...  Sizinle aramizda bir gun var :))  Aslinda benim dogum tarihim de 13 Kasim di   Ama 13. Cuma ya geliyordu  ve ben o gun dogmasini hic istememistim ve 14 Kasim da bize ceeeeeee dedi oglusum  :)  Fakat 13 den yine kurtulamamis ve 13. cuma olmasada, 13. katta dogum yaptimmm    Asilarinizida  kolaylikla atlatmissiniz, bakalim bizim asilar nasil  olacak ve  sorun olacakmi en onemlisi .... Umarim olmazz...

Neyse  ben kactim opuldunuz....

PS: su ticker nereden yapistiriliyor, ben bulamadim da!? 

Buse&Ayberk
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 16.01.2010 09:58:24
Size  2 aylik bir melek resmi birakayim :)) 

<mesaj tarafından düzenlendi Buse&Ayberk on 18.01.2010 00:26:05>

gunesimata
  • Tüm gönderiler : 333
  • Katıldı: 21 November 2009
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 16.01.2010 13:53:46
merhabalar, ben Aralık annesiyim, bêbeğim 3 Aralık doğumlu, sizede çok yakınız, o yüzden sizin sayfanızı da takip ediyorum, Aralık annelerine ek olarak. Rota virüsü aşısını son kontrolünde doktorumuz bizede önerdi ama sizi okuyunca kararsız kaldım. Yan etkiler derken, aşının yarattığı huzursuzluk, ağrı ve ateştenmi bahsediyosunuz, yoksa kalıcı yan etkilerimi varmış?
Bide bu soğukta ( ben İstanbulda yaşıyorum) bebeği dışarı çıkarmaya çok korkuyorum ben. Heleki yalnız. Ama evdede çoooook bunalıyorum 45 gündür evdeyim.. Siz nasıl yapıyosunuz, üstüne neler giydiriyosunuz, dışarı çıkarken? Ay biraz saçma bi soru oldu sanki :)) kusura bakmayın. Yeni anneyim napıyım acemiyim :))

Surpriz
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 16.01.2010 14:23:53
Buse canim doktoruma  ancak  ulasabildim  ve ilac icin  ben tamam diyene kadar  devam  edecegiz dedi birazda netten  arastirdim 5.  aya kadar  devam  edenler olmus bu  konuda  net  cevap  veremeyecegim  sana :(
dun aksam ilk kez kanguru ile alisveris merkezine gittik cok  rahat  ettim  agri  falan cekmedim ozellikle sakin  saatlere denk  geldi ki  cok fazla  insanlarla da  ic ice olmadik... gece  ancak 12  ye dogru  uyudu ve sabah 7  gibi uyandi nasil  dinlenmisim  anlatamam :) hemen emzirdik  ve uyudu  tekrar 10  da  uyandik  masallah deyin,   babasi  evdeyken yapiyor sadece bunu:( 
o  sirada  doktorumuzu  aradim  birsey  sormak icin ama  hastanenin cocuk  bolumune  ulasamadim, gecen persembe de baska birsey  icin  aramistim  gene ulasamamistim doktorumuzda yogun olur diye telefonuna  mesaj  attim  bunlari yaptigimda  saat 11  gibiydi saat  2  oldu  baktik hala  arayan yok hastanenin sikayet bolumune mail  attik 5  dk.  gecti once  doktor sonra arayan  arayana:) illa  sikayet etmek gerekiyor sanirim, mailde doktorumuzu degistirecegimizi  belirtmistik 
neyse  konustum  ve  yok rahat  degilim  adamla konusurken. daha baska seyler de  dedi  de  neyse  bozmiyayim  simdi  moralimi.

Uras ogluna  kocaman  bir masallah  dudaklarina  bayiliyorum :)))

gunesimata hosgeldin gecici yan  etkiler tabiki :) bilmiyorum doktor ne kadar yan  etkisi yok  dese de bizim kaka yapmada sorun  yasamamiz  ona  bagli  gibi gerci 3  gun  sonra normale donduk:)
ben  8. gunde  cikarmistim  oglumu:)  simdi  hergun  cikariyorum tabi  ist. ile izmirin havasini kiyaslamamak  lazim. astronot  tulum giydirip  cikarabilirsin  dilersen ustune de  bir battaniye  ortebilirsin.
sana  bir resmimizi gondereyim:)

herkese  iyi hafta sonlari:)

Surpriz
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 16.01.2010 14:30:03
esim  tam boy  cekmemis ama bu  tulumlarla  oldukca  korunakli oluyor

tabi biz giyerken pek hosnut olmuyoruz:( hic istemiyor kalin giyinmek ama mecburum
Eklenen resim(ler)

aslancik
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 16.01.2010 16:55:55
merhaba , rota için bağırsak düğümlenmesine sebeb olabilir diye okudum beni endişelendiren bu, aslında tüm aşıların çeşitli yan etkileri olşabileceğini biliyorum ama sanırım yaptıracağım yüzdeye vurulduğunda yaptırmak daha avantajlı

Kayseri de yaşıyorum karasal iklim hüküm sürüyor burda gerçi bu kış çok sert olmadı şu ana kadar ben kızımı dışarı çıkarıyorum kalın el örgüsü bir kabanımız var (ablasından kalma)atkı bere sonrada kangruya koyup en üstede battaniye tamamdır azıcık güneş varsa zaten battaniye koymuyorum güneş alsın diye

benim zehramda emzik almıyor ilk kızımda almamıştı bende ısrar etmiyorum zaten sevmem emzik kullanılmasını doğal gelmiyor bana gerçi anne için kolaylık ağlamasını ve sürekli kucak istemesini engellliyor ama ne yapalım prenseslerim istemedi emmeyi 

aslancik
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 16.01.2010 16:58:49
bebeğine kocaman bir maaşallah hayırlı uzun ömürlü olsun inşallah allahım nazarlardan saklasın tüm bebişlerimizi

tickerleri nasıl ekliyoruz bulamadım arkadaşlar yardım 

Surpriz
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 16.01.2010 22:21:22
cetveller  icin bu linke bakabilirsiniz:)
http://forum.bebek.com/...-cetvelleri-m108778.aspx

Sayfayı değiştir: < 12345678 > | Sayfayı gösteriyor 3 of 8, mesajlar 81 to 120 of 307