EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ

Sayfayı değiştir: < 12345678 > | Sayfayı gösteriyor 4 of 8, mesajlar 121 to 160 of 307
Yazar Mesaj
aslancik
  • Tüm gönderiler : 41
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: kayseri
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 17.01.2010 18:23:08

aslancik
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 17.01.2010 18:24:00
teşekürler sağ olasın

aslancik
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 19.01.2010 11:34:15

günaydınnn
yine kimsecikler yok aloo nerdesiniz

Buse&Ayberk
  • Tüm gönderiler : 582
  • Bölge: USA/ Chicago
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 19.01.2010 23:59:09
Burcu'cugum, ben ticker yapmayi biliyorum , bilmedigim nereye ekleyecegim !?...

Eskiden  profile giriyordum imza bolumunden ekliyordum, simdi profile girince  ana sayfa prfiline dusuyor ekran, imza bolumunu bulamiyorum! Bana bu konuda yardimci olurmusunuz?

Buse&Ayberk
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 20.01.2010 00:28:22
Ilk mesajimda selam vermeyi unutmusum

Herkese selamlar...

Bizim bugun 2. ay kontrolumuz vardi. Masaallah oglusun boyuda kilosuda  oldukca ustlerde. 3 ayri asi olduk, birisi rotavirusuydu... Rota asisini agizdan verdiler, diger 2 sini bacaktan vurduular. Az evvel baktim da bacagi oldukca kirmizi ve durup duruken  avaz avaz agliyor yavrum, bacagi aciyor sanirim, dr aradim cevap bekliyorum...

Yalniz bugun birkez daha anladim ki 2 cocukla tek basima bir yere cikmamaliyim   Saka gibi ama hastaneye gitmek icin 1 saat onceden hazirlanmaya basladik :)) Birini car seate ottutur, digerini oteki tarafa koy, sonra digerini al onu bagla  :)  Indirirken ayni sey once birini ac , sonra diger taraftan once abiyi indir 50 defa ikaz et "dur  bekle,gitme"    bebegi al kucagina, abi ekstra kucak ister hihihihi Kol kaslarim guclendi  sahiden  

Onun haricinde  dr. resmen yalvardim -cok zorlaniyorum, cok kusuyor lutfen ilac verin-diye... Kadin kilo alimi cok normal, ekstra ilaca ihtiyaci yok  ileride gececek dedi   Bende biliyorum gececegini, ama  hem cocuga hem bana iskence  bu iste,... Neyse artik TR'den  istedim bende ilaclari (sag olsun burcu) 12 gun sonra ilaclarim  geliyor ....  Umarim bizede yarar...

Buse&Ayberk
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 20.01.2010 00:44:11
Gunesimata,

Hosgeldin onceliklee... Aslini istersen Istanbul'da yasarken banada soguk gelirdi, buraya gelene kadar :))  Burada en kisin en  sicak havasi -4 lerde  normalde -25 lerde oluyor :))  Soguk havadan korkma, soguk hava emin ol sicak havadan daha tehlikesiz ve daha sagliklidir.. Ustunu kalin giydirdikten  sonra  korkacagin birsey yok, kendini de bebegini  eve kapatip haksizlik etme bence..

Burcu'cugum,

Kangurunuz oldukca rahat olmus, resimden bile anladim :))  Bu hoslanmadigin dr.un hasanesimi ? Insanlari hareket gecirecek birseyler yapmak sart sanirim!.. Bende gecen de terapiste sinir oldum, 2 defa  gelmemezlik etti ve ben terapi oldugu gun her isimi gucumu iptal ediyorum, Ayberk uyusun , yemegini yesin v.s. diye aksama hazilriyorum cocugu... Ve bekle bekle gelen yok, arayan yok, ariyoruz telesekreter  cikiyor   Sonra  mesaj biraktim aradi... Inanilmaz sinir oldum fakat ve "sizin isinize saygi duymadiginizi dusunuyorum" diye  cemkirdim ne gerekiyorsa soyledim ... Simdi  sabahin korunde ariyor geliyorum diye ve isine daha cok onem vermeye basladi... Sonuc olarak benim cocugum icin onemli birsey  bu, ciddiyetsizlige  asla tahamul edemem Sende iyi etmissin

Aysun,

Benim oglumda emzik almiyor. Acaba ilk dogdugunda hemen vermekmi gerekiyordu ki memeyi :(   Gerci bende senin gibiyim  asla hoslanmiyorum emzikten, fakat  bana muhtac bir cocuk daha olunca  Uras beyzademin beni emzik niyetine kullanmasi zorluk yaratiyor iste :( Bakalim   nasil olacak... eskiler nasil alsitiriyordu ki acaba?

<mesaj tarafından düzenlendi Buse&Ayberk on 20.01.2010 18:31:45>

Surpriz
  • Tüm gönderiler : 995
  • Bölge: Izmir - Goztepe
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 20.01.2010 11:46:31
busecim  demek vermedi  dr.  her yer  farkli  tabi neyse  tahminimce  ilac gelince  isinize  baya yarayacak  2/3 gun  etkisini  bekleme sonra gercekten  ciddi farkediliyor. su an salyali oldugumuzdan gene sorekli onluk onunde  maalesef kucuk  kucuk  cikarmalarida  oluyor ki  ben onlari  cikarma  bile olarak  algilamiyorum  artik:)

dr. ozel hastanenin doktoru  ve  izmirin iyi hastanelerinden biri olmasina ragmen 2 gun once  gene  2.  defa bana  donmedigi icin aramak zorunda  kaldim.
lorenzo da  en son kontrolunde  boyun tarafinda  alerjik  reaksiyon  gosterebilecek  kizarikliklar  gordu  bana  liste verdi bu  yediklerinden sonra takip et dedi, ben  kizarikliklarin  farkindaydim  ama  isirik  gibi birde  boyun altinda  olunca  alerjiyi aklima  getirmedim. sonra dikkat  ettim ki  arada verdigim  takviye mamadan sonra kizariklik daha cok belli oluyor.
 Gecen gun  aradim durumu bildirdim, bana  sut ve sut urunlerini  yasakladi keci  sutu ve  peyniri ye dedi  lorenzonun mamasinida  keci  sutunden uretilmis  bir mamayla degistirdi. Dun denemeye basladim bakalim ne olacak.
Tabi  durumu  aile hekimine de haber verdim  o  da  kullandigim  mamanin digerlerine  gore yagli  oldugunu ve baska mama tavsiye etmisti. her  ikisinide  aldim bekliyorum.
gerci  mama cok  az vermeye basladim  ama kafama  takilan gene  bu  dr. nin test  yapmadan telefonla bu kaniya  varmasi.

bu  arada  yeni  doktor buldum 3. ay kontrolumuzde ona  basliyoruz  hatta dun  aradim durumu  anlattim cok  acil  birsey olursa  getirin yoksa  takip  edin kontrol  tarihinizde  gelin  dedi.

Uras bebege masallah tam hiz gidiyor kocaman olmustur:)

lorenzo uyandi devam edecegim

aslancik
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 20.01.2010 12:15:02
[Aysun,

Benim oglumda emzik almiyor. Acaba ilk dogdugunda hemen vermekmi gerekiyordu ki memeyi :(   Gerci bende senin gibiyim  asla hoslanmiyorum emzikten, fakat  bana muhtac bir cocuk daha olunca  Uras beyzademin beni emzik niyetine kullanmasi zorluk yaratiyor iste :( Bakalim   nasil olacak... eksiler nasil alsitiriyordu ki acaba? 

Günaydın 

evet doğar doğmaz vermek gerekiyormuş alışması için annem öyle söylüyor ben onaylamadığımdan vemedim ama benimde bana ihtiyaç duyan bir kızım daha var ve emzik gibi kullanılmak  diğerine yeterince zaman ayıramamak yüzünden aldım damaklı emzik ama nafile zaman zaman takviye mamaya ihtiyaç duyuyoruz küçük hanım zaten mamayı sevmiyor biberonla hiç almıyor kaşıkla vermeye çalışıyorum   

biz daha ikinci ay kontrolümüze gidemedik eşim şehir dışında iki çocukla yanlız gitmeyi göze alamadım emim şehir merkezine oldukça uzak otobüsle gitmek gerekiyor indikten sonrada bir hayli yürümek , havalarda oldukça soğuk burda  babamızı bekliyoruz   

Surpriz
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 20.01.2010 15:33:26
ancak girebildim  tekrar:) sut zamani alti degistir kendimi doyur oglu  uyut derken  bende  uzandim  biraz:) sonra uyansin sut ver gene uyut ve geldim :)

Buse ben bile daisy  ile cikarken zar zor hazirlaniyorum  sizin halinizi tahmin ediyorum, bir taraftan  tebessumle  okuyorum:) bende once  lorenzoyu  giydir sonra  daisyi, ardindan kendi  montumuda  giydim mi  daisy  ayaklarimin dibinde dolanmaya basliyor Lorenzoya  astronot tulumu  giydirmek cok  zor hic sevmiyor inatlasarak  giydiriyorum bir taraftan daisy pitir pitir evn  icinde  dolaniyor:) kanguruya taktim mi  tamam hersey  yolunda:) ama  ona  sira  gelene  kadar  komik haldeyiz.
cidden ben bu kangurudan cok  memnunum dun yeni mama almak icin  cikmam gerekti  ve rahatca alisverisimi  yaptim. Lorenzo  da  cok  huzurlu yol boyunca  uyudu...

ben 1,5 aylikken emzige  alistirdim sukur alisti  denemeye devam  edin br sekilde  alacaktir.

utum var:( bitmeyen utuler hazir uyuyorken yapayim.

gunesimata
  • Tüm gönderiler : 333
  • Katıldı: 21 November 2009
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 20.01.2010 16:26:59
Teşekkür ederim arakadaşlar verdiğiniz cevaplar için. Bizim astronot montumuzda var, kangurumuzda ama cesaretimiz yok sanırım :( hala tek başıma çıkamadım evden.. Zamanla alıcam sanırım. Hepinize kolay gelsin bebişlerle..

Surpriz
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 21.01.2010 13:06:33
Buse  yazmayi unutmusum: kullanici kontrol  panelinden forum filtresi oradan profile ve  sonrada imza  yorumlar  bolumune  girerek  ekleyebilirsin :)
<mesaj tarafından düzenlendi Surpriz on 22.01.2010 10:40:04>

Buse&Ayberk
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 22.01.2010 00:22:16
tickere yaarken uras uyandi, sim dizlerimde gulucukler saciyor   hatta konusuyor sipacikk

burcu'cugum tesekkur ederim... bakalim oldumu..

aslancik
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 22.01.2010 11:10:02
selam anneler
dün kızıma hoşgeldin demek için komşularımız geldi bir sürü hediyemiz oldu yine
ama bir çok bebeğe olduğu gibi zehrada kalabalık içine girince raharsız oluyor nazar değiyor zannederim  o günü çok zor geçiriyoruz  birde sahra gelen çocuklarla evin altını üstüne getirince halimi siz düşünün arkadaşlar bazan zehrayı kangruya koyup öyle iş yapıyorum evde şu an bile kucağımda tek elle yazıyorum sizlerinde kucak sorunu varmı yatağında durdurabiliyormusunuz

valla annem yeni doğum yaptığımda kızım bu kadar kucağında tutma sonra baş edemezsin demişti ama ben kıyamadım kuzuma istediği kadar tuttum malum o günler evde yardımcıları oluyor insanın anlamıyor şimdi ise baş başa kalınca çok zor hep kucağımda olmak istiyor uyusun uyansın emsin sonra tekrar uyusun ama kucaktan hiç inmesin
sahra olmasa yadım ben yatağında uyurken sallıyorda ben biraz nefes alabiliyorum

Surpriz
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 22.01.2010 16:20:36
 Aysun Lorenzo  da  ilk ayimizda  kucaktan inmezdi, yemek yemege bile izin vermezdi... ama sonradan kendi halinde kalmaya basladi ev tipi  ana  kucagina  koyuyorum orada  sesler cikariarak oyalaniyor tekmele attikca  da ana kucagi birazda olsa  sallaniyor  bakiyorum kendiliginden uyumus.
onceleri yatagina  almiyordum orada  uyuyordu  simdi  almaya basladim, zamanla duzelecektir bildigim  kadariyla  ilk  3  ay kucak aliskanlik yapmiyore tabi  bebekten bebege degisiyor.
benim oglum  durumuma  aciyor mu nedir sagolsun kendi  basina  oyalaniyor,  bazen oyun halisina  koyuyorum  tepiniyorda  tepiniyor:)))
hergun yeni  sesler  cikariyor bugun  gene sesleri cikarirken gozlerim  doldu  muhtesem birsey:)

izmirde  bereketli bir yagmur yagdi  12  saattir araliksiz  yagiyor:))))

Surpriz
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 22.01.2010 21:31:15
arkadaslar birsey  merak ediyorum, bebeklerde tv yasagi konusunu arastiriyorum. siz ne yapiyorsunuz ozellikle tecrubeli  annelerimizden fikirlerini ogrenmek istiyorum. mutlaka gerceklik payi var hak verdiyorum ama hic tv gostermemek mumkun degil...

aslancik
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 23.01.2010 12:45:41
merhaba burcu
ben kızıma belirli çocuk kanallarının dışında bir şey seyretirmiyorum ilgisinide çekmiyor zaten mümkün olduğunca onun yanında tv izlemiyorum izlesemde yorumsuz ve heyacansız izliyorum çünkü bizim tavırlarımıza göre ilgisi azalıp artabiliyor

çocuk kanallarıda bazan tehlikeli olabiliyor aslında geçenlerde biraz daha büyük çocuklara hitap eden korku içerikli bir çizgi film seyretti sanırım ben küçüğüyle ilgilenirken farkına varamadım halen onun etkileriyle uğraşıyoruz elma adam diye bir kötü karakter korkutuyor kızımı  ona çizgi filmlerin nasıl yapıldığını anlatmaya çalışıyorum yavaş yavaş unutturacağız inşallah

mevsimin kış oluşu ve çok katlı binalarda yaşamak zorunda kalışımız çocuklarımızı ev kuşu haline geitrdi geçen yıl oturduğum semtte evimiz parkla karşı karşıyaydı  malum bebekte yoktu zamanımızın büyük bir kısmını dışarda geçirdik biz annelerle sohbet ederken çocuklarda doyasıya oynuyordu enerjileri bitincede banyo ardından güzedl bir uyku inanın geçen yıl okadar az hastalandıki yağmur çamur demeden hep dışarıya çıkardım halbuki
şimdiyse evde kalmak zorunda olmak çok zor geliyor kızıma bebeğin varlığı sebebiyle çok nadir çıkabiliyoruz oda kısa sürelerde bahar gelince çıkaracağım diyorum ama nafile evde zaman geçirmek içinse yapoabileceği çok şey yok şimdiki çocuklar bizler gibi  evcilik falan bilmiyorlar oyuncaklarını alıp oynayayım demiyorlar sanırım arkadaşsızda tadı olmuyor benimle oynamak istiyor ama malum hem bebek hem ev işi zaten vakit kalmıyor zaman zaman oynuyorum tabiki ama yetmiyor geriye ne kalıyor tv ve internet evet beş yaşındaki kızım internete girebiliyor oyun çizgidizi sitelerini öğrendi onlarla vakit geçiriyor
yani tv ve internet arasında geçşiyor günü inşallah küçüğüm çabucak büyürde arkadaş olur ablasına 

biz şanslıydık annem çalışan bir anneydi ama biz üç kız kardeş yaşlarımızda yakın birbirine  birbirimize hem bakıyor hem arkadaşlık yapıyorduk halende öyleyiz bazan ikinci çocuk için geç kaldığımı düşünüyorum keşke aralarında bu kadar yaş farkı olmasaydı  sanırım herşey daha kolay olurdu hepimiz için

durum böyle olunca tv den uzak tutmak diye bir şey kalmıyor dolayısıyla en azından ne izlediğine dikkat etmeye çelışıyorum birde izledikleriniz gerçek olmadığı kurmaca olduğunu gerçek hayatta fantastik kahramanlar sihir gibi şeylerin olmayacağını kimsenin damdan dama atlayamayacağını anlatmaya çalışıyorum etkisinde kalmasın diye 

çocuklarımızı eskisi ibi sokağa bırakıp oynamalarına izin veremeyeceğimiz bir dünyada yaşıyoruz maalesef tehlike her yerde yanında bir büyük olmadan asla sokağa çıkamayacaklarına göre tv den uzak tutmak gibi bir şansımızın olmadığı düşünüyorum sadece mümkün oladuğunca denetleyebiliriz

aslancik
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 23.01.2010 12:50:03
bu rada ben iki sat izledikten sonra en az bir saat gözlerini dinlendirmesai açısından kapatırum tv yi o arada resim yada karton kesme patates baskısı gibi aklıma o an oyalayacak ne gelirse onu yaptırıyorum zaten oda en fazla bir saat oyalayabiliyor
inan oyalansın diye hamur yoğurup verdiğim bile oluyor hadi kızım babana pasta yap diyorum

Surpriz
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 25.01.2010 14:37:48
canim cok  sagol  ama  asil 0/3 yas arasi  tv yasagi  olayina  takildim birkac yazi  okudum sizinle de  paylasayim.

yani 3  yil  onu tv den uzakta tutmam imkansiz  hadi gunduz pek acilmiyor ama  aksamlari izleniyor, ne  kadar  sakli tutabilirim ki, gunumuzun cogu salonda geciyor.

Çocuklu hemen hemen her ailede “ufaklığın reklamlarda delirdiği”, “sevdiği müzik çaldığında yatağında zıplayıp çığlık attığı” türü konuşmalar yapılır. Televizyon da evlerimizde her daim açıktır, sesini duymadığımız zaman rahatsız bile oluruz... Ama Fransa’da Medya Yüksek Konseyi, 0-3 yaş arası çocukların televizyon izlemesine yasak getirdi. Bu yasak sadece büyüklerin izlediği kanalları kapsamıyor. Yasak, çocuk ve bebek kanalları için de geçerli.

Fransa Kültür Bakanı Christine Albanel de bebeklere yönelik kanalların çocuklara olumsuz etkisi olduğunu söylüyor. Konunun uzmanları da televizyonun 3 yaşın altındaki çocukların zeka gelişimini olumsuz etkilediği görüşünde. Pediatrist-Pediatrik Nörolog Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin, bu konuda çok kararlı: “İster çocuk, bebek kanalı olsun, büyükler için yayın yapan bir kanal olsun, ikisini izlemenin bir farkı yok. Kesin olarak bir çocuk, televizyon izlememeli. Çocuk beyni 0-3 yaşta saniyede 30 milyon sinaps (İki nöronun ya da nöronla başka bir hücrenin bağlandığı yer. oluşturur. Çevreye adaptasyonunda 30 milyon kayıt yapar. Ne sizin elinizdeki kayıt cihazı, ne kamera, kısacası hiçbir alet saniyede 30 milyon sinaps’lık kayıt yapabilir. Dolayısıyla tüm o hızlı geçen görüntülerin hepsini tek tek kaydediyor. Zaten bu dikkate alınarak çocuk kanalları yavaş yavaş akan görüntülerden oluşan programlar yapıyor. Ama bununla iş bitmiyor. Çünkü çocuk beyni 5 duyusuyla algılar ve bu 5 duyusuyla algıladığını da kodlar. Kapıdan çıkarız. Pencereden bakarız. Bunlar bebeklikten itibaren kodlanarak öğreniliyor.Hepsi de 5 duyuyla algılanıyor. Televizyon ise sadece iki duyuyu, görme ve işitmeyi çalıştırıyor.Diğer üç duyunun çalışmasını köreltiyor. Bu da özellikle 0-3 yaş arasındaki çocuklar için çok önemli.
AHT

Bu da  sitenin yayin yonetmeni Hande  Yuvakuranin yazisindan

Çocuğunuzu şımartmakla ona olan sevginizi yeterince göstermek arasındaki ince çizgi nerede başlıyor, nerede bitiyor; henüz bilmiyorum. Onu o kadar çok seviyorum ki, içime sokasım geliyor. Birini bu kadar sevince de şımartmamak ne kadar mümkün! 6 aylık bir bebeğin size gülümsemesi kadar güzel bir şey olamaz. İnsanın yağları eriyor :) Bizim de her gün bir oyun saatimiz var. Bu saatte kızımla beraber oyunlar oynuyoruz. Her akşam işten gelince ana – kız bizim yatağa uzanıyoruz. Başlıyoruz oynamaya! Benim için de iş yorgunluğunu atmak için harika bir vesile oluyor. Oldum olası bebekleri hoplatıp, zıplatmaya bayıldığım için beraberce gülüp eğleniyoruz. Şarkımız bile var! Ama şimdilik sadece ben söylüyorum :) Onun da büyüyüp konuşmaya başlayacağı günleri dört gözle bekliyorum. Bir an önce konuşması için şimdiden karşısına geçip bol bol konuşuyorum. Biliyorsunuz ki dil gelişimleri açısından onunla konuşmak çok önemli. Ama sadece konuşmak. Televizyon aynı şey değil. Ben baştan beri İpek’e pek TV izlettirmiyordum. Ama son günlerde okuduğum bir yazı beni iyice korkuttu. Artık televizyon hele de klipler kendisine tamamen yasak. Hoş her yasak gibi bu yasak da onun çok ilgisini çekiyor! Televizyonu görmek için yapmadığı numara yok. Ama okuduklarım gerçekten beni ürküttü. Bakın kısaca alıntı yapayım:

“Kısaca "Gelişim bozukluğu" diye tanımlanan ve son yıllarda tüm dünyada tam altı kat arttığı belirlenen otizm, uzmanlarca büyüteç altına alındı. Marmara Üniversitesi Odyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ferda Aktaş izledikleri müzik klipleri nedeniyle "Otizm" le karşı karşıya kalan bebek sayısının her geçen gün biraz daha arttığına dikkat çekerek, "Aileler çocuklarında konuşma gecikmesi, dalgınlık ve konsantrasyon bozukluğu şikayetleri ile başvuruyor. Bu çocukların ortak özellikleri özellikle 0-2 yaş arasında sürekli müzik klibi seyretmeleri. Hastalık, televizyon kesinlikle yasaklanıp özel eğitim programları uygulanarak, dört yaşına kadar önlem alınırsa önlenebiliyor. Ancak dört yaşından sonra tedavisi mümkün değil" diyor. Kliplerin çocuk beyni üzerinde bu denli zararlı olduğu fikrini ortaya atınca Prof. Dr. Ferda Aktaş da bir hayli tepki görmüş. Ancak uluslararası kongrelerde de sunduğu tebliğlerle sendrom konusunda sadece aileleri değil meslektaşlarını da uyarıyor. Konuşmanın öğrenilmiş bir davranış olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Ferda Aktaş, "Aileler nedense konuşmanın otomatik olarak öğrenildiğini zannediyorlar. Doğal ortamda çocukların dudak şekilleri, ses ve cümleler arasında bağlantı kurması gerekli. Ancak televizyon çocukların öğrenmesini engelliyor. Çünkü göz bağlantısı kuramayan çocuklar dudak hareketleri ile sesi birleştiremiyor. Televizyon sesi yüksek olan bir ortamda da çocuklar anne ve babalarının sesi yerine televizyon sesini algılar bu da onların beyin yapısının karışmasına neden olur. Çünkü dudak şekilleriyle çıkan ses arasında bağlantı kuramazlar" diye konuşuyor.”

Her televizyon seyreden çocuğun bu risk ile karşı karşıya kaldığı söylemek zor olabilir. Ancak sürekli seyreden çocukların daha büyük bir risk altında olduğu muhakkak. Bizim yasağımız da sınırlı bir yasak. Günde yarım saat hakkı var. Ama klipleri artık izlettirmiyoruz. Belki çok sevdiği Gökhan Özen klibini özlüyordur ama ne yapalım bu yasak onun iyiliği için...

Buse&Ayberk
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 26.01.2010 08:24:53
Selamlar :))

Biz genel olarak iyiyiz. Uras & Ayberk ikisinin ardinda kosmakla geciyor gunlerim, ev isi, yemek, utu v.s.  hic kariistirmiyorum bile. Kucuk oglum degil ama buyuk oglum tum gun dagitiyor, 4 gunden beri oglen uykusunuda uyumuyor :( En azindan o uyurken biraz dinleniyordum, uras beni zaten yormuyor, uyanik oldugunda da yediiryorum altida temizse salincakta oyle bakiniyor ya da ana kucaginda  debeleniyor :)

Aysun, ustte okudum da, demissin ya keske  yas araliklari daha yakin olsaydi diye! Benim burda arkadasim pes pese dogurmus 15  ay var  kizlarinin arasinda, hep ona ozerdim , o da o kadar zorlandim ki anlatamam derdi :)) Insan yasamayinca neyle karsilasacaginida kestiremiyor, 2 cocugun da kucuk olmasi hem annenin sabrini , hem gucunu, hem vaktini  siniyor :)) Ben birde gecen sene  dogurmak istiyordum Pehhhh!!... Allah dagina gore kar verirmis, iyikide daha erken hamile kalmamisim diyorum simdi...  Zorluktan kastim ise yetememek... Bizim ayberk ile hergun yaptigimiz belli basli programlarimiz vardi, simdi hersey yarim :(  Mesela kis programlarimiz vardi, oyun grubu, resim dersleri, yuzme dersleri Vs. bebekten dolayi hic birseye yetemiyorum :( Hem bak kizina  bebegi emanet edebiliyorsun, bence bu senin icin  bir kolaylik :)) ben Ayberk uyanikken, degil salincaga veya anakucagina koymak, odamiza koyup (kapida ozel cocuk kiliti var) ancak 1 kac dakikaligina yanindan ayrilabiliyorum, allah muhafaza bir yerlerine zarar vermesin diye :))

Burcu'cugum, tv konusunda dikkat  bozuklugu ve konusma geriligine sebep oldugunu bende okumustum vakti zamaninda. Su anda  Ayberk'te  hem dikkay sorunu, hem de konusma geriligi var (bildigin gibi terapi aliyoruz) .. Bebekken Baby Einstein serisini  -ozelikle ay grubuna ve sonrasinda yas gurubuna gore- izletiyordum (ki bir cd yaklasik 38 dakika suruyor) ... Simdi ise bizim evde Ayberk uyanik oldugu surece  asla  Normal kanallar acik  degildir, gec yatsa bile degildir cocuk kanali aciktir o yatagina ne zaman giderse bizim  tv normal kanala gecer... Zaten  burda ki Turk kanali Tr ile ayni yayini yapmiyor ve turk cizgi film ler yok, dolayiisyla sadece  Amerikan tv cocuk kanallarini aciyoruz... Acikcasi Turk kanalindaki , sacma sapan kirik Turkce, agdali konusmalarada sahit olmasi isime gelmiyor,.. Simdi dusununce keske hic Tv izletmeseydim diyorum, fakat gec kaldim... Uras icin ise  keskem bile olamayacak ne yazik ki, Ayberk'ten dolayi ister istemez tv kanallaini taniyacak.  Ancek ben oyun vakitlerimizde salonda  degil de odasinda oynattigim icin  o arada tv ile iliskisini tamamiyla kesiyor, sanirim uras buyudugunde  oyun  saatlerimizde uzayacak  ve belki o sekilde tv den daha cok uzaklastiricam, zira  aysun'nun da dedigi gibi  cocuklari oyalamak zorlasiyor..

Off yine cok uzun yazmisim :)) 

aslancik
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 26.01.2010 11:10:16
selam arkadaşlar

güneşli ve karlı bir güne uyandık bu sabah tüm perdeleri açtım güneş girsin diye

aynur aslında haklısın tabiki yaş aralıkları az olunca anne perişlan oluyor ama kızımın yanlızlığı beni üzdüğü için öyle hissetmiştim o an  sahrayla benimde ayberkle senin gibi programlarımız vardı fırsat buldukça havuza giderdik avmlerdeki oyun alanlarına parklara hiç bir yere gitmesek bile evde birlikte bir şeyler yaparak onu oyalayabiliyordum şimdiyse ikisine yetmek mümkün olmuyor sanki sahrayı ihmal ediyormuşum gibi geliyor bana istemedende olsa zehradan önceki kadar ilgilenemiyorum buda beni fena halde üzüyor

sanırım üçümüz ortak bir noktada buluşacağız ama bunun için zehranın biraz daha büyümesi gerekiyor ilk yılı atlatırsak sanırım herşey daha kolay olacak baharı bekliyoruz kumrular gibi anlayacağınız bahar gelince atacağız arabaya zehrayı her yere gideceğiz kızlarımla(sahrayı böyle avutuyorum)

tv konusunda haklısın 0-3 yaş için gerçekten sakıncalı sahra 3,5-4 yaşlarında tv ile ilgilenmeye başladı ondan önce izlemezdi tabi bunda benim çalışıyor olmamın ve onunda kreşte olmasınında etkisi var tüm günü kreşte geçince akşam kısıtlı bir vaktimiz kalıyordu onuda birlikte bir şeyler yaparak geçiriyorduk

ben işten 2008 nisanda ayrıldım  bahar ve yaz aylarınıda zincirlerimizden kurtulduğumuz için doyasıya dışarda geçirdik 2008 kışı ile tv maceramız başladı oda dediğim gibi  çocuk kanallarının dışında her hangi bir şey izlememesi kaydıyla aynurun dediği gibi sahra yatana kadar tv onun tekelinde uyuduktan sonra biz izleyebiliyoruz zehrada bu kadar şanslı olabilirmiyim bilmiyorum ablası dolayısıyla daha erken tanışanak tv ile onuda oyuna yönelterek yenmeyi umuyorum inşallah başarılı olurum

aslancik
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 26.01.2010 11:18:19
bu arada dün kontrolümüz vardı şükürler olsun her şey yolunda büyümesi gelişimi güzel sadec e gözyaşı kanallarımız tıkalı masajla açmaya çalışıyoruz

dün rota virüs aşısını yaptırmak istedim doktorumuz üç ayı dolsun öyle yapalım dedi hava muhalefeti dolayısıyla gelemezsen evde kendin uygulayabilirsin ağızdan verileceği için zor olmaz  dedi rotarix aşının adı siz ne kadarlıkken yaptırdınız
beşli karma bcg ve zatürre yapıldı geçenlerde üzerinden bir ay geçsin rotayı öyle uygularız  dedi

Buse&Ayberk
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 27.01.2010 08:50:24
aslancik

selam arkadaşlar

güneşli ve karlı bir güne uyandık bu sabah tüm perdeleri açtım güneş girsin diye

aynur aslında haklısın tabiki yaş aralıkları az olunca anne perişlan oluyor ama kızımın yanlızlığı beni üzdüğü için öyle hissetmiştim o an  sahrayla benimde ayberkle senin gibi programlarımız vardı fırsat buldukça havuza giderdik avmlerdeki oyun alanlarına parklara hiç bir yere gitmesek bile evde birlikte bir şeyler yaparak onu oyalayabiliyordum şimdiyse ikisine yetmek mümkün olmuyor sanki sahrayı ihmal ediyormuşum gibi geliyor bana istemedende olsa zehradan önceki kadar ilgilenemiyorum buda beni fena halde üzüyor

sanırım üçümüz ortak bir noktada buluşacağız ama bunun için zehranın biraz daha büyümesi gerekiyor ilk yılı atlatırsak sanırım herşey daha kolay olacak baharı bekliyoruz kumrular gibi anlayacağınız bahar gelince atacağız arabaya zehrayı her yere gideceğiz kızlarımla(sahrayı böyle avutuyorum)

tv konusunda haklısın 0-3 yaş için gerçekten sakıncalı sahra 3,5-4 yaşlarında tv ile ilgilenmeye başladı ondan önce izlemezdi tabi bunda benim çalışıyor olmamın ve onunda kreşte olmasınında etkisi var tüm günü kreşte geçince akşam kısıtlı bir vaktimiz kalıyordu onuda birlikte bir şeyler yaparak geçiriyorduk

ben işten 2008 nisanda ayrıldım  bahar ve yaz aylarınıda zincirlerimizden kurtulduğumuz için doyasıya dışarda geçirdik 2008 kışı ile tv maceramız başladı oda dediğim gibi  çocuk kanallarının dışında her hangi bir şey izlememesi kaydıyla aynurun dediği gibi sahra yatana kadar tv onun tekelinde uyuduktan sonra biz izleyebiliyoruz zehrada bu kadar şanslı olabilirmiyim bilmiyorum ablası dolayısıyla daha erken tanışanak tv ile onuda oyuna yönelterek yenmeyi umuyorum inşallah başarılı olurum

Ismim BUSE

Sanirim 2 cocuklularin ortak yasadigi sorunlardan biride bu ! Tabi bizim durumumuz sizlerden cok daha farkli, bunu ancak benim gibi yurt disinda yasayan ve hic bir yakini  yaninda olmayanlar anlar. Ayberk  henuz 2,5 yasinda ve  hic bir yakinimiz yanimizda yok. En azindan 1 tane bile yakinimiz etrafimizda olsaydi, o bile Ayberk icin bir farklilik yaratirdi. Mesela; Tr'de olsaydik eminim oglum bulbul gibi sakirdi :) 2 dil arasinda kalmak, etrafinda surekli konusan birilerinin olmamasi (malum tum gun bende  konusamiyorum ) kendini ifade edememesine sebep oldu. Tabi kendini ifade edemeyince  agrasiflesiyor, inanilmaz hircin bir cocuk oluyor :(  Benide bunlar uzuyor iste, keske  annemler veya k. validemler yakinimda olsaydi diyorum. En azindan benim ilgilenemedigim zamanlarda onlar ilgilenirdi, onlar oynardi diye dusunmekten alamiyorum kendimi :(

Senin  ailen yakinlarindami? 
Ailesine yakin olan insanlara nasil ozeniyorum anlatamam. Inan hasta olmaya korkuyorum, hasta olsam kim ilgilenir cocuklarimla, kim onlara bakar.. :( Zaten hasta olmak gibi bir lukse sahipte degilim. Aslina bakarsan su anda bile hastayim :(  Vitaminler  vs. ayakta gecirmeye calisiyorum, zira yatsam kalkamicam :(

Neyse  gece gece  cocuklar uyurken gidip su utumu bitireyim bari ...

KUNTIKI
  • Tüm gönderiler : 10128
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 28.01.2010 00:00:13
canlarımm güzell kardeşlerim uzun zaman oldu gelemedim şimdide kaçamak yaptım çok az heran uyanabilir bebek inşallahhhhhh hepiniz yavrularınız çokçok iydir beni soracak olursanız iyiyiz allahıma binlerce şükürler olsun çokçok yorucu günleren geçiyorum gazımız hafifledi çok şükür gaz için damla kullanıyoruz ikisininde küçük olması ikiz gibi büyümeleri zorluyor insanı bu arada havalar çok zoğuk olduğu için duruyu dışarı çıkaramıyordum bebekte var zaten hiç çıkamıyorduk durunun evde canı çok sıkılıyordu anaokuluna yazdırdım 1 haftadır okula gidiyor çokçok mutlu orada çok arkadaşı oldu hergün yeni birşeyler öğreniyor şarkılar oyunlar vs.. her sabah 11.de büyükanne götürüyor okula 4.te alıyor okuldan bu aradada ben bebek yemek vs.. ev işine bakıyorum hep eveyim çokçok nadir dışarı çıktım ayy bi bahar gelse sağlıkla inşallahhhhhh bi yaz olsa yavrularımız biran evvel büyüseler hergün ayağımda bebeğimi sallarken bir yandanda yağan yağmura bakarken bunları hayal ediyorum zamanın bu kadar çabuk geçmesini bir hamilelikte birde şimdi çok istiyorum hepinizi çok kocaman öpptümm ben kaçar birazdan benimkiler şarkı söylemeye başlar

aslancik
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 28.01.2010 09:45:46
günaydın

buse senin durumun benimkinden çok zor benin annem 100 mt ileride oturuyor çok sıkıştığım zaman alışveri.ş hastane gibi işlerde annem yada babam yanındalar ama yaşlı insanlar ve kafaları kaldırmıyor evde birde bekar erkek kardeşim var annem ancak oğluna ve babama yetebiliyor yine burda oldukları için allahıma şükürler olsun uzun ömürler verdin rabbim onlara

benim asıl sorunun eşimin şehir dışında çalışması ayda 2 gün ya gelir ya gelmez ben hem anne hem baba olmak zorundayım kızllarıma

ne yapalım hepimizin zorlukları kendine göre yaşamak için katlanmalıyız sizin amerikada olanızda iş dolayısıyla sanırım ekmek davası uğruna katlanılıyor işte

daha kahvaltı yapmadım sahraya kahvaltısını verdim şimdide zehrayı emzirmeye gidiyorum görüşmek üzere

Surpriz
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 28.01.2010 11:03:40
aslancik

bu arada dün kontrolümüz vardı şükürler olsun her şey yolunda büyümesi gelişimi güzel sadec e gözyaşı kanallarımız tıkalı masajla açmaya çalışıyoruz

dün rota virüs aşısını yaptırmak istedim doktorumuz üç ayı dolsun öyle yapalım dedi hava muhalefeti dolayısıyla gelemezsen evde kendin uygulayabilirsin ağızdan verileceği için zor olmaz  dedi rotarix aşının adı siz ne kadarlıkken yaptırdınız
beşli karma bcg ve zatürre yapıldı geçenlerde üzerinden bir ay geçsin rotayı öyle uygularız  dedi

biz  rota asisini 2.  aylikken yaptirdik  ama verem  ve  karma  asilarini  dr.  20  gun sonra yapilmasini istedi, genelde  bunu  tercih ediyorlarmis  o yuzden diger asilarimiz dun olacakti ama  ebe hemsiremiz izinli olunca ben 3  subata ertelettirdim, sonra da  11 subatta  yeni  doktora kontrole gidecegiz.

Surpriz
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 28.01.2010 11:17:52
herkese gunaydin:)

biz cok iyiyiz:) teyzem ve kizi geldi  2  gun kalmis olsalar  bile bana  cok iyi geldi, sagolsun teyzem yemek ve  utu isini yapti, kuzenimde  Lorenzoyla  ilgilenince  bende  dinlenmis  oldum.  yemegim var  evim temiz bugun dinlenecegim :)Teyzem  sabahlari lorenzoyla  yatak  keyfi  yaptilar sipam iyice buyudu  ve  sanirim bizim dislerimiz erken cikacak  inanilmaz kasiniyor, dis kasima  aldik keyifle kasiitiyor bize:) biraz once  onlari yolcu  ettim,  havalarin biraz isinmasiyla  ilk isimiz annemlere  gitmek olacak hem cok ozledim  hemde torunlarini  doya doya  gorememislerdi. Bize de  tatil olacak.

1  haftadir havalarin ciddi anlamda  sogumasindan dolayi lorenzo eve kapandi bende  sadece daisy  icin  cikar  oldum. bu  hafta sonu umarim biraz normale donerde bizde  rahatlariz.

Buse  benim isirik sandigim kizarikliklar sute karsi alerjik durummus, bu doktorla  iletisim zor  olunca da aramamistim ama arkadasimin bebeginde de  olmus ayni durumlari yasamisiz simdi  sut ve sut urunlerini  kestim  normale donduk, tabi bu  arada allerjik  durumu biz farkina  varamadan  kendi kendine yenmis  oldu... kontrolumuzde  gerekirse test yaptiracagim.
kusma  ilaciniz  bu aralar  gelecek olmali  sana  ozelden kullanim bilgisini yazayim.  bizim ciddi anlamda  bitti  gibi  cikanlarda fazlalik  oluyor.

Nur kolay  gelsin  sana

Nihalcim  nerelerdesin  iyi misiniz

tv hakkinda  paylasiminiz  icinde tesekkur ederim.

aslancik
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 29.01.2010 16:32:43
selam

nasılsınız hanımlar ben çoook yorgunum temizlik yaptım yemeğe geçmeden bakıyım  kim yazmlş dedim

burcu lorenzo diş çıkaracak gibi demişsin bende zehradan şüpeleniyorum damakları çok sert diş yuvaları belli sanki ama daha çok erken değilmi ?

soğuğa gelince haklısın kayseri de  yaşıyorum ve önceki gece -20 yi  gördük son yılların en sert kışını yaşıyoruz ben aslen orduluyum sert kışlar bünyeme ağır geliyor açıkcası

şu anda büyük kızım her taraf bembeyaz neden kartopu oynamaya gitmiyoruz diye sızlanıyor bende isterdim ama bebeği ne yapalım dedim küstü

annanemizi bekliyoruz iki güne kadar gelecek inşallah o zaman  çıkarırım dedim canı sıkkın bir şekilde tv izleme gitti

yanı gideyim bari görüşürüz

Buse&Ayberk
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 01.02.2010 10:21:56
Ugrayamadim ,  Hafta ici misafirlerim vardi  hep, hazirlik vs ile gecti gunlerim. 2 cocuk, ev temizligi ve yaninda  surekli ikramliklar.. Benim elim asla aza gitmez her defasinda en az 6 cesit hazirladim 
nasil zorlandim anlatamam size... 3 gunden beri de disaridayiz , alisverislerdeydik,neyseki alisverislerimiz bitti..

Ayberk  ve uras arasinda gidip geliyorum. Fakat en zoru  2 cocuk ile disariya cikmak, yoksa evin icinde  hic birsey zor degil. Tabi biz birde 2li puset almamistik, 2 bebek arabasi oldukca zor oluyor, birini birimiz digerini birimiz kullaniyoruz , offf offf !  Tabi uras surekli pusette durmadigi icin, arada da kanguruda ustumde.. Neyseki bugun siparis ettik, hemde gonlume gore bir puset buldum sonunda, O kadar cok aradim ki gonlume gore, 2 li pusetler cunku cok hantallar ve  kullanissiz oluyorlardi , cok mutluyum ve sabirsizlikla gelmesini bekliyorum... O zaman rahat rahat disariya cikabilecegiz...

Uras aksamlari oldukca gec uyuyor ve uyumak icinde surekli memede olmak istiyor...  Tam uyudu diyorum yatagina koyuyorum 5 dakika gecmiyor  uyaniyor, hooop silbastan :(  En erken 11'de uyuyor , insaallah ileride duzene girecegiz... Gerci Ayberk te oyleydi o yuzden  cokta dert etmiyorum, urasimla gecen dakikalar oyle guzel ki anlatilmaz, kikirik bir oglum var. Beni gorsun de gerisi onemli degil, yeterki beni gorsun ama, karsima koyuyorum oylece gozlerini ayirmadan beni saatlerce izleye biliyor melegim   onunla konusayim , onunla ilgileneyim bayiliyor, guldugum anda o da basliyor gulmeye agiz bir karis acik  Hele cikardigi sesler  anlatilmaz bir enerji veriyor bana, sabahin 5 de gozlerimi acamazken bile sirf onun o muhtesem aguslari beni nasil ayiltiyor anlatamam, onun gulusu  beni deli ediyor uyku muyku kalmiyor 

Ayberk kusum ise; son derce hayatindan memnun... oyunlar, el becerileri, boyalar, kitaplar, arabalar v.s. derken geciyor gunlerimiz.. Bugun yeni bir ilk yapti oglum, tiren delisi oldugu icin, babamiza soyledim oglusu tirene binmeye goturdu   Canim yavrum treni gorunceeee delirmisss  :)  Tren sonrasinda  da ailecek ciktik, hava cok soguktu ama ona ragmen   disrilardaydik, uras da alisyor buranin soguguna ...

Saat cok gec oldu ve sabahin korunde kalkicammm.. pusetin resmini ekleyip kaciyorumm...

Burcu'cugum  mesaj icin sag ol sekerim :)  Yarin geliyor ilaclarimiz, sanirim en gec carsamba elime gecer
<mesaj tarafından düzenlendi Buse&Ayberk on 01.02.2010 10:23:22>

Buse&Ayberk
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 01.02.2010 10:25:07
Siparis ettigimiz  pusetimiz... Ileride Ayberk pusete binmek istemeyince  tekli olarak ta kulana bilecegim, fakat benim icin en onemli sey  bebegimle goz temasi kuracak olmam   Bu arada renk secimini  biri siyah digeri kirmizi olarak siparis ettik..   Sabirsizlikla gelsin diye bekliyorum artik...

aslancik
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 01.02.2010 15:51:24
Uras aksamlari oldukca gec uyuyor ve uyumak icinde surekli memede olmak istiyor...  Tam uyudu diyorum yatagina koyuyorum 5 dakika gecmiyor  uyaniyor, hooop silbastan :(  En erken 11'de uyuyor , insaallah ileride duzene girecegiz... Gerci Ayberk te oyleydi o yuzden  cokta dert etmiyorum, urasimla gecen dakikalar oyle guzel ki anlatilmaz, kikirik bir oglum var. Beni gorsun de gerisi onemli degil, yeterki beni gorsun ama, karsima koyuyorum oylece gozlerini ayirmadan beni saatlerce izleye biliyor melegim   onunla konusayim , onunla ilgileneyim bayiliyor, guldugum anda o da basliyor gulmeye agiz bir karis acik  Hele cikardigi sesler  anlatilmaz bir enerji veriyor bana, sabahin 5 de gozlerimi acamazken bile sirf onun o muhtesem aguslari beni nasil ayiltiyor anlatamam, onun gulusu  beni deli ediyor uyku muyku kalmiyor 

merhaba buse o kadar güzel anlatmışsınki urası bende zehrayla aynı şeyleri yaşıyorum inanılmaz bir duygu hiç bir dilde tarifi mümkün değil rabbim tüm anne olmak isteyen kadınlara nasip eder inşallah 

şimdi dışardan geldik annem geldi istanbuldan ona uğradık biraz gezdirdim çocukları hava güzeldi bu gün zehrayı ilk kez pusete koydum rahat oldu sahrayı parka götürdüm biraz oynadı bizde zehrayla güneşlendik bir 10-15 dk
bahar gelsede bir an önce çıkabilsek sıkıldıkça  neyse anneme gidergitmez malum 15 gündür evde yokya temizlik yapıyor hemen elime bir bez tutuşturdu mutfağı temizlemeye malum iki erkek batırmışlar ortalığı annem gelene kadar yarında ben temizlik yapacağım ya ev işi denen şeyin hiç sonu gelmezmi ayy fenalık geldi bir gün yapmasan ortalık savaş alanına dönüyor valla topu topu 2,5 kişiyiz oysaki (yarım porsiyon olan zehra)

bizim yarım porsiyon vızırdamakta al beni diyor uzmanlar emzirin temizliğini yapın ama kucakta emerek yada biberonla uyutmayın diyor kolaysa siz uyutmayın sözlerini dinledim koydum yatağına 15 dk vızırdıyor ağlamıyor bağırıyor itiraz bağırmaları al beni bak almazsan ağlarım diyen vızırdanmalar

hemen geliyorum yarım porsiyon prenses  emirleriniz başım üstüne 

görüşmek üzere

Surpriz
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 02.02.2010 18:14:34
Buse arabaniza  bayildim hayirli olsun, cok cok iyi bir secim olmus. urasin yatma  saati icin 11  yazmissin bizimde  uzun  suredir ayni ilk  kez  dun  9  da  yatirdim  ve  basarili oldum  bakalim  devami  gelecek mi... artik uyku saatini  erkene almanin zamnai  gelmisti.

aslancik  benim 2. cocugum yok ama bir kopegimiz var ve bir cocuk kadar sorumlulugum var. her sabah aksam cikarmak bana  dusuyor:) havalarin sogumasi ve yagisli olmasi nedeniyle  hep  kisa  gezmelerimiz oluyor ve  neden disarida  kalmiyoruz  diye oyle  masum bakiyor ki  bende  uzuluyorum. eskiden yagmur, soguk  demez hep  cikarirdim  alisti tabi, simdi Lorenzo olunca onunda  hayati  kisitlandi. Bende  baharin gelmesini  en cok isteyenlerdenim.  Gelse de sahilde otursak  hep...

bugun hava  gene  birden sogudu 2 gun iyiydik. Ama en cok  disarida  yasayan, insanlara  ve hayvanlara  uzuluyorum:( Tanrim onlara yardimci olsun.

Annen gelmis gozun aydin:)
o  uzmanlara benimde  soyleyecegim  cok  sey var da  susuyorum:))) okunan dergiler kitaplar  palavra  bosa okumusum gibi, hele  birakin kendi  uyusun  palavrasina  gulerim, gelsinlerde  uyutsunlar  bakalim kolaysa....
oglum elimi tutup bana  bakarak uyuyor,  tam dalmadan da  yanindan ayrilamiyorum.

biz genel anlamda  iyiyiz  yarin  verem ve  karma aislarimiz olacak, haftaya da  kontrole gidecegiz.
2.  ayi  bitirdik, haftaya  3.  aya giriyoruz  buyuyor sipam zaman geciyor:) onun her  yeni  anini kacirmamak istiyorum,  hergun yeni  sesler kesifler... gercekten  dunyada  yasanacak  en guzel mutlulukmus.

anneolmakgüzel
  • Tüm gönderiler : 378
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 03.02.2010 12:03:01

Merhabalar,
çokk uzun zaman oldu uğrayamayalı ama hayat öylesine hızlı akıp gidiyor ki inanın yakalayamıyorum..  
Burak Alpim sürekli ağlayan sorunlu bir çocuk değil.hele bir de öyle olsaydı ne yapardım bilemiyorum..Şimdi uyuyorgüzel kuzum..Burak alp açısından herşey normal görünüyor..gelişimi güzel,emiyor,çok mutlu görünüyor..sürekli gülümseme halinde..
Benim açımdan son hafttaalar çok moral bozucu geçti açıkçası..Kötü olaylar yaşadık..olayın üzerinden hemen hemen 2 hafta geçmesine rağmen hala toparlanamadık..uzun mesele..
sizleri,muhabbetlerinizi gerçekten özledim..Burcucuğum sen de beni merak etmişsin..içine doğdu sanırım bazı şeyler.face e koyduğun fotolardan takip ediyorum Lorenzomuzu..nasıl güzel bir çocuk annesi maaşalllah..
Buseciğim bir ara telefonumda yurt dışına ait bir numara vardı..kızkardeşim olmadığını bildiğime göre sanırım sendin arayan..kusuruma bakma canım bazen telefonu çantamda unutuyorum.çantayı da dolaba attım mı telefonla bağlantım kesiliyor:))
Aramıza Aslnacık nickli bir arkadaş katılmış..geç oldu biraz ama hoşgeldin..
Genel olarak bebeklerinizin kendi kendilerine uyumadıklarından,emerek veya kucakta uyumaktan hoşlandıklarından bahsetimşsiniz..benim kuzu da öyle..bazı geceler de nedense rahat uyuyamıyor..sağa sola dönüp duruyor..ağlamıyor da ama belirgin bir huzursuzluğu varr..bu defa ben uykusuz kalıyorum..
bugun yılın ikinci karı düştü şehrimize..hepinizi ve bebişlerinizi öpüyorum..

Surpriz
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 04.02.2010 23:12:50
Nihalcim hosgeldin yasanan her neyse  bir an once uzerinizden atmaniz dilegimle...
Lorenzo mutlu  bebek  ama  sizin gibi bizimde   arada bir sorun yasaniyor. uyumak istiyor ama  bir sıkıntısı oluyor donup  duruyor tabi bende  uyuyamiyorum genelde  bizim  sabaha karsi oluyor. Gaz cikaramamasina bagliyorum  ben. Karnina dairesel  masaj yapip ayaklarina  karnina dogru cekiyorum sonra  rahatliyor.

dun  3  asimizida  olduk neyseki gecemiz pek sorunlu  gecmedi.
Bu aksam zor  uyuttum illaki  salonda  uyumak istedi bende  inat ettim yataginda  uyutmaya calistim 2  saatimi aldi haliyle:( arada  oluyor ne  yapalim.

bu  aralar face de  akvaryum oyununa  feci  takilmis durumdayim vakit  bulduka  oynuyorum:))) bana  inanilmaz  iyi geliyor uzerimden tum yorgunluk gidiyor gibi:))) eglence  sartmis.....

Buse  ben su  farm ville cozemedim beceremedim bir turlu:)))

biraz daha baliklarimla  ilgilenip  yatacagim
herkese sevgiler:)

DarkWing
  • Tüm gönderiler : 79
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 05.02.2010 01:56:21
merhaba güzel anneler uzun bir aradan sonra sonunda gelebildim  :) taşındık ayrı bir ev açtık sonunda :) benim sıpa yüzünden anca yeni toparlanabildim :) raşitizmimiz düzeldi , uykumuz berbat melesef gece 3-4 gibi yatıyo nasıl düzelticem bilmiyorum uyutmıyım akşam uyusun diyorum uykusu gelince yıkıyor ortalığı gaz problemimiz vardı bir çift patikle hallettik onuda ayakları üşüyormuş kuzumun :( devamlı kusuyor her mamadan sonra 3 saat boyunca en az 4 kez kusuyo  birde kucak problemimiz var illaki kucakta olucak beyefendi bazen yalnız oturmaya alışsın diyorum bırakıyorum ama karşısına geçip konuşuyorum seviyorum ama malesef illaki kucak istiyor bağırıo devamlı :( uyku , kusma ve bu kucak konusunda önerisi olan var mı? neyse bende sorunlar bitmes :)

aslancik hoşgeldin cnm

buse pusetiniz çok güzel güle güle kullan

kızlar bebeklerinize su vermiyormusunuz bizim doktorumuz günde 2 kaşık mutlaka ver sakın ihmal etme dedi sizin doktorlarınız vermeyin mi diyor?

anneolmakgüzel
  • Tüm gönderiler : 378
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 05.02.2010 15:48:51
merhabalar,
tşk ederim Burcu,umut ediyorum ki biran önce düzelsin.çünnkü çok bunaldım gerçekten.kısa da olsa mekan değişikliğine çok ihtiyacım var aslında..yağmur ben su vermiyorum..kızımda vermiştim.bana vermemek daha iyi gibi geliyor.oğlumun gelişimi gerçekten güzel, kızıma göre.oğluşun biraz zorluyor seni anlaşılan.biz de kusma problemi pek yok..doktorumuzun tavsiyesi emdikten sonra dik konumda bir süre tutmamız yönündeydi.
Burcu,şu ana kucaklarını iyi ki almışız.Burak Alp çok seviyor onda yatmayı..bazen kucağa bile tercih ediyor..

Surpriz
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 05.02.2010 17:53:32
Yagmurcum yeni eviniz hayirli ugurlu olsun... gule gule oturun sende  nefes almissindir.
ama  oglun masallah  seni  birakmiyor:( uyku  duzeninizi bir an  once  oturtun yoksa  bu  aydan sonra  aliskanlik haline getirebilir.
acikcasi ben birsey yapmadim kendi kendine  oturdu  11  de  uyuyordu bu  hafta  9  a  cektim  simdilik sorun yasamadik,  merak ettigim aksam  3/4  e kadar hic mi uyumuyor.
ben birsey  farkettim onceleri benim kuzun-mda  9  da  uyusa  yarim saat  sonra  uyaniyordu  meger hafiften ona  soguk geliyormus yatak simdi carsafin altina yunlu battaniye  koydum, uyuturkende  uyku  tulumu giydiriyorum rahatca  uyuyor  uyku  zamani sicak tutmak onemli uyuduklarinda  kaslari iyice  gevsediginden usumeleri normal.
buna  dikkat  et.
kusma  olayina  gelince  bizde de  ayni  sorun vardi bebegimin reflusu varmis  doktorumuz  bir  ilac verdi simdi neredeyse  yok. BUsenin oglununda  var o da  kullanacakti. sende  bir  dr.  ye danis bence.
kucak olayina  yardmci  olamayacagim bizimki ana kucagina bayildigindan oyalaniyor.
bende  su  vermiyorum sutumden yeterli  suyu aldigini dusunuyorum. doktorum vermemi onermedi.

zorlu gunler geciriyorsunuz en kisa  zamanda  duzene oturtursunuz umarim.
birde  gunde  kac saat  uyuyor

Surpriz
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 05.02.2010 17:56:44
Nihal cidden ana  kucagi banada  cok iyi geldi o otururken ben tum isimi uyanik olsa  bile yapiyorum, birde  sansimiza  bizde  akvaryum meraki  oldugundan  oglumda  cok seviyoru koyuyorum onune  onlara  bakarak oyalanmis  oluyor. Artik  ana  kucaginda  uyumuyor ama  bir ara hep orada  uyumak isterdi, neyseki yatagina  alisti.

bende  feci tatli  krizi olustu cerez yer gibi  tahin helvasi yer oldum her mutfaga  gidisimde de  tahin pekmez atiyorum  agzima,  kilo almadim  ama  boyle giderse sonum ne olacak bilemiyorum:)

DarkWing
  • Tüm gönderiler : 79
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 07.02.2010 01:42:14
nihal bazen gerçekten zorluyo beni iyiki geç yatmaya alışkınım yoksa işim çok zordu :) canım dik tutmak çözüm olmuyor bizde mamadan 2 saat sonrada kusabiliyor 3 saatte bir emziriyorum o 3 saat boyunca en az 5 defa kusuyor pazartesi doktor kontrolümüz var sorucam bakalım ne önericek.

burcu teşekkür ederim gerçekten nefes aldım evli olduğumu yeni anladım :) ev üstüne ev olmuyo gerçekten çok zor günler geçirdim neyse ki kısmen geride kaldı ordanda huzurumu bozuyo kayınvalidem. uykumuz yavaş yavaş düzeliyor sanki şu anda uyuyor gece uykusu saat 3 ten sonra başlıyor mesela 3 te yatıp 8 gibi kalkıyor mama yiyip tekrar uyuyor sonra 3 saatte bir uyanıp mamasını yiyo uyuyo akşam 4 e kadar. 4 ten sonrada saat 3 e kadar en fazla 4 saat uyuyor uykusu iyi ama saatleri kaymış durumda ama düzeliyor sanırım :)

kızlar bir durumdan çok rahatsız oluyorum acaba abartıyormuyum bilmiyorum en iyisi buraya yazmak sizinde bebişleriniz aşağı yukarı benimkiyle aynı düşüncelerinizi almak isterim. sorunumuz görümcelerimin kızları 2 side 3 yaşında ve bora doğduğundan beri kayınvalidem ve görümcelerim oğlumu onların kucağına veriyor ve bu beni fena halde rahatsız ediyor 3 yaşında çocuğun kucağında bebeğin ne işi var çocuk bu sonuçta ne yapacağı belli olmaz ya düşürdü kucağından?? bir kere vermeyin dedim evde kıyamet koptu bir haftalık lohusaydım hemde . demediğini bırakmadı görümcem kayınvalidemin attığı triplerde cabası, şimdi inadıma her gördüklerinde kucağına veriyorlar çocukların. vermemelerini istemekle haksızmıyım kızlar siz olsanız ne yapardınız :(

Buse&Ayberk
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 07.02.2010 08:02:47
Selam arkadaslar,

Gecen gun girdim ve yazamadan ciktim, tam yazacaktim  Uras uyandi. Ben bu hafta o kadar yogun gunler gecirdim ki anlatamam, surekli misafirler, hatta dun  yemege misafirim vardi, bugun kahveye, yarin kahvaltiya, 3 gun oncede caya geldi arkadaslarim  :))  Surekli  mutfaktayim, surekli yemek hazirliyorum, hamur isleri ve tatlilar cabasi.. Hatta yarin icin bir suru seyi aksamdan hazirladim, malum kahvaltiya gelecekleri icin sabah erkenden gelecekler...

Bugun de  IKEA ya gittik, Ayberk'cigimin odasini hazirlamaya basladik. Fakat simdi bir sorun var ki, onceden boyadigimiz renge uygun olmadi mobilyalari, sanirim  yeniden boya yapicam, ama  degisik bir sekilde boyucam.  Odasini  bu 1-2 hafta icinde tamamiyla haizrlarim diye dusunuyorum, bugun perdelerini ve nevresim takinida  aldim,. simdi ortuleri ve duvar susuleri, resimler  v.s. sinide aldimmi tamamlanacak insaallah..  Odasinin duvari icin sticker siparis edicem birazdan, sanirim  1 haftada o da gelmis olur...

Sizinlede paylasayim, bakalim sizlerde begenecekmisiniz... Bu sticker yataginin basucuna gelecek...

Uras da insaallah 1-2 aya kadar kendi odasina gecer bu gidisle, gerci artik kendisi yataginda yatioyor, o sebepten cok zorluk cekecegimi zanetmiyorum. Dun bu arada ilk defe 2 cocuk ile yalniz basima disariya ciktim :)) ... Urasima masaallah beni gordugu surece sorun yasamadigimiz icin  hic  sorun cikartmadi, oglum da bicir bicir konusup durdu, o da uzmedi beni :) Nasil mutlu mesut bir alisveristi anlatamam :) 

Neyse sizin yazdiklariniza da bir goz atayimm....

Buse&Ayberk
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 07.02.2010 08:26:01
Aysun,
Her ne kadar yaslida olsalar, kafalari ses kaldirmasada 1 saatligine bile olsa eminim seve seve  gozkulak olurlar. Bugun IKEA'ya gittik, inan rezillikti :( Hava nasil soguk -17 derece, ikea dan alacaklarimi buyuk esyalar, benim gormem sart, esim begenemez oyle ve cocuklarin car seatleri v.s. mumkun degil alacaklarimiz sigmaz, mecburen 2 araba gittik, 2 saatligine  cocuklarimi emanet edecek kimsenin olmamasinin uzuntusunu yine yasadim :( Allah saglik versin ne yapalim...

Burcu,
Canim o tatli krizi bende hat safhada :(  Her gun illaki bir tatli yapiyorum, soylemesi ayiptir bugunde tiremisu yaptim, inan aklim dolapta :( Ne yapicam bilemiyorum, paso yiyorumm.... Uras 6 aylik olunca spora baslicam, 6 aydan once salonun kresi kabul etmiyor cunku :( Ayrica seni cok iyi anliyorum... Biliyorsun onceden benim de kopegim vardi ve artik yok. Cocuk olunca , acikcasi evladim daha yogun bir sekilde baskin cikti, onun sagligini tetikliyecegini dusundugumden ve dahasi  hayvanin da ruh sagligi acisindan vermek daha mantikliydi, eminim simdi daha memnun hayatindan... Allah sana kolaylik versin... Reismlerde  gordum, ben Ayberk'in yanina bile sokmazdim, malum tuyleri dokuluyor, koltuga asla cikamazdiyerde bir minderi vardi orada  yatardi, sevmek icin biz yanina giderdik. Kucagimiza aldigimizda da hemen ust bas degistirirdik ki cocuga tuy v.s. gitmesin diye :(  Ben biraz fazla pimpiriklenmistim :(

Yagmur'cugum,
hosgeldin canim.. Oncelikle  yeni evin hayirli olsun, gercekten ev ev ustune olmuyor.3 yasindaki cocuga veriyorlar derken, kucagina verip birakiyorlarmi, cocuk kucagindami gezdiriyor? Benim oglum 2,5 yasinda ve surekli kuacina almak istiypor, o kuacgina aliyor ama, ben diger taraftan tutuyorum surekli ve bir sakincada gormuyorum.  Tabi ki surekli olarak gozum userinde, cocuga cocuk emanet etmek kadar yanlis bir dusunce olamaz. Madem onlar seninle inatlasiyorlar, bence inatlasma ... Olaylar senin leyhine dindugu icin diyorum, sen ver geldiginde kucagina ama, surekli kontrol sende olarak ver, ayrilma yanindanarkadan  hep bir elin bebekte olsun, eminim oyle davranirsan onlarda bu inatlasmadan vazgecer   Bazen saf degistirmek  faydalidir  

Nihal'cigim,
Ben  kazayla senin teli sildim :(  Zaten o numarayi araken kac sekilde aradim inanamazsin :)  Bence sen musait zamanda yeniden yolla...  Bu arada bizde ana kucaginda cok memnunuz... Bildiginiz gibi bizimki abimizden kalmisti, donusumlu olarak  her ikiside kullaniyor, uras kalkiyor ayberk tv koltugu olarak kullaniyor, ayberk kalkiyor  uras mutfak tezgahinda bana  eslik ediyor :))  Umarim uzerinizdeki rehavetten kurtulmussunuzdur, arada  olumsuzluklar oluyor ne yazik ki, neyseki uzun omurlu stres olmamis (olmadi degilmi? ) .. Burak Alp'in resimlerini eklesene bir ara facebooka  kim bilir nasil  buyumustur! :)) Op kuzularini...

Berna ve semra nerelerdesiniz, umarim hersey yolundadir?!

Sayfayı değiştir: < 12345678 > | Sayfayı gösteriyor 4 of 8, mesajlar 121 to 160 of 307