EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ

Sayfayı değiştir: < 12345678 > | Sayfayı gösteriyor 5 of 8, mesajlar 161 to 200 of 307
Yazar Mesaj
anneolmakgüzel
  • Tüm gönderiler : 378
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 07.02.2010 09:43:50
Yağmurcuğum sizinkileri bir kaşık suda boğabilme performansında hissediyorum kendimi..nasıl çirkef insanlar  bunlar yahu..küçücük bebeğin yine küçücük çocuklarda ne işi var..kızım 7,5 yaşında olmasına rağmen zoraki tutabiliyor kucağında..sürekli gözüm üzerinde oluyor.zaten 2-3 dakikadan faza tutamıyor.
Yeğenim var 3,5 yaşında,ona verme teşebbüsümüz hiç olmadı..açıkçası o yanına yaklaştığında bile ben tedirgin oluyorum.nedeni,bilmeden başına bastırıyor..parmaklarını çekiştirip,ğip bükebiliyor..dün mesela bacaklarına oturuverdi..çocuk işte daha ne bilsin bebeğin ne kadar hassas olduğunu..
Buseciğime de katılıyorum aslında inatlaşma ama,eğer bebeğinin başına ciddi ciddi bişey geleceğini gözlemliyorsan tavrını koy ortaya bir şekilde (başedebilirsen tabi)

anneolmakgüzel
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 07.02.2010 09:48:52
Buseciğim hamileykenki enerjik durumlara devam ediyorsun maaşallah..ne diyim ben sana tebrik ederim valla..ben yetişemiyorum doğrusu..Burak alp  pek bırakmıyor beni..hele gündüzleri tavşan uykusunda kısa kısa uyuyup uyanıyor..ana kucağı olmasa halim perişan..onda durmadığı zamanlar kucakta gezmek istiyor..etrafı nasılinceliyor anlatamam..
şu an ana kucağında ve artık sıkıldı..çığlık atıyr al beni, die..gelcem inş. gene

Surpriz
  • Tüm gönderiler : 995
  • Bölge: Izmir - Goztepe
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 07.02.2010 19:40:42
Guzel anneler nasilsiniz:)
biz iyiyiz c.tesi  nedense oglum gunduz huysuzdu ama aksam guzel bir banyo ve  yemekten sonra  8  de  uyudu... gece  1  de ben kalkip emzirdim  sonrada 4  de deliksiz uyku halinde beslendi, dun bende  onunla  birlikte  uyudum ve dinlenmis olarak kalkabildim neyseki.... bugun  gayet iyi  gecti birazdan gene banyo ve  mamasindan sonra yatiracagim.

bugun  araliksiz  durmadan yagmur yagdi oglen gibi  arka balkona  yavru guvercin siginmis, once  rahatsiz etmek istemedim  sonra ekmek kirintisi koyayim dedim  baktim kacmiyor ve ucamiyorda:( hemen kedilere yem olmadan aldik eve. zaten bir kusumuz eksikti o  da  oldu:))) hava duzelene kadar bir odada bakacagiz artik.

Yagmur  doktorlar  kesinlikle kucuk  cocukla  bebeginizi birakmayin diye uyariyor ki cok  dikkat etmek lazim.  seninkilere laf anlatilamaz, en iyisi sen gozunden ayirma.
kusma  icin doktorunuzla gorusun biz  ilac almadigimiz an fiskiriyoruz resmen...

Buse  ilaciniz geldimi  umarim sende  rahatlayacaksin.
ne guzel  tatlida  yapabiliyorsun
Lorenzonun sut alerjisinden dolayi tatlida  yapamaz  oldum:( serbetli tatlida  yapmak istemiyorum o  zaman ciddi  kilo sorunu  yasamaktan korkuyorum.  helva  pekmez yeter:)

lorenzo cagiriyor optum herkesi

aslancik
  • Tüm gönderiler : 41
  • Bölge: kayseri
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 09.02.2010 07:17:20
günaydın

nasılsınız arkadaşlar   tekrar yazmaya başlayan arkadaşlar hoş geldiniz ben aysun

geçen hafta hiç yazamadım bir ara girdim ama zehra ağladı çıkmak zorunda kaldım   eşim geldi o varken vaktim olmuyor pek az önce uğurladım hemen pc başına oturdum kızlar uyurken bakayım neler yazmışsınız diye

yağmur  anladığım kadarıyla eşinin ailesiyle yaşıyormuşsun yeni ayrılmışsın hayırlı olsun ev üstüne ev olması mümkün değil hele taraflardan biri(çoğu zaman kaynana)geçimsizse benim eşimin ailesi yurt dışında on iki yılda bir kez gördüm o açıdan seni anlamam mümkün değil ama çevrem de gözlemlediğim kaynanalar felaket kadınlar gelinlerin sahibi gibi  davranıyor ben kayseri de yaşıyorum buranın kültüründe acayip bir saygı anlayışı var kaynana ile birlikteysen bebeğine sahip çıkamıyorsun anne sadece beslenme organı bebeği emzir temizle gerisine karışma babannesi kucağına alır sever sen işine bak mantığı var inanılmaz geriyor beni şahit olduğumda bu durum ,özelikle genç yaşta gelin alıyorlar istedikleri kalıba sokabilmek için sanırım senin kayınvalde görümcede bu takımdan allah sabır versin arkadaşım iyiki evini ayırabilmişsin umarım biraz olsun rahatlarsın

hem akılları ermez hem seni beğenmezler inanamadım ya 2-3 yaşında çocuğun kucağına bebek verilirmi akılsızmı bunlar onların bebeği tutamayacaklarını bilmemeleri mümkün değil benim kızım 5 yaşında istiyor kardeşini tutmayı koltuğa oturtuyorum kollarının arasına koyuyorum ama benim elimde altında bir kaç ssniye tutabiliyor sadece allah korusun düşürebilir yada istemeden zarar verebilir diye mümkün mertebe yanlız bırakmıyorum sadece beşiğindeyken sallamasına izin veriyorum o zaman bile gözüm üzerlerinde bir kaşık suda boğmak konusuna benda katılıyorum

buse pusetinize bayıldım çok güzel iyi günlerde kullanın arkadaşım

kızlar tatlı meselesine gelince aman kimseler duymasın çıldırıyorum çukulata krizlerine giriyorum vallahi ,üstelik ben zaten kilolu biriyim bu krizlerin önünü alamazsam yandımmm

anneolmakgüzel
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 10.02.2010 08:37:28
Burcu Lorenzoyu izledim face de..yüzüşünü yani..bayıldım bayıldım:))hamilelikte yüzmenin faydaları:))nasıl sevdirmişsin annesi suyu..ne kadar mutlu..Burak Alp sudan korkuyor açıkçası biraz..ağlamıyor ama heran hazır:))
dün senin gibi doldurdum küvetine suyu ,koydum içine kasıldı kaldı benimki:)

Buse&Ayberk
  • Tüm gönderiler : 582
  • Bölge: USA/ Chicago
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 11.02.2010 10:01:40
Selam hanimlar,

Zaman su gibi akip gidiyor. Nasil aksam olmus, sabah olmus anlamiyorum bile. Her gun ayni seyleri yapiyorum, cok manoton bir hayat yasiyorum :(  Neyseki 2 tane  fidanim varda onlarin hergun gelistiklerini, ogrendiklerini, buyuduklerini goruyorum da hayatim renkleniyor.

Disarida  dizimin daha ustune cikan bir kar var. Zaten senenin en az 5 ayi kar yerden kalkmaz, nasil sinir bozucu bir durum anlatamam. Pusetimiz hala gelmesi, stoklarinda yokmus ve pazartesi insaallah yollucaklar. Bu hafta gelir diye  cok hevesleniyorudm, cuma icinde plan yapmistim, esimin is  yemegi olacakti , o yemekteyken bizde cocuklarla  shopping yapacaktik :(   simdi eve kapanacagiz mecburen... Sevgililer gununde de ailecek yemege cikacagiz, ee cocuklara bakacak kimse olmayinca :) gerci bizim sevgililerimiz onlar,onlarsiz bir sevgili gunu dusunemem bile :))

Face resim eklerken saatin nasil gectigini farketmemisim...  Yarin gelir devam ederim...

Burcu farmvill sormussun, gecen yazmayi unuttum yarin  uras izin verirse gelirim... Gerci  gecen gun bir arkadasim Turkce aciklamasini  yapmislar detayli  diye soyluyordu , bir bakim olmadi onu copy paste ederim sana...  gidip yatayim, benim sipaciklar sabahin kor karanliginda  ayaga dikiliyorlar :))  Opuldunuz...

Buse&Ayberk
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 11.02.2010 22:30:34
Kimsecikler ugramamis!

Neredesiniz?

Uras dun hernedense gunduz hic durmadi, kucagimda uyuyor tam yatagina koyuyorum hoop kalkiyor. Sanirim dun karni agriyordu, surekli gaz ile birlikte  kaka yapip durdu. Tum gun uyumamasina ragmen gece 11'de uyudu yavrum, gece de 2 defa ekstra uyandi ve sabah karsi da yanima aldim tekrardan ve birlikte  8:30 kadar uyumusuz, neyseki Ayberk te uyudu.

8:30 dan beri de ancak oturdum. Dun uras durmadigi icin temizlik yapamamistim, oyle ustun koru toparlamistim, bugun  rutin temizligimi yaptim, cocuklar uyurkende bakinayim dedim. Aksam icin yemek olayim var ama, hafta bir esim yemek yerine hamur isi yemek istiyor, bugun hamur isi olarak ne yapsam karar veremedim, yeni birseyler denemek istiyorum interneti bir dolanicam bakalim farkli birsey bulabilecekmiyim... Gecen hafta "Ispanakli Yanic" diye birsey denedim, muhtesem  bir lezzet oldu :)  Yemeye doyamadik, hatta misafir geldi yemegin basinda  cat kapi, onlarda  bayildi keske fazla olsaydi  bile dedik :))  galiba ne yapacagima karar verdim :))  Velibah (patatesli corek)  ...

Burcu, loranzenun videosunu bende izledim  nihal yazdiktan sonra, ondan once home page'de goremedim :( masaallah  harika yuzuyor, uras da pek sevmiyor suyu, Ayberk de loranzo gibiydi ve hala oyle, hatta bu oglen 1 saat banyoda kuvette yuzdu sipacigim :))

Bu da farmville ile ilgili turce aciklamali farmville turkiye adresi... Sen bir goz at, anlamazsan  aciklama yaparim ben sana anlamadigin yerleri...  Fakat muhtesem bir  terapi bana, fisville den daha iyi oldugunu soyluyor  oynayanlar, aradaki farki biliyorlar sanirim :)  bagimlilik yapiyor...

http://www.farmvilleturkey.com/

Uras uyandi ... Sonra gelirim...

DarkWing
  • Tüm gönderiler : 79
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 13.02.2010 00:48:50
Buse saol cnm ayaktayken vermiyorlar tabi oturtuyolar borayıda kucağına oturtup kollarının altından tutturuyorlar ama kendileri destek vermiyo çekiliyorlar kenara bora kendini bi öne atsa yerde yani. ben inatlaşmıyorum canım kucağına verdiklerinde dönüp o tarafa bakmıyorum bile çünkü tüylerim diken diken oluyor. bi kere ben kucağına verdim mi daha önünü alamam canım iyice abartırlar olayı

Nihal bi kaşık suyu bırak sadece kaşıkla boğabilecek performanstayım dediğin gibi bende yanına yaklaştığında huzursuz oluyorum ellerini falan çekiştiriyo başını gösterip duruo dokunması yasak ya yani görmediğimiz ilk fırsatta bıngıldağını yoklayacağından eminim bi dahakine tavrımı koyucam sanırım dayanamıyorum artık çocuğun başına bişey gelicek gerekirse kavgada ederim artık susmak yok beğenmiyorlarsa gelmesinler bi daha.

Burcu malesef kusma olayımızı çözemiyoruz canım doktora gittik pazartesi günü kilo alımı gelişimi iyi olduğu için kusmayı kesmeyeceğini söyledi kustuktan sonra su vermemi tavsiye etti

Merhaba aysun hoşbulduk :) evet canım beraber yaşıyorduk kabus gibi 2 sene geçirdim onlarla neyse ki kendi evimize geçtik eşimin işi sayesinde ama yine eşimin her izin günü burdalar pek kurtuldum sayılmaz :( bende genç gelinim canım 21 yaşındayım şu an 18 yaşımda evlendim ama malesef saf gelin değilim değiştiremiyorlar beni bildiğimi okuyorum  :)

iyice sinirlendirdi beni kayınvalidem 2 gün önce burdaydı sevgili torununuda getirmiş tabiiii...yine bol bol kucak olayı yaşadık sinir oluyorum her yeri karıştırıyor gardropları açıyor falan bide geçen almış boranın yastığını torununu sallıyo insan bi yastık ister niye çocuğun yastığını kullanıyosa...

neyse böyle işte bu arada sütüm çok azaldı kızlar mama takviyesi yapıyorum mecburen :( borada oturmuyor devamlı ayakta durmak istiyor ayakta durup zıplıcak illaki yakınlarda doktor kontrolü olan biri varsa hoppala yı sorabilir mi acaba 4. aydan sonra bindiriliyormuş bazıları zararlı diyorda o yüzden merak ettim zararı yoksa kullanmak istiyorum artık onu tutıyım diye kollarım ağrımaya başladı :) neyse bir resimle beraber bitirelim sizde koysanıza kuzucukların resimlerini bakalım büyümüşler mi :)

purple07
  • Tüm gönderiler : 120
  • Bölge: ANTALYA
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 13.02.2010 01:32:22
Antireflü Humana AR Süt Bebeklerinde Kusmayı Önleyici Türkiye’deki İlk ve Tek anne sütüne Adapte protein içeren Antireflü Maması

Türkiye’deki İlk ve Tek anne sütüne Adapte protein içeren Antireflü Maması

İlk günden itibaren tüm sütle beslenme dönemi boyunca kullanılabilen Türkiye’deki İlk ve Tek Adapte Antirejürjitasyon formülüdür.

PROTEİN

Humana AR 100 ml içilmeye hazır mamada 1,6 g yüksek biyolojik değerliliğe sahip protein içerir. Bebeklerin beyin ve göz gelişiminde önemli görevleri olan Taurin takviyelidir. 55/ 45, Whey Kazein oranı sayesinde anne sütüne adaptedir. Bir mamanın adapte olarak tanımlanabilmesi için whey oranının en az % 50 ve yukarı olması gerekir. Humana AR’ nin whey oranı 55 olduğundan Adapte mama olarak tanımlanır.

Protein : 1,6 g / 100 ml
Taurin : 4,6 mg /100 ml
W/ K : 55/ 45

KARBONHİDRAT

Karbonhidrat yapısı ağırlık laktoz olup, glikoz ve dekstrin gibi kolay sindirebilen karbonhidratları da içerir.

Karbonhidrat 7,1 g / 100 ml
Laktoz 5,8 g / 100 ml
Glikoz 0,01 g / 100 ml
Dekstrinler 1,2 g / 100 ml
Besin Lifi 0,5 g / 100 ml

( AR ) Anti reflü mamalarının diğer biberon mamalarından temel farkı koyulaştırıcı veya kıvam artırıcılar ilave edilmiş olmalarıdır.

EC direktifleri rejürjitasyon tedavisinde keçi boynuzu lifi (locust bean gum) ilavesini önermektedir.

*EC Directives 1995
*Acta Paediatr 1998 Apr 87:462-8 Dietary treatment for regurgitation – recommendations from a working party.

YAĞ

Humana AR tamamen bitkisel yağlardan oluşan yağ tablosuna sahiptir ve bu yağ tablosu anne sütü yağ profiline son derece uygundur. Tekli doymamış ve çoklu doymamış yağ asitlerinden zengindir. Koroner kalp hastalıklarının önlenmesinde çok önemli görevleri olup; dışarıdan diyetle alınmaları zorunlu olan, linoleik ve linolenik esansiyel yağ asitleri ile takviye edilmiştir.

Yağ 3,8 g / 100 ml
Doymuş Yağ Asitleri 1,3 g / 100 ml
Tekli Doymamış Yağ Asitleri 1,7 g / 100 ml
Çoklu Doymamış Yağ Asitleri 0,8 g / 100 ml
Linoleik Asit 0,7 g /100 ml
Linolenik Asit0,08 g / 100 ml

VİTAMİNLER

Humana AR 13 çeşit vitamin içerir : A Vitamini, D Vitamini, E Vitamini, K Vitamini, C Vitamin, B1 Vitamini, B2 Vitamini, B6 Vitamini, B12 Vitamini , Niacin, Pantotenik asit, Folik asit, Biotin, Kolin, İnositol. Bu vitaminler WHO, EC, ESPGAN standartlarındadır.

MİNERALLER ve ESER ELEMENTLER

6 çeşit mineral (Sodyum, Potasyum, Kalsiyum, Klorür, Fosfor, Magnezyum) ve 8 çeşit eser element (Demir, Çinko,Bakır, İyodür, Krom, Manganez, Molibden, Selenyum) içerir. Kemik gelişiminde son derece önemli görevleri olan kalsiyum ve fosfor minerallerini optimal oran ve miktarda bulundurur ( Ca / P : 1,8).

ENERJİ

Humana AR anne sütünde olduğu gibi 100 ml içilmeye hazır mamada 69 kcal enerji verir.

ENDİKASYONLARI

Kusan ve kusmaya eğilimli bebeklerde doktor tavsiyesi ile kullanılır.

KONTRAENDİKASYONLARI

Çölaki, sakkaroz intoleransı, galaktoz intoleransı ve fruktoz intoleransında doktor kontrolü altında; inek sütü proteini alerjisinde ve galaktosemi de Humana AR kullanılmamalıdır.

MAMANIN HAZIRLANIŞI

1- Mamayı hazırlamaya başlamadan önce biberonu, emziği ve biberon halkasını temizleyip birkaç dakika kaynatılır.

2- Yeterli miktarda su kaynatılıp yaklaşık 50 C’ ye kadar ılımaya bırakılır.

3- Kutudaki Humana AR ölçü kaşığı (1 ölçü kaşığı : 4,7 g) ile toz mama sıkıştırılmadan kaşığa doldurulur ve fazla mama bir bıçağın tersi veya benzeri bir cisim ile sıyrılır.Gerekli toz miktarı biberona aktarılır.

4- Gerekli su miktarının 2/3’ü biberona koyulur.

5- Biberonun kapağı kapatılıp şişe eğik tutularak iyice çalkalanır. Kalan su miktarı ilave edilerek biberon tekrar iyice çalkalanır.

6-
Mamanın 6-7 dakika kıvamının koyulaşması beklenip tekrar çalkalanır.Biberona emziği takılır. Mama içme derecesine ulaştığında (36 – 37 C) bebeğe verilir.

Not: Mama hazırlanırken diğer biberon mamalarından farklı olarak mamanın 6-7 dakika kadar kıvamının koyulaşması için beklenmeli ve sonra tekrar çalkalandıktan sonra ısısı kontrol edilerek ( 36-37 Derece ) bebeğe verilmelidir.

Humana AR
Besin Öğeleri
Birimi 100 g toz mamada 100 ml içilmeye
hazır mamada
Enerji kj 2049 287   kcal 490 69 Protein g 11,6 1,6 Yağ g 26,9 3,8 Doymuş yağ asitleri g 9,6 1,3 Tekli doymamış yağ asitleri g 11,8 1,7 Çoklu doymamış yağ asitleri g 5,5 0,8 Linoleik Asit g 4,9 0,7 Linolenik Asit g 0,6 0,08 Karbonhidrat g 50,4 7,1 Glikoz g 0,1 0,01 Laktoz g 41,6 5,8 Maltoz g 0,3 0 Dekstrin g 8,4 1,2 Diyet Lifleri g 3,6 0,5 Mineraller       Sodyum mg 160 22 Potasyum mg 500 70 Kalsiyum mg 450 63 Fosfor mg 255 36 Kalsiyum/ Fosfor   1,8 1,8 Klor mg 325 63 Magnezyum mg 44 6,2 Eser Elementler       İyot mcg 70 10 Demir mg 5,3 0,7 Çinko mg 5,3 0,7 Bakır mcg 300 42 Krom mcg 11 1,5 Manganez mg 0,3 0,04 Molibden mcg 44 6 Selenyum mcg 14 2 Vitaminler       A Vitamini mcg 600 84 D Vitamini mcg 10 1,4 E Vitamini mg 12 1,7 K Vitamini mcg 30 4,2 C Vitamini mg 90 13 B1 Vitamini mg 0,35 0,05 B2 Vitamini mg 0,79 0,11 Niasin mg 5,3 0,7 B6 Vitamini mg 0,5 0,07 Folik Asit mcg 100 14 B12 Vitamini mcg 1,4 0,2 Pantotenik Asit mg 4,4 0,6 Biotin mcg 17 2,4 Taurin mg 33 4,6 Osmolarite mosmol/l   270 Renal Solüt Yükü mosmol/l   105 * Doğal içerik  

belki ilginizi ceker diye düsündüm ben ilk defa gordum belki siz daha önce biliyorsunuzdur busecim sen biliyormuydun bu tarz süt bebeklerinde kullanılan mamaları belki ilaca gerek kalmaz nedersin ?

Surpriz
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 13.02.2010 13:42:17
 Buse ve Nihalcim cok  sagol elimden geldigince  yuzdurmeye calisiyorum. Yuzucu olan bir arkadasşmdan da  bazi teknikler  ogrendim ben deniyeyim  sized e anlatirim:)

Yagmur canim sutunun azaldigini dusunme  arada ihtiyac duyunca  mama ver ama  artacaktir benim bile yeni artti :) o  kadar  zorlandim ki sukur  normale  donduk.

Buse farmville icin  cok  sagol inceleyip bende  oynamaya baslayacagim:) simdilik happy  akvaryumla yetiniyorum:)

Biz dun yeni  dr. gittik  begendik  hos sohbet  biri anlatiyor herseyi... ev telefonuna  kadar ulasabilecegimiz tum numaralari verdi. begendik  gibi 
Lorenzonun kilosu boyu  normal bir sorun yok bas buyumesi olayina  gelince  bosuna  paniklemisiz  boyuna  gore  normalmis,  endiselenecek  bir durum yok dedi.
2 gundur kakasini yapamiyor oglum ilk gun onemsemedim  dun dr. anlatmadim bu  sabah  iyice sıkıntısı artinca  aradik  dediklerini yaptik ama  daha  birsey  yok bekliyoruz.  Buse  eriksuyunu bizede soyledi verdik  bende  iciyorum. Bu durumlarda  elma  ve  muz yememen gerekiyormus, ek mam vermiyorum birkac kasik  su ver dedi, uzum ve erik suyu iciyorum, demir hapi almaya baslamistim bende de  kabizliga  neden oluyor sanirim ondan oldu onuda  kestim. bakalim gececektir.

birde  kusmamiz gecti bizim birkac gun once  ilacim bitmisti  yeni  dr. gidecegimden yazdirmadimda  baktim kusmuyor:) doktorada anlttim gerek duymadi.
Berna  bu Humana  mamasini biliyoum  kullananlar var bizim sut  allerjimiz oldugundan sadece keci  sutu mama takviyesi yapabildik, umarim onuda  artik  kesecegim. Sutum oldukca  iyiye gidiyor.

hastane  tipi pompa  kirladim 15  gunluk medelanin disari cikacagim  zaman onceden stoklalamaya basladim memnun kalirsam onun ev tipi olanini satin almak istiyorum, disarida emzirmek zor oluyor. 
bugun yoga hocami ziyarete gidecegiz yeni hamislar  varmis  onlarla  tanisalim bakalim:)
yavastan hazirlanalim umarim bir yerlerde kakasini yapar  oglum.

atladigim birsey varsa kusura bakmayin arkadaslar  3  gundur lorenzonun sıkıntısından girememistim :(

aslancik
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 13.02.2010 14:43:48
merhaba
nasılsınız anneler kaç gündür yazamadım evde ufak bir kaza geçirdim elimi incittim biraz düzelince sizlere yazmak istedim

burcu lorenzonun kakasını yapamadığını yazmışsın dört gündürde zehra aynı durumdaydı elimi inciğim günden bu yana hiç yapmadı  önce bende önemsemedim ama bu sabah sancı çektiğini anlayınca doktorumuzu aradım gliserin fitil al yarısını ver dedi 45 dk sonra rahatladı yavrum inşallah tekrarlamaz

neyse elim ağrıyor fazla yazamıyorum görüşmek üzere

Surpriz
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 13.02.2010 21:53:41
Yagmurcum  yazamamistim  resim bir harika masallah ne  kadar  sacli, birde  kocaman masallah.  Cok  tatli  gercekten.
hoppala icin  erken diye dusunuyorum ama  sen bence  doktoruna  sor, bizim ki  daha op kadar hoppa yapmiyor:)

cok  sukur kaka  sorunumuzu cozduk aksam uzeri  bolca  yapti :))) Busecim tekrar onerin icin  sagol, uyumadan vermistim 2  saat  uyudu ve sonra  rahatladi oglum...

aysun ben dr.  aradim  ama  tembellik olmasin  diye  fitil  onermiyor.  neyseki  sorunumuz cozuldu yinede  sagol:)

birde  dr.ye  tv olayini sorduk gunde  2  saatten  fazla seyretmesin o  kadari  zarar vermez dedi.  ben  30 dk.  kadar  baby einstein izletiyorum..
kac gundur pek uyuyamadim  bugun  erkenden yatacagim.

Surpriz
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 13.02.2010 22:03:00
cikmadan  size taze  bir resim  biraktim:)))
Eklenen resim(ler)

DarkWing
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 14.02.2010 01:48:06
Buseciğim baya saçlıyız annesine çekmiş o konuda oğlum :) Lorenzo ne güzel bişe olmuş öle miniciiikkk yaaaaaaaaaaaaa maşallaaaah Lorenzo kuzusuna benim oğlum irimi ne :)))) süt için bitki çayları varmış ona bakıcam artık inşallah işe yarar durumumuz vahim :( hoppala 4. aydan itibaren başlıomuş canım ama doktorların bu konuda ne düşündüğünü merak ediyorum sizlerde sorarsanız sevinirim çünkü doktorların bir dediği diğerini tutmuyor hepsi ayrı birşey söylüyor.devamlı ayakta olucak ve hoplıcak beyefendi kollarımda derman kalmadı sağ kolumun bileği takılıp kalıyor onu tutmaktan :)) bizde bazen kabızlık çekiyoruz derece yada parmakla poposunu uyarınca hemen yapıyor :)

aslancik
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 17.02.2010 20:50:10
selam kızlar

nasılsınız bebişler nasıl umarım yaramaz bir şey yoktur  üç gündür kimse yazmamış merak ettim ben yoktum annemdeydim  foruma giremedim  bizde kaka sorunumuzu çözdük bir kez yarım fitil verdim sonra kendiliğinden yapıyor çok şükür aslında fitil benim içinde son çareydi ilk önce bende sizler gibi diğer yöntemleri denedim ben dereceyle değilde peçeteyle yapıyorum ucunu kıvırıp zeyinyağına batırıp kullanıyorum ama bu kez işe yaramadı

buse oğluşuna bayıldım allahım nazarlardan sakınsın hoppala konusunda doktorumuza  danıştım rahatlıkla tel açabildiğim bir doktorumuz  var ilk kızımında doktoru 5 yıldır tanıyorum kesinlikle 4 ay bitmeden olmaz dedi omuriliğine zarlı olacağını söyledi

Eklenen resim(ler)

Surpriz
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 17.02.2010 22:08:05
bu hafta yogun basladi ve  oyle gececek gibi.... butun islerin  arasinda  birde  grip oldum:( neyseki  Lorenzo  aksamlari  erken  yatiyorda  dinlenmeye zamanim oluyor.
biz  ilk  defa lorenzoyu  yardimci bayana birakip  p.tesi aksami  esimle konsere gitik.   sevgililier  gunumuzu 1  gun  sonra  kutladik:)
gribim  disinda  hersey iyi,
yagmurcum seninki  tam tosuncuk masallah

aysun size de  kocaman masallah  ne guzel  aile olmussunuz:)

ben kacar  dinleneyim....

DarkWing
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 19.02.2010 02:16:48
aysun ne cici kızların var senin maşallah ah kızlarında yeri ayrı oluyo cicili bicili pembiş pembiş :))

Burcu çok geçmiş olsun canım.

kimsecikler uğramıyor artık foruma eh bebişli olmak kolay değil :) benim kuzu bazen çok mızmızlanıyo fantasia daki mickey i açıyorum sonuna kadar izliyor onu :)) değişik değişik seslerde çıkarmaya başladık  bugün kııııhhh demeye başladı :)))))))))))))

aslancik
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 19.02.2010 10:53:10
selam güzel sözleriniz için teşekkürler arkadaşlar kızlarımı çoook seviyorum her anne gibi ama hiç bir şeye vakit bulamamktan çok muzdaribim artık ne  okumaya nede müzik dnlemeye vakit var kızlardan arta kalan zamandada ev işi yemek derken hoop akşam olmuş bile zaten onlar yatana kadar dinlenmek yok ne zaman uyuyorlar ozaman biraz dinlenebiliyorum o aradada hemen uykum geliyor

zehranın uyku düzeni değişti artık daha erken uyuyor sabahta ezanla ayakta sizlerin bebişleri nasıl uykuda sık uyanıyormu gündüz uykuları hala çok kısa sürüyor zehranın 15-20 dk kadar çok nadir uzun uyuyor birde emme düzenini oturtamadım emzik muamelesi görüyorum hala memeyi hep azında istiyor uyanıkken küçük hanım bir iki çekicek sonra uyuyacak uyanacak tekrar çekecek öyle olursa saatlece uyuyabilir yoksa yok yani demeye kalmadı uyandı bile görüşmek üzere hoşçakalın

DarkWing
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 19.02.2010 18:02:31
Aysun tek çocuklu olmama rağmen ben bile kendime zaman ayıramıyorum birde seni düşünemiyorum :) bizim uyku düzenimiz fena gece 3 te yatıyo ertesi gün akşam 4 e kadar 3 saatte bir uyanıp mama yiyip tekrar uyuyo gece uyuması gerekirken gündüz uyuyor yani. canım emzik kullansana inan can kurtarıcı birşey dişleri içinde endişelenme 1,5 2 yaş gibi kesersen bir sorun olmaz

aslancik
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 19.02.2010 19:01:07
yağmurcum denedim her nekadar taraftar olmasamda emzik ve biberona yinede denedim ama maalesef ilk kızımda almamıştı buda almıyor zaman zaman mama vermek zorunda kaldığımda bile biberon kullanamıyorum kaşıkla veriyorum asla ağzına almıyor mama ile doysada  memeyi almadan uyumuyor 

DarkWing
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 19.02.2010 19:30:25
canım damaklı olmayan kauçuk emzikler var onlarla dene ucunu minicik reçele batır bakalım alır mı öyle reçel zarar verir die korkma çok az batırıcan kokusu gelsin yeter. bende taraftarı değildim ama susturucu olarak süper iş görüyo :))

KUNTIKI
  • Tüm gönderiler : 10128
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 20.02.2010 01:06:53
herkeze merhabalar nasılsınız kısslarr güzell kardeşlerimiz inşallahhhhh herkez çokçok iyidir bizleri soracak olursanız herşey yolunda çok şükür herşey yaa rayına oturdu yada ben alıştım hepinizin gözlerinden öperiss kendinize çokçok iyi bakın bi daha ne zaman fırsat bulurda gelirim bilemiyorum

aslancik
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 22.02.2010 21:59:15
merhaba

nasılsınız arkadaşlar sanırım kimse bebişlerden fırsat bulup girememiş foruma

yağmur kauçuk emzik dnedim canım reçelde sürdüm reçeli yalıyor bitince atıyor ablasıda öyleydi

bir yaşına kadar sürer öyle  sonra rahatlarım inşallah

Buse&Ayberk
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 23.02.2010 22:13:08
Herkese Selamlar;

Bir turlu yazamadim, geldim okudum ama yazacak vakit kalmadi bana. Ayberk ve uras ile ilgilenmekten;  ev isi , yemek, misafir agirlamaktan  cilkim cikti resmen. Hele bu hafta sonu  cok onemli misafir agirladim, esimin genel muduru (fransiz) ve  ailesini... Nasil bir hazirlik yaptim anlatamam. Neyseki inanilmaz  memnun bir sekilde yolcu ettik herkesi, hatta  yaptigim hersey oylesine  begenildiki inanilmaz memnun oldum, giderlerken  her cesitten yanlarina too go yapipi verdim :)

Ayberk icinde  program hazirlaya bildim sonunda. O kadar uzuluyordum ki ogluma, a-sosyal yasamin icine itiyormusun gibi hisediyorum. Malum diz boyu kar var burada, oyle disariya filan da ciklartamiyorum. 1 haftasi dolu dolu oglumun 2 gunlugune krese yazdirdim, carsamba ve cuma gunleri  krese gidecek, persembe gunu gymboore'ye kayit ettirdim (oyun grubu)  pazartasi gunu de open time var ona gidecek. pazartesi ve sali gunleri zaten  2 ayri terapisi var, cumartesi ve pazar gunleri  baba-ogul gunuleri bizimkilerin veya ailecek birseyler yapiyoruz :)  Ayberk cok mutlu olacak onun icin cok seviniyorum..

Uras kuzuma gelince; kusma ilacini yemiyor, itiraz ediyor ve ne sekilde verirsem ereyim mumkunati yok icmiyor. 1-2 gun icirmistim anne sutunun icine katmistim ama o kadar iste, gerci o gun cok az kusmustu sanirim ise yaradi. napalim artik oyle boyle idare edecegiz. Onun disinda  3 ay kontrolumuz olmadi bizim simdi 4 ayinda  kontrolu var. Buarada nedense 1-2 ay pespese 2 den sonra 4 ve 6 - 6 dan sonra  12 ay kontrolu oluyor neden bilmiyorum... Onun disinda   uyku saatlerimizi hala  erken saate alamadim, 11 den  evvel uyumuyor, gece de  1-2 defa kalkiyor. Gunduzuleri  uykusu guzel cok sukur (masaallah) o arada bende nefes aliyorum , islerimi  , hallediyorum  ya da isim yoksa bu sekilde  pc basinda pinekliyorum :)) 

Buse&Ayberk
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 23.02.2010 22:45:10
Burcu,

Gerci o gun konusmustuk. Ne guzel guvenecegin biri var. Bence bu firsati iyi degerlendir ve her firsatta  guvendigin kisiye birakip  gez toz arkadasim. benim etrafimda hic oyle birisi yok, bakicilara zaten guvenemem . O yuzden biz herseyi birlikte yapmak zorundayiz..  Lorazoya masaallahh :)  Minyatur  oglan , cok tatli :))  Op  mis kokuluyu yerime...

Yagmur,

Canim masaallahhh  Bora  bebege, Uras da cok iri  bir bebek, artik kollarim agriyor tasirken... Coook ttali olmus, borada renkli gozlu sanirim , daha net bir resmi yokmu, koyda  tam olarak gorelim bora'cigimi....  Canim  soyle anlatayim... 2 cocukta senin oldumu, arada denge kurmak adina ve bir birlerine alismasi icin  cocuklarin kaynastirma yapmak gerekiyor.  Birini itip digerini sevme luxun olmuyor ve  kardes sevgisini asilamak  icinde   kucaginada veriyorsun, altini temizlerken yardimda ediyor ve musama gosteriyorsun :) yani herseye  kontrollu olarak   izin vermis oluyorsun. meslea  surekli  tasimak istiyor, yok olmaz filan desem  dis bileyecek kardesine, annesini ve  annesinin sevgisini almis gibi olacak  ufaklik... oyle hisetmesini istemedigimden  beraber tasiyalim annecim cok agirmis diyorm mesela ve  birlikte tasiyoruz. Altini aciyorum, hemen kosuyor ve kaka yapmis diyor, bana yardim etmek icin poposunu siliyor bebgein :) Bazen caninida yakiyor bilincsiz olarak, ama ben o canini yakinca  ona kizmiyorum mesela,  bebegin cani acidi annecim bak sevelim kardesi opelim  aglamasin diyorum :)  Yani  kisacasi  ileride 2 cocugun olursa  mecburen  vereceksin, o yuzden kontrollu olarak   simdiden alistirma turlarina basla derim :)  Ayrica senin inatlasmadigini  biliyorum, karsi taraf icin yazmistim :)))

Nihal'cigim,

Hamileligimde gercekten cok enerjiktim, simdilerde yorgunum ama mecburiyetten yine enerjik olmamya aclisiyorum :)  Burak alp gibi Uras da  suyu cok sevmiyor :)) Suya girince kasilip kaliyor elleri kollari nasil hareket edecegini saisiriyor cok komik :)  Sen nasilsin, neler yapiyorsunuz?

Aysun,

Ailecek masaallah, allah agzinizin tadini bozmasin, buyuk kizin ne tatliymis oyle, kucugun yuzu pek gorunmuyor zaten :(  Uras da zehra gibi, surekli memede uyumak istiyor, beni yalanci meme olarak kullanmasini  istemesemde , yalanci meme almadigi icin mecburen  goz yumuyorum ...Ben acikcasi sekerin her turlusune karsiyim, o sebepten  hic recel filan denemedim, napalim  alismiyacak .

Bende size resim ekliyeyim... Gerci ben kendi remimi hic paylasmiyorum bu tarz paylasim sitelerinde ama, bir ilk yapayim ve  sizlere ekliyeyim... Insaallah yarina kadar  gorursunuz, cunku sponra silicemm/....

Buse&Ayberk
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 23.02.2010 22:52:40

Masaallah minosumaa :)
<mesaj tarafından düzenlendi Buse&Ayberk on 25.02.2010 17:52:33>

Surpriz
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 23.02.2010 23:05:27
Buse ayberk sana, Uras babasina  benzemis:)))) masallah  size

Aysun sizede masallah cok  guzeller

biz iyiyiz okuyorum  ama yazmaya durumum olmadi, cok sukur  3/4 gunde  gribim toparlandi iyilestim. gecen hafta yogun gecti hep  disaridaydik bu hafta da  evde  duzenlemeler  yaptim, hafta sonu yoga  bebekleriyle bulustuk hepsi toparlanmis buyumusler:)))

Lorenzo  cok  sukur iyi hastaligim ona  bulasmadan gecti, uyku duzenimiz oturdu  artik  aksamlari rahatim bazen bende  erkenden yatiyorum gunduzleri toplam  5  saat uyuyor, uyumadigi zamnada  surekli  beni  aramiyor ıyuncaklara karsi ilgisi  artti hergun daha da  ilgilenip onlarla  oyalaniyoruz.

herkesin iyi olduguna sevindim bugun  erken yatacagim
 gene gelirim

Surpriz
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 24.02.2010 14:54:32
Buse ilaci  sevmedi  demek,  bizim bitti  kusmamiz olanda  normal  artik... sizin ilac almadigi  zama devam  ediyor mu?
aslina bakarsan gozum  arkamda  cikmistim   gece disari, ne  kadar  guven konusu  olsa da  birakamayan bizleriz  bence:) halbuki oglumun ruhu bile duymamisti uyuttum ve cikti.... geldigimizde  uyumaya dwvam ediyordu, tabi  benim aklim evdeydi  surekli  telefonuma bakip  durdum:))))

acikcasi 2  ve  ya  daha  coklu  anneleri  sabirlari ve ozverilerinden dolayi  tebrik ediyorum  ben ne kadar  basarili  olabildim bilmiyorum  ama  tek cocuk  bana yeter:))))
Gercekten cocuk bakmak  kolay  degilmis:) tabi bir  o kadar da  guzel bir duygu
onun bir  gulusu herseye bedel demenin anlamini ben daha yeni hissediyorum:)

aslancik
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 25.02.2010 17:43:29
buse oğluşların çok güzeller nazar değmesin hem oğullarına hem sana maaşallah hiç de yeni doğum yapmış gibi değilsin formunu kazanmışsın hemencecik

Buse&Ayberk
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 25.02.2010 18:02:37
simdi bir taraftan urasi mziriyorum ve tek el yaziyorum... resimi silmeye geldim...  birazdan da ayberk'i gymboree ye goturucem, disarida dizimin ustunde kar var. donuste musait olursam, ki sanmiyorum aksama belki yemege misafir alicam - hic bir sey hazirlamadim da nasil olcak bilmiyorum-  gelebilirsem gelirim... opuyorum simdilik herkesin meleklerini ve kendilerini....

anneolmakgüzel
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 01.03.2010 09:21:57
Günaydın hanımlar,
nasıl gidiyor hayat bebişlerinizle?umarım herkes mutludur..
Ben Burak Alp yönünden maaşallah diyeyim gayet mutluyum..beni üzmüyor küçük yavrum..Geçenlerde 3. ay kontrolümüzü yaptırdık..biraz kansızlığımız çıktı..4.aydan sonra ilaç başlayacağız inş.bir de hanımlar çoğunzun erkek bebeği var dikkat edin diye söylüyorum penisinin ucu kapanmış..sık sık kontrol etmek gerekmiş..doktorumuz açtı bir de pomat verdi..gün aşırı sürün tekrar kapanmasın diye..
Burak Alp e bir puset aldık..chicco nun simlicity modeli..kullanışlı bir model.ama arabamızın bagajı oldukça büyük olduğu halde çok yer kaplıyor..alırken de küçük diye almıştık halbuki..Burak Alp bayılıyor pusetine..bindirdiğim an uyku moduna geçiyor..çok seviniyorum:)çünü kızımı hiç bindirememiştim.sevmezdi.
Buseciğim,bebekle dışarı çıkmak eziyet bence:)hele teksem çok zorlanıyorum cidden.Burcucuğum doğru söylüyorsun çocuk büyütmek çok emek isteyen bir olay..kızım bir de kızkardeş istiyor aslında..ama şu an göze alamıyorum hele hele hamileliği hiç göze alamıyorum:))
aslında kalabalık ailelere bayılıyorum ben..insanın kardeşinin olması çok güzel birşey..benim kayınvalidemler 2 kardeşlermiş..abisi erken yaşta vefat etmiş..anne ve babasını da kaybetmiş..kendini kötü hisseder hep kimsem yok diye.

aslancik
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 01.03.2010 10:24:53
selam
her keze mutlu ve güzel geçecek bir hafta diliyorum

nasılsınız bebişler nasıl umarım kimsede yaramaz bir durum yo

Buse&Ayberk
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 05.03.2010 08:52:05
Selam hanimlar,

Forumda en  geriden seyir eden  forum bizimki sanirim :))

Son yazdigimdan beri surekli misafir agirlayip durdum. Onun disinda 2 gundur inanilmaz hastaydim, Allah bir sekilde guc veriyor , zira en cok korktugum sey hasta olmak :( ...  Insanin yakini olmayinca etrafinda, kim bakacak cocuklarima diye dusunup duruyorum :(   Onun disinda bugun spora basladim :)  Ailecek spora gittik.  Cocuklari  spor salonunun kresine biraktik. Aslinda bugun sadece kardio calistim, sonralarda  step ve pilates derslerine katilicam.

Uras'cigim, inanilmaz buyudu.  Artik sesli kahkahalarimiz basladi (3. ayina 2 gun kala baslamisti ), aguslarimizda  inanilmaz yogunlasti, karsina gecip konustugumda resmen benimle sohbet ediyor, saatlerce konussam  o da ayni sekilde bana karsilik veriyor :) 4. ay kontrolumuz ayin 15'de olacak. Ben boyunu olctum ama kilosunu dr. da tartiracagim (inanilmaz tombalak olduk bu arada yerinden kalkmiyor sipacik masaallah ) :))

Ayberk'cigimde hic yemek yemiyor . Fakat cok aktif ve yogun gunler geciriyoruz ogluslarimla :)  Hayirlisi olsun bakalim...

Nihal'cim, sen de disariya cikmakta zorlaniyorsan ben  hic cikamam sanirim :))  Sizinkiler oldukca buyuk  cocuklar, benim  buyugum bile cok kucuk :( Valla simdilerde pes pesehamile kalmayi planlayan kislere kesin kes 4 yas aralikta dogum yapmalarini oneriyorum :(  Zira 4 yasindan once cocuk kendi bagimsizligini ele alamiyor :( Coook zorr coook , heleki benimki gibi  hircin bir cocuksa daha da zor :(

Aysun, tesekkur ederim. Ukalilik gibi olmasin ama, aslinda dogumdan sonra daha inceydim :(  Dogumdan 1 ay sonra   kilo aldim, tatli krizlerinin onune gecemeyince,  ne yazik ki kilo ve yag olarak geri dondu :(  Simdi ciddi bir spor ile o yaglardan ve fazlaliklardan yaza kadar kurtulmam gerekiyor...

Burcu, sen nerelerdesin sekerim? Sesin cikmamis hic, hersey yolundadir umarim...

Yagmur'cugum, ayri eve ciktin daha cok gelirsin diye dusunuyordum, ama yine goremiyoruz seni! Sen nasilsin, bebois nasil?

Semra ve berna da kayiplarda? Umarim onlar ve bebisleride iyidirler...

Herkesi opuyorumm...

Surpriz
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 05.03.2010 09:27:03
Yazabiliyorum  sonunda:))))
cok yogun  bir hafta gecirdim  misafir agirladim, onun disinda  hep disaridaydim
yarin ilk 1  haftalik tatilimize Bodruma  gidiyoruz bakalim Lorenzo ile tatil  nasil  olacak tabi  daisyde bizimle geliyor:)))
hem annemleride  gormus olacagim, 1  hafta evde temizlik ve yemek yapmaktan uzak olmak simdiden bana  heyecan veriyor:))))
Tatil heyecani  disinda  hersey  yolunda  lori  bu  ay hizli  buyume  gosterdi dondugumuzde  kontrolumuz var. oyuncaklara  ilgisi hergun artiyor bende  hergun yeni  birseyle oynamasini  ogretiyorum  kendi  halinde uzunca  zaman oyalaniyor:)))

Busecim  fotolarinizi gordum  super olmus Uras masallah :))))
spora  baslamanda  cok iyi olmus bende  pilatese baslayacagim  ama  bir turlu  vakit ayiramadim, 10  gun once  evimizin karsisina  yeni  spor salonu acildi :)))) simdilik karsilikli bakisip  duruyoruz:)) dondugumde  baslamayi  planliyorum bakalim.

Lorenzo uyandi  emzirip  valiz hazirlamaya baslasam iyi olacak

optuk hepinizi

Surpriz
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 05.03.2010 09:28:50
Nİhalcim bu penis  ucunun kapanmasini siz  mi  anladiniz dr. mi
birde  kapaninca  cis yapamiyor olmali mi
bende  kontrol  ediyorum  bizimki biraz  kapaliymis ama  dr.  sunnetlik  durum  degil  dedi  takipteyim  hep
birde  nasil  acti...

anneolmakgüzel
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 09.03.2010 19:35:46
merhabalar
nasılsınız güZEL ANNELER?biz bugün pek iyi değiliz..oğlum aşı oldu...sarstı oğlumu..kucağımda uyuyor ben de tek elle vyazıyorum:)
Burcucuğum penisle ilgili soruna cevap veriyorum:)
eşimde diyordu zaten kapalı gibi diye pek anlamadık aslında..doktor eli ile çektirince açıldı..iki deri yapışmış birbirine..pomat verdi.kapanmasın sık sık bunu sürünn sevirip dedi..hala annendemsin canım?
Buseciğim,senin yerinde olsam zaten hiç çıkamazdım işin içinden..sana maaşallah canım benim..
Evde çocuklarla vakit geçirmek tarifi olmayan güzel bir duygu..benim huzurum oğluma da yansıyor keyifli bir bebek..

anneolmakgüzel
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 09.03.2010 19:43:03
geçtiğimiz pazar gezmeye gittik mersine..deniz havası almak inanılmaz iyi geldi.biraz yorucu oldu  ama değdi..burak alp puseti seviyor..onunla gezmek hoşuna gidiyor.çok zorluk çıkarmadı..br ara emzirmek için alışveriş merkezinin bakım odasına gittim..tesadüfe bakın ki burak la aynı gün doğmuş bir bebekle ve annesi ile karşılatık..bizimki tosuncuk kaldı onun yanında biraz:)çok sevimli bir bebekti demircik de

aslancik
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 14.03.2010 12:18:18
selam
arkadaşlaistanbulda kardeşiin evindeyim
ziyarete geldik
foruma
giremiyorum
sık
sık
 çocuklardan
fırsat
bulup

nasılsınız hepiniz
iyisinizdir
umarım
 görüşm ek
üzere

<mesaj tarafından düzenlendi aslancik on 16.03.2010 18:07:32>

Surpriz
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 24.03.2010 20:33:06
ooooo nerelerdesiniz
Tembel bizim sayfamiz, gittigimden beri kimse yazmamis.
Ben ancak toparlanabildim  ve yazabiliyorum,
Bodrum tatili hic  iyi gecmedi, hava sartlari kotuydu, her yer  tadilatta ve kapali, ustune  lori evi cok  yadirgadi  uyku  sorunu  yasamak  bir yana cok huysuzdu. Birde  Daisy  kizima  kopek  saldirdi... ilk gunler  anlayamadik depresyona  girdi sandik  ama  İzmire dondugumuzde veterinere goturduk  hemen yuruyemez  hale gelmisti,  meger apse  yapmis kirli  kan zehirliyormus neredeyse operasyon gecirdi.
Lorenzo hafif usuttu dondugumuzde  doktor kontrolumuzde  vardi neyseki sorun yaratmadan iyilesti, 2. rota asimizida  olduk.
ben dondukten  sonra camasir ve utu ile bogustum  1  hafta kendime  gelemedim. Bodrumda  evde ki yorgunlugumdan daha fazla yoruldum ve uykusuz  kaldim Tatil bir ise yaramadi:((((

simdi duzene girdik  ama haftaya da  istanbula geciyoruz umarim orada daha rahat  edecegim.
1  hafta kalacagiz.  Bu  sefer daisyi  goturmeyecegiz  babam gelip  bakacak. İlk kez  bu  kadar uzun  sure ayri kalmis olacagim. Umarim terkettigimizi dusunmez cok  hassas kizimiz.

butun bunlar disinda  hizla buyumekteyiz, bu aksam ilk  kez kahkasini  atti oglum nasil  duygulandim  gozlerim  doldu. inanamadim  esimi  cagirdim  onun  yaninda da  2  ez daha yapti cok  guzel bir duygu.
havalar guzellesti hergun sahilde  yuruyus yapiyoruz, evde  oyunlar  oynuyoruz.
gelecek aydan itibarende ek besinlere gececegiz ve oglum icin yogurt makinasi ve blender arastirmasina  girdim
braun multiquick ve  philips arasinda  kaldim yogurt makinasinda ise  sinbo dusunuyorum. arzum bebenin makinasini pek tavsiye etmiyorlar  plastik  kokusu oluyormus gerci  sinbonunda  kabi plastik  ama kendin cam kap alip kullanabiliyormussun.
bazi markalarinda  eksi tadi oluyormus.
siz ne onerebilirsiniz  kullandiginiz  urun var mi

Surpriz
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 24.03.2010 20:36:14
nihalcim penisinde  kapanma yokmus cok  sukur dr. kontrolunde  bilgi aldim,  sizde gezmelere  baslamissiniz, puseti  sevmesi iyi bizimki nedense kanguruyu daha  cok  seviyor  hele pusette uyumak hic istemiyor.
buse resimlerinize  bakiyorum, sende aktif hayata  devam  etmektesin

berna saduman listemizin  baslari kayiplarda....
kimseler  kalmamis

Sayfayı değiştir: < 12345678 > | Sayfayı gösteriyor 5 of 8, mesajlar 161 to 200 of 307