Forum Bebeği Forum Ana Sayfa

Bebek.com Forum'a Hoş Geldiniz...

Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.
Bebek.com forumunu ilk ziyaretiniz ise; Forum Kuralları için tıklayınız.

EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ

Sayfayı değiştir: < 12345678910.. > >> | Sayfayı gösteriyor 6 of 16, mesajlar 101 to 120 of 307
Yazar Mesaj
purple07

• Tüm gönderiler : 120
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: ANTALYA
  • Durum: çevrimdışı
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 10.01.2010 11:57:20 ( #101 )
iyi pazarlar hanımlar ;

Sevim artık cok daha iyi sükür sadece disi kasındıgında ve uykusu geldiginde mızırdıyor kötü bir alıskanlık edindi oda aksam uyuyor biz yatmaya hazırlanırken o uyanıyor 2 gecedir 3 te yatı 8 de kalkmaya basladım gündüzleride islerim oluyor o uyurken uyuyamıyorum hanfendinin bir uyku düzenine alısması artık şart nasıl ayarlayacagım onu bilmiyorum ama bir yerlerden baslamak lazım.
disler icin evet biraz erken ama bizimkinin 2 aylık oldugundan beri pek cok salyası oluyor 1 aydırda disleri fena halde kasınıyor dondurucuya atıyorum disligini bazen ozaman cok hosuna gidiyor cok degil 2-3 dk bekletiyorum aslında agrısı yok ama soguk soguk kasıması daha güzel oluyor sanırım. Disler genelde 4 ila 7 ay arası cıkarmıs tabi burada genetik faktor cok önemliymis ben anneme sordum benim disim 7. ayda cıkmıs esiminkini henuz bilmiyoruz sormadık neyse umnarım gec cıkar yani 7-8 uygundur birde sıkıntılarımızdan yeni kurtulmusken hemen dis acısı cekmeyelim degilmi :?

Busecim iltifatın icin tesekkür ederim ama eminimki tüm anneler bebekleri icin benim gosterdigim hassasiyeti gösterecekledir ama ben diliyorum kimsenin bebisi hastalanmasın sıkıntı cekmesin.
Tabiki deneyimlerinizi paylasmayı cok isterim buna okadar cok ihtiyacım varki mesela sevim 4.5 ay suanda kimi yerlerde bebeklerim 4-5 ay arasında yavas yavas ek gıdaya baslaması gerektigini okuyorum kitap internet vs.. nedeni ise 6 ay da baslanırsa alısmada zorluk cıkarmıs degisik tatları demek istemezmis bebek ozaman dünya saglık örgütü ilk 6 ay yanlızca anne sütü diyor biz doktorumuza gittigimizde danısıcaz fakat siz ne yapmıstınız bu konuda birde ilk disiniz ne zaman cıkmaya baslamıstı ? rota virüsü asısı yaptırmısmıydınız hos simdi urasada yaptırıcakmsın sanıyorum ilk doz 2 ay ile 3. ay son doz 5 . ayın sonuna kadar yaptırılıyor sanırım sevime ilk dozu yaptırdıgımızda tam 5 gün boyunca sıkıtı cektik gazlı oldugu zamanları 2 ile carp o sekilde ozamanlar gazımız vardı cok sükür bitti bizde emin olamadık 2. asıyı yaptırmalımıyız .... ama kimse rota virüsüne karsı bukadar uzun süre etkilenmemis doktorlar gazdır diyor fakat dedim ya gazdan cok daha fazla ve uzun süreliydi ... yazmaya devamedicem ama sevimile ilgilenmeliim.... uyuyunca devam ederim uyursa şayett

Surpriz

• Tüm gönderiler : 995
  • Bölge: Izmir - Goztepe
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 10.01.2010 16:38:14 ( #102 )
Berna  cok  sukur daha  iyisiniz tanrim  daha beterinden korusun, dis konusunda  bende  2  aylik bir bebegin dis cikardigini biliyorum bu yuzden her  bebek  icin bu da farkli  sanirim:)
rota asisini bizde sali gunu  olacagiz sen yazmistin  daha onceden sikinti yasdiginizi  bende  hem ebe hemsireye hemde  doktorumuza sordum ates ve sorun olmaz hic duymadik  dediler, bakalim bizde  ne  olacak.

biz  bugun yogadan arkadaslarla bulustuk :) hepimizin arasinda  1 er hafta vardi ve sonunda  toplandik  3 kizin  arasinda  bizim oglan cok komikti ve en buyugumuz biz olunca  gercekten buyudunu gormus oldum:) anneler ve babalrinda  bir araya gelip vakit gecirmeside ayrica guzeldi:)
neyseki  uslu  durduk ve keyifli  bir  pazar gecirdik. 4 bebegide yan yana  koyup  resim cektik o  an cok  duygulandim :( gozlerim doldu. nereden nereye geldik...

Buse&Ayberk

• Tüm gönderiler : 582
  • Bölge: USA/ Chicago
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 13.01.2010 10:02:41 ( #103 )
Selam tatli annecikler,

Yatmadan once bir ugrayi halinizi vaktinizi okuyayim, kendimizdende haberler vereyim diye ugradim.

Biz cok sukur iyiyiz, Uras kuzusu tam bir tombalak oldu (masaallah)... Kusmamiz azalacagi yere hergun sanki daha cok sidetleniyor ve ben inanilmaz uzuluyorum, Burcu'dan gelecek haberi sabirsizlikla bekliyorum.  Tr'den buraya gelecek bir kisi var onunla yollayacaklar, umarim etkili  bir ilac onerir, gerci ben  eczaneye  siz yinede sorun  baska bir alternatif daha yollayin dedim.  Haftaya da  hastane randevumuz var,2. ay randevusu.  Bakalim dr.  fazladan rica edicem, artik bu reflu olayi ile basa cikamaz  oldum cunku, belki acir halimede  bir ilac onerir (sanmiyorum gerci)...

Ayberk kuzum tam kardes  cilgini :)  Surekli bebek diyerek dolaniyor... Ben ne zamanki bebegin yaninda yokum kosarak bebegin yanina gidiyor, o yuzden bebegi hep yanimda tutmak durumunda klaiyorum, ancak ayberk yokken veya uyurken  yanindan rahatlikla ayriliyorum, gerci gecen gun gizlice  afacan oglumu izledim, bakalim neler yapacak diye  :))  Once altini kokladi "ogggg kaka" dedi sonra  tulumunu cikartmak icin  biraz ugrasti, arkadan elini mincikladi azicik, sonradan ayagini cekistirdi   ve sonrasinda birden beni gordu Kim bilir daha neler yapacakti :))  Fakat en cok yaptigi sey  kafasini oksamak ve opmek  

2 cocuk guzel hosta, disariya cikmak tam bir kabus :(  Heleki bizdeki gibi disarida diz boyu kar varsa ozellikle dahada bir zor oluyor. Gecen gun esim birsey unutmus evde, rica eti ise getirirmisin diye de, allahim  birini giydir, digerini doyur , onu   bilmemne yap derken ben esofmanla ciktim evden. hele  disariya  cikisimiz hepten bir kaos :(  onden in araba isit, sonra al birini gotur once  bagla, sonra otekini gotur bagla  off offf , biri kucagimda digeri  kar oynamak ister kacar , cocuk kucagimda karda  afacan ayberk pesinde kostur dur    hihihihi   Yok yokk  ben havalar duzlene kadar ve 2'li puset kullanabilecegim havalar olusana kadar disariya cikmiyayim iyisimi  

Buse&Ayberk

Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 13.01.2010 10:24:35 ( #104 )
Berna'cim,

Ayberk'in ilk disi 11,5 aylikken cikmisti.  Her cocugun farkli oluyor, cok erken cikartanda oluyor, bizim gibi cok gec cikartanda.  Fakat salyasinin akmasi dislerinin gelecegi anlamina gelmiyor ne yazik ki :(  Bizim de erkenden dislerimiz kasiniyor ve  salyalarimiz vardi, ama cok gec geldi. Sen damagina bakarsan anlasin aslinda, damak kisminda dislerin beyazligini net bir sekilde grursun, eger damakta beyazlik yoksa  dis te gelmiyor demektir

Ek gida icin  soyle  yapmistim ben; emzirmedigim icin 5. ayin basinda  tek sebzeler ve  bazi meyvelere baslamistim. Fakat sen emziriyorsun diye  biliyorum, acele etme bence, emen bebeklerde 6. aydan itibaren baslatiliyor.  Ayrica  her cocuk ayni olmuyor, bazi cocukken lokma yemezken bazilari her birseyi  yiyorda tadiyor da... Rotavirusu evet yapmislardi (ayberk'e), bakalim  bu gidisimizde hangisini yapacaklar  bilmiyorum. 2. doz icin ise bence doktora danisman en iyisi olur gibime geliyor, fakat ayberk'te 2 doz yapilmisti.  gaz sorunu ise enteresan geldi acikcasi, ayberk mutemadiyen gazli bir bebekti, o yuzden ben  herhangi bir degisiklik hatirlamiyorum..

Dis icin ise flor kullanmani oneririm. hem daha saglikli cikar disleri, hem de  kolay dis cikartmasini sagliyor. Ayberk'in  dislerinin nasil ciktigini anlamadim o sebepten, herkes dis  sorunu yasarken masaallah yavrum  o kadar kolay cikartmisti ki, insaallah Uras da kolay cikartir ve tabiki diger tum bebeklerimiz...

Burcu, masaallahh  size  canimm :)  Gordum face de resimlerinizi :)) Cook tatli olmus loranzo kuzusu , yerim onu ben :)  Tabi alsiti yogaya kuzucuk, once anne karninda , simdi anne kucaginda devam ediyor yogaya :)  Hadi bakalimm...   Senin gibi bende  cok duygulaniyorum inan,  surekli bakip bakip  duygulu  anlar yasiyorum, daha dune kadar cocuk askiyla yanan ben simdi 2 dunya tatlisi melekle  gunlerimi dolduruyorum, bazen ruyami acaba diye bile korkuyorummm :))

Ruya demisken :))  Dun gece ruyamda Uras dusuyordu, nasil  atliyorum  yakalamak icin    Kafasindan   "saaap"diye yakaladim  - sapp sesi cikti sahiden-    esmin kafasina  yapistiri vermisim    hihihi   ayhh yazik canim yaaa nasil firladi yataktan "ne oluyor yaa" diye :))  Dedim ruya gordum   O da ruya muya  bahaneyle  dayak atiyorsun dimi dedi   Iyi fikir

Neyse ben kactim , yine cok uzun yazmisim

purple07

• Tüm gönderiler : 120
  • Bölge: ANTALYA
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 13.01.2010 17:07:52 ( #105 )
Busecim ;

Verdigin bilgiler icin cok tesekkurler flor vermeye hangi ayda baslamıstın ? bizde ek gıda konusunda tamamen karar verdik 6. aydan sonra ek gıdaya gecicez ama ilk baslangıc ne olmalı acaba bazıları yogurt diyor bazıları elma suyu sen ne ile baslamıstın aslında bazılarıda kasık maması diyor ....

Bu arada ben hergün 2- 3 bardak ıhlamur iciyorum harika süt yapıyor epey faydasını goruyorum bu gunlerde deneyebilirsiniz busecim mutlaka dene özellikle sütünün azaldıgı zamanlar icin benim özellikle aksam üzeri ve geceye dogru sütüm azalıyor o nedenle ögle yemeginden sonra ve aksam yemeginden sonra ıhlamur iciyorum yanılmıyorsam sende bir ara sütününün azlıgından yakınıyordun ....  Urası emzige alıstırdınmı _? ayberk neyseki anlayıslı bir cocuk hic kıskanclık yapmıyor ve kardesini seviyor ne güzelll haaa bu arada ben 2. kere hala olucam bu gun bekliyoruz yengem dogum yapacaktı 40 dk icinde olur demisler ayyy canım ya dün nasıl endiseliydi sesi ilkinide normal yapmıstı o simdi pek bir evhamlıydı ilkinde bu kadar korkmuyordum ama simdi dogum sancısı heleki suni sancılı dogum cok zor oluyor diyordu endiseli bir sekilde haber bekliyorum onlar konyadalar minik kızımız ne zaman dogacak bakalım hayırlısı ile saglıklı sıhatli dogacak yegenimmm 4 gozle bekliyoruz beren hanımı benim kızımın en yakın yasıtı kuzeni olucak kendisi ....

Busecim sevimde ilk 2 ay cok kustu ama artık eskisi kadar sık kusmuyor hatta 2- 3 gunde bir günde 1 kere felan oluyor ama yıkandıgım zaman aksama mutlaka kusuyor sanırım üsüyüncede kusuyorlar uras kuzusu 3 aylık olunca epey azalacaktır eminim birde o simdi nekadar emdigini bilmiyor hep emmek istiyor emme duygusunu tatmin etmek icin simdi ama daha sonra doydugunda ihtiyacından fazlasınıda emmeyi bırakacak simdi o yuzdende fazla kusuyor olabilir sonucta fazlasını atmalı yanılmıyorsam degilmi.. tabi ben durumu bilemiyorum ama bence ilac kullanmak icin bir süre daha beklemelisin biz ilac kullanmaktan fazlasıyla cekiniyoruz cünkü ilac kullandıgımızda sevim hep cok pisik oluyor hemde makat catlagı ortaya cıkıyor .  Su kar anınızı sempatiyle okudum az önce ne güzel burda hic kar yagmıyor acaba kızım kac yasındayken karı gorucek .... sanırım 5-6 dan önce olmaz cunku ya üsütürse korkusu olur eminim bendeeee.... ama diz boyu kar gormeyeli epey oldu .... ruyan mutismis güldürdün beni sonra kücükken abimden yedigim tokadı hatırladım oda bana sabah onu uyandırdıgımda bana bir minik tokat atmıstı sonundada rüyasında beni kovalayıp bir türlü yakalayamıyormus onu sinir etmisim oda uyandırdıgımda beni yakalamısken uyku sersemi isini halletmis oldu bende birdaha onu asla uyandırmadım

Burcucum emzik konusunda bende ilk önce kaucuk emzik almıstım kızıma sonra araştırdımki kaucuk emzik disi cıkan cocuklarda daha cok kullanımı öneriliyor disi cıkmayan bebeklerde ise silikon bunun üzerine bende silikon emzik aldım hos bizim icin birsey degismedi kızım asla emzik emmiyor disini kasıyor 10 sn tutup geri cıkarıyor . tabi ben damaklı emzik kullanıyorum damaksız olanları daha cok tercih ediyorlarmıs ama damaksızlar zararlıymıs o yuzden tam damaklı yarım damaklı diye satıyorlar emzikleri ... ama lorenzo zaten silikon kullanmadıgına gore mecbur kaucuk olmalı degilmi

sevim uyandıııı hadi kalın saglıcaklaaaaaa....

aslancik

• Tüm gönderiler : 41
  • Bölge: kayseri
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 13.01.2010 20:33:51 ( #106 )
selam ben aysun 2005  nisan doğumlu bir kızım vardı şimdide 13 kasım2009 doğumlu dünya tatlısı bir kıza daha sahibiz büyük kızım sahra küçüğü zehra ilk bebeğimde çalışan bir anne olmanın tüm olumsuz yönlerini yaşadığımdan zehra için işimi bıraktım onları kendim büyütmek istiyorum büyütürkende yaşadıklarımızı mutluluklarımızı hüzünlerimizi sizlerle payşalmak istiyorum tabi sizde isterseniz

Surpriz

Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 14.01.2010 10:29:04 ( #107 )
Buse canim dun sana faceden mesaj  atmistim  sonra sen aramissin sanirim  ama  dun oglum  cok  huzursuzdu  hic rahat  vermedi aksamda  babasida  yardimci olsa da  basedemedik  sanirim rota asisinin etkisi  oglum kabiz  oldu  dun  gazlarini cikaramayinca rezene icirdim de rahatladi:( bugun  daha iyi gibiyiz
doktor kontrolumuzde  kilo alimi gayet  guzel  cikti  sadece anne sutu yeterli  geliyor artik:) boyumuzda  iyi ama  bascevresi bu  ay  fazla hizli  buyumus dr.  endise  yapmayalim 1  ay takipe  alalim gerekirse  kafa ultrasonu cekeriz dedi umarim  normale  doner.  dun  kendi  doktorumuzla da  konustum  anlettim  durumu  onlarda  takibe  alacaklar.
kalca  cikigi ultrasonu cekildi  sorun yok.
bas cevresi olayinda  umarim sorun olmaz:(
ilac konusun  gelince  sende arastir dr.  bana  baskasini vermedi, eger sende  etkili daha  uygun birsey  bulursan benimle paylasir misin..
birde babybjorn active  kanguru  aldik ve 2  gundur gayet  memnunum, Lorenzo da  cok  rahat.

Lorenzo  uyandi :)
gene yazarim

Surpriz

Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 14.01.2010 10:49:15 ( #108 )
ben lorenzonun doktoruna  pek isinamadim  daha bana gore  fazla ciddi  ve ben birsey  sormadan  aciklama  yapmiyor birkac  defa daha giderim icim  isinmazsa degistirmeyi  dusunuyorum, bu yuzden Busekusma  icin  seninde onerilerine  acigim:)
Lorenzo bunlar disinda gayet  iyi artik mama saatlerimiz 2,5 3  saatde bir olmaya basladi  geceleri uyanmiyor sabaha karsi  emiyor uykusunuda giderek  erkene almaya basladik  11 den sonra uyanmiyor artik.
gunduzleri kendi  basina  uyumasina alisti ve kendi  kendine ana  kucaginda oyun halisinda  oyalaniyor bir suru  sesler cikariyor hergun  yeni  birsey  ogreniyor:)
ayberke kocaman masallah ne guzel kardeslik  yapiyor:) karda disari  cikmaniza ayrica guldum... kisa  bir  zaman sonra daha rahat  cikacaksinizdir.

berna  kaucuk kullaniyoruz simdilik silikon istemiyor.

aslancik  hosgeldin  her zaman paylasima acigiz

Lorenzo ilgi istiyor
kactim

aslancik

Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 14.01.2010 12:01:29 ( #109 )
Selam az önce aşıdan geldik bebeğime üç aşı birden yapıldı  inşallah kolay atlatırız bu günü

Surpriz

Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 14.01.2010 20:07:53 ( #110 )
Aysun hemen yazip  cikmistim benim oglum ilgisizlige dayanamaz:)
sende tecrubeli annelerdensin  seninde  paylasimlarini  bekliyoruz, bizde  12  kasim dogumluyuz 
3  asidan bizde olacagiz  ama bu  ay  sonuna  erteledim 12 sinde  rota asimiz olmustu doktorumuz  biraz  zaman gecsin  istemis sanirim 

anneler  ben  doktorumu  degistirecek  gibiyim bu hizli  bas buyumesi olayindan dolayi 
ben dr.  kontrollerimi  hemen aile hekimimize bildiriyorum ve  o gun  ya da ertesi gun onlarda  kilo, bas, boy olcumu yapiyorlar... gecen  ayki kontrolumuzde dikkat  ettik  aile  hekiminde olculen bas ile  dr.  arasinda  fark var ve aile hekiminin ki  dogru  38.2  dr de 36.8  ki biz zaten 36 cm le  dogmustuk ve 1  ayda  1 cm  civari  olmasi cok normalmis.
ben 1 kez daha gidecegim eger ki yine adam icime sinmezse  degistirmek istiyorum yine de simdiden arastirma yapayim.

Buse aile  hekimine de  reflu icin  ilaci  danistim,  aynisini  soyledi  ayrica gaz  icin  verdigi Colinox  da  refluye iyi geliyormus ben kesmistim 20 gune  yakindir kullanmiyordum  elimde de yeniden aldigim  kalmisti kullanacagim.

lorenzo doydu  simdi  biz yemegimizi yiyelim:)

optuk  hepinizi

aslancik

Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 15.01.2010 15:25:59 ( #111 )
tekrar merhaba

dün öyle alelacele yazdım kızım ağlamasın diye  dün geceyi rahat atlattık şükürler olsun oldukça endişeliydim bebeğim zorlanacak diye ama olmadı
ikinci anneliğim ama  ilkinde çalışan anne olmanın tüm dez avantajlarını yaşadım kızım annene ve kreş arasında büyüdü maalesef bir çok ilkini benden önce ya annem yada kreşteki öğretmenleri yaşadı inanın ilk kez anne olmuş kadar heyecanlı ve tecrübesiz hissediyorum kendimi

ben rota aşısını henüz yaptırmadım kızıma doktorumuz önerdi ama bilemiyorum bağzı yan etkilerini okudum internette kafam karıştı 12 haftası dolmadan bir karara varırım her halde 

Surpriz

Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 15.01.2010 19:10:29 ( #112 )
Aysun
gercekten ilklerini yasamak cok  guzel bir duygu  bende  bu yuzden is hayatina  en az  2  yil  donmeyi  dusunmuyorum, hergun yeni  birseyini goruyorum 2  gundur dil  cikarmayi  ogrendi mesela :)))

Rota  icin ben arastirmadan direk  yaptirmistim,  doktorlar  ne  kadar yen  etkisi yok  deselerde oluyor biz  gaz cikarmada zorlandik  dr.  birkac gun ishal olabilir demisti tam  tersi  oldu  :)  neyseki  bugun normale  donduk.

Buse&Ayberk

Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 16.01.2010 09:41:24 ( #113 )
Herkese selamlar,

Biz cok sukur iyiyiz, kusmamiz son surat devam ediyor   :( ...   Onun haricinde  meme askimizda biticek gibi gorunmuyor, memeyi sormustunuz  MALESEF  minik melegim  meme ve emzik arasindaki farki daha dilini surer surmez farkediyor   ve booog  yapip atiyor, zorlayincada resmen bana cemkiriyor Bakalim yarin esim yanimdayken cikip degisik degisik emzikler alicam ve birde o sekilde denicez

Berna'cigim,

Yogurt icin  bana gorede , bizim dr. larimiza gorede erkendi (!) ... Ben yogurt'a 7. ayin sonunda baslamistim... Ilk verdigim ek gidalar ise kavanoz mamasini tercih edip; havuc, bezelye, tatli patatesti , meyve olarak elma, muz, erik vermistim ... Fakat dikkat edecegin sey su olmali ! Verecegin ek gidalar  karistirilmamis olmasi gerekiyor, mesela; sadece havuc, sadece bezelye gibi... Ben  ozellikle kavanoz mamasini tercih etmistim, cunku o kivami yakalayamamaktan korkmustum, malum sadece yutma refleksleri var ve cok iyi ogutmek gerekiyor.... Bu arada yeni bebeginiz anali-babali buyusun insaallahh... Canim kusma konusuna gelince...Ayberk'cigim de oyle cok cektimki anlatamam, 14 ay puskurterek kustu ve mutemadiyen kusuyordu, yememk yedigi anda da kusuyordu yemedigi anda da  dusun :(  Surekli kusan bir bebekti, ne zamanki tam  olarak ayaklandi ondan sonra gecti, fakat ben  bir kez daha 14 ay  ayni seyleri yasamak istemiyorum, o kadar zorki anlatamam, heleki  normal ev yemeklerine basladiktan sonra  dahada zorlasiyor olaylar,  her yer salcali yemek lekesi oluyor elimde bez ve kova ile geziyordum, kimseye gidemiyordum gittigimiz yerlere kusari insanlarin evini batiririz diye :(  Off offff  cook zor valla

Burcu'cugum,

Sana brdan ayrica  tesekkur ederim , ilgilenip beni bilgilendirdigin icin...  Demek  yeni kangurunuzdan memnunsunuz, cok memnun oldum, malum bunuda ben onerdim Memnun kalmadim deseydin kendimi cok mahcup hisederdim :)) Fakat dedigim gibi herkes  o markanin  kangurularindan inanilmaz memnun.. Doktor konusunda da icine sinmesi en onemli nokta, sinmediyse ve seni cevaplariyla tatmin etmiyorsa  hic bosuna zorlama, yol ver, umarim gonlune gore daha iyi bir doktir bulursunuz....

Aysun,

Aramiza hosgeldin... Sana oncelikle kendimi tanitayim; ben Buse USA/Chicago da yasiyorum, 2 tane oglum  var...birinin ismi Ayberk, digerinin Uras ...  Birisi  31 aylik , digeri dun 2 aylik oldu :)...  Sizinle aramizda bir gun var :))  Aslinda benim dogum tarihim de 13 Kasim di   Ama 13. Cuma ya geliyordu  ve ben o gun dogmasini hic istememistim ve 14 Kasim da bize ceeeeeee dedi oglusum  :)  Fakat 13 den yine kurtulamamis ve 13. cuma olmasada, 13. katta dogum yaptimmm    Asilarinizida  kolaylikla atlatmissiniz, bakalim bizim asilar nasil  olacak ve  sorun olacakmi en onemlisi .... Umarim olmazz...

Neyse  ben kactim opuldunuz....

PS: su ticker nereden yapistiriliyor, ben bulamadim da!? 

Buse&Ayberk

Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 16.01.2010 09:58:24 ( #114 )
Size  2 aylik bir melek resmi birakayim :)) 

<mesaj tarafından düzenlendi Buse&Ayberk on 18.01.2010 00:26:05>

gunesimata

• Tüm gönderiler : 333
  • Katıldı: 21 November 2009
Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 16.01.2010 13:53:46 ( #115 )
merhabalar, ben Aralık annesiyim, bêbeğim 3 Aralık doğumlu, sizede çok yakınız, o yüzden sizin sayfanızı da takip ediyorum, Aralık annelerine ek olarak. Rota virüsü aşısını son kontrolünde doktorumuz bizede önerdi ama sizi okuyunca kararsız kaldım. Yan etkiler derken, aşının yarattığı huzursuzluk, ağrı ve ateştenmi bahsediyosunuz, yoksa kalıcı yan etkilerimi varmış?
Bide bu soğukta ( ben İstanbulda yaşıyorum) bebeği dışarı çıkarmaya çok korkuyorum ben. Heleki yalnız. Ama evdede çoooook bunalıyorum 45 gündür evdeyim.. Siz nasıl yapıyosunuz, üstüne neler giydiriyosunuz, dışarı çıkarken? Ay biraz saçma bi soru oldu sanki :)) kusura bakmayın. Yeni anneyim napıyım acemiyim :))
Surpriz

Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 16.01.2010 14:23:53 ( #116 )
Buse canim doktoruma  ancak  ulasabildim  ve ilac icin  ben tamam diyene kadar  devam  edecegiz dedi birazda netten  arastirdim 5.  aya kadar  devam  edenler olmus bu  konuda  net  cevap  veremeyecegim  sana :(
dun aksam ilk kez kanguru ile alisveris merkezine gittik cok  rahat  ettim  agri  falan cekmedim ozellikle sakin  saatlere denk  geldi ki  cok fazla  insanlarla da  ic ice olmadik... gece  ancak 12  ye dogru  uyudu ve sabah 7  gibi uyandi nasil  dinlenmisim  anlatamam :) hemen emzirdik  ve uyudu  tekrar 10  da  uyandik  masallah deyin,   babasi  evdeyken yapiyor sadece bunu:( 
o  sirada  doktorumuzu  aradim  birsey  sormak icin ama  hastanenin cocuk  bolumune  ulasamadim, gecen persembe de baska birsey  icin  aramistim  gene ulasamamistim doktorumuzda yogun olur diye telefonuna  mesaj  attim  bunlari yaptigimda  saat 11  gibiydi saat  2  oldu  baktik hala  arayan yok hastanenin sikayet bolumune mail  attik 5  dk.  gecti once  doktor sonra arayan  arayana:) illa  sikayet etmek gerekiyor sanirim, mailde doktorumuzu degistirecegimizi  belirtmistik 
neyse  konustum  ve  yok rahat  degilim  adamla konusurken. daha baska seyler de  dedi  de  neyse  bozmiyayim  simdi  moralimi.

Uras ogluna  kocaman  bir masallah  dudaklarina  bayiliyorum :)))

gunesimata hosgeldin gecici yan  etkiler tabiki :) bilmiyorum doktor ne kadar yan  etkisi yok  dese de bizim kaka yapmada sorun  yasamamiz  ona  bagli  gibi gerci 3  gun  sonra normale donduk:)
ben  8. gunde  cikarmistim  oglumu:)  simdi  hergun  cikariyorum tabi  ist. ile izmirin havasini kiyaslamamak  lazim. astronot  tulum giydirip  cikarabilirsin  dilersen ustune de  bir battaniye  ortebilirsin.
sana  bir resmimizi gondereyim:)

herkese  iyi hafta sonlari:)

Surpriz

Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 16.01.2010 14:30:03 ( #117 )
esim  tam boy  cekmemis ama bu  tulumlarla  oldukca  korunakli oluyor

tabi biz giyerken pek hosnut olmuyoruz:( hic istemiyor kalin giyinmek ama mecburum
Eklenen resim(ler)

aslancik

Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 16.01.2010 16:55:55 ( #118 )
merhaba , rota için bağırsak düğümlenmesine sebeb olabilir diye okudum beni endişelendiren bu, aslında tüm aşıların çeşitli yan etkileri olşabileceğini biliyorum ama sanırım yaptıracağım yüzdeye vurulduğunda yaptırmak daha avantajlı

Kayseri de yaşıyorum karasal iklim hüküm sürüyor burda gerçi bu kış çok sert olmadı şu ana kadar ben kızımı dışarı çıkarıyorum kalın el örgüsü bir kabanımız var (ablasından kalma)atkı bere sonrada kangruya koyup en üstede battaniye tamamdır azıcık güneş varsa zaten battaniye koymuyorum güneş alsın diye

benim zehramda emzik almıyor ilk kızımda almamıştı bende ısrar etmiyorum zaten sevmem emzik kullanılmasını doğal gelmiyor bana gerçi anne için kolaylık ağlamasını ve sürekli kucak istemesini engellliyor ama ne yapalım prenseslerim istemedi emmeyi 

aslancik

Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 16.01.2010 16:58:49 ( #119 )
bebeğine kocaman bir maaşallah hayırlı uzun ömürlü olsun inşallah allahım nazarlardan saklasın tüm bebişlerimizi

tickerleri nasıl ekliyoruz bulamadım arkadaşlar yardım 

Surpriz

Ynt:EYLÜL - EKİM - KASİM 2009 ANNELERİ VE BEBEKLERİ - 16.01.2010 22:21:22 ( #120 )
cetveller  icin bu linke bakabilirsiniz:)
http://forum.bebek.com/...-cetvelleri-m108778.aspx

Sayfayı değiştir: < 12345678910.. > >> | Sayfayı gösteriyor 6 of 16, mesajlar 101 to 120 of 307

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 11 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku
  • Yeni konu başlat