Expand

Epidural normal doğum

Sayfayı değiştir: < 123 | Sayfayı gösteriyor 3 of 3, mesajlar 41 to 54 of 54
Yazar Mesaj
Panuzova

• Tüm gönderiler : 1234
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Epidural normal doğum - 28.09.2007 23:13:12 ( #41 )

Orjinalden alıntı: uyucu

kızlar bende epidural istiyorumda fakat aklıma bişey takıldı, epiduralin doğumun ikinci evresini uzattığını ve ıkınmayı zorlaştırdığını söylüyorlar, bu yüzden bazı durumlarda vakum ve forseps kullanılıyormuş, sizlerde durum nasıldı beni bilgilendirirseniz sevinirim, zaten çok stres oldum ben hem kızımı istiyorum kucağıma biran önce,hemde karnım ağrıyınca Allahım nolur bigün daha diyorum çok tuhaf bir ruh halim var sırf panik oldum, kızımda iyice büyüdü 1 hafta önce 3.5 kg yi geçmişti nası çıkcak bu

epidural bende doğum süresini kısalttı...
şöyle ki yoğun sancılar 21:00 gibi başlamıştı, saat gece 1'e kadar sadece 3,5 cm açılma oldu.
1'de epidural yapıldı ve suni sancı verildi.
suni sancı akabinde saat 2:30 gibi açılma 8 cm geçmişti ve 3'te kızım doğdu...

sadece epidural yapılır da beklenirse süre uzar belki ama nasılsa hissedilmediği için epidural uygulandıktan sonra suni sancı verildiği için süre çok kısalmış oldu...
**UYUCU**

• Tüm gönderiler : 1656
  • Bölge: Kalbim Ege'de kaldı...
Ynt: Epidural normal doğum - 02.10.2007 13:20:51 ( #42 )
teşekkür ederim sadeness cevabın için içimi rahatlattın önce hep kendimi düşünürdüm, şimdi kızımı düşünüyorum, yani doğum sırasında öncelikle onun açısından problem çıksın istemiyorum, tekrar sağol
yaren2009

• Tüm gönderiler : 108
Ynt: Epidural normal doğum - 02.10.2007 23:43:56 ( #43 )
Kızlar ben normal doğumu çok istiyorum ama malum doğumdanda korkuyorum.Epidurali araştırdım araştırmaz olaydımGörüntülere baktım you tubeden aman tanrım demekten alı koyamadım kendimi kimseyi tedirgin etmek değil amacım sadece nacizane fikrim bu
Ya epidurali yaparlarken o katateri takılırken hiçmi acımıyor çünkü ben iğnedende çok korkuuyorumm.Birazda nasıl bir acı duydunuz nasıl bişi bu epidural yapım aşamasını anlatsanız ben çok sevindirik olucam.
xdemetx

• Tüm gönderiler : 412
  • Bölge: İSTANBUL
Ynt: Epidural normal doğum - 03.10.2007 00:53:44 ( #44 )
evoo ,epidural iğnesini yapmadan önce iğne yapılacak bölgeyi önce uyuşturuyolar sanırım ,kıpırdama olmasın diye...bende çok merak ediyorum epidurali ve spinali ama benimki sezeryan olacak ..
ayseloz

• Tüm gönderiler : 1452
Ynt: Epidural normal doğum - 03.10.2007 04:56:40 ( #45 )

Kızlar ben normal doğumu çok istiyorum ama malum doğumdanda korkuyorum.Epidurali araştırdım araştırmaz olaydımGörüntülere baktım you tubeden aman tanrım demekten alı koyamadım kendimi kimseyi tedirgin etmek değil amacım sadece nacizane fikrim bu
Ya epidurali yaparlarken o katateri takılırken hiçmi acımıyor çünkü ben iğnedende çok korkuuyorumm.Birazda nasıl bir acı duydunuz nasıl bişi bu epidural yapım aşamasını anlatsanız ben çok sevindirik olucam

slm canım
o zaman ben doğum hemş. ve 2 kere epidural olmuş biri olarak özetleyeyim kısaca
iğneyi kesinlikle duymuyorsun en azından ben duymadım ve çok aşırı rahatsız olan hastayada rastlamadım bu konuda rahat ol
eğer normal doğum yaptıracaksan mutlaka epiduralle olsun derim zira çoğu kişi için zor bir süreçtir
patapya

• Tüm gönderiler : 546
Ynt: Epidural normal doğum - 03.10.2007 10:43:59 ( #46 )
Herkese merhaba,
Ben de dogumumu epidural normal yaptim ve iyi ki bu yonteme karar vermisim diye kendimi kutladim sonradan. Acaip rahat bir yontem ve insanalarin neden diger yontemleri tercih ettigini dogumdan sonra merak ettim. Benim ilk baslarda sancılarim oldu , onlari bayaga hissettim ama sonra 4 cm acılınca epidurali taktılar ve 2 saat sonra dogum yaptım.  Yani 2 saat de 6 cm acılmısdım ve inan  ki dogumum maksimum 2 dakika surdu. Esim odadan dogumhanenin  kapısına geldiginde dogum bitmis kızımız  kucagımdaydi. Ve epidurali takarlarken de hic acımıyor merak etmeyin.
canan07

• Tüm gönderiler : 868
Ynt: Epidural normal doğum - 04.10.2007 12:50:53 ( #47 )
ben de epidural normal doğum yaptım ve kesinlike doğru karar vermişim....hiçbişey hissedilmiyor epidurali takarken...öncesinde küçük bir iğneyle uyuşturuyorlar zaten...onu da hissetmedim sonra katateri oldumu diyene kadar taktılar....ve doğum sonrasında da hiçbir yan etkisini görmedim....ama anestezistin deneyimi çok önemli.....

C U D A N A

• Tüm gönderiler : 3943
  • Bölge: Deutschland
Ynt: Epidural normal doğum - 27.10.2008 19:12:03 ( #48 )
arkadaslar, epidural sanildigi kadar rahat diil bence...
ben istemedim... epidural icin bi 4-5 cm gerekli en az...
4-5 cm'e kadar epiduralsiz gelebiliyosaniz sonrasi hikaye...
cünkü yataga bagli kaliyosunuz epiduralde...
sanci sirasinda hareketli olmak cok daha avantajli...
ben suda denedim,
dogum taburesinde, topun üstünde, sarkacta, vs... her pozisyonu denedim...
yataga bagli kalmanizi önermem...
(bu arada
ben 4 bucuk santime 71. saatin sonunda ulasabilmistim...

<mesaj tarafından düzenlendi C U D A N A on 27.10.2008 19:22:30>

www.portakalradyo.de
Moderator

• Tüm gönderiler : 238
Ynt: Epidural normal doğum - 27.10.2008 20:19:18 ( #49 )

Konuyu nereye açacağımı bilemedim, ilgili bir yer varsa modlar düzenleyip oraya alabilirler başlığı...

Bugün görüştüğüm bir dostum artık bebek sahibi olma hazırlığında olduğunu söyledi. Çok yakın bir zamanda anne adayı olacak. Doğum şekli konusundaki kararı epiduralli normal doğum. Bu şekilde doğum yapmış arkadaşların doğum tecrübelerini dinlemek istiyor. Ben de bugün kendisine bizim forumdan bahsettim. Benden sizlere sormamı istedi. Bu şekilde doğum yapmış arkadaşlarımız deneyimlerini anlatabilirler mi acaba? Ben de yazdıklarınızı arkadaşıma ileteyim.

Şimdiden teşekkürler.

Hay hay Ilke Hanimcigim (sayfa disinda yazisinca resmileseyim dedim) Oncelikle iki kez epiduralli normal dogum yapmis bir anne olarak, siddetle tavsiye ediyorum. Gerci zaten kararini vermis anne adayimiz.

Olay soyle gelisiyor. Sancilarin basladiginda epidural isteyip istemedigini soruyorlar. Sen de buyuk bir zevkle diyorsun:) Daha sonra sempatik amele tipli bir anestezist seninle muhabbet etmeye basliyor(Neler yapacagini anlatiyor). Eger sancilarin az ise bu muhabbet sana dayanilmaz gelmiyor ama cok ise yeter artik hemen isini yap diyorsun(Ikinci dogum) Daha sonra, senden oturur vaziyette kambur durmani istiyor. Ve sirtini olcup bicip, elindeki enjektor tipli seyi enjekte ediyor. Bu asla aci veren birsey degil. Rahatlikla yatabilecegini soyluyor. Bazi hastanelerde, anne adayinin eline bir alet verip, dozu arttirabilecegi soyleniyormus. Ama ben oyle birseyle karsilasmadim. Herseyle anestezist ilgilendi. Ilac verildikten sonra, belki bir kac dakika icinde agrin sancin kalmiyor. Ve bebeginle bulusma heyecaninin keyfini cikariyorsun. Ilk dogumumda sanirim dozu biraz fazlaydi ve hicbirsey hissetmemistim. Ikincideyse, bir miktar his vardi ama buna aci diyemem. Hicbir yan etkisiyle karsilasmadim. Yalniz, ikinci dogumdan sonra, sag bacagim yaklasik 6 saat sonra normale dondu. Yuruyebiliyordum ama uyusukluk vardi. Doktorum bunun normal oldugunu ve gececegini soylemisti ve oyle de olmustu. Ilkinde ise, hemen duzelmisti. Aklima baska bir ayrinti gelmiyor Ilkecigim. Umarim yardimi olur.. 

Sayfa dışında resmiyet demek hahaha

Çok güzel anlatmışsın Seherciğim. Umarım epiduralli normal doğum yapmış tüm arkadaşlarımız gelip yazar, ben de  arkadaşıma bir dolu doğum örneği sunabilirim bu sayede. Kendisi bir yengeç burcu kadını ve en az 5000 tane doğum hikayesi dinlemek isteyecektir epiduralli normal doğum yaptırmadan önce. Dün epey bir bu konu hakkında konuştuk.

Hamile kalınca üye olması konusunda baskı yapıp onu da sayfamızın müdavimi yapacağımdır. Pek yakında yani. 

hacıpur

• Tüm gönderiler : 1157
  • Bölge: İstanbul
Ynt: Epidural normal doğum - 28.10.2008 00:39:43 ( #50 )
Tıbtaki gelişmenin doğum sürecindeki kadına verdiği en büyük konfordur epidural. Ben de oğlumu epidural normal doğum ile dünyaya getirdim.

4-5 cm lik açılma olmadan epidural alınmıyor. Bu noktadan sonra saç teli kalınlığındaki iğne bele takılıyor ve elinize ilaç butonu veriliyor. Belinize takılan iğne hareketleriniz ve yatağa yaslanmanız sırasında hiç rahatsızlık vermiyor , hissetmiyorsunuz bile.  Ağrı hissettiğinizde butona basarak ilacı alıyorsunuz. Bu aşamadan sonra doğum olayının ne kadar keyif verici ve güzel olduğunu tam anlamı ile fark ediyorsunuz. Kendi ağrılarınıza kafanız takılacağına bebeğinize odaklanıyorsunuz.

Ben epidural takılmadan önceki dönemde de takıldıktan sonraki dönemde de sürekli hareket halindeydim. C U D A N A ' nın yazdığının aksine epidural takıldıktan sonrada rahatça hareket edebildim. Hatta doğumhanede bile sancı aralarında yataktan inip hemşire eşliğinde tur attım ve dr. ile diğer görevlilerin yaptıkları keyifli sohbete katıldım.

Doğum anında da oğlumun dünyaya gelişini an be an hissettim ve izledim , dr. um küçük kesime dikiş atarken ben oğlumu kucağıma aldım .

Doğumhaneye girdikten sonra dr. um çok zorlanmadığım sürece butonu kullanmamamı istemişti ıkınmamın etkinliği açısından , zaten hiç ihtiyaçta duymadım aldığım ilaç doğum sürecinde de yeterli geldi. Taa ki dikiş zamanına kadar :)

Anestezi ekibine güveniniz tam ise kesinlikle tavsiye edeceğim bir yöntemdir. Bebeğimin karnımı terk ettiği anı net yaşamak muhteşem bir deneyim .
__ANKA__

• Tüm gönderiler : 5816
Ynt: Epidural normal doğum - 28.10.2008 15:31:09 ( #51 )
ben de epidural normal doğum istiyorum...doktorumla görüştüm,önermiş olduğu bir doğum şekli..doğumu konforlu hale getiriyor..anestezi uzmanı tecrübeli ise sıkıntı olmaz dediler..çok sancı çekmek mantıklı değil..normal doğum yapmak ve acıyı kendinizin tayin etmesi lüks..istediğiniz kadar ağrı çekiyosunuz..dileyen hiç hissetmiyor dileyen acıyı hafifletiyor...ben felç riskine katılmıyorum..çok yaygınlaştı bu doğum şekli..normal doğum da sezeryan da da risk var..o yüzden çok takılmamaya karar verdim...
Arcais

• Tüm gönderiler : 1607
Ynt: Epidural normal doğum - 28.10.2008 19:04:02 ( #52 )
ben doguma giderken sirf dogumun sonuna kadar nasil gerceklesecegini ve dogum sancisinin neye benzedigini merak ettigimden epidural istemedim. "epiduraalll veriinnn" diye hastaneyi inlettigimde de cok gec olmustu, oglum yola cikmis geliyordu:)

dogum sancisi oyle bir bagimlilik yapti ki ben de:P; simdiki hamileligimde de yine o sanciyi yasamak kismet olur insallah...

fundahaney

• Tüm gönderiler : 2
  • Katıldı: 19 July 2010
Ynt: Epidural normal doğum - 19.07.2010 23:24:58 ( #53 )

fundahaney

• Tüm gönderiler : 2
  • Katıldı: 19 July 2010
Ynt:Epidural normal doğum - 27.07.2010 16:59:31 ( #54 )
MRB ARKADAŞLAR...
HAMİLELİĞİMİN 37.HAFTASINDAYIM VEÇOK ZOR BİR KARAR OLSA DA EPİDIRAL SEZERYAN İLE DOĞUM YAPMAYA KARAR VERDİM.BU YÖNTEM İLE KADIKÖY ŞİFA DA DOĞUM YAPAN VAR MI ?BU KONUDA NASILLAR?
Sayfayı değiştir: < 123 | Sayfayı gösteriyor 3 of 3, mesajlar 41 to 54 of 54

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 0 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku