Hatay'lının Mutfağından...

Sayfayı değiştir: << < ..21222324252627 > | Sayfayı gösteriyor 24 of 27, mesajlar 921 to 960 of 1048
Yazar Mesaj
anzer balım
  • Tüm gönderiler : 3551
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
Ynt: Şenay'dan Lezzetli Tarifler - 10.03.2009 21:07:17
Yta ve Kübracım teşekkür ederim.Eminim sizler de güzel şeyler yapıyorsnuzdur.
 
Bu akşam tavuk ızgara(tencerede),meyhane pilavı veee mezelerin kralı humus yaptım.


[image]local://291585/C06DAF8DD5A04B0C8DF5DDF0168C20E4.JPG[/image]

[image]local://291585/78A493CD1E264FC09F0417B7649D1614.JPG[/image]
Eklenen resim(ler)

anzer balım
  • Tüm gönderiler : 3551
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
Ynt: Şenay'dan Lezzetli Tarifler - 10.03.2009 21:09:35
Geçen gün de yalancı profiterol yapmıştım.

[image]local://291585/0F17A0BC002A4F76AAC47357A4EF74EF.JPG[/image]

[image]local://291585/E995BF2D42A1470A8AAFC5E1F4602D9B.JPG[/image]
Eklenen resim(ler)

kübraözdemir
  • Tüm gönderiler : 109
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
Ynt: Şenay'dan Lezzetli Tarifler - 10.03.2009 23:50:31
canımm yaptım profiterolleri ama çok büyük oldu ben o kadar kabaracağını bilmiyodumm
amam tadı çok gzüel oldu afiyetle yedikk..
artık 2.defasında daha küçük yapmaya çalışırım saol

günayca1
  • Tüm gönderiler : 538
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: ÇEKMEKÖY - istanbul
Ynt: Şenay'dan Lezzetli Tarifler - 11.03.2009 00:35:51
 şenaycım hepsi biyana dursun şöyle ayyy buneee bu ne güzel bi görüntü böyleee



can16
  • Tüm gönderiler : 1056
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
Ynt: Şenay'dan Lezzetli Tarifler - 11.03.2009 09:24:15

Orjinalden alıntı: günayca1

 şenaycım hepsi biyana dursun şöyle ayyy buneee bu ne güzel bi görüntü böyleee




 
 
şu tabağım en altında duran hamura benzeyen şey ne acaba

nazifee
  • Tüm gönderiler : 2544
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: Mersin
Ynt: Şenay'dan Lezzetli Tarifler - 11.03.2009 10:25:47
Şenaycım ellerine sağlık, o domates dilimlerinin altındaki beyaz şeyi bende merak ettim

bebeto2008
  • Tüm gönderiler : 614
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: ADANA
Ynt: Şenay'dan Lezzetli Tarifler - 11.03.2009 11:04:26
ellerine sağlık şenay
 
Sanırım kızlar o humus oluyor
 
Antakya yöresine ait çok güzel bir meze

günayca1
  • Tüm gönderiler : 538
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: ÇEKMEKÖY - istanbul
Ynt: Şenay'dan Lezzetli Tarifler - 11.03.2009 17:58:02
evet işte o humus varya

bebeto2008
  • Tüm gönderiler : 614
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: ADANA
Ynt: Şenay'dan Lezzetli Tarifler - 11.03.2009 18:32:56
Şenaycığım daha önce vermediysen bence Humusun tarifinide ver..
 
Ben vereyim diyeceğim ama senin kadar bilmiyorumdur henüz. Ben yeni yeni yapmaya başladım humusu

anzer balım
  • Tüm gönderiler : 3551
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
Ynt: Şenay'dan Lezzetli Tarifler - 11.03.2009 22:24:32
Evet kızlar humus oluyor o.Babam Antakyadan geldi.Şimdi kapıyı çaldı bir ara veririm tarifini harika oluyor.Sevgiler.

anzer balım
  • Tüm gönderiler : 3551
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
Ynt: Şenay'dan Lezzetli Tarifler - 11.03.2009 23:27:11
Kızlar humus tozuyla yapılıyor.Antakyadan hazır alınıyorAma evde de yapılır.(humus tozu haşlanmış nohutu kabuklarını çıkarıp ezilirse de aynı sonuç olur yani humusun ana maddesi olur).Ben normalde bir miktar humus tozunu bir çukur kaba döküyorum. İçine ketlda kaynattığım sudan ekleyerek ,sarımsak ezip karıştırıyorum,ayrıca biraz tahin biaz da limon suyu tuzla birlikte karıştırıyorum.mayonez gibi olunca tabağa yayıp üstüne zeytinyağı ve limon suyu gezdiriyorum.Ayrıca az pul biber ve kimyon da serpilir.Maydanoz domates turşuyla süslenir.Harika olur.Dediğim gibi siz evde nohutu haşlayıp kabuklarını soıyup robottta veta blendrla ezerseniz iyice o da olur.Sonra tabi içine tahin sarımsak aynı işlemler yapılır.Yani mayonez kıvamında OLACAK İŞTE.

anzer balım
  • Tüm gönderiler : 3551
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
Ynt: Şenay'dan Lezzetli Tarifler - 11.03.2009 23:31:05
KIZLAR KOMŞUYA KAHVALTIYA DAVETLİYDİM.ONA KATIKLI EKMEK YAPIP GÖTÜRDÜM.

[image]local://291585/861C75D3C84941ACAAEC2689E0AB7333.JPG[/image]

[image]local://291585/E5DE6420373C4C7EB65D752C0FEE5C68.JPG[/image]
Eklenen resim(ler)

secilöz
  • Tüm gönderiler : 1636
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: İZMİR KSK -ŞİMDİLİK KAYSERİ
Ynt: Şenay'dan Lezzetli Tarifler - 11.03.2009 23:54:49
anam anam eline sağlık şenay bayılırım humusa yaw:)o katıklı ekmekten de yapcam kahlvatıya dur hele yapıp eklerim resim

nisam
  • Tüm gönderiler : 14
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
Ynt: Şenay'dan Lezzetli Tarifler - 12.03.2009 02:14:07
senaycim ellerine saglik,katikli ekmegin tarifini alabilirmiyim ,harika görünüyor

bebeğimleyim
  • Tüm gönderiler : 668
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: Bursa
Ynt: Şenay'dan Lezzetli Tarifler - 12.03.2009 16:39:46
ellerine sağlık gerçekten harika görünüyorlar, bayıldım lütfen tarif şenay

anzer balım
  • Tüm gönderiler : 3551
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
Ynt: Şenay'dan Lezzetli Tarifler - 12.03.2009 19:14:06
Tarifi çok kolay arkadaşlar.
 
Malzemeler:
 
Hamuru için:2 bardak ılık sıcağa yakın su,un,yarım paket yaş maya,az tuz ve az şeker
 
İçi için:Göz kararı biraz çökelek,biber salçası,soğan bir baş,maydanoz,(benim kavanozda kayınvalidemin verdiği zeytinyağlı taze kekiğim vardı) kuru kekik de kullanabilirsiniz,zeytinyağı,2 domates
 
Hazırlanışı:2 bardakla sıcak suyla mayalı bir hamur hazırladım.Ilık sıcak arası suya yarım paket yaş mayayı şeker ve tuz koyarak erittim.Un yavaş yavaş katarak hamuru karıştırdım.Sonra baya ele yapışıyor ekleye ekleye unu toparlanıyorHamur katı olmasın ama elden kurtaracam derken.Sonunda ele sıvıyağ sürerek önce elimize un döküp eldeki hamurlar toparlanıp sonrada az yağla hamur toparlanır.Üstüne hamura değmeyecek şekilide bez örtülür.Kabarınca da değmesin yapışabilir.Masanın yanındaki kaloriferin üstünde yarısı masaya dayadım tabi düşmesin diye.Mayaladım.Hemen kabarıyor zaten.Sonra içi hazırlayıp soğanı domatesi doğrayıp maydanoz da tabi karıştırdım.Çökeleğe hepsini kattım biber salçası kekik vs.Elimizi yağlayıp tepsiyi de hamurun havasını alacak şekilde elde çevrilir.Sonra yağlı elle yumurta gibi elimizle sıkım topak gibi bezeler alınıp tepsiye konur.Üstüne de yağlı elle bastırılıp yayılır biraz.Çok da ince yaymayın.Tepsiye dizilip malzemeden biraz bolca konur.Çünki tepside kabarınca malzeme yayıldığı için üstünde azalıyor malzemesi.Biraz bekletip 10 dak filan yani (ben hamurun malzemesini kaloriferden alınca fırını açtım mini fırınımın en son yarında ısıttım.MAyalı hamurlar birden kabaracak şekilde yüksek ısıda pişer.kek gibi düşük ısıda değil.Çünki kek sıcaklığında pişerse kurur hamuru.kek kurabiye 180 derece civarınca mayalı hamurlar da yüksek ısıda pişirilir.(dip not.)Altı hafif kızarınca fazla kurutmadan eğer üstü az pişmişse üst hizaya da tepsiyi çıkarılır.Fırından çıkınca bir kaba altına kağıt havlu koyup katıklılar dizilir üstüne de peçete örtülür ilk sıcaklığı çıkınca kapatılır.Sıcak sıcak çayla çok güzel gidiyor.

@ÖZLEM@
  • Tüm gönderiler : 5390
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: dergah-ı muallaDAN
Ynt: Şenay'dan Lezzetli Tarifler - 12.03.2009 23:18:28
şenaybende antakyalı olmak istiyorum


anzer balım
  • Tüm gönderiler : 3551
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
Ynt: Şenay'dan Lezzetli Tarifler - 13.03.2009 21:25:17

Orjinalden alıntı: @ÖZLEM@

şenaybende antakyalı olmak istiyorum

 
Yaza gel hayatım sana köyde güzel şeyler yapar kayınvalidem.Veya bana gel Antakyalı arkadaşın var işte üzülme söyle iste ben sana yapim emret aşkım.

@ÖZLEM@
  • Tüm gönderiler : 5390
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: dergah-ı muallaDAN
Ynt: Şenay'dan Lezzetli Tarifler - 14.03.2009 12:05:24

Orjinalden alıntı: anzer balım


Orjinalden alıntı: @ÖZLEM@

şenaybende antakyalı olmak istiyorum


Yaza gel hayatım sana köyde güzel şeyler yapar kayınvalidem.Veya bana gel Antakyalı arkadaşın var işte üzülme söyle iste ben sana yapim emret aşkım.

oyy şenayım emret ne demek sadece ricamız olur haciiii


zzeynepp
  • Tüm gönderiler : 3275
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: İstanbul
Ynt: Şenay'dan Lezzetli Tarifler - 14.03.2009 16:58:17
Oyyyyy ben neler kaçırmışım yaaa keşke bu sayfaya dahsa önce baksaymışım nefisss şeyler varmış bayıldım ellerinize sağlık 
 
Maklubenin tarifini yazmadıysanız alabilir miyim yazdıysanız da hangi sayfadadır acaba
Vee ev usulü tavuk döneri kıymayla da yapabilir miyiz acaba ya da dana etiyle ???? Çok güzel görünüyo gerçekten

georgi@n
  • Tüm gönderiler : 5282
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: BODY STEP 76 IS IN 'DA HOUSE Y'ALL!!
Ynt: Şenay'dan Lezzetli Tarifler - 14.03.2009 19:36:07

Orjinalden alıntı: anzer balım

KIZLAR KOMŞUYA KAHVALTIYA DAVETLİYDİM.ONA KATIKLI EKMEK YAPIP GÖTÜRDÜM.

[image]local://291585/861C75D3C84941ACAAEC2689E0AB7333.JPG[/image]

[image]local://291585/E5DE6420373C4C7EB65D752C0FEE5C68.JPG[/image]

 
 

 
 
milletin komsularindaki sansa bak
 
elin komsusu neler yapiyor, biz de yan komsunun kopeginin disledigi ayakkabilarimizi arayalim ormanlarda
 
Senayyy komsuna soyle, kiymetini bilsin, masallah ellerine saglik
 
uyyyyh sizin bu katikli ekmek de beni oldurecek yahu

WE INSPIRE!
WE MOTIVATE!
WE TRANSFORM!
WE ARE LES MILLS INSTRUCTORS!
WE LEAD BY EXAMPLE!
WE ARE CHANGING THE WORLD!
KIA KAHA!
STAND STRONG!

secilöz
  • Tüm gönderiler : 1636
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: İZMİR KSK -ŞİMDİLİK KAYSERİ
Ynt: Şenay'dan Lezzetli Tarifler - 14.03.2009 20:09:25
şenayyyyyy bana komşu gel bacım ya da ben sana
ay doğru sölüyorsun valla banuya hadi siz yaban ellerdesiniz neyse ben burda hamileliğim boyunca kustum anamdan babamdan uzakta bir alahın kulu d akağını çalı napıyn kızım komşum demedigüya anadolunun bağrında yaşıyoruz.bir makarna haşlamaya iki çorba karıştırmaya hasrettim ah ah.

anzer balım
  • Tüm gönderiler : 3551
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
Ynt: Şenay'dan Lezzetli Tarifler - 18.03.2009 10:54:15
Saolun kızlar yaa valla hepinizle de komşu olmak çok güze olurdu.Birbirimize çaya gelir gider kaynatırdık.Benim de 2 komşum var samimi körler sağırlar birbirimizi ağırlıyoruz işte.Ben de çok severim hem misafir gelsin hemide ben gidiiim.Gezmeyi de severim.Özlem bana gelecek Seçilcim valla İstanbulda olsan sen de gel derdim.Banuş çok uzak istesede gelemez keşke o zaten forumun gözbebeeği.Zeynep Hanım siz de buyurun bana yakınsanız.

Zeynepçim maklubeye gelince;

1,5 bardak pirinci sıcak kaynar suda ıslattım.Eti parça şeklinde buzluktan çıkardım biraz bekledikten sonra buzlu buzlu ince ince kestim döner eti gibi hem ince kesilince yumuuşak oluyor.eTİ ÖNCE AZ SUYLA KAHVE OCAĞINBDA KISIK ATEŞTE haşladım.Suyu çekene kadar bu arada az da sirke koydum haşlama suyuna koyuunca et yumuşuyormuş.Sonra suyu çekti sıvıyağ koyuo az kavurdum çok değil.Bir küçük baş soğan ekledim bu arada hemen.Az daha kavurdum.Sonra bunu esas pilav tenceresine koydum.Dibine yani.Üstüne de kızarttığım patates(bir-2 patates çok değil)birde havuç verev doğranmış kızarmış.Şimdi en altta kavrulmuş soığanla et,sonra biraz pirinci dök ara ara da kızarmayı ekle pirinci de kızartmları da böylede ara ara bitir.ÜStüne de ketldaki kaynamş 2.5 bardak suyu döktüm.Kısık ateşte dibine baktım yandan kaşıkla suyunu çekmişti.Kapattım.Sonra büyük pasta altlığına önce tencerede kaşıkla bastır çevirince düzgün dökülsün yanlara döküğlmesin diye.Güzel çevrilirse yaşpasta gibi oluyor görüntüsü.ÜStte etler aada patates ve havuçlar.MMMM yemede yanında yat.
<mesaj tarafından düzenlendi anzer balım on 18.03.2009 10:57:34>

zzeynepp
  • Tüm gönderiler : 3275
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: İstanbul
Ynt: Şenay'dan Lezzetli Tarifler - 18.03.2009 22:45:15
Şenay çok iyi fikir ama komşu olsak daha iyiymiş 
 
tarifi de mutlaka deneyeceğim çok güzeldir eminim  
 
Bi de şunu atlamışsın sanırım


Orjinalden alıntı: zzeynepp

.....Vee ev usulü tavuk döneri kıymayla da yapabilir miyiz acaba ya da dana etiyle ???? Çok güzel görünüyo gerçekten
[/quote] 
 
<mesaj tarafından düzenlendi zzeynepp on 18.03.2009 23:55:57>

anzer balım
  • Tüm gönderiler : 3551
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
Ynt: Şenay'dan Lezzetli Tarifler - 18.03.2009 23:45:16
Canım ev usulü döneri ben yapmadım dur gene bakarım ona nasıl yapılmış.BAzen yemek bloglarını gezince güzel yemekleri de buraya kopyalayıp koyuyorum da ben.Altında da alıntı yaptığım bloglar yazar zaten.Ben mi yaptım sandın.?

zzeynepp
  • Tüm gönderiler : 3275
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: İstanbul
Ynt: Şenay'dan Lezzetli Tarifler - 26.03.2009 23:25:35
Evet öyle sandım ama çok beceriklisin zaten yapamayacağın şey değil bence  hatta ben de yapmayı düşünüyorum bir ara

anzer balım
  • Tüm gönderiler : 3551
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
Ynt: Şenay'dan Lezzetli Tarifler - 01.04.2009 15:11:15
http://hataysofrasi.blogspot.com/
 
Banuşş buyur efeeeeem.Tariflerimi sitemde vereceğim artık kızlar.:)
 


[image]local://291585/B96DBB420D79400D99AF1626E1770546.JPG[/image]

[image]local://291585/CD3CFE81973E444587021085A09A081C.JPG[/image]
Eklenen resim(ler)

secilöz
  • Tüm gönderiler : 1636
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: İZMİR KSK -ŞİMDİLİK KAYSERİ
Ynt: Şenay'dan Lezzetli Tarifler - 01.04.2009 15:25:55
anam şenay nasıl güzel olmuş bacım eline sağlık sitenin takipçisiyim hayırlı olsun

seyda15
  • Tüm gönderiler : 1259
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: Almanya
Ynt: Şenay'dan Lezzetli Tarifler - 02.04.2009 14:46:36
Blogun hayirli olsun,baktim,cok güzel olmus...artik bu sayfaya devam etmeyecekmisin?

zzeynepp
  • Tüm gönderiler : 3275
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: İstanbul
Ynt: Şenay'dan Lezzetli Tarifler - 07.04.2009 18:53:55
Bloğuna baktım çok güzel yemekler var ağzım sulandı
Ben de amatörce blog yapıyorum yemek defteri misali ama seninki süper olmuş gerçekten ellerine sağlık

anzer balım
  • Tüm gönderiler : 3551
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
Ynt: Şenay'dan Lezzetli Tarifler - 08.04.2009 13:34:05
Şimdi burdaki tariflerimi bloğuma aktarmaya çalışıyorum kızlar.Bitince burdan da yaptığım şeylerin resmini koyarım bloğuma da tarifimi eklerim.DÜn akşam fırında tavukla pilav yemeğim vardı önceki günden kalan  az olur diye yanına mercimekli köfte yaptım canım istemişti.Üstteki büyük sıkımlı olanlarıda komşuya verdm.Tarifini veririm mercimek köftemin gerçi herkes bilir yarım ölçü yaptım ben.Hepsi bnu kadar çıktı resimdeki kadar yani.

Şeydacım seni kıskandım bende güzel resim çekmeye çalışıyorum.

Tarifi ekledim buradan bakabilirsiniz.


[image]local://291585/C00CF0F5E0CD4EBC9D60B8301F68F5CE.JPG[/image]

[image]local://291585/96FF896E93E4470492BF7CD901D92BB7.JPG[/image]

[image]local://291585/4D8772596E42439AB31EE76872A91385.JPG[/image]
<mesaj tarafından düzenlendi anzer balım on 08.04.2009 14:22:58>
Eklenen resim(ler)

gobus
  • Tüm gönderiler : 6074
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: İZMİR - 35 1/2
Ynt: Şenay'dan Lezzetli Tarifler - 08.04.2009 14:53:47
oyyhhh ellerine sağlık şenay
mercimek köftesine bayılırım çok sevmeme rağmen sık yapmıyorum çünkü midemde problem var dayanamayıp çok yediğim için kıvranıyorum sonra

georgi@n
  • Tüm gönderiler : 5282
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: BODY STEP 76 IS IN 'DA HOUSE Y'ALL!!
Ynt: Şenay'dan Lezzetli Tarifler - 08.04.2009 18:06:46
Senayy ellerine saglik
 
biberiye her seyin icine bne guzel gidiyor.. biberiye degil mi o?
 
 
bloguna bakayim, gecen unutmustum, kusura bakma

WE INSPIRE!
WE MOTIVATE!
WE TRANSFORM!
WE ARE LES MILLS INSTRUCTORS!
WE LEAD BY EXAMPLE!
WE ARE CHANGING THE WORLD!
KIA KAHA!
STAND STRONG!

anzer balım
  • Tüm gönderiler : 3551
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
Ynt: Şenay'dan Lezzetli Tarifler - 08.04.2009 18:16:30
Hangisi biberiye kız ikiz doğur Banuş biberli ekmekmi demek istedin?Yada katıklı ekmek mi?
 
Bu arada bikaç tarif hariç burdaki tüm tariflerimi aktardım bloğuma oh beeee.

anzer balım
  • Tüm gönderiler : 3551
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
Ynt: Şenay'dan Lezzetli Tarifler - 08.04.2009 18:19:05

Orjinalden alıntı: gobus

oyyhhh ellerine sağlık şenay
mercimek köftesine bayılırım çok sevmeme rağmen sık yapmıyorum çünkü midemde problem var dayanamayıp çok yediğim için kıvranıyorum sonra

 
Geçmiş olsun canım.Sen bikere içli köfte yapmamışmıydın kıı o da dokunmazmı sana kısır filan?

georgi@n
  • Tüm gönderiler : 5282
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: BODY STEP 76 IS IN 'DA HOUSE Y'ALL!!
Ynt: Şenay'dan Lezzetli Tarifler - 08.04.2009 20:39:30

Orjinalden alıntı: anzer balım

Hangisi biberiye kız ikiz doğur Banuş biberli ekmekmi demek istedin?Yada katıklı ekmek mi?



 
hayiiiir. katikli ekmegin ismini unutacak goz var mi bende:))
 
bunu diyorum delu
 
 

 

WE INSPIRE!
WE MOTIVATE!
WE TRANSFORM!
WE ARE LES MILLS INSTRUCTORS!
WE LEAD BY EXAMPLE!
WE ARE CHANGING THE WORLD!
KIA KAHA!
STAND STRONG!

anzer balım
  • Tüm gönderiler : 3551
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
Ynt: Şenay'dan Lezzetli Tarifler - 09.04.2009 12:31:27
Hee anlaşılan sen benim sitemi gezmemişin gıııArada bu zahter(kekik )salatasından yaparım.Bu da kayınvalidemin gönderdiği taze kekik.Amanos Dağlarından gelen müthiş bir kokusu olan Muhsin Yazıcıoğlunun da ÜŞÜYORUM şiirinde bahsettiği kekik işte.

gobus
  • Tüm gönderiler : 6074
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: İZMİR - 35 1/2
Ynt: Şenay'dan Lezzetli Tarifler - 09.04.2009 13:29:01

Orjinalden alıntı: anzer balım


Orjinalden alıntı: gobus

oyyhhh ellerine sağlık şenay
mercimek köftesine bayılırım çok sevmeme rağmen sık yapmıyorum çünkü midemde problem var dayanamayıp çok yediğim için kıvranıyorum sonra


Geçmiş olsun canım.Sen bikere içli köfte yapmamışmıydın kıı o da dokunmazmı sana kısır filan?


sağol canım,dokunuyor ama fasulye,bulgur,mercimek çok sevdiğim baklagillerden hem faydasından mahrum kalmamak hemde lezzetli olduğu için tüketiyorum
yedikten sonra kıvrancağımı bildiğim halde yiyorum,kararında bırakmaya çalışıyorum ama nafile. sadece çok sık yapmamaya gayret ediyorum

yta
  • Tüm gönderiler : 103
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
Ynt: Şenay'dan Lezzetli Tarifler - 10.04.2009 00:28:22
dökturmussun yine alkisliyom bravo

anzer balım
  • Tüm gönderiler : 3551
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
Ynt: Şenay'dan Lezzetli Tarifler - 10.04.2009 22:58:07
Saol canım.Teşekkürler.Ben de bugün pazar günü gelecek misafirler için bişiler yaptım.İlki çikolata dolgulu kurabiye.Kendi yaptığımı msafire servis yaptığım gün pudra şekeri serpip resmini öyle koyacağım.Bende çay bardağı ile şekil verdim ama burdakiler gibi iri olmadı.Pazar günü benim yaptıklarımı resimlicem burda.
 



Malzemeler:
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 4,5 su bardağı un
  • 250 gr margarin

Yapılışı: Tüm malzemeler karıştırılarak kulak memesi kıvamında hamur elde edilir. Hamur iki parçaya bölünerek merdane yardımıyla açılır. Çay bardağı ile yuvarlaklar kesilir. Bir yuvarlağın içine çikolatalı fındık ezmesi sürülüp diğer yuvarlak üzerine kapatılır. Kenarları çatal ile bastırılarak şekil verilir. Fırında üzerleri beyaz kalacak kadar pişirilerek soğuduktan sonra pudra şekeri ile süslenir.

Sayfayı değiştir: << < ..21222324252627 > | Sayfayı gösteriyor 24 of 27, mesajlar 921 to 960 of 1048