O ebeveynlerden biri de benim malesef. Uzun zamandır foruma bile giremiyorum. Hem iştahsızlık hem gece uykusundaki inanılmaz ağlamaları nedeniyle 2 ayrı doktora gittik.
Bu arada Tuna ilk 5,5 ay sadece anne sütü aldı. Ben bir öğünde 100-150 sağarken oğlum 250 cc içmeye başlayınca doktorumuz "iştahşlı bir bebek ek gıdaya geçelim" dedi. Geceleri muhallebi ile başladık.
Kaşıkla bayıla bayıla yedi. Sonra meyve vs derken çok güzel bir geçiş yaptık. İlk başladığımızda bir çay bardağı gıda yeterken sonraları yetmedi ve arttırdık. Kısacası çok güzel besleniyordu oğlum, 6. ay 8100'dü. O ay 600 gram almıştı.
Sonra birden kaşık görünce ağzını kilitlemeye başladı. Hiç üstelemedim. Her öpün çöpe gidiyordu aam hiç zorlamadım. Hep emmek istedi, emzirdim. Son zamanlarda iyice had safhaya çıktı iştahsızlık ve ağlamalı uykular..
Ağustos ayı kabus gibi geçti bizim iiçin. Bir yumurta sarısı ve sadece 1-2 kez emdiği anne sütü ile dolandı oğlum tüm gün..Hem de onca hareket deli gibi emeklemesine rağmen...
Gittiğimiz doktorlar geçici bir süreç olduğunu, sofraya oturtmamız gerektiğini sofra yemeklerini tadması gerektiğini söyledi ki biz zaten bunları yapıyorduk. 7. ay sonunda sadece 200 gram almış ve 8300 oldu oğlum. Bu tartımdan 10 gün sonra kontrolde 8250 oldu. Doktorumuz bir
alerji şurubu önerdi. Hem uyku yapar gece bağararak ağlamaları azalır hem de iştahı açılır dedi.
Bu şurup özellikle uyku sorunumuza çok iyi geldi. Her gece vermedim, verdiğim geceler maaile huzurla uyuduk. Ama ne huzur. Acaba doğru mu yapıyorum diye düşünmeden de edemedim.
Bir süre şurubu vermedim. Örneğin dün gece...Tuna 3.30 da bir uyandı. 5'e kadar susmadan ağladı, hem de katılarak ve katılmalardan sonra çığlık atarak
Alerji şurupları ile ilgili yorumları okuyunca da üzüldüm ama Benal Hanım'ın yazılarını güvenle takip ederim. O da önerdiğine göre zararı olmaz kanısındayım..Tabii doza dikkat ederek.
Ben yine de dün geceye rağmen bu gece vermedim şurup. Bize daha çok uyku için önerildi zaten bu şurup.İştah için ise Marny's JUNOR tavsiye etti doktorumuz. Arı sütü içeriyor ve çeyrek doz öneriliyor 2 yaşın altı için. Alerjik bir reaksiyon gösterirse hemen kesin dedi ayrıca dr amcamız. Bir de kaşıkla yemezse biberonla verin şu an gelişimi çok önemli dedi
Ben iş başı yaptım, oğluma kyınvalidem bakıyor. İlk 2 hafta çok güzel yemiş yemeklerini. KAşıkla bile yemiş. Yemeyince de biberonla vermiş annem. Ama hala yatarak yediriyor,oturarak yiyemiyormuş ki zorlansam da yediriyordum ben...
Bu iştah şurubunu kullanan var mı? Off çok çaresizim

Nİye böyle oldu oğlum yaaa