Sayfayı değiştir:
< 1234 > | Sayfayı gösteriyor 2 of 4, mesajlar 21 to 40 of 68
goncairem
-
Tüm gönderiler
:
2200
-
Ödül puanları
:
0
- Katıldı: 01 January 0001
- Bölge: Smryna
-
Durum: çevrimdışı
|
Ynt: yemeyen bir çocuğun ebeveyni olmak :o((
-
04.12.2007 08:27:41
( #21 )
Aslı ellerine sağlık :) İrem bu yaşına dek yemek problemi olmayan bir çocukken evde akşam yemeklerinde zorlanıyoruz..okuyup özetliycem hemen
KiTaPla DaNS 'ta buluşalım :) facebook 'ta ;)
|
|
Z€HRAhsen
-
Tüm gönderiler
:
2534
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
11.06.2008 15:03:38
( #22 )
merhaba daha önce alaram_n adlı üyenin açtığı iştah sorunu adlı konu ve mesajları Orjinalden alıntı: alaram_n Selamlar kızım ağustosta 3 yaşını doldurucak ve hiçbirşeyi şöle iştahla yemiyor ya oyun oynarken ya bişey anlatırken zorla yani bide ağızında 1 saat tutuyor artık deliricem ViminC diye bir şurup aldım biraz değiştirdi sanki ama genede az yiyor meyve hiç yemiyor sebze yemekleri sıfır ... Sizler kaç saat arayla veriyosunuz yemekleri acaba ben çok kısa aralıklarlamı veriyorum neyse işte bukadar buarada uyku sorunumuzda var hep bizimle oturuyor birde çok çizgi film izliyor zararlı ama önünü alamıyorum.. Orjinalden alıntı: bebitom mrb benim oğlunda pek işhahlı bir çocuk değil canım ama bence sık sık vermeben sabah 8_9 arası kahvaltı yaptırıyorum ...1_2 gibide öğlen yemeği veriyorum iyice acıkmasını bekliyorum sonra zaten uyutuyorum uyandığında ve akşam yemeğinde yediriyorum... tabii aralarda bazen meyve vermeye çalışıyorum...bide şunu söliyim yemeklerini şekillendiriyorum peyniri ,haşlanmış patatesi küçük toplar haline getirip öle veriyorum veya şekilli kalıplarlada yapabilirsin ...daha çok dikkatini çekiyo ...yemekleride ya oyunla yada evde çocuk olduğunda ona vericem diyorum ...ozaman yiyor... uyku konusuna gelince öğlenleri eğer kimse yoksa bende yada ben bi yere gitmessem uyuyo ama evde olmadığım zaman ve misafir geldiği zaman uyumuyo gecede bizimle uyuyo ...ama tv pek alakamız yok daha doğrusu gün boyu evde tv açılmıyor ancak eşim akşam geldiğimde oda pek dikkatini çekmiyo...inş iştahları ve uykuları düzelir... Orjinalden alıntı: rahne Ben de 5-6 saat arayla yediriyorum.Sabah 10-11 arası kahvaltı yapıyor.Saat 3 gibi uyuyor yatarken bir bardak süt içiriyorum.Kalkınca -5 gibi kalkıyor- yine yediriyorum.Bir de yatmada yarım saat ya da bir saat önce yiyor.İştah konusuna gelince inan senin gibi milyonlarce anne var, gerçekten hepimizin ortak sorunudur herhalde bu.Çünkü çevremde bir kişiden bile benim çocuğum çok güzel yiyor diye birşey duymadım.Bir doktorun yazısında Türk çocuklarının %85'inde çinko eksikliği olduğunu bununda iştahsızlığa neden olduğunu okumuştum.Buna gerçekten katılıyorum.Çünkü ben oğluma immuzinc adında bir ilaç kullanıyorum.Bu ilaç çinko ihtiva ediyor ve ilacı düzenli kullanınca oğlum güzel yiyor.Ama tabii masal anlatmadan bir lokma yediremiyorum o artık alışkanlık haliine geldi çünkü.Allah bütün bebişlere içindede bizimkilere iştah ve uyku versin inşallah...AMİİİİİİİİİİNNNNNNN Orjinalden alıntı: -sem- bence saatli olması lazım yemeklrın saat 11 kahvaltı olmaz uykularını duzene koyup sabah erken kalksın 8 kahvaltı 12 oglen yemegı 4 de yogur meyve 19 da aksam yemegı yatarkende muhallebı yada süt benım oglumda cok iştahlı degıl ama bu duzene uyarsam herseyden almıs oluo hem aralıkları cokta yakın olmuyor yanı 11 kahvaltı verırsenız bır ögünu gıdıo tamamen yani benim fikrimmmm Orjinalden alıntı: hilalde saat 11 gibi kahvaltı olmayacağını kabul ediyorum ama saat 8 gibi kalkıyor ve süt içiyor. Yani aç kalmıyor. Zaten sütten başka birşey istemiyor. Bir öğün atlamıyoruz ama. Öğlen ve akşam yemekleri yiyoruz, sadece yemezse muz veya süt veriyorum. Yemeği zorlamanın bir anlamı yok. Batuhan öyle bir dönemde ki, yemek dışında herşey daha ilginç onun için, bu yüzden ısrar etmiyorum, zaten yemekleri ısrarla yedirmek ters tepebilir. Meyve ve yoğurtta yiyoruz, meyveyi genelde dışarıda gezerken yiyoruz, yoğurtuda yemeğin yanında. Bence endişe edecek bir durum yok. Hilal Orjinalden alıntı: "İPEK" Aksel de bugünlerde iştahsız. Dr sıcakjlarda çocukların genellikle yemekleri reddettiğini söyledi. Karpuz, süt, meyve suyu gibi sulu gıdaları tüketmeyi tercih ediyolar ve bunlarla karınlarını doyuruyorlar dedi. Israr etmeyin ve karışık şeyler yedirmek yerine basit yemekleri seçin dedi. Bol su çok önemli dedi. Ben de -sem- gibi düzen taraftarıydım ama gelingörün ki Aksel kendi düzenini kendi oluşturdu. Sabah 9-10 gibi kahvaltı yediriyorum, saat 1de bile öğlen uykusuna yatsa (ki noralde daha da erken yatmak istiyor en geç 12) yemek asla yemiyor. İlla ki uyanınca yiyecek o yemeğini. Ben de uyumadan meyve veriyorum onu kabul ediyor. Ama öğle yemeği saati 3 bazen 4 ü buluyor. Bence her çocuğun düzeni farklı, şu saat bu saat diye kafaya takmamak lazım sonuta her şeyini alıyor. Yemekle veya kısa bir süre sonra yoğurdunu veriyorum. Parka çıkıyoruz, dödüğümüzde 8 buçuk gibi akam yemeği yiyor, yatarken de süt içirmeye çalışıyorum. Bu ara dediğim gibi iştahsız, saydıklarımın hepsini yemiyor yine de dr.u kilo almının normal olduğunu söyledi, yetiyor demek ki. Orjinalden alıntı: happygırl benim kızım da yemek yemeyi sevmez... eskiye göre biraz bu durumu aştık ama yine de tam bir yeme düzenimiz yok.... size naçizane önerim sütü gün içinde çocuğunuza yemek yedikten sonra vermeniz...sütü aç karnına verince iştah kapatabiliyor .... Orjinalden alıntı: "İPEK" Orjinalden alıntı: happygırl benim kızım da yemek yemeyi sevmez... eskiye göre biraz bu durumu aştık ama yine de tam bir yeme düzenimiz yok.... size naçizane önerim sütü gün içinde çocuğunuza yemek yedikten sonra vermeniz...sütü aç karnına verince iştah kapatabiliyor .... happygirl bana cevaben mi yazdın bilmiyorum ama benim oğluşum zaten hiç süt içmiyor ne yazık ki. Son 20 gündür nesquikle falan içirmeye çalışıyorum, biraz işe yaradı... Yoksa 1 yaşından beri ne süt ne biberon maması hiç bir şey kabul etmiyordu, yaklaşık 6 ay ağzına süt namına hiç bir şey sürmedi. Sabah kahvaltısının yanında ve akşam yemeğinden sonra içirmeye çalışıyorum... hala da öyle severek içtiği bir şey değil... Orjinalden alıntı: pepoo BENİM OĞLUMDA AĞUSTOS'TA 3 YAŞINI DOLDURUCAK VE AYNI DERTTEN BENDE MUZDARİBİM HELE Kİ MEYVE HİÇ YEMİYOR ANCAK ZAR ZOR YEDİREBİLDİĞİM YOĞURDUNUN İÇİNE KOYUNCA MEYVE YEMİŞ OLUYOR.YEMEK SAATİ GELDİĞİNDE STRESE GİRİYORUM.ACABA ÇOCUKLARIN HEPSİ Mİ BÖYLE,YOKSA BİZİMKİLERDE Mİ BİR SORUN VAR? YOK MU BUNU BİR ÇARESİİİİİ?   3 YAŞINI BİTİRİP 4 E GİRİCEK HALA DÜZGÜN BİR KAHVALTI YAPMIYOR.PEYNİR,YEMİYOR.HALA KAVANOZ MAMASINA KARIŞTIRIP YEDİRMEYE ÇALIŞIYORUM YUMURTAYI,PEYNİRİ FALAN YANİ NEREDEYSE HAVA VE SUYLA BESLENİYOR DİYEBİLİRİM.TEK İYİ YANI HER GECE SÜT İÇİYORDA O BİRAZ DURUMU KURTARIYOR. Orjinalden alıntı: happygırl axelinannesi cevabın direkt sana değil, genel olarak çocuklarında iştah sorunu yaşayan tüm annelere.... benim kızım da 3 yaşına gelecek hala peynir yemiyor benim tek umudum kreş belki kreşe başlayınca yer... Orjinalden alıntı: hilalde Pelinciğim, benim oğlumda nerdeyse hiç meyve yemiyor. Kandırırsam 1-2 dilim elma veya çeğrek muz yedirebiliyorum. Bunun dışında ağzına hiç meyve sürmüyor. Halbuki yaz gelince bol bol meyve yediririm diye seviniyordum ama maalesef hayal dırıklığına uğradım. Sabahları biraz süt içiyor, bende bundan dolayı mutluyum ama tabiiki taze mevsim meyvelerinin yerini doldurmaz...! Hilal Orjinalden alıntı: safiye_ üfff ya şu iştahsızlık ne kadar zor birşey inanın hiç bir yere bile gidemiyorum belki birazda olsa evde bir şekilde yedirebiliyorum ama dışarıda çok daha zor oluyor. Benim kızım doğduğundan beri aynı desem 6 ay anne sütü verdim sadece arada ek besin veremye çalıştım ama hiç istemedi bende zorlamadım. 6 aydan sonra 7 aya kadar inanın gündüzleri hiç birşey yemedi ben işe başalamıştım çünkü geceleri beni emiyordu 8 aylıkken çok ama çok az yemeye başladı tabii oyalayarak o zaman reklemlarlan yedirebiliyordum daha sonra kendi kamera görüntülerini seyrederek yedirmeye başladım daha sonra oyuncaklan yani sürekli birşeyler bularak yemeye çalıştık. Şimdi ise evde olduğumda eşimde olursa ne ayzıkki çok ama çok üzülerek söylüyorum canavar maskesini takarak yedirebiliyoruz. Eşim takıyor işte kalın sesler çıkartıyor kızımda korkudan dolayı yiyor  peki sizin çocularınızın kilo durumları nasıl bizimki çok hareketli boyu ii olduğu için kilosunu dr pek önemsemiyor ama olması gerekenden 700 gr eksik. işte böyle bu arada kızım süt içmiyor meyveyide zorlan püre halinde ben yedirmeye çalışıyorum anne sütü alıyor. Allahım ne olur bizim çocuklarımıza biraz iştah ver Orjinalden alıntı: gulsu Benim kızımda yemeyenler grubundan malesef.. Sabah kahvaltımız 1 yudum 1 yudum derken 12'ye kadar sürüyor.. sonra öğle yemeğinide doldursun diye 1 kase çorba yada biraz makarna yedirmeye çalışıyoruz.. oynayarak balkondan bakarak, bahçeye çıkarak .. bir süre sonra sebze yemeklerini sevmediğinden , et,tavuk yada köfte deniyoruz yediği kadar ... meyve yemez.. bir ara yeşil erik yiyordu.. şimdi hiçbir şey yemiyor.. ekmek yemez. bol su içiyor yanlız..kesemiyorum asla içmeden yemez.. akşam yemeğinde de biraz makarna yada çorba içerse nerdeyse seviçten uçuyoruz.. son doktor kontrolümüzde dr.'umuz normalden 1.5 kg zayıf olduğunu söyledi zaten ama onlara göre normal ... Orjinalden alıntı: nife Ahhhh! Ahhhh! çok fena bir yere dokundunuz arkadaşlar bir fotosentezci de ben var. 3 yaşında aç bir oğlan. ne yapsak ne etsek çare bulamadık. denediğiniz herşeyi ben de denedim. ben daha oğlumun ne sevdiğini bile bilmiyorum. tarhana çorbası dışında. bir gün severek yediğini bir başka gün bu yemekten nefret ettiğini söyleyerek yemiyor. ama kreşe gidiyor ve orada önüne konulan herşeyi yiyor. ben evde yapınca seninkini yemem ben yıldız teyzeminkini yiyorum diyor. hiç olmazsa orada yiyor diye artık içim daha rahat. ama ne pişircem sorunu yüzünden delirecem neredeyse. sıskacık birşey zaten baktıkça sinirlerim bozuluyor. ööle kaburgalar dışarda gibi. yine doktora götürücam bir daha baksın ben hiç ikna olmuyorum bunun sağlıklı bir durum olduğuna. o ilaçları ben de verdim hiç bir şey değişmedi. bakalım o büyüyecek ama ben gittikçe yaşlanıyorum. Orjinalden alıntı: barorem benim oğlumda kasımda 3 ü doldurcak işahsızlık bizde de var artık alıştım bir ara elimde tabak sürekli geziyordum şimdi sıcaklarla beraber bıraktım arkasını...sabah 8-9 arası kahvaltı(ekmeksiz yumurta veya burger) 1 bardak meyve suyu saat 1-2 arası meyveli yoğurt (sade yoğrdu ne yaptıysam sevdiremedim bende evde ne meyvem varsa onu ve 2 yemek kaşığı yoğurdu rondadan geçirip biberonla içiyor.isterseniz içine farklı şeylerde atabilirsiniz.)2 saat öğle uykusu kalkınca evde yaptığım kurabiyelerden ve herhangi bir içecek ve 8-9 gibi akşam yemeği yerse tabi 10-11 gibi bir biberon süt...doktorumuza göre boyu ve kilosu çok iyimiş ama ben arka kemiklerini görüyorum resmen.. çinkonun çok faydalı olduğunu duydum deneyeceğim. Benim oğlumun bünyesi çok zayıf sık sık hasta oluyoruz bünyesini güçlendirecek vitamin ismi arıyorum VİTAGİL MULTİVİTAMİN kullanan varmı ? Yada size faydalı olan vitamin ismi verirmisiniz. Orjinalden alıntı: *mertimm* Benim oğlum da çok iştahsızdı. Bir yaşında emmeyi de bıraktı. Süte de alışmadı. Doktorumuz vimin c diye vitamin verdi. Bende artık hiç üstüne düşmüyorum. Şimdi bayağı iyi yiyor. Ve en güzeli de biberonla süt içmeye başladı. Orjinalden alıntı: as.min.yes bizim fıstık 3yaşını doldurdu bizde de var her çocukta olduğu gibi iştaH SORUNU boyu normal fakat kilosu az doktorumuzda önemsemiyor boyu iyi olduğu sürece kiloyu en son verem aşısının tutup tutmadığına bakıldı tutmamış tekrar yapıldı meyveleri nadir de olsa yiyiyor sütü çok içiyor 1 lt versem içer yani ama yemek konusunda pek iştahı yok çizgi film falan izlerken bide bi yol edindik yemeğini yersen melekler şeker getirir diyorum hani o minik şekerler oluyo ya bi yere saklıyorum onu ymekten sonr abulunca mutlu oluyo ben yemeğimi yedim ya melekler bana şeker getirdi diyorr bol iştahlı günler.... Orjinalden alıntı: nife vimin c den 3 şişe bitirdik banamısın demedi. ama bağışıklık sisteminin güçlenmesi için kullandığım bir şurup var. immuzinc diye.içinde çinko, c vitamini propolis mürver çiçeği, ekinezya gibi bitkiler var vişne aromalı. oğlum kreşe gittiği için çok sık hastalanırdı. bu şuruba başladıktan sonra daha az hastalandı ya da ateşli olmadı 1-2 gün içinde toparladı .ama kesmeden sürekli vermeniz lazım. özellikle kışın. bir de balıkyağı kulananlara bir tavsiyem var genellikle tadı ve kokusu hoş olmadığı için çocuklar içmezler or omega diye bir şurup var. mis gibi limon kokuyo asla o kötü tat yok. hiç bir şeyin içine katmak zorunda olmadan verebilirsiniz. ama ben başladıktan bir kaç gün sonra havalar birden ısınınca bıraktım. kışa tekrar başlıycam inşaallah. belki o bir işe yarar. Orjinalden alıntı: sudenaz.ceylan işteh sorunu hiç bitmez ben allahıma şükürler olsun kurtuldum sayılır sudenazda çok iştahsızdı ama maşallah 1 yıldır falan daha iyi oldu yemesi düzene girince kiloda aldı gelişimi çok iyi oldu zorlamayla çözülmüyor malesef ama mutlaka düzenli yemek yedirmek lazım öğünler geçirilmemeli ayrıca yemeğe ailecek oturmakta fayda var masa yada yemek yediği tabak şık olursa çocuklara cazip gelebiliyor sudenaz sabah 7 gibi hala bebe bisküvili süt içiyor ardından 9 gibi kahvaltısını yapıyor hergün farklı bir şeyler yedirmeye çalışıyorum sıkılmasın diye kahvaltıdan sonra ıvır zıvır talebi oluyor malesef uygun olanlardan yemesine izin veriyorum saat 1 gibi öğle yemeğini yiyor mutlaka sebze yemesini sağlıyorum 1 öğününde akşam yemeğine kadarda puding danino dondurma vs yiyor ama meyve hiç yemiyor malesef sadece karpuz.elma ve muzun tadını biliyor onlarıda yemiyor çoğu zaman sebzeleride çok hevesli yemesede işte sabırla bunu yemezsen bağırsağın çalışmaz vücudun bu vitaminleri alamaz hastalıklarala savaşamaz vs vs yedirmeye çalışıyorum bir öğününde et,tavuk,balık vs yedirmeye çalışıyorum ama sudenaz bu konuda da çok istekli değil malesef köfteyi seviyor sadece diğer etleri yutamıyorum diyor aslında yutması ile ilgili sıkıntımız yok bence ama öle iddia ediyor bazen çiğneyip çiğneyip tükürüyor ama onada razı oluyorum her çocuk gibi klasik yemekleri severek yiyor pilav makarna patates kızartması köfte var ne yersin kızım diye sorduğumda ama tabiki dengeli beslenmesi uğruna izin vermiyorum sürekli bunları yemesine ama tabiki diğer yemeklerle pilav yada makarna yediriyorum her öğünde yoğurt mutlaka yiyor günde iki kez sütünü içiyor bisküvi kraker vs yememesi için evde sürekli kek kurabiye puding vs yapıyorum onları yemesini sağlıyorum birde meyve yerse tam düzene girecek ama bazı çocukların hiç sevmeden yediği şeyleri yemeyide seviyor börülce barbunya bakla enginar vs yani çocukları anlamaya imkan yok bu sene damak tadı epey gelişti bence biraz zaman gerekiyor ve de sabır ben yemesi gereken şeylerin neye yarayacağına kadar anlatıyorum birlikte yapmak sofrayı hazırlamanında faydası oluyor hevesleniyor çocuklar peynir konusunda bende dertliyim çünkü ben hayatımda hiç peynir yemedim kızımda yemiyor sayılır malesef aslında bu konuya bebekliğinden beri çok dikkat ettim ama başaramadık sanırım hala uğraşıyorum kaşar ve labne peyniri yiyor allaha şükür ama beyaz peyniri falan yemiyor poğaça börekleri genelde peynirli tercih etmesede yediriyorum inşallah yiyecek diğer peynir çeşitlerinide sütüde sade içmiyor ama nesquikli bisküvili yada hazır meyveli sütlere bayılıyor önemli olan çocuklarımızın çok fazla yemeleri değil malum obezite çağın hastılığı önemli olan düzenli ve sağlıklı beslenmelerine dikkat etmemiz sudenazda hep zayıf bir çocuk oldu son 1 yıla kadar ama şimdi fazla kilo almamasına dikkat ediyorum midesi genişlesin istemiyorum açıkçası inşallah bütün çocukların iştah ve uyku sorunu çözülür Orjinalden alıntı: tente arkadaşlar acayip rahatladım.yemek olayı bizim için tam bir kabus.Ahmethan a yemek yedirmek için hergün yeni bir icat gerekiyor.az önce kavgayla yoğurt yedik.akşam yemeklerini hiç yemiyor çünkü bizim yediklerimizden veriyorum.ısrarlıyım.nasıl olsa alışacak diye bekliyorum.demekki sırf benimki yemek sorunu olan bebek değil.belki kardeşi doğunca düzelir kendini yemeğe verir Orjinalden alıntı: gokcemesut Bizimki sizinkilere göre çok küçük ama bizde ek besinlede sorun yaşıyoruz.Ağzını kapatıyor.Doktorumuz zinco şurup verdi.İştah açmak için.Boyu kilosu iyi ama biraz iştahımız açılsa daha iyi olacak.
|
|
Panuzova
-
Tüm gönderiler
:
1234
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
08.09.2008 17:09:15
( #23 )
selamlar, iştah problemi için son olarak fantomalt mama ve zaditen damla verdi doktorumuz bunları kullanan var mı? faydasını gördünüz mü? bir de zaditen aslında allerji ilacı olmakla birlikte yan etkisi olarak iştah açıyormuş! yan etkisinden yararlanamk için bir ilacı kullanmak bana biraz tuhaf geldi de...
|
|
A.J
-
Tüm gönderiler
:
373
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
08.09.2008 18:06:14
( #24 )
Bizde iştah için Zaditen kullandık bir süre..Alerji ilaçlarının yan etkisi yok dolayısı ile iştah açma özelliği nedeni ile iştahsız bebeklere verilebiliyor. Yararı oldumu diye sorarsan hayır olmadı.Biz Pediasure dahil herşeyi denedik. Sonuç sıfıra sıfır elde var sıfır. Canı isterse yiyor canı istemezse mümkün değil yediremiyoruz. Denemediğim yöntem kalmadı. Birşeyide çok seviyor diyemiyorum. Hasbel kader çok iyi yediği bişeyi ertesi gün mümkün değil yediremiyorum. Boy'da allahtan problemimiz yok. Büyüyüncede zayıflatmaya uğraşmayalımda:))
|
|
feris
-
Tüm gönderiler
:
2424
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: Isvicre/Izmir
-
|
-
08.09.2008 23:10:56
( #25 )
Inanin cok sasirdim.Ihtahsizlik genelolarak butun cocuklarda var ama yan etkisinden dolayi bir ilac kullanmak.Doktorun bunu onermesi ve annelerin de olumlu bakmasi tuhaf. Benim oglumda da var ayni sorun.1.5 yasina kadar enginarindan bamyasina herseyi bayilarak yiyen cocugum gun oluyor aksama kadar lokma sokmuyor agzina.aksam yese de pilav ya da nutellali ekmek.Doktora gittik kan tahlilleri yapildi ,butun kontrolleri oldu.Saglik sorunu yok.Doktor pesinde kostugumuz icin bunu kullandigini,bu donemde butun cocuklarda istahsizlik oldugunu soyledi .Kendi haline biraktik.enerjik,saglik sorunu olmayan bir cocuga ilac vermeyi ben dogru bulmuyorum.Hele hele yan etkisi icin
|
|
AyfErcu_59
-
Tüm gönderiler
:
1605
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: TEKİRDAĞ
-
|
-
09.09.2008 00:33:26
( #26 )
Orjinalden alıntı: *ASLUŞKA* derinde meme emerken çok sarmıstı memeye bişi yemiodu doru dürüst bırakınca açıldı bayağı ama yemek istemedimi hiç zorlamadım biraz gaddar bi annemiyim bilmiom ama istemediği zaman bi kaç saat bişi vermediğim bile oldu... yani aç bırakıp nası bişi olduğunu görmesini sağlamış oldum bi nevi.. doğru yalnış tartısılır ama şu anda bizle kurufasulyeden tut nohuta bamyadan taze fasulye brokoli salatası her şeyi yiyo ve artık kendi kendine acıkınca anne mama bile diyo... yani üzerine gitmemek lazım çocukların ama yinede her çocuk bir değil.. su anda bile canı istemedimi yemio.. o yüzden yeme konusunda üzerine çok düşmüyorummm
Aslı yazı çok güzeldi ellerine sağlık.. Benim oğlum 11 aylık ve acaip iştahsızlaştı yni ne versem reddediyor bunun için 11. ayda memeyi bıraktırdım ki yemeklerini yesin diye ama artık ne yapacağımı şaşırdım çok üzülüyorum tek severek yediği şey tarhana çorbası öyle sebze püreiydi yok ıspanaktı etti buttu yemiyor et suyu koyuyorum ben çorbalarınıa ama oda etin yerini tutmazki aslında böyle değildi son 2 aydır iştahsız aç bırakamam çünkü çok küçük öğün aralarımız 4 saat o saate kadar hiç acıkmıyor deliricem bu konuda bende arkadaşlardan yardım bekliyorum bana bir akıl verin neler yapabilirim yoksa ben aklımı kaçırıcam... şimdiden çok teşekkürederim...
Dünyadaki en güzel 3 şeye sahibim OĞLUM, AŞKIM ve ANNEM....
|
|
Panuzova
-
Tüm gönderiler
:
1234
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
09.09.2008 08:19:20
( #27 )
Orjinalden alıntı: feris Inanin cok sasirdim.Ihtahsizlik genelolarak butun cocuklarda var ama yan etkisinden dolayi bir ilac kullanmak.Doktorun bunu onermesi ve annelerin de olumlu bakmasi tuhaf. bizdeki, sizin bildiğiniz ve bahsettiğiniz genel olarak her çocukta dönem dönem görülen iştahsızlıktan değil malesef... o nedenle anlatmak ve de anlamak zor biraz bu durumu...zira bir ilacın yan etkisinden medet umacak kadar çaresiz durumdayız
|
|
Delal...
-
Tüm gönderiler
:
388
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
09.09.2008 08:55:22
( #28 )
Orjinalden alıntı: ayfercu59 Aslı yazı çok güzeldi ellerine sağlık.. Benim oğlum 11 aylık ve acaip iştahsızlaştı yni ne versem reddediyor bunun için 11. ayda memeyi bıraktırdım ki yemeklerini yesin diye ama artık ne yapacağımı şaşırdım çok üzülüyorum tek severek yediği şey tarhana çorbası öyle sebze püreiydi yok ıspanaktı etti buttu yemiyor et suyu koyuyorum ben çorbalarınıa ama oda etin yerini tutmazki aslında böyle değildi son 2 aydır iştahsız aç bırakamam çünkü çok küçük öğün aralarımız 4 saat o saate kadar hiç acıkmıyor deliricem bu konuda bende arkadaşlardan yardım bekliyorum bana bir akıl verin neler yapabilirim yoksa ben aklımı kaçırıcam... şimdiden çok teşekkürederim... merhaba, iştahsız çocuk annelerine kolay gelsin, çok zor birşey benim oğlum da 10-11 aylıkken böyle bir döneme girdi ve 6 ay kadar sürdü. neler denedik anlatamam. günde 4 öğüne düşürdük yediklerini, miktaları azaltıp besleyici olmasına çalıştık vs. vs. ama hiçbiri kesin çözüm olmadı. şimdilerde daha iyi. ama hep oyunla, nazla yemeklerimiz internette okumuştum, bazı çocukların 5 saate kadar acıkmayabileceğini, ondan sonra öğün aralarını biraz daha açtık ve her öğün 30 dakikadan fazla sürmemeli diyordu. çocuk zaten yiyeceği kadarını maksimum bu sürede yermiş. bir de bu dönem onların tam hareketlenmeye başladıkları zaman, bizimki çok da hareketli, oturup yemek yemeye vakti yok. ilaç vermek bana da tuhaf geldi, balık yağının iştah açtığını söylüyorlar.
|
|
feris
-
Tüm gönderiler
:
2424
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
09.09.2008 13:26:07
( #29 )
Orjinalden alıntı: Panuzova Orjinalden alıntı: feris Inanin cok sasirdim.Ihtahsizlik genelolarak butun cocuklarda var ama yan etkisinden dolayi bir ilac kullanmak.Doktorun bunu onermesi ve annelerin de olumlu bakmasi tuhaf. bizdeki, sizin bildiğiniz ve bahsettiğiniz genel olarak her çocukta dönem dönem görülen iştahsızlıktan değil malesef... o nedenle anlatmak ve de anlamak zor biraz bu durumu...zira bir ilacın yan etkisinden medet umacak kadar çaresiz durumdayız Paniiz oyle bir istahsizlik ki haftanin 5 gununu tek ogunle("iki kasik pilav") kapatiyoruz.Kavanozdaki meyveli mamalari severdi onlari bile yemiyor.Sadece meyve saatinde biberonle veriyorum.Uzerine meyve suyu ekleyip biraz sulandiriyorum.Balik yagi denedim.Vitamin kullanmakda belki ama antihistaminik bir ilacin karacigere verecegi hasari dusununce asla vermek istemem.Biz hatayi nerde yapiyoruz.Cocuk acikip mama diye geldiginde elimizde ne varsa hangi saatte olursa olsun veriyoruz.Aslinda ogun saatine kadar bekletmek gerekir bence.Bir de artik iyice hareketli olduklari donem.Oturup yemek yemektense etrafi kurcalayip kosturmak yeni seyler ogrenmek daha cazip geliyor onlara.Belki yemeklerini kendileri yemeleri saglanarak biraz daha tesfik edilebilirler sofraya.
|
|
A.J
-
Tüm gönderiler
:
373
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
09.09.2008 14:26:04
( #30 )
Inanin cok sasirdim.Ihtahsizlik genelolarak butun cocuklarda var ama yan etkisinden dolayi bir ilac kullanmak.Doktorun bunu onermesi ve annelerin de olumlu bakmasi tuhaf.
Orjinalden alıntı: feris İştahsızlık tabiki bazı dönemlerde yaşları gereği veya diğer faktörlerden kaynaklı olarak tüm çocuklarda görülebilir. Ama bu kronikse gelişimini etkileyecek düzeydeyse bazı önlemler alınmalıdır. Zaten doktorlarda bu durumlarda bu ilacı yazarlar. Ayrıca bahsi geçen ilacın karaciğer fonksiyonlarında bozukluk yapma olasılığı çok az. Bırakında bu kararı doktorlar versin. Açıkçası benim tuhaf karşıladığım olay yazdığınız gibi annelerin bunu doğal karşılamaları değil, tıp bilgisi olmayan insanların burada kalkıp vaaz vermeleri.
|
|
feris
-
Tüm gönderiler
:
2424
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
09.09.2008 15:54:10
( #31 )
Sandiginiz gibi tip bilgim yok degil.Veteriner hekimim.Ayrica farmakolojide temel prensip ilaclarin % 90 inin karacigerde metabolize oldugu uzerinedir.Ben karar ya da vaaz vermedim.Fikrimi belirttim sadece.Ilaclarla cocuk buyutmek elbetteki sizin tercihiniz.Tabi buyutmemek de.
|
|
yaseminim
-
Tüm gönderiler
:
428
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: Leylanın diyarından :)
-
|
-
09.09.2008 16:05:25
( #32 )
oğlum var 11 yaşında.bebekken iştahı yoktu yediğinide çıkartıyodu ve ben sipraktin kullandım. ozamanlar farkına varamadım ilacı fazla kullandım şuanda oğlum çok kilolu ve ben çok üzülüyorum kesinlikle kullanmanızı tavsiye etmiyorum.
|
|
A.J
-
Tüm gönderiler
:
373
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
09.09.2008 21:36:58
( #33 )
Orjinalden alıntı: feris Sandiginiz gibi tip bilgim yok degil.Veteriner hekimim.Ayrica farmakolojide temel prensip ilaclarin % 90 inin karacigerde metabolize oldugu uzerinedir.Ben karar ya da vaaz vermedim.Fikrimi belirttim sadece.Ilaclarla cocuk buyutmek elbetteki sizin tercihiniz.Tabi buyutmemek de. Yani kısacası çocuk doktoru olmadığınıza göre Bir hekim tarafından verilen bir reçeteyi ve bu reçeteyi kullanan anneleri şaşkınlıkla karşıladığınızı belirtmek,buradaki annelerin kafasını karıştırmaktan başka bir işe yaramaz. İlaçları çok savunuyor durumuna düşmek istemem ama eğer bunu bir hekim yazıyorsa ben kullanırım. İlaçlarla çocuk büyütmek yada sizin tabirinizle büyütmemek konusunda ise eğer çocuğum için gerekliyse tabiki kullanırım. Herşeyi yerinde ve dozunda kullanmak önemli. Yaseminim hanımla ilgili söyleyebileceğim şey ise, Keşke kullandığınız zamanlarda dozuna dikkat etseydiniz. Peki çocuğunuzun şu andaki fazla kilolalarının nedeninin yıllar önce kullandığınız ilaçtan kaynaklandığına eminmisiniz?Bu konuyu doktorunuzla teyit ettinizmi?
|
|
feris
-
Tüm gönderiler
:
2424
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
09.09.2008 22:18:07
( #34 )
Arkadasim ben zaten bir hekim olarak gorusumu belirtmedim .Bir anne olarak gorusumu belirttim.Bu sorunu aslinda cok kisinin yasadigini ,yalniz olmadigimizi dile getirmek istedim.Ama tabi bizimle ayni dusunceyi savunmayan insanlarin fikirlerine saygili olmayi bilmedigimiz ortada.Keske yazsaydiniz aksi gorustekiler fikir beyan etmesinler diye. Neden sasirdigima gelince:Hamileyken veya bebekken herseyin dogali olsun diye kendimizi paraliyoruz.Basimiz biraz sikisinca ilaclara guveniyoruz.Ona sasirmistim. Evet ilaclar yerinde ve dozunda kullanildiginda ise yaiyor.Alerji ilacini istahsizlik da kullanmak da cok yerinde .
|
|
eylüldeizmir
-
Tüm gönderiler
:
1272
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
09.09.2008 23:00:33
( #35 )
...
<mesaj tarafından düzenlendi eylüldeizmir on 12.09.2008 13:42:53>
ELIF & ARDA EGE 
|
|
Panuzova
-
Tüm gönderiler
:
1234
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
10.09.2008 08:51:03
( #36 )
zayıf olması sağlıksız olması anlamına gelmiyor elbette ancak şu anda gerektiği kadar gelişemeyen/büyüyemeyen bir çocuk ileride de bunun izlerini taşıyacaktır, endişemiz bundan yoksa zayıf olsun ne güzel, şişman çocuk olsun kaygımız hiç olmadı zaten, ama git gide boy olarak da olması gerekenin altında kalmaya başladı altında yatan nedenler de elbette araştırıldı psikolojik olduğu teşhisi konuldu bunu davranışlarımızla telafi/tedavi etmeye çalışıyoruz ancak o arada da böyle bir ilaç desteği almazssa daha da geri kalacağı için ilaç verildi. bu herhangi bir doktor değil bizim için , zaten bu yüzden kullanıyoruz verdiği ilaçları (ayrıca sadece 2 ay kullanacağız) yani kısacası bilinçsiz, her önüne gelen doktorun dediğini yapan, çocuğu şişman olsun diye ilaçlar veren,iki gün yemedi diye çocuğu iştahsız statüsüne koyan bir anne değilim... sadece yan etkiden faydalanma konusu kafama takıldı fikir ve yorumlardan çok, bu konuda tecrübesi olanların paylaşımına ihtiyaç duyduğum için sordum işe yaradı mı diye... herkese teşekkürler

|
|
feris
-
Tüm gönderiler
:
2424
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
10.09.2008 09:33:11
( #37 )
Alerji ilacinin bir diger yan etkisi asri uyku yapmasi.Bunu nasil cozmeyi dusunuyorusnuz.Su an algilarinin en acik oldugu donemde.Ogrendigi donemde.2 ay gibi bi rzaman surekli uyku halinde dolasmasi uygun mu szce?Onun yerine yemegi daha zevkli hale getirseniz.Inanin abartmiyorum oglum 14 kilodan 13 kiloya dustu.Uzamasi da durdu ama bu donemde eski hizla uzamasini beklemiyorum zaten.Motorik gelisimi iyi oldugu surece sorun yok bence.Tabi her anne cocugunun onune koydugu yemegi bitirmesini arzular.Ama bu da gecici bir donem sonucta diye dusunuyorum
|
|
Delal...
-
Tüm gönderiler
:
388
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
10.09.2008 09:47:04
( #38 )
çocuklarla ilgili sorunlar anneleri biraz sinirli yapıyor anlaşılan. arkadaşlar, böyle bir ortamda bir konu açılırsa herkes fikrini söyler. kaldı ki, panuzova arkadaşımız zaten kendisine de bir ilacı yan etkisi için kullanmanın tuhaf geldiğini yazmış. bize de tuhaf geldi n'apalım şimdi. ama çok zor durumda kalmışlar, kimse de sakın kullanmayın demiyor. doktorluk taslamıyoruz yani, yanlış anlaşılmasın. hepimize keyifli öğünler
|
|
A.J
-
Tüm gönderiler
:
373
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
10.09.2008 10:16:37
( #39 )
Orjinalden alıntı: eylüldeizmir Öncelikle alerjisi olmayan bir cocuga sirf istah acsin diye alerji ilaci verilmez!!! Doktor degilim ama pekala fikrimi söylerim ve kafa da karistiririm.. Türkiye´de zaten cok karsilanan bir durum bu; ilaca sarilmak, bebegi dogduktan hemen sonra vitamine bogmak vs... Oglum Türkiye´de öksürmeye basladi ve bir bogaz enfeksiyonu gecirdi.. Doktor hemen 1 antibiyotik, 2 surup yazdi birkac güne kadar da kontrole getirin dedi.. Düsündüm düsündüm.. Ve antibiyotigi vermedim, öksürük suruplarini 2-3 gün verdim ve Allah´a sükür atlattik.. Ha antibiyotigi verseydim yine gececekti.. Ama bir sürü gereksiz ilac almis olacakti.. Uzun oldu ama anlatabildim mi bilmiyorum.. Her doktorun ´kullan´ dedigini kullanmam ben.. Önce cocugumu gözlemlerim, dogal yollarla elimden geleni yaparim.. Ki Allah´a sükür hic yanilmadim bu konuda.. Ekstra vitamine -cocuk gerekenleri gercekten kesinlikle yemiyorsa- ihtiyac duyulabilir.. Benim takildigim alerji ilacini istah acici olarak kullanmak.. Eger cok büyük istahsizlik varsa altinda yatan seyler incelenmeli.. Arti cocugun kendi capinda saglikli olmasi bile yeterlidir bence.. Arkadasimin kizi 13 aylik, 74 cm ve 8,5 kilo civarinda.. Yasitlarinin cok altinda ama boy-kilo orantisi kendine göre cok iyi, motorik gelisiminde sorun yok vs vs.. Zayif olmasi sagliksiz olmasi anlamina gelmiyor kesinlikle.. " Öncelikle alerjisi olmayan bir cocuga sirf istah acsin diye alerji ilaci verilmez!!! "Hekim değilsiniz ve böyle bir yorum yapmaya hakkınız yok. "Oglum Türkiye´de öksürmeye basladi ve bir bogaz enfeksiyonu gecirdi.. Doktor hemen 1 antibiyotik, 2 surup yazdi birkac güne kadar da kontrole getirin dedi.. " Biz çocuklarımızı Türkiyedeki herhangi bir doktora götürmüyoruz. Güvendiğimiz tecrübelerine inandığımız kişilere götürüyoruz. Dolayısı ile de ben doktorumun dediklerini gözüm kapalı uygularım. Ayrıca zaten iştahsızlığın altında yatan nedenlerin incelenmediğini nerden biliyorsunuz? Zayıf olması kesinlikle sağlıksız olması anlamına gelmiyor burada hemfikiriz. Benim kendi adıma şişko tombilik bir çocuğum olsun arzum hiç olmadı.Önemli olan ideal kiloda olması. Percentile açısından alt sınırlarda gezmemesi. Sonuç olarak benim söylemek istediğim bu tarz konularda görüş belirtirken kelimelerimizi özenle seçmemiz gerektiği.Çünkü ortada bir çocuğu takip eden hekim var çocuğu bütün olarak kontrol ediyor, doğumundan bu yana takip eden ve tüm gelişimini yakından izleyen uzman kişi tarafından bu ilaç veriliyor. Ve bir hekimin tedavi şeklinin yanlış olduğu yönünde fikirlerinizi empoze etmenize karşıyım. Benim değil ama belki bu yazıları okuyan bir anneyi tedaviden vazgeçerek yanlış yola saptırabilirsiniz.Benim için geçerli olan tek şey vardır o da bilim. Tepkim sadece bunadır.Yoksa hepimiz burada fikir alışverişi yapabilmek,tecrübelerimizi paylaşmak için varız.Farklı fikirlerin olması feris arkadaşımızın dediği gibi beni rahatsız etmez. Yaklaşımızınız "isterseniz başka doktorlarada danışın ilacı vermeden önce vs gibi endişelerinizi paylaşmış olsaydınız inanın böyle bir tepki vermezdim".
|
|
AyfErcu_59
-
Tüm gönderiler
:
1605
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: TEKİRDAĞ
-
|
-
10.09.2008 11:42:02
( #40 )
Orjinalden alıntı: A.J Orjinalden alıntı: eylüldeizmir Öncelikle alerjisi olmayan bir cocuga sirf istah acsin diye alerji ilaci verilmez!!! Doktor degilim ama pekala fikrimi söylerim ve kafa da karistiririm.. Türkiye´de zaten cok karsilanan bir durum bu; ilaca sarilmak, bebegi dogduktan hemen sonra vitamine bogmak vs... Oglum Türkiye´de öksürmeye basladi ve bir bogaz enfeksiyonu gecirdi.. Doktor hemen 1 antibiyotik, 2 surup yazdi birkac güne kadar da kontrole getirin dedi.. Düsündüm düsündüm.. Ve antibiyotigi vermedim, öksürük suruplarini 2-3 gün verdim ve Allah´a sükür atlattik.. Ha antibiyotigi verseydim yine gececekti.. Ama bir sürü gereksiz ilac almis olacakti.. Uzun oldu ama anlatabildim mi bilmiyorum.. Her doktorun ´kullan´ dedigini kullanmam ben.. Önce cocugumu gözlemlerim, dogal yollarla elimden geleni yaparim.. Ki Allah´a sükür hic yanilmadim bu konuda.. Ekstra vitamine -cocuk gerekenleri gercekten kesinlikle yemiyorsa- ihtiyac duyulabilir.. Benim takildigim alerji ilacini istah acici olarak kullanmak.. Eger cok büyük istahsizlik varsa altinda yatan seyler incelenmeli.. Arti cocugun kendi capinda saglikli olmasi bile yeterlidir bence.. Arkadasimin kizi 13 aylik, 74 cm ve 8,5 kilo civarinda.. Yasitlarinin cok altinda ama boy-kilo orantisi kendine göre cok iyi, motorik gelisiminde sorun yok vs vs.. Zayif olmasi sagliksiz olmasi anlamina gelmiyor kesinlikle.. "Öncelikle alerjisi olmayan bir cocuga sirf istah acsin diye alerji ilaci verilmez!!! "Hekim değilsiniz ve böyle bir yorum yapmaya hakkınız yok. "Oglum Türkiye´de öksürmeye basladi ve bir bogaz enfeksiyonu gecirdi.. Doktor hemen 1 antibiyotik, 2 surup yazdi birkac güne kadar da kontrole getirin dedi.. " Biz çocuklarımızı Türkiyedeki herhangi bir doktora götürmüyoruz. Güvendiğimiz tecrübelerine inandığımız kişilere götürüyoruz. Dolayısı ile de ben doktorumun dediklerini gözüm kapalı uygularım. Ayrıca zaten iştahsızlığın altında yatan nedenlerin incelenmediğini nerden biliyorsunuz? Zayıf olması kesinlikle sağlıksız olması anlamına gelmiyor burada hemfikiriz. Benim kendi adıma şişko tombilik bir çocuğum olsun arzum hiç olmadı.Önemli olan ideal kiloda olması. Percentile açısından alt sınırlarda gezmemesi. Sonuç olarak benim söylemek istediğim bu tarz konularda görüş belirtirken kelimelerimizi özenle seçmemiz gerektiği.Çünkü ortada bir çocuğu takip eden hekim var çocuğu bütün olarak kontrol ediyor, doğumundan bu yana takip eden ve tüm gelişimini yakından izleyen uzman kişi tarafından bu ilaç veriliyor. Ve bir hekimin tedavi şeklinin yanlış olduğu yönünde fikirlerinizi empoze etmenize karşıyım. Benim değil ama belki bu yazıları okuyan bir anneyi tedaviden vazgeçerek yanlış yola saptırabilirsiniz.Benim için geçerli olan tek şey vardır o da bilim. Tepkim sadece bunadır.Yoksa hepimiz burada fikir alışverişi yapabilmek,tecrübelerimizi paylaşmak için varız.Farklı fikirlerin olması feris arkadaşımızın dediği gibi beni rahatsız etmez. Yaklaşımızınız "isterseniz başka doktorlarada danışın ilacı vermeden önce vs gibi endişelerinizi paylaşmış olsaydınız inanın böyle bir tepki vermezdim". Bebeklerde ve çocuklarda antibiyotik kullanılmasına çok karşıydım taa ki Kayra 1 hafta önce 39.8 derece ateşler içinde yanana kadar o anda dr.muzun yazdığı antibiyotiği hiç tereddüt etmeden hemen aldım ve 2 gün kullanmamaın yeterli olacağını söyledi öylede oldu elbette en ufak bir öksürükte tıksırıkta ant. kullanmamak gerekir ama biz TÜRKİYE deki doktorlara ve çocuğumun doktoruna sonsuz güveniyorum.
Dünyadaki en güzel 3 şeye sahibim OĞLUM, AŞKIM ve ANNEM....
|
|