Sayfayı değiştir:
<< < ..11121314151617181920.. > >> | Sayfayı gösteriyor 11 of 67, mesajlar 201 to 220 of 1340
le petit prince
-
Tüm gönderiler
:
3473
-
Ödül puanları
:
0
- Katıldı: 01 January 0001
- Bölge: ankara
-
Durum: çevrimdışı
|
Ynt:*ARALIK 2008*&*OCAK-ŞUBAT 2009*ANNELERİ VE KIŞ GÜNEŞİ YAVRULARIMIZ
-
24.08.2009 09:59:52
( #201 )
myavuz77 [Bisetcim ve Türkan tavuk ve köfteyi ya teflon tavada kızartarak yada ızgara şeklinde vermemiz tavsiye ediliyor doktorumuz öyle demişti.Veya köfteyi sulu köfte,sebzeli köfte,fırın köfte (patatesle beraber) olarak da verebiliriz.Makarna pilav konusuna gelince yavaş yavaş vermeye başlayabilirsin.Son kontrolümüzde doktor 8 aya ait gıdalarda saymıştı bana pilav,makarna ama daha denemedim korkumdan) selamlar canım... idil prenses nasıllar:) ben makarna vermedim henuz ama mantı verdim.. makarnayı da severler inşallah.. bu aydan sonra artık parmak besinler verebiliriz.. makarnayı da kendisi yiyebilir sanırım..
|
|
myavuz77
-
Tüm gönderiler
:
484
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: http://
-
|
-
24.08.2009 12:17:31
( #202 )
selamlar canım... idil prenses nasıllar:) ben makarna vermedim henuz ama mantı verdim.. makarnayı da severler inşallah.. bu aydan sonra artık parmak besinler verebiliriz.. makarnayı da kendisi yiyebilir sanırım.. Selam canım, İdil prenses nasıl olsun tüm hızıyla yapabildiği bütün cadılıklarını yapmaya devam ediyor  İnanılmaz hareketli ve çenebaz Beyzacım.Nasıl başedeceğim bu bücürle bilmiyorum  yere yatırdım oynasın diye bende laptop u aldım yanına oturdum şimdi yamacımda bilgisayarı kurcalıyo meraklı Bende başlıycam makarna,pilav olayına dediğin gibi kendisinin yemesine müsaade edicem belki daha fazla zevk alır bu sayede hatta köfte içinde aynısını yapmayı düşünüyorum malum bizim pütür problemimiz var kendisi yerse belki yapmaz diye düşünüyorum. Mehmet Eminin de iyi olduğunu okuyorum kocaman öpüyorum tombiş yanaklarından,bacaklarından.
 [
|
|
uğurböcüğü
-
Tüm gönderiler
:
4047
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
24.08.2009 13:22:12
( #203 )
slm kızlarrr... bisetcim hadi gözün aydın gelmiş kırmızılar... geçende kendimize yaptığımız kabak yemeğinden birkaç tane alıp minik minik verdim kızlara,hiç itiraz etmeden yediler ham ham.normalde onlar için yaptığımda ağızlarını kilitleyip yemiyor zilliler.ağızlarının tadını biliyorlar tabi:D bundan sonra bu şekilde yani minik minik hafiften ezipte veriyorum yoksa püre halinde mama gibi sevmiyorlar... dün kıyma kavurup koydum dolaba,ordan alıp sebzelerine,çorbalarına katıcam artık.tavuk denemedik henüz,kendimize yapınca ondan da tattırıcam ama:)) bebişlerimiz ne çabukta büyüyor,herşeyden yemeye başladılar maşallahhh. inşallah seçici olmazlar da herşeyden yer kuzucuklar... bu bebişler çok akıllı maşallah,her dediklerini yaptırmayı çok iyi biliyorlar... ben de ikisini yanyana bırakıp gitmeye korkuyorum.uzakta yatırsam emekleyerek,yuvarlanarak birbirlerini buluyorlar.hemen saça başa tutunuyorlar.şimdiden oyuncak kavgası yapıyorlar çok komik yaa:)) elinde aynısı varken bile illa kardeşinin elindekini istiyorlar,paylaşamıyorlar.şimdi böyle ama inşallah biraz daha büyüdüklerinde paylaşımcı kardeşler olurlar yoksa çok işimiz var çokk:D bütün kuzucuklar iyi çok şükür,öpüyorum hepsini tek tek...
|
|
tulo
-
Tüm gönderiler
:
2320
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
25.08.2009 21:07:37
( #204 )
merabalar babamızla iftar yapmaya geldik hem yardım hem iftar .eren diş çıkarıyo belli dişeti biraz kabarık ve beyaz sağ alt diş huysuz ve iştahsız sizlerde de aynı mı oldu mesela sabah 8 de yedi öğlen 2 de yedi arada 6 saat var imkanı yok bişey sokturmuyo ağzına elletmiyo bile dişine bakmak istediğimde bugün mesela 6 da 100 cc mama içti saat 2,30 kadar 2 tane meyveli yoğurt yedirdim onu da kandırarak başka şeylerle oyalayarak ağzına tıkıştırdım 2,30 ta bi tabak çorba bi tabak ta kaşık maması yedi sonra da bizle birlikte iftarda yedi çorba ekmek felan iftara kadar tadımlık meyve felan yedi eskiye göre çok iştahsız üstelik cuma günü de ateşi çıktı 37,5 sonra doktora giitk boğazları kızarmış dedi ilaç verdi kullandık geçti.cuma akşamı da ateşi çıktı.geriye dönük okuyamdım aceleden yazdım kusura bakmayın herkes iyidir umarım.
GÖZBEBEĞİM 05/12/2008 HAYATIMA HOŞ GELDİN
|
|
irmakyagmur
-
Tüm gönderiler
:
8319
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: İSTANBUL
-
|
-
26.08.2009 12:42:36
( #205 )
Selam şekerler. Birkaç gündür Sarıyer'deydik, özledik sizleri. Biz artık pıtır pıtır emekliyoruz, kablolara hızla gidiyoruz. Tehlikeli bir hal aldı bu iş, sürekli tetikte olmak gerekiyor. Geçen gün taze fasulye, pirinç, domates ve kıyma yemek yaptım Yağmur'a bir öğünlük, silip süpürdü. Dün de sulu köfte verdim. Bu bıcırların hepsi bizim mamaları seviyor. Katı meyve sıkacağıyla meyve sıkıyorum, lıkır lıkır içiyor. Maşallah. Tülay'cım dişi çıkarken Yağmur'un da bir süre iştahı kesildi, sonra dişi çıkıverdi.
|
|
irmakyagmur
-
Tüm gönderiler
:
8319
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
26.08.2009 12:49:40
( #206 )
uğurböcüğü hayırlı ramazanlar hepinize... ayşegülcüm demek dişiniz çıktı,hayırlı olsun canım.darısı kolayca bize diyeyim tülaycım benim ece de yürümeyi seviyor hatta şu sıralar koltuğa,bana tutunup kalkma çabalarında bakalım,naz da 1-2 adım öne gidiyor,kendini parmak uçlarına kadar kaldırıyor.o da yarın öbürgün emeklicek sanırım. büyüyor kuzucuklar,büyüdükçe daha da sevimlileşiyor canlarım benim... hepinizi ve kuzucuklarınızı çok çok öpüyorum... Teşekkürler Türkan'cım. Valla evet darısı başınıza, sıkıntısız, ateşsiz. Ayyy Yağmur tutunarak duruyor koltuklarda falan, tırmanıyor zaten artık heryere. Senin iki pıtırla nasıl olur yaaa, hepimize zor gerçi. Atom karınca diyorum ben Yağmur'a.
|
|
irmakyagmur
-
Tüm gönderiler
:
8319
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
26.08.2009 12:51:43
( #207 )
__ANKA__ slm beyza üst dişler zorluyor demek..inş az sıkıntıyla atlatırız hepimiz.. ayşegülcüm dişiniz hayrlı olsun..büyüyor oğluşun..maaşallah türkancım benim kızım ellerinden tutunca yürüyor..aslında bu çok zamandır var ama kendisi isterse yapıyor..istemezse popoyu yerden kaldırmaaazzz...babam geldi dün ist..babamı yabancıladı..ayyy nasıl üzüldü babam..dedesinin kuzusu 1 ayda unuttun mu beni diye...şimdilerde oynuyorlar birlikte:)))valla babam üzülecek diye ben de epey gerildim ama sonuçta bebek..dimi ama??? emekleme konusunda cidden pek umursamaz davranıyo..ben de zorlamıyorum.. bugün susuzluk etkiledi beni..ama çok şükür..evde oruç tutmak kolay...aslında mana alemine dalınca zaman su gibi akıyor... müberracım pütürlü yemeye biz baştan beri alıştık..ha zor olmuyor mu?bazen evet..yediği şeye göre değişiyor ve o anki durumuna göre..genelde sıkıntı yok...ben çatalla ezip veriyorum..rondoda hiç geçirmedim...beni daha önce uyarmışlardı,rondo beslenmede sıkıntı oluşturuyor diye..işin aslı ben her bebeğin kendine münhasır yapısını görüyorum her olayda..sıkıntı etmemek lazım..yemek arkasından hemen su veriyosun demek..ben yemeği tamamlayınca veriyorum biraz bekleyip...cuk cuk içiyor o zaman,susuyor demek ki... siz burda olsanız ben de resimler ekleyecektim ama..hatta ayakta çekilmiş pozlarımız var...nasip bakalım... HAYIRLI BEREKETLİ RAMAZANLAR OLSUN İNŞ... (ben gözden kaçırmış olabilirim ama lütfen tavuk ve köfteyi nasıl veriyosunuz,yazarsanız sevinirim kızlar) Teşekkürler Biset. Ben köfteyi dün ilk kez denedim, sulu köfte yapmıştı annem, beyaz olandan, yani terbiyeli. Severek yedi. Tavuğu da blendırdan geçirerek veriyorum.
|
|
irmakyagmur
-
Tüm gönderiler
:
8319
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
26.08.2009 12:53:53
( #208 )
^^^^KAYRAM^^^^ herkese iyi ramazanlar.....ilk gün rahat geçti şükür inşallah sonujna kadar ,y, geçer........ kayranın gelişimi çok şükür iyi emekleme olayında 1 ileri 10 geri....birde hep şınav pozisyonunda....dişlerde çıktı çıkacak.... kızlar moralim bozuk....çünkü kayınvalidemde kanserli tümörler tespit edildi....yayılan tümor....onun için hep hastanelerdeyiz.....sanırım onlarla ev birleştireceğim...çünkü bakıma ihtiyacı var....dupleks bir ev olur...çünkü benimkayınpederimle yaşamak çok zor.....ama kayınvalide için buna katlanacağım....hayatım düzenim değişecekkkk....kayınpeder 80 kayınvalide 55 yaşında....ama kayınvalide çökmüş durumda....sanırım benim kaderim hep yaşlı bakmak olacak çünkü evlenmeden öncede anneanneme babaanneme ve dedeme bakıyorduk....annnem çalştığı için.....olsun ne yapalım hayat bu... şuanda tüm projelerim yatı...okul işşşş ve herşey...sağlık olsunda.... dua edin kızlar....... hasta insanın yanında yaşamanın ne olduğunu bildiğim için kayraya bunu yaşatmak istemiyorum.... ...... bazen hayat ummadık süprizler yapıyorrr Allah acil şifa versin canım. Çok zor tabi ama çok da büyük sevap. İnşallah en kısa sürede iyileşir, sen de eski düzenine kavuşursun.
|
|
irmakyagmur
-
Tüm gönderiler
:
8319
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
26.08.2009 12:54:46
( #209 )
uğurböcüğü canım çok geçmiş olsun,Allah acil şifalar versin kayınvalidene...hasta bakmak gerçekten de kolay bişi değil.Allah yardımcınız olsun ama bişey olduğu zamanda ailelerimize bakmakla yükümlüyüz... Allah dermansız dert vermesin kimseye... kardeşleri yokmu eşinin,ortaklaşa baksanız.hem ozaman sürekli siz koşturmak zorunda kalmazsınız paylaşım olursa... bisetcim benimkiler kavanozdaki sebzeleri de yemiyorlar malesef... zaten şu sıralar yemekleri iyice azaldı,iştahsızlaştılar... bugün ece çok ağladı,geceleri de sürekli uyanır vaziyetteyiz.işe zar zor kalkıp gidiyorum uykusuzluktan... ecenin ateşi de vardı biraz,emziğini almıyor,uykusu olduğu halde uyumuyor sürekli ağlamaklı yavrum,diş zorluyor sanırım.inşallah daha fazla zorlamazda çıkar biranönce... doyumluk pilav,makarna için daha erken sanırım ama ben kendimiz için yaptığımda pilav,makarna,dolma içinden veriyorum tadımlık severek yiyorlar... bizimkiler yerlermi bilmiyorm ama önümüzdeki hafta itibariyle kıymalı çorba sebzelere başlıycam.belki tadı değişik olunca severler bakalım... canım senin facebook varsa ordanda görebiliriz bebişleri,burda herzaman karşılaşamıyoruz... Bence sizin de dişler geliyor şeker.
|
|
irmakyagmur
-
Tüm gönderiler
:
8319
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
26.08.2009 12:56:37
( #210 )
myavuz77 Selam, Kayram canım çok geçmiş olsun,Allah acil şifalar versin. Ayşegülcüm dişiniz hayırlı olsun.Bu aralar bizde sıkıntılıyız diş konusunda ne kaşık ne biberon istemiyo ağzına sanırım damakları acıyo,kusma halindeyiz sürekli.Epeyce zorlanıyoruz anlayacağınız bi çıksa da rahatlasak. Bisetcim gözün aydın canım Ben üç aylık iğne yaptırdığımdan beri unuttum kırmızıları yine Biz napıyoruz yukarda dediğim gibi dişlerden dolayı çok huzursuz ve huysusuz bu aralar.Keyifli olduğu zamanlarda da tadına doyum olmuyo.Yeni yeni ifadeler geliştirdi İdil.Çirkin yapıyo,nay nay nay diye şarkı söyleyip kendi kendine oynuyo,sürekli dudak ve mimik takibinde taklit etmeye çalışıyo.Bir ileri iki geri emekliyo mehteran takım gibi Türkancım yemeklere kıyma,tavuk,et koymaya başlayabilirsin artık canım.Daha farklı bir tat oluyo belki severler.Ben göğüs aldım geçen gün.Bölüp dondurucuya koydum.Şimdi çorbalara tavuk koyuyorum çok hoşuna gitti.Babamız yarın kıyma alacak çift çekilmiş yağsız dana kıyması kabak dolması deneyecez bakalım kısmetse. İşte böyle.Nasipse yarından itibaren evde derin bir temizliğe girişicem 1 hafta sürecek sanırım.Hiç canım istemiyo ama nereye kadar İnşallah yarın fikrimi değiştirmem yine. Hepinizi kocamannnn öpüyoruz. Sağol canım. Yalnız farkında mısın, hepimizin emekleme ve diş olayları peşpeşe geldi. Bizim de dişimiz yeni çıktı ve pıtır pıtır tam gaz emeklemeye yeni geçtik. Sizin de dişiniz geliyordur.
|
|
tulo
-
Tüm gönderiler
:
2320
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
26.08.2009 13:25:39
( #211 )
merhaba bugün tarhana çorbasının içine tavuk dittim inş. yer dişi de çıktı çıkacak cuma gününden beri hala çıkamadı kaç günde tam olarak çıkıyo acaba...
|
|
irmakyagmur
-
Tüm gönderiler
:
8319
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
26.08.2009 15:17:28
( #212 )
Tülay'cığım çok büyük parça olmazsa yer bence. Ellerinme sağlık. Yağmur'un dişleri 3 aylıkken kaşınmaya başlamıştı, daha doğrusu damakları hehehe. İştah sıkıntısı da diş çıkmadan 1 ay önce falan başladı ama son günlerde iştahsızlığı çok barizdi. Bembeyaz kabarmıştı dişin olduğu yer.
|
|
tulo
-
Tüm gönderiler
:
2320
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
26.08.2009 16:13:48
( #213 )
ırmakyagmur Tülay'cığım çok büyük parça olmazsa yer bence. Ellerinme sağlık. Yağmur'un dişleri 3 aylıkken kaşınmaya başlamıştı, daha doğrusu damakları hehehe. İştah sıkıntısı da diş çıkmadan 1 ay önce falan başladı ama son günlerde iştahsızlığı çok barizdi. Bembeyaz kabarmıştı dişin olduğu yer. ayşeğül mesela 12 gibi yedi şimdi saat 4 oldu yemiyo bişey ne yapcam bilmiyorum mesela en fazla kaç saat aç kalıyo yemediği zaman ben hep 3 saatte bir yedirirdim cuma gününden beriyediremiyorum doğru dürüst dişini de zaten cuma günü farkettim
|
|
irmakyagmur
-
Tüm gönderiler
:
8319
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
26.08.2009 16:53:58
( #214 )
Tülay'cım hiç mi yemiyor yoksa az mı yiyor? Yağmur az az yerdi, yarısını yedirirdim ancak. Ana öğünler arası 3-4 saat bekliyorum ben de. Aslında saatli beslemiyorum, acıktığını hissettiğimde yediriyorum.
|
|
irmakyagmur
-
Tüm gönderiler
:
8319
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
26.08.2009 16:58:16
( #215 )
KIZLAR SİZE BU TARİFİ VERMİŞMİYDİM BİLMİYORUM (TEKRAR YAZIYORSAM KUSURA BAKMAYIN). PEKMEZLİ YA DA MUZLU MUHALLEBİ 150 cc suyu cezveye koy, 1 tepeleme tatlı kaşığı pirinç unu koy ve pişir. (Piyale'nin bebekler için demir ve vitamin ilaveli pirinç unu var.) Pişince üstüne 4-5 ölçü formül mama (ben Aptamil 2 kullanıyorum, artık 3'e geçicez.) Tatlandırmak için de 1-2 tatlı kaşığı pekmez ya da bir miktar ezilmiş muz koyun. Harika oluyor. Hapur hupur yediğini göreceksiniz.
|
|
tulo
-
Tüm gönderiler
:
2320
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
26.08.2009 18:00:20
( #216 )
ben bu tarifi yapıyorum ayşeğül severek yiyo ama muz koymamıştım denerim bi ara saat 11,30 ta kahvaltı yaptırdım yumurta sarısı pekmez ballı irmikli kaşık amam cici bebe bi tane de yedi hepsini sonra 2 tane meyveli yoğurt yedi bi tanesi 40gr az önce de yarım tabak tavuklu tarhana yedirdim zorla yemiyo oyalarak şarkı söyleyerek ilghisini dağıtarak yediirebildiğim kadarıyla yiyor bi de dişi çıkıyo acaba kaç günde patlar cuma günü başladı çıkmaya ama patlamadı daha
|
|
uğurböcüğü
-
Tüm gönderiler
:
4047
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
26.08.2009 22:57:31
( #217 )
slm kızlarrr... ayşegülcüm verdiğin tarifi ben de yapıyorum,pekmez koymuyordum daha önce ama son birkaç keredir pekmezli yapıyorum ben de ama muz koymadım hiç içine o da güzel olur doğru biara onu da deneyim... birde ben 2tatlı kaşığı pirinç unu koyuyorum daha koyu olsun diye... bizim de iştahımız yok şu sıralar geçen ay 180lik mamayı bitiriyorlardı bu ay 210luk yemeleri gerekirken aylarına göre 180liği bile bitirmemeye başladılar:(( yoğurt meyveyi de bitirmedikleri oluyor. dişetleri bembeyaz ama kabartı yok,dişmi çıkartcaz acaba ondanmı bu iştahsızlığımız huysuzluğumuz bilmiyorum... buarada naz'ımda emeklemeye başladı:)) öpüyorum hepinizi...
|
|
__ANKA__
-
Tüm gönderiler
:
5817
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
27.08.2009 00:02:24
( #218 )
ayşegül sağol canım..işime yarayacak..ben pirinç unu koymuyordum hiç... kızım acayip yemek seçiyor..zaten ilk kaşığı ağzına koyana kadar mahvoluyorum..sonra diliyle bakıyor tadına..eğer hoşuna gitmişse yiyor,gitmemişse aman Allahım kafa sağa sola öyle hareketleniyo ki yakalayabilene aşkolsun... mama sandalyemize de çok şükür alıştı...eline pide veriyorum...koparıyor artık..az az ekmek yer oldu... sabah kahvaltısını emzirmeden yaptırıyorum artık..o zaman iyi yiyor... un çorbasına da aptamil ekliyorum artık...tel şehriye falan yemiyor...mercimek deneyeceğim... meyve ve yoğurt ve sebze acayip seviyor...çok şükür bari onları yesin ,seviniyorum...şu anda kilosu 8.900...şöyle 10 kilo olsak yeter yaşımıza gelince...tabi bu benim isteğimle olmaz ama nasip bakalım... ben de oruç tutamıyorum ama pek yemek yediğim de söylenmez..kendimi garip hissediyorum yerken..sanki cık cık cık yapan var etrafımda:))))alem ya... kızım artık el çırpmayı öğrendi..alkış diyoruz başlıyor yapmaya...elleriyle ekmeği parçalıyor...suyunu kendi içmek için bardağı bi yakalıyor görmelisiniz..oturan kimse istediğinde asla gitmiyor ama ayakta olana resmen uçarak gidiyor:D artık beni opuyor(yanağımı emiyor:))ben öpüyor diyorum...acayip sevgi gösterileri yapıyor,sıcak kanlı olacak sanırım..keyfine düşkün..her şey güzel ama şu herşeyi yememesi üzüyor beni...inş giderek alışır,yoksa çok dert ediyorum..etmemem lazım ama ahh ahhh...

|
|
le petit prince
-
Tüm gönderiler
:
3473
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: ankara
-
|
-
27.08.2009 09:32:31
( #219 )
gunaydınlar.. herkes iyi cok şükür.. biz de iyiyiz ama oglum öksürüyor geceleri.. biz de doktora gittik cigerler kulaklar temiz maşallah.. bogazı kzıarmıs biraz dedi doktorumuz oksuruk surubu verdi.. herseyi agzına alıp duruyor mikrop kaptı sanırım.. artık evde terlik giyemez olduk saldırıyor resmen terlik gorunce.. gecen de corabıma saldırdı ilginc bu minikler..
|
|
tulo
-
Tüm gönderiler
:
2320
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
27.08.2009 13:54:28
( #220 )
merhabalar ben dünde sordum ama gözden kaçtı galiba diş çıkmaya başlayınca tam olarak ne kadar zamanda patlıyo şu anda kabarmış ve beyaz dişi ama patlamadı daha...cuma günü başladı.
|
|