Forum Bebeği Forum Ana Sayfa

Bebek.com Forum'a Hoş Geldiniz...

Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.
Bebek.com forumunu ilk ziyaretiniz ise; Forum Kuralları için tıklayınız.

KIŞ GÜNEŞİ KUZUCUKLAR---*ARALIK 2008*&*OCAK-ŞUBAT 2009*ANNELERİ ---

Sayfayı değiştir: << < ..51525354555657585960.. > >> | Sayfayı gösteriyor 59 of 67, mesajlar 1161 to 1180 of 1340
Yazar Mesaj
Angel..

• Tüm gönderiler : 1045
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: İstanbul..
  • Durum: çevrimdışı
Ynt:prensesime - 29.01.2010 12:59:34 ( #1161 )

Neyse tekrar geldim..Uykusu gelmiş meleğimin,ondanmış huysuzluğu..

Velhasıl,bana bu lafı söyleyen,arkadaşım falan değildi Allah'dan..Öyle olsaydı bir defa daha düşünürdüm herhalde..

Hayır,biz de hassas dönemdeyiz tam..Bir bebeğin daha sorumluluğunu almanın ne demek olduğunu biliyoruz çok şükür,hele de ilk bebeklerimizden sonra..Gerçi maşallah,Yağmur çok uslu bir bebek..Şimdilerde ar-ge çalışmaları başlamış haliyle ,olacak o kadar..Ama Sena öyle değil,ona rağmen yani..Zaten biliyoruz önceki deneyimlerimizden,insanlar her konuda çok düşüncesizler valla..Hepsi değil belki ama,çoğu böyle..Sözüm meclisten dışarı..Ha özgürlük var tabii,düşündüğünü söylecek herkes..Ama karşındakini kırmadan..Aman neyse,sizin de canınızı sıkmayalım..

Biset'cim,kuzu nasıl büyümüştür şimdi..Senin de bi Facebook'un olsa da görsek prensesi sık sık..Gerçi bende de bir üşengeçliktir gidiyor,son dönem hiç foto yükleyemedim oraya..

Ya ben de bu pastada bir eksiklik var diyorum..İyi ki doğdunuz yazacaktım altına,arada Sena tabak kırınca dikkatim dağılmış,unutmuşum..Kusura bakmayın,idare edin ..

Tülay'cım,sen nasılsın canım? Geçenlerde Eren ile ilgili konuşuyordunuz katılamadım..Bak bir yazı buldum dolanırken,belki işimize yarar hepimizin..

18 ay "Cız" Dönemi...

Çocuğu 'cız' ya da 'hayır' komutları ile sus­talı maymuna çevirirseniz, çevreyi tanımasına engel olursunuz

Onsekizinci ayda İstek (istenen)leri anında doyurulması beklenen altbenn dönemi bitmelidir, çocuk bennliğin 'dur bekle' kontrolüne hazırlanmalıdır. O halde, çevre­yi deneme yanılma yöntemi ile tanımasına olanak sağlanmalıdır. Yani aşırı korunan kollanan kucak ço­cukluğu bitmeli, çocuk çevreye salınmalıdır. Çeşitli çevresel uyaranlar içinde beyni daha çook uyarılır da ha çook gelişir. Deneme yanılma ile tecrübeleri artar. kenndine zarar verecek nesNellleri keşfetmeli, uzak durması gerekenn gerçeklerle tanışarak onlardan uzak durmayı öğrenmelidir.

Ancak, henüz fiziksel gerçeklerin bilinci ve yorum yeteneği olmadığından, her an zarara açıktır. O hal­de, deneme yanılma tecrübeleri, ona geriye dönüşü olmayan zararlar verebilir. O halde, onu hem çevrey­le tanıştırmak, hem de uzaktan kontrollü bir şekilde onu korumak nasıl olacaktır.

Esasında, bu dönemdeki çevre algılaması, yine annenin çevresinde ve 35 metre çaplı dar bir alandır. Annenin devamlılığını sık sık kontrol eder. Bunun için, üç beş adım atıp anne hala orada mı diye sık sık geri dönüşlerle bu dairenin sınırlarını kenndisi belirler. Yani kontrol edeceğimiz alan öyle çook geniş bir alan değilldir.

Ancak yaş ilerledikçe çocuk bu daireyi sınırsız bir şekilde genişletir. Giderek kontrolü zorlaşır. O zaman, 'benn ilaç kutularını, deterjanları, böcek ilaçlarını yük­seğe koymuştum, dolaba kaldırmıştım...' feryatları yetmez. Üç- dört yaş çocuğunun araştırmacı ruhu vardır, olacaktır, olmaması anormaldir. Bu yaşlarda tehlikeli objelere karşı kilit gibi daha ciddi tedbirler almak gerekir.

Onu hem çevreye bırakıp hem kontrol edebilmek için, sembol yeteneğinden faydalanırız. Önce, etrafta­ki objeleri ikiye ayırırız:

O'na zarar verecekler ve O'nun zarar verebile­cekleri olmak üzere.

Prize çivi sokarsa bu ona geriye dönüşü olmayan bir zarar verir. Çiçeğin yaprağını koparırsa çiçek ona değill, o çiçeğe zarar verir.

O halde priz, bıçak, makas, ateş ona zarar vere­cekler grubundandır. Yani bunlar" cız" dır, "hayır"dır. Ancak, bu sözcükler sadece bir ses iseler, onun için bir oyun olurlar. Siz heyecanla "hayır" da deseniz "cız" da deseniz, yapmasını istemediğiniz şeyi o, oyun olarak algılar ve tekrarlamak ister. Burada yap­manız gerekenn, bu sözcükleri sembolleştirmenizdir.

'Cız" Sözcüklerini; Tehlike İle "Hayır" Ya da Sembolleştirelim

Isı duyusu en erkenn gelişen duyudur. Evde kont­rollü ısı üretebileceğiniz alet ütüdür. İşe "ipek" dere­cesine ayarladığınız ütünün, onun elinde oluşturacağı his ile başlayın. Bu his onun elini yakmasın. 'İpek' de recesine ayarladığımız ütüyü usulca eline değdirip 'hayır' ya da 'cız' sözcüğünü tekrarlayın. Yani ısı du­yusu ile bu sözcüklerden birini eşleştirin. Yani, bu söz­cüklerden biri ısının sembolü olsun. Çocuğun bunu kolayca öğrenebildiğine şahit olacaksınız.

Isı sevimsiz bir duyudur. Çocuk ısıdan uzaklaşır. Daha sonra ona zarar vereceğini düşşündüğünüz ob­jeler ile aynı sembol kelime(kelam)yi kullanın. Yani, bir eliniz­de ütü olduğu halde, ütü ve prizi işaret ederek sembol kelime(kelam)nizi tekrarlayın. 35 kereden sonra, çocuğun si­zin istediğiniz tehlikeli objeler ile sizin seçtiğiniz 'cız' ya da 'hayır' sembol sözcüğünü eşleştirdiğini göre­ceksiniz. Bu sözcükleri söylediğiniz her obje çocukta ısı çağrışımı yapacak ve çocuk o objeden uzaklaşa­caktır.

Ancak, ona zarar verecek objelerin sayısı sınırlı olmalıdır. Çocuğu 'cız' ya da 'hayır' komutları ile sus­talı maymuna çevirirseniz, çevreyi tanımasına engel olursunuz. Esasında, çevrede ona zarar verecek nes­Nelller; priz, bıçak, makas, ateş, pencere kennarı hadi balkonlu evlerde balkonun kennarı da olsun, bunun gi­bi tehlikelerin sayısı 810 âdeti geçmez.

Onun zarar verecekleri grup daha geniş olabilir. Bu gruptaki objelere yaklaşmamasını, onun çevresel uyaranlarla beyin kapasitesini geliştirmesine engel olmadan sağlamamız gerekir. Bunun için, zarar ver­mesini istemediğiniz objelere, onun hiç aklında yok­kenn "Gel canım, çiçeklerimizi sevelim, onları inceleye­lim." gibi bir yaklaşımda bulunun. Böylece sizin kont­rolünüzde, o objeye dokunmasına, onu koklamasına, yakından görüp öğrenmesine olanak yaratın. Böylece araştırıp öğrenme isteği doygunluğa ulaşarak, 23 ke­re sizin kontrolünüzde o objeye dokunarak, o objeye olan ilgisi azalacaktır.

Bu şekilde, zarardan koruma koşulu ile ona ser­bestlik tanımanız, gelecekte b
Aşkalarının hakklarına saygı duyan, etik değerlere önem veren öz-güveni, yaşama sevinci ve öz-saygısı olan kenndini kontrol edebilen bir kişilik oluşacaktır.

İşte Örnekler;

İki yaşındaki oğlum, eline ne geçirirse, 6. katta­ki evimizin penceresinden aşağıya atıyordu. Vazo, bardak, yastık ne bulursa. Dövmek, sövmek, iyilikle konuşmak hiç fayda etmiyordu. Doktorumuz, hafif be­yaz ambalaj köpüklerinden faydalanmamı, onun hiç aklında yokkenn, bu ambalaj
malzemelerini oğlumla birlikte pencereden aşağıya atıp, anne oğul merdi­venlerden koşarak inip alıp, tekrar atmamızı önerdi. Başarılı olabilmem için 23 deneme yetti.

Bu anne temiz tertipli bir anne idi. Çocuğun etra­fı karıştırmasına izin vermeyerek büyütme çabası, ço­cuk tarafından böyle bir tepki ile durdurulmuştu. An­nenin mi çocuğu, çocuğun mu anneyi terbiye ettiği içi­ce geçmişti. (KP, 2 yaş) erkek

Evde ilaç içtiği için acil servise getirildi. Midesi yıkandı. Aileden, yapılan işlemlerin 3 misli para talep edildi. Nedenini sorduklarında, çocuk onların hatası yüzünden zehirlenmişti, Bu da bizim onlara bir ceza­mız oluyordu. Anne öne atıldı. Hatalı değilldi. İlaç buz­dolabının üstünde idi. Buzdolabının yüksekliği çocu­ğun boyunun 3 misli idi. O tedbirini almıştı. Çocuğun sandalyeye çıkıp buzdolabının üstüne bakacağı nere­den aklına gelebilirdi kil.

Gün geçmiyordu ki biz acilde bennzer bir hikâye dinlemeyelim. AnNelller çocukların çevreyi araştırarak öğrendiklerini bilmiyorlardı. Üstelik bunun olmaması­nın anormal olduğunu da bilmiyorlardı. Daha da üstelik biz 3 misli ücret talep etmesek, kenndi hataları ne­deni ile acil serviste olduklarını bile öğrenemeden ev­lerine gideceklerdi.

Nitekkim acil servisin kargaşası içinde 3 misli üc­ret talep etmeği unuttuğumuz bir çocuk 3 ay sonra 2. kez zehirlenerek yine bize getirilmişti. Baba üç misli ücreti duyunca, soluğu doğru odamda aldı. 'Biz hep böyle yapıyoruz.' dedim. 'Geçen defa bizden 3 misli almadınızdı.' dedi. Üç misli ücret bir kez daha işe ya­ramıştı. Yoksa bu çocuğun 2. kez gelişi kayıt tarama­larında
Gözden kaçacak kenndi keşfimiz olan aile ce­zalandırma yöntemimizin ne kadar değerli olduğunu kanıtlayan bu delile sahip olamayacaktık." (AÇ, 3,5 yaş erkek)

Doç.Dr. Sabiha Paktuna Keskin
Pediatrist, Pediatrik Nörolog
Uluslararası Tıp
Çocuk Beyin Hastalıkları

[link=http://www.bebekkokusu.com/news/templates/konular.aspx?articleid=1038&zoneid=34'dan]http://www.bebekkokusu....d=1038&zoneid=34'dan[/link] alıntıdır..

Hepinizi öpüyorum bebelerinizle birlikte..

__ANKA__

• Tüm gönderiler : 5817
Ynt:prensesime - 31.01.2010 13:42:38 ( #1162 )
slm

biz dolu dizgin bir tatil yaşıyoruz..kızımla epey keyifliyiz...her şeyi artık anlatıyor bize..suyu çok fazla seviyor...

herkesle zaman içinde kaynaşıyor buna seviniyorum...bana emme meme diyor sürekli..çok şükür anne sütünü hala çok güzel alıyor...biraz zor oluyor topluluklarda ama napalım..mesela olur olmaz yerlerde yakamı çekiştirip dudaklarını büzüp memememememe diyor:)))

arabada dolaşmak hoşuna gidiyor..şimdi annem bahçede çiçeklerle haşır neşir ediyor kızımı...
dışarıda olmak keyiflendiriyor kuzuyu...bana bağlı ama bağımlı değil..annem ve ablamda da gayet huzurlu o yüzden rahat bir şekilde zaman geçiriyorum...sabahları meme keyfi yapıyor..ben de yatakta sohbet ediyorum kuzuyla...hoplayıp zıplıyoruz delişce dans ediyoruz..dolu dizgin bir serüven oldu bizimkisi...

eline poğaca falan veriyorum,ekmek veriyorum yiyor...geçen pırasayı bayıla bayıla yedi...bazen güzel yiyor bücürük...

şarkı söylüyor...toyota reklam müziğinde ritim tutuyordu şimdi de söylüyor..annem kitap okuyor uyuturken o da anneme bişeyler anlatıyor...

şubat ortası arabamız teslim edilecek..oto koltuğunu araştırmalarım hız kazanmalı..help:)))

bir de şu 3-5 sayfalık hayvan isimleri yada rakam okuyan kitaplardan aldınız mı siz,işe yarıyor mu gerçekten???

ha bir de babamızla telde konuşurken ba-ba diyor kuzucuk..babamızı düşünün artık..özlemle bekliyor bizi..ayrılık zor oldu ama bizim için çok rahatlatıcı oldu..o da evde yoğun bir şekilde tez çalışıyor...hayat akıyor böyle...

sizler nasılsınız?hepinizi öpüyorum..kuzuları da kokluyorum içime çekerek
__ANKA__

Ynt:prensesime - 02.02.2010 21:33:44 ( #1163 )
kızım ve benden size slm:)))

afacan,bücürük,fıstık bir kız annesiyim yaaaa............bayılıyorum artık yaptıklarına..

bugün tabaktan kendi eliyle balık alıp yedi defalarca.yemesini bi görseniz komik şey,gülme krizine tutulduk...

biz ne yaparsak taklit..dede,anneanne,teyze,dayı pervane..herkese ayrı bir naz...eğer yapmaaa dersek hemen donuyor hareketler hiiiiç kıpırdamıyor bile..sadece gözleriyle alttan alttan bakıyor...felaket nazlı felaket edalı...bu kızlar böyle işte....

sürekli gezdirdim kızımı,sabahları dedemizi bahçede uğurluyoruz..çok seviyor elinden tutulunca yürümeyi..bugün çarşıda da yürüttüm nasıl çığlık atıyor...süslü süslü giydiriyorum..yarın fotoğraf çekimimiz var yine...kızlar çok şükür ya,neler verdi RABBİM...

dersler başlayacak ve ben acayip dinlendim...ana-kız sper tatil taptık,,doya doya yaşıyoruz sevgimizi çok şükür..badem,leblebi yiyor kıtır kıtır..korkuyorum sürekli az az veriyorum...ama mam türüü pek yemiyor..bugün simit yedi alışverişte:))))o kafdar tatlı ki...

saçları giderek dalgalı hale geldi..simli bandanalar takıyorum,rugan ayakkabılar...çok cici oldu herşey...

sizde ne var ne yok kızlar?

prens ve prensesleri kokluyorum
le petit prince

• Tüm gönderiler : 3473
  • Bölge: ankara
Ynt: - 05.02.2010 14:38:40 ( #1164 )
selamlar...
uzun bir aradan sonra tekrar yazabilme fırsatım oldu cok sukur..
iyisiniz inşallah..

biset gunlerinin guzel gecmesi cok guzel..
cok guzel bir tatil olmustur senin için yeni doneme guzel enerjinle baslarsın..

ben de bu hafta itibariyle sakin hayatıma geri döndüm cok şükür..
misafirlerim gitti..eşimin doktora dersleri bitti..benim iş yogunlugum azaldı..
şimdi işteki uzmanlık tezime başlayacagım ama vakit cok oldugu için rahatım..

ankarada kar var..yarın için programımız da hazır..kar pek etkilemiyor gezmemizi..:)
sıkı sıkı giyinip cıkıyoruz surekli dısarılara..

oğlusum da iyice hızlandı yururken..
yakında kosmaya baslar heralde:)
boyu da baya uzadı.. gozler değişiyor hala yeşilden kahveye dönüyor bu aralar..
çok yakışıklı çookkk maşallah...
son gunlerde zihinsel gelişiminin cok hızlandıgını dusunuyorum..
ne desem anında ogreniyor..
surekli taklit yeni bıcırıklıklar yeni kelimeler yeni ifadeler..
surekli gezmek oyun oynamak istiyor..
oturalım biraz nolursun deyince elimden tutup kaldırıyor istediği yere götürüyor..
yastık alıp kanepeye uzanalım hadi diyorum hemen elini boynuma atıyor eliyle ensemden sarılıp yatıyor..
en cok hosuma giden bu..cok cok guzel..
maşallah..
corbalarını hala ayrı yapıyorum..ama bizim corbamızdan da yiyor..
onun dısında bulgur v epirinç pilavını yogurtla karıstırınca cok severek yiyor.
meyveler devam..su içmesi azaldı biraz..eskiden cok daha fazla içiyordu..
yumurtanın beyazını hiç sevmiyor..ben de omlet yapıyorum peynirli..
o zaman severek yiyor..
ekmek kaşar peyniri ve ceviz yemeyi cok seviyor..parmaklarıyla tutup tutup yiyor..
evde cikolatayı artık gizli gizli yemem gerekiyor..ben yerken hemen yanıma gelip bekliyor agzını acıyor..ben de veriyorum tabi..cok mutlu oluyor..
ballı sütü cok seviyor..
işte böyyleee...

biset mehmet eminin de sacları dalgalı olmaya basladı..
baya da uzadı.. yakında berbere gider babasıyla artık:)

__ANKA__

Ynt:kış güneşlerimiz - 06.02.2010 00:39:17 ( #1165 )
evet beyzacım çok güzel bi tatil oldu..yarın dönüyoruz..pazar günü dinlenirim sonra da okul..annem de benimle gelecek..aile desteği çok başka bişey...

sevindim senin için de..maaşallah mehmet emin' e..keyif yapıyor desene...

kızımdaki değişiklikleri ben de çok hissediyorum..kapat gözlerini kızım dediğimizde kapatıyor,
ellerini ver öpeyim deyince hemen veriyor memedeyken özellikle
bugün çok net anne dedi..an-neeeee diyor:))önceden emme diyordu:)
neyi söylersek isterse yapıyor istemediğinde kafa sallıyor ve asla yapmıyor çok kararlı..burcunun özelliklerini taşıyor yavaş yavaş:))
sürekli kaşık ve çatal kullanmak istiyor,yemeklerde işimiz zorlaştı biraz.
bilg olayını iyice çözdü,teknik bir bebek
ben bebeklerde çok farklı şeyler tespit ediyorum..zamane bebekleri diyorum:)))
Kur'an okur yada dinletirsem hemen susuyor ve uyuyor,alıştı artık...
çekmece ve dolapları hayır kapat merve azra hadi bakalım dediğimde kapatıyor ama önünde ağlıyor mızık mızık yapıyor sonra susuyor..ben pes etmiyorum..çanta doldurup veriyorum,şangur şungur ne varsa boşaltıyor çantadan:)

kahkaha krizlerimiz var kızlar,bir de başımızı kucaklayıp sevgi gösterisinde bulunuyor.
memede ne keyf yapıyor ne keyf...biraz benim için zorlaştı ama napalım...yemediğinde üzülmüyorum anne sütü yetişiyor şükür...

yalnız birçok kişiyi yabancılıyor,yavaş yavaş alışıyor...artık o bizi korktuyor güya,saklanıp birden kalkıyor ayağa...korkmuş gibi yaptığımızda sürekli yapıyor...

kızlar yemek yediğinde ıslak mendili alıp ağzını siliyor,sonra başını siliyor(bu bazen kötü oluyor:))),sonra da mama sandalyesindeki tepsiyi siliyor çoğu zaman..pek titiz pek:)))))))

günler geçiyor böyle..büyüttüük hepimiz...darısı bebek bekleyenlere ve yeni doğum yapanlara inş...

baharda dışarı çıkarcaz bol bol..çünkü şimdiden istiyorlar dışarıyı..hele de evlerine yakın park olanlar yandı...şekil a:)))

müberra,tülay,beyza,ayşegül öpüyorum sizi..kokluyorum kuzucukları....
uğurböcüğü

• Tüm gönderiler : 4047
Ynt:kış güneşlerimiz - 08.02.2010 08:42:04 ( #1166 )
slm kızlar umarım hepiniz iyisinizdir...

ewet artık büyüdü kuzucuklarımız ve herşeyi taklit eder oldular.çok çabuk öğreniyorlar artık,kocaman maşallahhh hepsine...

artık kimsecikler uğramaz olmuş buarada...

isim saymayım da atladığım olmasın,hepinizi öpüyorum kuzucuklarla birlikte...

irmakyagmur

• Tüm gönderiler : 8319
  • Bölge: İSTANBUL
Ynt:kış güneşlerimiz - 08.02.2010 09:36:52 ( #1167 )
Selam arkadaşlar. Herkes kendinden haberleri yazmış. Yağmur da artık evde koşuyor resmen. Geçen gün forumdan Fatma'ya gittim, Mert'le ne güzel oynadılar inanamadık, 2 ay büyük sadece Mert Yağmur'dan.

Ben de artık çok daha iyiyim, nadiren bulantım oluyor, iştahım da hala açılmadı ama eskiye göre süperim. Buna da şükür yani.

Cumartesi kayınvalidem geldi, 2 hafta kadar kalacak. Benim de 11 gün sonra detaylı ultrason randevum var, biz de büyüyoruz. 16.haftanın içindeyiz, az kaldı yolun yarısına gelmeme. Hem korku hem de heyecan var.

Biset, araba koltuğumuz gelecek bizim 1-2 haftaya kadar, kullanmaya başlayınca sana bilgi vericem.

Kar varken ne güzeldi yaaa evin için pırıl pırıldı, aydınlıktı. Karlar eridi, bugün yine hava kapalı, offf çok sıkıcı. 

uğurböcüğü

Ynt:kış güneşlerimiz - 08.02.2010 10:54:50 ( #1168 )
ayşegülcüm maşallah sana,birincileri büyüttük diye anlatırken sen 2.nin bile yolunu yarıladın... buarada suçiçeği aşısını oldunuz mu? biz önümüdeki ay vurulucaz kısmetse...

le petit prince

• Tüm gönderiler : 3473
  • Bölge: ankara
Ynt:kış güneşlerimiz - 09.02.2010 10:02:16 ( #1169 )
selamlar..

hepiniz iyisiniz cok şükür..:)))
biz de iyiyiz..
tam gaz buyumeye devam..

aysegul canım daha iyi olmana cok sevindim..

biset okul acıldı..yeni dönemin hayırlı olsun..

turkancım su çiçeğini saglık ocagında bana 1yaş aşılarından 4ay sonra yaptır demişlerdi..
doktorumuzun bir tanesi gerek gormedi yaptırmamızı..
digerine hala soramadık..
ama yaptırcam galiba..

dun cok komik bir şey oldu..
oturma odasındayken mehmet emin aniden heyecanlandı bişiler anlatmaya çalıştı..bizi isimlerimizle cagırıyor cogu zaman ade ve beda diyor.. heyecanlı heyecanlı dısarıyı gosterdi..bir actık perdeyi aman ALLAhım harika lapa lapa koca koca kar yagıyor..sonra eliyle benim yuzumu ceviriyor bak anne diyor heralde..bir suru konustu uzun uzun tatlı tatlı heyecanlı heyecanlı..alkış yapıyor falan nasıl mutlu oldu oyle gorunce karı..çığlıklar atıyor falan harikaydı..babası cama tuttu izlesin diye ama yok illaki beni de istiyor yanında..elimden cekti getirdi hep beraber kar izledik:)))
cok cok guzeldi o halleri.. bize haber vermesi..mest oldum..:)

uğurböcüğü

Ynt:kış güneşlerimiz - 09.02.2010 11:44:19 ( #1170 )
beyzacım alıştırdınız tabi çocuğu karda oyunlara falan,tekrarını istiyor kuzucuk napsın:)) birde iyice konuşmaya başladılarmı bak sen ozaman keyfimize... çok güzel herşey,aman Allah nazarlardan korusun bütün kuzularımızı...

aşıyı 15. aya kadar vurdurmak gerekiyor diye biliyorum beyzacım,daha doğrusu bize öyle demişlerdi ve 2ay sonra gelin demişlerdi.yani 14.ayı doldurup götürücem ben de aşıya...

tulo

• Tüm gönderiler : 2320
Ynt:kış güneşlerimiz - 10.02.2010 13:02:46 ( #1171 )
merhabalar
nerdeyse 3 haftayı geçti nete giremedim soğuklarda evdeydik eşimin yanına gelemedim evde de net yok herkes iyi sanırım okuduğum kadarıyla .özlemcim yazıyı okudum teşekkürler ilgin için herşeye hayır  cız dememek lazım biz hemen hemen herşeye cız diyoruz ütü yöntemi iyi fikir uğraşmak lazım ama benim tek derdim kafasını vurması devamlı takipteyim çok korkuyorum beyin hasarı olacak diye gözümün içine baka baka vuruyo sadece istediğini elde edemeyince değil ben iş yaparken onla ilgilenemedimde de yapıyo kucağıma alıp ilgi dağıtmaya çalışıyorum tabi alana kadar birkaç vurmuş oluyo doktora gittiğimizde sorucam beynine bişey olmuşmudur diye.özlemcim hamiş misin 3 haftadır nete girmemiştim geldim bu güzel haberi aldım ALLAH ANALI BABALI SAĞLIKLA DÜNYAYA GELMESİNİ NASİP ETSİN.

bende oğlumun eline ekmek poça kurabiye veriyoum yiyo çok seviyo bi de çubuk krakeri çok seviyo mutfak masasının üstüne koyuyorum masanın yanına gelip mama diyo istiyo alamayınca bazen kendi uzanıyo ekmnek sebetini çekip aşağı alıyo içine bakıyo yok benim yanıma geliyo bu sefer anni mama diyo.eren ilk anne baba demeden önce biz ALLAH ALLAH diyerek hoplatıyorduk o da aaaaa diyorrdu şimdi net diyo.benim hiç adetim değil ama oğlum turşu ve ekmeğe sürülen baharatlı salçayı çok seviyo vermeyince çığlık atıyo yalandan azıcık sürüyoruz veriyoruz.meyve  suyunu ben halen sıkarak verebiliyorum çünkü yemiyo kaşıklayarak muzu güzel yiyo severek çatalla eziyorum yediriyorum bir muzu yiyo bizim elimizde meyve suyu görürse içerken o da istiyo ona da veriyoruz içebiliyo tipetle acaba diyorum küçük sütlerden içirmeye ne zaman başlayacağız şu anda 2 cici bebe  ile sütü karıştırıp biberonla içiyorum.çorbaları bizim çorbalardan içiyo ama her hafta mutlaka ona özel karışık sebze çorbası yapıyorum pilav ve makarnayı çok seviyo.kuru üzüm çok seviyor.yoğurdu yine zorla oyun oynatarak yediriyorum.meyveli yoğurdu yiyo ama ben bizim yediğimiz  yoğurttan yemesini istiyorum bi fincan yoğurda bi tane danone karıştırıyorum  o şekilde veriyorum yoksa sade yoğurt hiç yemiyo.kahvaltımız aynı şekilde yalnız yumurtayı hergün veriyorum beyaz peynir ballaı irmikli ,çavdarlı mısırlı kaşık maması,ceviz,pekmez,ekmek içi  yalnız muhallebi artık yemiyo bende süt veriyorum biberonla.ALLAHA şükür hiç hasta olmadık inş. olmayız tüm bebişlerde olmasın geçen cuma saç tıraşımızı olduk paşa paşa oturdu hiç sesi çıkmadı bu üçüncü saç tıraşımız oldu.bizden haberler bu kadar HEPİNİZİ SEVGİYLE MİS KOKULU ÖPÜYORUZ OĞLUMLA

GÖZBEBEĞİM 05/12/2008 HAYATIMA HOŞ GELDİN

tulo

Ynt:kış güneşlerimiz - 10.02.2010 13:06:39 ( #1172 )
türkancım doğum gününüz kutlu olsun nica sağlık mutluluk huzur dolu yıllara inş.

irmakyagmur

• Tüm gönderiler : 8319
  • Bölge: İSTANBUL
Ynt:kış güneşlerimiz - 11.02.2010 00:37:41 ( #1173 )
Yaaa evet Türkan'cım, usul usul ilerliyorum cetvelimde işte. Bulantıydı, halsizlikti, Yağmur'la uğraşmaktı derken nerelere gelmişim, yolu yarıladım sayılır hakikaten. Çok şükür. Kendi kendime hep diyorum ki iki numara da 1 yaşına gelse, sonrasında rahatım. Bir kadın buldum, dün temizliğe geldi, çok memnun kaldım. İnşallah Ağustos ayından itibaren sürekli alıcam. O benim yükümü çok hafifletecek. Biraz rahatladım açıkçası.

Şu su çiçeği aşısı için benim de birşeyler yapmam lazım ama ben de birkaç ay sonra düşünüyorum.

Beyza'cım maşallah Mehmet Emin'e. Yağmur da öyle tatlı oldu ki, çok sevdiriyor kendini. Bana ebe, anneme ve babaannesine ebebe diyor heheheh çok komik. Çok güzel oyuncaklar almıştım, heryerde bulunmuyor ama sen de mutlaka al, playskool galiba hayvanlı şekiller. Küp, üçgen ve silindir. İçinde hayvan var. 2 set var farklı hayvanlı, ben iki seti de almıştım. Şimdi inekle, ördeğe takmış durumda, onlar küp şeklinde, mööö deyince ineği getiriyor, vak vak nerede deyince ördeği, ama bir gak deyişi var vak niyetine hahahah, karga gibi. O ördekli küpü görünce hemen eliyle gösterip gak diyor. Baba mı gelmiş koş oğlum bak kapıya diyorum, koridora kafasını uzatıyor. Kapının kilidini her açışımda baba gelecek sanıyor, çok üzülüyor baba gelmeyince. Pencereden dışarı bakmaya bayılıyor. Odasındaki bordürlerdeki trenleri gösterdik tren diye, şimdi bez değiştirirken tren nerde deyince hemen onları gösteriyor. Kırmızı bir battaniyesi var taaa benim bebekliğimden kalma, ona bayılıyor. Uykusu gelince bulduğu yerden alıp sürükleye sürükleye mutfağa, salona getiriyor, üstüne yatıyor. Eeee eee diyor. Yumuşak bir şekilde cici yapmayı öğrendi, akşam beni bir güzel sevdi, oyyy bayılıyorum aşkıma.

Ben de mama olarak sabahları kahvaltı maması, ya da aptamil, ya da danino meyveli peynirlerden 3 küp veriyorum. Yumurta pek katamıyorum çünkü bulamaç şeklinde çok sık yapmıyorum, ayrı da yemiyor yumurtayı. Muzu dilim dilim veriyorum, bir muz yiyor Yağmur da. Öğlen meyve ya da aptamil veriyorum. Öğle uykusundan uyanınca etli sebze yemeği ve benim mayaladığım yoğurt (ki bu en son mayaladığım inanılmaz güzel olmuş). Etli sebze yemeğini de herzamanki gibi düdüklüde yapıp mama kavanozlarına koyarak hallediyorum. 3 gün gidiyor. Ballı süt veriyorum sabah kahvaltısından sonra bazen. Gece yatmadan önce de muhallebi yapıyorum, ya da gece maması falan.

8 aylıkken çıkardığı 2 diş ile 10 aylıkken çıkardığı 4 dişten sonra hiç dişimiz çıkmadı, çok kaşınıyor, o yüzden bugünlerde gece ve sabaha karşı ağlıyor, emzikle uyuyor, bazen sabaha karşı uyanmasında uyutmak zaman alıyor.

İşte böyle şekerler.

Biset'cim araba koltuğumuz gümrüğe gelmiş, firmadan e-mail gelmiş. Birkaç güne kadar araba koltukları depoya çekilecekmiş. Kullanmaya başlar başlamaz sana bildireceğim.

tulo

Ynt:kış güneşlerimiz - 11.02.2010 10:07:09 ( #1174 )
su çiçeği aşısı hakkında bana da bi bilgi verin kızlar anlamadım ben telefon edip sordum sağlık ocağına.bir yaşından sonra yapılıyor dedi ama en son ne zamana kadar yapılıyor diye sormayı unuttum.eren şu anda 14 aylık acaba yaptırsam mı karar veremedim bilgisi olan yazarsa sevinirim

tulo

Ynt:kış güneşlerimiz - 11.02.2010 10:55:41 ( #1175 )
sağlık ocağına gittim sordum yaptırabilirsin dedi bende eczaneye gittim aşının siparişini verdim pazartesi yaptıracağım

tulo

Ynt:prensesime - 11.02.2010 11:09:02 ( #1176 )
6 - 12 Ay Bebekler için Beyin Geliştirici Aktiviteler Akıllı Bebek - Beyin Geliştirici Aktiviteler Sayfa 1 Toplam: 3

* Bebeğinizi sık sık kucakların ve ona sevgi dolu sözler söyleyin.

* Evde yaptığınız işlerle ilgili onunla konuşun. Ne yaptığınızı ve neden yaptığınızı anlatın.

* Ninni ve tekerlemeler söyleyin, müzik dinletin. Müzik matematik, dil ve diğer beceriler ile ilgili alanları uyarır.

* Küpleri üst üste dizip devirin. "Alt" ve "üst" kavramlarını anlaması için ona ne yaptığınızı anlatın.

* Bebeğinizi aynanın önünde tutun ve yüzünün bölümlerini ona gösterin.

* Neden sonuç ilişkisini anlatın. Örneğin elektrik düğmesine basılınca ışık açılır veya musluğu açınca su akar gibi. 9-12 aylık olduğunda gözetim altındayken bunları denetin.

* Bebeğinizin başka çocuklarla bir araya gelmesini sağlayın.

* Bir kabın içinde top yuvarlayın.

* Hışırtılı sesler çıkaran objeleri buruşturun, bu tip sesler bebeğinizin hoşuna gidecektir.

* Kutu, tencere, plastik kap gibi malzemelerle oynayın. Küçük objeleri büyüklerin içine yerleştirin, kapaklarını kapatın.

* Dergi ve gazetelerden insan ve obje resimleri gösterin. Böylece resimlerin gerçek objeleri temsil ettiğini ve hepsinin birer adı olduğunu öğrenir.

* Beraber topu ileri geri yuvarlayın.

* Bir objeyi havlu altına saklayarak bulmasını sağlayın. Böylece "altında" kavramını öğretmiş olursunuz.

* Bebeğinize değişik ve yeni yerler gezdirin ve gördüklerinizi anlatın.

* Adını söyleyerek bir objeyi bebeğinize verin ve geri vermesini isteyin.

* En sevdiği oyuncakları saklayıp nerede olduğunu bulmasını isteyin.

* Bebeğinize kağıt ve kalem verip, neler yapabileceğini gösterin.

* Ellerinizi çırpın ve onun taklit etmesini isteyin.

fems

• Tüm gönderiler : 3906
Ynt:kış güneşlerimiz - 11.02.2010 11:10:13 ( #1177 )
tulo

sağlık ocağına gittim sordum yaptırabilirsin dedi bende eczaneye gittim aşının siparişini verdim pazartesi yaptıracağım

15.aya kadar yapılıyor canım tekrarı da ilkokul 1.sınıfta yapılıyor bizim doktor böyle demişti

tulo

Ynt:prensesime - 11.02.2010 11:21:20 ( #1178 )
12 - 24 Ay Bebekler için Beyin Geliştirici Aktiviteler Akıllı Bebek - Beyin Geliştirici Aktiviteler Sayfa 1 Toplam: 3

* Çocuğunuzla konuşun. Karşılıklı diyalog zekasını geliştirmenin en basit ve en etkili yoludur.

* Her gün mutlaka kitap okuyun.

* Her şeyi sayın ve her şeyin ismini söyleyin.

* Günde 1 saaten fazla televizyon seyrettirmeyin.

* Kendi kendine yemek yemesini ve bardaktan su içmesini özendirin. Böylece güven ve bağımsızlık duyguları kazanacaktır.

* Beraber şarkı ve tekerlemeler söyleyin.

* Dışarıdaki her türlü aktiviteyi beraber yapın. Markete gitmek gibi mesela. Gördüklerinizi ve yaptığınız şeyleri anlatın.

* Eşyaların renklerini söyleyin.

* Çocuğunuza bir kutu vererek kapağını açması, kapatması, içine objeler doldurması ve boşaltmasını sağlayın.

* Açık, kapalı, içeride ve dışarıda kavramlarını öğretin. Bunun için basit kutulardan faydalanabilirsiniz.

* Büyük motor becerilerini geliştirecek aktiviteler yapın. Örneğin; merdiven inip çıkmak. Bu üst ve alt kavramlarının gelişmesine de yardımcı olur.

* Bu yaştaki çocuklar henüz beraber oynamayı ve paylaşmayı bilmeselerde etraflarında çocuk olmasından hoşlanırlar.

* Ona içine bir şeyler doldurup odada gezdirebileceği, hatta içine girip oturabileceği bir kutu veya sepet verin.

tulo

Ynt:kış güneşlerimiz - 11.02.2010 11:23:01 ( #1179 )
fems

tulo

15.aya kadar yapılıyor canım tekrarı da ilkokul 1.sınıfta yapılıyor bizim doktor böyle demişti

saol canım aşının siparişini verdim pazartesi günü yaptıracağım bizde 14 aylık olduk yaptırabiliriz.

tulo

Ynt:kış güneşlerimiz - 11.02.2010 11:24:18 ( #1180 )
belki işinize yarar netten bazı  beyin geliştirici bilgiler buldum ve paylaştım biz bazılarını yapıyoduk oynarken içinde yapmadıklarımızda var onları da deneriz artık

Sayfayı değiştir: << < ..51525354555657585960.. > >> | Sayfayı gösteriyor 59 of 67, mesajlar 1161 to 1180 of 1340

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 35 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku
  • Yeni konu başlat