Forum Bebeği Forum Ana Sayfa

Bebek.com Forum'a Hoş Geldiniz...

Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.
Bebek.com forumunu ilk ziyaretiniz ise; Forum Kuralları için tıklayınız.

KIŞ GÜNEŞİ KUZUCUKLAR---*ARALIK 2008*&*OCAK-ŞUBAT 2009*ANNELERİ ---

Sayfayı değiştir: << < ..61626364656667 > | Sayfayı gösteriyor 63 of 67, mesajlar 1241 to 1260 of 1339
Yazar Mesaj
uğurböcüğü

• Tüm gönderiler : 4047
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Durum: çevrimdışı
Ynt:KIŞ GÜNEŞİ KUZUCUKLAR---*ARALIK 2008*&*OCAK-ŞUBAT 2009*ANNELERİ --- - 22.03.2010 23:14:12 ( #1241 )
eminecim 1hafta olucak bıraktırmaya başlayalı.ewet çalıştığım için daha kolay olur sanırım.ben işten gelir gelmez hemen istiyorlardı,emziriyordum.yatıncaya kadar ara ara gelip birkaç emip bırakıyorlardı.yatarken yine.gece uyandıklarında genelde vermiyordum.emziklerini takıyordum,uyumaya devm ediyorlardı genelde... dediğin gibi biri varken ya da ben gezmekteyken zor oluyor,asılıyorlar memmeee diye.zaten azaldıda artık,ağrı yapmaya başlamıştı... ben de 2yaşına kadr diyordum ama uzattıkça daha zorlaşacak gibi geldi bilmiyorum.şuan ne durumdasın dersen,eceye geçen haftadan beri 2kez verdim,naz daha düşkündü doğduğundan beri.oyüzden daha fazla vermek zorunda kaldım ama o da sadece uyucağı zaman çok ağlarsa.bugün hiç vermedim,istemediler.işten geldiğimde birara memmeee dediler,hemen kalktım yanlarından başka birşeye yönelip onları da yönelttm geçti... tamamen bitmedi bizim içinde,yavaş yavaş tamamen unuturlar sanırım.ağlarsa ağlasın vermicem diyemiyorum,kıyamıyorum ben.aniden kesmemek gerekiyormuş zaten okuduklarıma göre... birde mesela uyutmaya kalkışınca akıllarına gelipte memmeee dediklerinde hemen gülcekleri sevdikleri bişiler deyip,akıllarını başka yöne çekmeye çalışıyorum sonra birşekilde yanlarından ayrılıp uyutma işini babalarına devrediyorum... en çok uyuyacakları zamanlar istiyorlar çünkü.işten geldiğimde de hemen oyunlara yöneliyoruz,sonrada yemek saati falan birşekilde oyalamaya çalışıyorum ben... oyalayamadığm zamanlarda odadan çıkıyorum bir süre,onlar da babalarıyla oyun oynayıp unutuyorlr bazen ama unutmayıp ağlama krizine girdiğinde (naz isteyip ağlayabiliyor), susmaz,çok uzarsa ağlaması girip veriyorum mecburen... şimdilik bu aşamadayız canım... yaptıklarım ne derece doğru bilmiyorum ama ben bu şekilde bıraktırmaya çalışıyorum şimdilik ve iyiye de gittiğini düşünüyorum... 

öptüm hepinizi...

öykücügün annesi :))

• Tüm gönderiler : 936
  • Bölge: ANKARA
Ynt:KIŞ GÜNEŞİ KUZUCUKLAR---*ARALIK 2008*&*OCAK-ŞUBAT 2009*ANNELERİ --- - 23.03.2010 11:46:50 ( #1242 )
sağol türkancım cvpladığın için.....
öykü de ağlıyo vermeyınce...gece uyandığında da su içmıo,emzık de almıyo zaten  işim çok zor.....dün parka götürdüm..bi ara kucağımaa aldım elını göğsüme atıyo anne memeeee....yook artık dedım yaaaa.....ben uzun süre emzirmeyınce de süt birikiyo ağrı yapıyo...dün gece uzun süre sol göğsümü emmemiş ...yatamadım üstüne....acaba nıe ağrıyo kı dedım....diğerini emzirirken bi baktım ötekınden süt gelıo...azalmıyo da hanı bu nası bi üretimse....bu kadar süt varken  de bıraktırmak olmaz da dıorum..ama bılmıorum ne olcak...........zaten diş çıkarma dönemınde...şuan bıde bıraktırıp çocuğuma eziyet etmem .....yaza inşallah dıyorum.....ama heryerde herzaman süreklı memeee demesi olmuyo....bıde emıp kalkmıyo..ille bi oynıcak ters emcek debelencek,amuda kalkıcak yanı...........benim işim çok zor....

süt kokulu kuzum 18.11.2008
__ANKA__

• Tüm gönderiler : 5817
Ynt:KIŞ GÜNEŞİ KUZUCUKLAR---*ARALIK 2008*&*OCAK-ŞUBAT 2009*ANNELERİ --- - 23.03.2010 13:48:55 ( #1243 )
slm

beyzacım geçmiş olsun canım...

kızlar memeden kesme zor bir süreç..zaten kesmek zorunda olmak bebeğin memeye düşkünlüğünden..biz de çok düşkünüz..ayakta emiyor,yuvarlanıyor falan ama ben devam edicem..çok zorlanıyorum bazen ben de ama olsun..hatta sütüm iyice azalsın ondan sonra...ben 2 yaş sınırı da koymuyorum ama en az 2 yaşına kadar emmesinde kesinlikle fayda var..sütünüz varken kesmeyin desem işinize karışmış gibi olcam ama siz bilirsiniz...anne sütü her derde deva..psikolojileri açısından da...anne sütü alan bebekler hakkında herşeyi bildiğinizi düşünüyorum...öptük kızımla
uğurböcüğü

Ynt:KIŞ GÜNEŞİ KUZUCUKLAR---*ARALIK 2008*&*OCAK-ŞUBAT 2009*ANNELERİ --- - 24.03.2010 09:50:02 ( #1244 )
eminecim diş çıkarma olayını atlatsın tabiki.doğru zamanı sen biliyorsun,sütün çoksa devam et bir süre daha... emzik olmayınca zor oluyordur eminim,seni emzik olarak kullanıyor bu sefer... naz ilk 3ay emzik istememişti,zar zor 3ayllıkken alıştı ama birde onu bıraktırması var...

benim sütüm iyice azaldı,göğüsler boş boş duruyor ama buna rağmen 2gün emzirmediğimde göğüsler şişiyor ve çok ağrı oluyor.buarada dün de istemediler ama gece uyandığında ve sabah işe gitmeden önce uyandıklarında istediler verdim ben de...

bisetcim karışmış gibi olmuyorsun,tabiki fikrini söyleyebilirsin canım...

benim sütüm iyice azaldı,zaten öyle bol bol olmamıştı hiç.emerlerken ağrı yapmaya da başladı artık.birde ikisi birden herkesin içinde zor oluyor iyice,oyüzden bıraktırmaya karar verdim...

tamamen kesemedim henüz,birden şok etkisi yaratmak istemiyorum. istediklerinde veriyorum ama istememeleri için dikkatlerini başka yöne çekmeye çalışıyorum...

birde 2yaşa kadar emiyorlarsa ve süt varsa tabiki devam etmeli ama daha fazlasına da gerek yok benim fikrimce...

buarada naz sütü hiç sevmiyor,çok az içiyor.sizinkiler nasıl?

__ANKA__

Ynt:KIŞ GÜNEŞİ KUZUCUKLAR---*ARALIK 2008*&*OCAK-ŞUBAT 2009*ANNELERİ --- - 24.03.2010 14:50:54 ( #1245 )

11 ve 12.dişimiz de çıktııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııı:)üstteki azılar

kızlar kızım balık tutuyor..ahşap şekiller var..balık-yengeç,ahtapot..üzerlerinde mıknatıs var...ip bağlı çubukla bi yakalıyor görseniz,sonra da her tuttuğunda dans ediyor:))))

acayip bücürük oldu...

2 yaşla sınırlamamdan kasteddiğim yani illa 24.ayda şap diye kesmemek..bu 25 olabilir 27 olabilir...anlamında..gönlümüzce olsun herşey...
le petit prince

• Tüm gönderiler : 3473
  • Bölge: ankara
Ynt:KIŞ GÜNEŞİ KUZUCUKLAR---*ARALIK 2008*&*OCAK-ŞUBAT 2009*ANNELERİ --- - 24.03.2010 15:41:18 ( #1246 )
selamlar..

hastaydım arkadaslar malumunuz..ugrayamadım buralara..
son yıllarda geçirdiğim en ağır gripti..
hafta sonu hiç kalkamadım doktora gidince serum taktılar..
sonrasında da rapor..bugun biraz daha iyiyim ama hala iyileşemedim..:(
buralarda salgın var galiba cok fazla hasta olan var..
bana da işte bulaştı sanırım..yorgunluk da üstüne binince zor geçti..
biset maşallah hizlisiniz dişlerde:)
bizim de şuan 12 dişimiz var 2si yeni yeni gözüküyor..
maşallah kuzulara hergun yeni bir şey her gün yeni bir bıcırıklık..
biz de sürekli oyun ve sarılma halindeyiz..
oğlum da ben hastayken geldi hep yanıma elimi tuttu..
ben uyurken gelmiş elime oyuncagını elime koyuyor sonra uyandım baktım elimi tutuyor..
sürekli gelip gelip sarılıyor sonra oyuna devam..
nasıl mutlu oldum hasta halimle anlatamam:) harikaydı:) 

optuk hepinizi:)
<mesaj tarafından düzenlendi le petit prince on 25.03.2010 09:24:04>

irmakyagmur

• Tüm gönderiler : 8317
  • Bölge: İSTANBUL
Ynt:KIŞ GÜNEŞİ KUZUCUKLAR---*ARALIK 2008*&*OCAK-ŞUBAT 2009*ANNELERİ --- - 24.03.2010 23:20:43 ( #1247 )
Ne güzel, büyüyor miniklerimiz.

Beyza'cım daha iyi olmana sevindim canım. Ben de 2 hafta hastaydım geçenlerde. Hiç geçmeyecek sanmıştım. Aman ya sağlık çok önemli.

Süte bal katıyorum ben Türkan'cım, biraz da sıcak su ekliyorum hem süt ılıyor hem de sütün tadı hafifliyor. Ayyy kızım tekmeliyor bak hihihihi. Ablalarına selam söylüyormuş.

Biset'cim sizde de oyunlar devam maşallah ne güzel. Ay sen ve Beyza dişlerde çok iyisiniz maşallah. Bizim de 7. ve 8. dişlerimiz patladı sonunda. Şimdi sırada azılar var.

Kızlar 10 gün sonra kısmetse kardeş pusetimizi alıyoruz mağazadan, mağazanın tadilatı biterse tabi. Zaten 1 tane varmış Türkiye'de, bir daha da gelmeyecekmiş. İnşallah sağsalim alabiliriz çünkü ek oturağını ve çeşitli aksesuarlarını bahsetmiştim ya şu an Londra'da olan bir arkadaşımızın adresine gönderiyoruz. Oturak eline ulaşmış, onu ikinci el bulduk ama diğer hepsi yeni, keşke kullanılmış bulsaydım daha ucuza gelirdi aslında. Çanta, bardaklık, yağmurluk, sineklik, güneşlik gibi aksesuarlar çiftli puset fiyatına geliyor. Ama bu puset bizim için çok önemliydi, tek puset büyüklüğünde ama iki çocuk taşıyorsun, tam bana göre. Dua edin de herşey hallolsun. Puseti daha alamadığımız için stresliyim, arkadaşa aldıklarım sağsalim ulaşır mı diye stresliyim...

Ben de fetal ekoya gelmiştim Ankara'ya. Cuma akşamı dönüyorum. 500 gr olmuş Irmak'ım. Maşallah prensesim de abisi gibi küt küt tekmeliyor. Allah'ım diyorum şu 1,5 yıl da geçse, o da şöyle 1 yaşına gelse süper olacak. 4 ayım kaldı doğuma, müthiş heyecanlıyım. Göbişim kocaman oldu. Ama 2 kilo almış durumdayım. 

uğurböcüğü

Ynt:KIŞ GÜNEŞİ KUZUCUKLAR---*ARALIK 2008*&*OCAK-ŞUBAT 2009*ANNELERİ --- - 25.03.2010 10:02:55 ( #1248 )
beyzacım düzeldiğine sevindim,tekrar geçmiş olsun canım...

bisetcim maşallah baya hızlısınız diş konusunda,en tembel biz çıktık bu konuda... naz'ın 6 dişi,ecenin ise hala 2dişi var:)) üsttekiler kabarık,patladı patlıcak.şu sıralar çok sıkıntıdayız oyüzden.geceleri sürekli ani çığlıklarla uyanıp duruyoruz...

ayşegülcüm şimdiden güle güle kullansın kuzucuklar.eminim çok rahat edersin,tek puset büyüklüğünde olduğu için. ırmak da büyümüş maşallah,az kaldı sayılır doğuma.ne çabuk geçiyor zaman öyle değil mi? 1.5 sene de çabucak geçer,2 çocuk olunca zamanın nasıl geçtiğini anlamazsın merak etme:)) süte ben de bal katıyorum ama öyle de içmiyor naz hanım.birde nesguikle deneyim dedim,dün aldım denemek için bakalım...

tulo

• Tüm gönderiler : 2320
Ynt:KIŞ GÜNEŞİ KUZUCUKLAR---*ARALIK 2008*&*OCAK-ŞUBAT 2009*ANNELERİ --- - 27.03.2010 09:47:56 ( #1249 )
günaydın bayadır yoktum  okuduğum kadarıyla herkes iyi  ufak tefek rahatsızlıklar olmuş herkese geçmiş olsun...
biz çok iyiyiz ALLAHA ŞÜKÜR hasta olmadık hiç bu kış hatta ben oldum bogaz enfeksiyonu grip oğulma bulaşacak diye korktum ama bişey olmadı şükür.şimdilik 12 tane dişimiz var 4 tanesi azı dişi altta ve üstte dörder diş ve dört tane de azı  dişi yalnız azı dişten önce öndeki dişlerin yanındaki dişlerin çıkması gerekmiyomuydu.ay çok yaramazız ama felaket evde bir çok önlem almak zorunda kaldık pencerenin yanında koltuk vardı ona çıkarak pencerenin mermerine kadar çıkıyodu pencerenin kolundan tutup dışarıyı izliyodu bu da çok korkutucu tabi pencerenin açıldığını farketse ALLAH KORUSUN hemen pencere kilidi aldık ama benin içim rahatlamadı koltuğu kaldırdım ordan pencerenin yanı boş şuan kendi odasında da beşikten inmeye başladı yüksek biliyosunuz bende aradaki halıyı kaldırdım çekyatla beşiği birleştirdim uyanınca beşikten çekyata ordan da yere iniyo.çekyatın kenarlarını da söktüm çünkü oraya çıkıp yere atlıyo.işim çok zor devamlı peşindeyim ama kayımvaldem demişti eşim için hiç bi oğlumda görmediğimi bu oğlumda gördüm pencerelerden aşağı sarkıyodu.mutfakta ne varsa çıkartıyo tencere kap  ya da bakliyatlar hatta dün mercimeğimi yere döktü.tencerenin cam kapağının vidasını söküp tekrar geri takmaya çalışıyo mesela daha neler neler şimdilik aklıma gelenler bunlar anlat anlat bitmez bu yaramaz halleri ne kadar sürecek acaba...
hepinizi çok öptük kendinize iyi bakın....

GÖZBEBEĞİM 05/12/2008 HAYATIMA HOŞ GELDİN

irmakyagmur

Ynt:KIŞ GÜNEŞİ KUZUCUKLAR---*ARALIK 2008*&*OCAK-ŞUBAT 2009*ANNELERİ --- - 28.03.2010 17:12:13 ( #1250 )
Sağol Türkan'cım. Evet gerçekten zaman hızla akıp gidiyor, 4 ay kaldığına inanamıyorum. Nisan da geldi, temmuza ne kaldı ki. Yalnız canım ya nesquikte katkı maddesi falan vardır, bence verme. İçine muz koy mesela, muzlu süt şeklinde dene. Ya da çilek çıkınca çilek olabilir, şuanki çilekler sera olduğundan vermek pek iyi olmaz.

Tülay'cım ayyy senin oğlan da çok yaramazmış. Bizimki de koltuklara çıkıyor, puf var ona çıkıp koltuğa geçiyor, annemlerin koltukları daha alçak, onlara direk çıkıyor. Ama bizimki pencerelere geçemiyor pencerelere çok yakın değil koltuklar. O pimapen kilitlerinden bizim de yatak odalarında var. Hem ilerde çocuk için iyi olur demiştik takarken, hem de hırsız için Allah korusun. Sizin de dişiniz çokmuş maşallah, bizim yeni 8 oldu.

le petit prince

Ynt:KIŞ GÜNEŞİ KUZUCUKLAR---*ARALIK 2008*&*OCAK-ŞUBAT 2009*ANNELERİ --- - 30.03.2010 09:32:22 ( #1251 )
günaydınlar..
kizlar ben hala iyileşemedim tam olarak..
halsizliğim geçti ama öksürüğüm geçmiyor..1 kutu antibiyotik içtim hala geçmedi..
nasıl bi hastalık anlamadım gitti..:(
neyseki oğlum iyi maşallah:)

türkancım bisetcim aysegulcum cok saolun gecmiş olsun dilekleriniz için..

tülaycım maşallah oğluşa bizimki gibi yaramazmış o da:)
ben bütün pencerelerin önündeki koltukları kaldırdım..
pencerelerimiz alçak zaten açınca hemen koşuyor geliyor..
şuan boş pencerelerin önü..

kizlar cok yoruyor oğlum beni..
bir de hastalık var tabi..:(
heryere atlamak istiyor her şeyi anlamak istiyor..
hoşuma da gidiyor bu merakı ama özellikle dışarda çok yorucu oluyor..
markette buzdolaplarının altına eğiliyor bakıyor..
ne oyuncak versek hemen inceliyor sonra nerden açabilirim diye bütün vidalarını falan çıkarmaya uğraşıyor:)

bu arada aysegul ben de diş fırcası aldım..ama bana yaptırmıyor..kendisi dişini kaşır gibi hareketler yapıyor bu arada dişler de temizleniyodur heralde:)

kizlar günde ne kadar süt veriyorsunuz?

uğurböcüğü

Ynt:KIŞ GÜNEŞİ KUZUCUKLAR---*ARALIK 2008*&*OCAK-ŞUBAT 2009*ANNELERİ --- - 30.03.2010 10:32:55 ( #1252 )
beyzacım günde 500ml süt içmeleri gerekiyor diye duymuştum... benim naz pek içmiyordu,şu sıralar nesguikle veriyorum içiyor... hergün değişiyor ama genelde 150-200cc içiyorlar kahvaltıda,akşamları arada muhallebi yapıp yediriyorum... yatmadan süt içirip yatıraym diyorum ama akşamları hiç içmiyorlar nerdeyse... bana az geliyor içtikleri oran,büyüdükçe severler inşallah... mehmet eminin nasıl?

şimdi tam kıpır kıpır oldukları zamanlar,bizimkiler de koltuk tepesindeler sürekli:))

dikkat et kendine canım,öpüyorum...

le petit prince

Ynt:KIŞ GÜNEŞİ KUZUCUKLAR---*ARALIK 2008*&*OCAK-ŞUBAT 2009*ANNELERİ --- - 30.03.2010 14:16:00 ( #1253 )
uğurböcüğü

beyzacım günde 500ml süt içmeleri gerekiyor diye duymuştum... benim naz pek içmiyordu,şu sıralar nesguikle veriyorum içiyor... hergün değişiyor ama genelde 150-200cc içiyorlar kahvaltıda,akşamları arada muhallebi yapıp yediriyorum... yatmadan süt içirip yatıraym diyorum ama akşamları hiç içmiyorlar nerdeyse... bana az geliyor içtikleri oran,büyüdükçe severler inşallah... mehmet eminin nasıl?

şimdi tam kıpır kıpır oldukları zamanlar,bizimkiler de koltuk tepesindeler sürekli:))

dikkat et kendine canım,öpüyorum... 

canım ben de 500ml diye biliyorum ama bana cok geldi biraz? yani günde yarım kilo süt:)
mehmet emin oğle uykusuna ve gece uykusuna yatarken veriyorum sütü..
içine 1 tane bisküviyle..bazen de balla birlikte..
gündüz 150cc gece yatarken 200-250cc.. o bile çok geliyo bana:)

irmakyagmur

Ynt:KIŞ GÜNEŞİ KUZUCUKLAR---*ARALIK 2008*&*OCAK-ŞUBAT 2009*ANNELERİ --- - 30.03.2010 16:26:22 ( #1254 )
Ayyy hala iyileşemedin mi canım yaaa. Tabi dinlenemiyorsundur o yüzdendir sanırım, yoksa antibiyotik de alıyormuşsun hayret.

Bizimki huylanıyor çok nadir sürüyor dişine. Kuru kuru fırçalıyormuş gibi yapsa bile alışkanlık olur, maksat öğrenmesi.

Ben çok nadir süt veriyorum yaaa kızıyorum kendime. Pınar çocuk alıyorum, ondan veriyorum. Bugün öğle uykusundan önce ballı verdim, sulandırmadım, cezvede ısıttım. 150-200 arasıydı, 50-60 cc kadar kaldı, içmedi. Ben hala aptamil 3 veriyorum.

Sabah 15-180 cc, akşam da 150-180 cc mamalarına, aralarda da biberonla içiyor aptamili.

Yakında lazımlık olayına başlıcaz, müzikli vs. olması lazımlığı oyuncak olarak görmesine sebep oluyormuş, sade birşey alacağız sanırım.

__ANKA__

Ynt:KIŞ GÜNEŞİ KUZUCUKLAR---*ARALIK 2008*&*OCAK-ŞUBAT 2009*ANNELERİ --- - 01.04.2010 00:26:18 ( #1255 )
slm

kızlar bence 500 cc çok değil...sabah önce emziriyorum,sonra kahvaltıda süt var tabi...akşam da muhallebisiyle veriyorum mutlaka..gün içinde 3-4 kez de emiyor dersek 500 cc alıyodur...hatırlasanıza 180 cc falan bi defada içiyordu bücürükler...ayşegül ben 8.aydan itibaren falan hep sulandırmadan direk veriyorum..çocuk sütü de değil..çocuk sütleri piyasa oluşturmaktan öte bişey değil...hele 1 yaş sonrası normal süt tüketiminden farklı bişeye gerek olduğunu sanmıyorum ki doktorlar da kabul ediyor bunu...biberonda falan süt içmiyor bizim ki..malum emzik de veremedik biz..iyi de oldu aslında...

benim kızım da çok yorucu..gündüz 2 kez uyuyor sonra gece 11 e kadar ayakta...şarkı söylüyor,dans etmeyi çok seviyor...dışarda herkese el sallıyor ve bebekleri görünce çığlık atıyor...biz şimdilik göz,burun,kulak,el ve ayak dediğimizde hemen gösteriyor...geçen çamaşır astık beraber..ver kızım dedim verdi hep ben de astım...kendi kıyafetlerini tabi...şimdiden bana yardıma başladı:)))tv sehpasını ve yerleri ıslak mendille hep siliyor:)))çok becerikli....oyuncak pek sevmiyor benim kzıım..bir iki inceliyor tamam...genelde çamaşır makinesi favori...hem korkuyor hem de sürekli oraya gidiyor..koltuklara çıkmıyor kuzu...yaramaz değil eeee kız işte...erkekler daha afacan olurmuş zaten...beyzacım ve tülaycım istiyorsanız 1 kız evlat da size versin Rabbim...amin...

2 gün önce su çiçeği aşımızı yaptırdık..şükür ateş yapmadı..kızım 10.800 gr..boyu da 78 cm...gelişimi yine güzel şükür..ben evde boy ölçtüm 81 çıktı doktora da söyledim ama hemşire bozuldu biraz..artık kimin doğru bilmiyorum ama sonuç güzel şükür..nisanda yine aşımız var...ağzı acayip kalabalık..ellerini çok kullanıyor konuşurken...bir de artık normal öpebiliyor...büyüdü kuzular kızlar...öpüyoruz herkesi...
irmakyagmur

Ynt:KIŞ GÜNEŞİ KUZUCUKLAR---*ARALIK 2008*&*OCAK-ŞUBAT 2009*ANNELERİ --- - 01.04.2010 12:20:50 ( #1256 )
Biberondan süt içmiyorsa bardaktan mı içiyor sütü Biset?

Ben iki gündür sulandırmadan içiriyorum, hatta bal da koymuyorum, güzel güzel içiyor. Ama Aptamil kadar değil.

Ben çocuk sütü olmazsa Pınar organik alıyorum, ben tadını pek sevmedim, yoğun tadı ama daha çok içime siniyor. Çocuk sütleri için de içinde ek vitamin, demir vs. olduğu için alıyorum. Kendime de Pınar denge alıyorum mesela, kalsiyum ve omega 3. Yağmuşa hamileyken de hergün bir kutu pınar denge içerdim. Tadı da hoşuma gidiyor, normal sütten daha çok severek içiyorum. Tabi anne olarak herkesin kendi kararı. Çocuklar annelerin tercihleri, damak zevkleriyle büyüyor. Hepimiz çocuklarımız için en iyisini yapmaya çalışıyoruz.

Yalnız ben çok et yediremiyorum, bir süredir etli sebze yemeğinden yapmıyorum Yağmuşa, biraz bıktı galiba, yememişti son yaptıklarımı.

irmakyagmur

Ynt:KIŞ GÜNEŞİ KUZUCUKLAR---*ARALIK 2008*&*OCAK-ŞUBAT 2009*ANNELERİ --- - 01.04.2010 12:26:00 ( #1257 )
Eeee kız çocukları farklı hehehe. Bizimkinin 3 tane topu var biri ufak futbol topu, biri yine ufak yumuşak top, diğeri de büyük yumuşak top. Onlarla, özellikle gerçek futbol topuyla oynamayı çok seviyor, babasıyla boğuşuyor, benimle aşk yaşıyor, yanıma geliyor, beni kokluyor, saçımı, yanaklarımı okşuyor. Evde arabasıyla geziyor, oyuncak orgu var onu çalıyor, müzikli şeylere bayılıyoruz zaten. Sehpalara çıkıyor, acıkınca sehpaya takılı mama sandalyesine kendi kendine gidip oturuyor, eline de önlük alıyor mutfaktaki mama sandalyesinin sepetinden hihihih, ammam diyor, mama demiyor artık ammam yeni modamız. Arabalarıyla oynamayı seviyor, yerde sürüklüyor. Hala elektrik süpürgesine aşık durumda. Çamaşır makinası Yağmuşun da oldukça ilgisini çekiyor. Sabahları çoraplarımı uzatıyor bana, malum eğilmem zor oluyor.

Artık piş piş demeden uyutuyorum ben, zaten uykusu gelince karyolasını gösteriyor, beni içine koy diye. Ben de odadaki yatağa uzanıyorum, ninnisini açıyorum, bir süre sonra uyuyor. Ama uyurken emzik çok işimize yarıyor bizim, mutluluk veriyormuş ya emzik zaten, bir de kuzum annesini emmediğinden o duyguya ihtiyacı var. Hiç düşünmüyorum ben emzik bırakma konusunu, 2 yaşında falan bıraktırırız o zamana kadar bırakmazsa. Bu arada artık pipetten de içiyor. Birkaç hafta oldu bir denemiştik, cuk diye çekti, bazen suya pipet koyuyoruz, öyle içiyor.

Offff ben hala yaptıramadım su çiçeği aşısını. Artık halletmem lazım. Bizim kilomuz da geçen hafta 11 kilo idi. Aman orta karar olsun yeter, çok kilolu olmasını istemem. Boyunu da hiç bilmiyorum. Şu su çiçeği aşısını yaptırmaya gittiğimde ölçtürürüm. Tahminim 80 civarıdır çünkü anakucağı 80 cm civarında, onun içini neredeyse tamamen dolduruyordu geçen ay. 2 yaşında 90 cm olacak mı bakalım, 2 yaşında kaç cm ise 18 yaşında iki katı oluyormuş, bir tanıdığımız Finlandiya'da yaşarken bir çocuk profesörü söylemiş bunu, kendi çocuklarında doğru çıkmış. Babamız gibi uzun boylu olsa bari, erkekte önemli, kız olsa sorun değil de erkeğin uzun boylu olması iyi olur.

Bu arada başka ne aşınız var bu ay? Bizim ta yazın aşılarımız, 1,5 yaş civarında...
<mesaj tarafından düzenlendi irmakyagmur on 01.04.2010 12:29:22>

le petit prince

Ynt:KIŞ GÜNEŞİ KUZUCUKLAR---*ARALIK 2008*&*OCAK-ŞUBAT 2009*ANNELERİ --- - 02.04.2010 10:44:17 ( #1258 )
selamlar..
bugun daha iyiyim ama öksürüğüm geçmiyor nedense..
arada bir gıcık oluyor öksürüp duruyorum..
ciğerler falan temiz çok şükür..

biset maşallah azra prensese benim oğluş daha kulağını falan bilmiyo hiç:)
burnunu gözünü biliyo sadece:(
gerçekten kızlar daha çabuk öğreniyorlar..
bizimki aynen aysegulun dediği gibi süpürge ve çamaşır makinası hastası:)
bir sürü topumuz var..
sürekli onlarla futbol oynamak istiyor..goooolll diye bagırıyor her atışta..
bir de yakalamacılık ve saklambaç hala favorimiz:)
evimizin yanında halı saha tesisi var..
oraya gidiyorlar babasıyla sürekli futbol oynuyorlar..
ama düşüp de eli yerdeki yapay çime değince çok huylanıyor:)

aysegul emzik benim de cok işime yarıyor uykuya dalarken..
ve gunde sadece 1 kez uyuyor..saat2de 2 bucuk saat..
gece de 11de yatıyor sabah namazında uyanıyor:) azcık süt içip tekrar uyuyor sabah 9a kadar..
ben 13aylıktan beri hiç mama vermedim..pek hoşlanmıyordum mamadan sütü de içince bıraktık:)
aysegul ben de eskiye oranla et yemeğini daha az yapıyorum..
onun dısında yogurdunu hala kendim yapıyorum..
ve bizim çorbalarımızdan yiyor..ona ozel corba yapmıyorum artık..
sadece etini ve tavugunu ayrı yapıyorum cunku biz baharatlı seviyoruz et yemeklerini:)

bu arada benim oğluşun boyu aldı başını gidiyor..babasını gececek sanırım..190 olur gibime geliyor:)
maşallah şuan 86cm 13kg..tombiş değil ama boydan dolayı sanırım kilosu da çok:)
maşallah deyim tekrardan:)

ben de hala su çiçeğini yaptırmadım..
1yaş aşılarından 4ay sonra gel demişlerdi..
bugunlerde gitmemiz lazım..

tulo

• Tüm gönderiler : 2320
Ynt:KIŞ GÜNEŞİ KUZUCUKLAR---*ARALIK 2008*&*OCAK-ŞUBAT 2009*ANNELERİ --- - 02.04.2010 12:14:17 ( #1259 )
merabalar herkese hayırlı cumalar...
kayımvaldem memleketten geldi bende ereni ona bıraktım eşim cumaya gitsin diye yardıma geldim eşime.
eren iyi maşallah .ne kadar süt içildiği konuşulmuş eren sabah erken uyanıyo 6,30 ta aptamil veriyorum 9,30 125cc ballı büsküvili süt veriyorum bazen hepsini içiyo bazen de 25cc bırakıyo.akşamda 8,30 ta gece uykusuna dalarken yine 125cc yapıyorum içiyo hepsini günde toplam aptamili saymazsak 250cc oluyo gece de 1 kere 100cc aptamil sabah uyanınca da 100cc aptamil toplamda 450cc oluyo .gün içinde yedikleri de kahvaltısı yumurta pekmez ceviz peynir v.s.,çorbası bazen kıymalı bazen sade bizim yediğimiz çorbalardan ,meyve bazı meyveleri yemiyor bende suyunu sıkıp içiriyorum bi de yoğurt bu kadar yediği şeyler yalnız çubuk krakeri çok seviyo akşama kadar elinde çubukla geziyo nerdeyse...bazızını yiyo bazısını atıyo sağa sola...artık iki kelimelik cümle kuruyo ağlum geçen hafta anneannesine bırakmıştım biz bıraktıktan sonra durup durup anne citti ,baba citti diyomuş geçen sabah ta babaannesi elinde iki tane kırmızı kapat vardı al bunları git anneye ver dedi eren de kapakları aldı mutfağa yanıma geldi anni al dedi çok hoşuma gitti.bayıldım anni al demesine..dışarda köpekler havlayınca koşarak yanıma geliyo hav hav hav diyo...ben çiçek aşısını yaptırdım baya oldu yaptıralı eczaneden aldım iğneyi sağlık ocağında muayene ettirdim özel hastaneye gidip yaptırdım aşıyı. doktor 2 yaşında da yine hepatit A aşısı var unutma dedi. bi de haziranda aşımız var o ne aşısı bilmiyorum 1 yaş kontrolünde bi sonraki aşınız haziranda dediler.boyunu kilosunu bilmiyorum.yalnız bizde baskül var onun üzerine çıkıyo 11 kilo görünüyo ama dijital değil bence 11 den düşüktür boyu da ben ölçtüm 80 cm doğru ölçtüysem tabiii.şimdilik bizden haberler bu kadar hepinizi çok öptük kendinize iyi bakın...

GÖZBEBEĞİM 05/12/2008 HAYATIMA HOŞ GELDİN

irmakyagmur

Ynt:KIŞ GÜNEŞİ KUZUCUKLAR---*ARALIK 2008*&*OCAK-ŞUBAT 2009*ANNELERİ --- - 02.04.2010 15:50:31 ( #1260 )
Maşallah maşallah. Bizim sayfanın bebişlerine her konuda maşallah. Konuşma, fisiksel gelişim, zihinsel gelişim... Çok şükür.

Birkaç saat sonra kardeş pusetimizi almaya çıkıyoruz kızlar. Mağazanın tadilatı bitmiş sonunda ve bugün açmışlar. Irmak hanımdan önce Yağmur bey kullanacak birkaç ay ama sonrasında iki çocukla daha da keyifli olacak sanki.

Irmak'ın oda takımı da Türkiye'ye gelmiş, netten baktım, paket müdürlüğünde görünüyor, onu da yakın zamanda alabiliriz inşallah, eve kağıt gelmesini bekliyorum.

Beyza'cım hala öksürük var demek yaaa, nasıl bir virüsmüş bu böyle. Neyse artık geçsin gitsin, yaz geldi, bir daha hasta olma bak kendine dikkat et tatlım.

Bu arada mama ile ilgili yazdıklarınız bana fikir oluyor, yol gösteriyor. Teşekkür ederim.

Sayfayı değiştir: << < ..61626364656667 > | Sayfayı gösteriyor 63 of 67, mesajlar 1241 to 1260 of 1339

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 75 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku
  • Yeni konu başlat