Forum Bebeği Forum Ana Sayfa

Bebek.com Forum'a Hoş Geldiniz...

Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.
Bebek.com forumunu ilk ziyaretiniz ise; Forum Kuralları için tıklayınız.

KOLİK

Sayfayı değiştir: < 123 | Sayfayı gösteriyor 3 of 3, mesajlar 41 to 51 of 51
Yazar Mesaj
rosein

• Tüm gönderiler : 90
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: kolik?? - 18.09.2008 14:46:40 ( #41 )
ya evet resmen böyle bir albüm yapmış adam :) şimdi onunla ilgili bir röportaj okudum çok ilginç :) onu da deneyelim bakalım, bu arada gün içinde az kaka yapmaya başlamış olması için endişelenmeli miyim yokda bu döneminde(22. gün) normal mi?
zumra buyurken

• Tüm gönderiler : 9598
  • Bölge: Üyelik 2004
Ynt: kolik?? - 18.09.2008 14:49:38 ( #42 )
o cd bizde bikaç gun işe yaradı ama sonra ııhh..

rosein her gun bi kez kaka yapsa bile yeter canım iki gunde bir de yeter..

sen karnına saat yonunde masaj yap bakalım..
bir de kolikten korkma valla ben korkuyordum başıma geldi..

ayrıca gececeğinden şüpheliydim ama geçti çok şükür

rosein

• Tüm gönderiler : 90
Ynt: kolik?? - 18.09.2008 16:27:35 ( #43 )
sorma ya alışmışız her memeden sonra dolu bir beze bir terslik mi var dedik bir de sancısı olunca bütün ev ayağa kalktı annem de kızıp duruyor sen üşütüyon çocuga geçiyor diye yün çorapla gezdirecek beni valla... Gazı olunca karnı tok da olsa emmek istiyor bir de, öyle rahatlıyor herhalde emzikle kucakta geziyoruz atrık :) neyse içim rahatladı sağol :)
ceylincik

• Tüm gönderiler : 1770
Ynt: kolik?? - 24.10.2008 16:05:49 ( #44 )
merhaba benımde ıkızlerımden kızım kolıktı ve ben bunu 2ay cektım dogduktan 1ay snra basladı 3.5 saylıkken azaldı 4.ayında tamammen kurtukdum.ben süt yapsın dıye hergun ıkı uc bardaksut ıcerdım bır ıkı gun ıcmedım unuttum ıcmeyı daha dogrusu bır baktım dıkkat ettım sut ıcmedıgım gun bebegım cokrahattı.dusundummben naptım ne yedım ne ıctım dıye sut ıcmedım kestım artık sütü ıcmıyorum 2 3aydır ve kızım kurtuldu cok sukur kolık cdsı bendede ıse yarıyordu aglama krızlerınde hemen acıyuordum oyle uyuyordu muzık bıtınce hemen uyanıyordu aksam 6dan 11e 12e kadar sureklı aglardı ve ben oglumla ılgılenemezdım oturur bende aglardım kafayı yemek uzereyken cok sukur atlattuım belkı sızede faydam olur dıye dusundum.ınsallah kurtulusunuz bıran once kolık ılletınden.
yagmurak

• Tüm gönderiler : 186
Ynt: kolik?? - 13.02.2009 22:09:30 ( #45 )
benim kızımında koliği vardı şimdi 5 aylık eski ağlamaları kalmadı. tabi sonra farklı problemler çıkıyor annelik insana sabrı öğretiyor. biraz sabrettikten sonra hepsi geçip gidecek inşallah.
baharr

• Tüm gönderiler : 510
  • Bölge: BURSA
Ynt: kolik?? - 14.02.2009 10:21:48 ( #46 )
slm canım, kolikle bende ilk kızımda tanışmıştım, internetten baktığımda 20 günlükken başlar yazıyordu, bu kadarmı tutar tam 20 günlüktü ve akşamüstü bebeğim öyle bir ağlamaya başladı, eşimle şaşırdık, öyle çaresiz hissettikki kendimizi, o zaman tabi kolik filan bilmiyorum, çocuğa ne yapsak susmuyor, dedim kesin bişey oluyor yoksa bu kdar bi bebek ağlamaz apar topar evden çıktık acile , yola çıktık arabada bizimki pııssss sustu :) bir uykuya daldıki sormayın ama tabi biz yola çıktık dönermiyiz, daha kızım 20 günlük tam özel dr. edinmemiştik, çocuk hastanesi aklımıza geldi oraya gitttik. yavruma bir sürü tahlil yapıldı, kan aldılar topuğunu deldiler, çocuk ağlıyor ben ağlıyorum, kanda mikrop var dediler. 2 gün sonra mevlüdümüz vardı, ayy dedim nolacak hastaneyemi yatıcak, idrar temiz çıktı, kan o kadar yüksek dr. lar şaşırdı, zorla bi daha kan alındı, idrar yine istediler, e çocuk ağlamadan uyuyya kaldı gece 02:30 a kadar çiş nöbeti tuttuk işemedi, sonunda işedi, gittik verdik meğer tahlil cihazlarında ağrıza varmış kanda temiz idrarda, kıyameti kopardım orda, yavrumun canını acıttılar kaç kez, eve geldik gündüz kendi dr. gittik belirtileri söyledim, o az çok tahmin etti, takip et dedi, başlarda sabah 06:00 ve 08:00 arası akşamda 19:00 21:00 arası nöbetlerimiz vardı, sonralarda sadece 19:00 ve 21:00 arası nöbetlerimiz oldu, o saatte her nerde olursam olayım, ne yapıyor olursam olayım direk sakin çocuğum değişiyor yüzü kızarıyor bacaklarını çeke çeke ağlıyordu, bir süre sonra sebebini bilince rahatlıyorsun ama çokta üzülüyorsun susmuyor çünkü, en güzel yollar skainleştirmek için yazayım bende, bi kere kriz anında arabaya binip yola çık direk sakinleşiyor, yüz üstü yatırıp masajda iyi geliyor ama çok değil, elektrikli süpürge aç bebeğin yanında o ses sakinleştiriyor ve birse mutfaktaki aspiratör işe yarıyordu , kızım krize girince anakucağıyla tezgaha koyup aspiratörü açıyordum sakinleşiyordu :)) bunlar tecrübeyle sabit.. anne karnındaki sese benzetiyormuş sanırım bebek o sesleri, kızımın koliği olduğu halde 2 aylıkken korka korka tatile gitmeye karar verdik, çok uzak bi yer seçmedik, çok zor olacağını düşünerek çıktık ama orda koliğe veda ettik, ya hava değişmiydi onu rahatlatan yada artık bitecekti denk geldi bilmiyorum, bütün tatil boyunca uyudu kızım, döndüğümüzde de bi daha olmadı, ama acaip zor bir dönemdi.. ayy çok yazdımm :)) şişirdim kafanızııı . öptüm herkeziiii.... hee bu arada umarım 2. bebişimde kolik olmaz, geçmiş olsun hepinizee..

biricik61

• Tüm gönderiler : 307
  • Bölge: istanbul-beykoz
Ynt: KOLİK - 24.02.2009 17:20:46 ( #47 )
kızlar bende bu albümü internette çok aradım bie site buldum donup donup duruyor ama ttnette çok güzel dinleniyor bi deneyin üyelik istemiyor

http://www.ttnetmuzik.com.tr/Pages/Arama.aspx?k=songname%3aBebe%u011finiz+A%u011flamas%u0131n
munire27

• Tüm gönderiler : 1
  • Katıldı: 21 December 2009
Ynt:KOLİK - 21.12.2009 22:07:28 ( #48 )
mrb ben dogumyapalı tam 50 gün oldu. Başlarda herşey normaldi 20 gündür saat 8 den sonra başlıyor bi huzursuzluk ,uyuyamamak,aglamak ve sürekli emmek. aglarken gezdiriyoruz ama bazen susuyor bazen susmuyor yani gezdirmekte fayda etmiyor.acaba benim bebegimde kolik mi
akşam olmasını hiç istemiyorum çünkü sürekli emip duruyor.uykusuzluk ve yorgunlugun yanı sıra benim gögsüm yara emerken acıyor.hele o kadar sık emince artık veremiyorumda oda ısrarla emmek istiyor saat başı emiyor
50 gün oldu gögsümdeki yara geçmedi.sürekli emdigi için sütte birikmiyor ne yapacagımı şaşırdım bana da yardımcı olurmusunuz.

fems

• Tüm gönderiler : 3906
Ynt:KOLİK - 22.12.2009 08:28:29 ( #49 )
munire27

mrb ben dogumyapalı tam 50 gün oldu. Başlarda herşey normaldi 20 gündür saat 8 den sonra başlıyor bi huzursuzluk ,uyuyamamak,aglamak ve sürekli emmek. aglarken gezdiriyoruz ama bazen susuyor bazen susmuyor yani gezdirmekte fayda etmiyor.acaba benim bebegimde kolik mi
akşam olmasını hiç istemiyorum çünkü sürekli emip duruyor.uykusuzluk ve yorgunlugun yanı sıra benim gögsüm yara emerken acıyor.hele o kadar sık emince artık veremiyorumda oda ısrarla emmek istiyor saat başı emiyor
50 gün oldu gögsümdeki yara geçmedi.sürekli emdigi için sütte birikmiyor ne yapacagımı şaşırdım bana da yardımcı olurmusunuz.

Selam aynı şeyleri 2 yıl önce büyük kızımda yaşadım 20 gün gayet iyi uslu uykuyu seven sakin bir bebekken 20 günün bitiminde akşamları 6 dan sonra yaygarayı koparırdı sürekli sinir bozucu bir ağlama 6 ay yaşadık bu nöbetleri, arabaya bindiği an susardı, elektrik süpürgesi, aspiratör, çamaşır makinesi sesiyle uyurdu 6 ay yanımızda saç kurutma makinesi gezdirdik onu çalıştırdığım an sakinleşir ve uykuya dalardı çok zor bir süreç allah yardımcınız olsun meme ucu yarası için geçen gün Derya Baykalda siyah poşet çayı içtikten sonra biraz dolapta soğutun poşeti meme ucuna koyun diyordu inşallah faydası olur ben lansinoh krem kullanmıştım hiç yara olmadı, güle güle büyütün bebeğinizi bu günler geçecek çok stres yapmamanı tavsiye ederim.

gokmen33

• Tüm gönderiler : 1
  • Katıldı: 06 January 2010
Ynt:KOLİK - 06.01.2010 16:53:34 ( #50 )
oğlum 2,5 aylık ilk dönemler gaz problemi çoktu, biz bu sorunu ilaç kullanmadan bitki çaylarıyla çözdük, birgün papatya, birgün rezene içine birazcık tane kimyon...dr umuzda beslenmesine engel olmamak şartıyla verebileceğimizi söyledi
lila

• Tüm gönderiler : 5
Ynt: Ynt: kolik?? - 11.04.2012 15:41:12 ( #51 )
zamanla azalıp, geçecektir. Ben de yaşadım aynı sorunu oğlumda. Gerçekten çok zor bir dönemdi. Uyku neredeyse haram oluyor,üstelik gözünüzün önünde kıvranan bebeğin halini izlemek de cabası. Ben de dinletmiştim kolik cd'sini. Zaman zaman faydasını görmüş olsam da her zaman işe yaradığını söyleyemeyeceğim. Bir de gaz giderici şurup kullanmıştık biz,onun faydasını ciddi anlamda görmüştük. Bizde işe yarayan bir diğer çözüm yolu da, oğlumuzu ana kucağına oturtmaktı. Bir tek orda uyuyabiliyordu, en azından birkaç saat. Sanırım oturma pozisyonundan kaynaklanıyor, hafif iki büklüm gibi oturunca,karın ağrısına iyi geliyordu.
Zor gerçekten, kolay gelsin diyorum...umarım bir an önce bu sıkıntılı durumu atlatırsınız...
Sayfayı değiştir: < 123 | Sayfayı gösteriyor 3 of 3, mesajlar 41 to 51 of 51

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 5 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku