Ynt: kolik??
-
14.02.2009 10:21:48
(
#46 )
slm canım, kolikle bende ilk kızımda tanışmıştım, internetten baktığımda 20 günlükken başlar yazıyordu, bu kadarmı tutar tam 20 günlüktü ve akşamüstü bebeğim öyle bir ağlamaya başladı, eşimle şaşırdık, öyle çaresiz hissettikki kendimizi, o zaman tabi kolik filan bilmiyorum, çocuğa ne yapsak susmuyor, dedim kesin bişey oluyor yoksa bu kdar bi bebek ağlamaz apar topar evden çıktık acile , yola çıktık arabada bizimki pııssss sustu :) bir uykuya daldıki sormayın ama tabi biz yola çıktık dönermiyiz, daha kızım 20 günlük tam özel dr. edinmemiştik, çocuk hastanesi aklımıza geldi oraya gitttik. yavruma bir sürü tahlil yapıldı, kan aldılar topuğunu deldiler, çocuk ağlıyor ben ağlıyorum, kanda mikrop var dediler. 2 gün sonra mevlüdümüz vardı, ayy dedim nolacak hastaneyemi yatıcak, idrar temiz çıktı, kan o kadar yüksek dr. lar şaşırdı, zorla bi daha kan alındı, idrar yine istediler, e çocuk ağlamadan uyuyya kaldı gece 02:30 a kadar çiş nöbeti tuttuk işemedi, sonunda işedi, gittik verdik meğer tahlil cihazlarında ağrıza varmış kanda temiz idrarda, kıyameti kopardım orda, yavrumun canını acıttılar kaç kez, eve geldik gündüz kendi dr. gittik belirtileri söyledim, o az çok tahmin etti, takip et dedi, başlarda sabah 06:00 ve 08:00 arası akşamda 19:00 21:00 arası nöbetlerimiz vardı, sonralarda sadece 19:00 ve 21:00 arası nöbetlerimiz oldu, o saatte her nerde olursam olayım, ne yapıyor olursam olayım direk sakin çocuğum değişiyor yüzü kızarıyor bacaklarını çeke çeke ağlıyordu, bir süre sonra sebebini bilince rahatlıyorsun ama çokta üzülüyorsun susmuyor çünkü, en güzel yollar skainleştirmek için yazayım bende, bi kere kriz anında arabaya binip yola çık direk sakinleşiyor, yüz üstü yatırıp masajda iyi geliyor ama çok değil, elektrikli süpürge aç bebeğin yanında o ses sakinleştiriyor ve birse mutfaktaki aspiratör işe yarıyordu , kızım krize girince anakucağıyla tezgaha koyup aspiratörü açıyordum sakinleşiyordu :)) bunlar tecrübeyle sabit.. anne karnındaki sese benzetiyormuş sanırım bebek o sesleri, kızımın koliği olduğu halde 2 aylıkken korka korka tatile gitmeye karar verdik, çok uzak bi yer seçmedik, çok zor olacağını düşünerek çıktık ama orda koliğe veda ettik, ya hava değişmiydi onu rahatlatan yada artık bitecekti denk geldi bilmiyorum, bütün tatil boyunca uyudu kızım, döndüğümüzde de bi daha olmadı, ama acaip zor bir dönemdi.. ayy çok yazdımm :)) şişirdim kafanızııı . öptüm herkeziiii.... hee bu arada umarım 2. bebişimde kolik olmaz, geçmiş olsun hepinizee..