Forum Bebeği Forum Ana Sayfa

Bebek.com Forum'a Hoş Geldiniz...

Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.
Bebek.com forumunu ilk ziyaretiniz ise; Forum Kuralları için tıklayınız.

KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM

Sayfayı değiştir: < 1234567 | Sayfayı gösteriyor 7 of 7, mesajlar 121 to 140 of 140
Yazar Mesaj
le petit prince

• Tüm gönderiler : 3473
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: ankara
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 23.07.2008 13:54:00 ( #121 )
canım sıkma canını..
dogduktan sonra da boyle problemler var tabi...
keşke yakın birisi olsaydı ama yoksa da mecbur vereceksin kreşe canım..
buna hakkım var mı diye dusunup de kendini yıpratma...
sen cok iyi bir annesin..
mecbur kalmasan zaten vermezdin kreşe..
sıkma canını..
ALLAH bi kolaylık gostercektir inşallah....

Aziza

• Tüm gönderiler : 7689
  • Bölge: İSTANBUL
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 23.07.2008 15:30:14 ( #122 )
aaaamiiiiiin canııım beyzaaam çok sağol inşallah bitanem
Jasminkaan

• Tüm gönderiler : 3225
  • Bölge: Ankara
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 23.07.2008 17:38:30 ( #123 )
Merhaba Müjde Hanım,
Benim bir arkadaşımda bebeği henüz 6 aylık iken işe başladı ve bakacak kimse olmadığı için kreşe verdi. Tabi tanıdıklarının bir kreşi idi ve kendisi memnundu.
Ama bu akşam kendisi ile görüşüp size daha fazla bilgi verebilirim.

<mesaj tarafından düzenlendi Jasminkaan on 23.07.2008 17:40:32>

Aziza

Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 23.07.2008 18:05:32 ( #124 )
yasemin hanım  ilginize çok teşekkür ederim
elbette benim gibiler var ki bu kreşler açılmış ama bu durumu yaşayanlardan duymak beni daha rahatlatıcak
E V R E K A

• Tüm gönderiler : 8317
  • Bölge: Küçük Prensimin Yüreğinden :))
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 02.08.2008 15:06:10 ( #125 )
Merhaba Aziza;

Ben de oglumu 4 aylıkken 1 ay kreşe vermek zorunda kalmıştım. Daha sonra da 16 aylıkken tekrar kreşe başladı.

O dönem 1 ay bakıcı tutmak istemediğim için, hem de bakıcı taraftarı olmadıgım için kreşi tercih etmiştik. Kreşle konuştuk ve bebek grubu açtılar. Tabi o grupta sadece benim oglum vardı

2 kişi bakıyordu. Sürekli okuldan kameradan takip ediyordum ben.
Kreş tercihi yapacaksan buna özen göstermende fayda var.
Bir de bakacak kişinin anne olmasına dikkat et...

Biz bir sorun yaşamadık. Ama 4. ay civarı mamaya başlamak zorunda kaldık. Sütümü sagıp bırakıyordum ama tabi yetmiyordu.

Böylece 4 aylıkken 1 ay kreşe gitti. Sonrasında eşim ve ben dönüşümlü olarak baktık.

Biz herhangi bir sorun yaşamadık.
Umarım siz de bir sorun yaşamazsanız.

Şu an 27 aylık. Tatildeyiz. Eylülde yine kreşe devam edecek.
<mesaj tarafından düzenlendi E V R E K A on 02.08.2008 15:18:26>

Aziza

Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 02.08.2008 15:28:07 ( #126 )
çok teşekkür ederim bilgiler için bizde başladık kreşe tanıdığımın yeri ve kameralı ve bakan kişide anne sahibi psikolog tüm eğitmenler çocuk gelişimi mezunu ilk haftamızdı bu hafta ilk günler biraz sorunlu son gün daha iyi geçti tam gün gitmedi bu hafta giderek uzatıcaz süreyi psikolog öyle uygun gördü sanırım eğitimli kişiler tarafından bakılması daha iyi ilk haftadan edindiğim izlenim bu  benim için çok zor tabii alışmak ama onun için en iyiyi bulmaya çalışıyorum işte çalışmam lazım çünkü
E V R E K A

• Tüm gönderiler : 8317
  • Bölge: Küçük Prensimin Yüreğinden :))
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 02.08.2008 15:39:40 ( #127 )
2. haftadan sonra o da siz de alışırsınız.

Zaten şu an pek bir şey anlamaz. O nedenle sorun olmaz.
Biraz daha büyüdüklerinde daha çok ayrılmak istemiyorlar.

Jasminkaan

• Tüm gönderiler : 3225
  • Bölge: Ankara
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 12.08.2008 16:40:32 ( #128 )
Merhaba,

Benimde oğlum şu anda 26 aylık, dün kreşe kaydını yaptırdık ve önümüzdeki hafta pazartesi günü başlayacak kısmetse.

Kaan ilk kreşe bakmaya gittiğimizde oyun salonundan çıkartamamıştık. Eşimle ben bu arada bütün kreşi gezdik, bilgiler aldık yaklaşık 1 saat sonra Kaan yanımıza geldi, akşam üstü gitmiştik, hiç çocuk kalmayınca oynayacağı aklına o zaman biz gelmişiz Hafta sonuda kreş için alışveriş yaptık, şimdi sürekli istiyor beni okula götürün, kreşe götürün diye. Şu anda çok istekli görünüyor ama asıl başlayınca nasıl olur bilmiyorum.

İlk bir kaç gün yarım gün gidecek, öğle uyku saatinde alacağız, biz sabah bırakacağız ve öğretmeni alıp sınıfına götürecekmiş, bu arada bizi hiç görmeyecekmiş Kaan.

Bazende kreşte neler yapacağını kısa kısa anlatıyorum, orda arkadaşların olacak, oyunlar oynayacaksınız, şarkılar söyleyeceksiniz, yemekler yiyeceksiniz, bazen film seyredeceksiniz, dinleneceksiniz vs. gibi.

Kaan'a şu anda anneannesi bakıyor, kreşe başladığı dönemde ilk günler yarım günden sonra yine alıp anneanneyemi götürmek doğru olur, yoksa bizimle birlikte olmasımı. Yada farketmez mi?

psikologeda

• Tüm gönderiler : 84
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 12.09.2008 02:02:46 ( #129 )
merhaba; şu an bende bir anaokuluna danışmanlık yapmaktayım ve bu şekilde birçok çocula alışma döneminde birlikte olduk hatta ablamın oğlu bile bu durumu tüm söylemlerime rağmen yaşadı şimdi ie çok mutlu ve okulunu çok seviyor, bazı çocuklar anaokuluna uyum sağlamakta güçlük çekebiliyor bu onların hem kişilik özellikleri hem de yetiştirilme şekilleri ile alakalıdır ama normal bir süreçtir yani ciddi bir problem değildr,ama çocuğunuzun aşası gereken bir süreçtir, bu konuda yapmanız gerekenleri yapıyorsunuz kendinize de ifade etmişsiniz, hem zorayıcı olmamak hem de tavizkar olmamak , bu çok önemli yani ne gideceksin ne de tamam gitmiceksin demek, bu konuda hiçbir yorum yapmayın sadece okulu  ve öğretmeni ile ilgili olumlu şeyler anlatın, onu heyecanlandıracak ve dikkatini çekecek şeyler, daha önceden onunla ilgilenen kişi ile görüştürmemeniz daha iyi olurdu onu görmesi eski günlerine özlem duymasını sağlayacaktır, bu dönemde işi olduğunu söyleyerek görüşmesii engelleyin, anaokulunda kalış zamanlarını önce kısa tutun sonrasında süreyi yavaş yavaş arttırın, eğer öğretmenine alışmış ise yavaş yavaaş gruba girmeye başlasın ama öğretmeni genellikle yanında tutsun, özellikleaktivitelere katılmak istemediğinde onu zorlamasın ve istedği aktiviteye yönlendirsin, sevdiği şeyler ile ilgili öğretmenine ipucu verin , örneğin geçen hafta bize başlayan 5 yaşındaki A. ilk gün çok ağlamasına rağmen ikinci gün  birlikte sınıfta yapılan aktiviteye katılmak istemediğinde salıncakta sallanırken evdeki gizli sırrını bizile paylaştı, hatta bizi evine davet etti, burada öğretmenimizin onun dünyasına girmede başarılı olması gerekiyor , evde de bu süreçte eğlenmesi için çok fazla alternatif sunmayın ki sıkılsın, ona özel sürprz partiler anaokulunda düzenlenebilir öğretmeni de onu özellikle davet edebilir, en kısasürede çözüme ulaşması dileği ile hoşcakalın

psikolog eda gökduman
shmupsi

• Tüm gönderiler : 4
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 19.01.2009 17:46:51 ( #130 )
merhabalar,

benim oğlum henüz 22 aylık. Şu anda annem bakıyor ancak annem artık bakamıyacağı için ya bakıcı tutacağız yada kreje vereceğiz.
Hangisi çocuk için daha iyi olur, karar veremedik. Güvenilir birisini nasıl bulabiliriz? Bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim

2 yaşından itibaren çocukları alan krejler var, ama orada çocuğua ne kadar özverili davranılır bilemiyorum.

bilgilerinizi bekliyorum
sevgilerimle
Bahar

Nilay&Yiğit

• Tüm gönderiler : 3504
  • Bölge: İstanbul
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 19.01.2009 18:10:38 ( #131 )
bende seneye işe başlamayı düşünüyorum, oğlumda 25-30 aylık civarında olacak bu dönemde.
annem bakacak oğluma fakat çocuğun sosyalleşmesi ve eğitici aktivitelerde bulunabilmesi, arkadaş ortamında paylaşmayı öğrenmesi için haftada bikaç gün oyun grubu yada kreşe vermek istiyorum.

umarım bizde bu süreçleri çok üzülmeden atlatabiliriz.
log

• Tüm gönderiler : 15
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 27.01.2009 15:33:35 ( #132 )
cocuklarini yuvaya gonderen arkadaslar, yuvalarinizin tam/yarim gun fiyatlari ne civarda? bir de kirtasiye parasi verdiniz mi? (yuvadan yuvaya ve kosullarina gore degisir biliyorum ama yine de fikir edinmem lazim)
Ç A Ğ A N

• Tüm gönderiler : 6368
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 27.01.2009 16:41:26 ( #133 )
Merhabalar Eda hanım benim oğlum 22 aylık ve bende Mart sonunda 2 yaşını bitirince kreşe vermeyi düşünüyorum bu zamana kadar babaanne ve anneanne dönüşümlü baktılar. Çevremdeki insanlar henüz erken olduğunu düşünüyorlar yaşı ufak olduğundan hatta bana kızıyorlar bile bazen bende kararsız kalıyorum ama düşünücede başka çaremin olmadığını görüyorum çalışan bir anne olunca. Bir kreşle anlaştık ve öğretmenleri anne buna çok dikkat ettim kreşin kurucusu da anne ve çok tatlı insanlar uzun araştırmalarım sonunda buranın uygun olacağına inandım tam gün vereceğim mecburen
Eda hn acaba burda ilk başlardan itibaren tam gün vermem çocuğuma ne kadar etkiler ,oğlum sosyal bir çocuk alışacağını düşünüyorum ben 3 aylıktan itibaren babaanne baktığı için ayrılıklara alışık yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

Filiz

log

• Tüm gönderiler : 15
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 29.01.2009 15:44:41 ( #134 )

Orjinalden alıntı: log

cocuklarini yuvaya gonderen arkadaslar, yuvalarinizin tam/yarim gun fiyatlari ne civarda? bir de kirtasiye parasi verdiniz mi? (yuvadan yuvaya ve kosullarina gore degisir biliyorum ama yine de fikir edinmem lazim)

cevap yok mu?
ugurbücülerim

• Tüm gönderiler : 1782
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 17.02.2009 14:04:11 ( #135 )
selam arkadaşlar benimde ikizlerim var 2 yaşını doldurdular ablam bakıyor fakat 6 ay sonra tornu olacak ona bakmak zorunda.bende düşünüyorum kreşe mi versem yoksa 4 yaşa kadar evde tekrar birine mi baktırsam kararsızım.çocuklar tam kendilerini ifade edebildikten sonra kreşi düşünüyorum aslında nasıl olacak bilemiyorum

KUNTIKI

• Tüm gönderiler : 10128
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 20.02.2009 11:56:34 ( #136 )
merhaba arkadaşlar kızım 18 aylık ve bu martta özel aşımız var hepatitA ve dr.umuz diyorki 2. dozu da 6 ay sonra olacakmış bu süre içerisinde kızınızı kreşlerin oyun grubuna vermeyin böyle kalabalık yerlerden bulaşıyormuş bende kızımı bir kreşin oyun grubuna göndermek istiyorum arkadaşları olması için çünkü biz parkta akkaşlara bayılıyoruz arkadaşlara akkaş diyoruzdaben oyun gruplarını baya bi araştırdım cumartesi ve pazar günleri sadece 2 saat gidecek oyunlar oynayacak oynarkende öğrenecek arkadaşları olacak paylaşımı öğrenecek
aranızda yavrusunu oyun grubuna gönderen varmı artıları ve eksilerini öğrenmek istiyorum

nas

• Tüm gönderiler : 1
  • Katıldı: 15 October 2009
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 15.10.2009 11:19:56 ( #137 )
slm eda.benim durumunda aynı sayılır
kızım 3 yasında krese baslayana kadar çok istedi ama şimdi aglayarak gidiyor.bana anne sende gelirmisin diyor.ben ısrarla ona kendisinin gitmesini söylüyorum sabırla uzuzn zuzn anlatıyorum ama 1 hafta oldu hala aynı. çok canım sıkılıyor.aklıma kötü seyler geliyor.acaba kreste kötümü davranıyorlar diye düsünmüyor degilim.lütfen yardımcı olun.yorumlarınıza ihtiyacım var.. tesekkürler..
GECEKUSU

• Tüm gönderiler : 16
  • Bölge: Eskiden HACIPUR idim.:(
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 15.10.2009 12:40:40 ( #138 )
nas  1 haftanız daha var yaklaşık olarak , sonrasında alışır merak etmeyin. :)  Oğlum uzun zamandır okul ( bizimki kreş/yuva kabul etmiyor , okul diyecekmişiz:D ) diye tutturmuş durumdaydı. Kendisi ile beraber seçtik okulunu , ilk birkaç gün süperdi hatta ilk sabah öğretmenini görünce beni tümden unutup öğretmeninin elinden tutup doğru sınıfına gitti. :)  Birkaç gün sonra mızıklıklar başladı ve ağlamaya kadar gitti , sonuç iki hafta sonra herşey sütlimandi.
Bu arada oğlum 3,5 yaşında.

Darısı başınıza :)
ECEINCI

• Tüm gönderiler : 645
  • Bölge: istanbul
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 20.11.2009 00:17:01 ( #139 )
selam arkadaşlar..benim ikiz kızlarım var.yakında 2 yaşına girecekler.ikizlerin erken yaşta kreşe başlaması gerektiği şeklinde duyumlar aldım..nedeni de zaman geçtikçe birbirlerine alışıp başka çocuk aralarına almak istememeleri ve içlerine kapanık olma ihtimali..paylaşmayı ve oyun oynamayı bilsinler istiyorum..sizce ne zaman kreşe yollamalıyım..bu arada çalışmayan bi anne olduğum için ilk ay yarım gün vermeyi düşünüyorum..fikirlerinize ihtiyacım var..lütfen yardııım.:))
yigitdondu

• Tüm gönderiler : 1
  • Katıldı: 12 February 2012
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 12.02.2012 17:26:19 ( #140 )
ben önce 1 saat süren oyun gruplarına kaydolmaya karar verdim  ve   komşuya bırakılan bir el ilanından bağlarbaşı nda bir yer buldum. aslında hareket üssü  diye geçiyor ama oyun grubu da varmış.deneme dersine gittik  çalışanlar ço ilgili  ve güleç e benim bu ya şta bir çocuk için aradğım en önemli özellik bu şimdilik  muzipo ya kayıt yaptıracağım ben galıba pahalı da değil hani arayan vrsa üsküdar çevresinde haberi olsun

Sayfayı değiştir: < 1234567 | Sayfayı gösteriyor 7 of 7, mesajlar 121 to 140 of 140

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 4 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku
  • Yeni konu başlat