ferah-jenya
-
Tüm gönderiler
:
1754
-
Ödül puanları
:
0
- Katıldı: 01 January 0001
- Bölge: kuşadası
-
Durum: çevrimdışı
|
KULAK İLTİHABI
-
28.01.2009 01:37:35
( #1 )
arkadaşlar oğlum daha yeni grip geçirmişti 5-6 gündür iyiydi düzelmişti.c.tesi sabahı ateşlendi,pazar akşamına kadar ağrı kesici ateş düşürücü ilaç kullandık fakat ilacın etkisi geçince tekrar çıkıyordu,pazar akşamı acile gittik ,iğne yapıldı,ertesi günde yani dün de çocuk dr.umuza götürdük,grip dedi,ilaçları kullanmaya devam etmemizi çarşamba öğlene kadar aynı durum devam ederse tekrar gelmemizi söyledi ama oğlum iyi görünmediği ve dr.a da tam güvenemediğim için bugün başka bi dr. götürdüm( çok methedilen bi dr) kulak iltihabı olduğunu söyledi,antibiyotik ve birkaç ilaç daha verdi,fakat az önce biraz araştırma yaptım ve korkmaya başladım açıkçası allah korusun ya menenjitse diye.çünü ateşi olmadığı anlarda bile baygın bakıyor,bugün sürekli uykuluydu ,iştah zaten yok,çok fazla uyudu.gülmüyor. tecrübeli annelerin yardımını bekliyorum
|
|
ozgemre
-
Tüm gönderiler
:
112
-
Ödül puanları
:
0
-
|
Ynt: KULAK İLTİHABI
-
28.01.2009 14:43:32
( #2 )
Orjinalden alıntı: ferah-jenya arkadaşlar oğlum daha yeni grip geçirmişti 5-6 gündür iyiydi düzelmişti.c.tesi sabahı ateşlendi,pazar akşamına kadar ağrı kesici ateş düşürücü ilaç kullandık fakat ilacın etkisi geçince tekrar çıkıyordu,pazar akşamı acile gittik ,iğne yapıldı,ertesi günde yani dün de çocuk dr.umuza götürdük,grip dedi,ilaçları kullanmaya devam etmemizi çarşamba öğlene kadar aynı durum devam ederse tekrar gelmemizi söyledi ama oğlum iyi görünmediği ve dr.a da tam güvenemediğim için bugün başka bi dr. götürdüm( çok methedilen bi dr) kulak iltihabı olduğunu söyledi,antibiyotik ve birkaç ilaç daha verdi,fakat az önce biraz araştırma yaptım ve korkmaya başladım açıkçası allah korusun ya menenjitse diye.çünü ateşi olmadığı anlarda bile baygın bakıyor,bugün sürekli uykuluydu ,iştah zaten yok,çok fazla uyudu.gülmüyor. tecrübeli annelerin yardımını bekliyorum merhaba canım öncelikle çok çok geçmiş olsun.6 ay önce aynı şey benimde başıma geldi.bir gece 4 te ateşi çok yükselince acilen devlet hastanesine götürdük(tam karşısında oturuyoruzda)DOKTOR DİŞTEN DEDİ.ama ertesi gün ateşi kırklara kadar çıktı.o akşamda özel kuşadasına götürdüm.kulak iltahabıymış.antibiyotikler ilaçlar kullandık çok şükür iyileşti.ama çok zor günler geçirdik.ateşten yanıyordu,üç gün hiç bişey yemedi,sürekli uyuyordu.yani merak etme canım inşallah en kısa zamanda düzelir kuzun.kuşadasının suları çok tuzlu acaba ondanmı kulak iltahabı oluyor kuzularımız.bu arada şu methedilen dr.kim?malum burası ufak bir yer ve doğru düzgün doktor bulmak zor.açıkçası ben şu andaki doktorumuzdan hiç memnun değilim:(
|
|
BANU-ÇAĞAN
-
Tüm gönderiler
:
1542
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: İstanbul/Kartal
-
|
-
29.01.2009 08:13:32
( #3 )
merhaba arkadaşım menenjitte ense sertliği ve kusma da olur diye biliyorum nasıl oldu şimdi umarım kulaktır istersen kulak burun boğaza götürüp teyid ettir ordaki aletlerde kulağın ne durumda olduğunu sen dahi görebiliyorsun teyid etmiş olursunuz kulaktan olduğunu
|
|
aysenol2
-
Tüm gönderiler
:
849
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
29.01.2009 15:39:05
( #4 )
bizde aynı şeyi yaşadık oglumun hiç birseyı yok iken birden kulagım agrıyor diye aglamaya bşaladı bizde solugu doktorda aldık kulagı ıntıhaplanmaış ve saglık ocagıydı göturdügüm yer yanı bu kulak dedim kulak burun bagazcıya götürdüm oda aynı şeyi söyledi ve 2 gün sonra kulagı akmaya başladı bir gün aktı ve antıbıyotik kullandık yanı moralını bozma geciyor gibin üst versiyonu sürekli grip olan cocuklarda görünüyormuş
|
|
sevil_cull
-
Tüm gönderiler
:
13583
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: izmir -- marmaris
-
|
-
07.02.2009 17:21:59
( #5 )
Biz orta kulak iltihabına emeklediği dönemde yakalandık şimdi ne zaman kış gelse ödüm kopuyor çünkü sürekli tekrarlıyor. özellikle kreşe başladığı dönemde iyice arttı ateş sürekli yaşadığımız oluyordu. bu yıl çok şükür orta kulaktan hiç sorun yaşamadık yalnız bu yıl grip aşısı yaptırdık egeye doktor bunun çok faydası olacağını söyledi gerçekten de çok faydası oldu. grip dahi yaşamadık.
|
|
ferah-jenya
-
Tüm gönderiler
:
1754
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
09.02.2009 22:40:19
( #6 )
çok teşekkürler arkadaşlar.oğlum çoktan iyileşti.gerçekten orta kulak iltihabıymış ilk gün dr.un verdiği ilaçlar dokundu.ateşi var derken,ilaçları kullanmaya başladığımız gece bu seferde vücut ısısı çok düştü 34.8-35.3 arasıydı hep.ve vücudunda kırmızı kırmızı lekeler çıktı.sabah dr.u aradık,hipotermi novalginin yan etkisiymiş,diğer lekelerde antibiyotik yüzünden olmuş.normalde her çocuğa verilen ilaçlarmış ama bizimkinin bünyesi biraz hassasmış.neyse.bazı ilaçları değiştirdi,dozunu azalttı falan.2.gün kontrole gittik ve çok çok daha iyi durumdaydı oğlum,dr. bile şaşırdı,maşallah 2 günde iyi toparlamış dedi,üstelik kaybettiği kilolarıda almaya başlamış.1.hafta sonraki kontrolde ise tamamen iyileşmişti şükürler olsun. bilgi olması açısından yazıyorum, dr. evimizin çok sıcak olup olmadığını sordu,evde soba-klima olmadığını,biz sıcağı sevmediğimiz için herhangibir ısıtıcı kullanmadığımızı söyledik,çok soğuk havalarda fanlı ısıtıcı mhariç tabi.ama ben herhalde yanlış yaptık,çocuğu hasta ettik diye düşünürken,dr çok iyi yapıyorsunuz,genelde sıcak da tetikler bunu dedi.18-24 derece arası iyidir dedi,bizim ev 19-20 arası hep. kulağa su kaçırmakla falan da alakası yokmuş bu olayın. kulak temizleme çubuğu kullanmayın dedi. yatırarak emzirmek,sıvı içirmek de kulak iltihabına yol açarmış,son 1 haftadır ilk defa yatırarak emzirmiştim o aralar. özgecim siz dr.a kime gidiyorsunuz bilmiyorum ama benim bahsettiğim dr. söke de İhsan bey,soy ismi şuanda aklıma gelmiyor.süper bi adam,yaşlı tecrübeli bi dr ve çok ilgili cana yakın.zaten bizim arkadaşların nerdeyse hepsi ona götürüyor çocuklarını.biz sökede diye tercih etmemiştik başta ama artık hep ona gidicez.önceki dr.umuz özel hast.de özlem hanımdı,daniel doğduğundan beri hep ona gitmiştik lazım olduğunda ona ulaşamayınca ihsan bey e yöneldik,iyiki de öyle yapmışız. yanlız devlet hastanesinde çalışıyor ki arkadaşım herzaman çok kalabalık olduğunu söylemişti,bir de muayenehanesi var.istersen özelden sana numarasını gönderirim. sevilcim grip aşısı gerçekten işe yarıyor,biz her sene yaptırıyorduk kendimize ama bu sene olmadık,çocuklara kaç yaşından itibaren yapılıyor bilmiyorum,sorucam ben de dr.a ,seneye olabiliyorsa yaptırıcam mutlaka daniele
|
|
NİLÜFERR
-
Tüm gönderiler
:
2456
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: İzmir
-
|
-
10.02.2009 11:24:38
( #7 )
Ferah'cım geçmiş olsun yakışıklı Daniele demek hastalanmış..iyileştiği için gözün aydın.. Ateş maalesef çok korkutuyor insanı..
|
|
sevil_cull
-
Tüm gönderiler
:
13583
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: izmir -- marmaris
-
|
-
10.02.2009 11:52:01
( #8 )
ferah 6 aydan sonra yapılabiliyor diye biliyorum ama en iyisi doktora danışmak.
|
|
ozgemre
-
Tüm gönderiler
:
112
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
10.02.2009 12:08:20
( #9 )
Orjinalden alıntı: ferah-jenya çok teşekkürler arkadaşlar.oğlum çoktan iyileşti.gerçekten orta kulak iltihabıymış ilk gün dr.un verdiği ilaçlar dokundu.ateşi var derken,ilaçları kullanmaya başladığımız gece bu seferde vücut ısısı çok düştü 34.8-35.3 arasıydı hep.ve vücudunda kırmızı kırmızı lekeler çıktı.sabah dr.u aradık,hipotermi novalginin yan etkisiymiş,diğer lekelerde antibiyotik yüzünden olmuş.normalde her çocuğa verilen ilaçlarmış ama bizimkinin bünyesi biraz hassasmış.neyse.bazı ilaçları değiştirdi,dozunu azalttı falan.2.gün kontrole gittik ve çok çok daha iyi durumdaydı oğlum,dr. bile şaşırdı,maşallah 2 günde iyi toparlamış dedi,üstelik kaybettiği kilolarıda almaya başlamış.1.hafta sonraki kontrolde ise tamamen iyileşmişti şükürler olsun. bilgi olması açısından yazıyorum, dr. evimizin çok sıcak olup olmadığını sordu,evde soba-klima olmadığını,biz sıcağı sevmediğimiz için herhangibir ısıtıcı kullanmadığımızı söyledik,çok soğuk havalarda fanlı ısıtıcı mhariç tabi.ama ben herhalde yanlış yaptık,çocuğu hasta ettik diye düşünürken,dr çok iyi yapıyorsunuz,genelde sıcak da tetikler bunu dedi.18-24 derece arası iyidir dedi,bizim ev 19-20 arası hep. kulağa su kaçırmakla falan da alakası yokmuş bu olayın. kulak temizleme çubuğu kullanmayın dedi. yatırarak emzirmek,sıvı içirmek de kulak iltihabına yol açarmış,son 1 haftadır ilk defa yatırarak emzirmiştim o aralar. özgecim siz dr.a kime gidiyorsunuz bilmiyorum ama benim bahsettiğim dr. söke de İhsan bey,soy ismi şuanda aklıma gelmiyor.süper bi adam,yaşlı tecrübeli bi dr ve çok ilgili cana yakın.zaten bizim arkadaşların nerdeyse hepsi ona götürüyor çocuklarını.biz sökede diye tercih etmemiştik başta ama artık hep ona gidicez.önceki dr.umuz özel hast.de özlem hanımdı,daniel doğduğundan beri hep ona gitmiştik lazım olduğunda ona ulaşamayınca ihsan bey e yöneldik,iyiki de öyle yapmışız. yanlız devlet hastanesinde çalışıyor ki arkadaşım herzaman çok kalabalık olduğunu söylemişti,bir de muayenehanesi var.istersen özelden sana numarasını gönderirim. sevilcim grip aşısı gerçekten işe yarıyor,biz her sene yaptırıyorduk kendimize ama bu sene olmadık,çocuklara kaç yaşından itibaren yapılıyor bilmiyorum,sorucam ben de dr.a ,seneye olabiliyorsa yaptırıcam mutlaka daniele canım tekrar çok geçmiş olsun.oğluşunun iyileşmesine çok sevindim.inşallah bu son olur ve birdaha böyle bişey yaşamazsınız.daha önce bursada yaşadığımız için doğumdan bir yaşına kadar doktorumuz bursadaydı.bir yaşından sonra bizde özlem hanıma gitmeye başladık.sanırım eski hastası olmadığımız için çok fazla ilgilenmiyor.yada bana öyle geliyor.çünkü bursadaki doktorumuz bizimle çok ilgilenir herşeyi en ince ayrıntısına kadar anlatırdı.maalesef burda o ilgiyi göremedim.numarasını yazarsan çok sevinirim canım.
|
|