Sayfayı değiştir:
<< < ..11121314151617181920 > | Sayfayı gösteriyor 16 of 20, mesajlar 601 to 640 of 793
aynur29
-
Tüm gönderiler
:
5030
-
Ödül puanları
:
0
- Katıldı: 01 January 0001
- Bölge: FINLANDIYA/ESKISEHIR
|
Ynt:MART-NİSAN-MAYIS 2010 BEBEKLERİ VE ANNELERİ
-
28.09.2010 15:22:44
Herkescikugramis ne guzel. Poyraz tam iyilesmedi ama eskisine nazaran iyi ilk kez dun gece 2- 3kere uyandi mamasini icti uyudu inanin bana o bile yetti. Zuhalcim masallah tosun cok seker olmus canim.Arada ugrayin ya bos birakmayin evet ya bende sasiriyorum 6 ay nasil gecti diye bizimde az kaldi. Fatmacim benimki azcik durup saliyor kendini biriki sallaniyor ilerleme yok.Benimkide arka arkaya her yere gidiyor nerdeyse istedigi bir seye ulasiyor. Elacim ben o kitabi esimden istemistim tr den getirdi ama okumaya baslamadim.Diger kitabini bitirsem onada baslayacagimda. Sibelcim gecmis olsun. Ay ya ben uykusuzluktan cok sersemdim kendimi toparladim bugun biraz camasir yikadim camasirhanede incik in cik canim cikti.Artik utu yarina kalsin. Fatmacim tebrik ederim cok iyi vermissin ben listeye hic uymuyorum nerdeyse dikkat ediyorum bu haftada bir kilo verdim aslinda bu ayin sonunda 80 olmakti ama olmadi listeyi uygulamayinca öyle olur.Sporumuda yapamadim oglusum hasta olunca.
|
|
fatmaunal
-
Tüm gönderiler
:
359
-
Ödül puanları
:
0
- Katıldı: 19 January 2010
|
-
29.09.2010 08:55:14
günaydın arkadaşlar.. zor gecelerden biriydi nevzatın ateşi 39 lara cıktı..duş aldırıp ilaç içirdik anca geçti neredeyse 3 saatte bir cıktı ateşi..mama kaşıkla yiyebiliyor biberonla içemiyor burnu tıkalı olduğu için.. inşallah antibiyotiksiz atlatırız düzelmezse yarın tekrar götürecem...inşallah bugün daha iyi olur..işin aksi bende grip oluyorum galiba..boğazlrım gıcıklanmaya başladı,burun akıntısı ve baş ağrısı cabası ALLAH ŞİFA VERSİN HANEMİZE İNŞALLAH..yazdıklarınıza bakıcam
|
|
fatmaunal
-
Tüm gönderiler
:
359
-
Ödül puanları
:
0
|
-
29.09.2010 09:04:58
openguen Fatmacim, gecmis olsun. Doktorun isine karismak gibi olmasin ama Calpol ise yaramadi da mi ibufen verdi? Benim bildigim ibufen 1 yas oncesi cocuklara pek verilmiyor. Calpol'un (daha dogrusu parasetemolun) ise yaramadigi durumlarda ibuprofene basvuruluyor diye biliyorum cunku karacigeri en az yoran ates dusurucu parasetemol. Peditus da, eger bebegin burnu serum fizyolojik ya da deniz suyuyla rahatlayamiyor ve nefes alamaz duruma dusmemisse verilmiyor, keza peditus da bebekler acisindan pek hayirli bir ilac degil ve mesela İngiltere'de 2 yas altina gripli durumlarda parasetemol disinda bir seyler verebilmek icin cok cok olaganustu durumlar olmasi gerekiyor. Ama tabii, cocuk nefes alamaz hale gelmisse baska da care yok. Tekrar gecmis olsun. Bir de, gecenlerde bir arkadas yazmisti, doktoru sulandirilmis inek sutune izin vermis. Benim bildigim sulandirilsa dahi inek sutu vermemek gerek cunku bebeklerin ozellikle 1 yas altinda, inek sutundeki maddelere karsi bagirsaklari direncli olamiyor. Ama yogurtta bu gecerli olmuyor, bu nedenle inek sutunu kullanmamiz gereken her yerde yogurdu yahut bulabiliyorsak keci sutunu kullanabiliriz. Herkese guzel gunler... canım hastahaneye gittiğimizde nevzat ateşliydi dktr ateşe baktı 38.3 çıktı ve 5 ml calpol verdi..muayne etti boğazları çok kötü durumda dedi ve ilaçları yazdı..ibufen ve petitus 6 ay ve üzeri çocuklar için..sonuçta bu adam tıp okumuş doktor dediklerini uygulamak benim görevim..ben ona şu ilaç şöyleymiş bu ilaç böyleymiş diyemem..nevzat onun görev yaptığı hastanede doğdu....inek sütünüde o söyledi bende uyguluyorum..bende biliyorum cok duydum inek sütünün 8 aydan önce zararlı olduğunu ama dktr bana verebilirsin dedi bende veriyorum..vermeyede devam edicem..bunu bana sıradan sokaktan bir insan söylemedi bunu söyleyen çocuk doktoru
<mesaj tarafından düzenlendi fatmaunal on 29.09.2010 10:45:58>

|
|
aynur29
-
Tüm gönderiler
:
5030
-
Ödül puanları
:
0
|
-
29.09.2010 09:18:35
Fatmacim cok gecmis olsun insallah antibiyotiksiz atlatirsiniz.Ben o kadar damla damlatiyorum ama daha tam acilmadi yavrumun burnu ama eskisine nazaran iyi simdi biberondan mamasini icebiliyor.Ay icemedigi zaman cok zorlanmistim.Allah cocuklarmiza daha buyuk hastaliklar göstermesin valla hasta olunca evin tadi kaciyor. Evlilik yildönumumuzde birsey yapmadik esim yemege gidelim dedi hic icimden gelmedi baska zaman gideriz dedim oglusum öyle öksururken falan hic icim el vermedi.Birde burada havalar sogudu valla 5 derecelere dusmeye basladi kisliklari hazirlamam gerekli. Simdi utu yapacagim off hic is bitmiyor allah calisan annelere kolaylik versin nasil yetisiyorlar her ise cok merak ediyorum. kendinize iyi bakinnn
|
|
fatmaunal
-
Tüm gönderiler
:
359
-
Ödül puanları
:
0
|
-
29.09.2010 11:06:14
aynurcum ütü deme ne olur..şu an beni bekleyen 4 makina kadar ütü var evde dağınık emine dün evdeydi mahvoldu ortalık..nevzatta huysuz ağlıyor sürekli bakalım belki dktra götürürüm ateşi tekrarlarsa..anlamadım ya 2-3 saatte bir ateş mi çıkar yaa..siz atlatmışsınız darısı bize inşallah..bizde evlilik yıldönümümüzde kayınvalidemdeydik..bir yere gitmedik..zaten cocuklarla cok zor gezmek..eşim hoş bir süpriz yaptı.. 5 derece haa şimdi böyleyse kışın işiniz zor
|
|
saturn79
-
Tüm gönderiler
:
384
-
Ödül puanları
:
0
|
-
29.09.2010 13:37:51
Merhabalar.Fatmacım çok geçmiş olsun inşallah hemen geçer hastalığınız ..Aynurcum ütüden bende de oldukça fazla var kaçgündür beklliyorlar ama hiç fırsatım olmadı neredeyse kalıplaşacaklar beklemekden ..5 derece çok soğukmuş sizin oralar,buralar hala yaz gibi kısa kollularla dolaşıyoruz..bende kışlık birşey hazırlamadım sadece kurutmalıklarım tamam.. herkese sevgiler...
|
|
openguen
-
Tüm gönderiler
:
92
-
Ödül puanları
:
0
|
-
29.09.2010 15:53:23
Fatmacim, keske her doktorun her soyledigi dogru olabilse... Daha birkac hafta once bizim oglanin rota hastaligi sirasinda tam 6 doktora tahlil sonuclarini soyledim, ucu rotadir dedi ucu degildir dedi! Ama onemli olan annenin ne dusundugu, onemli olan senin icine sinip sinmedigi. Ben annelerin icgudulerine daha cok guveniyorum, insan cocuguna neyin yarayip yaramadigini baskalarindan daha iyi biliyor. Ates 3 saatte bir cikiyorsa doktorunuza bir danisin derim. Bizim oglanin basina ayni sey 3,5 yasindayken gelmisti. 1 olcek Calpol veriyorduk ve ancak 38 civarina indiriyor ve 3 saatte yeniden 39-40lara geliyordu. 2 olcek Calpol verince hem ates 37lere geriledi hem de 6-8 saatte bir cikmaya basladi. Doktorunuzla doz konusunu bir konusun bence...
Oglusum Temmuz 2005 Minik Kizim Mayis 2010
|
|
openguen
-
Tüm gönderiler
:
92
-
Ödül puanları
:
0
|
-
29.09.2010 17:12:55
Bu arada, biz sabahleyin 4.ay kontrolumuze gittik. Kafamız 1 cm buyumus! Yani bizim persantilimize gore epey iyi. Bingildak da daha fazla kuculmemis. Ama boy 1,5cm uzamis ki bu bizim persantilimize gore hafifcene kotu. Herhalde D vitamini kullanmadigmizdan oldu. Yeniden D vitaminine baslayin dedi doktor ama benim elim varmiyor! Ya yine bingildak kuculurse! Doktor 3 damla verin dedi, ben 2 damla vereyim bari:) Obur ay yine revize ederiz:) Doktor kilomuzu az buldu ama bence iyi, bizim persantilimize gore normal hatta persanitlimizde hafif bir yukselme bile olmus. 25 gunde 500gr almis. Doktor kusmalar icin mutlaka gaviscon'u kullanin dedi, elim cok gitmiyor, bir mucize olsa da kusmalar azalsa ben de kullanmasam diyorum. Rotavirus asisinin da ilk dozunu olduk. Ben arastirdim, aslinda 4. ay ilk doz icin gec ama doktor ille de olur dedi, biz de yaptirdik. Hadi hayirlisi... Bu arada minik kizim 1 haftadir sirt ustu pozisyondan yuz ustune donuyor!
Oglusum Temmuz 2005 Minik Kizim Mayis 2010
|
|
fatmaunal
-
Tüm gönderiler
:
359
-
Ödül puanları
:
0
|
-
30.09.2010 14:00:03
merhaba kızlar kimseler yok bugün açılışı yapayım arkası gelir inşallah..aynurun nazarımı değdi nee  nevzat dün akşam yine ateşler içinde yandı..39.5 oldu ateşi fitil verdim eklem yerlerine ıslak bez koydum düştü şükür..sabahtan hemen hastahaneye gittim..nevzatın dktr yoktu..prof vardı hemen gittim..muayne etti..ciğerleri..kulakları ve idrar yollarında problem yok..fakat boğazlarda enfeksiyon var..boğaz kültürü ve ishali için gaita istedi..eve geldim yaptı tatasını hemen görümcem götürdü tahlile inşallah temiz ckar..boğaz kültürü sonucuna göre yarın antibiotiğe başlicaz dedi..az değil 1 hafta oldu..huyu tamamen değişti..ağlıyor durmuyor hiç..ilk ve son hastalığı olur inşallah..gözlerim yanıyor uykusuzluktan ütüler ve yemek işi bitti uzanacam biraz..
|
|
eydd
-
Tüm gönderiler
:
1756
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: ANKARA
|
-
30.09.2010 21:04:19
iyi akşamlar fatmacım çok geçmiş olsun arıcaktım ama saat 9 olmuş umarım iyidir nevzat bebek dikkat edin kendinize arkadaşlar bebişler emeklemiyor diye hiiçç tasalanmayın emekleyince daha zor oluyor herşey defnem her gördüğüne tutunup ayağa kalkıyor bende sürekli peşinde geziyorum elimi tutup yürümeye çalışıyor arkadaş yakında defne yürüyor dersem şaşmayın yanii. işlerimde bu durumda hiç bitmiyor akşam 11lere kadar iş yapıyorum yani ne kadar geç o kadar iyi zaten 6 7 ayda anca emeklerler siz bakmayın benim cadıya aynur poyraz nasıl oldu damlatıyorum demişsin basınçlılardan kullanmıyormusun onlar hemen açıyor birde pompa lazım tabi openguen sevindim su bebeğin bıngıldağının kapanmamamış ve kafasının büyümüş olmasına .. sibelcimm seni göremiyoruzz hiç nerelerdesinn ankaraya bugün kış geldi sabah felaket bir hava vardı zor gittik okula defne kucağımda yağmur yağar rüzgar ayrı defneyi arabadan indirene kadar sırılsıklam oldum demirhanda sinir etti şemsiye tutmayı beceremedi hangi birini tutayım şaşırdım dünde okula yemek yaptım allaha şükür bunuda atlattık haftasonuda kışlıkları çıkarayım diyorum eşim evdeyken belki defneye bakarda bende kışlıkları çıkartıp yazlıkları kaldırırım
demirhan 4 .01.2005 defne 10.03.2010
|
|
aynur29
-
Tüm gönderiler
:
5030
-
Ödül puanları
:
0
|
-
01.10.2010 12:01:16
Fatmacim heralde benim nazarim degdi canim.Cok gecmis olsun canim seni cok iyi anliyorum ukusuz gecelerimden allah sukur benimki simdi iyi oldu.Sizede acil sifalar dilerim. Ezgicim yapmammi yapiyorum aciyor ama zaman gecince tekrar tikaniyor canim.Bizim burada havalr sogudu valla usuyoruz. Masallah senin kiz hizli cikti canim erkenden yuruyecek bu gidisle kac aylikken emeklemeye baslamisti canim.Zaten asil is emeklemeye ve yurumeye baslayinca oluyor. Bende sabah sabah 2 hali yikadim daha vardi ama oglusum huysuzlaninca kaldi baska zaman artik onlarda yoruldum. opugenmiydi tam hatirlayamadim ama gelismelerin iyi gitmesine sevindim.
|
|
suersi
-
Tüm gönderiler
:
2540
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: eskişehir
|
-
01.10.2010 12:39:21
selamlar nihayet gelebildim:) geçengün yazdım ama yazdıklarım gitti bende bi daha yazmadım :D çarşamba günü dişimi çektirmeye gittim o gün öğle geçti dünde telefonlarda bi sorun vardı giremedim ersoy bizim internet tarifesini değiştirtmiş bu arada nasıl olduysa sün sabahtan akşama kadar teledonumuz sorunluydu suedanın servisi gelmedi diye beklerken aradım servisi telefon ettim dedi kadın bende yok çalmadı dedim sonuçda aramışlar hatta gelmişerde ben o ora suedayı uyutmaya çalışırken görmemişim ersoy götürdü suedayı sonra akşam gene çalmadı telefon camın önündeydim allahdan geldiklerini gördüm kadında suedayı indirmiş kadın gösterdi aradım dedi hatta benim yanımda aradı telefon çalıyo gözüküyo ama bizimki çalmıyo sonra biraz kurcaladım telefonu falan yok sorun falan arıyorum konuşuyorum ben sonra aklıma geldi evden cep telefonumu çaldırdım ev telefonumuzun numarası değişik çıkıyo eşime söyledim oda tel.arızayı araamış akşamda adam aradı evinin numarasıymış onada söyledik eşim sabah gidip fırçalamış pttdekileri düzeltmişler sabah saat 8:30 gibi aradılar:D öğle oldu yani bizim nette o yüzden yokmuş dün bu arada ben salya sümük geziyorum hastaneye gidip geldim sadece ama şifayı kapmışım suedaya kızım yaklaşma bak sanada bulaşır diyorum ama semihe yaklaşıyorsun diyo onada yaklaşmıyorum diyorum ona dokunuyorsun diyo sanada dokunuyom diyorum bende yani kıskançlık hat safhada :D ama bu hafta birazdaha iyiyiz okulada iyice adapte oldu sanırım semihde onu görünce deli oluyo idare ediyoruz böyle böyle :) çamaşırları hiiiiççç sormayın bendede bi dünya var neyere baksam iş var ama hastayım ağrı kesici içtim onla geziniyorum yoksa başım sırtım falan ağrıyo umaırm çocuklara bulaştırmadan atlatırım :)
|
|
eydd
-
Tüm gönderiler
:
1756
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: ANKARA
|
-
01.10.2010 20:51:32
iyi akşamlar aynurcum tam hatırlayamıyorum ama 2 ay olmuştur büyük ihtimalle dörtbuçuk aylıktı izmirden geldiğimizde sürünür halde emekliyordu görevde iyice hareketlendi oda ağustostaydı işte yaklaşık 2 ay oluyor çok felaket bugün demirhanın sınıf arkadaşının annesi var şubat doğumluda kızı var sizin işiniz çok kolay emeklemeye başladımı dedi bende emeklemek ne kelime koltuklara tutnup ayağa kalkıyor falan dedim kadın defneye bakıp inanamadı küçücük ya kimse inanmıyor resminide face eklesem diyorum eşimde nazar değicek ekleme diyor işte böyle sibel geçmiş olsun herkesler hasta ya benimde ödüm kopuyor demirhan hasta olacak diye hiç grip aşısı yaptırma adetimiz yoktur eşimin iş yerinde isim yazmışlar eşimde hepimizi yazdırmış bugün aşı olmaya gittik demirhan ve eşim oldu ben emzirdiğim için olamadım hiçte istemiyorum zaten gripse grip ilaçla 7 günde ilaçsız 1 haftada geçiyor derler ya o hesap fatma nasıl oldu nevzat dün daha iyi demiştin antibiyotik kullandınızmı test sonucu nasıl çıktı gelde yaz şekerim bugün yemek dışında hiç iş yapmadım eşim evdeydi demirhanı aldık alışveriş o bu derken akşam oluverdi güya hafta sonu yarın 3 makina çamaşır yıkıcam kışlıkları çıkarcam pazara gidicezz işlere bakın yani domates yapamadım hala yarın alıp halletmem lazım kış geldi bu sene tembelliğim üstümde her yaz fasulye domates barbunya börülce bezelye yapar atardım dolaba bu sene hiiiç bişey yapamadım malesef neyse çok uzattım hadi iyi gecelerr herkese
demirhan 4 .01.2005 defne 10.03.2010
|
|
fatmaunal
-
Tüm gönderiler
:
359
-
Ödül puanları
:
0
|
-
03.10.2010 18:06:10
merhaba kızlar.. bizim tahliler temiz cıktı antibiotiğe gerek kalmadı şükür fakat öksürük devam ediyor benikal kullanıyoruz ateş de düştü.. bir kaç gündür misafirlerim vardı..bende hastayım.. bir an önce geçip gitseydi bu hastalık..nevzat durmuyor offf
|
|
suersi
-
Tüm gönderiler
:
2540
-
Ödül puanları
:
0
|
-
04.10.2010 16:06:05
selamlar kimsecikler uğramamış bayadır fatma geçmiş olsun size bende atlattım sayılır ama ağzımdaki yara hala duruyo zor konuşuyorum şu yara geçse çok sevincem yemeğimi zor yiyorum zor konuşuyorum sonra eşim güldürmeye çalışıyo ama tabi benim canım acıyo :( çok şükür çocuklara bulaştırmadım hastalığı uzak durdum semihin burnu tıkandı birazcık ama oda soğuktan oldu sanırım:( evler hemen soğudu malesef kaloriferler yaksalar olcak hani artık evde yelek giydiriyoruz çocuklara dün sabah çamaşır astım balkona hala tam kurumuş değil bazıları nemli nemli ve birr sürü ütülenecek var bi hasta oluca ev elden gidiyodu nerdeyse heryer heryerdeydi bugün birazcık üstün körü toparladım çamaşır falan hepsi duruyo yemeği hiçç düşünmedimki cuma günüydü pazarımız ben pazara çıkamadım hasta olunca benim kocada maşaallah hiç çıkmaz pazara halde bana pazara gitcenmi dedi gitmiycem sen git dedim oda gitmedi bakalım stokta neler onlardan kullancaz artık çorba morba idare etcez:D bizden bu kadar görüşürüz siz neler yaptınız haftasonu gelinde anlatın bakalım :) ha bu arada aklınızda bulunsun hasta olduğumda ılık suya 1 yemek kaşığı kadar bal 1 tane limon 1 tatlı kaşığından az toz zencefil karıştırıp içtim 2 kere içtim biraz beni toparladı ama semihe gaz yaptı bende bidaha içmedim:D emzirmeyenler aklınızda bulunsun rahatsızlanırsanız iyi geliyo:D
|
|
fatmaunal
-
Tüm gönderiler
:
359
-
Ödül puanları
:
0
|
-
04.10.2010 18:41:50
iyi akşamlar hekese..kimse yazmayınca benimde yazasım gelmedi..şükür sibel gelmişsin.. biz hafta sonu avm gezdik bol bol..çocuklara değişiklik oldu..görümcemle karı koca gibi geziyoz ne yapalım..adamlar iş güç derdinde  benimki sabah 10 da gidiyor akşam 9 da geliyor..pazar akşamı gezmeleride soğuklara yenildi..Allah sağlık versin ne yapalım.. bende bu gün halıları yıkadım makinayla.koltuk kanepe altına girdim..yarında ütü ve baza altları var..aslında bu gün dietisyende randevum vardı..yokmuş hanım şehir dışındaymış haftaya kaldı..saçlarım iyice uzadı artık belimide geçiyor..bu gün saf zeytin yağıyla bakım yaptım..sonrada soluğu kuaförde aldım..kıyamadım kestirmeye uçlarından aldırıp perçem yaptırdım fön çekindim..yoruldum bugün.. bende hala hastayım ilaç kullanamadığım için geçmedi bir türlü..nevzatta sadece burun akıntısı ve nadir öksürük var..benical uyku yapıyor saatlerce uyuyor..
|
|
fatmaunal
-
Tüm gönderiler
:
359
-
Ödül puanları
:
0
|
-
04.10.2010 18:45:54
sibel sorma ne bekliyolarsa kalorifer yakmak için anlamadım..buz gibi ev..benim sevgili kocamda o kadar ısrar etmeme rağmen koca kış pimapen yaptırmadı camları şimdide yaptıracam diyo..tuhaf ya adama soğuk geliyo camlardan diyorum geçen kıştan beri anlatamadım şimdi ben küçük çocukla nasıl kalkacaksam altından..kayınvalidem ayağı ağrıyor zor yürüyor görümcem bel fıtığı ameliatı oldu nevzatla nasıl olacak bilmiyorum..
|
|
suersi
-
Tüm gönderiler
:
2540
-
Ödül puanları
:
0
|
-
05.10.2010 00:25:45
ohh fatma gelmiş bari:D maşallah birsürü iş yapmışsın nası yıkadın halıları güç gerekiyo onları bastırmaya saçlarına gelince saatler olsun bende sözde boya aldımdı kendime ama kocam sağolsun emziriorsun sen diye boyatmadı  fatma baya kilo verdinmi bari ben başladıktan sonra 1 kilo verimiştim sonra abbasın kör kazı gibi yiyince geri aldım irade falan kalmamış bende ama şu azımın yara olması falan vermişim gene hatta 1.5 kilo kadar vermişim aslında hazır az yerken devam etsem süper olcak fatma yaptıralım diyosa daha soğuklar gelmden yaptır bence benikini yaptıralı 2 hafta falan oldu ben gayet memnumum geceleri çok soğuk olmuyo ama gündüz daha soğuk oluyo havalarsen gene geziyon benim gezcek adamda yok benimkide sabah 8 de bi gidiyo akşam 8 de geliyo sonrada yoruldum diyeyemek yiyo namazlarını kılıp yatıyo avmleri gezmeyide sevmiyo ki haftasonlarıda nasıl kalabalık oluyo oralar hiç sorma:D kuzularıma gelincee sueda okulda çıkan yemekleri yiyo söylediğine göre ne yedin diyorum sayıyo şunlar vardı falan diye okulun internet adreside yapılmış artık yemek listesini görebiliyorum yemeklerde gayet güzel hazırlattırıyorlar mesela yarın ezogelin çorba tavuk sote bulgur pilavı ayran yada havuç salatasından biri var onu tam hatırlıyamadım:D günde 3 çeşit yemek çıkıyo sabahlarıda ya tost yiyo ya nesguik gevrek bi kaçgündürde takmış durumda 1 taneden biraz fazla haşhaşlı yiyo şimdiki sorunlarımız akşam yemeği bbugün sadece yoğurt yedi sorada 1 bardak nesguikli süt içti o kadar:D semihe gelince eskiden severek yediği şeylere burun kıvırır oldu  sabah ekmeğin köşesini verdim onu kemirmeye çalıştı çok küçük parçalarla minik minik ekmek verdim onları yedi az azda peynir verdim ablası yemiyo bu bari yesin  öğlen sebze püresi verdim pirinç havuçkereviz patates varmış içinde çok iştahlı yedi akşmada çok küçük küçük tavuk eti verdim çok değil tabi gene biraz ekmek verdim sonra biraz elma yaladı çünküm daha kemiremiyoruz dişlerini kaşıttırdı bu arada dişi çıkan yok dimi bizim çok ağzımızın suyu akıyo baya yerlerine gelmiş gibiler fatma yumurta veriyorum demiştin nası veriyorsunrafadanmı tam pişmişmi benide aydınlatsana bende veriyim:D hepinize iyi gecelerrrr:)
|
|
fatmaunal
-
Tüm gönderiler
:
359
-
Ödül puanları
:
0
|
-
05.10.2010 15:56:55
merhabalar kimseler yok yine nerelerdesiniz kızlar ne oldu bize..ne güzel hızlanmıştık.. sibelcim ben doktor harici tartılmıyorum ama 1-2 arası gitmiştir kesin hissediyorum..benim evdeki baskülde 1 kg falan fazla tartıyor..kilo verirken irade cok önemli..ben cok inadımdır..inşallah ideal kiloma kavuşacam en kısa zamanda.. camları sen komple mi değiştirdin acaba 1 günde takabiliyolarmı.. bizim kreşte aylık olarak yemek listesi geliyo tabii yapıyolarsa aynısını cok güzel bir liste..nevzata yoğurt corbası yapıyorum şimdi onu verecem..ben yumurtayı 2 şekilde veriyorum..1 rafadan pişiriyorum içine sadece krem peynir koyuyorum beyazından vermiyorum..2.. 1yumuta sarısı cok az beyazıyla beraber,krem peynir..2 bebe bisküvi.pekmez 1 çay kaşığı..güzel karıştırıyorum hepsini..miktarları az yaparak...2 günde bir yumurtayı dönüşümlü veriyorum..bi gün peynir ekmek..minik tereyağ,bal..işte böyle..nevzat acayip pişik oldu 10 gün ishal olunca şimdide bu patlak verdi..öyle kötü oldu ki delik delik oldu kanıyor üstelik..sürmediğim kalmadı..şimdi eczaneye sipariş verdim krem karışımı yapacak iyi gelir inşallah .bu gün yoruldum yine bazanın altlarına girdim temizledim..üstelik niyetliim bugün..ben kaçar..nevzat acıktı

|
|
suersi
-
Tüm gönderiler
:
2540
-
Ödül puanları
:
0
|
-
05.10.2010 16:41:32
Selamlar Fatma geçmiş olsun oğluşuna nası acıyodur canı kuzumun bepanten kullanıyorum ben öğle olunca bikaç sürmeye düzeliyo camlara gelince 3 tane yaptırdım zaten5 tane banyo tuvalet vardı o 4 nü önceden yaptırmıştım öğleden sonra 2 gibi geldiler 6 gibi bitti bide adamlar kabasını aldılar süpürdüller çocuk olunca ben ertesi gün süpürdüm sildim artık koltukarın üzerlerini falanda örttük çok batmadı yani:) aklıma ne geldi nevzat diş çıkarıyo olmasın oda pişik yapıyo dün bende erken konuştum sanırım semihde bugün öksürüyo:( burnuda akıyo sayılmaz ama ateşi yokşükür olmadı yarın doktora götürürüm eğer boğazına akıyosa iltihap falan ciğerlerinne filan inmesin :(havalar soğudu başladı hastalıklar offff şu ev kombili olsaydı çoktan yaktıydım şimdiye:(
|
|
fatmaunal
-
Tüm gönderiler
:
359
-
Ödül puanları
:
0
|
-
06.10.2010 10:08:33
günaydın..ama yine sibel ile ben varım..herkes kayıplarda aynur sen nerelerdesin aksatmazdın bu kadar buraları. çok şükür nevzatın pişiği iyi durumda..oksitin,hametan..torsy karışımı 1 kere sürmede bile iyi geldi..ağlamayı kesti altını temizlerken..sibel bende 3 gün bepanten kullandım ama hiç fayda etmedi normalde sebamed kullanıyorum o da haylamadı..vallahi sürekli bakıyorum nevzatın dişlerine ama görünürde bişey yok..dktr da bakmıştı şimdilik görünmüyo dedi.. ..inşallah bizim camlarda 1 güne biter nasıl olacak bilmiyorum..içim daralıyo.. bizim evde soğuk bakalım bu gün gaz alacaklarmış akşama yakarlar inşallah..normalde ben yaz kış atlet çorap hırka mümkün değil giymem evde ama 2 akşamdır dondum.. şimdi nevzatı sallıyorum evi topladım sayılır..eşim erken cıktı..yemek yapıp evi silip süpürüp..az ütü var onu yapıp cıkacam evden kuaföre gideyim diyorum değişik bir şeyler yapayım..bakalım inşallah bir aksilik cıkmaz.. bu arada bende dün nevzata yoğurt çorbası verdim..yedi yuttu çok sevdi koca corba kasesi yedi daha versem yiyecekti..bu sabahda domates peynir ekmek verdim severek yedi bakalım bugün brokoli,havuç,patates,haşlayıp,yoğurtla karıştırıp yedirecem..sever inşallah

|
|
suersi
-
Tüm gönderiler
:
2540
-
Ödül puanları
:
0
|
-
06.10.2010 12:41:26
selamlarr hakkatem fatma bizden başka müdavimi yok galiba:D benim internet kesilmediği sürece bide biryerler gitmediğim sürece gün içinde mutlaka 5 dk. da olsa uğramaya çalışıyorum:D siz iyisiz valla bende yoğurt çorbası veriyorum ama öğle özel yapmıyorum kendime yaptığımdan yediriyorum yağ koymadan tabi:D benimkide 1 kepçe kadar içiyo seviyo çorbaları brokoli falan denemedim bende deneyebişlirim aslında ama tabi önce pazar çıkmam lazım ben brokolinin salatasını sevdiğimden buharda haşlıyıp yapıyorum semihede yapabilirim öğle aslında dediğin gibi havuç patates falan konulup içine güzel olur benimkide uyuyo şimdi suedayı okula yolladım semihi uyuttum annemle konuştum bi hastaneye yatırmışlar midesinden rahatsız annem daha önceden söylemiştim sanırım kontrolleri vardı o zamnaki sonuçlar başkaymış şimdikler başka yani farklı çekilmiş filmler falan ankaraya yollamışlardı onlarda sıra falan vermemişler sabah saat 6 6:30 gibi gel diyorlarmış e orda kimse yokki kalsada gitse sabahın köründe onlarda mecburen dönüp gelmişler burdan başka doktora çıktılar işde oda yatırmış şimdi tahlilleri falan yapılcakmış inşallah kötü bişiy çıkmaz:( fatma sizin orda kartlı alıyorlar demek gazı bizim burda öğle değil halen faturalı :D ama ayın 15 i gelmeden yakmazlar bizimkiler dün semihe penye şapkalardan giydirdim patik yelek zaten var bugğn daha az öksürüyo bende götürmedim doktora suedanında sesi değişmeye başlamış arada oda öksürüyo ateşlerini ölçüp duruyorum şükür yok ateşleri suedaya sabah unca damla verdim ardındanda çörekotunu ezdidim biraz bal limonla karıştırıp 2 çay kaşığıda onu yedirdim inşallah yakalanmadan ucundan döneriz:D
|
|
fatmaunal
-
Tüm gönderiler
:
359
-
Ödül puanları
:
0
|
-
06.10.2010 12:58:08
günlerdir baktım durum göremedim ve bu gün bakarken birde ne göreyim..ilk dişimiz cıktı..bu kadar ishalden sonra olacaktı demek
|
|
fatmaunal
-
Tüm gönderiler
:
359
-
Ödül puanları
:
0
|
-
06.10.2010 13:08:05
annene geçmiş olsun canım,mide hastalığı hiç bir şeye benzemiyor Allah acil şifalar versin.. dişi alttan geliyor galiba 2 tane birden çıkacak..şimdi tekrar çorba içirip doşarı cıkaracam bitti işlerim...
|
|
aynur29
-
Tüm gönderiler
:
5030
-
Ödül puanları
:
0
|
-
06.10.2010 13:21:06
Fatmacim bende tam dis geliyordur diyecektimki son mesajini okuyunca dogru tahmin olmus.Benim kaanda hep dis cikaracagu zaman pisik oluyordu cok aciyordu yavrumun ben hep arko krem surmustum faydasini gördum dogrusu. Benimkininde salyalari cok cikiyor ama görunurde birsey yok bakalim.Poyraz evi dönerek turluyor her yere giriyor.Emekleme konusunda cok calisiyor ellerinin dizlerinin ustunde durup sallaniyor.Ben daha bizim yemeklerimizden hic vermedim hep özel yapiyorum ama bende kahvaltiya baslarim artik ee nede olsa 6 aylik olduk. Sibelcim gecmis olsun. Ya kizlar ben tam yazacagim birsey oluyor cikiyorum kaliyor.Yoksa surekli okuyorum. Bende dun kuaföre gideyim dedim dun icin gun aldim ilk kez gidecegim adresinide aldim.Ee esimle birlikte ciktik dun ben kuafördeyken o gezdirecekti Poyrazi neyse aldigim adrese gittim baktim kuaför falan yok.Telefon ettim bayana sordum ben adresi yanlis anlamismiyim.Yerini tarih etti uzakmisti sonra iptal ettik artik esim ne zaman musait olursa o zamana kalacak.Ne guzel saclarimi kestirip degisiklik yasayacaktim kaldi. Bizim yarin hemsiremiz var bakalim POyraz bey kac kilo olmus boyu uzamismi ögrenecegim.
|
|
suersi
-
Tüm gönderiler
:
2540
-
Ödül puanları
:
0
|
-
06.10.2010 17:00:45
gözün aydın fatma bende beklemedeyim:Dbeyaz beyaz gözüküyo bizimde ağzından akan salyaları sormayın gitsin çenesi pıtır pıtır oldu kızardı yakındır bizimkide diye düşünüyorum:D emeklemeye gelince bizimki kendine kkolay yol buldu dizlerinin üzerinde durup kendini ileri atıyo bayada hızlı gidiyo sonrada ellerini atıyo elleri kullanmaya başlarsa işimiz var nerlerden toplarız allah bilirD geçmiş olsun dilekleriniz içinde sağolun yarın endoskopi yapacaklar kan almışlar bugün temiz çıkmış inşallah endoskopi sonuçlarda iyi çıkar
|
|
fatmaunal
-
Tüm gönderiler
:
359
-
Ödül puanları
:
0
|
-
07.10.2010 10:58:26
sabah sabah sinirlendim heee o kadar yazdım gönderilmedi.. bu gün hava puslu,yağmurlu,soğuk içim karardı vallahi..bu gün alışveriş yapacaktım kışlık..eksiklerimiz var ailecek.. ablamızı gönderdik,kahvaltımızı yaptık ben hariç,babamızıda gönderdik,nevzatla baş başa kaldık yine,evi derledim toparladım,yemekliklerimi ayarladım,az bir çamaşırım vardı yıkanıyo akşama doğru ancak kurur ütüleyecem hemen,artık günlük yapıyorum ütüleri,cok rahat oluyo..evi silp süpürecem bir tek..uyuyacam öğlen..sonra kalkıp saçıma maske yapacam sonrada fön yaparım dün nevzata sebzeleri püre yaptım yoğurtla karıştırdım yedi bir güzel..akşamda patates çorbası içirdim..bu günde şehriye çorbası yapıp yedirecem,dünden kalan tavuk soteyi didikleyip az pilav ve yoğurtla yedirecem..bu sabah kahvaltımız,yumurta peynir,domates ve ekmekle oldu yedi afiyetle. dün bende kendime,brokoli ve karnıbaharı haşladım,üzerine sarımsaklı yoğurt döktüm mükemmel oldu hemde cok doyurucu gece sütüm bol cıktı..ben dieti harfiyen uyguluyorum inşallah ideal kiloma kavuşurum en kısa zamanda sibel darısı başınıza artık..2 tane birden geliyo bizimki şimdiden çok tatlı duruyo..nevzat kendini biraz daha ilerletti 4 bacak pozisyonuna gelip salanıyo sonra ayaklarını sürüyo bir kaç adım..az kaldı emekleyecek..ayakta durmayı cok seviyo..bu sabah kahvaltıda yürütecindeydi yapıştı babasının ayaklarına nasıl sarılıyo..keşke foto çekseydim.. annenin hiç bir problemi çıkmaz inşallah..

|
|
kuzumali
-
Tüm gönderiler
:
14
-
Ödül puanları
:
0
- Katıldı: 17 September 2010
|
-
07.10.2010 12:13:07
Merhaba arkadaşlar uzun zamandır yazmadım okuyorum sizi ama.Sibelcim geçmiş olsun annene öncelikle.bebeişleri hasta olanlarada geçmiş olsun diyorum.Bizde artık 6.ayımıza girdik hayırlısıyla Ali yüzüstü dururken poposunu kaldırıyor bikaç gündür dizlerini toplasın istiyo ama beceremiyo daha tabi.Ek gıdalara daha başlamadım altı aylık olunca başlıycam kısmetse.aceleye gerek yok anne sütü ilk 6 ay bebeğin tüm ihtiyaçlarını karşılıyormuş tabi yetiyosa. Bizde dün hastanedeydik eşimin diş randevusu vardı bende göze çıktım yeni gözlüğümü aldım.dün istanbulun kurtuluşu olduğundan eşim evdeydi bugünde dersi yok yine evde.hazır o edeyken süpürge yapmam lazım çünkü Ali süpürge sesinden korkuyo artık ağlıyo yapamıyorum. Bebişlerin dişleride çıkmaya başladı ne güzel.bende arada yokluyorum ama henüz yok bişi.Fatmacım ne güzel kendine baya bakıyosun.merak ettim doğrusu seni gerçi hepinizi merak ediyorum. neyse ben kaçayım benim mızıldanıyo.
|
|
suersi
-
Tüm gönderiler
:
2540
-
Ödül puanları
:
0
|
-
07.10.2010 13:09:44
selamlarr dün akşam sueda garip garip bi ses çıkartıyodu e semihinde hırıltısının nerden geldiğini anlayamadım bugün ikisinide doktorlarını götürdüm:D suedaya faranjit dedi ses telleri zedelenmiş ilaçlı buhar verdik biraz rahatlasın diye şimdi evdede 1 saat soğuk buhar ver dedi sonrada ilaç vericez semihe gelince onunda boğazında balgam varmış sanırım b urnu akmadığından dişleriniz kabarmış dedi yakında çıkar dedi ki bende bekliyorum zaten :D boyumuz kilomuz ölçüldü baş çevremiz 44 cm boyda değişiklik yok 68 cm kiloda 8,400 falan olmuş yani onuda çok almamış :D 100-200 gram kadar sanırım :D semihede kahvaltıya başlayın dedi fatmadan yardım bekliyorum nasıl verdiği konusunda :D birde dviti bırakın demir damlasına devam edin dedi ve sanasol vitamin verdi kahvaltı listemizde 1 kaşık labne peyniri bir bıçağın ucuyla tereyağı 1 tatlı kaşığı pekmez yumurta sarısı az az verilcek bir hafta boyunca hafta sonunda 1 yumurta sarısına çıakrtılacak 2 şer gün arayla verilecek ekmek ufalıycakmışız biberon mamasıyla ıslatcakmşız bunları fatma sendemi böyle veriyorsun? çorbalarına 1 köfte büyüklüğünde et(kıyma) katmaya başla dedi sonra sebze pürelerinede pirinç mercimek koyabilirsin dedi yoğurt yemiyo dedim sütaşın bebek yoğurtlarından dene dedi 2 çeşidi varmış biri elmalı biri sade hagisini severse onlardan yedir dedi şimdilik bu kadar yarın pazara çıkmam lazım azıcık sebze stoğu yapıp semihe yedirmem lazım bide peynir falan almam lazım semihi görerek belki suedada yer:D ablamız bugün evde bizimde yarın okula gidecek yarın sinemaya gidecekler suedanın dün kulüp ücretleri geldi çok artırmışlar 2 ye katlamış geçen seneki ücretleri bale jimnastik 180 halk oyunları modern dans santranç seramik 150 lira bizimki sadece santranç jimnastik ve seramiğe gidecekti ama karar değiştiriyorum artık santranca bide isterse ya halk oyunlarına yada jimnastiğe gitsin diye düşünüyorum kendiside seramiğe gitmek istiyo ama bakıcaz bakalım yıllık kitap paramızda 100 liraymış battık gitti yani 110 okul parası servis parası hepsi ödenecek bu ay içinde:D anneminde sonuçları iyi çıkmış yapılanlar endoskopi kan tahlilleri falan şükür temiz şimdi emar çekiceklermiş kanda kanser hücresi bakmışlar bişey çıkmamış çok sevindim bugün çıkıcak sanırım eve emar geç çıkarmış öğle demişler bakalım napcaklar
|
|
eda_dilara
-
Tüm gönderiler
:
1533
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: Istanbul
|
-
07.10.2010 13:37:03
Slm Kızlarr, Doktor kontrolunden yenı geldık.Sıcagı sıcagına haberlerı vereyım dedım. Yiğidim 8 kılo olmuş 65 cm boy. doktoru gorunce şok oldu.çok şaşırdı 9 aylık bebek gıbı olmuş dedı. norolojık muayensı cok ıyı. 5. adan ıtıbaren once meyveyle baslıycaz katı gıdalara. aksamları muhallebı.aralarda anne sutu bakalım bu beslenmeyle nasıl olucak kılo alımı. bende dıyetısyene gıttım. yenı yemekten cıktık oraya gıttık. 61 kılo cıktım. vucudumdakı yagların 15 kılosu karın bolgemdeymıs. dıyet verdı. tartılmak yasak, pılav makarna yasak.bakalım 21 ekımde kontrole gıdıcem bakalım dıyeteıme harfıyen uyubılecekmıyım. kızımıda gosterdık ayaklarını tendonlarında duzelme varmıs. zamanla parmak ucunda yurumeyı bırakır dedı. oğlusum yolda uyudu o uyuyorken bende pcye bakıyım dedım :)
|
|
fatmaunal
-
Tüm gönderiler
:
359
-
Ödül puanları
:
0
|
-
07.10.2010 14:07:23
gözünaydın sibel annenin sonuçları temiz cıkmış.. kiilosunada boyunada maşşallah,ek gıdaya başla kilo alması dahada artar,önemli olan sağlıklı olmaları,kahvaltıya gelince,ben peynir olarak kiri varya onu kullanıyorum paket halinde olduğu için ölçü tam oluyor hep..ben 2 bebe bisküvüsi,150 ml aptamil mama,bazen yarı su yarı süt,pekmez,peynir,yumurta..tabakta iyice kaşıkla ezip çay kaşığı ile veriyorum azar azar bende yumurtayı 2 günde 1 veriyorum tam sarısıyla..ben kırmızı ete tam olarak geçmedim kemikli et suyu veriyorum..minik minik de ağzına veriyorum etlerinden.hangi corba varsa veriyorum kıymalı kıymasız..köfteyi az veriyorum domatesle ezerek..yavaş yavaş hepsinden verecem..bence yoğurdun içine pekmez koyarak yiyip yemediğini bir dene,babymix den bahsediyo sanırsam bende arada veriyorum sadesi daha iyi..cocukların 2 sinede geçmişler olsun..bizim kaloriferler yanmaya başladı ses geliyo..çok şükür.. ooo eda sen tosuncuk yapmışsın yiğidi maşşallah..sütün yarıyor belli..oh kızında iyiymiş güzel haberlerle gelmişsin..kilonda bana göre bişi yok zaten ama neyse..sen bu moralle uyarsın diete..verirsin kısa zamanda esra hoş geldin,bizimkide aksine bayılıyo sübürke sesine kapatınca mızıranıyo uyurken bile açıyorum bazen hiçç tınlamıyo duymuyo..şanslıyım yani..esracım ben kapalı bir bayanım ama seviyorum kendimle uğraşmayı dışarda çok özenmiyorum ama evde çok özenirim kendime vaktim oldukça,saç baş yapmayı seviyorum..tüm bayanlarada tavsiye ediyorum,insan kendini daha iyi hissediyor..çoluk çocuğa dalıp kendimi unutmak istemiyorum.. esra senin face yok mu

|
|
eda_dilara
-
Tüm gönderiler
:
1533
-
Ödül puanları
:
0
|
-
07.10.2010 14:44:07
SAğol Fatmacımm. ben ane sutu ve mama verıyorumm yıgıde. hangısı yaradı bılemem.kızımdada mamayla beslemıstım ama boyle olmamıstı. Ne dıycem ısıne karısmak ıstemem ama Fatmacım Yoğutla pekmezı aynı anda vermemek lazım. benım kızım raşıtızm kıyısından dondukya oradan bılıyorum . mesela peynır yogurt turu d vıtamını turu besınlerle demır ıceren pesınlerı aynı anda tuketmemek lazımmıs. bırbırlerını olduruyormus bırlesınce. pekmezı oglen yemegınde ver.kemık gelısımı acısından d vıtamının onemı cok buyuk. bızede doktro demır ıalcına baslayın dedı. 15 gun sonrada meyveyle ek gıdalara baslıycaz dıyetısyen benı makıneye cıkardı yag olcumu yapıldı. obezıte cıktı.gunde 3 kez yarım mekık. her yedıgım seyle beraber su. bakalım faydası olucakmı dun aksam esımle kotu tartıstık yıne kılo yuzunden. su kıloları versemde bende oda rahatlasak. evde huzur kalmadı valla.
|
|
kuzumali
-
Tüm gönderiler
:
14
-
Ödül puanları
:
0
|
-
07.10.2010 15:35:32
Kızlar bende diyete başladım azönce yazmayı unuttum bugün 15 gün oluyor 2 kilo verdim.Haftada 1 kilo gidiyo biraz yavaş ama napim çokta ağır bi diyette yapamam. Bu sefer azimliyim bakalım boy 1.66 kilo 81 olunca obez sınıfına giriyorum yani. Fatmacım bende kapalıyım.ben evdede çember takıyorum çünkü saçların iş yaparken emzirirken önüme düşmesinden nefret ediyorum o yüzden evde genelde kundak baş geziyorum.Bakımlı insanlarada özeniyorum aslında bu açıdan seni tebrik ediyorum.benim face var.esra aydoğan bilik eğer eklersen.Arkadaşlar sizlerde ekleyebilirsiniz. Benim yavru şimdi uyandı yerde sürünmekle meşgul:)Yere peluş battaniyesini yayıyorum üstünede aliyi koyuyorum dönüp duruyo düşme tehikeside yokya iyi oluyor. Kızlar bugün ne yemekleri yaptınız ben;nohut koydum pişiyor,bide pilav yapıcam kısmetse yanınada turşu nede olsa kış geldi sayılır:)
|
|
eda_dilara
-
Tüm gönderiler
:
1533
-
Ödül puanları
:
0
|
-
07.10.2010 16:28:46
Ben de dıyetteyım ılk gunum. gercı oglenden sonra basladım ama olsun ne kadar erken verırsem o kadar ıyı. ben aksama yesıl mercımek corbası, tavuk nugget , salata ve ayran yapıcam. salata benımkı yagsız olucak. ben de kapalı bır bayanım ama saclarım havasızlıktan cok dokuldu zamanında o yuzden evde basım acık gezıyorum. saclarımı dogumdan sonra kısacık kestırdım. cok rahatım boyle . fatama san cok ımrenıyorum.bakımlı ınsanlara hayranımm nasıl vakıt buluyorlar. benım kardesımde sacını taramadan makyaj yapmadan sofraya oturmaz.:)
|
|
suersi
-
Tüm gönderiler
:
2540
-
Ödül puanları
:
0
|
-
07.10.2010 16:41:34
selamlaar fatma sağolasınfaydalancam bilgilerinden o maşallah sana 2 çocuk iyi idare ediyosun benim oğlanda korkuyo süpürgeden çamaşırıda sormayınn tam sem,ihin kusmaları geçti gib derken eşimin gazabına uğrdaım prima kullanıyordum markette yokmuş huggies almış ondanda hiç memnun kalmadım çünkü yanlardan çıkıyo pijamalar falan hep değişiyo:( bu arada iş yapmaya fırsat kalmıyo tab yarım saatlik uykuya döndük uyuyo kalkıyo neye başlasan yarım kalıyo şimdide kucağımda bana müdahale etmeye çalışıyo:D eda maşallah size benimki sanırım hareketlendiğine duraksadı yoksa güzel gidiyoduk bizde maşallah herkes diyette bende çıksam tartıya kesin bende obez çıkarıım edayla boylar aynı kilolarda yakın 62.5 falan benimkide ben akşama patates köftesi düşünüyorum yada kumpirde yapabilirim karar vermedim benimkiler durmuyo ben kaçar:D
|
|
fatmaunal
-
Tüm gönderiler
:
359
-
Ödül puanları
:
0
|
-
07.10.2010 17:07:03
edacım bende dktr tavsiyesi üzerine yapıyorum ve kızımada yapmıştım,ben pekmezi sütle verilmesinin iyi olmadığını biliyodum,zaten 1 tatlı kaşığı pekmez,onuda kaşıkla versem olur,suylada verebilirim..edacım pazartesi bende tekrar cıkacam o tartıya..genelde yağdan veriyorum ben inşallah bu seferde 3 kg gitmesi lazım çünkü 2 hafta olacak..inşallah öyledir..bence istersen kendine vakit ayırabilirsin,coluk cocuk bunlara bahane değil bence,istersen yaparsın..eşinede kızıyom haa ne baskı yapıyo anlamadım,iyi sabrediyorsun,işin zor,Allah yardımcın olsun canım esra zaten normalde haftada 1 kg vermek en ideali dktrm bana 500 gr üstü iyi diyo haftada,ben yemeniyle sadece yemek yaparken dolanırım,benimde saçlarım cok dökülüyo canım,ama mübarek döküldükçe gürleşiyo sanki,genelde zaten dalgalı saçı olanlar,düz saça özenir bende öyleyim,elimde düzleştiriciyle maşa ile geziyom..bazende kendi haline bırakıyorum..benim bu halim kızımıda etkiledi her akşam evde yarış var baba kimi beğenecek diye..tabi doğal olarak emine beğeniliyo,yoksa kan cıkar,kıskanç cadı.kendi kendine makyaj yapıyo bir gün resmini çekecem..o görmeden makyajımı yaptım yaptım yoksa her akşam tartışıyoz pasaklı sürüyo heryere.. sibel aman ha primadan başka asla bende eminede yaşadım hem pişik olmuştu hemde hep taşırıyodu,gelir şimdi benimki bende kaçar

|
|
fatmaunal
-
Tüm gönderiler
:
359
-
Ödül puanları
:
0
|
-
07.10.2010 17:09:27
esra maşşallah ali nasıl tatlı öyle..
|
|
kuzumali
-
Tüm gönderiler
:
14
-
Ödül puanları
:
0
|
-
07.10.2010 20:22:37
teşekkür ederiz fatma teyzesi.aynen senin ve elanınkilerde öyle maşallah çok tatlı hepsi. bende primanın uyu ve oynasından memnun kalmadım.elacım eşinin baskı yapması kötü bişi hakkaten,benimki kendide yemeyi sevdiğinden bana bişicik demez.ben kendim vermek istiyorum. ben yapı olarak kiloya çok müsaitim bıraktığım anda gidiyo vermeye gelincede çok yavaş verebiliorum
|
|
aynur29
-
Tüm gönderiler
:
5030
-
Ödül puanları
:
0
|
-
08.10.2010 13:43:11
Elacim masallah gelisimi cok iyiymis evet hareketlenince biraz kilo alimi farkediyor. Fatmacim gercekten bende imrendim sen böyle kendine baktikca bende her seferinde bakacagim diyorum hic nerde.Sacima maske aldim yapmak icin hala bekliyor beni yapacagim.Demek hanimda suslu olacak ee annesinin kizi nede olsa demi canim. Sibelcim sizinde hersey yolundaymis okuduguma göre canim. Esracim demek hic ek gida vermedin ee zamani gelmis artik simdi onu yermi bunu yermi dene dur bakalim. Bende birada meyvali yogurtlar var bebekler icin onlardan veriyorum.Meyva ve yogurdu cok seviyor.Ben tavuk ve et verdim.Hemsire bugun balikta vermeye basla dedi abisi sevmiyordu bu sevecekmi bakalim.Bende kahvalti verdim yumurta sarisi,peynir,kasik mamasi karistirdim verdim.Ekmek eline veriyorum ama parcaliyor birakiyor.Bizimde boyumuz 69 kilomuz 9.305 gr,bas cevresi 43 cikti hersey yolunda gidiyor dedi.Artik kontroller 2 ayda bir olacak bir dahaki 8 aylikken olacak. Bende yediklerime dikkat ediyorum ama bu hafta kilo kaybi olmadi neden anlamadim haftaya veririm insallah.
|
|
fatmaunal
-
Tüm gönderiler
:
359
-
Ödül puanları
:
0
|
-
08.10.2010 14:13:24
merhabalar pek kimseler uğramamış henüz bende bir selam vereyim çıkacam,bu sabah biraz eşimle kızıştık cocuklar yüzünden,canım sıkkın,dün gece nevzat hiç uyumadı,yorgunluk stres derken,emineye biraz sert cıktım,eşimde kızdı bana bende hiç sesimi çıkarmadım,haklısın dedim,sustum.tadım yok nedense hiç alışkın değilim belki ondan.. markete gidicem ama nevzatı bir yerlere bırakmam gerek hava hem soğuk hem yağmurlu..işleri bitirdim az ütüm vardı onuda bitirdim.. ,bu gün buğdaylı köfteli yoğurt çorbası,ve ıspanak yapıcam,kendime sebze haşlayacam,çok şükür 6 gün orucumun bu gün son günü,şevval ayınında son günü çok şükür tutabildim,ama devam inşallah bu sene bütün borçlarımı bitirecem.. aynur hoş geldin maşşallah poyraza,birden hızlandı kilo alması,yoksa banamı öyle geldi,istersen yaparsın hayatım sabah eşin gittikten sonra hiç bir işe dokunmadan yap maskeni sonra başla işine..ben haftada 2 gün yüzüme bal maskesi yapıyorum evin içinde iş yaparken öyle geziyorum..sonra yıkıyorum..başlarsan gerisi gelir hemen..

|
|