E V R E K A
-
Tüm gönderiler
:
8317
-
Ödül puanları
:
0
- Katıldı: 01 January 0001
- Bölge: Küçük Prensimin Yüreğinden :))
-
Durum: çevrimdışı
|
Ynt: MOLA YÖNTEMİ
-
28.05.2008 23:09:14
( #21 )
Orjinalden alıntı: M+S=B yazıların gösterdiğim tepkileri bi daha gözden geçirmem gerektiğini gösterdi ruhancım çok sağol. seni de kaan ardayı çok öpüyorum Semracım umarım faydalı oluyordur. Amaç, çocuklarımızı suçlamaktan çok, kendimize özeleştiri yapmak ve onları olabildiğince anlamak olmalıdır. Ben de Burak'ı ve seni kocaman öpüyorum Ruhan Hanım, bende bir şey sormak istiyorum izninizle,, benim kızım 5.5 yaşında,, yaklaşık bir aydan beri inanılmaz korkuları oluştu,, karşıdan karşıya geçmeye bile korkar hale geldi,,apartmanda tıkırtı olsa, yada dışardan sesler gelse, yanıma gelip "anne sende duyuyor musun bu sesleri" diyor,, duyuyorum diyorum,,ne sesi diyor,,açıklıyorum,, geçen gün komşular holde konuşuyor, yine yanıma geldi "duyuyor musun insan seslerini" dedi,,bende duymuyorum dedim,, kapının yanına götürdü beni "şimdi duyuyorsundur herhalde" dedi,, evet duydum dedim,, ne dedi,, dışarda konuşuyorlar dedim,, aç kapıyı dedi,, açtık, baktık v.s.. bir asansör korkumuz var ki aman aman,, üç yaş gibi asansörde kalmıştık biz,,onu o yaştan beri atamadı üstünden ama bu aralar korku değil fobi haline döndü,, evden çıkacağımız zaman asarsöre binmek çok stres yaratıyor onda,, anne biz hiç merdivenlerden inip çıkmıyoruz, biraz da merdivenden çıksak gibi beni deneyici şeyler söylüyor, ben katımızın çok yüksek olduğunu, asansörle çıkmanın bizi evimize daha çabuk ulaştıracağını ve yormayacağını söylüyorum,,tamam diyor,, ama bu tamamen fobi artık,,asansöre bizden sonra binen birileri oluyor, onlarla pazarlık yapıyor, kapıyı önce siz mi açacaksınız, ben mi açıcam, annem açsın, siz arkaya gidin, biz öne geçelim,,insanlar bilmedikleri için çocukta ki bu fobiyi anlayamıyorlar,,, Merhaba Çağla Hanım; Sorunuza yine bildiklerim ölçüsünde cevap vereyim. Öncelikle çocukların korkularının fobiye dönüşmesi için, kaçınma davranışının arkadaş ortamında veya okulda bir bozulmaya neden olmuş olması gerekir. Yani ben de sizin mesajınızdan okulda kızınızın bu korkusunu tetikleyen bir şeylerin varlıgı oldugu kanısındayım.Böyle bir durum olup-olmadıgı hakkında arkadaşları ve ögretmeni ile görüşmenizi öneririm. Sizinle konuşmamasının sebebi de büyük ihtimalle gülünç duruma düşecegini hissetmesinden kaynaklanıyor.Ona destek verin ve ben dilini kullanarak, suçlamadan konuşturmaya çalışın.Mesela daha önceden de korktugu bir şeyi örnek vererek, sen küçükken de ...... 'dan korkuyordun ama şimdi geçti şeklinde korkularını yenebilecegini gösterin. Ancak ben yine de asansör korkusunun fobiye dönüştüğünü düşünmüyorum. Çünkü korktugu halde asansöre biniyor. Öyle olsaydı asla binmezdi, binse bile terleme, bayılma, çarpıntı vs. gibi durumlar sözkonusu olurdu. Yine söylemeden geçemeyecegim. Daha önce dediğim gibi çocuklara korkuyu aslında bizler ögretiyoruz. 3 yaş civarında asansörde kaldıgınız zaman siz panik yaptıysanız, orada kapalı kalmanın korkulacak bir durum oldugu mesajını vermişsiniz. Buna Klastrofobi ( kapalı alan korkusu ) denir. Kızınızı çok cesaretli. Korktugu halde korkusuyla yüzleşmekten kaçınmıyor. Bu çok büyük bir avatanj. Siz de aynen verdiğiniz ses örnegindeki gibi ona yardımcı olun. Eger şimdi önleminizi almazsanız 20 yaş civarında bu korkusu, tam bir sosyal fobiye dönüşmüş olacaktır... Bu konuda bir uzmandan da yardım alabilirsiniz. Sevgiler
<mesaj tarafından düzenlendi E V R E K A on 29.05.2008 00:19:56>
|