ruhancım ben de alıntıları okudumm...çok sağol..iyi bi bilgilendirme olmuş..ve bir kez daha dr muzun kıymetini anladım..bu bahsettiğin "yetişkinler için mola" yı bana 1,5 yaşındayken aylin anlatmıştı. çünki ben biraz sabırsızım bazı konularda..yine de %100 yöntemi uygulayamıyorum

yani o ortamı terk edemiyorum. ille ben de inatlaşma yoluna gidiyorum.

o zaman sonuçta benim istediğim oluyor.ama inatlaşmayı iyice öğreniyor..ama yine de dr muz anlattığı için aklıma onları getirip çekiliyorum oradan. yani biraz "etkin aldırmazlık" yapıyorum.gönülünki gibii..
bir de semranın dediği gibi 2 yaş mola yöntemi için uygun mu.mesela o sırada şu odaya git desem.bana cevabıı tuaf bakıp"neee"oluyo

ağlarken bi anda susup

anlamıo yanii
bir de şu korku konusu aynı şekilde aylin 1 yaşındayken o konuda dr muzun dediği "evinizde korkma kelimesi kullanılmasın.sakın ona korkma deme.o kormasa da bana annem korkma dediğine göre korkulcak bişey var.diye düşünür "demişti.o yüzden o kelime bizde hiçç kullanılmaz. çok şükür korkusu yok. ama dışarda çok suskun..bana bişey demek istese bile el işaretleri ile anlatıyor.onu söyleyebileceği halde

bunun nedeni bi sosyal korku olabilir mi?..utanma hareketleri yapıo bir de..
tekrar dr muzdan örnek veriyim. 2 yaş sendromu her çocukta olacak die bi kural yok demişti. sen onu anladığın sürece ne 2 yaş.ne 12 yaş sendromu olmaz. dikkat etmen gereken onu
dinlemek ,ne istiyor anlamak.yani aranızda iletişim olması.

demişti.çok şükür yine şu an öyle bariz 2 yaş sendromu yok. ama ara sıra inatlaşması var.ben de buna "taviz veriyorum" çünki bana kişiliği oluşması açısından yapması normal gibi geliyor. bilmem doğru düşünüyor muyum

bi çok şeyde tavizim var. tepelere tırmanmasında..düşse de..yemeği kendi yemek istemesinde..döksedee..kıyafet seçiminde..uymasa daa

bunlar bi kaç örnek.işte anneler bazen bu gibi konularda izin vermiyor. 2 yaş sendromu da ondan doğuyor gibi geliyor

öyle mii..
biraz uzun oldu kusura kalmaa

özetle
dr un biraz pedagoji bilgisi de olması lazım.kendini eğitmeli. yol gösterici olmalı.(ama bu dr muz istanbulda

ben elazığa taşındım.en çok ondan ayrıldığımıza üzüldüm)annelerin de sırf boğazı kızardıkça değil psikolojik ataklar yaşadığı sıralarda da dr a çocuğu götürmesi lazım.