Sayfayı değiştir:
< 123456789 > | Sayfayı gösteriyor 6 of 9, mesajlar 101 to 120 of 180
benisa
-
Tüm gönderiler
:
222
-
Ödül puanları
:
0
- Katıldı: 01 January 0001
-
Durum: çevrimdışı
|
Ynt: MOLA YÖNTEMİ
-
28.06.2008 20:54:38
( #101 )
merhaba ruhan. ben bu sayfaya aktif olarak katılmasamda,herzaman takipçisiyim. bugün kpss ye girdim. tabi şansımı denemek için. malum iki bebekle yardımcı, bakıcı olmadan sınava çalışmak neredeyse imkansızdır. bende iki yıldır ara verdiğim için bilgilerim çok körelmiş. ama öğleden sonra girdiğim eğitim bilimleri kısmında birçok soruyu senin burada verdiğin bilgiler sayesinde şipşak yaptım ve çok mutlu oldum. elbette sınavdan çok iyi bir sonuç beklemiyorum ama bebeklerim için en iyisini öğrenmeye çalışırken kalıcı ve bilimsel bilgiler edinmek çok hoşuma gitti. RUHAN, VERDİĞİN TÜM BİLGİLER İÇİN EMEĞİNE SAĞLIK...
|
|
bengül
-
Tüm gönderiler
:
1964
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
30.06.2008 10:56:41
( #102 )
sayfanızın gizli takipçilerindenim korkma ve mola yöntemi ile ilgili yazılarınızın çok faydasını gördüm hatta korkma ile ilgili yazdıklarınızın aynısını yaptım sorunumuzda çok ilerleme kaydettik .emeğinize sağlık iki satır yazı yazıp tşk etmek istedim .... tuvalet eğitimi ile ilgili önerilerinizide dikkate aldım şimdilik beklemedeyiz ... sevgilerrrrrr .......
|
|
zhoskan
-
Tüm gönderiler
:
3175
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
30.06.2008 13:47:37
( #103 )
ruhancım selam önümüzdeki eylül ayında 10-11 aylığına londaraya gitmeyi düşünüyorum dil öğrenmeye, bu süre içerisinde zeynoya annem bakacak, zeynep doğduğundan beri annemle birlikte zaten ababnne ve teyzesi halalarıda destek oalcak aile ortamımız kalabalık çok şükür, bu arada yarım gün kreşede vermeyi düşünüyorum, sence zamanlamam yanlışmı daha ileride mi yapmalıyım yoksa bşr an önce yapıp bitirmelimiyim, ben şimdiiden anlatmaya başladım bile ben uzun süre için çalışmaya gideceğim döndüğümde hep beraber olacağız , oraya gittiğimdede yine seni çok seviyor olacağım falan diye şimdilik çok tepkili görünmüyor ama aklımda soru işaretleri var, pedagogumuzda çok ileriye bırakma bu işi dedi 5 yaş ve sonrası gibi o zaman sana daha da çok ihtiyacı oalcak dedi, sen nedersin bu konuda? teşekkürler şimdiiden 
<mesaj tarafından düzenlendi zhoskan on 30.06.2008 13:48:51>
|
|
günayca1
-
Tüm gönderiler
:
538
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: ÇEKMEKÖY - istanbul
-
|
-
01.07.2008 19:07:13
( #104 )
ruhancım bu konularda bilgi küpü gibisin maşanlah gibisi fazla öylesin anladığım kadarıyla.ne güzel ki bende senin sayende bazı şeyleri uygulama fırsatı buluyorum.yazılarının tamammını okumadım henüz okuduğum kadarı bile bana bazı çaresiz durumlarda yetti yanii.özellikle mola yöntemi.sana çok teşşkkür ediyorum engin bilgilerinden bizi mahrum bırakma   takipçinim
|
|
E V R E K A
-
Tüm gönderiler
:
8317
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: Küçük Prensimin Yüreğinden :))
-
|
-
31.07.2008 21:27:17
( #105 )
Uzunnnnnnn bir aradan sonra herkese merhaba En kısa zamanda sorularınızı cevaplamaya çalışacagım
|
|
E V R E K A
-
Tüm gönderiler
:
8317
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
01.08.2008 14:12:59
( #106 )
Orjinalden alıntı: hasanefe iyi günler ruhan hanım,öncelikle verdiğiniz bilgiler için tşk.ederim. size danışmak istediğim bir sorunum var.bana yardımcı olursanız çok sevinirim.benim 28 aylık efe adında bir tane oğlum var.oğluma 1,5 senedir bakıcımız bakmakta.bakıcı 1 aylığına burda olmayacak.bu bir aylık dönemde oğluma bakabilecek kimsem yok.oğlum 3 yaşına geldiği zaman anaokuluna vermeyi düşünüyordum.bu bir aylık dönemi bir anaokulunda geçirdikten sonra bakıcısı gelince tekrar bakmaya başlarsa, oğlum acaba psikolojik olarak etkilenir mi?ve ya anaokuluna göndermeye devam mı edeyim?bana bu konuda bilgi verebilirmisiniz?tşk. Öncelikle söyleyeyim oglunuz çok tatlı, Allah bagışlasın. Psikolojisi etkilenmez ama bakıcıdan sonra, kreşe başladıgı süre içerinde alışacak, tekrar bakıcıyla bir arada kalmaya başladıgında sıkılmaya başlayacaktır. Bu nedenle kreşe devam etmesinde fayda vardır. merhaba ruhan. ben bu sayfaya aktif olarak katılmasamda,herzaman takipçisiyim. bugün kpss ye girdim. tabi şansımı denemek için. malum iki bebekle yardımcı, bakıcı olmadan sınava çalışmak neredeyse imkansızdır. bende iki yıldır ara verdiğim için bilgilerim çok körelmiş. ama öğleden sonra girdiğim eğitim bilimleri kısmında birçok soruyu senin burada verdiğin bilgiler sayesinde şipşak yaptım ve çok mutlu oldum. elbette sınavdan çok iyi bir sonuç beklemiyorum ama bebeklerim için en iyisini öğrenmeye çalışırken kalıcı ve bilimsel bilgiler edinmek çok hoşuma gitti. RUHAN, VERDİĞİN TÜM BİLGİLER İÇİN EMEĞİNE SAĞLIK... Gerçekten çok sevindim. Zaten bu bilgiler her zaman herkes için gerekli olan bilgilerdir Umarım sınavdan iyi bir sonuç alırsınız. sayfanızın gizli takipçilerindenim korkma ve mola yöntemi ile ilgili yazılarınızın çok faydasını gördüm hatta korkma ile ilgili yazdıklarınızın aynısını yaptım sorunumuzda çok ilerleme kaydettik .emeğinize sağlık iki satır yazı yazıp tşk etmek istedim .... tuvalet eğitimi ile ilgili önerilerinizide dikkate aldım şimdilik beklemedeyiz ... sevgilerrrrrr ....... Rica ederim. Faydalı olmak beni de çok mutlu ediyor. ruhancım selam önümüzdeki eylül ayında 10-11 aylığına londaraya gitmeyi düşünüyorum dil öğrenmeye, bu süre içerisinde zeynoya annem bakacak, zeynep doğduğundan beri annemle birlikte zaten ababnne ve teyzesi halalarıda destek oalcak aile ortamımız kalabalık çok şükür, bu arada yarım gün kreşede vermeyi düşünüyorum, sence zamanlamam yanlışmı daha ileride mi yapmalıyım yoksa bşr an önce yapıp bitirmelimiyim, ben şimdiiden anlatmaya başladım bile ben uzun süre için çalışmaya gideceğim döndüğümde hep beraber olacağız , oraya gittiğimdede yine seni çok seviyor olacağım falan diye şimdilik çok tepkili görünmüyor ama aklımda soru işaretleri var, pedagogumuzda çok ileriye bırakma bu işi dedi 5 yaş ve sonrası gibi o zaman sana daha da çok ihtiyacı oalcak dedi, sen nedersin bu konuda? teşekkürler şimdiiden  Zuhalcim çocukların her zaman anne-babaya ihtiyacı vardır. Bunda yaş ayrımı yapmak bana pek mantıklı gelmiyor. Biz bile bu yaşımızda hala anne-babamıza ihtiyaç duymuyor muyuz? Ancak kişiliğin temellerinin atıldıgı en önemli dönemde çocugun anne veya babadan ayrılması, psikolojisini mutlaka etkileyecektir. Özellikle de cinsel gelişimini... Hatta Filiz ( efe_emre)bu konuda bir forum açmıştı. Bir yakınlarının çocugu babasından ayrı kaldıgı için kendisini hep erkek kimliğine sokmaya çaılıyordu. Yanlış hatırlamıyorsam böyleydi. Yani diyecegim o ki; bence biraz daha büyümesini beklersen daha iyi olur... ruhancım bu konularda bilgi küpü gibisin maşanlah gibisi fazla öylesin anladığım kadarıyla.ne güzel ki bende senin sayende bazı şeyleri uygulama fırsatı buluyorum.yazılarının tamammını okumadım henüz okuduğum kadarı bile bana bazı çaresiz durumlarda yetti yanii.özellikle mola yöntemi.sana çok teşşkkür ediyorum engin bilgilerinden bizi mahrum bırakma  takipçinim Rica ederim. Bildiklerimi paylaşıp, herkese yardımcı olmaya çalışıyorum
<mesaj tarafından düzenlendi E V R E K A on 01.08.2008 14:18:18>
|
|
fatmadilara
-
Tüm gönderiler
:
129
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
03.08.2008 18:21:30
( #107 )
ruhan hanım hoşgeldiniz
|
|
E V R E K A
-
Tüm gönderiler
:
8317
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
03.08.2008 22:18:47
( #108 )
Orjinalden alıntı: fatmadilara ruhan hanım hoşgeldiniz Teşekkür ederim
|
|
hasanefe
-
Tüm gönderiler
:
162
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: İstanbul/Avrupa yakası
-
|
-
04.08.2008 16:22:57
( #109 )
Öncelikle söyleyeyim oglunuz çok tatlı, Allah bagışlasın. Psikolojisi etkilenmez ama bakıcıdan sonra, kreşe başladıgı süre içerinde alışacak, tekrar bakıcıyla bir arada kalmaya başladıgında sıkılmaya başlayacaktır. Bu nedenle kreşe devam etmesinde fayda vardır. amin cümlemizin inşallah. ruhan hanım verdiğiniz cevap için teşekkür ederim.ben de bu konuyu efe'nin bakıcısı ile konuşmuştum.bakıcımız da sizin dediğiniz gibi efe, daha sonra evde sıkılır dedi.bizde eşimle beraber karar vererek benim iznim fazla olmadığı için,eşimin izin günlerini bu aya denk getirdik.bu hafta sonu ile beraber iki hafta eşim bakıcak efeye.daha sonraki iki hafta da teyzesi bakıcak oğluma.bu şekilde halletik. aslında anaokuluna vermek istiyorum ama,efe daha tuvaletini söylemediği için, birde 3 yaşını doldurmasını bekliyorum. size bir şey daha danışmak istiyorum.ilkinde misafir geldi,efe altını ıslatmıştı bende bezini değiştirim diye çıkardım.vay senmisin bezini çıkartan bir ağlamaya başladı susturamıyorum.ama nasıl ağlıyor bir görseniz bana bezini tekrar bağlamamı istediğni söylüyor.yeni bez bağlıcam yok çöpten bezi çıkarıp onu bağlıcakmışım.ikincisinde misafirliğe gittik.orda da dışarı çıkıp bisiklet sürmek istiyor.ben de orda olmicağını yarın olsun dışarı çıkarıp bisikletini sürebileceğini söylüyorum ama beni hiç dinlemiyor.devamlı ağlıyor. o devamlı ağlarken bizde onunla hiç ilgilenmedik.ağladı,ağladı baktıki biz hiç oralı olmuyoruz sustu. 2 yaş sendromu dedikleri bumudur.böyle davranmamız da bir sakınca varmı acaba?şimdiden tşk.
Efe 05/02/2006 Gül 13/02/1971
|
|
fatmadilara
-
Tüm gönderiler
:
129
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
04.08.2008 16:48:29
( #110 )
hasan efe merak etmeyin korkulacak bişey yok 2 yaş sendromu  şaka bir yana benimle aynı şeyleri yaşayan ne kadar çok anne var aslında tek olduğumu düşünüp üzülüyordum ama özellikle erkek annelerinden bunları duymak bazen beni rahatlatıyor.bu 2 yaş sendromu nasıl bir şey ki hepimizi dize getiriyor.tabi ruhan hanım daha iyi bilir ama mola yöntemini uygulamışsınız hemde yetişkin mola yöntemini  bende bunu yapıyorum işe yarıyor
<mesaj tarafından düzenlendi fatmadilara on 04.08.2008 16:49:44>
|
|
E V R E K A
-
Tüm gönderiler
:
8317
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
05.08.2008 00:22:39
( #111 )
|
|
fatmadilara
-
Tüm gönderiler
:
129
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
05.08.2008 09:01:36
( #112 )
|
|
Ö z G ü
-
Tüm gönderiler
:
1452
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: eski ogltkn :o))
-
|
-
06.08.2008 11:20:52
( #113 )
Ruhan Merhaba, yazilari itinayla okudum ve hepsi icin cok tesekkürler...emegine saglik.. simdi benim bir bilen olarak sana bi sorum olacak  ....biz henüz 2 yas sendromuna tam girmedik ama nadir de olsa arada sinyalleri gelmeye basladi...Simdi sorum su; Ata sürekli klozetle oynamaya calisiyor...ve evdeki "hayir" olan 2-3 seyden birisi klozet...eger banyoda berabersek klozeti gösterip "hayir" diyor ve eliyle de isaret parmagini salliyor  Banyonun kapisi kapaliysa genelde aklina gelmiyor ancak, eskaza aciksa mutlaka banyoya girip, klozet kapagini kaldirip, elini yüzünü, gözünü klozet suyuyla yikayip üstüne de "anne, anne" diye ben yanına gidene kadar bağırıyor.. yanina gittigimde yine ayni hareketi yaparak "hayir" diyor....onu o sekilde görmemi istedigi icin yapıyor sanirim bunu bu durumda etkin aldirmazlik deneyemem sanirim....mola icin nasil bir baslangic yapacagimi da bilmiyorum acikcasi  yani ben iletilerini deneyip, kapiyi acik birakip, tekrar gitmesi durumunda mi mola uygulamaliyim? yanlisi bisi yapmak da istemiyorum yoksa klozet kapagi icin kilit mi alsam
|
|
E V R E K A
-
Tüm gönderiler
:
8317
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
06.08.2008 12:02:11
( #114 )
Merhaba Özgü; Mola yöntemini bu gibi olumsuz davranışlar için kullanmamalısın. Mola yöntemi daha çok çocugun kendisine veya başkasına zarar verdiği durumlarda kullanılır. Anladıgım kadarıyla her seferinde senin hayır diyerek tepki vermen davranışı pekiştirmiş. O da dikkat çekmek için hayır diyerek aynı davranışı sergiliyor. Yani sizin buradaki hayır kuralınız davranışı azaltacagı yerde arttırmış. Yine böyle bir şey oldugunda kesinlikle hayır kelimesini kullanmadan ve tepki vermeden banyodan çıkın. Davranış hemen sönmeyecektir. Çeşitlenerek şiddeti artacaktır. Ancak bir süre sonra sönecektir.
|
|
Ö z G ü
-
Tüm gönderiler
:
1452
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
06.08.2008 13:41:12
( #115 )
cok tesekkürler Ruhan.. hangi davranislarda mola uygulanmali konusunu bi daha calismam lazim demek ki...olmadi yine sorularimla gelebilirim tesekkürler tekrar...bizi bilgilerinle aydinlatmaya devam et olur mu? sevgiler...
|
|
E V R E K A
-
Tüm gönderiler
:
8317
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
06.08.2008 14:08:17
( #116 )
Rica ederim, tabi ki sorabilirsin Özgü
|
|
Ö z G ü
-
Tüm gönderiler
:
1452
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
06.08.2008 15:33:33
( #117 )
Peki Ruhan, vurma, isirma ve cimdikleme  (bu da bi kac gündür var) icin mola yöntemi mi uygulamaliyim?
|
|
E V R E K A
-
Tüm gönderiler
:
8317
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
06.08.2008 15:36:56
( #118 )
Orjinalden alıntı: Ö z G ü Peki Ruhan, vurma, isirma ve cimdikleme (bu da bi kac gündür var) icin mola yöntemi mi uygulamaliyim? Evet Özgü, işte bu tür davranışlarda mola yöntemi oldukça etkilidir. Arka sayfalarda bunnunla ilgili bilgiler vemiştim. Bir bak, yine sormak istediğin bir şey olursa cevaplarım
|
|
hasanefe
-
Tüm gönderiler
:
162
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: İstanbul/Avrupa yakası
-
|
-
06.08.2008 17:39:13
( #119 )
merhaba ruhan hanım, aslında bu konuyu dile getirip veya getirmemek konusunda kararsızdım ama, yinede içim rahatlasın diye size sormak istedim. eşimin ilk evliliğinden olan bir kızımız var.kendisi annesi ile beraber yurt dışında oturuyorlar.bu yaz tatilinde 1 aylığına yanımıza geldi.kızımız askılı badiler ve beli açık tarzda giyiniyor.şimdiki gençlik böyle giyiniyor biliyorsunuz. efe çok sık olmamakla beraber gidip ablasından, parmaklarını büzüştürüp veya makas alır tarzda öpücük alıyor.veya gidip dudaklarından öpmek istiyor.çıplak ayaklarını ellemek istiyor.ve buna benzer hareketler yapıyor. benimde dudaklarımdan öpmek istiyor. buna çok kızdığımı bildiği halde yinede yapıyor.güzel bir dille anneciğim dudaktan öpülmez,yanaklardan öpülür diyorum ama banamısın demiyor. bu yaptıklarını başka hiç bir kimseye yapmıyor veya ben görmüyorum. bebekliğinden beridir efe uyurken kollarımı veya yüzümü tutarak uyur. acaba bu geçici bir durumu?Efe'nin bu hareketleri karşında nasıl davranmam gerektiğini bilemiyorum.veya benmi abartıyorum.bana bu konuda yardımcı olurmusunuz?
Efe 05/02/2006 Gül 13/02/1971
|
|
E V R E K A
-
Tüm gönderiler
:
8317
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
07.08.2008 00:40:04
( #120 )
Gül Hanım; Daha önce tuvalet eğitimi sayfasına çocuklarda cinsel gelişimle ilgili bir mesaj yazmıştım. Biraz degiştirerek kopyalıyorum. Çocuklarda cinsel gelişim dönemi 2.5-6 yaş arasıdır. Artık vücudunu keşfetmeye başlıyor. Oglunuzu vazgeçirmeye çalışmayın ve bunu gelişimin bir parçası olarak kabul edip, dogal olarak karşılayın. Hiç bir şekilde de kızmayın''ayıp, öyle yapılmaz, şuradan öpülmez,buradan öpülür'' gibi ifadeler kullanmayın. Bu ifadeler çocukta suçluluk, korku, endişe ve utanma duygusunun yerleşmesine neden olur ve cinsel gelişimini etkileyebilir... Dokunma yoluyla cinsel organını keşfeden çocuk zamanla tesadüfen zevk almaya başlar ve bunun sonucunda mastürbasyon yaptığı görülebilir. Küçük çocuğun rastlantı sonucu kendini tatmin etmesi normaldir ve zararlı sayılmaz. Sıkça başvurulan bu cinsel uyarılma türü annelerin sandığı ölçüde korkulacak bir durum değildir. Bebekliklerinde çok uzun süre kendi başlarına bırakılan çocuklarda bu duruma daha sık rastlanır. Canı sıkılan, sevgi ve ilgi eksikliği duyan, bilişsel açıdan uyarı ve doyumdan yoksun kalan çocuklar, kendilerine haz ve doyum sağlayan tek kaynak mastürbasyon olduğu için devamlı masturbasyon yapma ihtiyacını hissederler. 3 yaşından sonra da sizi şaşırtacak sorulara hazır olun Çocuklara verilecek cinsel eğitimde sabırlı ve hoşgörülü olmak, endişeye kapılmamak, onun seviyesine inmek ve değişik söz ve davranışları olgunlukla karşılayıp, çözmeye çalışmak, çocuğun gelecekteki cinsel yaşamının mutlu ve sağlıklı olması bakımından son derece önemlidir.
|
|