Forum Bebeği Forum Ana Sayfa

Bebek.com Forum'a Hoş Geldiniz...

Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.
Bebek.com forumunu ilk ziyaretiniz ise; Forum Kuralları için tıklayınız.

PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA

Sayfayı değiştir: < 12345678910.. > >> | Sayfayı gösteriyor 2 of 20, mesajlar 21 to 40 of 386
Yazar Mesaj
bizzz

• Tüm gönderiler : 995
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 06.04.2008 00:55:31 ( #21 )
Merhaba arkadaşlar

evet bu sayfa iyi olmuş.

Sanırım genelde ikizler var prematüre olarak

Biz de 35+3 de doğduk.
Biri 1.940 45 cm.diğeri de 2.825 gr. ve 47 cm.di.

ama inanın çok hızlı büyüyorlar.Aydaşlarını boy ve kilo olarak geçmiş durumdalar.
Biz bir ay sadece anne sütüyle gittik.
Sonra anne sütü+ mama verdik.

bizzz

Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 06.04.2008 01:04:02 ( #22 )

Orjinalden alıntı: gözdenil

SERAP SÜPER DÜŞÜNMÜŞSÜN BU SAYFAYI AÇMAKLA.. BENİM DE İKİZLERİM VAR...DÜN 1 AYLIK OLDULAR.. 33+3 DE DOĞUM YAPTIM..BİRİ 2000 45 CM DİĞERİ 2200 46 CM.. 1. AY KONTROLUMUZDE BİRİ 2.500 DİĞERİ 2.600 DÜ. DR UM İYİ GİDİYOSUNUZ DEDİ. ANNE SÜTÜ VERDİM Bİ TEK.. AMA ANNE SÜTÜNE KATILAN PROTEİN TAKVİYESİ VERDİ DR UM.. ONU KULLANDIM DEVAMLI..D VİTAMINI KULLANIYORUM EXTRADAN.

YANLIZ BİŞİ SORUCAM BENİM KIZLAR GÜNDÜZLERİ 4 GECELERİ DE 6 SAATE KADAR UZUYO UYUMALARI..GENELDE BEN KALDIRIYORUM.. UYANDIRMAYA ÇALIŞIYORUM AMA UYANMAK ISTEMIYOLAR BEN DE BIRAKTIM ARTIK NE ZAMAN ISTERLERSE O ZAMAN KALKIYOLAR.. TABİİ 6 SAATİ GEÇİRMİYORUM.. BU NORMAL MI.. DÜZENE Mİ GİRDİLER..YOKSA FIRTINA ONCESİ SESSİZLİK Mİ??

İKİZ ANNELERİ NE Bİ SORUM VAR İKİSİ AYNI ANDA UYANINCA YEMEK OLAYINI NASIL ÇÖZÜYOSUNUZ..??

öncelikle tebrik ederim...
bizimkilerin uyku düzenleri çok kötüydü.
22. gün civarı gaz sancıları başladı.Ve 2 saatte bir beslenirlerdi.
Sadece kan şekerleri düşük olduğu dönemde yani ilk 5 gün sürekli uyudular.
Sonra beslenmeyi başarınca ve kan şekerleri normal seviyeye ulaşınca ,uykusuz günler başladı.

2 saatte bir beslenip ,1 saat kadar da uyurlardı.Geri kalan 1 saat de de gaz çıakrması ve bakımları ile geçerdi.

6 saat uyumaları çok.Bebekler ilk 2 ay 3 saat arayla beslenmeliler.
Yoksa kan şekerleri düşebilir.Pankreasları şuan dengeleyecek şekilde değil.

Sen 3 saat geçince mutlaka besle.

Doktorun birşey demedi mi bu konuda.
Bizi özellikle uyarmıştı. 3 saati geçirmeyin diye.

2 aylık olunca bizim beslenme aralığımız 3 saate çıktı.
İlk 2 ay 1,5-2 saatte bir beslerdik.

Biz ilk 2,5 ay annemle baktık.
Ben hem emzirdim hem sağdım.
Emzşirirdim kalanı sağardım.
Uyandıklarında anne sütü varsa anne sütü yoksa mama verirdik.
% 75-80 anne sütü ağırlıklı beslendiler.

İkisine sütüm yetmedi tabiii.Çünkü hem çokkkk hem de sık beslenirlerdi. Aylık kilo alışları 1 kg.üzerindeydi.
<mesaj tarafından düzenlendi bizzz on 06.04.2008 01:10:32>

bizzz

Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 06.04.2008 01:07:32 ( #23 )
İkisi aynı anda uyanınca ne yapıyordunuz diye sormuşsun yaaa

bizimkiler zaten genelde uyanıklardı
ama normal periyodta ben birini emzirirdim annem alır gazını çıkarır bezini değiştirirdi .Sonra ben diğerii emzirirdim.

Veya birine mama diğeri de anne sütü verirdik.Ben emziriyorsam annem de biberonla süt  veya mamasını yedirirdi.

kiyazzzz:)

• Tüm gönderiler : 3709
  • Bölge: niye bize mi geleceksin?
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 06.04.2008 08:43:59 ( #24 )
1 aylık bebekler için 6 saat uzun bir süre en fazla 3 saatte bir uyandırıp emzirmelisiniz.bu ayda düzene girmez uykuları.uyanmıyolarsa altlarını açıp öyle emzirin uyanacaklardır.

♥ ♥ ♥
Kartopum

• Tüm gönderiler : 1002
  • Bölge: balıkesir..
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 06.04.2008 12:05:33 ( #25 )
bizde geldik
benim kızımda 36+6 da 3800 kg 47.5 cm olarak doğdu doktorumuz daha kalsaydı ne olcaktı bilemiyorum demişti ama 7. günümüzde 3350 kg düştük dünde kontrolümüz vardı 5.500 olmuşuz doktorumuz kilonuza iyi diyorum 5800 olsaydı çok iyi diyecektim dedi yani beğenmedi bizi:))))
ECEINCI

• Tüm gönderiler : 645
  • Bölge: istanbul
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 06.04.2008 12:38:21 ( #26 )
DR UMLA UYKU OLAYINI KONUSTUM.. 4 SAAT NORMAL DEDI.. BENDE 4 SAATI GECIRMIYORUM SIMDI..
ECEINCI

• Tüm gönderiler : 645
  • Bölge: istanbul
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 06.04.2008 12:43:35 ( #27 )
BİZZZ BEN TEK BAŞIMA BAKIYORUM. ANNEM 1 SOKAK AŞAĞIMDA OTURUYO AMA BEN YANLIZ BAKMAK ISTIYORUM.. BUNA ALIŞMAM LAZIM DİE DÜŞÜNÜYORUM.. YANIMDA TEMİZLİK İÇİN YARDIMCIM VAR ÇOK SIKIŞMAZSAM ONDAN DA YARDIM İSTEMİYORUM..ŞU AN AYNI ANDA UYANMIYOLAR ALLAHTAN.. HEP AYNI BEBEĞİ ÖNCE YEDİRİNCE OTOMATİKMAN ÖNCE UYANAN DA AYNI BEBEK OLUYO.. ÇOK NADİR AYNI ANDA UYANIYOLAR O ZAMANDA YARDIM EDECEK BİRİ OLUYO EVDE..İNŞALLAH HEP BÖLE GİDER...

bizzz

Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 06.04.2008 12:53:02 ( #28 )
Gözdenil uyuma saatleri çok uzun olduğu için ,tek bakmakta zorlanmazsın..
Gaz probleminiz de hiç olmaz inşallah.
Biz çok sık beslendiğimizden dolayı çok da gazımız vardı.

3 ay.da hepsi bitti çok şükür.
Kendim bakacağım diye kendini kasma.
Sen bol bol dinlenmelisin uyumalısın ki sütün bol olsun.

Zaten bir süre sonra kendin bakarsın.
Biz maşallah 16 aylık olduk ,ben şimdi zorlanıyorum kendim bakmaya.Büyüdükçe herşey daha da zorlaşıyormuş

TAVŞANCIK

• Tüm gönderiler : 6040
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 06.04.2008 14:31:49 ( #29 )
Aaaa ben bu sayfaya niye bakmamışım acep???

Mert Eren de 31 haftalık 39 cm ve 1866 gr doğdu.22 gün yoğun bakımdan sonra evimizdeyiz...Bu süreçte sadece bir kez hasta oldu (bronşiyolit) çok şükür.Onu da anne sütü verdiğimiz için dr antibiyotiksiz atlatmak istedi.Öyle de oldu...Şu anda anne sütü dışında birşey vermiyorum.Ama memeden emme alışkanlığımız olamadı.Sürekli sağıyorum.O sağlıklı olsun da razıyım ne yapayım...

3 hafta önce 58 cm ve 5800 gr dı...haftaya kontolümüz var 6 aylık (yani aslında 4 aylık) olucaz.Bakalım ne olmuş?
aysenorhan

• Tüm gönderiler : 9
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 15.04.2008 11:36:51 ( #30 )
minik oğlumla uğraştığım için geç cevap yazabildim,kusura bakma. emiyor oğlum ama kilosu bir türlü istediğimiz rakama ulaşmadı.bu perşembe kontrolümüz var umarım artık kilosu beklenen düzeydedir ve sadece anne sütüyle devam ederiz.zaten dr.umuz da eğer istediğimiz düzeye gelirse sadece anne sütü ile devam edeceğiz demişti.
bizim sorunumuz göbeğimizin hala düşmemeri.dr.umuz da bekliyor.3 gün sonra 1 aylık olacak ve hala düşmedi.benim de içim parçalanıyor.prematüre bebeklerde böyle uzun sürer mi?ya da benzeri durumla karşılaşan varsa,deneyimini paylaşabilir mi lütfen?moralim çok bozuk bu göbek problemine..düşmezse sanırım cerrah tarafından göbek alınacak..
TAVŞANCIK

Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 15.04.2008 20:53:49 ( #31 )
normal süresinde doğup da uzun sürede göbeği düşen bebekler var forumda...

bizim göbek düştü mü derdimiz olmadı..göbeğini dibinden kesp kateter yerleştirmişlerdi ilk gün zaten.
serap_41

• Tüm gönderiler : 1314
  • Bölge: KOCAELİ-SERAP-23
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 16.04.2008 10:14:09 ( #32 )

Orjinalden alıntı: aysenorhan

minik oğlumla uğraştığım için geç cevap yazabildim,kusura bakma. emiyor oğlum ama kilosu bir türlü istediğimiz rakama ulaşmadı.bu perşembe kontrolümüz var umarım artık kilosu beklenen düzeydedir ve sadece anne sütüyle devam ederiz.zaten dr.umuz da eğer istediğimiz düzeye gelirse sadece anne sütü ile devam edeceğiz demişti.
bizim sorunumuz göbeğimizin hala düşmemeri.dr.umuz da bekliyor.3 gün sonra 1 aylık olacak ve hala düşmedi.benim de içim parçalanıyor.prematüre bebeklerde böyle uzun sürer mi?ya da benzeri durumla karşılaşan varsa,deneyimini paylaşabilir mi lütfen?moralim çok bozuk bu göbek problemine..düşmezse sanırım cerrah tarafından göbek alınacak..

ayşen bizim göbeğimiz 13. gün düştü.Ama göbek fıtığı var.Senin düşmemesi bence erken doğumla ilgisi yok feyza abla söylemiş zaten zamanında doğup geç düşen göbeklerde var.
Kilo olayı bizdede çok düşüş oldu.İlk 20 gün sürekli kilo verdi ırmak.20 gün sonra almaya başladı.Şimdi iyi gidiyor kilo alımı.Sende takma kafana alır o anne sütü alıyorsa

aysenorhan

Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 16.04.2008 15:46:01 ( #33 )
umarım en kısa zamanda düşer ve rahatlar bebeğim.
yarın dr kontrolümüz var bakalım kaç kg olmuş,göbeği ne olacak merak ettim.
forumda baktım ,normal zamanında doğan ve göbeği geç düşen bebeklerle ilgili bir forum bulamadım..

BalBöceği_Annemicino

• Tüm gönderiler : 8499
  • Bölge: karlar diyarı:)
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 16.04.2008 17:22:58 ( #34 )
selam:)
benim zuzum da 35 haftalık doğdu..
2 kg.dı doğduğunda..
3 ay sonra 2 yaşına girecek ve zihinsel ve bedensel gelişimi iyi çok şükür
benim kızım yaklaşık 3-4 ay sonra yakaladı akranlarını..
hatta ona ilk tombiş dedikleri gün nasıl mutlu olmuştum anlatamam
ilk defa giysilerinin tam olduğu zamanlar en mutlu olduğum günlerimdendi..çünkü doğduğu günlerde ne giydirsek içinde kayboluyordu:(
çok şükür sağlıklı bi bebekti handan..şu yaşına dek sadece 2 defa ciddi ishal geçirdi ve bi defa grip...
gece hiç karnını doyurmak için uyandırmadım..fazla da uyusa kaldırmadım..ki ilk 3 ay falan zaten bikaç saatte bir uyanıyordu..ama sonrasında 8-9 saat uyanmadığı oldu..ve kilo kaybı olmadı hiç..
1 yaşına doğru ciddi iştahsızlık problemi oldu,kansızlıktanmış..şu an kanı da iştahı da yerinde..

aysenorhan

Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 16.04.2008 17:49:26 ( #35 )
maşallah,umarım bizim bebeklerimiz de kısa sürede açığı kapatır..
merak ettim,hiç gece uyandırmadım yazmışsın,ben geceleri en fazla 3 saatte uyandırıyorum,kilo alımı ve gelişimi için ilk bir kaç ay uyandırmamızın gerektiğini söylüyor dr.lar.sen nasıl başardın gece uyandırmadan kilo almasını sağlayabildin?
TAVŞANCIK

Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 16.04.2008 23:59:29 ( #36 )
Eren de 2-2.5 ay sonra gece uykusu uyumaya başladı...BAzen 6 saat bazen 8 hatta 10 saat birşey yemediği oluyor..Arada vermeyi denedim ama içse bile o kadar az içiyor ki boşuna uğraştığıma değmez.Ama ne derler,uykuda da büyür çocuk.Gece yemediklerini gündüz sık yiyerek tamamlıyor.

Eren de 4 aylıkken nörolojik olarak yaşıtlarını yakalamıştı.bu ay da boy vs açısından da yakaladı.1 ayda 8.5 cm uzayınca normal boy kıyafetleri giyer oldu.(Ama ben hep 4 aya göre hesap edip kıyafet almıştım.elimde kaldı bisürü kıyafet yaa hehe büyüsün büyüsün...alırım ben ona yine...)
serap_41

Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 29.04.2008 15:06:36 ( #37 )
Selam kızlar;
Bugün sağlık ocağına götürdüm kızım 3600 olmuş.Ama ordaki doktor kilosu az iki aylıkken yaşıtlarını yakalaması lazım dedi.Mama ver dedi.Ama çocuk doktorumuz gayet iyi olduğunu söylüyor prematüre bebekler gerçekten iki aylıkken mi yaşıtlarını yakalamalı kızlar çok moralim bozuldu oysaki sütümde var emşyor ama sanırım yaramıyor bütün gündüz hiç uykusu yok sürekli memede olmak istiyor açmı acaba

sinemc

• Tüm gönderiler : 23
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 29.04.2008 15:35:09 ( #38 )
Merhaba Arkadaşlar

Bu başlığı görünce özellikle yazmak istedim çünkü bende oğlum doğduğunda prematürelikle ilgili ne bulursam okuyordum

şimdi inanırmısınız o zor günleri hatırlamıyorum bile 32 haftalık 2000 gr doğmuştu 2 hafta hastanede kaldı çok üzülüyordum zamanında doğan çocuklar gibi olacakmı diye düşünüp duruyordum

Ömer şimdi 32 aylık kocaman adam oldu 14 aylık yürüdü kilosu hiçbir zaman yaşıtlarına yetişmedi bizim yediğimiz herşeyi yiyor ama çok hareketli 12 ay anne sütü aldı 1 yaşından 2 yaşına kadarda formül mama doktorumuz inek sütünü 2 yaşına kadar önermedi kansızlığa neden oldu için prematürelerde buna çok dikkat edilmesi gerekli demişti

Bu günlerde ise hiç durmadan konuşuyor şarkılar söylüyor hatta bir hafta önce tuvalet eğitiminide hallettik yani her şey gayet normal

prematürelerde her çocuk gibi gelişip büyüyor.

Herkesin bebeği sağlıkla büyüsün....

hepimize kolay gelsin
papatyamm

• Tüm gönderiler : 2443
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 29.04.2008 21:43:22 ( #39 )

Orjinalden alıntı: serap_41

Selam kızlar;
Bugün sağlık ocağına götürdüm kızım 3600 olmuş.Ama ordaki doktor kilosu az iki aylıkken yaşıtlarını yakalaması lazım dedi.Mama ver dedi.Ama çocuk doktorumuz gayet iyi olduğunu söylüyor prematüre bebekler gerçekten iki aylıkken mi yaşıtlarını yakalamalı kızlar çok moralim bozuldu oysaki sütümde var emşyor ama sanırım yaramıyor bütün gündüz hiç uykusu yok sürekli memede olmak istiyor açmı acaba

tatlım önemli olan 2.ayda kaç kilo olduğu değil bir ayda kaç kilo aldığı ve ya kaç cm uzadığı önemli mümkün mü ikinci ayda normal doğan bebekleri yakalaması bence saçmalamış sen canını boşuna sıkıyorsun benim bebeğimde1.ay konturolünde 3200gr dı ve doktor çok iyi dedi anne sütüne devam dedi. her ay 500gr ın üstünde alışmışsa anne sütüne devam diyor doktorlar  bu kadar kısa sürede yaşıtlarını yakalamaları zor zaten kendini hiçç üzme sütününde yetmediğini falan düşünme tatlım bizim bebişlerde ufak ama mama vermiyoruz sadece anne sütü
<mesaj tarafından düzenlendi başak78 on 30.04.2008 06:20:31>
serap_41

Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 29.04.2008 22:42:52 ( #40 )
çok teşekkür ederim başak.Kendi doktorumda aynı şeyi söylüyor.Ortalama kızım günlük 25 gram alıyor.Doktor iyi diyor bakalım cumaya tekrar kontrol var.Bende mama taraftarı değilim ama gündüz sürekli memede olmak istiyor acaba doymuyormu diyorum ama gece uyuyor

Sayfayı değiştir: < 12345678910.. > >> | Sayfayı gösteriyor 2 of 20, mesajlar 21 to 40 of 386

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 13 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku
  • Yeni konu başlat