Orjinalden alıntı: gözdenil
SERAP SÜPER DÜŞÜNMÜŞSÜN BU SAYFAYI AÇMAKLA.. BENİM DE İKİZLERİM VAR...DÜN 1 AYLIK OLDULAR.. 33+3 DE DOĞUM YAPTIM..BİRİ 2000 45 CM DİĞERİ 2200 46 CM.. 1. AY KONTROLUMUZDE BİRİ 2.500 DİĞERİ 2.600 DÜ. DR UM İYİ GİDİYOSUNUZ DEDİ. ANNE SÜTÜ VERDİM Bİ TEK.. AMA ANNE SÜTÜNE KATILAN PROTEİN TAKVİYESİ VERDİ DR UM.. ONU KULLANDIM DEVAMLI..D VİTAMINI KULLANIYORUM EXTRADAN.
YANLIZ BİŞİ SORUCAM BENİM KIZLAR GÜNDÜZLERİ 4 GECELERİ DE 6 SAATE KADAR UZUYO UYUMALARI..GENELDE BEN KALDIRIYORUM.. UYANDIRMAYA ÇALIŞIYORUM AMA UYANMAK ISTEMIYOLAR BEN DE BIRAKTIM ARTIK NE ZAMAN ISTERLERSE O ZAMAN KALKIYOLAR.. TABİİ 6 SAATİ GEÇİRMİYORUM.. BU NORMAL MI.. DÜZENE Mİ GİRDİLER..YOKSA FIRTINA ONCESİ SESSİZLİK Mİ??
İKİZ ANNELERİ NE Bİ SORUM VAR İKİSİ AYNI ANDA UYANINCA YEMEK OLAYINI NASIL ÇÖZÜYOSUNUZ..??
öncelikle tebrik ederim...
bizimkilerin uyku düzenleri çok kötüydü.
22. gün civarı gaz sancıları başladı.Ve 2 saatte bir beslenirlerdi.
Sadece kan şekerleri düşük olduğu dönemde yani ilk 5 gün sürekli uyudular.
Sonra beslenmeyi başarınca ve kan şekerleri normal seviyeye ulaşınca ,uykusuz günler başladı.
2 saatte bir beslenip ,1 saat kadar da uyurlardı.Geri kalan 1 saat de de gaz çıakrması ve bakımları ile geçerdi.
6 saat uyumaları çok.Bebekler ilk 2 ay 3 saat arayla beslenmeliler.
Yoksa kan şekerleri düşebilir.Pankreasları şuan dengeleyecek şekilde değil.
Sen 3 saat geçince mutlaka besle.
Doktorun birşey demedi mi bu konuda.
Bizi özellikle uyarmıştı. 3 saati geçirmeyin diye.
2 aylık olunca bizim beslenme aralığımız 3 saate çıktı.
İlk 2 ay 1,5-2 saatte bir beslerdik.
Biz ilk 2,5 ay annemle baktık.
Ben hem emzirdim hem sağdım.
Emzşirirdim kalanı sağardım.
Uyandıklarında anne sütü varsa anne sütü yoksa mama verirdik.
% 75-80 anne sütü ağırlıklı beslendiler.
İkisine sütüm yetmedi tabiii.Çünkü hem çokkkk hem de sık beslenirlerdi. Aylık kilo alışları 1 kg.üzerindeydi.
<mesaj tarafından düzenlendi bizzz on 06.04.2008 01:10:32>