Forum Bebeği Forum Ana Sayfa

Bebek.com Forum'a Hoş Geldiniz...

Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.
Bebek.com forumunu ilk ziyaretiniz ise; Forum Kuralları için tıklayınız.

PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA

Sayfayı değiştir: << < ..11121314151617181920 > | Sayfayı gösteriyor 11 of 20, mesajlar 201 to 220 of 386
Yazar Mesaj
TAVŞANCIK

• Tüm gönderiler : 6040
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 05.08.2008 23:23:17 ( #201 )
Kıyafet için en çok Mothercare de birşeyler bulursunuz.Normal doğan bebekler için olan en küçük boydan daha küçük iki boy daha var.Tiny baby ve early baby..Ama ekonomik olması açısından Mothercare'i getiren Demsa'nın Kozyatağında outleti var.Orası bu giysilerle dolu ve çok uygun fiyatlı...

April,Arda için diyecek söz yok.Melekler için ne denilebilir ki..Ama yine de şükretmek lazım ki Poyraz sizlerle..Onunla avunması daha kolaydır.Bir nebze unutur gidersin diye düşünüyorum.Allah başka acı göstermesin.
naz79

• Tüm gönderiler : 12
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 05.08.2008 23:35:02 ( #202 )
Ayy bu minnoslar kocaman olmus..hepsi birbirinden güzel masallahhhhhhhhhhhhhhhh...
bende daha cok katilmak istiyorum ama suan kayinvalidem bende haftaya pazartesi gidecek insallah daha sIk katilirim...
ANGEL

• Tüm gönderiler : 132
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 06.08.2008 00:38:58 ( #203 )
Masallah bunlara yaa çok tatlılarrrr.
Ben kıyafet çok aramıstım ve en sonunda bende mothercare'de bulmustum.

Berk&Belgin

• Tüm gönderiler : 2096
  • Bölge: İstanbul
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 15.08.2008 10:45:43 ( #204 )
Herkese slm hepinizin bebişlerinizi Allah bağışlasın mis kokularından bir kerecikte benin için koklayın;
Sizlere birşey danışmak istiyorum arkadaşlar Mersinde bir arkadaşımın 2,5 aylık ikiz erkek bebekleri var bebişlerimiz biraz problemli doktor sadece benim verdiğim mamayı kullanmalısınız demiş ama arkadaşım malesef mamayı Mersinde bulamıyor..Benden rica etti İstanbulda vardır diye 2 gündür eczaneler,büyük marketler falan geziyorum ama malesef bu mamanın kalmadığını üretimden kalktığını falan söyledi bazı eczaneler sizden ricam bu mamayı aranızda kullanan var mı varsa istanbuldan nerden temin ettiniz bana yazarsanız çok sevinirim
Milumil AR kutunun ortasında ayıcık resmi varmış ve sol altı köşesinde lifli yazıyormuş özelliklede prematüre bebekler içinmiş bu mama

İlginiz için şimdiden tşk ederim  
ANGEL

Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 15.08.2008 23:47:02 ( #205 )
Benim bir bilgim yok malesef ama milupanın sayfasında var bu mama http://www.milupa.com.tr/index.aspx?pgrpid=74&pgid=1039 buradan bilgi alabilirsin bence.

TAVŞANCIK

Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 21.08.2008 12:17:53 ( #206 )
ben de kullanmadım hiç mama.
TAVŞANCIK

Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 21.08.2008 13:04:06 ( #207 )
6 ay bitince bir kaç kez meyve püresi verdim
7 ay bitince bir kaç kez sabah kahvaltısı verdim
8 ay bitince yoğurt ve sebze çorbası bazı günler verdim.
işte 2 aydır da her öğün bişiiler veriyorum.ama çok yemiyor.asıl süt içiyor yine de arkasından.
TAVŞANCIK

Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 22.08.2008 12:20:18 ( #208 )
Bu sefer daha da bilinçliyim.sağolsun internet
nazifee

• Tüm gönderiler : 2544
  • Bölge: Mersin
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 22.08.2008 13:13:06 ( #209 )

Orjinalden alıntı: •°Belgin°•

Herkese slm hepinizin bebişlerinizi Allah bağışlasın mis kokularından bir kerecikte benin için koklayın;
Sizlere birşey danışmak istiyorum arkadaşlar Mersinde bir arkadaşımın 2,5 aylık ikiz erkek bebekleri var bebişlerimiz biraz problemli doktor sadece benim verdiğim mamayı kullanmalısınız demiş ama arkadaşım malesef mamayı Mersinde bulamıyor..Benden rica etti İstanbulda vardır diye 2 gündür eczaneler,büyük marketler falan geziyorum ama malesef bu mamanın kalmadığını üretimden kalktığını falan söyledi bazı eczaneler sizden ricam bu mamayı aranızda kullanan var mı varsa istanbuldan nerden temin ettiniz bana yazarsanız çok sevinirim
Milumil AR kutunun ortasında ayıcık resmi varmış ve sol altı köşesinde lifli yazıyormuş özelliklede prematüre bebekler içinmiş bu mama

Merhaba, Mersin Mezitlide şubesi bulunan Lider Güven hipermarkette bahsettiğiniz mamadan var.
ANGEL

Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 26.08.2008 00:14:26 ( #210 )
Biz persembe günü dr.a gittik 535gr. almıs 2 cm uzamıs, eger 600 gr. üzerinde alsaydı bu ayda sadece anne sütü ile devam edecektik böylece doğması gereken tarihe göre 6 ay sadece anne sütü ile beslenmis olacaktı ama alamamıs o yüzden ek gıdaya basladık. önce tatsız olanla baslayalım dedi ve sebze çorbası ile basladık 3 kasıkla basladık ertesi gün 5 kasık bugün 10 kasık yedi hergün arttıracağız. Haftaya aynı sekilde meyva baslayacak, 3.hafta muhallebi, 4.hafta yoğurt. 1 ay sonraki kontrolümüzde 4 öğün yiyor olacak dedi. Tabii bütün bunlardan sonrada alabildiği kadar annesütü.
Tavsancık merak ettim siz neden ara sıra verdiniz bu yemekleri doktormu söyledi? Ben kızımda da ek gıdaya geçince hergün aynı saatte yedirmeye baslamıstım yemekleri.

Berk&Belgin

• Tüm gönderiler : 2096
  • Bölge: İstanbul
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 26.08.2008 13:35:18 ( #211 )

Orjinalden alıntı: nazifee

Merhaba, Mersin Mezitlide şubesi bulunan Lider Güven hipermarkette bahsettiğiniz mamadan var.

Canım ilgin için çok tşk ederim ben burda mamayı buldum ve yolladım ama arkadaşıma söylediğin Lider Güven hipermarketten mutlaka bahsedicem ama senden ricam bana biraz orayı tarif edermisin lütfen
TAVŞANCIK

Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 28.08.2008 01:15:50 ( #212 )
angel,dr.umuz benim kararıma bıraktı..bu kadar anne süt üalan bir çocuğa başka yiyecek vermek doğru değildi..Dr. da onayladı.Biz 1 yaşına kadar doyumluk değil tadımlık veririz zaten,2 kaşık tatsın yeter dedi..500 küsur gr almış bebeğiniz ve dr yine de beğenmemiş.Bazen dr.lar da alem oluyorlar..Artık 7 ayını geçen bir bebek çok almaz ki zaten...300-400 gr bile alsa iyidir.

Tabii siz kendi düzeninizi uygulayın,nasıl rahatsanız ve nasıl içinize siniyorsa..Ben anne sütünü daha çok içsin arzu ettim açıkçası..
ANGEL

Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 30.08.2008 01:06:46 ( #213 )
Kilosunu 5 aylık bebek gibi düsünüyoruz zamanında doğsaydı 5 aylık olacaktı zaten su anda da hem fiziksel hemde motor gelisimi 5 aylık bebek gibi. O yüzden beğenmedi kilosunu en az 600 gr. istiyordu. Ben su yaz sıcaklarını sadece anne sütü ile geçirmeyi çok istemistim ama olmadı. Anne sütü ile resmen doymuyor artık. Eskiden 3 saatte bir emerdi simdi 2,5 saat olunca baslıyor ağlamaya. Çok obur olacak bizimki yada aradaki açığı kapamaya çalısıyor :)) Geçen ay gece 1 de 110-120 cc içiyordu ve 7 saat uyuyordu, simdi 195 cc içiyor 6 saat uyuyor. Gece uyku arasında memeden yeteri kadar içemiyor diye sütümü sağıp biberonla veriyorumda öyle takip edebiliyorum ne kadar içtiğini.
Dün içim acıyarak tarihi geçen dondurucudaki 30 kg. sütü çöpe attım ağlayacaktım neredeyse :( Annemin evinde de bir bu kadar var tarihi geçmis atılmayı bekleyen. Bu ay sonuda bendeki diğer sütlerin tarihi dolacak hepsini atmak zorunda kalacağım. Simdi gece sağdığımda 100 cc fazladan kalırsa donduruyorum gene ne olur ne olmaz diye. çünkü kahvaltısınıda muhallebisinide anne sütü ile hazırlayacağız insallah. Hero baby'nin sütsüz pirinç maması varmıs o anne sütü ile hazırlanabiliyormus onu vereceğiz.

*Poyrazın Annesi*

• Tüm gönderiler : 1680
  • Bölge: eski nick APRİL2006
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 30.08.2008 17:20:55 ( #214 )
angel olsun bitanem ya.maşallah gelişiyor ya bebeğin zaten 5 ayda hatta doğuma göre 7 ayda anne sütü için çok güzel bir süre.bizim dr.umuzda 900-1000 gr ın altına inersek ek gıdaya geçicez dedi.bakalım 22 eylülde gitcez kontrole inşallah alır bu kiloyuda biraz daha idare ederiz.

bu arada kızlar ya.ben hep bebeğimi vaktinde doğmuş gibi düşünüyorum.bnm bebeğim 35 haftalık doğduya ve kilosu 2700 doğdu.aslında vaktinde doğan çoğu bebekten ii di kilosu ve kilo olarak yaşıtlarını yakaladı.ama motor gelişimi sanırım yakalayamayacak.bu duruma çok üzülüyorum ben ya.hep diğer bebeklere baktığımda başlarını falan sanki daha ii tutuyolar ve kol hareketleri daha bi kuvvetli.bizizmkide başını falan tutuyor ,oyuncağına falan uzanıyor,dokunuyor vs vs ama böyle çok dinç değil yani.yine bunada şükür çoğu hareketi 4 aylık bebek hareketleriyle uyumlu ama işte biraz daha tedirgin bir şekilde.sizlerinde öylemi?ve bu dudum ne zaman düzelecek.ben bu durumu niyeyse kabullenemiyorum acaba bir sorun mu var diye.Allah korusun.

POYRAZ=MADE BY ACK
__ANKA__

• Tüm gönderiler : 5817
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 30.08.2008 17:30:21 ( #215 )

Orjinalden alıntı: *Poyrazın Annesi*

angel olsun bitanem ya.maşallah gelişiyor ya bebeğin zaten 5 ayda hatta doğuma göre 7 ayda anne sütü için çok güzel bir süre.bizim dr.umuzda 900-1000 gr ın altına inersek ek gıdaya geçicez dedi.bakalım 22 eylülde gitcez kontrole inşallah alır bu kiloyuda biraz daha idare ederiz.

bu arada kızlar ya.ben hep bebeğimi vaktinde doğmuş gibi düşünüyorum.bnm bebeğim 35 haftalık doğduya ve kilosu 2700 doğdu.aslında vaktinde doğan çoğu bebekten ii di kilosu ve kilo olarak yaşıtlarını yakaladı.ama motor gelişimi sanırım yakalayamayacak.bu duruma çok üzülüyorum ben ya.hep diğer bebeklere baktığımda başlarını falan sanki daha ii tutuyolar ve kol hareketleri daha bi kuvvetli.bizizmkide başını falan tutuyor ,oyuncağına falan uzanıyor,dokunuyor vs vs ama böyle çok dinç değil yani.yine bunada şükür çoğu hareketi 4 aylık bebek hareketleriyle uyumlu ama işte biraz daha tedirgin bir şekilde.sizlerinde öylemi?ve bu dudum ne zaman düzelecek.ben bu durumu niyeyse kabullenemiyorum acaba bir sorun mu var diye.Allah korusun.

annelik böyle olsa gerek..
canım uzman hekiminiz ne diyorsa doğru olarak kabul et..bebeğini düzenli sık aralıklarla besle..iletişimi sürekli tut..gülümse,birlikte oyunlar kurun şimdiden..ellerini,ayaklarını sürekli hareket ettirebileceği ve bedensel gelişimine katkı sunacak aktiviteleri yapın birlikte..
ama unutmaki anneler hep bebekleri için endişeli..çünkü onlar gözbebeği..maaşallah kuzuna..darısı bizim başımıza..
*Poyrazın Annesi*

• Tüm gönderiler : 1680
  • Bölge: eski nick APRİL2006
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 30.08.2008 19:59:17 ( #216 )
evet cnm gerçekten annelik çok başka bir duygu.bana annelik ne dediklerinde tek dediğim şey;ENDİŞE.

Dr.umuz ve evdeki dr.umuz ki kendisi eşim olur gelişiminin normal olduğunu.akranlarından hhb geriliği olmadığını söylüyorlar.ama ben etrafa baktığımda sanki farklı geliyor.dr.umuz bu durumu her bebeğin vaktinde doğanların dahi kendine özgü gelişim süreci old.nu ve 3 aşağı 5 yukarı fark ettiğini söyledi.sanırım ben bunu erken doğuma bağlıyorum.ama aslında onla alakası yok.bilinçli bir anne olarak bununda farkındayım ama yinede hep "YA" korkusu oluyor insanda.Daha doğrusu annelerde.

cnm annelik çok başka ne hamileliğe ne de başka birşeye benzemiyor.sende sağlıkla kavuşunca görceksin haklıymış diceksin.

bu arada hergün bebeğimle saatlerce konuşuyorum.onunla dertleşiyorum ve saatlerce aktivite yapıyoruz onunla.o konularda sorun yok.zaten hep onunlayım,şimdiden onun oyun arkadaşı oldum bile.oyuncaklardan çok benimle oynuyoryüzümle,saçımla...onunla şimdiden gelecek planları bile yapıyoruz.allahım sağlık versin herkesin yavrusuna.benim yavrumada.AMİN.bebeğimin hareketlerinde falan bi eksiklik yok hatta çok hareketli ancak sadece biraz tombul old.için hareketleri atik değil.hiiii hiiii.kuzumdan çok şey bekliyorum sanırım bende.daha 4 aylık aslında.

ilgin için teşekkür ederim.
<mesaj tarafından düzenlendi *Poyrazın Annesi* on 30.08.2008 20:01:51>

POYRAZ=MADE BY ACK
nazifee

Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 31.08.2008 00:11:36 ( #217 )

Canım ilgin için çok tşk ederim ben burda mamayı buldum ve yolladım ama arkadaşıma söylediğin Lider Güven hipermarketten mutlaka bahsedicem ama senden ricam bana biraz orayı tarif edermisin lütfen

Rica ederim. 

Lider Güven, Mezitli'de karakolun hemen yanında.
nazifee

Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 31.08.2008 00:14:33 ( #218 )

Orjinalden alıntı: ANGEL

Kilosunu 5 aylık bebek gibi düsünüyoruz zamanında doğsaydı 5 aylık olacaktı zaten su anda da hem fiziksel hemde motor gelisimi 5 aylık bebek gibi. O yüzden beğenmedi kilosunu en az 600 gr. istiyordu. Ben su yaz sıcaklarını sadece anne sütü ile geçirmeyi çok istemistim ama olmadı. Anne sütü ile resmen doymuyor artık. Eskiden 3 saatte bir emerdi simdi 2,5 saat olunca baslıyor ağlamaya. Çok obur olacak bizimki yada aradaki açığı kapamaya çalısıyor :)) Geçen ay gece 1 de 110-120 cc içiyordu ve 7 saat uyuyordu, simdi 195 cc içiyor 6 saat uyuyor. Gece uyku arasında memeden yeteri kadar içemiyor diye sütümü sağıp biberonla veriyorumda öyle takip edebiliyorum ne kadar içtiğini.
Dün içim acıyarak tarihi geçen dondurucudaki 30 kg. sütü çöpe attım ağlayacaktım neredeyse :( Annemin evinde de bir bu kadar var tarihi geçmis atılmayı bekleyen. Bu ay sonuda bendeki diğer sütlerin tarihi dolacak hepsini atmak zorunda kalacağım. Simdi gece sağdığımda 100 cc fazladan kalırsa donduruyorum gene ne olur ne olmaz diye. çünkü kahvaltısınıda muhallebisinide anne sütü ile hazırlayacağız insallah. Hero baby'nin sütsüz pirinç maması varmıs o anne sütü ile hazırlanabiliyormus onu vereceğiz.

30kg süt dediğiniz, anne sütümü
elya

• Tüm gönderiler : -7469
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 31.08.2008 05:19:33 ( #219 )

Orjinalden alıntı: ANGEL

30kg süt dediğiniz, anne sütümü

atmaaaaaaaaa o sütleriiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...yüzüne ve dekoltene sürrrrrrrrrrrr...
yarim saat beklet..sonra yika..eger gerginlikten rahatsizlik duymazsan...
hatta biraz daha kalsinnnn ...
cildin cok güzellesir :)

ANGEL

Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 01.09.2008 00:05:15 ( #220 )
Evet annesütü ve gitti bile çöpe :( neyse bir o kadar da annemin evinde var. Onları kullanırım kendi vücuduma deniyim bakalım nasıl olacak :)))
Aral motor gelisimi olarak 5 aylık bebek gibi bende çok üzülüyorum ellerine yakın birsey uzatınca yakalıyor ama yatağındaki dönenceye uzanmıyor yani yukarı doğru uzatmıyor elini. Doktorumuz bu ay uzanma çalısmaları yapın dedi birde oturma çalısmaları ama bizimki ayağa kalkmaya çalısıyor elinden tutunca, bu gidisle oturmadan ayağa kalkacak fırlama :))

Sayfayı değiştir: << < ..11121314151617181920 > | Sayfayı gösteriyor 11 of 20, mesajlar 201 to 220 of 386

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 45 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku
  • Yeni konu başlat