PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA

Sayfayı değiştir: < 12345678910 > | Sayfayı gösteriyor 3 of 10, mesajlar 81 to 120 of 386
Yazar Mesaj
...
  • Tüm gönderiler : 1860
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 10.06.2008 17:04:08
En güncel sayfa burasıysa ozaman üst konu yapıyorum burayı ... İyi paylaşımlar size ...

ozseydam
  • Tüm gönderiler : 39
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 11.06.2008 13:42:40
rop bir çeşit göz muayanesi ama ne sen ne ben dayanabiliriz şahsen ben bakamadım bile

serap_41
  • Tüm gönderiler : 1314
  • Bölge: KOCAELİ-SERAP-23
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 11.06.2008 14:13:58
selam;
Gurbet sena söylemiş zaten rop göz muayenesi oluyr bende yaptırdım çok şükür bişey çıkmadı.Düzenli kontrole gidiyoruz
Sema maşallah oğluşuna.Kilo alıyormu bari.Emiyormu yoksa sütünü sağıyormusun?Amma soru sordum

*Poyrazın Annesi*
  • Tüm gönderiler : 1680
  • Bölge: eski nick APRİL2006
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 11.06.2008 14:28:54
herkese merhaba.
serapcım oğlum 8 gün önce 3.280 gr dı.haftaya gitcez tekrar kilo ölçümüne bakalım kaç olduk.inşallah ii kilo almışızdır.ama ben hiç farkedemiyorum alıp almadığını.siz anlıyabiliyormusunuz.

POYRAZ=MADE BY ACK

serap_41
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 11.06.2008 14:33:17
april maşallah oğluşunaİnşallah güzel kilo almıştır benim kızım ilk başlarda çok verdi kiloyu hemen geri alabilseydi şimdi tombik bişey olurduBen anlıyorum canım kilo alıp almadığnı bacaklarından

iebc
  • Tüm gönderiler : 226
  • Bölge: istanbul-uşak
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 11.06.2008 14:45:16
merhaba arkadaslar benımde 20 aylık bı kızım var 26 haftalık 750 gr dunyaya geldı sımdı masallah cadı oldu suan erken dogum yapan ve bebegı hastanede olan anneler sakın korkmasın sadece dua edın bız cok hastalık gecırdık hıc bırsey kalmadı cok sukur sımdı ıse azmın zaferını yasıyor ve tadını cıkarıyorum NOT: ılerdekı yaramazlıklarına hazır olun cıldırabılırsınız..... 

*Poyrazın Annesi*
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 11.06.2008 15:00:32

Orjinalden alıntı: iebc

merhaba arkadaslar benımde 20 aylık bı kızım var 26 haftalık 750 gr dunyaya geldı sımdı masallah cadı oldu suan erken dogum yapan ve bebegı hastanede olan anneler sakın korkmasın sadece dua edın bız cok hastalık gecırdık hıc bırsey kalmadı cok sukur sımdı ıse azmın zaferını yasıyor ve tadını cıkarıyorum NOT: ılerdekı yaramazlıklarına hazır olun cıldırabılırsınız..... 

merhaba bitanem.ayyyy maşallah kuzuna.ne güzel çok erken doğmesına rağmen sıkı sıkı tutunmuş hayata.Allaha çok şükür.azminizede maşallah.ayyy sağlıklı olsunlarda çıldırtsınlar ben razıyım.

cnm siznsl bir bakım uyguladınız.hastalıklar nelerdi.biraz anlatsana.ama tabiki istersen anlatmak istemezsen anlayışla karşılarım.bizim de bazı problemlerimiz oldu da o nedenle soruyorum.öptüm kuzunu.

POYRAZ=MADE BY ACK

iebc
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 11.06.2008 16:07:11

Orjinalden alıntı: APRİL2006

merhaba bitanem.ayyyy maşallah kuzuna.ne güzel çok erken doğmesına rağmen sıkı sıkı tutunmuş hayata.Allaha çok şükür.azminizede maşallah.ayyy sağlıklı olsunlarda çıldırtsınlar ben razıyım.

cnm siznsl bir bakım uyguladınız.hastalıklar nelerdi.biraz anlatsana.ama tabiki istersen anlatmak istemezsen anlayışla karşılarım.bizim de bazı problemlerimiz oldu da o nedenle soruyorum.öptüm kuzunu.

ılk dogdugunda 2.5 ay hastanedeydık bu arada 5 gunlukken sara nobetı gecırdı tiroitlerınden rahatsız cıgerlerde su topladı kalpte kucuk bır delık masum olanı allahtan dr oyle dıyor bu hastanede olanlar eve cıktıgımızda 1330 gr dı asıl evde bızı hersey beklıyodu 6 ay boyunca mısafır kabul etmedık gelmek mecburıyetınde olanların yanına bebegı cıkarmadık onun odasına anne ve babadan baska kımse gırmedı he bırde anneannemız yanımızdaydı o ılgılendı bıraz buyudukten sonra ozellıkle dr cocuklardan uzak tutacaksınız dedı cunku cocuklar daha fazla enfeksıyon tasıyolarmıs ozellıklede okula gıden cocuklar bu bebeklerde temızlık cok onemlı hergun yıkanması gerekıyo dıger bebeklere gore daha zor buyuyolar beslenırken bıle zorluk cekıyolar benım bebegım 2 ay emdı ama 8 ay anne sutu aldı sagarak verdım cunku cok kucuk oldugu ıcın ememıyodu yanı pamukların ıcınde buyudu dersem ne demek ıstedıgımı anlamıs olursunuz

serap_41
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 11.06.2008 17:21:10
hoşgeldin canım.Öncelikle çok zorluk çekmişsiniz kızında sende.Ama bak ne güzel kocaman bir cadı olmuş şimdiİnşallah bizde böyle büyüdüğünü görebiliriz.Kızımın cadılık yapması için sabırsızlanıyorum

iebc
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 11.06.2008 17:39:29

Orjinalden alıntı: serap_41

hoşgeldin canım.Öncelikle çok zorluk çekmişsiniz kızında sende.Ama bak ne güzel kocaman bir cadı olmuş şimdiİnşallah bizde böyle büyüdüğünü görebiliriz.Kızımın cadılık yapması için sabırsızlanıyorum

o kadar cabuk buyuyolar kı hıc anlasılmıyo benden sana tavsıye bu kadar acele etme cadılıgı yapmaya basladımı vazgecmesı ıcın sabırsızlanacaksın bu sefer  onlarla hersey guzel her dakıka degısık seyler yapıolar ne kadar cadılıkta yapsalar kendımıze zaman bıle ayıramasakta anne deyıp boynumuza sarılmaları yetıyo hele o guluslerı omre bedel emınımkı hıc bır anne yoktur bır guluslerıne omrunu vermeyecek tabı gercek anneyse....senın kuzunada masallah saglıklı uzun omru olsun anne ve babasıyla beraber.

**semosss**
  • Tüm gönderiler : 4048
  • Bölge: KOCAELİ / İZMİT
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 11.06.2008 18:46:56

selam;
Gurbet sena söylemiş zaten rop göz muayenesi oluyr bende yaptırdım çok şükür bişey çıkmadı.Düzenli kontrole gidiyoruz
Sema maşallah oğluşuna.Kilo alıyormu bari.Emiyormu yoksa sütünü sağıyormusun?Amma soru sordum

canım sağol.güzel kilo alıyor maşallah hr hafta tartılıyoruz hastaneden 1900 le cıkmıstık şu an 3 kiloya az kaldı iki üç güne kadar sagarak verdım şimdi emziriyorum herkes sagdıında sütün azalıyor diyor ama tek memeyi mecbur sagıyorum cunku boşaltamıyor neden bılmıyorum sıcak kompres yapmadan boşaltamıyorum belkı daha guclenınce onu da becerebılır şimdilik ıyı gıdıyor hersey

ben de rop muayenesını yaptırdım bızde de bır sey cıkmadı bı daha da gelın demedı 6 ay sonra şaşılık muaynesıne gelırsınız dedıeler

sen kocaelındesın dı mı serap nerede oturuyorsun bebegını hangı dr a goturuyorsun ben şimdiye kadar hep unıversteye goturdum ama ıyı bır özel dr arıyorum obur cocuklar ıcın cok dr gezdım hıc ıcıme sınen bır dr bulamadım unıversıte de cok zor oluyo

ERVA ZEYNEP 16 04 2002
EBRAR 09 05 2007
ALİ YASİR 01 05 2008

C U D A N A
  • Tüm gönderiler : 3943
  • Bölge: Deutschland
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 11.06.2008 19:22:05
semacim
sana özelden cevap yazmistim
ama mesaj kutun dolu...
bi ara bosaltirsan yeniden yollarim...

öpüyorum yavrularini...
[sm=kiss.gif]

www.portakalradyo.de

iebc
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 11.06.2008 21:43:39

Orjinalden alıntı: **SEMOSH**

selam;

canım sağol.güzel kilo alıyor maşallah hr hafta tartılıyoruz hastaneden 1900 le cıkmıstık şu an 3 kiloya az kaldı iki üç güne kadar sagarak verdım şimdi emziriyorum herkes sagdıında sütün azalıyor diyor ama tek memeyi mecbur sagıyorum cunku boşaltamıyor neden bılmıyorum sıcak kompres yapmadan boşaltamıyorum belkı daha guclenınce onu da becerebılır şimdilik ıyı gıdıyor hersey
merhaba ben ege unıversıtesınde dogum yaptım ve butun tetkıklerımız orada yapılıyo rop muayenesıde dahıl bence unıversıte hastanesı daha ıyı cunku arastırma hastanesı oldugu ıcın daha fazla ılgılenıyolar bız muayene olduk 6 ay sonra sasılıga gıttık ve sımdı senede 1 kez kontrollere gıdıyoruz genede ozele goturmek ıstıyorsan gotur ama bence unıversıte hastanesınden vazgecme

ben de rop muayenesını yaptırdım bızde de bır sey cıkmadı bı daha da gelın demedı 6 ay sonra şaşılık muaynesıne gelırsınız dedıeler

sen kocaelındesın dı mı serap nerede oturuyorsun bebegını hangı dr a goturuyorsun ben şimdiye kadar hep unıversteye goturdum ama ıyı bır özel dr arıyorum obur cocuklar ıcın cok dr gezdım hıc ıcıme sınen bır dr bulamadım unıversıte de cok zor oluyo

*Poyrazın Annesi*
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 12.06.2008 12:38:54
banucum gerçekten çok zor günler geçirmişdsiniz ama şükür ki prenses şimdi ii maşallah.Allahım acılarını göstermesin bizlere.amin.

buarada ark.lar sizler bebeklerinizi dışarı gezmeye falan götürüyormusunuz.heni prematürler ya ondan.ama artık 1,5 aylık olduk sanırım tehlike kalmamıştır değilmi.yani hani çok minik değiller ya kilo olarak falan.serap siz nasıl davranıyorsunuz.ben bebeğimi zamanında doğmuş bebek gibi büyütüyorum da.

POYRAZ=MADE BY ACK

serap_41
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 12.06.2008 18:21:05
Valla april ben hiç normal bebekten ayırt etmedim yani hep zamanında doğmuş gibi davrandım.Tabi ilk bir ay çok hassas davrandım.Ama öyle el bebek gül bebek büyütmedim.Bende gezmelere falan 40 ı çıktıktan sonra başladık şimdide heryere götürüyorum hatta bugün kuafördeydikÇarşı pazar dolaştık vücudun mikrobada ihtiyacı var bağışıklık kazansın eve hapsetmek olmaz

iebc
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 12.06.2008 23:15:41

Valla april ben hiç normal bebekten ayırt etmedim yani hep zamanında doğmuş gibi davrandım.Tabi ilk bir ay çok hassas davrandım.Ama öyle el bebek gül bebek büyütmedim.Bende gezmelere falan 40 ı çıktıktan sonra başladık şimdide heryere götürüyorum hatta bugün kuafördeydikÇarşı pazar dolaştık vücudun mikrobada ihtiyacı var bağışıklık kazansın eve hapsetmek olmaz

vücüdunun bagısıklık kazanması gerekıyor tabı ama benım bebegım cok kucuktu ve dr yasakladı yanı 3 kılo ya geldıkten sonra bızde bıraz daha rahat hareket ettık eve haps olun demıyorum tabıkı arkadaslarama cocugun normal dogum suresını atlatması gerektıgını ve cocugun hala anne karnında gıbı hıssettıgını buyuzdende normal hayata cocuk kılo aldıktan sonra baslamak gerektıgını soyledı bıze dr.cunku enfeksıyon kaparsa cocugun gelısımı gerılermıs ben bu yuzden cok tedbırlı davrandım.750 gr dan suan 20 aylıgız 10 kıloya cıktı benımkı bı onerı sıze kalmıs arkadaslar

ECEINCI
  • Tüm gönderiler : 645
  • Bölge: istanbul
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 13.06.2008 14:43:36
ben 2.5 aylık oluncaya kadar odalarından bile çıkartmadım..ama 3. ayımızda normal bebekler gibi gezdirmeye başladım.. hatta yakın arkadaşlarımın kucağına hiç sakınmadan verdim ve hala da veriyorum..zaten ne kadar sakınırsam o kadar hasta olur düşüncesiyle rahat hareket ediyorum...15 gündür de marmariste yaşadığımızdan dolayı klimali odada yatırıyorum..şimdiye kadar bi problem yaşamadık allaha şükür..bebeklerimi 3 kiloya ulaştırdığımdan beri hiç erken doğmuş bebek muamelesi yapmıyorum..böle düşünmek beni üzüyor..her bebeğin tek ihtiyacı sevgi.....bizlerdede bol bol mevcut...

papatyamm
  • Tüm gönderiler : 2443
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 13.06.2008 15:10:51

ayy canım bayaa zorluklar atlatmışsınız ama minik yavrun iyi şimdi çok şükür sağlıkla büyüt
 kızlar yaa bu göz muayenesi bize yapıldı mı bilmiyorum hastaneden hiçbir şey söylemediler sadece gayet sağlıklı dediler ve 2 gün sonra eve gittik ben de farklı bi şey yapmadım normal doğan bebek gii büyüttüm ve ben her yere de gittim sadece doktorumuz karma aşıyı olduktan sonra kapalı ve kalabalık yerlere gidin dedi onun dışında zaten hep gezdik şimdi de her gün geziyoruz

papatyamm
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 13.06.2008 17:49:32
berk beril maşallahhh yavrunun kilo alımı çok güzel hoş geldin aramıza

serap_41
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 13.06.2008 18:25:57
Züleyha hoşgeldin minik prensesinle aramıza.Maşallah kilo alımı çok güzel.Yakında yakalr yaşıtlarını
Valla ilk 5 hafta ırmakta aynıydı hep benuyandırıyordum ama 5 hafta sonra coştu ama inşallah senin kız hep böyle akıllı olur annesi.
Sarılık bizdede oldu fototerapi almadı ama çok zor insan çok üzülüyor ama atlatmışsınız bak ne güzel geçmiş olsun

**semosss**
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 13.06.2008 20:26:32
ooooooooo beril prenseslerde burdaymış

züleyhacım sarılık maalesef 2 hatta üç ayı buluyor gecmesı ebrarımın üç ayı bulmustu oğluşumda 43 günlük olmasına rağmen hala belırgın bır şekılde sarılığı var neysekı degerlerı yuksek dııl
prematurelerın sarılıgı cok daha uzun sürüyormuş bunu bugun öğrendim

biz 3200 gr olmuşuz artık yeni doğmuş bir bebek kilosundayız zaten de kalsaydı şimdi doğacaktı ama edepsiz duramadı oralarda

serap sana dr ismi sormuştum ama görmedin herhal

ERVA ZEYNEP 16 04 2002
EBRAR 09 05 2007
ALİ YASİR 01 05 2008

elya
  • Tüm gönderiler : -7469
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 14.06.2008 06:22:45
zülish....prematürelerde sarilik zor atlatiliyo...
atada cok gec atti..gözleri uzun bi süre sariydi :)
ama masallah..cok iyi toparlamis :))
emzirmeye son hiz devam ;D

bende bi prematüre annesiyim..ve prematüre annesi olmak...
cok güzel birsey..minicik bi bebek...pamuk gibi...cok sevimli gelir
bana prematüreler..bazen bi elimle yatagindan alirdim :)))))

[image]local://227707/5A767734CD234B86BBE35ADDF907811C.jpg[/image]
1800 gr

[image]local://227707/13FC875330484383A6E930B1AC2286DB.jpg[/image]
3500 gr

[image]local://227707/93A3B3DC6DC943A9916177DF2A48FCDE.jpg[/image]
5000gr
<mesaj tarafından düzenlendi elya on 19.06.2008 12:14:00>

4everCAgirl
  • Tüm gönderiler : 3904
  • Bölge: New York, NY
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 14.06.2008 07:32:43

Orjinalden alıntı: elya

bende bi prematüre annesiyim..ve prematüre annesi olmak...
cok güzel birsey..minicik bi bebek...pamuk gibi...cok sevimli gelir
bana prematüreler..bazen bi elimle yatagindan alirdim :)))))

[image]local://227707/5A767734CD234B86BBE35ADDF907811C.jpg[/image]
1800 gr

Ne kadar minicikmis!    Masallah simdi kocaman abi olmus

TAVŞANCIK
  • Tüm gönderiler : 6040
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 14.06.2008 10:01:27
OH OH YENİ ANNELER YENİ BEBİŞLER GELMİŞ.HOŞGELMİŞ.

Eren de 2 gün önce 8 ayını bitirdi.düzeltilmiş 6 aylık.ama dr,4-5 aylıktan beri doğum ayına göre konuşuyor.düzeltilmişle işiniz yok sizin diyor.kilo ve boy,8 aylık bebeklerin grafiğinde %25 lik dilimde.boy ve kilo çok orantılıymış.hatta bir kilo daha alsa obez sınıfına girecek dedi (bu ay da 500 gr almış ve 7200 olmuş.kolları bacakları boğum boğum valla..7200 çok gelmeyebilir birçok kişiye ama Eren'e bakınca fazla fazla yettiğini görüyoruz.haa bir de çok fazla ek gıda almıyor.hala tadımlık gidiyor.ana öğün hep anne sütü.ne yiyorsa öyle devam edin dedi dr. da)

hal ve hareketleri de tam 8 aylık bebeğe uygun.

zaten diyor dr.umuz,bu bebekleri 8 aylık sınıfına sokamasak da 6 aylık sınıfına da sokamayız.premature bebekler için ayrı bir skala olmalı,hatta kaçıncı haftasında doğduysa ona göre de ayrı skala olmalı diyor.ama tabii ki yok.okuduklarıma gördüklerime bakınca hak veriyorum.26.haftasında doğan bir bebekle karşılaştırınca 31 haftalık bir bebek hiç bir sorun yaşamamış oluyor.daha minik bebekler bir sürü operasyon vs geçiririyor ve ileri yaşlarında da birsüre gelişimleri geriden geliyor.Maşallah biz öyle olmadık.31 haftayı bitirip doğdu,kilosu da 33 hafta gibiydi.Ancaaaaak 14 hafta boyunca hiç susuz sıkışmış bir vaziyette yaşadığını ,buna rağmen geliştiğini ve en çok beklenilen akciğer gelişmemesini yaşamadığı düşünürsem ben çooook büyük bir mucizeyle karşı karşıyayım.Allah hepimizin çocuklarına sağlık ve mutluluk versin.Amin.

elya
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 14.06.2008 10:21:14
özlem...bize doktor...7 yasindan önce yasitlarini yakalayamaz demisti..
boyu kisa..kilosu düsük filan olur demisti.
atanin son resimlerini hic gördün mü bilmiyorum. ama ata 3 yasindayken..yasitlariyla
ayni boy ve kilosinirindaydi. simdi nerdeyse...4,5 yasinda..ve yasitlarindan 2 cm daha uzun :)
masallah diyoruzzzz :)))
bilincli beslenme...iyi bakim...vs....artik hicte prematüreleri gelisimde geride birakmiyor :)

papatyamm
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 14.06.2008 10:50:08
elya maşallahhh oğluşuna en son resimde kaç aylıktı bir de kaç ay anne sütü aldı sadece

TAVŞANCIK
  • Tüm gönderiler : 6040
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 14.06.2008 11:09:20

atanin son resimlerini hic gördün mü bilmiyorum. ama ata 3 yasindayken..yasitlariyla
ayni boy ve kilosinirindaydi. simdi nerdeyse...4,5 yasinda..ve yasitlarindan 2 cm daha uzun :)
bilincli beslenme...iyi bakim...vs....artik hicte prematüreleri gelisimde geride birakmiyor :)

Tıpta söylenen herşey,(hangi hastalığa hangi ilacın iyi geldiği bile) istatistikler sonucunda söylenen şeyler...Yani yüzlerce kişiye bakılıyor(hatta bazen yüzlerce bile olmuyor) % şu kadar kişide bu görüldü,bu kadarında görülmedi deniyor.Hatta bu istatistikler bazen bizi son derece üzüyor,ya başımıza bu da gelirse diye..Ama gelmiyor.O istatistiğin dışında kalıveriyoruz.Ve mucize diyoruz.Senin oğlun da böyle olmuş çok şükür.Her çocuk çoook kıymetli.Ama başımıza böyle şeyler geline kıymetleri iyice artıyor öyle değil mi?

senin oğlun kaç haftalık doğmuştu?

serap_41
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 14.06.2008 13:18:01
Semacım ben gebzedeyim canım.Sanırım burdaki doktor ismi işine yaramaz istersen özelden yazabilirim
Ayrıca maşallah oğluşuna çok güzel kilo almış.
Elya hoşgeldin maşallah kocaman olmuş oğlun.Bende tek elle alırdım yataktan aklıma geldi o günler
Feyza abla malallah Mert Erene.Çok güzel kilo alımı.Ne mücadeler verdiniz  Allah size bağışladı yavrunuzu
Buda ırmağın ilk ve son hali

[image]local://327683/C21E9F96A8944D5989F5CC4F20237E78.JPG[/image]

[image]local://327683/51AC0A367E784035AA128309AF5713B2.JPG[/image]
<mesaj tarafından düzenlendi serap_41 on 14.06.2008 13:19:49>
Eklenen resim(ler)

elya
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 14.06.2008 13:40:36

Orjinalden alıntı: TAVŞANCIK

Tıpta söylenen herşey,(hangi hastalığa hangi ilacın iyi geldiği bile) istatistikler sonucunda söylenen şeyler...Yani yüzlerce kişiye bakılıyor(hatta bazen yüzlerce bile olmuyor) % şu kadar kişide bu görüldü,bu kadarında görülmedi deniyor.Hatta bu istatistikler bazen bizi son derece üzüyor,ya başımıza bu da gelirse diye..Ama gelmiyor.O istatistiğin dışında kalıveriyoruz.Ve mucize diyoruz.Senin oğlun da böyle olmuş çok şükür.Her çocuk çoook kıymetli.Ama başımıza böyle şeyler geline kıymetleri iyice artıyor öyle değil mi?

senin oğlun kaç haftalık doğmuştu?

biz inancli milletiz...:)
ata 34 + 1 dogdu...1615 gr....39 cm :)

serap....masallah nasilda tombish olmus :)
hepsi büyüyor iste...sevgi bakim güvence...
gerisi hos :)

gurbet....ata son resimde...3 aylikti.
19 ay anne sütü aldi :)

<mesaj tarafından düzenlendi elya on 14.06.2008 13:41:59>

*nilay*
  • Tüm gönderiler : 15
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 14.06.2008 14:33:19
merhaba arkadaşlar
benim ikizlerim 30-1de dogdular bugün 7.gün 1560-1350 dogdular yogun bakımdalar
süt almaya baslamadılar ne iyi ne kötü bişi demiolar
ben hala toprlanamadım sez.cok zor bebeklerime gidemedim sadece süt sagıyorum cıldırmak üzereyim
oksijen alıyorlarmış cok zor bir süreç bize benzeriniz varmı tecrübelerinize ihtiyacım var
nexaman süt alırlar ciğer iğneleride ben sancı cekerken yapıldı 17 saat dayanabildik dogdular off offf
allahım sen yavrularıma güç ver nolursun....

**semosss**
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 14.06.2008 17:40:54

Orjinalden alıntı: nazeli

merhaba arkadaşlar
benim ikizlerim 30-1de dogdular bugün 7.gün 1560-1350 dogdular yogun bakımdalar
süt almaya baslamadılar ne iyi ne kötü bişi demiolar
ben hala toprlanamadım sez.cok zor bebeklerime gidemedim sadece süt sagıyorum cıldırmak üzereyim
oksijen alıyorlarmış cok zor bir süreç bize benzeriniz varmı tecrübelerinize ihtiyacım var
nexaman süt alırlar ciğer iğneleride ben sancı cekerken yapıldı 17 saat dayanabildik dogdular off offf

nilaycım sadece oksijen alıyorlarsa ne güzel derim çünkü makinelere bağlı diil demektir benim oğlum (31+3 te) 1 hafta kuvozde kaldı ıkı veya üç gün oksijene baglandı daha sonra oksıjen cadırına ve acık yataga alındı 1 gunde ben yanında kaldım oksıjen vermedıler daha ıkı veya ucuncu gun sut ıstedıler benden sanırım once serumaa kattılar sonra oral yoldan vermeye basladılar

eger senden sut ısterlerse tamamdır demektır inşaallah
korkunu cok cok ıyı anlıyorum ama düşün ki 600 700 gramlık ve sızın haftanızdan daha düşük bebekleri bile yaşatabiliyorlar maaşallah kılonuzda cok ıyı

inşaallah sız de bu surecı cabuk atlatıp bır an once evınıze yerleşırsınız

sagdıgın sutlerı derın dondurucuya at ılerde cok lazım olcak sana

ERVA ZEYNEP 16 04 2002
EBRAR 09 05 2007
ALİ YASİR 01 05 2008

*nilay*
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 14.06.2008 18:02:57
sütümü bastan sagıp gönderiyorum hastane getir,in lazım olunca vericez dedi bende gönderiyorum ama  göğüslerim kafam kadar oldu sagmak cok zor bu konuda önerisi olan varmı cok acolar artık
bebeklerim suan ilac ve oksijen alıyorlarmış 7gün oldu süte gecemediler  napacaZ böyle kafayı yemek üzereyim ya

elya
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 14.06.2008 18:07:36
nilay...benim oglum dogdugundada minicikti.
oksiyen sorunu oluyor ara sira..ataninda vücüdünda bintane
kablo vardi...1 ay hep burundan beslendi..bende hep anne sütü sagdim verdim..
burnundan mideye kanül gibi bisi cektiler..oradan süt direk mideye iniyordu.

bi resim daha koyiim..bu halden bu hale geliyorlar....
dua et bol bol..allaha güven...
hepsi oluyor....

[image]local://227707/C82DE677116B4692A3F04DDC8A222FB4.jpg[/image]

[image]local://227707/55B27E0FB8654DCAA50E9107C7A02F31.jpg[/image]

[image]local://227707/3FB27EAFFB65477EA7274A573313592E.jpg[/image]
<mesaj tarafından düzenlendi elya on 19.06.2008 12:13:34>

**semosss**
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 14.06.2008 18:09:16

Orjinalden alıntı: nazeli

sütümü bastan sagıp gönderiyorum hastane getir,in lazım olunca vericez dedi bende gönderiyorum ama  göğüslerim kafam kadar oldu sagmak cok zor bu konuda önerisi olan varmı cok acolar artık
bebeklerim suan ilac ve oksijen alıyorlarmış 7gün oldu süte gecemediler  napacaZ böyle kafayı yemek üzereyim ya

canım sabırlı ol bılıyorum cok zor senın ıcın ama yapabılecegın baska hıcbırsey yok bebklerın hangı hastanedeler??

neyle sagıyorsun ? ilk zmanlar acıması cok normal helede ılk dogumunsa benım ucuncu olmasına ragmen yıne yara oldular ben elektrıklı pompayla sagdım hatta ılk bır ay sagarak verdım şimdi cok şükür emiyor sıpa elekrıklı tavsıye ederım sana zaten lazım olacak ıkız bebekler ıcın hem zamandan tasarruf hem de goğüslerin cok daha fazla deforme olmaz

bebeklerın şu an bence cok guvendeler ınan bana eve cıksalar daha cok endıselenırsın aman mıkrop kaptımı aman besleyebıldımmı aman altını acabılcekm mıyım falan fılan su an orda her bakımını sterıl bı sekılde yapıyolar bırak dıs dunyaya ıyıce hazır olsunlar

bılıyorsun kuvozler anne karnı ortamı saglıyor bebeklere

ERVA ZEYNEP 16 04 2002
EBRAR 09 05 2007
ALİ YASİR 01 05 2008

elya
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 14.06.2008 18:10:05
süt konusuna gelince...valla niye gecemediler süte..bilemeyiz.
ama doktoruna bi söylesene...kanülle beslenmeyi..siringaya sütümü cekip...ilk gün
5 x 3ml verdim..ikinci gün 5x 4ml verdim....
düsünün...üccc ml! hastaneden ciktimizda..bi seferde...100 ml iciyordu :)
ama sütünü sag...bol bol..sicak kompresler yap..kanallarin acilmasini sagla..
ve acisada sagmaya calis...ben durumu atayi bikere emzirmeden..böyle 1 ay
boyunca idare ettim...sonrasinda 19 ay emzirdim.

**semosss**
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 14.06.2008 18:13:27
ay elıf atayı oyle gorunce bı acayıp oldum aglattın benı yavrum yaa allahtan ben oglumu boyle gormedım yoksa uzunca bı sure kendıme gelemesdım ay canım yaa kafasından bıle damar yolu acmıslar

allahtan bebeklerın acıyı cok fazla hıssetmedıklerını bılıyorum (inşallah gercekten oyledır)

cok kotu oldum coook

ERVA ZEYNEP 16 04 2002
EBRAR 09 05 2007
ALİ YASİR 01 05 2008

**semosss**
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 14.06.2008 18:15:34

süt konusuna gelince...valla niye gecemediler süte..bilemeyiz.
ama doktoruna bi söylesene...kanülle beslenmeyi..siringaya sütümü cekip...ilk gün
5 x 3ml verdim..ikinci gün 5x 4ml verdim....
düsünün...üccc ml! hastaneden ciktimizda..bi seferde...100 ml iciyordu :)
ama sütünü sag...bol bol..sicak kompresler yap..kanallarin acilmasini sagla..
ve acisada sagmaya calis...ben durumu atayi bikere emzirmeden..böyle 1 ay
boyunca idare ettim...sonrasinda 19 ay emzirdim.

aynen katılıyorum ılk 1 ay ben de emzırmeden sadece sagarak besledım ama şimdi maaşallah cok cok emıyor

ben de 2 yaşına kadar emzırmek ıstıyoruuum

ERVA ZEYNEP 16 04 2002
EBRAR 09 05 2007
ALİ YASİR 01 05 2008

elya
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 14.06.2008 18:22:35
ama harbi aci duymuyordu..bende inanmadim..atanin kafasina igneyi batirdilar bikeresinde..
ihhh diye ses cikti sadece..aglamadi bile...arkasindanda...kadin seruma baglayana kadar uyudu sipa :)
demek harbi acimiyo..o konuda icim cok rahatti.ama bikere basindaki bantlari sökerken
saclarini yoldular
ona icim parcalandi
agladi cünkü..onu hiss etmis demek :(

*nilay*
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 14.06.2008 18:30:38
ben heer dakka aglıyorum resimlerle iyice çöktüm sez oldum hala ayaklanıp gidemedim duurumlarını oyüzden detaylı göremiyorum cokagır sek,lde atlatıyorum sezeryanın her olumsuzkuk beni buldu cidden cıldırmak üzereyim sütümü 2 saatte 1 elk.medela ile sagıyorum ort. 100ml cıkıyıor ama cok sertler tasıyamıyorum bi iyileşsem dikişlerim alınsa yavrularıma kosucam cok zor cokkk allah kimseye yasatmasın

elya
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 14.06.2008 18:33:52
bak aslinda harbi okadar zor diil...salma kendini.
hepimiz bu yoldan gectik.ayrica oturupta resimlere aglayasin diye koymadim.
emegin sonunda neler ortaya geliyo..göresin diye!
100 ml cok ii bi süt..degerini bil..kücümseme.allahim daha cok ver diye dua et.
iki taneler..en azindan 6 ay beslersin böylece.
lütfen...toparla kendini...salma...cocuklarin sana ihtiyaci var..annelik böyle bisi iste
bi alt üst olursun..birgün en tepelerde hoplayarak gezersin. azimli ve kuvetli ol..
sezeryanda en kisa zamanda gecicektir. ben oglumu görmek icin...sezeryandan 10 saat sonra
ayaklandim.acilar icinde cocuk klinikine gittim.
ama hepsi unutuluyor.
moralimizi yüksek tutuyoruz..hadi görelim senide :)

Sayfayı değiştir: < 12345678910 > | Sayfayı gösteriyor 3 of 10, mesajlar 81 to 120 of 386