Forum Bebeği Forum Ana Sayfa

Bebek.com Forum'a Hoş Geldiniz...

Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.
Bebek.com forumunu ilk ziyaretiniz ise; Forum Kuralları için tıklayınız.

PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA

Sayfayı değiştir: < 12345678910.. > >> | Sayfayı gösteriyor 4 of 20, mesajlar 61 to 80 of 386
Yazar Mesaj
serap_41

• Tüm gönderiler : 1314
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: KOCAELİ-SERAP-23
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 03.06.2008 16:59:22 ( #61 )
merhabalar kızlar;
Sema hoşgeldin canım.Bebeğin hayırlı olsun.Allah uzun ömürler versin canım.Seninkide baya minik doğmuş.Benim kızımda daha önce yazdığım gibi 35 haftalık 2260 gram doğdu 3 haftalıkken 1940 gramdı bizede doktorumuz 15. günden sonra d vitaminine başlattı onun haricinde sadece anne sütüyle besleyin dedi ki o zamanlar sütüm yetiyordu 2 aylıkken falan falan mama takviyesine başladım hala tek öğün mama veriyoumbence bebeğine bu kadar vitamin yüklenmesi doğru değil.Ama en iyi kararı sen ve doktorun verecektir.Sütün varsa emiyorsa bence kullanma.Tekrar hayırlı olsun.Sende sanırım kocaelidesin
Gözde iyi demişsin valla.Benim kızım şu aralar birazda olsa düzenini oturttu maşallah.Sabah 7 de bazende 8 de kalkıyor.Öğlen 1-2 gibi yatırmaya çalışıyorum yatarsa yarım saat bazende 1 saat uyuyor.Sonra birde 4 gibi falan yatar yine aynı yarım saat uyur.Sonra akşam 6 dan sonra coşarSürekli memede her 5 dakikada bir ağzındadır.Arada wc molası veriyorum o arada çığlığı basıyor yine.Akşam saat 10 da 60 bazen 90 cc mama veriyorum pijamaları giyiyoruz yağla masaj yapıyorum ışığı kapatıp uyuyoruz.Bazen çok hafif ayakta sallıyorum bazen kendi uyuyor.Sonra gece  3 de yada 4 de kalkıyor emiyor tekrar uyuyor 7 yada 8 de kalkaıyor bizim düzen işte böyle
Emme olayını hiç sorma ıh demede meme ağzında olacak bizimkinin yoksa kıyamet kopuyorAmma uzun yazmışım yaaa

ally

• Tüm gönderiler : 8679
  • Bölge: kocaeli
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 03.06.2008 22:15:52 ( #62 )
serap ben kızını yemek istiyorum ve en kısa zamanda da görmeye gelmek istiyorum..ekrandan yiyemiyorum..gelip canlı canlı yemek istiyorum..minnacık, karnımıda doyurmaz ki şimdi bu
BalBöceği_Annemicino

• Tüm gönderiler : 8499
  • Bölge: karlar diyarı:)
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 04.06.2008 10:33:38 ( #63 )
serap,ben de kızımı tam 12 saat hiç bırakmadan emzirdiğimi hatırlarım
sanırım bu bi dünya rekoru
tam uyudu diyordum,yatırır yatırmaz ağlıyordu..
emziğe de çok alıştırmak istedik ama olmadı..
oturmalara falan gittiğimizde bi odaya kapanır,kalırdım öyle
şöyle bi 6 ayından sonra ek gıdaya falan da geçince rahatlarsın biraz..
ama tam sütten kesmeden tam rahatlık yok bu anlamda

ahsendilay

• Tüm gönderiler : 75
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 04.06.2008 13:24:54 ( #64 )
merhaba. benim kızım da 34+6 da doğdu. 1800 gr 42 cm idi (preaklampsi sebebiyle anne karnında gelişim geriliği vardı. acilen alındı.) çok küçük olduğu için 1 hafta kuvöz de kaldı. doktorumuz sadece anne sütü önerdi. anne sütü alırken gayet iyi toparlamıştı ama ek gıdalara geçince yememeye başladı. şu an 2.5 yaşında ve yeme problemi hep devam etti. 21 aylığa kadar emzirdim. anne sütü yemesine engel oluyor diye bıraktırdım ama keşke daha emzirseydim. hiç değilse onu alıyordu. şimdi de sadece inek sütünü seviyor. yemekleri çok zor yiyor. yani yeme konusunda çok problem yaşıyoruz. zihinsel gelişimi normal ama bedensel gelişim olarak hep normal seviyelerde kaldık. hiç üst seviyelere çıkamadık.

benim kızım küçük doğduğu için ilk gördüğümde çok korkmuştum. çünkü kurbağa yavrusuna benziyordu. ama yoğun bakımdaki bebekleri göre göre o kadar alıştım ki küçük bebeklere normal bebekleri görünce kaç aylık diye soruyordum. 3 günlük 4 günlük gibi cevapları alınca çok şaşırıyordum.

Elinden dal gibi düşerken ümit
Ne bir hasret dinle ne bir ah işit
Bir yaprak ol esen rüzgarlarla git,
kırık bir tekne ol dalgalarla gel...
*Poyrazın Annesi*

• Tüm gönderiler : 1680
  • Bölge: eski nick APRİL2006
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 04.06.2008 15:25:34 ( #65 )
merhaba herkese.bende 35 haftada  yani 28 nisan 2008 de oğlumu doğurdum.oğlum 2700 ve 48 cm doğdu.Erken doğduğu için 1 hafta küvezde kaldı.Bir çok problemimiz oldu.şimdi rutin prematür kontrollerimizi yaptıryoruz.rop muayenesi falan.Ama Allaha şükür şuanda iyiyiz.şuanda 37 günlüğüz ve kilomuz ancak normale ulaştı.gerçi ben doğum yaptığımda 40 haftada 2400 doğan çok bebek vardı.ama işte hafta tamamlanmadığı için bizimki prematür sınıfında oluybilemiyorumor.ben bebeğime anne sütü veriyorum ve sadece 1 öğün biraz sütün toparlasın diye 30 cc mama veriyorum.onu da önce iice emzirip sonra veriyorum zaten 30 cc nin hepsini içmiyor bile.ama sütüm ne kadar yeter bilemiyorum ama inşalah en az 6 aya kadar tam doyuracak kadar yeter.çünkü mamayı daha fazla vermek taraftarı değilim.

POYRAZ=MADE BY ACK
ECEINCI

• Tüm gönderiler : 645
  • Bölge: istanbul
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 04.06.2008 23:01:03 ( #66 )
serap sanırım seninle aramızda 1 hafta var.. yanii benim kızlar bugün tam 3 aylık oldular..

bugün dr a gittik.. ece 4.470 inci 4.670 olmuş.. dr çok iyi normal bi bebeği yakaladınız sayılır dedi. 900 gr almışlar 1 ay da..çok mutlu oldum..

benim kılzar genelde sabah 8 de kalkıyolar..bizde mama ağırlıklı gidiliyo maalesef..mamalarını veriyorum 10 gibi yatıp 2 de kalkıyolar sonra gene mama faslı 3 gibi yatıp 6 da kalkıyolar. 6 dan 10 a kadar uyumuyolar. 10 da banyolarını yaptırıyorum..tekrar yatmaları 11 i buluyor..sabah bazen 5.5 bazen 6 ya kadar uyuyolar..mama yiyip 2 saat uyuyolar..böle geçiyor şimdilik. ama her geçen gün değişiyolar..gündüzleri uyumalarını o kadar önemsemiyorum ama gece uyusunlar başka dileğim yok allahtan...

dünyaya gelen büyüyor vallaa.. benim kızlar da 33+3 de dünyaya geldiler. ece 2.000 inci 2.200 doğdu..aralarıda hep 200 gr fark oluyo..11 gün yoğun bakımda kaldılar..d vitamini kullanıyoruz..bunun dışında aklıma gelen başka bişi yok..

ECEINCI

Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 04.06.2008 23:03:26 ( #67 )
april allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin.. anne sütü en iyi ilaç..keşke benim de sütüm yetseydi..

*Poyrazın Annesi*

• Tüm gönderiler : 1680
  • Bölge: eski nick APRİL2006
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 06.06.2008 11:55:34 ( #68 )
merhaba bitanme.çok teşekkür ederiz.Allah yavrularımıza sağlık versin.analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah.cnm ikiz annesi olmak öyle kolay değil.dolayısıyla sütünün yetmemesi de çok normal.hiç canını sıkma.Allah böyle takdir etmiş böyle oldu.hem eğer sütün yetmiyorsa napabilirsin ki.aç kalcal değil ya yavrucuklar.ama sen nescafe niyetine eğer az da olsa sütün geliyorsa bebişlere ver sütünü o bile fayda eder.öptüm prenseslerini cnm.

POYRAZ=MADE BY ACK
serap_41

Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 06.06.2008 16:26:36 ( #69 )
merhaba bugün doktora gittik kızım 4900 57 cm olmuş maşallah kuzuma
Kız yasemin kocaman oldu kızım butlarından veririm bir tane doyurur seni
Bal böceği sendemi öyleydin yaNeyseki kocaman olmuş bebeğin maşallah
Ahsendilay hoşgeldin canım.Seninkide baya minik doğmuş.Ama bak kocaman olmuş.İnşallah yeme probleminiz düzelir.Bende senin gibiyim bir haftalık bebeğe kaç aylık diye sormuştum
April sende hoşgeldin canım.Hayırlı olsun meleğin.Bende mama takviyeli gidiyorum.Ama yineden 24 saat memede benim kızım.Şu anda kaç kilo oldu oğlun
Gözdenil senin bebeklerin uyku düzeni süper maşallahhhhh aman nazar değmesinSütün için endişelenme sen verebildiğin kadar ver

papatyamm

• Tüm gönderiler : 2443
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 07.06.2008 21:13:19 ( #70 )
selam kıslar benim bebişin hiç düzeni yok vallla genelde uyandıktan 1,5 saat sonra falan tekrar uykuya dalıyor ama genelde 8,9 gibi yatıp sabah 7 gibi uyanıyor bizim doktorumuzda biz supravit verdi doğduğu günden beri kullanıyoruz aranızda bunu kullanan var mı?
ECEINCI

Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 07.06.2008 22:55:23 ( #71 )
aprıl ve serap teşekkür ederim moral için..dediğiniz doğru elimde olan bişi deil.. şimdi humana içtim bende baya bi işe yarıyo:))

başak bahsettiğin saat akşam 8 9 sabah 7 dimi? yanlış anlamadım... eğer öleyse arkadaşım daha nasıl düzenin olacak?:) maşallah bebişine.. ne zamandır böle uyuyo...ve arada hiç kalkmıyo mu?

ECEINCI

Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 07.06.2008 22:57:29 ( #72 )
serapcım bu arada kızına kocaman bi maşallaaah!! ne cabuk büyüyolar dimii?? bizim kızlarla aynı gibi!! hangi mamayı kulanıyosunuz arkadaşlar?

...

• Tüm gönderiler : 1860
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 08.06.2008 09:45:27 ( #73 )
Arkadaşlar formdan daha önce açılmış 3-4 tane prematüre bebekler sayfası var...Eğer siz, bu sayfa güncel artık burdan devam edeceğiz derseniz.. Ben diğer sayfaları kilitleyeceğim ve bu konuyu üst başlık yapacağım... Yoksa paylaşımın en çok olduğu sayfayı güncelliyeceğim...Şimdiden ilginize teşekkürler...İyi güzel paylaşımlar
papatyamm

Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 08.06.2008 11:34:42 ( #74 )
akşam canım yanii 20.00 ve yA 21.00 arada kalkıyor emmek için düzenimiz genelde böyleydi ama bazen şaşıyor tatlım:( 2,5 sylıktsn beri böyle gaz problemi bittiğinden beri valla maşallahhh kızıma
serap_41

Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 09.06.2008 12:43:27 ( #75 )
Asluşka bence biz burdan devam edelim yazışmaya.Zaten diğer prematüre anneler ortalıkta yok.En güncel olan bizim sayfa
Gurbetçim doktora gidecektiniz ne oldu?Ayrıca kızına maşallah bizim bugünlerde düzenimiz bozuldu yine

papatyamm

Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 09.06.2008 12:59:08 ( #76 )
evet gittik doktora tatlım kızım bu ayy 800gr almış 6 kilo olmuş maşallahhh boyuda 2 cm uzamış 60 cm olmuşuz anne sütüne devam dedi doktorumuz açıkcası kilo alımı biraz düştü diye canım sıkıldı ama doktor artık3. aydan sonra düşer normaldir panik yapma dedi zorlanırsan sütün çok azalırsa 15 gün sonra pirinçli tahllı mamaya başla dedi.canım düzenimiz genelde o şekilde ama mesela dün gece 4 de uyandı 6 da uyudu her zaman aynı olmuyor kiii bir de nihir uykusu gelince çok huysuzlanıyor hem uyumak istiyor hem uyumak istemiyor çok uğraştırıyor vallazillli kızım
serap_41

Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 09.06.2008 13:07:13 ( #77 )
maşallah canım kızına 800 gram az değilki ırmak ilk iki ay bu kadar alıyordu.Doktor çok iyi diyordu.Bu kızların hepsimi böyle olur

ozseydam

• Tüm gönderiler : 39
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 09.06.2008 13:29:51 ( #78 )
merhaba arkadaşlar bende 26 nisan 2008 de 36 haftalıkken doğum yaptım. Bebeklerimin biri 2260 diğeri 2770 idi. 1 hafta küvözde kaldılar ve o kadar küçüktülerki eve geldiğimizde nasıl bakıcam diye korkmadım değil. Prematüre bebeklere normal bebeklere göre daha fazla dikkat etmek gerekiyor. Steril ortam sağlanması yanlarına kimsenin yaklaştırılmaması, sadece minik bebeklere yapılan kontroller özellikle rop çok kötüydü vsvs. bizim ilk ayımızda 2 saatte bir uyanıp mamamızı yiyip yatıyoduk ama şimdi 1,5 aya yaklaştık ve uyumamak için büyük çaba harcıyorus İlk kontrolümüzde doktorumuz gelişimlerinin gayet iyi olduğunu söyledi 1 kilo civarında almışız boyumuz 50 cm olmuş
papatyamm

Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 09.06.2008 13:45:08 ( #79 )
ozsaydam maşallahhh bebişlerine ne güzel ikizlerin var kız mı erkek mi?ir de bi şey sorucam rop ne demek cahilliğimi bağışlayın bize yapıldı mı bilmiyorum ama benim kızım küveze girmemişti 2200 doğdu 36 haftalıktı
serapçım evet maşallahhh 800 gr iyi ama diğer aylar daha fazla alıyordu yaa o yüzden iyi besleyemedi mi diye falan düşündüm yaa bir de benim kızım hiçç meme istemiyor beni deli ediyor aç kalıyor başka bir şey de vermiyorum çok üzülüyorum memeye geldi mi kendini geri atıyor çevreyi inceliyor ağlıyor inşallahhh geçicidir ama çok geriliyorum bir kere daha olmuştu düzelmişti yine başladı
**semosss**

• Tüm gönderiler : 4048
  • Bölge: KOCAELİ / İZMİT
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 10.06.2008 16:21:45 ( #80 )

Orjinalden alıntı: başak ve papatyası

ozsaydam maşallahhh bebişlerine ne güzel ikizlerin var kız mı erkek mi?ir de bi şey sorucam rop ne demek cahilliğimi bağışlayın bize yapıldı mı bilmiyorum ama benim kızım küveze girmemişti 2200 doğdu 36 haftalıktı
serapçım evet maşallahhh 800 gr iyi ama diğer aylar daha fazla alıyordu yaa o yüzden iyi besleyemedi mi diye falan düşündüm yaa bir de benim kızım hiçç meme istemiyor beni deli ediyor aç kalıyor başka bir şey de vermiyorum çok üzülüyorum memeye geldi mi kendini geri atıyor çevreyi inceliyor ağlıyor inşallahhh geçicidir ama çok geriliyorum bir kere daha olmuştu düzelmişti yine başladı

çok iğrenç bir göz muayenesi normal bebeklere yapılıyor mu bilmiyorum ama prematürelere mutlaka yapılöalı göz damarları kanama yapabiliyormuş ve bazan amelıyat bıle gerekebiliyormus erken teşhis cok önemlı canım

benim oğluşum maaşallah toparlamaya başladı biliyor musunuz hala normal doğum haftasına gelmedi cok acayıbıme gıdıyo bu durum

ERVA ZEYNEP 16 04 2002
EBRAR 09 05 2007
ALİ YASİR 01 05 2008
Sayfayı değiştir: < 12345678910.. > >> | Sayfayı gösteriyor 4 of 20, mesajlar 61 to 80 of 386

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 45 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku
  • Yeni konu başlat